Az Idők Jeleiről

Néhány szó az oldalról

Egy új évezred küszöbét átlépve sokan szeretnék tudni, mit is tartogat számunkra és bolygónk számára a jövő. Netán egy bátor, új világrend küszöbén állunk, ahol mindenkire béke és bőség vár, vagy soha nem látott káosz és nyomorúság felé közeledünk? Esetleg mindkettőre számíthatunk?

Az oldal ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában szeretne segítséget nyújtani a Biblia alapján.

Csaknem kétezer évvel ezelőtt hasonló kérdés hangzott el a jeruzsálemi Olajfák hegyén, amire Jézus kimerítő választ adott:

Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: “Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?”Jézus így válaszolt nekik: “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek.Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég.Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé.De mindez a vajúdás kínjainak kezdete!?
Máté 24:3-8

Tehát, ahogy Jézus egy másik helyen említette, az “idők jeleit” próbáljuk megítélni. Együtt.

Ő azonban így válaszolt nekik: “Amikor esteledik, ezt mondjátok: Szép idő lesz, mert vöröslik az ég! Reggel pedig: Ma zivatar lesz, mert vörös és borús az ég. Képmutatók! Az ég arcát meg tudjátok ítélni, az idők jeleit pedig nem tudjátok?
Máté 16:2-3

Igaz, nem valami fényes jövő áll közvetlenül előttünk, de aki jól informált, jobban fel tud készülni és nem félelemmel néz a ránk váró események elébe és “az igazság szabaddá teszi” (János 8:32). Azt pedig soha ne feledjük, hogy minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik egyetlen gyertya fénye is. Adjuk tovább ezt a fényt, hogy minél több ember számára eljöhessen a világosság (János 8:12) és megértsék mi történik körülöttük.

A jó hír pedig, hogy a nem túl távoli jövő, mikor Jézus visszatér, legszebb álmainknál is fényesebb lesz (Máté Evangéliuma 24,29-31). Hamarosan egy csodálatos, új világ beköszöntét élvezhetjük, melyben a farkas a báránnyal lakik, és a föld tele lesz az Úr ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja (Ézsaiás könyve 11,6-9).

A ‘Hírek‘ kategóriában található posztok nagy része a forrásként megadott cikkek (saját gondolataimmal fűszerezett és kiegészített) fordításai, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az ‘idők jelei’ témakörhöz, amikről a ‘Bibliatanulmányok‘ lapon lehet bővebben olvasni.

Néhány szó rólam

Mostanában több kérdés, kérés is érkezett, azzal kapcsolatban, hogy hogyan, miért, illetve ki által indult az Idők Jelei. Ebből a beszélgetésből megismerhetitek saját bizonyságomat és az oldal indulásának rövid történetét is.

Szeretettel,

Thea

Jogi nyilatkozat

Bár szerény kereteimhez képest mindent megteszek az oldalra feltett cikkek hitelességének ellenőrzése érdekében, erre nem minden esetben van módom. (Szívesen vesszem az ezzel kapcsolatos észrevételeket és arra bátorítok minden olvasót, hogy lehetőség szerint ellenőrizze a médiában hallott és olvasott fontos hírek hitelességét.) Az oldalon található írások célja a világban lezajló általános folyamatok és trendek érzékeltetése, megvitatása nem pedig a napi hírek távirati iroda stílusban történő jelentése vagy üzleti, gazdasági tanácsadás nyújtása. Nem javasolom, hogy bárki az itt megjelent cikkek alapján hozza meg pénzügyi döntéseit, illetve ezekért nem vállalom a felelősséget. Nem kötődöm egyetlen politikai párthoz, egyházhoz vagy mozgalomhoz sem és nem célom az olvasók ilyen irányú befolyásolása.

Felhasználási feltételek és moderálás

A látogatóknak lehetősége van az oldalon megjelenő bejegyzésekhez hozzászólást írni. Mielőtt egy hozzászólás megjelenik, a hozzászólás írójának rendelkeznie kell egy korábban jóváhagyott hozzászólással

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek az adott poszt témájával kapcsolatos hasznos információkat, véleményeket tartalmaznak. Az off-topik hozzászólások törléséről a moderátor dönt. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat a moderátor törölni fogja. A moderátor a felhasználási szabályokat rendszeresen megsértő látogatók hozzászólásainak megjelentetését átmenetileg vagy végleg megtagadhatja.

A posztok alatti hozzászólások célja nem személyes naplók megjelentetése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetettebb témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum használata ajánlott.

A csupa nagybetűvel írt hozzászólások (online kiabálás) törlésre kerülnek.

Az oldalon megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.

Biztonsági okból a kettő vagy több linket tartalmazó kommentek csak jóváhagyás után kerülhetnek megjelenésre, illetve az új hozzászólók csak első hozzászólásuk jóváhagyása után tudnak előzetes jóváhagyás nélkül hozzászólni a cikkekhez.

Az adminisztrátor, illetve moderátor a hozzászólás közzétételét indoklás nélkül megtagadhatja.

Az oldalon található tartalmak kizárólag a forrás aktív hivatkozás (link) formájában történő feltüntetése mellett, módosítások nélkül használhatók fel más weboldalakon.

Az oldal használatának megkezdésével egyidejűleg az olvasó automatikusan elfogadja annak felhasználási feltételeit, a cookie-k használatára vonatkozó szabályokat és a jogi nyilatkozatban foglaltakat.

Lásd még: Cookie szabályzat

Adatvédelmi nyilatkozat

Az idokjelei.hu üzemeltetői kijelentik, hogy adatkezelési elveik összhangban vannak az Információs önrendelkezési jogról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseivel.

Ennek értelmében az oldal üzemeltetői kijelentik, hogy a felhasználók az oldal szolgáltatásait önként veszik igénybe, így az ehhez esetleg szükséges adatszolgáltatás is önkéntes alapon történik. Az idokjelei.hu kijelenti, hogy a felhasználók személyes adatait bizalmasan kezeli és minden tőle telhetőt megtesz, hogy azok ne juthassanak illetéktelenek birtokába.

Az egyes felhasználók adatait harmadik fél számára kizárólag az érintett felhasználó előzetes írásbeli hozzájárulásával továbbítja.

Ezen túl a felhasználók szabadon dönthetnek, hogy saját adataikat kivel és hogyan osztják meg.

Mások személyes adatait a hozzászólásokban közzétenni tilos. Az ilyen hozzászólásokat a moderátor törölni fogja.

Hangulatjelek

Az oldalon grafikusan megjeleníthető hangulatjelek és a hozzájuk tartozó karakterkombinációk:

smilies-userguide1A hangulatjelek csak akkor jelennek meg grafikusan, ha a karakterkombináció előtt és után szóközt használunk.