Tudomány és technika

Ötéves terv a Google-tól: mikrofonok a plafonba és csip az agyunkba

Forrás: Infowars.com

Scott Huffman, a Google fejlesztési igazgatója szerint öt éven belül mikrofonok lesznek a mennyezetbe szerelve és chipek az agyunkba, hogy ezáltal gyorsabban tudjunk keresni a világhálón.

A London Independent által készített interjúban Huffman elmondta, hogy a Google olyan koncepciókon dolgozik, amik a mennyezetről lelógó, a verbálisan feltett kérdésekre reagáló mikrofonokon alapulnak.

?Valahogy úgy képzeljük el, mint egy személyi asszisztenst, aki félbeszakítva emlékeztet, hogy ?ideje indulni?. Pontosan azokat az információkat fogja közvetíteni, amiket keresünk,? mondta Huffman. ?Öt év múlva? a Google pontosan úgy fog válaszolni kérdéseinkre, mint egy ember.?

Amikor arról kérdezték, hogy vajon nem jelent-e majd komoly kihívást megvédeni egy ilyen rendszert az NSA és hasonló szervezetek tolakodó megfigyelési taktikáitól, Huffman fölényesen annyit mondott, hogy az emberek nyugodtan bízzák a Google-ra (egy olyan cégre, amelyik szabad kezet adott az amerikai titkosszolgálatnak, hogy a felhő hálózatukon tárolt adatok között kutakodjon) az információik védelmét.

Huffman azzal dicsekedett, hogy a rendszer hamarosan arra is képes lesz, hogy összeállítsa a felhasználó által mikrofonon kért, számára érdekesnek számító sportesemények összefoglalóit, majd azt megjelenítse a tévé képernyőjén, vagy elintézze helyette az utazásokkal kapcsolatos tervezést.

?Megkérdezhetem például a Google asszisztenst, hogy melyik éttermet ajánlja, ahol francia konyha van, de nem túl drága. A Google erre azt válaszolja majd, hogy ?Rendben, akkor ide menjetek,? és mire beülök az autómba, már az adott étteremhez navigál a GPS. Nagyon izgalmas számunkra a lehetőség, hogy a különféle eszközök tudjanak egymással kommunikálni,? mondta.

?A Google úgy gondolja, hogy képes lesz az emberek adatigényeit olyan módon kielégíteni, hogy az eredményeket egyenesen a felhasználók agyába elhelyezett mikrocsipekre küldi,? áll a cikkben. Hoffman szerint ez egy üdvözletes koncepció.

Bár sok ember szemében az agyba ültetett mikrocsip rémisztő és mindenképpen disztópikus lépés, a transzhumanizmus (az ember szellemi és fizikai képességeinek a tudomány és technológia segítségével történő fejlesztése) követői számára ez egy komoly előrelépésnek számít. Szerintük az ilyen jellegű fejlesztéseket elutasítók a tudomány és fejlődés ellenségei.

A Google féle ?utópia? megvalósulásához elengedhetetlen, hogy az agyba ültetett mikrocsipek olyan széles körben elterjedjenek, mint ma a mobiltelefonok. Mindezt természetesen a kényelem nevében fogják népszerűsíteni, biztosítva a felhasználókat, hogy a Google fantasztikus biztonsági rendszere megóvja az adatokat a kíváncsi szemektől (a titkosszolgálatok kivételével persze).

Ahogyan arról már korábban írtunk, a Google célja, hogy idővel minden párbeszédet halljon, létrehozva ezáltal a ?tárgyak Internetét? (Internet of things), amelyben minden eszköz a hálózat része és ezzel potenciális megfigyelőeszköz is.

A párbeszédeket lehallgató és elemző okos utcai lámpáktól az Xbox-on át a mobiltelefonokig, az egész környezetünket arra készítik elő, ahogy azt David Petraeus, a CIA volt igazgatója megfogalmazta, hogy igazi áldássá válhasson a ?titkos államvezetés? számára.

Előző posztKövetkező poszt

24 hozzászólás

 1. A google megvette az öt legnagyobb robotikával foglalkozó céget.

  vajon mi ezzel a céljuk?

   1. Ha a kormanyok kifulladnak, fizeteskeptelenne valnak es becsodolnek, akkor lesz egy kis kaosz. Ebben a kaoszban a vallalatok es a bankok lesznek a nagyurak, akik szocialis erzekenyseg nelkul, mint rabszolgakat fogjak dolgoztatni az embereket.
    Ehhez kell a rendkivul eros rendfenntartas. Amit valoszinuleg automatizaltan szeretnenek megoldani.
    Prediction: Elysium. Hirek 5:30-tol itt: http://www.youtube.com/watch?v=dj1CSXDqFRo

    A fejlesztesek joval elorebb tertanak mint gondolnank. Csak nehany pelda:
    http://www.youtube.com/watch?v=liicZ_pvGiQ&list=PLgYJrk58NF9XbnyACq_UG3NO7TQK4ylDU

    Es ne felejtsuk a kb. masfel evvel ezelottti hirt, mely szerint a mostani Li-ion akkumulatoroknak tizezerszer erosebb aramforrasokat is kepesek lesznek gyartani a kovetkezo evekben. (Errol nagy hallgatas van. Ugyanis ezeknek a szerkezeteknek a legnagyobb problemaja eddig az energiaforras megoldatlansaga volt.)

    1. Vajon melyik az egyszerubb ut?
     1.Emberszeru intelligens robotokat kesziteni.
     2.Az intelligens emberekbol robotokat csinalni.

    2. Szerintem ezt két törekvést külön kell nézni, mert mindkét esetben más a cél.

     Az intelligens robotok célja az emberek irányítása, emberi munkaerő helyettesítése, rendfenntartás, stb.

     A második törekvés ennél sokkal fontosabb, hiszen Sátán az emberi lelkeket akarja magának. Az intelligens robotok csupán gépek, tehát eszközök, így lelkük sincs. A transzhumanizmus viszont már az embereket célozza és a mindenféle beültetett kütyükkel manipulálva úgy gondolják, hogy könyebben megszerezhetik a lelküket is. Persze azzal nem számolnak, hogy akármit tesznek is, egyetlen szó képes legyőzni őket, ha az illető segítségül hívja. 🙂

    3. De ha a 2-es pontot elvegezted es pipa, akkor mar csak az 1-es pont jelent kihivast, nem? 😀 😀 😀

    4. Azt mondjátok irányítási problémákkal küzd a háttérhatalom/sátán? hehehe, ez jó, LOL. Persze tudom, hogy lehet ezt még fokozni, de a 2. pont már egészen jól működik, és ehhez még speciális kütyük sem kellettek.
     Szerintetek nagyon elrugaszkodott egy olyan elképzelés, hogy intelligens robotokat illetve szuperkatonákat akarjon “valaki” bevetni a majdani Armagedon ütközetben az Isten seregei ellen?

    5. Én nem mondtam, hogy elrugaszkodott lenne. Csak a cél más. Hasonlókról beszél Chris White az interjúban, amit a múltkor küldtél. Én biztos vagyok benne, hogy mindkét technológián intentíven dolgoznak. Már az is elég beszédes, amit mi tudunk, hátmég azok a fejlesztések, amik nem publikusak.

    6. “Szerintetek nagyon elrugaszkodott egy olyan elképzelés, hogy intelligens robotokat illetve szuperkatonákat akarjon ?valaki? bevetni a majdani Armagedon ütközetben az Isten seregei ellen?”

     Szerintem, már nem lesz idő a tömeges legyártásra! Ráadásul a népességcsökkentési terv még nem elfelejtett projekt! ( Ha katona, hát katona…!)

    7. Szerintem a szuperkatonák gyártása kapcsolódhat az antikrisztusról szóló leíráshoz a Bibliában:
     “Nem törődik őseik istenével, nem törődik az asszonyok bálványával (vágyával), egy istennel sem, mert mindegyiknél nagyobbnak tartja magát. Ezek helyett az erődök istenét tiszteli, olyan istent, akit ősei nem ismertek; tiszteli arannyal, ezüsttel, drágakővel és egyéb értékes dolgokkal.”
     Valami olyan istent fog tisztelni, akit az ősei nem ismertek és aki az “erődökhöz” tehát a katonasághoz, háborúhoz kapcsolódik.

    8. Ida!

     Nem tudhatjuk, hogy ezek a szerkezetek nincsenek-e mar legyartva, es csak parancsra varva sorakoznak hegyek melyen, katonai raktarakban.
     2-3 eve ugy emlekszem az egyik izraeli katonai miniszternek volt egy elszolasa, miszerint a katonai erejuk (az USA-eval egyutt termeszetesen) 30-40 evvel elozi meg a jelenlegi korszakban altalunk, civilek altal ismert fejlettseget.
     StarWars episode 2-3, klonhadserege, es a terminator mozi 3.-ik resze kivalo prediction movie ezen a teruleten.

     Szerintem a technologia mar legyartva, a robotok raktaron. Egy csettintes es megvaltozik az egesz vilag.

     Ami azonban mostanaban engem foglalkoztat, az az a kerdes, hogy hogyan lesz az, hogy a “csillagok az egbol lehullnak”?
     A “megjelenesek” talan dimenzio-valtast is fognak hozni? (Ez is eleg suru movie-prediction.)

    9. Thea,
     Nem emlékszem hogy CW arról beszélt volna amiről én.

     Ida,
     Mivel pontosan nem tudhatjuk, hogy hol tartanak és azt sem, hogy hány titkos helyen dolgoznak az ilyesmiken, én helyetted nem merném azt állítani, hogy már nincs bármire is idejük. Nem a tegnapelőtt kezdték ez ezeket. Láttam ilyen tudósokat nyilatkozni és ezek mind megszállottak,…szó szerint értsd.

    10. Igazad van. Attól tartok, több videó keveredik a fejemben. 😳
     CW a “földönkívüleik” által hirdetett evolúcióról beszélt. Amire én gondolok inkább a transzhumanizmussal kapcsolatos.

    11. Sziasztok Sharky és Kanku!

     1. Én már írtam egyszer-kétszer erről, hogy nem tudhatjuk, hogy hol tartanak, és hogy szerintem igazából az amit már közzétesznek, az már “elavult”! ( Persze nem kell erre emlékeznetek, de így volt!)
     2. Én azt gondolom, hogy ezek a robotok a keresztények, zsidók, és azok ellen lesznek bevetve, akik a bélyeget nem veszik fel, és nem imádják a fenevadat! Hogy miért?!
     Szóval :
     1. miért is van a csillagháborús készülődés, fegyverkezés? – hogy az űrből támadó , “ellenséges” idegenek ellen tudjunk védekezni! ( Ez a hivatalos verzió! )
     2. Na ki fog jönni az űrből “támadni”?! -Hát az Úr és sok ezer szentje ( vagyis mi!), és az angyalai!
     3. Ki is áll e mögött a terv mögött ( szellemileg)?- Sátán!
     4. Mi is Sátán célja? ( Azt tudja, hogy kevés ideje van, az ideje lejárt, és Istennel hiába hadakozna, hiszen csak szól, és neki vége! Krisztussal se fog elbánni! ( Persze ezt nem árulta el a követőinek!) Ismeri a forgatókönyvet! ) – minél több embert megölni, és a kárhozatba vinni!!!!
     5. Ezért én nem látom annak értelmét, hogy Armageddonnál robotkatonákat vessen be! Viszont annak igen, hogy az alatt a 3 és fél év alatt, amíg tombolhat a földön, minél hatékonyabban irthassa az “ellenszegülőket”!

     Szóval én ezért írtam, hogy nem lesz már idő arra, hogy akkora mennyiséget legyártsanak ezekből( ha egyáltalán létezik akkora mennyiség! ), hogy egyáltalán legyen valami esélye Sátánnak a győzelemre az Úrral szemben! ( Mert a nagy nyomorúság ideje is nagyon közel van már! ) Viszont ha nincs esélye, akkor meg miért is kimélné az emberi életet?

    12. Szia Sharky!

     írod:
     “Ami azonban mostanaban engem foglalkoztat, az az a kerdes, hogy hogyan lesz az, hogy a ?csillagok az egbol lehullnak??
     A ?megjelenesek? talan dimenzio-valtast is fognak hozni? (Ez is eleg suru movie-prediction.)”

     Összegyűjtöttem ide néhány igeverset ezzel kapcsolatosan:
     2 Pét. 3,10 Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
     2 Pét 3,10 Az Úr napja pedig úgy jön el, mint a tolvaj; * akkor az egek ** nagy robajjal elmúlnak, az elemek *** a hőség miatt elolvadnak, a föld pedig és a rajta levő alkotmányok **** megégnek.
     2Pt 3,10 Bizony, eljön az Úr Napja! Úgy fog megérkezni, mint a tolvaj. Akkor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az égitestek pedig elégnek és elpusztulnak. T?zben ég majd el a Föld, és minden, ami rajta van. ( egyszerű ford)
     2Pt 3,12 kik várva várjátok az Úr napjának eljövetelét, mely által az egek megégve felbomlanak, és az elemek a t?z hevét?l elolvadnak?
     Mát. 24,29 Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.
     Ésa. 13,10 Mert az ég csillagai és csillagzatai nem ragyogtatják fényöket, sötét lesz a nap támadásakor, és a hold fényét nem tündökölteti.
     Ésa. 13,13 Ezért az egeket megrendítem, és megindul helyéről a föld is, a seregek Urának búsulása miatt, és felgerjedett haragjának napján,
     Agge. 2,6 Mert ezt mondja a Seregeknek Ura: Egy kevés idő van még, és én megindítom az eget és a földet, a tengert és a szárazt.
     Ésa. 34,4 Elporhad az ég minden serege, és az ég mint írás egybehajtatik, és minden serege lehull, miként lehull a szőlő levele és a fügefáról a hervadó lomb.
     Ésa. 5,30 És rámordul ama napon, mint tenger mormolása; és ő a földre néz, de ímé ott sűrű sötétség; és a nap meghomályosodik a ráborult homályban!
     Iz 34,4 és elolvad az egek minden serege, és összehajtatnak az egek, mint a könyv; és azok minden serege lehull, mint lehull a levél a szőllőről és fügefáról. *
     Iz 34,8 Mert az Úr boszúállásának napja az, és Sionért az itélettétel esztendeje. *
     Iz 34,9 És szurokká változnak annak * patakjai, és az ő pora kénkővé, és földe égő szurokká leszen. **?
     Ámós. 8,9 És lészen azon a napon, azt mondja az Úr Isten: Lenyugtatom a napot délben, és besötétítem a földet fényes nappal.
     2 Pét. 3,12 A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
     (Ezék. 32,7 És mikor eloltalak, beborítom az eget, s csillagait besötétítem, a napot felhőbe borítom, és a hold nem fényeskedik fényével.
     Ezék. 32,8 Minden világító testet megsötétítek miattad az égen, és bocsátok sötétséget földedre, ezt mondja az Úr Isten. )

     Hát ez nagyon úgy néz ki, mintha egy, az egész világegyetemre kiterjedő “katasztrófa” lenne! ( Bár én eddig, úgy gondoltam, hogy ez csak az utolsó ítéletnél történik meg, de itt másképp néz ki. 🙁 )

     Ésa. 65,17 Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem emlittetnek, még csak észbe sem jutnak;

    13. Átnéztem újra azokat az igeverseket, ahol az új égről, és új földről van szó! Meg a világegyetem pusztulásáról! Úgy néz ki, hogy ez ugyanúgy, ahogyan a gógi háborúkkal van, hogy kétszer fordul elő az Igében, más- más alkalmakat jelölve, az “Úr Napja” is ilyen!

 2. A Google vezérigazgatója köztudottan szélsőséges transzhumanista, így nem meglepő a dolog.

 3. Tisztelt ,Hölgyeim és Uraim, a Google-val csak egy apró probléma van,mégpedig,hogy rosszabb mint az NSA,mivel az összes Androidot futtató gépet simán lehet használni,lehalgatásra,ugyanis a Google fejleszti,majdnem minden Androidra fejlesztett App, telepités előtt engedélyt kér ahoz hogy a kamerát és a mikrofont bármikor aktiválhassa,mivel te csak úgy tudod telepiteni,Nem véletlenül nem lehet kivenni sok szerkezetből az aksit,meg beépitett kamera meg miki ,.Csak te ebből semmit nem látsz..,Úgyhogy a Google már túlságosan beleláthat az intim szférájába az embereknek ,arról nem is beszélek hogy a gmail-es leveleidhez is simán hozzáférnek,úgyhogy a z anyjuknak tegyenek csippet az agyába,meg mikit a plafonba.A cél ,az egy kézben,és egy pontból történő totális megfigyelés és irányitás,.egy láthatatlan totális világkormány megbizására …!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Egy kis instrukció a jövőre vonatkozólag : Al Gore : A Jövő 🙂
  https://www.hvgkonyvek.hu/a-jovo

  “Ha valakit aggaszt a világ előtt álló változások hatalmas tömege, akkor érdemes elolvasnia a könyvet.
  Ha azonban egyáltalán nem aggódik, kötelező elolvasnia.”
  TIM BERNERS-LEE, a világháló feltalálója

  1. Útmutató a legfőbb elhitetésekhez? Ugye viccelsz…
   A közeljövő nehéz lesz, de nem aggasztó, mert tudjuk, hogy a legsötétebb óra pirkadat előtt van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend