Tudomány és technika

Elon Musknak igaza van: Tényleg baj van a népességgel, de nem azért mert nő, hanem azért mert nem

A világ nemzeteinek komoly hányada nem lesz képes fenntartani népességét az elkövetkezendő generációk során és ez baj. Elon Musk pedig nincs egyedül a véleményével.

Elon-Musk-on-Population-Implosion-001Amikor legközelebb vendégségbe mész vagy akár a szeptemberi szülői értekezlet utáni spontán kupaktanácson, vesd fel, hogy mennyire aggódsz a népességnövekedés miatt és, hogy milyen világot örökölnek majd az unokáid. Meglátod, mennyien bólogatnak majd őszinte egyetértésben, miközben az arcokra kiül az apokaliptikus aggodalom.

Tényleg tennünk kell valamit, hiszen lassan nem férünk el! Nem lesz mit ennünk! Ez szörnyű! Egyszerűen szörnyű!

Majd pontosítsd, hogy nem a túlnépesedés miatt aggódsz, hanem épp ellenkezőleg. Nem az a baj, hogy túl sok ember lesz, hanem az, hogy túl kevés. Az aggódó pillantásokat azonnal felváltja a teljes megrökönyödés. Na ne viccelj már!

Elon Musk pontosan ezt a reakciót váltotta ki néhány napja közzétett provokatív Tweetjével:

New Scientist: Elképzelhető, hogy a népességbomba teljesen váratlan módon robban fel? Nézzük, mit tartogat a jövő

Elon Musk: A világ népessége az összeomlás felé tart, de csak nagyon kevesen veszik észre vagy törődnek vele

Mégse a túlnépesedés a probléma

Sokan a „népesség”, „világ” és „összeomlás” szavakat látva automatikusan azt feltételezték, hogy Musk, mint minden valamirevaló és előrelátó gondolkodó, a túlnépesedésre akarta felhívni a figyelmet. Ez manapság szinte zsigeri reakció.

Musk azonban nem ezt az unalomig játszott disszonáns lemezt tette fel. A CNN Money számára adott rövid interjúban pontosan elmondja, hogy mire gondolt. A történet elég egyszerű: a világ nemzeteinek jelentős hányadában nem születik elég gyerek ahhoz, hogy fenntartsa a jelenlegi népességet. Ez az érintett nemeztek és valamennyiünk számára komoly probléma.

Population-growth
Forrás: http://open.lib.umn.edu…

Kína, Olaszország, Japán, Dánia, Kanada, az USA és sok más nemzet, csakis úgy maradhat fenn, ha a jelenlegi kínai, olasz, japán, dán, kanadai és amerikai emberek kínai, olasz, japán, dán, kanadai és amerikai gyerekeket nemzenek, illetve az ő gyerekeik is ezt teszik. Ha minden párnak legalább 2.1 gyereke születik, az is csak a jelenlegi népességszám fenntartására elég. Ez csupán egy maréknyi fejlett országban van így. Egyes országokban a felnőtt pelenkák forgalma meghaladja a babapelenkákét. Az idősgondozás piaca gyorsabban nő a gyerekgondozásénál. Ez az igazi népességprobléma.

Mi történik, ha a jelenlegi népesség nem pótolja önmagát?

Minden nemzetnek szüksége van az új nemzedékekre, hogy belőlük váljanak az új adófizetők, ápolók, tanárok, feltalálók, rendőrök, művészek, szerelők, hivatalnokok, hősök vagy politikusok. Ők lesznek a társadalom új építőkövei és ők lesznek azok, akik a jelen nemzedékről is gondoskodnak majd, amikor mi már túl gyengék és idősek leszünk, ahogyan a mi feladatunk gondoskodni az előttünk született nemzedékről. Ezek a nemzedékek a tenger hullámaihoz hasonló ütemben kell, hogy érkezzenek, legalább az előttük járókkal azonos számban. Ezek a nemzedékek többnyire újszülöttek formájában érkeznek hozzánk.

Egy adott nemzet népességének növekedésére egyetlenegy másik alternatíva létezik: a bevándorlás. Sok nemzet, mint például Kína, Spanyolország, Japán, Svédország, Dánia, Kanada, Belgium, Németország vagy Franciaország számára, nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen lenne a népességhiányt bevándorlókból pótolni. Arról nem beszélve, hogy egy nemzet nagyon nehezen őrizheti meg identitását és kultúráját, ha a lakosságát egy másik kultúra és identitás tagjaival próbálja helyettesíteni. Olaszországot az olaszok teszik olasszá, de sajnos az olaszok nagyon kevés olaszt nemzenek.

Na de mit tennénk mi ennyi új emberrel? Hová tennénk, mivel etetnénk őket? Aggodalomra semmi ok. De tényleg. És ezt még a Time Magazin is kénytelen volt elismerni. A bolygónkon élő valamennyi ember, mind a hétmilliárd akárhány millió elférne Texas államban, mégpedig New York városával megegyező népsűrűség mellett. Márpedig New York-ot sokan elbűvölőnek tartják. De ha nagyon akarnánk, akár Rhode Island-ra is beköltöztethetnénk mindenkit, és ha kedvük szottyanna, arra is lenne hely, hogy a kacsatáncot járják közben. Teljes gőzzel.

Hogy mit ennének? A világ már most is elég élelmiszert termel ahhoz, hogy 10 milliárd emberről gondoskodjon, akár vegetáriánus étrend szerint. Jelenleg a világon megtermelt élelmiszer fele a kukában landol. A fele!

Nem az a baj, hogy túl sok ember él a földön, hanem az, hogy túl kevés!

Szóval a kajával nincs gond, és hely is van. Akkor mi a baj? Csupán az, hogy nem jól gazdálkodunk azzal, amink van. A politikával van gond, nem pedig a termeléssel vagy a szaporodással. Erről beszél Elon Musk és sokan mások.

A CNBC igyekezett figyelmeztetni olvasóit, hogy ne dőljenek be Musk véleményének. Szerintük az öregek az új fiatalok, és ha kevesebb ember lenne, a föld ökoszisztémája végre fellélegezhetne és a háborúk is alábbhagynának.

Csakhogy amikor egy nemzet lakossága csökken, nagy a kísértés más nemzetek számára, hogy maguknak akarják megszerezni, az ilyen fajta tárgyalásokat pedig többnyire bombákkal és fegyverekkel folytatják. Azonkívül a meg nem született emberek nem fogják megoldani a világ környezeti problémáit.

Nem az a baj, hogy túl sokan vagyunk, hanem az, hogy túl kevesen. Musknak igaza van.

„A tolvaj nem másért jön, hanem hogy lopjon, öljön és pusztítson, én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.” – János 10:10

Lásd még:

A Federalist cikke alapján

Előző posztKövetkező poszt

28 hozzászólás

  1. Elon Musk talán nem vette számításba azt, hogy a Földünkön a népességnövekedéshez képest az élhető területek aránya kezd nagymértékben zsugorodni! Vagyis feléljük a Földet!

    1. Kedves István!
      Szerintem (és talán feltételezhető, hogy Musk szerint is) elég mostohán bánunk a Földdel, de az élhető területek kérdésében is inkább a mi bánásmódunkban kell keresni a hibát, nem pedig a helyszűkében. Lásd a cikk alján lévő videókat. Ha a nagyvállalatok nem zsigerelnék ki a földet mindenféle megkérdőjelezhető módszerekkel, nem lenne gond. Ahogy a második videóban látható, Afrika egymaga képes lenne ellátni a Földet élelemmel.

  2. “Akár egy halom hasított fa,
    hever egymáson a világ,
    szorítja, nyomja, összefogja
    egyik dolog a másikát
    és így mindenik determinált.”
    ***József Attila: Eszmélet – részlet

    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/05/01/article-2617559-1D7AFA1900000578-509_964x541.jpg

    A szenvedést mindannyian tapasztaljuk.Egymás szenvedését is átélhetjük, ezt hívják együttérzésnek.És ebből még bölcsesség is származhat… Olyan bölcsesség, amelyre minden ember nem csak, hogy képes, de el is hívatott.

  3. Szia Oszkár, folytassuk itt a megkezdett témát, hozzákapcsolható ehhez is. Gondolkoztam Ida mondandóján, a gnoszticizmuson, Pál apostolon, az M-elméleten, a sötét anyagon/energián, a fekete lyukakon, idődilatáción, az event horizonton. Pál ismerte a görög műveltséget és jól beszélt görögül, az M elméletnek is van antik előzménye. Szinte az elméleti fizika is gnosztikus, főleg amikor néha egy-egy érdekesebb filozofikus mondat elhagyja a professzorok száját. Még folytathatnám, azzal, hogy mi a dualizmus vagy mi nem, miért űzött Jézus ördögöt stb, de ezek csak kulisszatitkok. Arra jutottam, hogy Istennek nagy szüksége van ránk. Olyanok vagyunk mint Jézus, Mi vagyunk a fény ebben a világban. Az ember harcos, aki a végvárakat védi különben terjeszkedne a sötét. Az embernél nincs alkalmasabb erre a feladatra, mert legyőzhetetlen. Nem kardal harcolunk, hanem bennünk van az élet. Jézussal pedig gyakorlatilag győztünk. Ez az univerzum is megvan. Mission complete!

    1. Szia Neverend!Hát, ez nem semmi!Mit tudnék még ehhez hozzátenni?Főleg úgy, hogy ne csapjuk szét ezt a jó kis posztot.Szívemhez szólt ez az összegzésed.Nagyon jó, hogy tudjuk ezeket a dolgokat.És akkor mi van?(Kérdezem én magamtól.) A tudás lényegtelen.Legalábbis a gyakorlat és a tapasztalat nélkül lényegtelen.A filozófustól elváratik, hogy a filozófiája szerint éljen.Sok okos ember végezte diliházban motyogva magában, öngyilkossággal.Van egy olyan kínai mondás, hogy: elolvastál egy könyvet, meg kell tenned tízezer lépést.Manapság információból kapunk tízezret, és nem válik a vérünké, lélegzetünké, nem gyakoroljuk.Nem azt mondom, hogy te nem gyakorlod.De ez a jellemző korunk emberére.Bizonyára éled is a hitedet, különben nem tettél volna szert tudásra.Igen, mert a tudás tudatos megélése hatékonyabb tudás.A tapasztalat, amit aztán sosem felejtünk el.Tudunk dolgokat.A kérdés, hogy mit kezdünk ezzel.Még egy kérdés: ki az, aki tud (bennünk)?Ki az aki tud, lát, hall, szagol?Jézus?És Ő kicsoda?Pontosan ezt semmiféle tudásból nem derítheted ki.Senki sem mondhatja ezt meg neked igazából.Mindenkinek csak a saját tapasztalata adhat erre választ, egyfajta -nem kívülről származó- tudás és meggyőződés alapján.

      Egyébként meg, így nézne ki a Grand Canyon-ban az az emberhegy, amelyet ma élőkből lehetne összehordani:

      http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/05/01/article-2617559-1D7AFA1900000578-509_964x541.jpg

  4. A Biblia ismerök tudjáj hogy Nóé és Lót ídejét éljük hisz látjuk hogy a Föld folyamatos és erőteljes Természeti Csapások történnek.És még itt van az Emberiség Társadalmi és Erkölcsi hanyatlása és Isten Tőrvényeinek Áthágása.Ígék:Máté 24.4-12,21-26,37-39.Márk 13.19-22.Lukács 17.26-32.Pál levele 1Thessalonika 5. 1-3. Pál levele 2.Thessalonika 2.2-12.Pál levele 1Timóteus 4.1-2.Pál levele 2Timóteus 3.1-9.Záró rész:Pál levele Titushoz 2. 11-13.Testvéri Üdvözlettel:András

  5. A “baj” azokkal van akik a mai “idők jeleit” nem ismerik fel, vagyis félreismerik, mellébeszélnek. Ennek a jelenlegi világunknak, így ahogyan ismerjük a napjai meg vannak számlálva, tehát már utánunk következő nemzedékekről “ábrándozni” csak az tud aki vak, vagy homokba dugta a fejét. Jövőjük csak azoknak lesz akik még kihasználják a megtérésünkre adatott kegyelmi időt, amely a Hamis Próféta fellépésével már fogyni kezdett. Az Antikrisztus színre-lépésével majd pár éves uralmával az emberi történelem eme korszaka örökre lezárul. Röviden, tömören, az Úr Jézus második, vagyis dicsőséges eljövetelének nemzedéke vagyunk, a jövőnk, új Ég, új Föld, halál nélkül, sőt, FELTÁMADÁS, azok számára, akik az Úr Krisztusban hunytak el, vagyis ÖRÖK ÉLET! Az a sajnos, hogy a hitetlen okoskodóktól és a hamis prófétáktól hemzseg a világ. Az Igazság könyvét sokan nem ismerik, egyesek pedig csak hallottak róla. Akik ismerjük, olvassuk és elfogadtuk, Isten kegyelméből, terjesztjük, ajánljuk, de nagyon kevesen vagyunk és persze, minden oldalról gáncsolnak kezdve a mieinkkel, vagyis a “hivatalos egyházi hierarchiával”. A legfőbb feladatunk MA, az őszinte bűnbánat szellemében: imádkozni, engesztelni, böjtölni, vezekelni, virrasztani a Nagy-figyelmeztetésig, mert akkor sokak szeme, füle, értelme, szíve megnyílik a Szentháromság rendkívüli kegyelmi ajándékának hatására. Ne feledjük, egyetlen Igaz ISTEN VAN, ATYA, FIÚ és SZENTLÉLEK! Egyetlen SZENTÍRÁS, vagyis BIBLIA, és az végső időkre megígért Igazság könyve!

    1. De mennyire sok a hamis ! nemrég láttam a VNTV Bibliával kapcsolatos “vélekedéseit” egyes “egyéni kutatóktól”: vajon szabad-e hagynunk őket EKKORA tévedésben, ilyen sötétségben botorkálni ? A linkeket nem … aki megszólítva érzi magát, keresse meg !
      Pl. Vizsolyi Biblia hamisítvány, Mózes tanítása a kamat, ez okozta a bankok mostani visszaéléseit, az Ó- és Újszövetség ellentétes, az Ószövetségben szó volt a bűnök bocsánatáról,az ÚSZ-ben NINCS és hasonlók 🙁

      Egy nyilvános fórum-beszélgetést nem lehetne folytatni ? vagyis sorozatot …

  6. Kiváncsi volnék, hogy Isten eredetileg hogyan gondolta?
    Nem nehéz belátni, hogy végtelenségig nem lehet növekedni egy véges élettérben.
    Most a képlet egyszerű:, tudjuk, hogy ez a földi világ nem tart örökké, addig lehet szaporodni.
    Ha nincs bűn eset, akkor mi lett volna, ha megtellik a föld jó emberkékkel? Ebben az esetben szerintem “a mi lett volna, ha …?” kérdés helyén való, hiszen Isten nem akart bűnbe esést.
    Talán egy idő után, mikor benépesedik a föld (mission accomplished), leállt volna a szaporodás képessége? egyszer lehet, hogy megtudjuk 🙂

    1. Talán teremtett volna egy másik bolygót is, miután megtelt az első. Isten hatalma korlátlan 🙂

      1. Nem telik meg, nem telt volna meg. Sivatagosodás nem történt volna (1) és rendelkezésünkre áll jó néhány évtizede a TERMÉSZETES FOGAMZÁS SZABÁLYOZÁS (2)(nem “gátlás”) amivel elkötelezett szülők biztosra tervezhetik hogy mikor szeretnének gyermeket … a TERMÉS (3) – akár 10-12 milliárd ember táplálása – pedig olyan bőséges lehet, hogy a mostani fogalmaink szerint, és mezőgazdasági “kultúránk” szerint el sem tudjuk képzelni.

        1. Én a paradicsomi időkre gondolok, amikor még nem volt halál. Ha nem jött volna be a bűn, akkor kétségkívül az emberek örökké éltek volna és logikus az a feltételezés, hogy egy idő után betelt volna a Föld.

        2. Ez csak akkor lehetséges, ha pont annyian születnek, mint ahányan meghalnak. Azért legalább annyira rossz látni azt a keresztény tévhitet, ahogy lelkesen hangoztatják a Föld végtelen eltartóképességét és az ember korlátlan szaporodási lehetőségét, mint mikor a liberális és hamisan zöld korszellemnek alárendelt tömegek mantrázzák a túlnépesedést, mint a legfőbb mumust.

        3. Arpiel, minderre KONKRÉT válaszok vannak, és nem “végtelen eltartóképességről” van szó hanem az ember általi lerontottságról, melynek sajnos nem valószínű hogy vége lesz “legfeljebb” 🙂 tudni fogjuk a helyes módszereket …
          Szégyen is volna, ha nem – mert MI fogunk számot adni erről – de egyelőre a sivatagosodás folyik (monokultúrák) a biodiverzitás veszettül csökken, ahelyett, hogy robbanásszerűen terjedne a helyes használat mint általában a permakultúra, mélymulcsos művelés, Masanobu Fukuoka módszerei na meg a fenntartható vízkezelés !

    2. Kedves Zoli!
      Mostanában jöttem rá, hogy Isten tudja mindezeket és tudja mikor zárja le a földi élet idejét, mármint a kegyelmi időt. Van bőven hely a termelésre. Szándékos és tudatlan emberi dolgok azok, amik tönkretették és teszik a földet, ráadásul folyamatosan, éhséget gerjesztve. Afrika egy gyönyörű virágzó földrész volt, de mivel a legelő állatokkal mérték a gazdagságot, hagyták teljesen lelegelni és sok más dolog miatt. Rengeteg víz van a felszín alatt, újra lehetne telepíteni szárazság tűrő fákkal folyamatosan. Megkaptuk az észt ahhoz, hogy vigyázzuk és műveljük a földet, de nem ezt tettük.
      Kedves Éva! én is belekukkantottam abba a műsorba, sajnos ezerrel folyik a megtévesztés és az emberek inkább hisznek minden rosszat, és a tragédiák miatt Istent vádolják. Nem szoktam neki esni az embereknek térítési szöveggel, csak beszélgetés közben, ha adódik, már Jézus neve hallatán fészkelődnek és elköszönnek. Nagyon megkeményedett az emberiség szíve és ez meg is van írva. Mi meg itt együtt bátorodjunk ” Légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!” Zsolt27.14. És úgy gondolom mindenki a maga területén a maga sajátosságaival igyekszik mindent megtenni, ami rábízatott. s

      1. Kedves Soraya olvastam biztató soraidat és sajnos pontos a fogalmazásod “Jézus nevét hallva fészkelődnek majd elköszönnek”. Magam szigeteket képezek a tévtanításokról, mert körülhatárolhatóak/megnevezhetőek akkor is, ha kaotikusnak látszanak.

        A ködösítés és hitehagyás ellenében az Úr csodálatosan önti ki Lelkét a világra melybe beletartozunk 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=tQ0oDP3CtPs&feature=em-subs_digest

        1. Kedves Éva! Köszönöm a választ. Mi is óvakodunk nagyon és mindent megvizsgálunk. Olvasom a híreket és mindenhol- a reklámfelületen- megtévesző filmek, okkult dolgok vannak kitéve. Csak címét néztem meg, hogy a gyermek rajzfilmekben jövőre a fiú oroszlán is másnemű lesz. Tehát rápillantásra látom mivel győzködik az embereket. Van, amikor letakarom a gépemen azt a rész, hogy ne is lássam. És nagyon sok minden el van változva a természetestől. A Bibliáról az Úr Jézusról, Istenről olyan mocskos dolgokat írnak festenek és csak 1-1 ember ír a hozzászólásokhoz olyan véleményt, ami kiigazítaná a tévelygőket, de letorkolják. Tényleg megérett a helyzet a pusztulásra, de az emberek nem vesznek észre semmit, szinte ordít a bűn és jönnek a csapások úgy ahogyan le van írva. Azt hiszik egy új jobb világot fogunk élni. Igen, de szerintem már ez az Úr Jézus visszajövetele után fog elkezdődni. Olyan jó, hogy még az Ige hirdettetik és van a kezünkben Biblia. És sok más jót kapunk még, és időt is. Ezért nagyon hálás vagyok.

        2. Ámen ! Használjuk ki az időt … és Isten segítségével, küldetésünk van, nyújtsunk mentőövet azoknak akik nagy VESZÉLYBEN vannak ! ezt most láttam https://www.youtube.com/watch?v=v5t-4i85LxA nagyon megérintett … SOSEM tudjuk azt hogy állunk-e valóban ? reméljük 🙂

  7. Ezt a háttérhatalom/ELITT/ már a második vílághábórú után készitet egy forgató könyvet a föld lakosságának a számáról.Hogy mennyi legyen a kíszólgáló személyzet számukra,hogy továbbra is a vílág úrai maradjanak.Ezért elkészitettek egy hábórús tervet/mint fízíkálisan és biólógiailag/ és a kötelező oltásokba olyan vírúsókat helyeztek amik egy bizonyos kór útán aktíválja önmagát, és az élelmiszerekben találhatók a mesterséges adalékok is amik már kevesebb tápanyagot tartalmaznak mint nagyanyánk ídejében.Csak az a kérdés hogy az immunrendszer meddig tudja semlegesiteni.És itt jönn be a nanótechnologia és a chippek korszaka.

    1. Néhány éve egy óvodában döbbentett meg, hogy Budapest, belvárosi gyerekek milyen csont-bőr vékonyak ! Egy nagyon kövér gyerekkel, normális szinte nem volt. Azóta néztem vonaton pl. alig hiszem el: mi történik ?! azok a gyerekek “mindent” megkaptak, élelmet BIZTOSAN ELEGET !
      Különös hogy a szülőknek ez nem tűnik fel 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend