Nagytestvér

Az új Xbox One egy játéknak álcázott megfigyelőeszköz lesz

Forrás: Vigilantcitizen.com

Emlékszem, amikor a videójátékok arról szóltak, hogy Mario segítségével kimentsük a királylányt az ellenség karmaiból, és amikor ez sikerült, a játék befejeződött, a gépet pedig ki lehetett kapcsolni. Az új Xbox One megjelenésével ennek a kornak úgy tűnik vége, mivel a sokak által kedvelt konzol legújabb modellje egy kikapcsolhatatlan megfigyelőeszköz lesz.

Az Xbox One a mozgás és hangérzékelésre kifejlesztett Kinect tartozékkal együtt lesz kapható és alapértelmezés szerint a kamera és mikrofon mindig bekapcsolt állapotban vannak. Ez még csak hagyján, de a Kinect csatlakoztatása nélkül az eszköz egyáltalán nem használható, így a kamera és a mikrofon akkor is működik, amikor maga az eszköz ki van kapcsolva, a kamera pedig a sötétben is lát. Mire képes még? Például le tudja olvasni a játékos arckifejezéseit és meg tudja állapítani, hogy hány ember tartózkodik a szobában. Arról is keringenek hírek a videójáték oldalakon, hogy a Microsoft az alapján fizettetne díjat az eszközön lejátszott filmek vagy játékok után, hogy hányan vannak a helységben.

Azt pedig senki sem tudja, hogy a rögzített adatokkal mi történik, illetve, hogy milyen adatbázisba kerülnek továbbításra, hiszen a játék csak működő Internetkapcsolattal hajlandó elindulni. A Microsoft azzal indokolja ezt a tulajdonságot, hogy csak így lehetséges a gép bekapcsolása az ?Xbox on? (Xbox bekapcsol) hangutasítással. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Xbox folyamatosan figyeli minden szavunkat, nehogy lemaradjon az ?Xbox on? parancs teljesítéséről.

Az új képességek, amelyekre senki sem vágyott a felhasználók közül, komoly aggályokat keltettek szerte a világon.

Tim Vines, a Civil Liberties Ausztrália szervezettől a GamesFIX-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Microsoftnak igencsak sok kérdésre kell válaszolnia egy olyan konzollal kapcsolatban, ami minden szót hall és minden mozdulatot lát.

?Meg kell adni a lehetőséget az embereknek, hogy kikapcsolhassák a kamerát és a mikrofont, akkor is, ha az esetleg korlátozza az eszköz funkcióit,? mondta. Az adatvédelem arról szól, hogy ?mi döntjük el, mit osztunk meg,? mondta.

?Természetesen, amennyiben a Microsoft ezt nem teszi lehetővé, az emberek a pénztárcájukkal is szavazhatnak. Ne vegyék meg az új Xbox-ot.?

Vines szerint a Microsoft köteles lenne elárulni, mi történik a felhasználók adataival. ?Mivel az új játék az ausztrál törvények értelmében kimeríti a kémeszköz fogalmát, a cégnek nyilatkozni kellene arról, hogy más is hozzáférhet-e ezekhez az adatokhoz.?

Peter Schaar, berlini adatvédelmi biztos szerint az Xbox One nem egyéb, mint egy játéknak álcázott megfigyelőeszköz.

?Az Xbox One mindenféle személyes információt rögzít folyamatosan. Figyeli a reakcióidőmet, a tanulékonyságomat, az érzelmi állapotom, majd ezeket az adatokat egy külső szerver segítségével feldolgozza és akár harmadik feleknek is tovább küldheti. Önmagában az a tény, hogy a Microsoft kémkedhet utánam a saját nappalimban egy beteg rémálom.?

A helyzeten az sem sokat segítene, ha a Microsoft úgy dönt, mégis lehetővé teszi a kamera és a mikrofon kikapcsolását, mert a múlt tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeket a beállításokat a gyártó, egy szervezet vagy akár a technikához kicsit is értő elmebeteg könnyűszerrel felülírhatja távirányítással. Egy korábbi cikkben már leírtuk, hogy maga David Petraeus, a CIA igazgatója is elismerte: az internetre kapcsolt eszközöket az állampolgárok megfigyelésére használják.

Szóval nézzük csak. Akarok több száz dollárt fizetni a saját megfigyelésemért? Hadd gondolkozzak egy kicsit? Ööö, nem!

Előző posztKövetkező poszt

34 hozzászólás

 1. Sosem volt ikszbokszom, de gondolom áram nélkül nem leskelődik sokáig. 😉
  Ha nincs rajta kapcsoló, van egy villája a konnektorban …és ha majd megérjük, hogy kábel nélkül kapják az áramot, játék után el lehet pakolni a szekrény aljába oszt ottan pisloghat a konyharuhák között. 🙂

 2. Elképesztő! Ki olvasta Adam Brown A kód (The code of Underworld) c. könyvét, amelyben szerepel a VRH nevű eszköz. Most gyakorlatilag ezt látjuk megvalósulni. Az agyunkat ez a játék még nem befolyásolja. De ki tudja, milyen lesz a következő széria?

  1. Köszi! Sajnos Realizátorhoz hasonlóan sokan igen naivan azt gondolják, hogy túl nagy adatmennyiségről van szó, ahhoz, hogy rögzíteni lehessen, illetve ahogy írja nem fogják “adatbázisokba töltögetni”. Csakhogy ezeket az adatokat nem kell töltögetni, mert eleve a felhőbe kerülnek és onnan semmit sem törölnek. Amit mi törlünk max számunkra nem lesz már elérhető. A tárolókapacitás pedig hihetetlenül nagy. Tudjuk, hogy az NSA-nál már zettabájtokban (10 a huszonegyedik hatványon bájt) mérik.
   http://nsa.gov1.info/utah-data-center/

   1. Hogy én naiv?
    Nem tudom te mivel foglalkozol, de én fejlesztési vezető és programozó vagyok. Pont ezért nekem van fogalmam arról, amiről írtam. Ellentétben veled. A tárolókapacitás egy dolog (az sem kevés), de fontosabb a sávszélesség. Kezdj el számolgatni, hogy egy fullhd (1080p) videó mekkora méretet foglal, pláne ha még ráhúzzuk az infra és a 3d képet is. Olyan sávszélességre van szükség a feltöltéshez, ami a legtöbb háztartásban még letöltésként is csak alig van meg.
    Kettőnk közül inkább pont te vagy a naiv, aki mindenféle saját ismeret nélkül is bátran véleményt alkot mások véleménye, következtetései alapján, ráadásul még mást is beskatulyázol ezek alapján.

    Bár lehet hogy csak rossz helyre tévedtem, itt a paranoiások egymást támogatják a hülyeségben, minden realitást nélkülözve.

    1. Ne haragudj, nem akartalak megbántani.
     Azt viszont nem gondolnám, hogy programozónak kell lenni ahhoz, hogy valaki értse, mi folyik a háttérben.
     Lehet, hogy az Xbox nem rögzít mindent, amit lát, de elegendő, hogy erre megvan a lehetőség, a sávszélesség pedig gyors ütemben nő mindenhol a világon. Az lenne a lényeg, hogy lássuk merre tartunk. A te döntésed, hogy tudni akarod-e.
     Ha nekem nem is hiszel, talán fontolóra veszed mit mondanak azok a szakemberek, akik belső információval rendelkeznek:
     http://www.youtube.com/watch?v=8FjlNSbEgMg

    2. Nem is értem minek erőlteted ennyire ezt az “itt mindenki paranoiás” szöveget. Hacsak nem azért mert, állítólagos szakemberként, kifogytál az objektivitásból. Én voltám olyan kedves és belinkeltem neked 3 olyan anyagot, amiből egyértelműen kiderül, hogy nem mi mondjuk(találjuk ki) ezeket, hanem ők, és ezek nagyon magas beosztású kormányszervi vezetők. Tehát hagyd abba ezt a gyerekes szerepet, mert ezzel csak nevetségesé teszed saját magad!
     Inkább tégy egy szívességet a szerető családodnak és ébredj fel ! Mi ebben szívesen segítünk.
     Aztán, ha sikerült, kezdj el azon gondolkodni, hogy miként tudnál te is segíteni abban, hogy mások is felébredjenek.
     Ha meg nem, akkor nyugodtan tévedj vissza az eddigi világodba és a Barátok Közt produkció jóvoltából néhány hét múlva el is felejtetted ezt az egészet.
     Bocs, ha egy kicsit erősre sikeredett, de így legalább átérzed te is, milyen amikor valaki a magaslóról beszél veled……fejlesztési vezető és programozó úr.

     “Even a mistake may turn out to be the one thing necessary to a worthwhile achievement” HF.

    3. Erdekesseg keppen: anno az MP3-codec fejlesztese is USA megrendelesre indult. Le kellett cserelni (irgalmatlan volt mar a heluigenyea szalagos berendezeseket, amikkel mar anno az OSSZES (!) USA telefonbeszelgetest rogzitettek.

     Az, amit a utahi adatkozpontrol eddig tudni velunk peldaul egyaltalan nem megdobbento annak tukreben, hogy mar 20 eve is szinte mindent rogzitettek, amit lehetett. A mai es a kuszobon allo technologiakkal, egyaltalan nem sci-fi dolog, amit pl Pachter bacsi is humorosan elmondott a fenti videoban.

     1080p video savszelesseg igenyevel felesleges dobalozni, hiszen tomoritheto, stb…

 3. A cikk fele nettó hülyeség (értsd: valótlan állítások tömege), a másik fele meg paranoiás képzelgés.
  Nem ártana informálódni az eszközzel és a visszhanggal kapcsolatban sem.

   1. “kikapcsolhatatlan megfigyelőeszköz”
    Baromság. Hacsak nem lesz saját atomreaktor beépítve…
    “alapértelmezés szerint a kamera és mikrofon mindig bekapcsolt állapotban vannak”
    Baromság. Ki lehet kapcsolni: http://kotaku.com/xbox-ones-kinect-can-turn-off-microsoft-says-noting-510100564
    “meg tudja állapítani, hogy hány ember tartózkodik a szobában”
    Féligazság. Az eszköz 6 ember tud megkülönböztetni, többet (egyelőre) nem.
    “Arról is keringenek hírek a videójáték oldalakon, hogy a Microsoft az alapján fizettetne díjat az eszközön lejátszott filmek vagy játékok után, hogy hányan vannak a helységben.”
    Ezért pletyka a pletyka. Az egész azon alapul, hogy az MS levédte a technológiát, használni egyelőre (a tervek szerint) nem fogják.
    “Azt pedig senki sem tudja, hogy a rögzített adatokkal mi történik, illetve, hogy milyen adatbázisba kerülnek továbbításra, hiszen a játék csak működő Internetkapcsolattal hajlandó elindulni.”
    Nincs szó semmilyen rögzített adatokról, pláne nem fogják adatbázisba feltöltögetni. Ez már a fizikai korlátok (hatalmas adatmennyiség és szűk sávszél) miatt is lehetetlen.
    “A Microsoft azzal indokolja ezt a tulajdonságot, hogy csak így lehetséges a gép bekapcsolása az ?Xbox on? (Xbox bekapcsol) hangutasítással.”
    A cikkíró inkompetenciájának legfényesebb példája. A netkapcsolat azért kell, mert minden egyes játék egyedi azonosítóval rendelkezik majd, amit hozzárendelnek a felhasználóhoz. Ezt ellenőrzi minden induláskor, utána akár “netmentesíteni” is lehet a gépet, hacsak a játék maga nem igényli.
    “Az új képességek, amelyekre senki sem vágyott a felhasználók közül”
    Baromság. Esetleg a begyepesedett, maradi, fantáziátlan, szűk látókörű felhasználók biztosan nem. Ja és a paranoiások…

    Érdemes lenne tényekre támaszkodni és forrásként nem csak a bulvárból, hanem a minőségi célirányos sajtóból tájékozódni. Azt is naprakészen, ha van rá mód.

    1. Ez így mindjárt más. Sajnos azonban a cikk fő mondanivalója továbbra is megállja a helyét. Az általad linkelt cikk, miután az elején alaptalannak nevezi a kémkedési vádakat, a felétől úgy folytatódik, hogy “a kémkedési aggodalmak nem alaptalanok, mert az Xbox lát a sötétben, egy zajos helységben is meghallja az emberi beszédet és standby módban is figyel”.
     Vajon alaptalanul kényszerül a Microsoft magyarázkodni és változtatni a Kinect működésén?
     Azonkívül érdemes lett volna definiálnod a minőségi és bulvár oldalakat. Netán az általad linkelt cikkben említett New York Times-ra gondoltál? 🙂

     “Fantáziátlan” ? Szerintem nem hívhatsz valakit egyszerre fantáziátlannak és paranoiásnak. 😀
     Sajnos az új Xbox működésénél még beszédesebbek a gépre kifejlesztett játékok és azok hatása a gyerekekre…

 4. Ilyenen nem is kéne veszekedni, mivel 20 éve volt egy kisfilm a műholdakról. A csávó a füvön mászó bogarat figyelte műhold segítségével, és azt árulta el hogy az emberek házába is akár be lehet látni szükség esetén, de nem mondhat el többet, hogy mennyire lehet belátni a szobákba stb. Ez volt 20 éve, mi van ma? Vagy olvasson valaki utána pl. a tévé feltalálásának, semmi előzmény nélkül elkészült a televízió. Régi technológiát ismerve a szabadkőművesség, ezek már kidolgozott tételek voltak. Mellesleg 1800-ban, hogyan tudták megmondani, hogy 100 év múlva pontosan már repülő szerkezetek lesznek?
  Mi azt gondoljuk, hogy magát a mobiltelefont a mit tudom én 70’es években találták fel, pedig nem. Hitler bunkeréből előkerültek már vezeték nélküli telefonok… és mellesleg Hitler Coca-Colát is ivott, de hogyan amikor Amerikában volt csak forgalomban akkor?:) keresgélni kell az interneten, de az internet hamarabb talál nekünk megoldást mint saját magunk, ez hogyan lehetséges? Itt a csavar az egészben. A maják honnan tudták napra pontosan, hogy mikor fogják megalapítani az Usát? 1776 Annuit Coesis stb. Orwell hogyan tudta, az idejében, hogy Új Világrend lesz? Pontosan leírt mindent, ami ma történik. De mi tudjuk, hogy már Pál idejében ott voltak ezek az elitek. Hiszen Pál mondta, hogy már akkor munkálkodtak a babiloni agyhalott bölcsek. Ezt az elitre értette, mivel ők a paráznák, akiket le fog majd dobni az AK.

  1. Nagyon érdekes dolgokat soroltál fel a tv, rádió , coca colával kapcsolatban hol találok ehez kapcsolódó dolgokat ? mi volt a film címe ?

 5. A kamerát le lehet takarni, a mikrofont meg lehet süketiteni, vagyis tönkretenni.
  A leg egyszerübb védekezés pedig az hogy nem visszük haza az üzletböl.

 6. Ez a paranoia már tényleg nevetséges. 😀 Ne együnk/igyunk semmit mert rákkeltő, sőt lassan levegőt se vegyünk csak ha nagyon muszáj. Sőt a microsoft azért találta ki a kinectet, hogy megfigyeljen minket! SŐT! Lehet űrlények dolgoznak a Microsoftnál és így figyelnek meg! A google streetview-ról meg ne is beszéljünk tuti a sátán találmánya! Pfffff… Ennyi erővel ne menjen utcára senki mert figyel egy műhold… -.-

  1. Sajnos ami a megfigyelést illet, a helyzet elég rossz, az ételek is egyre egészségtelenebbek, de paranoiáról szó sincs.
   Szerintem fontos informáltnak lenni, de nem azért, hogy féljünk, hanem, hogy tudjuk mi történik körülöttünk a világban.
   Tudod, ha egy békát bedobnak egy fazék forróvízbe, azonnal kiugrik belőle, ha viszont langyos vízbe teszed és lassan emeled a hőmérsékletet, simán meg tudod főzni, anélkül, hogy védekezne. Ez történik most. Lassan főzik a népet és a legtöbben nem veszik észre mi történik, sőt, ami még rosszabb nem is érdekli őket, hiszen ott az új Xbox meg az okos TV.

   http://idokjelei.hu/2011/01/2011-egy-szep-uj-disztopia/

   1. Thea ez nagyon jó hasonlat volt mert a keresztények is így fognak járni ha nem akarnak tudomást szerezni ami körülöttük zajlik.Jézus nyomatékosan felhívta a figyelmet hogy mik fognak történni melöt visszajön.Pld Máté24.:1 Tessz5.:2Tim3.:A jővővel kapcsolatos az Ezékiel és a Dániel Könyve+Jelenések könyve.

    1. Felébredt a farkas, a medve és a sárkány pedig már összefogott, éppen még az Antikrisztus nem jelentette ki magát világraszólóan, bár akik követik az eseményeket tisztában vannak azzal az utolsó időkben élünk. Hatalmas összeírások vannak világszerte, s tudjuk ezek sem véletlenül történnek. S a legszebb adják azt az információt, hogy nem fontos, de büntetéssel fenyegetnek, elmondani elfelejtkeznek róla 2004. november 12-e óta hazánk is, sok-sok állammal egyetemben részvénytársaságként működik, akit érdekel, keressen rá az OPTT-re… Elkezdték állataink megbolondulnak a chiptől, amit már emberekbe is behelyeztek, mert hát a menőknek ez jár. Elmondhatom, élete árán szabadulhat meg a chiptől, ha már a háttérhatalom ügynökei behelyezték vagy behelyeztették. Itt szólni kellene a keresztényüldözésről, meg arról, hogy kevés pap befogadó lelkületű, de a mi felelősségünk is, hogy imádkozzunk Krisztushoz hű papokért. Talán még annyit, minél több keresztényt tesznek el láb alól, annál jobban fog rezegve-átalakulni Földünk, míg nem lesz olyan, hogy az új hajtások életre ne találnának.

   2. A szamitogep, a digitalis televizio, az internet, a mobiltelefonok segitsegevel ma mar mindenkirol pontosan tudjak, hogy milyen vilagnezetet kepvisel.
    Ha nem allsz be a “rendszer”-be, akkor “szelsoseges” vagy. Es a szelsosegesek ellensegei lesznek a “rendnek” vagy fogalmazzak inkabb ugy, hogy a “bekesseg es a biztonsag” uj birodalmanak.
    Szemelyre, lakcimre, meteres tartozkodasi helyre pontosan tudjak ki a kereszteny, ki lesz potencialis ellenallo.
    Ezt az ellenallast pedig meg azelott fel fogjak szamolni, mielott elkezdodne. Nem lesz menekves.
    Addig szoritjak a markukat szepen lassan szorosabbra, mire megszunik vegul minden szabadsagjog.
    Es talan nem lesz kimondott keresztenyuldozes sem. Az ellenallo keresztenyeket egyszeruen beleillesztik egy nagyobb csoportba. “Szelsoseges ellenallok, vagy lazadok” neven…

    1. Lesz keresztény üldözés:

     Dán. 7,21
     Látám, hogy ez a szarv hadakozék a szentek ellen, és legyőzé őket.
     Jel. 22,6
     És monda nékem: E beszédek hívek és igazak: és az Úr, a szent próféták Istene bocsátotta el az ő angyalát, hogy megmutassa az ő szolgáinak azokat, a miknek meg kell lenni hamar.
     Jel. 17,17
     Mert az Isten adta azoknak szívébe, hogy az ő szándékát cselekedjék, és egy szándékon legyenek, és adják az ő birodalmukat a fenevadnak, míglen betelnek az Isten beszédei.
     Jel. 13,4
     És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?
     Jel. 13,5
     És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig.
     Jel. 13,6
     Megnyitá azért az ő száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az ő nevét és az ő sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak.
     ?Jel. 13,7
     Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.
     Jel. 13,8
     Annakokáért imádják őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe, a mely a Bárányé, a ki megöletett, e világ alapítása óta.
     Jel. 13,15
     És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,

    2. Persze, hogy lesz. De feltetlenul annak is fogjak hivni? Nem lennek biztos benne.

    3. Szia Ida,
     Az altalad idezettekben a zsido szentekrol van szo,es nem a keresztyén szentekrol.A zsidok is szentek a kivalasztas ota.
     “Azutan igy beszelt Mozeshez az Ur:Szolj Izrael fiainak egesz kozosségéhez,es ezt mond nekik:Szentek legyetek,mert én,az Ur a ti Istenetek,szent vagyok?(3 Moz 19:2).Megvannak szentelve,az isteni kivalasztas révén,hogy az atyaknak tett igéreteit betöltse.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
     A zsido nép tehat kivalasztottsaganal fogva szent,függetlenül attol,hogy közülük egyes emberek vagy csoportok,mit kovettek el.A kivalasztott népnek egész élete soran vissza kell tükröznie valamit Isten szentségébol (Mt 5:48),(amit persze nem teljesitettek).
     Mivel a poszttribulacionistak nem tesznek különbséget a GYülekezet es Izrael között,ugy latjak,hogy a Gyülekezet itt lesz a nagy nyomorusag alatt,mert a Jelenésekben “szentek” vannak emlitve.Az igaz,hogy minden kor minden hivojét szenteknek nevezik,viszont nem minden szent tartozik a Gyülekezethez.Pal apostol kijelenti,hogy a GYULEKEZET mint egyedülallo egység,titok,amely az elobbi korszakokban nem volt ismeretes (Ef 3:4-6).Ez a “titok” magaban foglalja a Gyülekezet menyasszonyként valo megjelölését (Ef 5:32),hogy Krisztus egyedülallo modon bennük van (Kol 1:27),valamint a Gyülekezet elragadtatasat (1Kor 15:51-52).Ezek a tények nem voltak ismeretesek az oszövetségi irok elott.Az oszövetségi szentek nem tagjai a Gyülekezetnek.A nagy nyomorusag idoszakanak szentjei sem tartoznak a Gyülekezethez.Megfigyelhetjük azt is,hogy a Gyülekezetnek specialis megjelölései,mint amilyen a “test”,a “menyasszony” stb.sehol sem fordul elo a Szentiras nagy nyomorusagrol szolo szakaszaiban.
     A nagy nyomorusag mindig Izrael(!) földje es népe vonatkozasaban olvashato,ezért nevezzük ezt “Jakob nagy nyomorusaganak”: “Jaj mert nagy az a nap annyira,hogy nincs hozza hasonlo;és haborusag ideje az Jakobon;de megszabadul belole”(Jer 30:7).
     Az pedig egyszeruen NEM IGAZ,hogy a nagy nyomorusag elotti elragadtatas elképzelése ismeretlen volt a korai gyülekezetben mert: A 2Tesz 2-ben a gyülekezet azt hitte,hogy az?Ur napja? mar itt van es megrémültek attol.Ezek a tesszalonikai hivok amiatt nyugtalankodtak,hogy ok lemaradtak az elragadtatasrol,es hogy az ?Ur napja? érte el oket.Pal,hogy megnyugtassa oket azt irja,hogy az ?Ur napja? nem jött még el (amely a nagy nyomorusag idoszakat foglalna magaban).Majd elkezdi magyarazni nekik,hogy ezt az idot megfogja elozni a hittol valo elszakadas,es még sok mas dolognak is meg kellett volna jelennie amelyek a fejezet hatralevo részében vannak megemlitve,mint amilyen a ?karhozat fia?(bun embere),hogyha ok mar az ?Ur napjan?(a nagy nyomorusagban) lennének.Ha ugy gondoltak volna,hogy az elragadtatasnak a nagy nyomorusag utan kellene bekövetkeznie,akkor nem ?zavarodtak? vagy ?remültek?volna meg,mintha lemaradtak volna ?hozza valo gyülekezésükrol”.
     Az az un.titkos elragadtatas pedig nem lesz titkos,mert én pl.tudok rola :).Ez pedig nem az Ur masodik eljövetele,mint sokan annak mondjak.Az Ur itt még csak magahoz vonzza,magahoz ragadja a “levegoégbe” a Krisztusban meghalt es feltamadott,valamint az akkor élo hivoket.Az Ur masodik eljövetele ezekkel az elozoleg elragadott szentekkel,a “menyasszonnyal”, történik majd a hét év eltelte utan,es ekkor fogja meglatni Ot majd minden szem.
     [/expand]

    4. Szia Ria!

     Majdnem mindennel egyetértek veled.
     Azzal egyetértek, hogy a gyülekezet ( a Szent Lélekkel telt Menyasszony, az okos szűzek) nem lesz itt a földön a Fenevad uralkodása alatt. Hisz tudjuk, hogy addig, amig “félre nem tolatik” az útból, addig Ak nem jelenhet meg:
     2Tessz 2,3
     Ne tévesszen meg titeket senki semmiféle módon. Nem jön el az, míg be nem áll a hithagyás s elő nem áll a bűnnek embere, a kárhozat fia, ( Itt tudjuk, hogy az Úr napjának eljöveteléről van szó)
     2Tessz 2,7
     Mert a gonoszság titokban máris munkálkodik, csak azt kell még félre tolni, aki útját állja. (Dr. Masznyik Endre)

     Azt is írtam már én is, hogy az Ószövetségi szentek nem részei az Eklézsiának. Az is rendben, hogy az utolsó 3,5 év a Jákób nyomorúsága is(!) lesz.
     De erről az igeversről se felejtkezz el:
     Jel. 20,4
     És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

     Ebből egyértelmű, hogy az ittmaradottak ( balgaszűzek), és a Fenevad uralma alatt megtérők, mint a “Jézus bizonyságtevői” itt lesznek a földön! És ezek a pogányok közül való szentek. Ezek lesznek keresztényként, a zsidók pedig, mint “akiknél az Isten beszéde van” üldözve! És akkor, mint ebből az igeversből is kitűnik, már aki hísz és bizonyságot tesz , az a fejével fizet érte! Persze az is bizonyságtétel, ha nem veszik fel a bélyegét! (Persze, azokat is ölik majd, akik csak úgy “simán” nem veszik fel a bélyeget!)

     A többi oké, egyetértek vele!

    5. Szia Sharky!

     Nem annak fogják hívni. Valószínűleg “terroristának”, “rendbontónak”, “átkozottaknak” (akik a “Krisztus” ellen lázadnak, és “az egész emberiségre ráhozták Isten büntetését”, “gonoszoknak” fogják hívni! Azután kezdődhet a vadászat! ( Mindenki benne lesz!) De ezt már írtam egyszer, csak lehet, hogy nem olvastad. Csak mostmég “valódi nevén neveztem a gyereket”!

  2. Győzködd csak magad. Áss egy lyukat a földbe, és dugd bele a fejed nyugodtan! Ma már ott tartunk, hogy tényleg csak az nem látja mi történik, aki nem is akarja…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend