Hit és vallás

Újabb régészeti lelet erősíti a Biblia történelmi hitelességét

Nap mint nap megtapasztalva Isten erejét a keresztről való beszédben, nincs különösebb szükségem arra, hogy régészeti leletekkel támogassam a hitem, mégis minden alkalommal örömmel fogadom, amikor a Biblia újra és újra felülírja azok elvárásait, akik bolondságnak tartják a benne foglaltakat. (1. Korinthus 1:18)

Tudva, hogy mit tartok a kezemben, ezek a felfedezések nem meglepőek, sőt, teljességgel elvárhatók, ma azonban mégis meglepett, hogy a hírről elsők között pont az Independent számolt be.

Egész pontosan arról van szó, hogy a jeruzsálemi Dávid városának feltárásán dolgozó régészek egy egész sor 2600 éves leletre bukkantak, ráadásul ezek a leletek egy Jeremiás próféta által leírt esemény történelmi hitelességét is alátámasztják.

A régészek olyan égett csontokat, szőlőmagokat és cserépedényeket találtak, amik megerősítik Jeruzsálem 2600 évvel ezelőtti elfoglalásának és felégetésének tényét.

A feltárást vezető Dr. Joe Uziel elmagyarázta, hogy számos tárgyon olyan rozettás pecséteket találtak, amik nagymértékben megkönnyítették a leletek korának meghatározását.

Számos tárgyon olyan rozettás pecséteket találtak, amik nagymértékben megkönnyítették a leletek korának meghatározásá
Számos tárgyon olyan rozettás pecséteket találtak, amik nagymértékben megkönnyítették a leletek korának meghatározását

„Ezek a pecsétek az első templom korára jellemzőek,” mondta Dr. Uziel a régészeti leletekért felelős izraeli hatóság által készített felvételen.

A tárgyakat a Júda korabeli közigazgatási rendszerben használták.

„Úgy tűnik, hogy az épületek nem egyetlen esemény során semmisültek meg. Némelyiket lerombolták, másokat elhagytak.”

Jeremiás így írja le a történteket:

„Az ötödik hónapban pedig, a hónapnak tizedikén (ez az esztendő pedig a tizenkilencedik esztendeje volt Nabukodonozornak, a babiloni királynak) Nabuzáradán, a vitézek feje, aki állt a babiloni király előtt, eljött Jeruzsálembe.

És felégette az Úr házát és a király házát, és Jeruzsálemnek minden házait és minden nagy házat felégetett tűzzel.” – Jeremiás 52:12-13

Az ilyen és ehhez hasonló felfedezéseknek köszönhetően, néhány szélsőséges nézetet magáénak valló kutatót kivéve, manapság alig akad a történészek között, aki megkérdőjelezné a Biblia történelmi hitelességét. Sőt, a többség inkább hálás, hogy ilyen gazdag forrással dolgozhat, mi pedig reménykedünk, hogy a sok kutatás a látható leletek világából egészen addig a bizonyos láthatatlanig repíti őket.

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

 1. Az igaz Messiás hamarosan visszatér a Mennyből.Figyeljétek a jeleket,melyek mutatják,hogy a végidőkben élünk.Keresztényüldözések,irányított gyilkosságok(abortusz,eutanázia),háborús készülődések,a házasság bemocskolása,Izrael,és zsidó ellenesség.Ilyenek régen is voltak,de most üzenetek is alátámasztják mindezeket,melynek kapcsán kérni kell a Szentlélek vezetését,hogy meglássátok,hogy Isteni eredetűek.www.masodikeljovetel.hu. Mindenkiért imádkozom,aki nem hisz bennük.Az Úr most vívja végső harcát az ördöggel a lelkekért.Az egyház azért tartja hamisnak az üzeneteket,mert az egyházat már megfertőzte az ördög.Az üzenetek szerint Ferenc pápa a hamis próféta,aki az antikrisztus útját készíti elő.Harcoljatok az ördög fertőzése ellen az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérének napi,rendszeres imádkozásával,és az oldalon megadott imákkal.Ne hagyjátok elhatalmasodni a gyűlöletet,a sötétséget,a hazugságokat!

 2. Nagyon örülök a felfedezéseknek és a feltárásoknak, rengeteg minden a Biblia-t igazolja. Isten keze védte az írásokat. Vannak már csoportok pl. Vissza a Valósághoz Munkacsoport, ahol az ujabb eredményeket írják le, vagy mutatják be. Nagyon érdekes meglátni a Teremtő Műveit.

 3. Már régen igény, hogy a Biblia (bármely jellegű és témájú) tartalmát olyan elfogulatlan vizsgálat vegye
  kézbe, amely a nyilvánvalóan és bizonyíthatóan az IGAZ és a TÉVES tartalmak kritikáját közrebocsássa,
  annak érdekében, hogy a HIT ne kényszerüljön csorbát szenvedni, amely annyi “eltávozó”, hitehagyott
  emberi lélek csalódásához vezetett, és vezet -részben indokoltan, részben indokolatlanul- világszerte.

  1. Kedves Lajos!
   Ez a folyamat azóta folyik, amikor a Biblia még nem is létezett könyv formájában, de elfogulatlanságról nem lehet beszélni ebben a kérdésben, ahogy semmilyen fontos kérdésben sem. Arról már inkább, hogy valaki saját elfogultságától fügetlenül mit kezd a feltárt tényekkel.
   Ami pedig a hitehagyást illeti, amikor majd ott állunk Isten előtt, szerinted mennyit nyom majd a latban, hogy “kérem szépen az én hitem a Biblia miatt csorbát szenvedett”? A hit a saját kétségeink, rossz hozzáállásunk, akár mások tettei miatt is csorbát szenvedhetnek, de egyikünk sem mutogathat másra. A hibát elsősorban a saját házunk táján kell keresni.
   Egyébként az általad hiányolt “vizsgálat” mára nevetséges méreteket öntött. Ennek egy példája a Jézus szeminárium. Erről dióhájban talán csak annyit érdemes megemlíteni, hogy a hitet egy kicsit sem erősíti, se a résztvevőkben, se másokban.
   Egyébként érdekelne néhány szerinted “téves tartalom”. Konkrétumok nélkül nehéz beszélgetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend