Lázongó világ

Oroszország készül az Egyesült Államok elleni potenciális konfliktusokra

Forrás: The Truth Wins

Valószínűleg sokan nem tudják, hogy Oroszország olyan tengeralattjárókat épít, amelyeket az amerikai hadsereg nem képes észlelni. Ezek a tengeralattjárók gond nélkül képesek megközelíteni az Egyesült Államok partjait anélkül, hogy észrevennék őket.

2012-ben például egy atomtöltetű nagy hatótávolságú rakétákkal felfegyverzett támadó tengeralattjáró heteken át körözött a Mexikói-öbölben mire észlelték. Most pedig ennél is korszerűbb, a “legújabb lopakodó technológia” alkalmazásával készült tengeralattjárókat bocsátanak vízre.

Az amerikai tengerészet elismeri, hogy lemerülés után nem tudják követni ezeket a tengeri járműveket. Ez annyit jelent, hogy az oroszok könnyűszerrel megközelíthetik az amerikai partokat, és rakétákat indíthatnak ellene. Védekezés helyett az Obama kormány úgy döntött, hogy leszereli az Egyesült Államok stratégiai atomfegyvereit.

Az RT a következőket írta ezekről a tengeralattjárókról:

Oroszország vízre bocsátotta új, rendkívül fejlett technológiával készült Novorosszijszk tengeralattjáróját. A Szent-Pétervári hajógyárból kihajózó tengeralattjáró csupán egyike az építés alatt álló hat ilyen eszköznek, amelyek vízrebocsátását két éven belülre tervezik.

A Novorosszijszk egy Varsavajanka osztályú (Projekt 636) tengeralattjáró és a legmodernebb lopakodó technológiának köszönhetően merülés után szinte észlelhetetlen.

“Ellenfeleink “fekete lyukként” emlegetik, mert rendkívül halk és nehéz észrevenni,” nyilatkozta Konstantin Tabacsnyi, a Novorosszijszk parancsnoka a Channel One televíziónak. “A tengeralattjáró legfőbb előnye, hogy észlelhetetlen. Az egész projekt tökéletesen betölti célját.”

A Novorosszijszk nem az első ilyen orosz kísérlet. A szinte hangtalan eszközök kifejlesztése már évek óta folyik. A Borej osztályú Vlagyimir Monomah például a legújabb generációs atomreaktoros hajtóművel rendelkezik, merülési mélysége 450 méter és 20 darab interkontinentális ballisztikus rakéta hordozására képes.

Az R-30-as Bulava rakéták mindegyike 10 darab MIRV töltetet, azaz önállóan célra irányítható robbanófejet tartalmaz, amelyek rombolóereje egyenként 150 kilotonna. (forrás)

A tengeralattjárók mellett Oroszország más eszközeinek fejlesztésén is dolgozik.

Hivatalosan 2014-ben indul a PAK-DA stratégiai bombázó fejlesztése, nyilatkozta Viktor Bondarev, a légierők és a légvédelem új főparancsnoka.

A PAK-DA fejlesztése már évek óta folyik, de a projektet hivatalosan csak tavaly hagyta jóvá az orosz vezetőség. (link, link)

Oroszország meglévő atomfegyvereinek modernizálására is komoly hangsúlyt fektet.

Oroszország számos új rakéta kifejlesztésén dolgozik, beleértve az amerikai titkosszolgálat által titkos közepes hatótávolságú nukleáris rakétaként emlegetett RS-26-ot, ami egyesek szerint sérti a 1987-es Közepes hatótávolságú nukleáris szerződést.

Az orosz kormány tagadja ezeket a vádakat, azt állítva, hogy ez egy új interkontinentális ballisztikus rakéta, ami más szakértők szerint viszont a 2010-es Új START egyezménybe ütközik. (forrás)

Sajnos sok embernek fogalma sincs arról, hogy mi folyik ezen a téren. A legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy a “hidegháborúnak” vége és Oroszországtól már nem kell tartani.

Bárcsak így lenne.

Jelenleg Oroszország gazdaságilag és katonailag egyaránt erősebb, mint korábban volt és az erősödés nem állt meg.

Azt feltételezve, hogy a hidegháborúnak vége, hogyan magyarázzuk, hogy jelenleg több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint a hidegháború hivatalos évei alatt?

Mindeközben pedig Barack Obama mindent megtesz az amerikai nukleáris arzenál felszámolása érdekében.

1967-ben az Egyesült Államok több mint 31.000 stratégiai atomtöltettel rendelkezett. Ez a mennyiség azóta 95 százalékkal csökkent.

A Barack Obama által 2010-ben aláírt START Egyezmény 1.550 darabban maximálja az Egyesült Államok és Oroszország bevethető stratégiai atomtölteteinek számát.

Barack Obama számára azonban egy ilyen mértékű csökkentés sem volt elegendő.

Az amerikai elnök idén júniusban bejelentette, hogy további 30 százalékos csökkentést tart szükségszerűnek:

Alapos megfontolás után úgy találtam, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseinek biztonsága, valamint az erős visszatartó erő fenntartása mellett lehetőség van stratégiai nukleáris fegyvereink további, a jelenlegi mennyiség egyharmadával történő csökkentésére. Szándékomban áll, Oroszországgal egyeztetve, a hidegháborús atomhelyzetet megváltoztatni. (forrás)

Ez azt jelentené, hogy az Egyesült Államoknak hozzávetőleg 1000 atomtöltete maradna.

A különböző nemzetközi egyezményeknek köszönhetően ráadásul Oroszország pontosan tudja, hogy ezek hol találhatók.

Ezek fényében már elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelyben Oroszország és Kína közösen mérne elsőcsapást az Egyesült Államokra. Amennyiben tudják, hogy az atomtöltetek hol találhatók, kevesebb, mint 10 perc alatt kilőhetik az összeset egy tengeralattjáróról indított elsőcsapással.

A III. Világháborúra előbb utóbb sor kerül. Nyilván nem idén és nem is jövőre, de amilyen tempóban romlanak az orosz-amerikai kapcsolatok, ugyanolyan ütemben alakulnak a körülmények egy ilyen esemény bekövetkezésére.

A vezetők döntései alapján pedig egyértelmű, hogy az Egyesült Államoknak a vesztes szerepét szánják.

Előző posztKövetkező poszt

20 hozzászólás

 1. Szerintem nem az oroszoktól kell félni , inkább az amerikaiaktol akik ha kell minket is felhasználnak saját érdekükben ők az életbe nem védenek minket csak kihasználnak !Az egész világot uralni akarják azért kavartak be ukrajnában is!

  1. Laca,
   A nyugat rossz oldalát már mind ismerjük, de a kelet jó oldalához nekem még nem volt szerencsém. Kérlek mondjál néhány példád.

  1. Kedves barátom,az a konfliktus amire gondolsz,az az igében későbbre
   van megjövendölve.Ami esedékes az Izrael és Assziria közötti háború.
   De Izrael alatt a teljes Jákób házát érti az irás,nem csak Júdát ami most
   Izráel néven ismert,mert ami meg van irva Ezekiel 37,16-28ig az meg fog történni,és ez meg nem hogy nem történt meg,de sokan azt sem tudják hogy honnan származnak mi az eredetük.Van egynagyon jó honlap ajánlom mindenki figyelmébe,érdemes olvasni mert nagyon sok
   ismeret van benne,és jobban megérthetöek az ok okozati összefüggések
   http://churchofgod.hu/content.php?act=ezekiel3839 Ha bele olvasol nem bánod meg,nem fogod tudni abbahagyni. Az Úr áldjon meg minden olvasót.Sokkal figyelmesebben olvasok,hogy megérthessem az
   ige üzenetét,és jól értsem,mert cask az van a javamra.

   1. Kedves NAGY GÁBOR!

    Ha az Ige üzenetét akarod helyesen értelmezni, akkor azt olvasd! A Szent Lélek alig várja, hogy kijelenthesse annak tartalmát a valódi keresőknek! Abban van az igazi ismeret!

 2. Kicsit orosz ellenesre sikerult ez az iras …

  Valojaban nem tukrozi a helyzetet. Egyelore meg erosen az USA az aki aggressziven nyomul. Az oroszok vedekezni kenyszerulnek.
  Mas kerdes, hogy kinek mi a celja. Megint mas kerdes, hogy a lathato mogott, mien osszefonodasok vannak. Senkinek ne legyenek illuzioik, vannak…

  1. Nem volt szándékomban semmilyen “ellenesre” készíteni. Talán azért érzik így néhányan, mert jelenleg az USA játssza a rosszfiú szerepét, de ne legyenek illúzióink, ezek tényleg csak szerepek. Gondoljunk a II. Világháborúra. Ugyanazok finanszírozták mindkét oldalt…

  2. Sziasztok,

   Nekem ugy tunik, hogy a szabadkomuves Gorbi es utana a reszeges Jelcin utan (akik amortizaltak oroszorszagot rendesen) Putyin egy kicsit rancba szedte a Medvet. Nem tudom eldonteni innen, de ugy tunik egy kicsit nagyobb tavolsagot tart a hatterhatalomtol.
   Sziria ugyben pl. a hatterhatalom ha ideiglenesen is de meghatralni kenyszerult es leginkabb az oroszok miatt.
   Nyilvan van befojasuk az egesz vilagon, azonban most a droton rangatas leginkabb az euro-atlanti tersegben megy.

   1. Nyilván vannak dolgok, amiket mi egyszerű halandók nem látunk, vagy tudhatunk biztosan, így fontos mindig az összeképet és Bibliából ismert forgatókönyvet szem előtt tartani. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az a jó színész, akinél nem érzed, hogy játszik… 🙂
    Ez itt egy érdekes beszélgetés a témában: http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1951678/pg1

 3. Szerintem az “igazán ütős” fegyverek vannak annyira titkosak, hogy azokról tényleg nem lehet olvasni a neten. Amit mi tudhatunk, az már történelem. Egy pilóta mesélt egyszer egy titkos amerikai repülőgép támaszpontról és csak annyit mondott: “olyan dolgok vannak ott, hogy azok kb 80 évvel előzik meg a korukat”. Bizonyos dolgokat mi átlagemberek sosem fogunk megtudni. Lehet hogy az orosz “láthatatlan” tengeralattjárók egy olyan titkos technológia szemében amiről mi nem tudhatunk, már nagyon is láthatóak.

 4. A “medve” maradt aki kihúzhat a cionista kreált, gyarmati helyzetünkből. Aki leszedheti rólunk szolgaságunk láncait, média, kulturális, államigazgatási, törvényi terrort, vélemény monopóliumot és levakarhatja rólunk nyomait, erkölcsi, gazdasági, szellemi, értékrendbeli nihilt. A kérdés jövő vagy fuldoklás saját magunk szégyenében,

  1. Sajnos, amit mondasz egy jól bevált trükk: Az elit létrehoz egy problémát és arra megadja a saját válaszait, úgy tüntetve fel, mintha az a néptől jönne. Mindig párban küldik a problémákat, nekünk arra kell figyelnünk, hogy mindkettőt elkerülve egyenesen áthaladjunk közöttünk a cél felé, amit nem egy nagyhatalom segítségével fogunk elérni.
   Amit írsz, a terv része, mint ahogy az emberek “ébredése” majd a hamis megoldások elfogadása is. Nem hülye az elit. Egyre többen látják, hogy készül az új világrend, így az “igazi” világkormány vagy világrend majd úgy áll fel, mintha az első és az emberek szemében gonosz világrend kísérletet megdöntve jönne létre, mintegy “jóságos” világrendként. Nem véletlenül fogják tudni szinte az egész világot elhitetni.
   Ehhez persze előbb kell egy nagyon komoly válság/összeomlás/háború stb.

 5. Kezdjük a bevezető képpel:
  Az ‘Operation Crossroads’ keretében végrehajtott Baker teszt robbanásának pillanatát láthatjuk épp. Egy 1946 július 25 -i Bikini – szigeteki teszt képei ezek: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Crossroads

  Mivel Oroszországról szól, így célszerűbb lenne egy orosz (szovjet) specifikus képet linkelni. Pl.: http://www.blog.markloiseau.com/wp-content/uploads/2010/02/Tsar_Bomba.jpg

  Tárgyi “tévedések”:

  1, Egy támadó tengeralattjárón mint a Project 971 Shchuka (NATO terminológia: SSN Akula) max. nukleáris töltetű torpedók (ez minden az orosz flottában lévő támadó tengeralattjárón készletezett felszerelés amennyiben nem hazai vizeken teljesít szolgálatot) és esetlegesen nukleáris töltetű robotrepülők (cirkálórakéta) találhatóak. De az utóbbi nem jellemző a támadó tengeralattjárókra , azokra ott Project 949A Antey (SSGN Oscar II.) osztály.

  2, Az Improved Kilo azaz Project 636 Varshavyanka nem azért nehezen észlelhető, mert lopakodó. Még AIP rendszere sincs, hisz azzal eléggé küszködnek még az oroszok. Mivel parti vizekre tervezett Diesel-elektromos tengeralattjáróról van szó, így a sekély vizekben, 5 csomós sebességgel cirkálva igen nehezen kiszúrható acélcápa. (Míg a nukleáris meghajtású tengeralattjárók bizony sokkal zajosabbak.)

  3, Az a RD-26 nem véletlenül RS-26 akart lenni?
  http://defense-update.com/20131006_r26_rubezh_icbm.html

  http://russianforces.org/blog/2013/07/too_many_missiles_-_rubezh_ava.shtml

  4, Azért az a robbanófej szám dolog csalóka. Az Orosz fél örülne a legjobban az 1000 – 1000 robbanófej szám meglétének. Mert van aktív, és leszerelt (de nem megsemmisített) robbanófej állomány: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_states_with_nuclear_weapons

  Az itt szereplő lista és a mennyiségi megállapításai nem a legfrissebbek, de elfogadottak, hisz ezen alapul (ez a friss lista): http://www.fas.org/programs/ssp/nukes/nuclearweapons/nukestatus.html

  A leszerelt, de nem megsemmisített (magyarul raktározom, és kb. 2 napi munkával adott hordozóeszközre felszerelhető) robbanófejek tárolási költsége hatalmas, még az USA számára is.

  1. Köszönöm a kiegészíteseket, korrekciókat.
   A kép eredetével tisztában vagyok. Mivel egyértelműen illusztrációként szolgál csupán és az eredeti angol nyelvű cikkben is ez volt, én is ezt használtam.
   A többit, ahogy írtam, köszönöm. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend