chat2Ide jöhet minden érdekes vagy hasznos link, információ, forrás, illetve off-topik beszélgetés. 

Összetettebb témákhoz pedig inkább használjátok a fórumot: http://klub.idokjelei.hu/forums/

4,029 hozzászólás

 1. Kedves Thea !
  Valaki, hogy milyen indíttatásból nem tudom (de nem hiszem, hogy pozitív jelzővel illethető) küldött egy Dr.Szalai András metodista teológiustól származó, az Idők jeleire nem túl jó fényt vető írást. Én a magam részéről már nem ülök fel az ilyen kritikáknak, a hócipőm tele van az önjelölt, öntelt és büszke tudás mániás teológusokból (pl. ott van Szabados Ádám….), akik mindent tudni vélnek, és komolyan bántja a csőrüket ha valaki népszerűbb mint ők, és még olyanokat is merészel írni, amely téma hasogatása az ő dolguk lenne (de nekik derogál bele menni). Ilyenkor, mint egy sértett minidiktátor, akinek kizárólagos joga a téma kezelése, lecsapnak az agyontanult, szétművelt egójukkal, persze kizárólag keresztény szellemben és szigorúan a Bibliából merítve, rá hivatkozva. A cikk tartalmának botrányosabb része, illetve veled való kapcsolata nekem nem volt ismert, és feltételezem, hogy fele sem igaz, de azért a Family mozgalmat rühellem én is, remélem kimúlt már a mozgalom, rosszabb volt mint a sajátunk (Keku) és az sincs már jó ideje. Szóval nem támadásként közöltem, csak azért ha bárki találkozik ezzel a gőgös kritikával, ne okozzon neki csalódást, inkább nyíltan legyen megbeszélve.

  Link

  1. Szia Arpiel!
   A linket kivettem, mert ez is egy feketelistás oldal, ezért nem ment át a komment.
   Ami a többit illeti, már egy páran elküldték privátban és sok szót nem is szentelnék a kérdésnek, mert szívesebben beszélek arról, ami előrevisz és felemel. Elég annyi, hogy mivel pár embert valóban ismerek/ismertem a csoportból, annyit mondhatok, hogy valószínűleg a fele tényleg nem igaz, ami pedig igen, azzal én magam éppen annyira nem értek egyet és elítélem, mint bármely testvérem.

   1. Köszönöm a választ. Gondolom a Family mozgalomra értetted a végét. Azért a cenzúrát most te is használtad, amire ugye tiszta kezek esetén nincs szükség, hacsak nem akarod ugyanazt sokadszor megmagyarázni és tisztára mosni magadat.

 2. Kedves Thea !
  Úgy gondolom szükség lenne fajsúlyosabb és még inkább az idők jeleit mutató megtévesztő jelenségeket bemutatni, megpróbálni tisztázni, leleplezni. Gondolok itt főleg azokra a dolgokra, amik nem is kint okoznak problémákat és tartják tévedésben az embereket, hanem saját házunk tájékán belül !
  https://www.youtube.com/watch?v=NXSsp2vvHjE

  1. Lehet, hogy hamarosan ennek is eljön az ideje. Megnéztem, amit belinkeltél. Én ennél kicsit részletesebb anyagot választanék, és olyat, amiben a megoldás is benne van.

    1. Kíváncsi lennék, hogy Rob Skiba mint producer és filmrendező bele merne e fogni egy ilyen projektbe. És ki adna neki erre pénzt ? Főleg ha Hollywoodba is elnézne…:-D De tényleg jó ötlet lenne hang alámondással vagy csak szövegekkel (dramatikus zenékkel aláfestve) elmondani a történetet. A H.Gy.-nek lenne mit cenzúrázni, de iziben. 🙂

  1. Ezt ti komolyan elhiszitek ? Már ezt az erőltetett álkeresztény asztrológiai magyarázatot ?

 3. “A legnagyobb titok kezd feltárulkozni, amikor belenézel az igazi tükörbe, Jézusba.Az igazi valódat látod meg.Benne vagy Krisztusban.Belenézel a ‘Vagyok’-ba, és rájössz arra, ‘Aki Vagy’ .” (2Kor3:18)

  1. Csúnya dolog ám az Isten igéjét másként írva idézni ! Főleg sajátságosan ezós stílusban. Mert hogy így íródott az eredeti: “Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Szellemétől.”

 4. Szia Lacika!
  Most láttam, hogy próbáltál megosztani itt az Üzenőfalon egy filmet. Ez sajnos nem lehetséges. (Egyébként a spam mappában volt a hozzászólás.) A Google bünteti az ilyesmit. Ilyenkor az a legjobb módszer, ha leírod a film címét és esetleg utalsz arra, hogy hol lehet megnézni, de nem adsz meg linket.

  1. jó, akkor leírom
   címe Csodák a mennyből
   a gloria tv-n meg lehet nézni, érdemes nagyon jó film

 5. A faluban ahol felnőttem több igaz ember van mint sok nagy újfajta csak a magyarázatokon gondolkodó gyülekezetekben, azok az öreg nénik, bácsik egy kukkot sem értenének a nagy magyarázatokból csak hiszik az Istent és Jézust, ennyi is elég.

 6. Kedves barátaim!

  Olyan vehemensen bizonygatjátok saját igazatokat hogy egy időre nem is olvasom a weboldalt, át kell mindent gondolnom. Ez a “nekem van igazam mindenáron és a jobban tudom mindenkinél” hozzáállás nem a helyes út. Ezért szeretem Thea válaszait aki nem erőszakosan meggyőzni akar hanem szelídséggel közli álláspontját és szeretetet sugároz mondataival.

 7. De bizony hogy van idézet az Énok könyvéből a Bibliában ! Ne légy már ennyire vastag nyakú ! Inkább letagadod a tényeket, csak hogy az elméletedet megmentsd. De nézzük mit mondott Jézus. Ő két dolgot állított a Márk 22,30-32-ben. “Jézus ezt a választ adta nekik: „Tévedésben vagytok, mert nem ismeritek sem az Írásokat, sem Isten erejét. A feltámadás után ugyanis senki sem nősül meg, és senki sem megy férjhez, hiszen mindenki olyan lesz, mint a mennyei angyalok.” Ebben hol van a Mózes könyve ? Tudsz idézni az ószövetségből pont ilyet, hogy a az angyalok nem házasodnak ? Nem, mert nincs benne. Az Énokban benne van. Érted ? A folytatásban már a konkrét témához visszatér Jézus: “A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok azt, amit Isten mondott nektek: Én vagyok Ábrahám Istene, Izsáknak Istene és Jákób Istene? Nem holtak Istene az Isten, hanem élőké.” Na ez már Mózesből van. Ne csúsztasd az igazságot ! Az ószövetség és az újszövetség is idézi Énok könyvét. “És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta.” (Júdás 6,6) Másik példa: “Hiszen Isten még a vétkező angyaloknak sem kegyelmezett, hanem a pokol (tartaro) bilincseibe zárva a mélységbe taszította őket, hogy ott gyötörjék és fogva tartsák őket az ítéletre” (2 Péter 2,4) Énokban: “És mondá az Úr Mikháelnak: “Menj, kösd meg Semjázát és társait, akik egybekötötték magukat az asszonyokkal, megfertőzve magukat minden tisztátalanságukkal. És amikor fiaik leölik egymást, és látták az ő szeretteik pusztulását, kösd meg őket szorosan, hetven nemzedék idejéig a föld mélységeiben (tartaro), amíg eljön az ítéletük napja, és a befejeződésük, az ítéletnapig, amely örökkön-örökre szóló ítélet lesz. Akkor majd a tüzes mélységhez lesznek vezetve, megégnek és elpusztulnak örökre; És innentől mindazok, akik a kárhozatra lesznek ítélve és elpusztulnak, velük együtt lesznek megkötve a nemzedékek végéig.”
  Az ószövetségben van több ilyen is, majd utánanézek.
  “Énok könyve része volt az esszénus könyvtárnak, és a Krisztus korában használatban levő Írásoknak.” “A mű az ókorban jól ismert volt mind a vallásos zsidók, mind az esszénusok, mind a keresztény közösségek körében. Idézi Szent Jusztinusz, Szent Iréneusz, Órigenész, Alexandriai Szent Kelemen, Justyn mártír, Hippolitusz, Ágoston.” “Énok könyve nagy szerepet játszott a korai kereszténységben, Barnabás levelének és Péter apokalipszisének írója is felhasználta. Barnabás levele kétszer idézi Henoch könyvét, mint szentírást. Tertullianus nagy jelentőséget tulajdonított neki, de később a könyvet nem kanonizálta a nyugati kereszténység.
  Az etióp kereszténység az első fordítástól kezdve érdeklődött a korpusz iránt, a fordítás legkorábban fennmaradt kéziratai a 15. századból származnak. Valószínűleg az vezetett az etióp kánonba való kerüléséhez, hogy az etióp egyház szoros kapcsolatot ápolt Alexandriával, és a 4. században, amikor a Biblia etióp fordítása elkészült, Alexandriában ismert és népszerű lehetett Énok könyve. Egy másik tényező, amely nemcsak Énok könyve, hanem más pszeudo-epigrafikus könyvek hagyományba való felvételét is előmozdította, a kanonizációval függ össze, nevezetesen, hogy az etióp egyház nem a héber kanonizálást követte.” “Hénokh könyve az Etióp (kopt-ortodox) Egyház Bibliájában a kánon része, vagyis sugalmazottnak ismerik el.”
  “Az irat saját bevezője szerint közvetlenül az özönvíz után született, amit a keresztény hagyomány Kr. e. 2370-re tett.”
  “Júdás levele pontosan idéz a Énok könyvéből Énok prófétának tulajdonítva az idézett részt.”:
  Róluk jövendölt Énok is, Ádámtól a hetedik, mikor így szólt: “íme eljött az Úr tízezer szentjével, hogy ítéletet üljön mindenek ellen, és rábizonyítsa az istentelenekre minden istentelen tettüket, melyekkel istentelenséget követtek el, amellett minden kemény szót, melyet az istentelen vétkezők ő ellene szóltak.” (Júd. 1:14-15)
  “A görög fordítás valószínűleg már a Krisztus utáni első század végére elkészült, mert a Jelenések könyvében János is felhasználja bizonyos motívumait.”
  “A Zsidókhoz írt levél 11,5-ben a szerző a hitéért dicséri Henochot, ami a Henoch könyve hatását mutatja.”:
  “Hitéért helyezték át Énokot a [mennybe], hogy ne lásson halált, s [itt többé] nem találtak rá, mivel Isten őt áthelyezte. Áthelyezése előtt ugyanis azt a bizonyságot kapta, hogy tetszik Istennek.”
  “Az Ige nem mond ellent annak, hogy könyvet írhatott volna Énók. Sőt, az akkorra szóló helyzetjelentés megfelel annak, amilyen képet az Énók könyvéből is kapunk.”
  “Az Énok könyvét ma már úgy néz ki, hogy megtagadták a zsidók, pontosan ennél az oknál fogva -, mint ahogyan megtagadták csaknem mindegyikét a többi írásoknak is, amelyek Krisztusról beszélnek. Ez természetesen nem meglepő: mármint, hogy nem fogadtak el némely Szentírásokat, amelyek beszélnek Arról, Akit ők nem fogadtak el. Mert ők még akkor sem fogadták el őt, amikor itt volt személyesen, és közöttük beszélt.”
  Tertulliánus (i.sz. 198) ANF 4.16

  Ezt pedig olvasd el ha lesz időd ! http://churchofgod.hu/content.php?act=kanonrol

  1. Ez nem az én elméletem, hogy Énók könyve hamis, mert ellentmond Jézus szavának, ezt bárki láthatja, ott van feketén-fehéren. Inkább Te véded Énók könyvét, pedig az igazság nem szorul ügyvédre.
   “Ebben hol van a Mózes könyve ?”Ott van benne Mózes könyve, hogy Isten ereje nem azt jelenti, hogy az angyalok nem házasodnak (erre csak mellékesen tér ki Jézus) hanem azt, hogy feltámasztja a halottakat.
   “Az ószövetség és az újszövetség is idézi Énok könyvét. “Nem, egyik sem, akkor oda lenne írva a forrás is mint a többi helyen. Vagy tényleg úgy gondolod, hogy egymásról másoltak, senkinek semmit nem jelenthetett ki a Szent Lélek? Akkor Jakab ezt Pétertől idézi? :”Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és felmagasztal titeket.”Jak. 4,10 (Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. 1 Pét. 5,6) És azt, hogy Isten nem személyválogató Péter idézi Páltól, vagy fordítva? (1 Pét. 1,17-Róm. 2,11)
   ÉS TOVÁBBRA IS FENNTARTOM HOGY JÉZUS NEM IDÉZETT OLYAN ÍRÁSBÓL AMI MEGHAZUDTOLJA ŐT!
   “A görög fordítás valószínűleg már a Krisztus utáni első század végére elkészült, mert a Jelenések könyvében János is felhasználja bizonyos motívumait.” Szóval szerinted még János is tőle másolt? A Biblia szerint nem: “Jézus Krisztus kijelentése, a melyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,A ki bizonyságot tett az Isten beszédéről és Jézus Krisztus bizonyságtételéről, mindenről, a mit látott.” Jel. 1,1

   Annyira tolakodó, rámenős módon nyomod a COG-t, hogy kezd egyértelművé válni, hogy Te is egy másik jézusban hiszel. Sajnos -a többivel összhangban-ezt támasztja alá az a kijelentésed is, hogy a Jézuson kívűl lévő közbenjárók (Isten és ember között), nem állnak ellentétben az evangéliummal. Kedves Arpiel sajnos így már minden világos.

   1. Semmiféle másik Jézusban (nagy betűvel!) nem hiszek. Csak egy van ! Ez már a részedről kezd rögeszmés lenni. Ismétlem, az Énok könyve tudom, hogy nincs benne a kanonizált Bibliában, de attól még lehet igaz a forrása. Nem mond ellent Jézusnak sem, nem is mondhatna, mert hisz korábban keletkezett, mint ahogy Jézus született. Azt pedig végképp nem értem, hogy lehet “tolakodva” nyomni itt a COG cikkeit. Elképzelem, ahogy lökdösik a korábbi karaktereket az általam kopizott karaktersorok, nyomulnak előre a bitek és még a kurzort is ellökik. 😀 Keresztények ! Ne féljetek annyit és annyira !!!

 8. Talán jól jön valakinek:

  Könyvismertető “Végre lelepleződött a Mount Everest megmászóinak sötét titka!” címmel:

  “Soha nem hittem el azokat a zengzetes szólamokat, amelyek a világ legveszélyesebb hegycsúcsainak meghódítóitól, vagy velük kapcsolatban megfogalmazódtak a médiában. Már a „hódítás” is gyanús, de az egész hangnem, a hősiességről meg az emberi kitartásról valahogy humbugnak tűnt. Az áldozatok kapcsán – az általam is jogosnak vélt – kegyelet mellé mindig tapadt valami megmagyarázatlan rossz érzés:

  EZEK A SAJÁT ÉLETÜKET KOCKÁZTATÓ EMBEREK AKKOR LENNÉNEK/LEHETNÉNEK IGAZI HŐSÖK, HA LENNE, LETT VOLNA VALAMI CÉLJUK, AMI TÚLMUTAT A KONKRÉT HEGYCSÚCSON!

  Finoman fogalmazva sem tartom magam „sportembernek”, ezért eddig, ha szóba került a Csomolungma, a Vinson Massif vagy az alaszkai Mount McKinley (Denali), elhallgattam a véleményem azokról az emberekről, akik az újabb-és-újabb rekordokért aránytalanul nagy kockázatot vállalnak. De ennek mostantól vége!

  Azzal, aki családos ember létére időt, pénzt és energiát nem kímélve a Mount Everest megmászására készül, valami nagyon nincs rendben. És végre ezt nem én mondom, hanem egy olyan ember, aki felment A Hegyre, ott megfagyott, majdnem meghalt és visszatért. Amputálni kellett a kézfejét, új orrot kellett növeszteni a homlokára, míg végiggondolta, mit keresett ő a hegyeken, amíg otthon féltő és gondoskodó család várta.

  Beck Weathers csúcsformában
  A Túléltem az Everestet című kötet olyan, mint egy kijózanító pofon: helyre teszi a dolgokat. S ha azokra, akik benne élnek az „őrületben”, nem is hat, de talán azokra igen, akik ezekkel az emberekkel együtt élnek, vagy őket sztárolják és/vagy bíztatják. Beck Weathers élete viszonylag egyszerű képlet. Depressziója elől menekülve – de azt meg nem oldva – kapott rá a hegymászásra, és miközben egyre vadabb célokat tűzött maga elé, nem vette észre, hogy miként sodródik el a saját életétől.

  A kötet első része a Mount Everersten történt „kalandról”, az 1996. május 10-én lecsapó gyilkos viharról a túl- és továbbélésről szól. Megmutatja, hogy a hegymászók világában már a halál előtt véget ér az élet, ha úgy ítélik meg (eldöntik), hogy bajba jutott társuk már menthetetlen, akkor hagyják egyedül megdögleni… és még ezzel sincs gondom, hiszen ez a lehetőség benne van a pakliban. Beck Weathers egy ilyen „otthagyott”, aki felállt és visszatért. Erős akaratú ember, de szerintem nem hős. Pedig vannak hősök ebben a történetben, de őket nem a hegycsúcsokon kell keresni.

  A hősök közé tartozik Beck Weathers felesége, Peach, aki kitartott a férje mellett, sőt, minden követ megmozgatott azért, hogy megszervezze a férje helikopteres kimenekítését. Hős az a helikopterpilóta, aki egy bajba jutott amerikai hegymászó életéért a saját életét kockáztatva olyan magasra repült, ahol helikopternek nincs már keresnivalója. Hős a család, mely visszafogadta az önmagát ronccsá tevő hegymászót, és mindent megtett azért, hogy lelkileg és – amennyire lehet – testileg is felépülhessen. Szóval nagyjából hős itt mindenki, csak a könyvet író hős nem hős!

  Persze ne legyünk ennyire igazságtalanok! Beck Weathers is hős, de csak akkor vált azzá, amikor nem volt más választása, amikor nem volt már kifogás, és szembe kellett néznie azzal, hogy mit tett a családjával, és hogy mit tett meg érte a családja.

  Beck Weathers könyve mérföldkő a hegymászós könyvek történetében. Nem csak azt mondja el, hogy mi van a majdnem halál után, de azt is, hogy miként jutott el odáig, hogy a saját passziója fontosabb legyen mindennél/bárminél.

  A Túléltem az Everestet egy fontos könyv, tanulságait az is megértheti, aki kevesebb pénzből, hétköznapibb módon vonja dicsfénybe saját, önző önpusztító életét. Én ismerek olyan embereket, akiknek hasznára lehetne ez a kötet, pedig nem hegymászók! És te?”

  Forrás: http://librarius.hu/2017/02/17/mount-everest-beck-weathers-athenaeum/

  1. Túléltem….A nyugati ember és a kis egy szem élete. Első benyomásom erről a könyvről, hogy nagyon negatív üzenete van. A kurukshetrai harcmezőn Visnu Krisna nevű avatárja beszélt Arjunanak a cselekvés értelméről.

  2. Egyetértek Thea alaposan kifejtetted mégis röviden.
   Neverend, én nem tartom cselekvésnek a csúcsok “meghódítását”. Hallottam a napokban egy beszélgetést, summa: katonának az álljon, akinek nincs családja. Hasonlóan, hegyet hódítani is csak az …
   DE kinek nincs? Ha elindulna, vagy, katonának állna – feltételezem – hogy pótoljon valamit, azért inkább nem egy MÁSIK harcot kellene vállalni ?

   1. Szia Éva, annyi kiegészítés csupán, hogy ezt nem én írtam. Lásd a végén a forrást. 🙂

    1. Látom, máskor jobban megnézem. Az írásból annyira a véleményed jött át, nem is véletlen 🙂

    2. Éva, Thea elsőre valóban úgy tűnik, hogy igaz a mondanivalója a szerzőnek, de egy ilyen istentelen cselekedet után maximum csak tanulság lehet és nem tanítás. Felment hit nélkül Isten nélkül a hegyre és kudarc lett a vége. Annak kell könyvet írni aki felment a hegyre és le is jött, több lett utána. Én voltam olyan teljesítmény túrán ahol majdnem 24 óra után még láttam olyat aki könnyedén vidáman tette meg a kilométereket átlagos fizikummal, gyenge felszereléssel. Voltak olyan élsportolók akik meg végig szenvedték és feladták. Állandóan panaszkodtak a feltört lábukra, kisebb-nagyobb fizikai problémákra. Tehát egy kudarcból nem lehet példaképet csinálni. Nem mondhatja azt, hogy ne menjetek a hegyre, mert neki nem jött össze. Nem azt kapta a hegytől amit szeretett volna, mert nem úgy állt hozzá. Elsőre persze szimpatikus az emberi érvelés, a családról stb, de azért fel kell ismerni, hogy az nem az isteni igazság.

  3. “Are you a good sport?” 🙂 <3
   Én ismerek ilyen embert, Thea.De az biztos, nem én vagyok! 😀 (Biztos, nem én vagyok?) Az ilyen ember meg, tényleg ne nősüljön!És aki feleségül megy egy efféle kamikázéhoz?… Ez a zsák/folt fennforgás.Nem?Habár, én nem olvastam a könyvet.

   Egyébként, hegyi ember vagyok.(Annyi lelket nyerek meg, amennyit csak tudok. 🙂 )Nagyon helyesnek tartom, ha valaki tud mások eseteiből tanulni.A hadvezérek is tanulmányozzák a korábbi nagy csatákat.Hadgyakorlatokat tartanak, szimulációkat készítenek; most már nem is igazán terepasztalon, hanem egyre nagyobb és nagyobb teljesítményű szuperszámítógépeken.Túlzás lenne ezeket az embereket jövőbelátónak mondani, de az igaz, hogy a megelőzés a legjobb problémamegoldás.Isten ezt "fejlesztette" tökélyre.Ebből kiindulva szoktam azt mondani, hogy ebben az Univerzumban, Isten univerzumában, a megoldás mindig a probléma előtt jár.Még az ok-okozatiság, a dolgok térbeli, időbeli sorrendje sem számít.(Ezt a tényt nem csak a négy evangélium, de a kvantumfizikai megfigyelések is alátámasztják.)Teljesen nonszensz és semmiféle logikusból sem következő vagy levezethető, de a Világegyetem maradék nélkül tökéletes.Az én szemszögemből ez a csúfos himalájai eset nem történt meg.Olyan hegyormon állok, ami fölé egyetlen csúcs sem magasodik.Belátom az egész panorámát.Hegyi ember vagyok. 🙂

 9. Kedves Edua ! Természetesen nem. De azt remélem tudod, hogy a kérdésed csúnya bozótosba visz, ha belegondolunk, hogy vajon ilyen természettudományos egzaktum szerint tudjuk e bizonyítani pl. azt, hogy Mózes írta e a Mózes könyvét, és még sorolhatnám az ateista történészek, régészek kérdés özönét. Hit által, nem bizonyítékok által. Szóval ebbe az utcába inkább ne menj be, mert el fogsz tévedni. Az pedig nem igaz, hogy a Jézus korabeli zsidók nem használták, később már a babiloni talmudista júdaizmusban újra felfedezték és kiforgatva építették bele az ősi kabbalista (babiloni Zoroasztrista) okkultizmusba. Ez megint egy klasszikus ateista tévedés (amiben megint rossz buszra szálltál), hogy nem az okkult pogányból lett a bibliai példa, hanem sátán ismerve az isteni tervet utánozta le azt. Énok könyvét szerintem sem az özönvíz előtti Énok írta, de hát Márk sem volt ott Jézussal, pedig ő írta az egyik evangéliumot, javarészt Péter elmondása alapján, és megint csak stb., stb. Ha neked van jobb ötleted, hogy Jézus melyik könyvre gondolt mikor a szadduceusok fejéhez vágta azt is, hogy nem ismerik az írást (nem a mai kanonoizált ószövetségre, mert nincs benne!), mikor tudjuk, hogy az akkor biztosan létező Énok könyve ezt a gondolatot tartalmazza, akkor áruld már el nekünk is. De akkor már húzd is ki azt a 6-7 idézetet a Bibliádból, amit szintén az Énokból idéz az ige ! hisz egy hamis könyvből idézni nem túl hiteles és igaz dolog ! Ja egyébként idéz a Jubileumok meg a Jáser könyvéből is. Sőt még más kóser apokrifekből is. Kezdj neki a cenzúrához ! 🙂

  1. Nincs a Bibliában 6-7 idézet az Énók könyvéből, esetleg azonos forrásból idéz mindkettő.Te tényleg azt feltételezed Jézusról, hogy egy olyan írásból idéz, ami meghazudtolja Őt?
   ÉK.14:20.”És a Hatalmas Dicsõség ült a trónon, és ruhája a napnál erõsebben ragyogott, és fehérebb volt a legfehérebb hónál.21.Az angyalok közül egyetlen egy sem léphetett hozzá, hogy az arcára tekintsenek, annak csodálatossága és dicsõsége miatt, és egyetlen test nem nézhet arra. ”
   JÉZUS SZAVAI:”Meglássátok, hogy eme kicsinyek közül egyet is meg ne utáljatok; mert mondom néktek, hogy az ő angyalaik a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám orczáját.” Mát. 18,10

   ÉK:40:2.”És a Szellemek Ura mellett négy jelenlétetláttam, akik különböznek azoktól, akik soha nem alszanak, és hallottam az õ nevüket: mert az angyal aki velem volt, tudatta velem az õ neveiket, és õ megmutatott nekem minden rejtett dolgot. 3.És hallottam a négy jelenlét hangját, amint a dicsõség Ura elõtt dicséreteket zengtek. 4.Az elsõ hang áldotta a Szellemek Urát mindörökkön örökké. 5.És a második hangot hallottam, amint áldja a Kiválasztottat
   és a választottakat, akik a 6.ÉS A HARMADIK HANGOT HALLOTTAM, AMINT KÖZBENJÁR A FÖLDÖN LAKOZÓKÉRT?ESEDEZVE ÉRTÜK A SZELLEMEK URÁNAK NEVÁBEN.
   7.És Hallottam a negyedik hangot, amint elhárítja a sátánokat és megtiltja nekik, hogy a Szellemek Ura elé járuljanak a földön lakozókat vádolni. ”

   BIBLIA:”Mert egy az Isten, EGY A KÖZBENJÁRÓ is Isten és emberek között, az ember KRISZTUS JÉZUS,” 1 Tim. 2,5
   “És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt. “Jel 12,10
   Akkor most vádolta a választottakat éjjel és nappal Isten előtt, vagy már Énók idejében meg lett neki tiltva?

   ÉK.65.1,2. “És azokban a napokban látta Noé, hogy a föld elsüllyedt és hogy annak pusztulása közel. És felkelt akkor és elment a földnek végére,és kiáltott hangosan az õ nagyatyjához, Énokhoz: 3. és így szólt Noé háromszor elkeseredett hangon: Figyelmezz rám, figyelmezz rám, figyelmezz rám.” És mondtam: “Mondd el, mi az ami a földdel történik, hogy ennyire ördögi állapotban van 4. és rázkódik, nehogy véletlenül én is elvesszek azzal együtt?” És akkor hatalmas rázkódás
   lett a földön, és egy hang hallatszott a mennybõl, és én arcomra estem. És Énok, az én nagyapám odajött és elébem állt, és így szólt hozzám: “Miért kiáltottál hozzám keserû sirámokkal és zokogással?”
   Ez mire hasonlít neked?

   Két igazság márpedig nincs, amit Isten mond, az az igaz és ami ellentmond annak az a hamis, bármennyire fájó is.Ha valaki Jézuson kívül más közbenjárót(kat) is hírdet az már egy másik evangélium.
   “Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok.Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát.De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk,legyen átok.”

   És végezetül Raj Tamás főrabbi válasza Énők könyvével kapcsolatban:
   “Kedves Róbert! Köszönöm a bemutatkozást, elég lett volna a személynév is. Énokh könyve valóban apokrif, a bibliai kánonba fel nem vett, meglehetosen késon keletkezett mu. Így a benne foglaltak nem a bibliai, nem a hagyományos zsidóság véleményét tükrözik, bár akár a Biblia egyes tanításairól alkotott vélemények a zsidóságon belül is eltérhetnek egymástól. Üdvözlettel: R.T.”

   1. Kedves Edua ! Nem győztél meg. Először is. Én sosem mondtam azt, hogy Énok könyve(i) azonos rangúak a Bibliaiékkal. Azt mondom, hogy valószínűleg azért nem tették bele, illetve vették ki a kanonizáció során, mert túl hihetetlennek tűnt számukra (erre vannak történeti leírások). Kvázi hitetlenségből, bizonytalanságból. Az vallástörténeti tény, hogy a Jézus korabeli időkben használták. Az is tény, hogy (és ez sok más kóser apokrifre is igaz) az idő előrehaladtával az őskereszténységben (a Júdaizmust hagyjuk, az egy hamis vallás lett) kezdtek kikopni a túl “hihetetlen” iratok. Valójában kezdett elvilágasodni és kvázi materialistává válni az egyház kb. a katolicizmus megjelenésére. Sajnos azt sem ismeri be senki, hogy ennek és főleg a nagy konstantini zavarnak milyen káros hatása lehetett a kanonizáció folyamatára. Mert ezt letagadni súlyos kamuzás ! Nem látok itt lényegi ellentmondást, főleg nem az evangéliumra nézve, hisz az Énok írása még ószövetségi. Értelmezési zavarok lehetnek, de hát ha megkérdezném tőled, hogy ki és mi volt Ráháb, vajon te gondolnál e egy bolygóra is ? Kétlem. Pedig azt is jelentette. Ez pedig a kanonizált Biblia. Akkor miért kellene könnyebben érteni és nem félreérteni, ismétlem, a Biblia által idézett apokrifeket. Nem fogom neked összeszedni és ide citálni ezeket az idézeteket, nem akarlak meggyőzni téged, és dolgozni sem fogok helyetted. Az meg, hogy végső érvként Raj Tamást idézed, még annak ellenére is, hogy nagyon kedveltem az öreget, nem kompetens a kérdésben a hamis tanokon is álló (a tanach-on kívül) Júdaizmus miatt. Ez minimum olyan, mintha egy katolikus papot kérdeznél, hogy van e igei alapja a Máriázásnak. 😀

    1. Kedves Arpiel, sajnálom, hogy Te azt tartod hitetlennek, aki Jézusnak hisz félrevezető mesék helyett.
     Lehet, hogy Neked az értelmezési zavart okoz, hogy Jézus azt mondja hogy az ő angyalaik a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám orczáját, ÉK meg azt hogy “Az angyalok közül egyetlen egy sem léphetett hozzá, hogy az arcára tekintsenek”, viszont nekem ez egyértelmű ellentmondás.
     “Énok írása még ószövetségi”az előbb még azt mondtad, hogy szerinted se Énók írta. Igaz és helyes dolog más nevében -kb.2000évvel később-írkálni?
     Egyébként a kanonizáció nem hitetlenség és bizonytalanság alapján történt, hanem a Szent Lélek vezetésével, és pont az ilyen hamis iratok miatt volt rá szükség.
     “Ha neked van jobb ötleted, hogy Jézus melyik könyvre gondolt mikor a szadduceusok fejéhez vágta azt is, hogy nem ismerik az írást…” Van, Jézus itt a Mózes könyvére gondolt meg is mondta:
     “Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.A halottakról pedig, hogy feltámadnak, nem olvastátok-é a Mózes könyvében, a csipkebokornál, hogy mi módon szólott néki az Isten, mondván: Én vagyok Ábrahám Istene, és Izsák Istene, és Jákób Istene.Az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene. Ti tehát igen tévelyegtek.”
     Nem azért feddte meg őket mert nem tudták, hogy az angyalok nem házasodnak, hanem azért, mert nem hittek a halál utáni életben/feltámadásban.

     És mégegyszer és utoljára: Jézus nem idézett Énók könyvéből és NINCS egyetlen idézet sem a Bibliában Énók könyvéből! Jézus ha idézett, jelölte a forrást is! Lásd:Mk 12,26; Lk 3,4; Lk 20,42 És a többiek úgyszintén pl.: Csel 1,20; Lk 3,4; Józs 10,13;

     “ÉK:9,3.És most hozzátok, a mennyben lévõ szent lényekhez könyörögnekaz emberek lelkei, mondván: “Vigyétek a mi ügyünket a Magasságos elé + “ÉS A HARMADIK HANGOT HALLOTTAM, AMINT KÖZBENJÁR A FÖLDÖN LAKOZÓKÉRT,ESEDEZVE ÉRTÜK A SZELLEMEK URÁNAK NEVÁBEN.”. Te ezt írod erre:”Nem látok itt lényegi ellentmondást, főleg nem az evangéliumra nézve, hisz az Énok írása még ószövetségi.” Miért is kellett akkor Jézusnak meghalnia? Hogy egy közbenjáró legyen a sok helyett? Akkor mi a bajod a katolikusok Máriázásával? Csak megtartottak a szerintedi ószövetségból valmennyit, mint az adventisták.

    2. Júdás és Péter leveleiről meg még annyit, hogy Jézustól vagy a Szent Lélek kijelentése által is tudhattak ezekről a dolgokról.

    1. Tudod, hogy nem olvasok olyanoktól semmit, akik egy másik Jézusban hisznek.

  2. “Énok könyvét szerintem sem az özönvíz előtti Énok írta,…”
   Júd. 1,14
   Ezekről is prófétált pedig —– Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt———-, mondván: Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével,

 10. Kedves Öregharcos, igaz, hogy nem tőlem kérdezted, de talán nem veszed rossz néven, ha én is válaszolok.
  Énok könyve hamis írat, ami több helyen ellentmond a Bibliának.Semmi köze Énókhoz, sőt a három könyvnek (1.etióp 2.szláv 3.héber) egymáshoz se.
  Pl. :
  ÉK.68:6. “A harmadiknak neve GÁDRÉEL:Ő AZ, AKI megmutatta az emberek gyermekeinek mind a halálos ütéseket, és AKI FÉLREVEZETTE ÉVÁT”
  BIBLIA:”És monda az Úr Isten az asszonynak: Mit cselekedtél? Az asszony pedig monda: A KÍGYÓ ámított el engem, úgy evém. És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban. ” 1 Móz. 3,13-14
  “És vetteték a nagy sárkány, AMA RÉGI KÍGYÓ, AKI NEVEZTETIK ORDOGNEK és a SÁTÁNNAK, ” Jel. 12,9

  ÉK: 32:3,6. ” és ott állt a tudás fája, melynek szent
  gyümölcsét ették és nagy bölcsességet tanultak abból……Akkor azt mondtam: “Milyen gyönyörûséges eme fa, és mily szemet gyönyörködtetõ a látványa!” Akkor Raphael a szent angyal, aki velem volt, válaszolt nekem szólván: “Ez a bölcsesség fája, melyrõl a te régi atyád és a te koros anyád, akik elõtted éltek, ettek és megismerték a bölcsességet …”
  BIBLIA”De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.” 1 Móz. 2,17

  ÉK.1:3.”A választottakat érintõen szólok, és az õ számukraszól a példabeszédem: A Szentséges és Hatalmas, a világ Istene eljön majd a lakhelyérõl. 4.És a földre tapos akkor a SINAI HEGYÉN.”
  BIBLIA:”És azon a napon az OLAJFÁK HEGYére veti lábait, a mely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, Zak. 14,4
  “Kik szóltak is: Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, a ki felviteték tőletek a mennybe, akképen jő el, a miképen láttátok őt felmenni a mennybe.
  Akkor megtérének Jeruzsálembe a hegyről, mely hívatik OLAJFÁK HEGYének” Csel. 1,11

  ÉK.38: 1.”És eljön majd az idõ, azokban a napokban, hogy a kiválasztott és szent gyermekek leszállnak a magas mennyekbõl, és magjuk eggyé válik majd az emberek gyermekeivel.”
  ??????

  ÉK.40:9 9.És õ válaszolt nekem: “Az elsõ az Mikháel, a könyörületes és hosszútûrõ: a második, aki a betegségek és az emberek gyermekeit sújtó minden ártalom fölött áll, az Ráfael: és a harmadik, aki az erõk fölé lett helyezve, hogy azokat uralja, az Gábriel: és a negyedik, aki a reményteli megtérés fölé van helyezve, azok számára akik az örök életet öröklik, az Pénuel.”
  “Az angyalok ilyen leírása legalábbis aggályos bibliai szempontból. Mikháel mint„könyörületes és hosszútűrő” leírása olyan tulajdonságokkal ruházza fel az angyalt, amelyeket a Biblia következetesen Istennel kapcsolatban alkalmaz. Hasonlóképp, Ráfael mint aki „a betegségek és ártalmak felett áll”, szintén sérteni látszik az Úrról való bibliai kinyilatkoztatást, hiszen a 2Móz 15:26 egyértelműen mondja: „Én vagyok az Úr, a te gyógyítód” (héberül Jahve Ráfa = az Úr a gyógyító). Ebből az következik, hogy nincs szükség egy angyali közbenjáróra a gyógyításhoz, az Úr maga a gyógyító. Ez a fajta megközelítés az angyalokról a görög-római istenekhez és a katolikus védőszentekhez teszi őket hasonlóvá. ”

  ÉK.41 1.És ezek után láttam a mennyek minden titkait és azt, hogy hogyan van az uralom felosztva és azt, hogy hogy vannak az emberek cselekedetei mérlegekben megmérve”
  “A cselekedetek mérlegekkel való „lemérése” nem bibliai, hanem pogány vallásokból és mitológiákból származó jelkép. A Jelenések 20:12-13 szerint az emberek cselekedetei nem mérlegeken vannak mérve, hanem könyvekben vannak feljegyezve, és az ítélet az életkönyvének, valamint a cselekedetek könyveinek tartalma alapján fog megtörténni, nem egy mérleg jobbra vagy balra billenése alapján. Ez a mérleg-jelkép a görög mitológiai Themisz istennővel, a római Justitia istennővel és az egyiptomi Ozirisz istennel kapcsolatosan fordul elő, illetve számos más keleti vallásban is felbukkan (pl. tibetieknél a mérleg két serpenyőjébe dobott fehér és fekete kavicsok). Mivel a Bibliában a mérleg ilyen jelképes alkalmazása egyáltalán nem fordul elő, az ókori pogány vallásokban viszont általánosan elterjedt, ezért nagyon alapos okkal feltételezhetjük, hogy ez a szövegrész is pogány forrásokból származik vagy azok által erősen befolyásolt.”

  ÉK.67 1.”Azokban a napokban, az Úr szava jött hozzám és eztmondta nekem: ‘Noé, a te sorsod feljött elém, 2.a sors amely hibátlan, a szeretet és igazságosság sorsa. És most az angyalok egy fából készült (építményt) csinálnak, és mikor befejezik feladatukat, ráhelyezem az Én kezemet és megóvom azt, és az élet magja árad majd ki abból, és változás kezdõdik, hogy ne maradjon a 3. föld lakosok nélkül.”
  Szóval akkor most az angyalok éptették a bárkát, vagy Noé?

  A hívő zsdók nem fogadják el Énók könyvét ellenben a kabbalát gyakorlóknak van Énók rendje/szervezete a szabadkőművesek pedig használják az Énók mágiát.Valószínűleg ezek az Énókok sem azonosak a Bibliai Énókkal

  Adrián már írt pár hónappal ezelőtt ide az üzenőfalra Énók könyvével kapcsolatban éedemes lenne azt is elolvasnod.

  1. A COG (churchofgod) tagadja Jézus öröktőlvaló Istenségét és ugyanúgy leminősíti egynek a termtett angyalok közé, mint a J.tanúi. Úgyhogy én nem olvasnám egy ilyen szektának az írásait, még ha van közöttük jó is.
   (de hát vannak akik a J.tanúk írásait is szívesen olvassák.)

   1. Gratulálok Edua ! Jól megmondtad ! A te egyéni és szubjektív értelmezésed szerint. Ezt elfelejtetted hozzátenni. Nálad jól teljesít a vallásos félelem. A Biblia (mind az ószövetség, mind az újszövetség) idézi Énokot, még mindig. Történeti, teológiai bizonyítékok vannak rá, hogy a korai időkben (Jézus korában és közvetlenül utána is) még használták az őskeresztények is. Azt a példát újra leírom, ahol Jézus közvetetten bizonyítja Énok könyve hitelességét, és azt hogy Ő is használta, olvasta, elfogadta. „Avagy nem azért tévelyegtek-e, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát? Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.” (Márk 12,23-25) Mivel az ószövetség (mai ún. kanonizált formája) nem tartalmazza ezt a megállapítást, de az Énok könyve igen, ezért elég egyértelmű a dolog. Az hogy miket ír Énok az angyalokról, érthető szimbólikusan is Istenre utalva. Hisz nem véletlenül kaptak az angyalok Istenre utaló és az Ő tulajdonságait mutató neveket. A COG tévtanításairól pedig Thea írt egy nagyon bölcset, “mindent megvizsgáljatok, ami jó azt megtartsátok”. De te inkább tedd ezt: “Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!”

    1. Kedves Arpiel,
     1.Tudod-e bizonyítani, hogy Jézus az írások ismerete alatt pont az Énók könyvére utalt? ( a zs.dók ezt akönyvet nem fogadták és nem is fogadják el,- nam a kabbalistásokra gondoltam)
     2. Ha igen, tudod-e bizonyítani, hogy a ma elérhető Énók könyve azonos azzal?

    2. Vagy enok konyve irodott kesobb mint a tobbi, igy pedig konyebb beleszoni “utalast”. Vagy konyebb elhinni hogy egy egyseges 66 konyv le kiforgatva mintsem 1-2 iratt ami ellentmond s amibe konyebb becsempeszni utolag egy ket sort?

     En olvastam Enok konyvet s sok helyt ellentmond … Valszeg igazsag is van benne hisz maskep senki nem eszi meg de az csak csaletek.

   1. Izraelben annyi katonai és légibázis van, hogy ha becsukott szemmel végig tudnál menni a szent földön, jó párba belebotlanál véletlenül is. Kb. 100x annyi ilyen létesítmény van ott, mint hazánkban.

  1. Kedves Öregharcos!
   Erre nehéz lenne rövid választ adni. Énok könyve igazából több könyv és persze nem Énok írta.
   A Biblia szerzői utalnak rá, idéznek belőle. Egyesek szerint elképzelhető ugyanakkor, hogy a ma ismert Énok könyve nem ugyanaz, mint amire ők hivatkoznak.
   Az I. Énokban a bukott angyalokról olvasható alaptörténetet ugyanakkor a Bibliában is megtaláljuk és nemcsak az I. Mózes 6-ban, hanem máshol is. Történelmi illetve kiegészítő forrásként mindenképpen hasznos, de a legtöbb kutató nem tartja ihletett műnek, ezért ma nem része a kánonnak. Az ókorban is voltak olyan közösségek, akik olvasták, használták, és voltak, akik nem.

    1. Én is szoktam olvasni, sőt, itt is osztottam meg írásokat onnan. Nem mindennel értek egyet, de amivel igen, azt hasznosnak tartom.
     “Mindent vizsgáljatok meg és ami jó, azt tartsátok meg!” (1. Thess. 5:21) 🙂

 11. Még egy apróság, amire szeretnék választ kapni, ha lehetséges.

  Az illető azt is mondja. A Teremtő Isten nem szereti az emberiség többségét a bűnök miatt, ezért hagyni fogja, hogy a gonosz elpusztítsa az emberiség nagy részét.

  Ez számomra rémisztően hangzik.

  1. Szia!
   Betudod linkelni, ki az?
   Amondó vagyok, hogy először is a Bibliát olvasd, főleg ami Jézusról szól. Addig mellőzz minden mást, ami magyarázni próbál. És nyugodtan kérj segítséget Jézustól, hogy segítsen tisztán látni. Légy kitartó és imádkozz Jézushoz mindig, szívből. Ő élő, és nem fog magadra hagyni, csak maradj vele.
   Sok sikert, Isten áldjon!

   1. Még valami
    Jézus hatalmasabb sátánnál, megtud védeni tőle. Csak maradj mindig Jézussal.

    1. Köszönöm tisztelt Macsek!

     Ezt jómagam is így gondolom! Hosszú éveken át kutakodtam a háttérhatalmat illetően, sok újdonságot nem közölt az illető ezzel kapcsolatban részemre. Ismerem a Nefilim vérvonalat, a szabadkőművesek, illuminátusok, jezsuiták, és egyéb titkos társaságokat, amelyek egészen az ősi Babilonig vezethetők vissza. A hamis “UFO” teóriát is jól ismerem, hiszen ezek a bukott angyalokról szólnak. Lásd. sumer “Anunnakik”.

     Arra következtetésre jutottam, hogy az igazság a Teremtő Isten és Jézus Krisztus.

     De az illető videóit nézve, megdöbbentem, és feltettem magamban a kérdést. Jézusom, akkor eddig a téves úton jártam? Ezért is kérdeztem meg tőletek! Mivel régebben igencsak sokat beszélgettem erről a témáról itt, és a kedves Thea segített még jobban tisztán látni a dolgokat!

     Amúgy itt egy videó, amelyben az illető egyértelműen kijelenti, hogy Jézus Krisztus kérdéses a Szentírás szerint: 37:57 percnél hangzik el a számomra érthetetlen megállapítás.

     https://www.youtube.com/watch?v=3aT4VZ8Lwcg

     Még egyszer köszönöm! Azért remélem, hogy tisztelt Thea is válaszol majd számomra!

     Isten áldjon titeket!

    2. V. Mózes 29:27: “az Úrtól, a mi Istenünktől”
     Itt a יְהוֹוָה Jehova (Isten leggyakoribb neve az Ószövetségben, a videó készítője és sokan mások YHWH-nak írják, mert a héberben nincsenek magánhangzók, de Jehovának ejtik) és az elohim אֱלוֹהִים (ami istent jelent, akár Istenről, akár “egy” istennek nevezett, de valójában nem az egy Istennel azonos teremtményről van szó) szavak állnak a héber szövegben.

  2. Szia Zsolt!
   Én is csak azt tudom mondani, hogy olvasd a Bibliát. Ott például az áll, hogy a ” a teljes szeretet kiűzi a félelmet”, mivel Isten a szeretet, a félelem pedig Sátán eszköze, és mint tudjuk nagyobb az aki bennünk van (Jézus), mint az aki a világban van (Sátán), ezért erősebb az Istentől jövő szeretet a Sátántól származó félelemnél.
   Tehát, ha ezek a videók félelmet keltenek benned, akkor az segít meglátnod, hogy honnan fúj a szél. Lehet, hogy ezért bölcsebb lenne félretenni a háttérhatalom leleplezését, és inkább arra összpontosítani, hogy a háttérhatalmat már legyőzték és elmerülni az Igében. Ez nem azt jelenti, hogy baj, ha valakit ez érdekel és szeretne olvasni róla, de mint az eredményből látható, neked valószínűleg most nem ezzel kellene foglalkoznod, vagy legalábbis megtalálni a helyes egyensúlyt.
   Ami pedig Isten és az emberiség viszonyát illeti, Isten annyira szeret minket (az egész világot, lásd: János 3:16), hogy elküldte az egyetlen Fiát, hogy megváltson minket. A bűn elszomorítja Istent, ahogy egy szerető apát elszomorítja, ha a gyereke rossz útra tér, de nem fogja nem szeretni. Márpedig Isten a mi mennyei Atyánk és jobban szeret minden földi apánál. Ha sokan lesznek, akik elpusztulnak a világra váró nehéz időkben, az az emberi gonoszság és az emberek saját döntéseinek következménye lesz. Péter azt írta, hogy Isten “hosszútűrő irántatok, nem akarva, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.”

   1. Köszönöm a megtisztelő válaszodat kedves Thea!

    Ebben a formában már sokkal jobban értelmezem a Szentírást! Tudtam, hogy hol kell feltenni ezen kérdést, ahol autentikus választ is kapok rá! Csak tudod egyszerűen nem voltam képes értelmezni az illető Jézushoz való viszonyát, és azt sem, hogy miért hivatkozik a Tórára, ő úgy írja – Torah -, ebből kifolyólag összezavart a hitemben. Én soha senki kedvéért nem fogom megtagadni Jézus Krisztus Urunkat!

    Még egyszer köszönöm a segítségeteket! Egyben elnézéseteket kérem, ha esetlegesen “összepiszkoltam” az üzenőfalat a tudatlanságom végett!

    Isten áldjon titeket!

    1. Szia Zsolt!
     Nincs miért elnézést kérned. Azért van a fal, hogy írjunk rá, és minden kérdést azért tesz fel az ember, mert valamit nem tud. 🙂

 12. Sziasztok!

  Kedves és egyben tisztelt Thea.

  Az alábbi kérdéssel fordulok hozzád avagy hozzátok, mivel tudom, hogy itt jól ismerik a Szentírást.

  Van egy srác a youtube csatornán, aki valóban sok igazságot közöl a háttérhatalmat illetően. Ellenben teológiai szempontból engem kissé összezavart – vagy én nem ismerem kellőképpen a Szentírást -, ugyanis az állítja, a Torah nélkül nincs megváltás, és Jézus Krisztus nevét sem használja, mivel azt is a “pogány” kategóriába sorolja, mivel görög eredetű. Ráadásul majomszeretetnek nevezi Krisztus irgalmát és szeretetét.

  Egyszerűen nem értem, ha én imádkozom Jézus Krisztushoz, akkor az is ördögtől való dolog? A Torah valóban elismeri megváltónak Jézus Krisztust? Teljesen érthetetlen számomra a dolog, de persze lehet mindez az én hibám!

  A választ előre is köszönöm!

  Isten áldjon titeket!

  1. Szia Zsolt,
   Info Bubble a neve? Valami azt sugallja, hogy ő rola kérdezel. Amit ő tanít azt Hebrew Roots-nak, ill. Sacred Name mozgalomnak nevezik. Került az illetőt, mert többek közt azt is vallja, tanítja, hogy csak azok üdvözülnek, akik betartják a törvényt/parancsolatokat és bűn nélkül él. Próbáltam beszélni vele, de nem válaszol, sőt, nem engedi megjelenni a kommentjeimet. Pedig egy igen egyszerű kérdést tettem fel neki,…nevezetesen, “mit kellett tennie a Jézussal együtt megfeszített gonosztevőnek, hogy a paradicsomban lehessen majd Jezussal? Te mit gondolsz Zsolt? A gonosztevő be kellett, be tudta tartania a törvényt vagy csak hinnie kellett Jézus, ISTEN fiában, a Messiásban?
   Ez a Info Bubble azt mondja gyakran, hogy Elohim illetve Yahshua HaMashiach, az Írás meg azt, hogy:

   Malakiás próféta könyve 1:11
   Hiszen napkelettől napnyugatig nagy az én nevem a népek között, és mindenütt jó illatú áldozatot mutatnak be nevemnek, és az tiszta áldozat! Mert nagy az én nevem a NÉPEK KÖZÖTT – mondja a Seregek URa.

   Filippi 2:10-11
   hogy Jézus nevére MINDEN térd meghajoljon, mennyeieknek, földieknek és földalattiaknak térde,
   s hogy MINDEN NYELV vallást tegyen arról, hogy a KRISZTUS JÉZUS ÚR, Istennek, az Atyának dicsöségére.

   Imádkozz Info Bubble-ért, mást nem tehetsz. Az emberi, a tanítói büszkeség you know….

   1. Igen ő az tisztelt Adrián!

    Az kétségtelen, hogy jól ismeri a Szentírást, de a megállapításai – ahogy azt már említettem – összezavartak, és sok esetben rémisztően hangzottak. Amúgy én is írtam neki, de nem foglalkozott vele. Nem tudom mi a célja ezzel, de valamiért rosszat érzek. Persze lehet tévedek.

    Isten áldjon Ádrian, és köszönöm!

    1. Kedves Zsolt,
     A szóbanforgó illető, a igei kommentek, “támadások” hatására, elkezdett némileg módosítani a megváltással kapcsolatos tanításán. Szóval észrevettem nála az ún. LORDSHIP SALVATION fele tanítás jeleit. Akik nem ismerik kellőképpen az Igét esetleg könnyen befolyásolhatóak azok könnyen áldozatául eshetnek ennek a következő megtévesztésnek is. Nem mondom, hogy tudatosan teszi mindezt, inkább azt, hogy kezdi belátni (talán), hogy valami még sincs rendben azzal, amit eddig tanított és elkezdett finomítani rajta. Igaz, ezt most még csak kommentálás formájában teszi meg. Én az anyagait már hallgatni sem bírom, annyira felidegesítenek És itt a bibliai ill. ,a “Tanakh” tanításaira gondolok. Mindenesetre ajánlom mindenkinek, nem csak Zsoltnak, az alábbi írás elolvasását. Nem én vagyok a szerző!

     “Mi az igazi “megtérés”?
     A bibliai törvényszerűségek szerint élő emberek egy olyasféle, a mi erőfeszítésünket is igénylő “megtérést” hirdetnek, hogy abba kell hagyni a bűnt, meg kell fordulni és ezután Istenhez kell jönnünk. De ez nem az újszövetségi megtérés. Hanem egy igen csak körmönfont cselekedetalapú doktrína. Ezt teológiailag úgy nevezik, hogy “Lordship Salvation”. Nincs magyar megfelelője, talán a “teljes önátadásból fakadó üdvösség”, vagy a rövidebb “üdvösség önátadás által” kifejezéssel lehetne átadni.

     Ez a tan azért veszélyes, mert azt állítja, hogy Jézust előbb életünk urává kell tegyük, és csak ezután lehet ő a megváltónk. Ez éppen az evangélium ellentéte. Az evangélium szerint Jézusnak előbb kell életed megváltójának lennie ahhoz, hogy úrrá válhasson életedben!

     A megtérés Isten ajándéka. Ha úgy érzed, hogy saját képességeid és lehetőségeid miatt voltál képes megtérni, akkor még büszkeségben vagy és egyértelműen cselekedeteidben bízol. Az egyetlen dolog, ami üdvözíteni tud, nem más, mint Jézus vére, és ez az új szövetség nem a törvény megtartására épül. A törvényt megtartó (vagy rá nagy hangsúlyt fektető) prédikátorok ezt a fajta “megtérést” hirdetik. Ehelyett viszont a Biblia azt mondja, a megtérést az ÚR adja, és ez nem az önerőből történő bűnöktől való elfordulás, mert akkor ez azt jelentené, hogy már azelőtt jónak kell lenned, hogy kereszténnyé válsz. Az üdvösség önátadás által tehát egy hamis tanítás, mivel a Biblia szerint senki sem jó, és nincs, aki keresné Istent, mindenki teljesen hasznavehetetlen és romlott.

     Néhány igevers, ami a megtérést, mint Isten ajándékát támasztja alá:
     Ezek hallatára megnyugodtak és dicsőítették az Istent, mondván: íme már a pogányoknak is megadta az Isten a megtérést az életre!
     ApCsel 11:18
     Isten adta a megtérést a pogányoknak.
     Ezt mondta Pál: János a megtérés keresztségével keresztelt, azt mondván a népnek, hogy higgyenek abban, aki ő utána jön, vagyis a Jézus Krisztusban.
     ApCsel 19:4
     János úgy merítette be az embereket, hogy azt mondta nekik, Jézusban higgyenek. (A “mondván” a bemerítés módját mutatja be, párhuzamosságot fejez ki: amikor bemerítette őket, ezt mondta.)
     Avagy semmibe veszed az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát s nem gondolod meg, hogy az Isten kegyessége megtérésre vezérel?
     Róma 2:4
     Isten jósága, kedvessége az, ami az embert rávezeti a megtérésre.
     …aki szelíden fenyíti az ellenszegülőket; talán ha adna nékik az Isten megtérést az igazság megismerésére…
     2Tim 2:25
     Isten adja a megtérést az ellenszegülőknek, azzal a céllal, hogy megismerjék az igazságot. Szó szerint: hátha Isten megadja, hogy beletérjenek az igazság megismerésébe.

     A megtérés tehát a valóigazság elfogadása! Nem a törvény megtartása!

     Az Újszövetségben az a szó, amit megtérésnek fordítanak, a görög metanoia, ami a meta (után, túl, vele) előljárószóból és a noeo (vizsgálat vagy tapasztalat után felfogni vagy gondolni) igéből tevődik össze.

     Ebben az összetételben az előljárószó időbeli és változásbeli jelentést ötvöz, amit úgy fejezhetnénk ki, hogy után és más, tehát maga az összetétel ezt jelenti: máshogy gondolni ezután. A metanoia tehát elsősoron egy valami után történő gondolkozás, ami eltér az azt megelőzőtől; egy olyan goldolkozásváltás, ami megbánással és magaviseletváltoztatással jár, “az elme és szív megváltozása”, vagy “az öntudat megváltozása”. (Wipekedia)

     Előbb újjászül minket a Szentlélek, csak azután leszünk megtérők!

     Jézus Krisztus evangéliuma nem csak megtérésre hív, hanem meg is termi azt. Amikor Ninive népe (Jónás 3:5-10) meghallotta, hogy Jónás Isten Igéjét hirdeti, akkor ők elhitték az üzenetet, és Istenhez fordultak. Nem akármilyen üzenet, hanem az evangélium Isten eszköze arra, hogy megtérést idézzen elő.

     Isten mindenkit megtérésre hív az evangélium meghallása által. Maga Isten adja meg a teljes megtérést, amikor az egyes emberek hittel reagálnak a megtérésre hívásra, tehát elhiszik, hogy Jézus mindenki bűnéért feláldozta magát.
     Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.
     Róma 10:17
     A megtérést Isten adja. Az ember nem tud valódi változást bemutatni életében, mielőtt ő maga meg ne változott (meg ne tért) volna, hogy annak a változásnak vagy megtérésnek a gyümölcsét teremje.

     Újonnan kell születned, Istentől, és Krisztusban egy új természetet kapnod, mielőtt a megtérés meglátszódhatna életedben!
     Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik.
     Efezus 2:1-2
     A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni.
     1Korinthus 2:14
     Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.
     2Korinthus 5:17
     Mint akik nem romlandó, hanem romolhatatlan magból születtetek újjá, Isten élő és maradandó igéje által.
     1Péter 1:23
     A megtérést Isten adja, nem az ember munkálja ki. *

     Jézus áldozatában higgy, ez a megtérés, ettől lesz nyugodt az életed.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az oldal használatával elfogadom a sütik alkalmazását. Több információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás