Gazdasági válság

Mi mindenre jó egy zsarolóvírus

Brandon Smith írása alapján

Az angolul „Ransomware” néven futó zsarolóvírus, amit elvileg azért hoztak létre, hogy komoly összegeket csikarjon ki a célba vett szervezetektől és vállalatoktól, látszólag sokkolta a világot. Az ilyen események azonban sok tekintetben gyanúsak, ráadásul a támadást szinte mindig bizonyos fontos részleteket kihagyva tálalják a nyilvánosság felé. Például szinte sohasem említik, hogy a nagy digitális rendszereket és hálózatokat szándékosan látják el bizonyos sebezhetőségekkel.

A szoftver és Internet óriások régóta együttműködnek a nemzetbiztonsággal, például a PRISM és hasonló projektek keretein belül, hogy hátsó bejárást biztosítsanak az államnak a világ számítógépes hálózataiba. Függetlenül attól, hogy ki mit gondol Edward Snowden-ről, az bizonyos, hogy tevékenységének köszönhetően számos „összeesküvés elméletről” bizonyosodott be, hogy nem csupán sültbolondok fantazmagóriáiról van szó, illetve, hogy az NSA és egyéb titkosszolgálatok szoros együttműködést tartanak fenn a Microsofttal, az Apple-lel, Google-lal, a Facebookkal, Yahoo-val és számos hasonló céggel és az is biztos, hogy a helyzet 2013 óta nem változott e téren.

A lényeg, hogy „nemzetbiztonsági érdekekre” hivatkozva svájci sajt keménységű védelmet építettek a különböző szoftverek és hálózatok köré, előkészítve a terepet az ilyen támadások előtt. Vagyis tökéletes környezetet teremtettek a megrendezett és valós kibertámadások számára.

Azt is érdemes tudni, hogy a zsarolóvírus egy olyan sérülékenységet biztosító NSA kódon alapul, amit az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) azért fejlesztett ki, hogy más országok hálózataiba behatolhasson. Érdekes módon ezeket az NSA kódokat éppen a múlt hónapban tette közzé a „shadow brokers” nevű hekkercsoport.

A CNN arról is írt, hogy az NSA ugyanezt a sérülékenységet használta ki, hogy hátsó ajtót nyisson a SWIFT bankrendszerben. Ez azért érdekes, mert a különböző nemzetközi szerződéseknek köszönhetően a hivatal eleve rendelkezik legális hozzáféréssel ezekhez a rendszerekhez, csakhogy ez ellenőrizhető és nyomon követhető, ily módon egy hátsó ajtó nyilván sokkal hasznosabb, főleg, ha nem terrorista tevékenységek után akarnak kutatni, hanem mondjuk saját sérülékenységi kódjaikat tesztelnék.

A SWIFT rendszer sérülékenysége külön figyelmet érdemel. Feltételezve, hogy a „shadow brokers” hekkercsoport egyáltalán létezik és nem egy NSA frontszervezet, a csoport a Microsoft és hasonló cégek által az NSA számára létrehozott gyengeségeket kihasználva próbál pénzhez jutni vagy terrorista cselekményeket elkövetni. Az NSA és szilícium-völgybeli barátaik pedig létrehoznak egy olyan szörnyet, ami képes amúgy biztonságos rendszereket, mint amilyen a SWIFT lenne, megtámadni.

Ez alapján felvetődik a kérdés, hogy a globális bankrendszerek mekkora hányada sebezhető ugyanilyen módon? Könnyen elképzelhető, hogy mind.

Amennyiben a Shadow Brokers-féle hekkercsoportok tényleg csak frontszervezetek, akkor az NSA szándékosan szabadítja a világra ezeket a sérülékenységeket. Miért? Nem lehetséges, hogy a nemzetközi bankoknak és kormányoknak előnyös, ha a pénzrendszer sebezhető?

Nem egyszer került már szóba, hogy a háttérhatalom egy komoly válságra készül, illetve készít elő. A Nemzetközi Valutaalap és társai évek óta nagy izgalommal beszélnek az általuk „nagy gazdasági resetként” emlegetett valamiről. A „reset” részletei homályosak ugyan, de a lényeg, hogy a jelen gazdasági rendszer fokozatosan egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül, illetve egyes részei akár meg is semmisülhetnek. Egy ilyen resethez elengedhetetlenül szükséges valamilyen krízishelyzet, akár megelőzve azt, akár következményként.

Ahhoz, hogy új gazdasági rendszert vezethessenek be, a réginek csődöt kell mondania. Hogyan lehetne ezt kivitelezni anélkül, hogy a nemzetközi banki elitre hárulna a felelősség? Természetesen bűnbakok segítségével.

A bűnbakok egy része lehet politikai eredetű. Nem véletlenül halljuk szünet nélkül, hogy az érkező válság a „populizmus és a nacionalizmus” eredménye lesz, ami alatt azt értik, hogy minden a konzervatív, a szabadságot és szuverenitást támogató társadalmi rétegek hibája. Ők az új bűnbakok.

A bűnbakok másik része ennél sokkal megfoghatatlanabb.

Miért hozza nyilvánosságra az NSA saját gyártmányú sérülékenységeit (amennyiben tényleg ezt teszi)? Először is a megrendezett támadások így sokkal hihetőbbek. A zsarolóvírusok elterjedésével a lakosság fokozatosan elveszti gyanakvását és megszokja az ilyen jellegű támadásokat. Azután mi történne, ha egyszer csak valamelyik tőzsdét érné támadás? Valószínűleg piaci katasztrófa. Megfelelő előkészítéssel mindenki azonnal egy terrorista vagy hekkercsoportra gyanakodna, és még véletlenül sem arra a hatalomra, amelyik pedig a legtöbbet nyerné a válságon.

Azt a logikát is el lehet képzelni, hogy a tömeges közzétételeknek köszönhetően arra számítanak, hogy valaki tényleg támadást intéz egy ilyen fontos rendszer ellen, így megspórolják maguknak a megrendezést. Nem kell mást tenniük, mint kiszivárogtatni az ehhez szükséges virtuális kellékeket és várni, hogy valaki bekapja a csalit, elvégezve helyettük a piszkos munkát.

A legtöbb fontos államgazdaság pengeélen táncol. Talán egyedül a részvények és egyes valuták mutatnak némileg pozitív képet. Igazi lufi-pukkasztó helyzet.

A központi bankok által kezdeményezett mennyiségi enyhítések kora lejárt. Az olcsó pénz elfogyott. Nem nyomtatnak többet. A helyzet készen áll arra, hogy egy látszólag független esemény beindítsa a gépezetet. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy kibertámadás önmagában elég erre, de be kell látnunk, hogy ideális eszköznek tűnik.

Egy biztos: az NSA és társszervezeteik aprólékos gonddal készítették elő a globális rendszereket a teljes és látványos, maximális pusztítást hátrahagyó összeomlásra.

Thea: Mint az ilyen témájú hírek esetében oly sokszor, ezúttal is megjegyzem, hogy a Béke Fejedelmének gyermekeiként akkor sincs okunk aggodalomra, ha mindez már holnap bekövetkezik, hiszen Isten nem a globális gazdaság állapota alapján, hanem az Ő gazdagsága szerint tölti be minden szükségünket1, és persze egy ilyen helyzet beálltával egyúttal lámpást tarthatunk és segítő kezet nyújthatunk azok számára, akik a Világosság felé igyekeznek.

Nem érdekes, hogy a láthatatlant egyre kevésbé érzékelő világ, talán éppen egy virtuális, vagyis fizikailag nehezen megfogható, „láthatatlan” verembe eshet bele? Végül is ez az esés ráébreszthet egyeseket a láthatatlan dolgok valódiságára. Nemcsak valódiságára, hanem örökkévalóságára.

  1. Filippi 4:19 []
Előző posztKövetkező poszt

70 hozzászólás

  1. A cikk szerintem nagyon közel jár a lényeghez. A módszer, tézis,antitézis,szintézis mindig elárulja a háttérben ólálkodó mindig más mögé bújó rendszerszolgákat.

  2. A vírus egy “célt tévesztet” jó program. Épp ahogy bűn. Jó dolog volt ami nem megfelelően van használva.
    Csak egy pár példa. paráználkodás. bűn Nem maga a szexuális cselekmény az hanem az ahogyan alkalmazzák.
    Vagy mondjuk versengés és az egó hizlalása.
    semmi baj nincs azzal ha valaki jobbra törekszik, de azzal igen hogy ezt hogyan teszi.
    Olyan vágyak keletkeznek bennünk amiket sokszor a józan eszünk is ellenez. De mégis vonz.
    Az egykor jó és helyes vágyak eltorzult elkanyarodott változatai.
    A biblia térképe nélkül még azt sem tudnánk mi a bűn.
    mi a jó és mi a rossz..
    Biológiai érdeklődésem miatt sokszor gondolok arra hogy a vírusoknak milyen szerepük lehetett amíg nem jött be a képbe a bűn és a halál ..

    1. Biologiai virusokhoz annyira nem ertek, de gondolom tobb faktor van, peldaul immurendszer erosege, virus koncentracio/mennyiseg stb
      Azt se tartom kizartnak hogy ozonviz elott nem volt, vagy epp ha volt akkor az immurendszer is erosebb volt, ha mar olyan hosszan is eltek.
      Viszont a te felvetesed mi szerint mas funkciojuk is lehetet azt se mernem 100%osan kizarni 🙂
      de ezt csak az Ur tudja 🙂

      A szamitogep virusokkal teljesen mas helyzet van az biztos, mivel lehetetlen veletlenul egy virust irni, az se lehetseges hogy jo celra lett irva de rossz lett, kulso hatasra se tudd ugy mutalodni mint egy igazi, a programozojatol fugg.

      A bibliai terkeppel nem teljesen ertek egyet, azert mert bar nagyon ritka de megis van aki peldaul nem hisz Istenben (elmondasa szerint) de elegge megtartoztatja magat sok buntol (nem buntelen, de relativ peldas eletu ember), szerintem a szivbe van irva a terkep, de rossz tarsasagban vagy egyebb dolgok hatasara talan belepheti a por es mar nem talaljak meg sokan ezert a Biblia segit leporolni arrol a port ami belenk lett vesve.
      (ez a sajat velemenyem s nem kotozkodni akarok)

    2. Rátapintottál a víruskérdés lényegére, de szerintem rossz irányba mentél. A vírusok (persze képletesen) olyanok mint a démonok vagy bármi sátán királyságából, visszafordíthatatlanul rossz és már emberi szemmel nézve, értelmetlenül gonosz. A legfőbb biológiai tulajdonságuk, hogy maguktól képtelenek a szaporodásra, ezért más sejteket használnak fel arra, hogy a sejt önreprodukáló képességét felhasználva, azzal sok új vírust állíttassanak elő, miközben az eredeti sejt el is pusztul. Egy végletekig pusztító és terjedő kis gépezet. A parazitizmusnak a legteljesebb változata. Semmi eredendő jó vagy hasznos nincs (nem ismert) bennük, ezért gondolom, hogy sátán boszorkánykonyhájából származnak. Legfurcsább jellemzőjük, hogy tulajdonképpen nem is élőlények, a fent leírt reprodukciós tulajdonságuk miatt, és hogy más életfunkciót sem produkálnak. Tehát ők mutatják legpontosabban az élet és az információ összefüggéseit, hogy mennyire a genetikai kód a lényege minden élettel kapcsolatos dolognak és hogy ez az információ nem is anyagi jellegű, még kevésbé származású. Nekem az evolúciós mesén túl, nagyon spirituális magyarázatú és az átok illetve a halál kapcsán értelmezhető ezen fura organizmusok léte.

      1. Mondjuk ebben igazad van. Lehet, hogy a vírusok az átok fizikai megtestesülései a teremtésben. Hiszen nincs más szerepük csak a pusztítás.
        Bár a génmanipulált növények létrehozásánál is vírust használnak az viszi be a kívánt tulajdonságot az élőlénybe, valamint egyes vírusok például a tulipánoknál megváltoztatják a virág színét de nem pusztítják el.( cirmos tulipán vírusfertőzés következménye!) Egy metszőollóval át lehet vinni vírust egyik növényről a másikra.
        Ezért gondoltam hogy esetleg lehetett-e valami szerepe az édenben. Hiszen vannak ragadozók tépőfogakkal, és mérgekkel, valamint ragadozó ösztönnel..
        A Vírus valójában nem is élőlény. Hiszen nem táplálkozik nem növekszik. Csupán csak egy önreprodukáló hibás genetikai program ami ráadásul olyan molekuláris gépezettel van ellátva hogy a sejthez tudjon kapcsolódni abba behatolni és megtalálja a sejtmagot. Van amelyiknek a atom-mikroszkópikus képe szabályosan egy miniatűr szondához hasonlít rögzítő lábakkal és fúró fejjel.
        Elképesztő hogy egy sejt olyan mint egy gigantikus metropolis, úthálózattal, molekuláris gépezetekkel amik szállító ellenőrző vagy energiatermelő….stb funkciókat látnak el. Egy vírus akkora egy sejthez képest mint egy repülő Budapesthez képest.
        Ráadásul nincs a sejtnél egyszerűbb élőlény. Olyan mintha nem léteznének falvak , tanyák kisvárosok csak gigametropoliszok ha az élőlényeket nézzük. Nincs a sejtnél kisebb élő szaporodó lény.
        Mégis azt hitetik el a diákok millióival , hogy ez véletlen és nincs teremtő.
        Mert az emberek 99%-ának fogalma sincs arról hogy mi van egy sejtben és milyen végtelenül szervezett és bonyolult.

    3. mondjuk azert ha belemegyunk ebbe az iranyba, akkor az 1000eves idoszakban a betegseg lehet virus alapu es a level antivirus? 😀

      1. Én úgy gondolom, hogy a milleniumban nem nagyon lesz betegség. Szellemi (démoni) eredetű semmiképp, de szerintem a kórokozó mikróbák is vissza lesznek szorítva és Jézus gyógyító ereje is ki fog áradni, elérhető lesz. Az antivírust nem tudom értelmezni, ahogy mondjuk az antisátánt sem. 🙂

        1. jo akkor ellenszer inkabb, antivirus talan azert jon startbol nekem, mert az ami a szamitogepes virust irtja.

          ” és a fa levelei a népek gyógyítására szolgálnak.”
          Erre celoztam

        2. Nem lennénk betegek,ha a LELKÜNK nem betegítene meg. Régebben tapasztaltam, hogy semmi bajom nincs miközben mindenki influenzás körülöttem, és tartott addig, míg egy lelki probléma közbe nem szólt! Erre céloztam, amikor Buda Lászlóról írtam, aki mint pszichiáter rájött, és dolgozik ezzel sikerrel, hogy az emberek MIÉRT betegszenek meg? Egy lelki történet van minden mögött …
          HA a szívünk rendben lesz -és a természethez való helyes viszonyt is megtaláljuk – akkor nem leszünk betegek. Eleve a gyógyulásban fogunk élni – az Úr Jézusban !

      1. Ez nagyon érdekes téma. Sajnos kell hozzá némi szaktudás, hogy képben legyünk. Egyes amerikai keresztény tanítók szerint, az antikrisztus bélyege lehet egy sátáni (bukott angyali) tehát a “halhatatlanságot” is jelentő genom, amit retrovírussal visznek be az emberi testekbe, így ígérve bizonyos örök életet. Ezt nehéz lenne visszautasítani (nem keresztényekre gondolok). Egy biztos, a vírusok léte és eredete sötét homályba vész, és szerintem összeegyeztethetetlen Isten teremtési aktusával. A retrovírusok meg különösen rejtélyes dolgok, egészen biztosan a nem emberi, illegális és bukott rend genetikai játszmáinak eredményei.
        “A retrovírusok olyan, általában viszonylag összetett felépítésű és burkos RNS-vírusok, melyek genomjukról képesek a sejt genomjába teljesen beépülő DNS-másolatot készíteni. A vírus a sejtbe egy RNS-ből és az azt védő és „kiszolgáló” proteinekből álló komplexet juttat (ez a kapszid), melyben az RNS tartalmazza a vírus genomját. Erről egy reverz transzkriptáz nevű, az RNS-kód alapján a sejtfolyadékban szintetizálódó enzimféleség képes DNS-másolatot készíteni (ez a reverz transzkripció), és az képes a sejt genomjába beépülni. Ebben az integrált formájában provírusnak (elővírusnak) nevezzük. A genomba való beépülést, amely ismereteink szerint az élővilágban példátlan (a retrovírusokat kivéve) valószínűleg enzimek segítik – a folyamat részleteiben teljesen ismeretlen.”

        1. De akkor hogy jon az eladas-vasarlashoz?
          Inkabb valoszinusitem, hogy valami ami a szabad akaratra van hatassal es kulsoleg azonosithato, pl egy mini beepitet szamitogep ami tobb okbol is hasznalnak (vasarlas/azonositason kivul masra is)

        2. Vissza gondolva nincs szaz eve hogy ENIACot megcsinaltak, szoba meret s 50 tonna, most a kezedbe tartod es osszehasonlithatatlanul gyorsabb szinte a mai telefonok processzora.

        3. Nem tudom, talán úgy, hogy aki nincs ezzel a genommal átalakítva (lehet valami külső jegye a jobb kézen vagy homlokon), az nem kap jogot a pénzügyi tranzakciókra sem, tehát számkivetett lesz. A mai elképzelések túlságosan a komputer technika körül forognak (mert ezt ismerjük), én nem hiszem, hogy ez lesz az antikrisztusi birodalom fő megtévesztő eszköze, nagyobbat és szellemebbit fog ennél csinálni. Számítógépekkel meg virtuális valósággal (ami függ a komputer rendszertől) nem lehet minden embert a földön megvezetni ! Ahhoz természetfeletti kell.

        4. Hat ha nincsenek a rendszerbe ezert nem vehetnek akkor az eleg indok, amellett ha peldaul nano botokat iranyit a szamitogep ami gyogyulast segiti elo, plussz meg mas elonyok is lesznek az eleg ok hogy valakit dicsoitsenek erte aki nem hisz az felvegye, felig meddig halhatatlannak erezhetik az emberek magukat, szinte isteni szintre emeli plane ha az aggyal osszekotve lesz.
          Nagyon futurisztikus elsore lehet, de a tudomany exponencialisan no.
          A te verziod se zarnam ki csak ez az velemenyem ami persze egy ilyen temaba valtozhat.

  3. Ez erdekesnek talaltam, ha valaki belenezz:
    https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/theresa-may-internet-conservatives-government-a7744176.html#gallery

    (azert nem kell beinduljon a fantazialgatas, hogy holnaptol kontrolalva vagunk :p bar azt akar szinte ma is megtehetnek ha akarnak[mivel az internet szolgaltaton keresztul atmegy mindegyikonk internete, operacios rendszerek is kiszolgaltathatjak stb], de nem lenne jo visszhangja szoval nem hinnem ma holnap, vagy jovore, inkabb a videoban maga az otlet felvetes erdekes s kicsit ide vago)

  4. Hatodik,
    Te ezt nem értheted. Azt teszik, amit a Szentszellem mond nekik. Hát nem érted, hogy Jézus bennük dolgozik?

  5. Ugy erzem sokan tul ertekelik a trojai virusokat, ugyanis az igaz, hogy artalmas de szinte mindig az ember hibajabol kerul a szamitogepre, s ez csak egy ujabb…
    Ahogy olvastam vagy kodolja a gepen az infokat vagy elerhetetlenne teszi a rendszert… de csak ha valaki elotte felrakta/letoltotte & elinditottam a virusos filet…
    Nem tudom mas hogy van vele, de en elegge kiabrandultam a windowsbol (leginkabb a 10es ota), s inkabb linuxot hasznalok, kb ilyesmi nem igazan tortenhet meg vele (szo sincs rola, hogy linuxhoz nincs virus de lenyegesebben kevesebb tobb ok miatt…).

    Ne haragudjon senki de egy normalis helyen az alkalmazottak nem tehetnek azt amit csak akarnak a gepen ezert ez nem igazan tortenhet meg ha nincs hanyagsag…
    Viszont van mas fajta s komolyabb fajta hack dolgok…. 😀

    https://www.kaspersky.com/resource-center/threats/ransomware?ignoreredirects=true&gclid=CjwKEAjwjPXIBRDhwICRg-DbgHISJADP6QXpAzMnSmnRSh9GaHQUo_0_c0oFYshGVkarWFzfYjVozBoCDovw_wcB

  6. http://www.hidfo.ru/2017/05/az-unios-intezmenyeket-nem-erintette-a-kibertamadas/
    http://www.hidfo.ru/2017/05/az-eu-rakenyszeritene-a-liberalis-demokraciat-magyarorszagra/

    http://www.hidfo.ru/2017/05/ujranyitnak-egy-dzsihadista-mecsetet-franciaorszagban/ (megjegyzésként annyi Franciaország, s Németországot lényegében már összeegyesítették, csak sajnos éppen kevesen veszik észre, hogy mi lett az összevont állam székhelye, azt is lehet sejteni…)

      1. Na már ti is bekaptátok a cumit ? Keresztény asztrológia ökumenikus szinten. Újabb valláskárosulás és szellemi környezetszennyezés. Jézus rekultiválni fog titeket is. 🙂

        1. Abból, hogy folyamatosan körbecsaholod Andrét, csak az látszik, hogy veled ellentétben legalább ő hisz valamiben.Talán meg kéne próbálnod, hogy legalább egyetlen itteni poszt erejéig kibírod anélkül, hogy nem tiszteletlenkedsz valaki hozzászólásával.Biztosan túlélnéd.Nem kell egyetértened Andréval, tőlem is távol áll amit képvisel, de ha ő ebben hisz, hiába rángatod a fogaiddal az ő nadrágja szárát is, ennél magasabbra úgy sem tudsz felérni hozzá sem.Mert ő hisz valamiben.Ennyi.Aki pedig hisz, még ha valami olyasmiben is, amiben te nem, arról a kételyek és a kétkedők simán leperegnek.Te meg pláne.Onnan tudom ezt, mert mindig ez történik.A mindig az pedig egy kicsit sok.

        2. Hagyjad Oszkár, ez csak egy vírus nála. A 8:23-as hozzászólása nem volt rossz, alátámasztható sumer és akkád mitológiával is, mármint a “sátán királysága”, kisbolygó öv stb. Amúgy a vírusok valójában csak rossz gondolatok.

        3. Szia Neverend, nem tudom, biztos nem volt rossz, miért ne, mert bizony még ő is írhat nemrosszakat.Nem kétlem.Én ugyan nem olvastam el azt (sem), mert a hozzászólásait inkább rendre átugrom, de ez most csak két sor volt, ilyesmi reflex-szerűen megakad az ember szemében.Az viszont nagyon megszívlelendő, amit a gondolatokról és vírusokról megjegyeztél.A mitológiákat meg alapból tiszteli az ember, mint hagyományokat (is).

        4. Nem Andre-t “csaholom körbe” (nem vagyok kutya), hanem a szokásos sátáni megtévesztésekre reagálok ahogy kell. Nem kussolva és lapítva, hanem kimondva a valót. A fatimai jelenések és minden hasonló zavaros katolikus kinyilatkoztatás és jóslat, gonosz szellemekkel (démonokkal, bukott angyalokkal) való közösséget okoz(hat). Látom neked tök mindegy, hogy ki miben hisz, elég ha hisz. Nagyon nem mindegy, hogy miben hiszel, sőt, inkább ne higgyél, ha a mögött ördögi tanítás, vagy jelenség áll. De nem hiszem, hogy a te dolgod lenne Andre hozzászóló idézetének és véleményének, ügyének a megvédése. Ahogy meg nekem nem dolgom a veled való konfrontáció.
          “Mert szövetsége van igazságnak és hamisságnak? Vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? Vagy mi köze hívőnek (Krisztusban) hitetlenhez? Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? ” (II.Korinthus 6) Semmi ! Persze van akinek mindez belefér, sőt tesz is róla, hogy keveredjen.

        5. Én sem azt mondtam, hogy kutya vagy.Meg vagy lepődve, hogy néha mások sem “kussolnak és lapítanak” ahogy mondtad, és a te stílusodban kapsz választ.De igazad van.Senki se hozzon ide több bukott angyalt.Hiszen te már itt vagy egynek.Szent Árpiel…

        6. “Mit akartok? Vesszővel menjek-é hozzátok, avagy szeretettel és szelídségnek lelkével?”

        7. Látom kibujt a személyeskedés szöge a zsákból. Elfogytak az ész érvek, jöhet az ami bent van. Már csak az a kérdés, hogy direkt érted félre az okkult tanok és infók megítélését vagy ez már belülről zavar. De hát nincsenek is bukott angyalok meg démonok, hát még ördög, ugye ?

        8. Kedves Thea, hogy jön ehhez a cikkhez a Biblia?Vagy a cikkeid túlnyomótöbbségéhez?A szeretet meg pláne, hogy jön ide?Nem hiszem, hogy Árpieltől vagy tőlem, vagy Eduától, vagy Adriántól, Neverendtől vagy Assassintól, Idától vagy Évától meg még a többi vitatkozótól, akik képesek olykor túlreagálni dolgokat, szóval, nem hiszem, hogy tőlünk kellene féltened ezt az oldalt.De ha már Biblia: “Ahol a dög, oda gyűlnek a keselyűk.” Engem nem zavar egyébként, de ezt már tegnap is írtam itt.Vagy tegnapelőtt.Mindenki azt kezd ezzel az egésszel, amit akar.Én sokat változtam az utóbbi két évben, mióta itt írogatok.Nagy szerepe van ebben ennek a fórumnak is, köszönöm szépen a lehetőséget!Engem csak ez az egy érdekel.Különben tőlem mindenki azt csinál itt (is) amit akar.Nagyon ritkán szoktam megszólni másokat.Akkor sem negatívan.Általában hozzám szoktak jönni, de most először én mentem oda valaki máshoz dühösen.Ilyen nemigen történt itt velem legalább már egy éve.(Míg néhányaknál ez napi rutin.)De egyáltalán nem azért vagyok tökéletes, mert elkerülöm a helytelen cselekvést.Ennek semmi köze a cselekvéshez, akár helyes az a cselekvés, akár helytelen.Hanem ez a tökéletesség abban áll, hogy nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van.Úton vagyunk felnőni ehhez, akár tetszik ez nekünk, akár nem.Engem nem izgat a tökéleteskedés, sem a tökéleteskedés megjátszása.Szeretek ember lenni.Aki pedig disznót vesz a piacon, tudnia kell, hogy azt a benne, vagyis a beleiben levő szarral együtt veszi meg.Ez van, bármilyen finom is a húsa annak a disznónak.De még a disznóban sem a szar van, hanem a disznóban is Isten van igazából.Csak ilyesmiről te sosem írsz… Pedig az idők jele az is, hogy még a disznóban is észrevesszük Istent.De te elhatároztad, hogy az idők jeli világa csakis körülöttünk húzódik, és hogy ahhoz mindig valami baj és vér és hazugság és álnokság és összeesküvés tapad.Ezt betonoztad be ide, és az idelátogatók többsége már tényleg azt is hiszi, hogy ez tényleg így is van, és másképpen ez egyáltalán nem lehet.Szóval, légy szíves, te csak ne a fórumozóktól féltsd az Idők Jeleit!

          Az idők igazi jele jele annak, hogy nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van.Ha te nem jegyzel cikkeket ilyesmiről, akkor majd én írok itt róla, ahogy szoktam is.Még akkor is, ha egy-egy rosszabb órámban magam is keselyűvé változom itt a keselyűk között.Mert tudom, hogy valójában nem vagyunk keselyű, te sem, én sem, és egyikünk sem.

          Kedves Thea, ha nem tetszik az agresszió, akkor ne hozd ide be.Tőled függ, mit látsz itt.Hozhatsz harcias témájú cikkeket, Bibliai idézeteket, de hozhatsz békéseket is.Eképpen aratod majd a gyümölcsöket is itt a fórumon, és ami számodra fontosabb, a saját benső és közvetlen kozmoszodban.Nekem mindegy.Nem én akarok itt más valóságot látni, hanem te.Én azt szeretném látni, ami van.Én nem a cikkeid szelleme vagy tartalma miatt mondok neked általában köszönetet, hanem, hogy itt a fórumozók szabadon kifejthetik véleményüket.Sok erőt kívánok neked ebben a továbbiakhoz, és köszönet még egyszer a lehetőségekért!

          Azt azonban meg kell jegyeznem még a többiek számára, akik esetleg olvassák ezen soraimat, hogy nem csak a fenti egy mondatos megszólításod az alapja annak amit most írtam, mert mindezeknek csak úgy van értelme, hogy ha elmondom, hogy engem kb. egy órával ezelőtt privát formában is megkerestél.

        9. Szia Oszkár!
          Én ezt eléggé másképp látom. Már sokszor leírtam, hogy milyen alapon választom meg a cikkek témáját. Nem akarom az unalomig ismételni, de a lényeg, hogy odamegyek velük, ahol minél több olyan embert találok, akik szeretnék tudni, hogy miért van a világ ilyen állapotban, vagyis keresik a válaszokat és szerintem mindegyik cikk kapcsolódik a Bibliához. Ezenkívül Jézus példáját próbálom követni. Amikor a tanítványok megkérték, hogy mondja el, milyen jelei lesznek a világ végének, szó szerint, Jézus nem osztotta ki őket, hogy mi a csudának foglalkoznak egyáltalában ilyen kérdésekkel, hanem nagyon is részletesen elmondta nekik, hogy mi várható, hozzátéve, hogy ők ne féljenek, mert velük lesz mindvégig és mindennek jó vége lesz.
          Emellett szerintem nem egy cikk témája adja, hogy milyen stílusban beszélgetünk másokkal, hanem az, ami bennünk van, mert „a szív teljességéből szól a száj” és ha béke van bennünk, akkor az a vihar közepén is béke marad azonkívül „Ha csak azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, ugyan milyen jutalmat kaptok? Ugyanezt teszik a vámszedők is.”

          Továbbá érdemes megnézned a beszélgetéseket a neked tetsző cikkek alatt és meglátod, hogy a stílus nem igen tér el a többitől.

        10. Kedves Oszkar hadd osszam meg en is a velemenyem.
          Szerintem ennek a cikknek semmi koze, hogy az emberek osszekaptak, az lehet kicsit tobb van bele gondolva mint ami de a cikk iroja szerint igenis kapcsolodik kozvetetten a Bibliahoz (nem kozvetlenul), a korszak vegi gazdasagi valsag temaja miatt.
          En nem hinnem, hogy pont e miatt omolnanak be a bank rendszerek, viszont erdekesseg szerintem sokaknak es megtisztelem azt aki irta, avval hogy nem kigyo-beket vagok mashoz aki nem ert velem egyet ebben a temaban, ha ezt mindenki megertene akkor nem is lenne problema, nem udvossegi kerdes s belefer az utolso idok jeleiben, hisz talan a legtagabb temakor.
          Szerintem az idok jelei dolgok mindig is szeleskoru erdekelseguek, ezert van sok fele ember, sok fele hatterrel, s ki-mit latt kovetetten oldal temajahoz kapcsolodonak az is szubjektiv, viszont teny, hogy technologia kapcsolodik az oldal temajahoz, s ez halmozottan felgyorsult kb az utolso evszazad, gonolok arra, hogy gyerek koromban volt egy nagy telefon, s szamitogep ritkasag volt, most kezembe tartom mindkettot de sebbesseg s kapacitas teren hatalmas fejlodes volt, 10-20 ev technologia fejlodes most nagyobb mint azelott 1000 ev alatt amit fejlodott a tudomany, de ugyanakkor az ember elete egyre jobban ettol fugg.
          Egy pelda, reggebben joval tobb ember megtermelte az elelmet, most kevesebben (de nagy tetelbe termelik koszonhetoen a tudomany vivmanyainak) de ha egyszer becsodol a rendszer a mai ember ala fel kop hamar mert mar sokan elelmet nem tudnak megtermelni technologiai segitseg nelkul mint ahogy pl 1000 evvel ezelott, ez a fuggoseg valoszinu hogy Antikrisztusi idoszakba lesz tetoponton…
          Tudomany az uj babel tornya.

        11. Szia Thea!Nos, ezt a békét nem sikerült meghonosítanod, ennek csak a vihar része látszik teljesülni.Mármint, ha megnézzük a fórumozók reakcióit, mint a fádnak gyümölcseit.Jézus nem azt mondta az idők jeleiről, hogy tanuljatok meg mindig másokat okolni a bajaitok miatt.Márpedig, a cikkeid 99%-a erről szól.Ezért folyik ez a minidig másokat okolok című hozzáállás sok fórumozó részéről.Sokan itt abból élnek meg, hogy mindig szidnak valakit.Hol a katolikusokat, hol a melegeket, stb…stb… És érdekes módon, te olyankor kapod fel a fejed, amikor valaki szóváteszi ezt, és megpróbálja láttatni veled az egyébként teljesen egyértelműt, hogy mi folyik itt.Jézus nem kérte, hogy úgy kövessék Őt, hogy mindig találjunk egy magunkon kívül eső okot, hogy aztán arra mutogassunk folyamatosan.

        12. Thea, Jézus egész életútja egy merő felhívás volt önvizsgálatra.Ezért Jézus követése az önvizsgálat útja, nem pedig a folytonos másokra való mutogatás útja.A folytonosan másokra mutogatókat Jézus képmutató farizeusoknak nevezte, nem pedig a saját követőinek.Ez az oka annak, hogy az önmagunkban való felfedezésről szoktam itt írni, (köszönet neked a lehetőségért!), amely út során tényleg rábukkanhatunk az igazi idők igazi jeleire.Ennek során önmagamat is ki szoktam pellengérezni, és ha valakivel kritikusan beszélek, mellé teszem a saját szememben lévő gerendát is.Az van, hogy tényleg előfordult már, hogy magával ragadott engem is az itt megtelepedett szellemiség.Szerencsére ez az elmúlt egy évben egyre ritkább, és ahogy látom, nem vagyok ezzel egyedül.Szóval, van fejlődés, csak észre kéne venni, és lehetne cikkezni erről is bőven.Mert részedről megvan az erre érdemes szellemi kapacitás.Bennem is.A többiekben is.Csak egyedül ehhez kevés vagyok.De ami meg engem illet, ez számomra pont a 100%.Csak éppenséggel, ez egy örökké tartó út.Sajnos, néha én is elfelejtem, hogy ez nem csak egy út, de játék is.De majdcsak felnövünk ezen út során.

        13. Ne haragudj Oszkar de en nem vettem ezt eszre , hanem azt, hogy te okolsz mast azert mert kifakadtal, pedig epp nem reg irtal arrol hogy mi az ujjaszuletes s hogy szivet megoldoklod stb
          Erre irtam, hogy a probakba latszik meg, tessek, itt volt egy (s nehogy azt hidd hogy Arpiel stilusaval egyetertek de akkor mire szamitasz masokrol, Jezus mit kapot? Nyajas szavakat biztos nem, sot allando provokacio celtablaja volt, de senki se ussza meg aki koveti az is biztos), a lenyeg hogy mint Thea is irta a Te bekesseged nem a kornyezeted s masoktol kell fuggjon hanem a sziv dolgot amit irtal teoriabol az ha sikerul beultesd az eletedbe akkor sok negativ dolgot mashogy reagalsz le s epp ezert lesz bekeseged mikor az oember elveszitette volna a fejet.

          Azt megjegyeznem, hogy itt ahogy eszrevettem, barmi temabol alakulhat ki vita, s teljesen elter mar a fotematol a kommentek neha.
          Minden forumozo azt hozz ami a sziveben van, sokszor lehet nyajasan beszelni de igazabol az hozza ki, hogy mi is van benned mikor ilyen helyzet van mint ez….
          A felig levo poharat is ketfelekeppen lehet felfogni, ugyanugy a probak s nehezebb helyzetet is, ugy mint tuz ami az aranyat tisztitja, vagy gyemant ami csiszolassal ertekesebb lesz, mert probakba latszik meg az ami felszin alatt van s ezt ha megerted s dolgozol rajta akkor bar nem vagy tokeletes de a leheto legjobb uton jarsz ahhoz.
          A probak s nehezsegbe latszik meg ki az aki csak beszel az igerol s ki az aki megeli, jo szituacioban s tarsasagban nem jon elo mi van a szivek melyen, ki latszatot tartja a ki az aki nem, (viszont ezt nem frissen megtert emberre irom).
          Oszkar kerlek ne vedd ezt tamadasnak, csak annyit kerek gondolod at az ige tukreben, ha ugy lattod nem allja meg a helyet akkor vesd ki az ablakon.

        14. Ahogy Thea a saját szavaival leírta az alábbi cselekményt, abból világosan látszik, hogy mi az alapvető ellentét. Szerintem rosszul értelmezi Máté 24-et. “Amikor a tanítványok megkérték, hogy mondja el, milyen jelei lesznek a világ végének, szó szerint, Jézus nem osztotta ki őket, hogy mi a csudának foglalkoznak egyáltalában ilyen kérdésekkel, hanem nagyon is részletesen elmondta nekik, hogy mi várható, hozzátéve, hogy ők ne féljenek, mert velük lesz mindvégig és mindennek jó vége lesz.”
          A félelem és az idő összefüggése, az egyik kulcs. A másik pedig, hogy úgy kellett megválaszolnia a tanítványok számára fontos kérdést, hogy a fejlődés és cselekvés korlátlan lehetősége benne legyen a válaszban, de fontos volt, hogy mégis igazodjon a zsidó hagyományokhoz. Ezért Máté 24 nem az idők jeleiről szól, hanem a választás szabadságáról. “Ha gondját viseled ennek a pillanatnak, gondját viseled minden időnek”

        15. Thea, mivel ma egyelőre időmilliomos vagyok, folytatom a meglátásomat.Méghozzá azzal, hogy teljesen érthető és világos az ódzkodás attól, amit mindezekkel mondok.Még a paradigmaváltás egyébként mély fogalma sem fejezi ki ezt a jelentős fordulatot az itteni gyakorlathoz képest.A körülöttünk lévő világtól való elfordulás a benső valóságunk felé.Nyomós indoka ennek az, amit Jézus mondott erről: “Nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.” Jézus is az Őbenne élő kozmoszt szemlélte, ezért tudott erre a meglátásra jutni: “Jön a világ fejedelme, és énBENNEM nincsen semmije.” Jézus azt is mondta, hogy mi úgy vagyunk Őbenne, ahogy Ő az Atyában van.

          Benső világunkban béke van, és éppen ezért arrafelé találhatóak az igazi idők jelei a látszat idők jeleivel szemben.Ha szétnézünk magunk körül, ijesztő dolgokat pillanthatunk meg.Jézus számára világos volt, hogy szinte képtelenek vagyunk erről a látszatvilágról levenni a szemünket, és ezért háborúkat fogunk látni.De ez nem a világ vége, hanem egy helytelen világkép vége és összeomlása.A világ nem omolhat össze, hiszen az nem is létezik.(Mivel Jézusban nincsen semmi ebből.Ami pedig Jézusban nincsen, arról teljesen felesleges elmélkedni, beszélgetni és cikkeket írni.) Amit mi világ gyanánt vetítünk magunk köré, az a világkép dől be, és mi ennek látjuk a végkifejletét.De nézhetünk másfelé is… Ezt hívják hitnek.

          Szemléletünk tárgya tőlünk függ.Nyilván elbukunk ebben.De még sem… Hiszen, nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van.Ez a reláció pedig sosem bukik el.Ő sosem bukik el.Látásunkat, mondanivalónkat ilyesmire is ki lehetne hegyezni, és ez egyáltalán nem jelentené az idők jeleitől való eltérést.Sőt…

        16. “szinte képtelenek vagyunk erről a látszatvilágról levenni a szemünket, és ezért háborúkat fogunk látni.De ez nem a világ vége, hanem egy helytelen világkép vége és összeomlása” – Ezzel teljesen egyetértek és pont ezt próbálom kifejezni.
          Megmondom mi a furcsa. A minap beszélgettem valakivel (nem itt) és szóbakerült, hogy mostanában sok Dosztojevszijt olvasok, mire ő megjegyezte, hogy hát az ő művei elég depressziósak. Ez nagyon megdöbbentett és elgondolkodtatott, ugyanis én semmit sem találtam depressziósnak bennük eddig. Így vagyok az általad látszatvilágnak nevezett világ idejének jeleivel is. Én nem látok semmi depressziósat és abban a hiszemben voltam, hogy írni se írtam ilyesmit. Vagyis nagyban függ saját lelkünktől, hogy mit látunk. Ami nekem béke vagy szépség, az neked az, amit itt leírtál.
          Egyébként több tucat vagy talán több száz olyan oldal van, ahol biztos sokkal több neked tetsző poszt van és ahol megoszthatod a gondolataidat anélkül, hogy neked nem tetsző cikkeket kellene elszenvedned. Ezzel nem elküldeni akarlak, csak rámutatni, hogy sokféle megoldás létezik.

        17. Szeretnék eloszlatni egy félreértést és egyben megosztani a látásomat erről a helyzetről. Az én stílusom elismerem, hogy sokszor csapnivaló sőt sértő lehet, és sokszor magukra is veszik a kritizáltak azokat a kritikákat amiket megfogalmazok. De ez nem xy ellen irányul (még ha ő is hozza be a témát), hanem azon veszélyes és valójában bibliai szemmel nézve eretnek, hamis tanokra, megtévesztésekre vonatkozik, melyek lépten nyomon tetten érhetőek. Elnézést is kérek azoktól (pl. Andre), akit ilyen formán megbánthattam, ez a düh nem ellenük szól, hanem azon állandóan visszatérő makacs és masszív hitetések és szerzőjükkel szemben, amiket említettem. Ugyanakkor van egy szellemi veszélye annak is, ha megalkuszunk, kompromisszumot kötünk azon hamis béke és szeretet (egymás bármely véleményének elfogadása) nevében, ami talán a legnagyobb korszellemre jellemző (liberális) hazugság. Ez nem Istentől van (még a vallásos formája sem, pl.: ökumené) ! Jézus sosem kötött semmiféle kompromisszumot semmilyen bűnnel, hazugsággal, soha ! Az engedékenység és megalkuvás nem bibliai fogalmak. A korábbi posztnál elég szépen összeszedte Edua azokat az igéket (utolsó hozzászólásánál) amik ezt bizonyítják. Most nem akarok ilyen ítélkezőnek tűnő igéket sorban ide citálni, de remélem értitek mire gondoltam, ha nem, gondoljatok Jézusra, mikor a templomba belépve ott találta a kereskedőket és pénzváltókat.
          A másik Oszkár felvetett probléma, hogy kellenek e ilyen negatív, félelmet kelthető témák az Utolsó idők oldalára, és mit értett Jézus az “idők jelein”, hogyan értette. Szerintem aki újjászületett és jó kapcsolatban van Jézussal, a Szent Szellem által (“a teljes szeretet kiűzi a félelmet”), az nem fél, sem ezen témák hírétől, sem maguktól a dolgoktól. A félelem bent van a szívben (ha van), és bármitől előjön, nyomást gyakorol. Nem a témák fölvetése okozza a problémát, az legfeljebb előhozza a meglévőket. Ha a témákat mellőzné Thea, az olyan lenne, mint aki homokba dugja fejét. A valóság és a világ megy abba az irányba amiről szólnak a posztok, sőt ez tulajdonképpen ugyanúgy Isten akaratában van (mint sok jobb és szebb dolog), ha úgy tetszik, üdvtörténeti korszakot lezáró események ideje kezdődik, ha tetszik, ha nem, ezek az események be fognak következni. Az a kérdés, hogy meg tudjuk e őrizni ezek mellett és után, a megoldáshoz és kiúthoz vezető úton a Jézustól kapott hitet és a reményt, és ezt be tudjuk e mutatni a nyomorúságba tartók számára is.

        18. Oszkár, szeretnék kérdezni tőled valamit, ha már ennyi időd van. 🙂 Minden hozzászólásodban, amit mostanában elolvastam, leírod: “Hiszen, nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van.” Mint valami mantrát (tényeleg már vagy egy tucatszor leírtad). Neked ki vagy mi az ami bennünk van, és ugyanígy ki vagy mi az ami a világban van ?

        19. Kedves Hatodik,
          Ez olyan szép, oly annyira igaz, olyan szelíd volt, hogy sikerült elszégyellnem magam. Őszintén köszönöm, hogy átelhettem ezt,….testvérem. Elnézést kérek mindenkitől, akit valaha is megbántottam.

        20. Hatodik,
          Nem fogsz ki rajtuk, egy-egy kiragadt biblia idézet mindig akadni fog, amit hozzád vágnak. Aztán sajnálni meg imádkozni fognak érted.

        21. Thea, azt tapasztalom ezek után, hogy nem csak a Bibliából nem a legszerencsésebb részleteket kiragadni, de egymás hozzászólásából sem éri meg.Szerintem, egy-két mondatban én még folytattam ezt a gondolatmenetet.Sőt, akadt ennek még előzménye is.Persze tudom, hogy nem csak szerintem, de még szerinted is, csak éppen te mindössze ezt láttad a soraimba beleszőve.Mert ezt akartad látni.Hát, ahogy az előbb meg is jegyezted helyesen, az a kutya lelkiállapotunk függvénye, ugye…

          Örülök, hogy nem látsz semmi depressziósat, de ezzel együtt azt mondom, hogy nyugodtan fordulhatsz hozzám privátban a panaszaiddal máskor is, úgy mint tegnap tetted.De nem elegáns a fórumozókat hibáztatnod, és a magadat felelősségét pedig ugyanakkor egyáltalán fel sem tüntetni.Ugyanazokra a problémákra akkor majd ugyanazt tudom mondani neked: ha egy ilyen oldalnak a profilja messze áll az önvizsgálat Jézusi útjától, akkor ez komolyan tükröződni fog az oldal fórum részének a szellemiségén is.Ha a cikkek túlnyomó többsége itt a látszatvilágot kutatja, a valószínűségeknek azt a részét, amelyik Jézusban egyáltalán nem létezik, akkor itt a hozzászólások is megmaradnak a látszathozzászólások kopár mezején, és a vélemények nagyobb része egy lehetetlen világot fog taglalni.Mégpedig egy antivilágot.A maga Antikrisztusával…

        22. “magadat felelősségét pedig ugyanakkor egyáltalán fel sem tüntetni.”

          lehet ezt se olvasod el Oszkar, de ha megis akkor elmagyaraznad, hogy miert lenne felelos ha mashogy lattja, s erzi mas a dolgokat mint te azert, masnak lehet nem kelt indulatot vagy negativ erzelmeket mint neked.
          Az utolso idok temaja sokakat megoszt erzelmi szempontbol de ez nem biztos, hogy rossz, peldaul ez is meghokkento lehet de valaki belegondol itt se mast itelt el Judas:

          “Júdás 1:23 Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett.”

          Sajnos a mai keresztenyseg mivel annyifele tanitas van, az utan megy ami kenyelmesebb ut, de Jezus ilyet nem igert, se olyat, hogy kornyezetunk szeretni fog vagy bekeseg fog korul venni minket, a Timótheushoz írt II. levél 4. rész most a legaktualisabb szerintem, ez nem csak a nagy egyhazat erinti hanem szinte mindegyiket.

          “3. Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
          4. És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.
          5. De te józan légy mindenekben, szenvedj, az evangyélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd. ”

          “2. Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással. ”

          Sokan ha megintik oket szeretetben (nem ugy ahogy Arpiel szokta) akkor se gondoljak vegig, hogy egeszseges-normalis esetben ezt mas nem azert teszi mert eliteletei vannak, vagy szemelyes problemai, hanem lehet peldaul udvoseg kerdese a dolog s szeretetbol…

          Manapsag a keresztenyseg egyik resze tul hiszekeny, masik mindenben osszeeskuvest lat, de a lenyeg valahol elveszet, mint ahogy annak is, aki szenvedelyesen keresi az utolso idok jeleit (nem hinnem Thea ebbe a kategoriaba lenne) de kozben elfelejt a jelenbe elni azt az eletet amit elhivatot, tetteibe megprobalni belevinni azt amit tudd az igebol, hogy igy kellene legyen de nincs.
          Szerintem tobben akik az utolso idok jelei temeban posztolnak inkabb a jelenre hivnak fel a figyelmet mint sem a jovore leginkabb, meghozza arra hogy “szedjuk ossze magunkat, nem felelem miatt, hanem Jezus kozel” 🙂

        23. Szia Thea!Szívem szerint tegnap valami olyasmit fogalmaztam volna meg válaszként erre az egy mondatodra, hogy jaj nekem, már megint ez a végletekben való gondolkodás!… 🙂 De aztán, mégis úgy döntöttem, hagyom az egészet.Mígnem, kinyitván most a Facebook oldalamat, belefutottam annak a barátomnak a bejegyzésébe, akinek a kis rövid szurka-piszkáit már párszor volt szerencsém idézni itt.Íme:

          “A bináris…
          gondolkodás pusztító ereje.
          Feladjuk vagy nem adjuk? 😀 😀 😀 ”

          Aztán valaki kommentben csatlakozva ehhez megjegyezte, hogy akkor számítógépekké válunk… De a további fejleményeket már nem érzem hivatottnak magam közölni itt, de ezt az egy választ azért is írtam ide, mert valamilyen szinten megy ehhez a poszthoz.És még Neverend briliáns meglátásához is csatlakozik, miszerint valójában a vírusok rossz gondolatok.Hát, igen.Bináris gondolatokhoz bináris Krisztus…
          10001001000001110001010011000…

        24. Elég érdekes a tegnapi agymenésedet olvasni Oszkár, ez még az eddigieken is túltesz. Mivel sérelmezed a részletek kiragadását a hozzászólásaidból, megpróbálom összefoglalni a lényegét.
          Megszóltad Theát, hogy a cikkei 99%-a arról szól, hogy mást okoljunk a bajaink miatt. Ugyanakkor te is mást-nevezetesen Theát- okolod amiatt, hogy hitetlen kutyának és bukott angyalnak nevezed a fórumtársadat. Hiszen ha ő nem közölne nem megfelelő témájú cikkeket és nem hozná be az agressziót az oldalra, akkor nem a vihar, hanem a békesség uralná az oldalt, ugyanis a hozzászólók stílusa, hangulata és hozzáállása nem a saját belső békéjüktől és lelkiállapotuktól, hanem Thea cikkeitől függ, szerinted.
          Időről időre teljesen nyílvánvalóvá válik a benned lévő zavar, összevisszaság és langyos homály, meg a szándék ami miatt itt vagy.

        25. Még nagyon finoman fogalmaztál Edua ! Amióta ismerem az Idők jelei-t (kb. 6 éve), ilyen botrányos húzás még nem volt itt, mint ez az Oszkár féle manipuláció (persze én sem láttam mindent). Az ő szándéka és eredete nem is homályba vész, inkább a túloldalra mutat ! A gyümölcsök pedig amit okoz, szintén. Egyszerűen érthetetlen miért teheti meg mindezeket, amikkel tegnap is például Theát kompromittálta. Már csak abban reménykedem, hogy minél kevesebben olvassák el a hozzászólásokat. Kezd ciki lenni ez az egész.

        26. Bipoláris gondolkodás jellemzi továbbá azt a tevékenységet is, amikor az önmagukat igazságkereső embernek tekintők egymással versenyezve állítanak szembe Bibliai idézeteket egyazon helyzetre.Mivel azonban a Bibila semmi esetre sem a kétség, hanem sokkal inkább az egység Isteni kifejeződése, a szóban forgó tevékenység egy mechanikus program vezérelte tevékenység, amelyet a felek öntudatlanul végeznek, és amely sosem az igazság felderítését szolgálja, hanem (habár az érintettek mindig ezzel takaróznak), egy-egy vita eldöntését személyes érdekből.Így szabadít el a bipoláris gondolkodás vírusokat az ilyen emberek elmélyében, amint az kivetíti önmagát az egyébként felbonthatatlan Törvényre.A bipoláris gondolkodás okozta rendellenességek sosem az Igazságot jellemzik, ahogy ez a fajta gondolkodás látja Azt öntudatlanul, hanem azt a tudatod, amely az Igazságot kétségek között fogadja, és amely aztán a szeméyliséget ezen kétségek közötti ingadozásba taszítja.

          Gyógyír:
          Az Igazság ott van mindannyiunkban, nagyobb mindannyiunknál, azonban egy egész örökkévalóságot kaptunk ajándékba, hogy felnőjjünk hozzá.És ezt semmiféle vírus nem ronthatja el.

          http://www.varoszoba.hu/2015/12/26/bipolarisborderline-erzelmek-kezelese/

        27. Szia Árpi, Erika már elhajtotta volna, de mostanában ő sem ír.

        28. Köszönjük Oszkár, hogy ilyen részletesen tájékoztattál minket a kórképedről. De még ez se mentség a számodra.

        29. Oszkar azt akarod mondani, hogy akkor Pal apostol is beteg volt mikor vitatkozott az ApCsel. -ben?
          de lenyegeben amugy is a Bibliaban nem voltak arnyalatok, igen az igen/nem az nem, Istent szolgalod/vagy nem, udvozul valaki vagy nem stb minden 2 foopciora vezetheto vissza es ennek semmi koze sincs a virusokhoz, foleg nem egy szamitogepenirt virushoz ahol te nem igazan surun hasznalsz binaris szamrendszert a programnyelvekben, es a program nyelv (vc, cb, c++, c# etc) is egy megirt program…

        30. Az is megérne egy misét, hogy a régi motorosok hol vannak és miért mentek el, és ez talán kapcsolatban áll azzal is, hogy nem is Erikának kellene elzavarnia akit kell, hanem annak akinek ez lenne a dolga.

        31. Ez nem csak egy rólam szóló helyzetjelentés.Ha így lenne, a gyógyír, amiről szintén említést tettem, csak engem érintene.De nem ez az Igazság, hanem az Igazság ennél jóval szélesebb körű, és nem csak engem érint.Lehet tenni próbálkozásokat arra nézve, hogy valaki kivonja magát és tudata felszíne alá söpri, rekeszti beteg mivoltának tényét, de az az ember ezzel együtt kirekeszti magát a gyógyulás és a gyógyír csodájából is.Mivel ez utóbbi lehetetlen, jobb ha mindenki megnézi mélyebb rétegeiben is a saját helyzetét.Annak ellenére, hogy az oldal cikkeiről azt mondja Thea, hogy Jézus követésre hivatottak, a témáik mégis messze elkerülik az önvizsgálat lényegét.Miközben Jézus életútja merő felhívás volt az önvizsgálat szükségességére.Ezért Jézus követésének útja az önvizsgálat útja.

          Mivel a cikkek erről nem szólnak, és itt nem is igazán ír senki sem ilyesmiről, ezért írok én erről.Ahogy én szoktam arról is írni, hogy a gyógyír csodájából senki sem rekesztődik ki, sőt arról is szoktam írni, hogy a gyógyír midig a betegség előtt jár.Mert ez egy olyan világ, ahol a megoldás mindig megelőzi a bajt.Ezt nevezik csodának, és éppen ezért nevezik ezt csodának.Csodák márpedig, vannak.Azonban ezek olyan kérdések, melyek nem láthatóak tisztán a mélyen önmagunkba való nézés nélkül.Az önmagunkba szállás elkerülhetetlensége rémképként lebeg a fejünk felett (ezért van ez a sok hárítás is itt, igen, bizony-bizony sokszor beleértve még engem is), hiszen ez a felfedezés először rejetett világunk rendellenességeinek megpillantásával, és azok tudomásulvételének szükségességével fenyeget.Ám csak az, aki ezzekkel szembesül, csak az ébredhet tudatára a gyógyír csodálatos erejének, amelyről azt mondta Jézus, hogy bennünk van, és nagyobb mindennél.Szóval, igen, én belátom, hogy a fenti diagnózis engem is súlyosan érint, de éppen ez ad nekem felismerést azzal kapcsolatban, hogy én biztosan az vagyok, akiért Jézus eljött erre a világra.Ő ugyanis, nem az egészségesekhez jött, hanem a betegekhez.Ezért javaslom, hogy senki se azon gondolkodjék, hogy hogyan vonhatná ki önmagát a saját lényével való szembesülés szükségessége alól, mert csak önnön szenvedéseit gyarapítja ezzel.Az ilyen szegényen fogja tengetni az életét, miközben egy igazi aranybányán ül.Ez az aranybánya pedig, éppen önmaga.Mert az, aki bennünk van, mindennél nagyobb.Megéri tehát, hogy bányásszunk!Hiszen nem vagyunk egyedül.Ott lennék magunknak mi.Bennünk Azzal, aki mindennél nagyobb.

        32. “Ezért javaslom, hogy senki se azon gondolkodjék, hogy hogyan vonhatná ki önmagát a saját lényével való szembesülés szükségessége alól, mert csak önnön szenvedéseit gyarapítja ezzel.”

          “én belátom, hogy a fenti diagnózis engem is súlyosan érint”

          Ne haragudj de nem eleg nagy alszentseg, hogy azt mondod teged is erint, de mielott ezt megoldanad mas kritizalsz pont azert amiben a te elmondasod szerint szinten benne vagy? Es lehet te nem ertesz egyet Theaval de vannak akik igen, raadasul az o oldala, az o belatasa szerint (szerintem) inkabb harang akkar lenni az oldal, az evangeliumot tobb oldalrol lehet megkozeleteni (lasd Pal mashogy kozelitette meg a zsidoknak mint a poganyoknak), valaki igy, valaki ugy, addig nem hinnem hogy problema van vele mig nem ellenkezik a Bibliaval, sot inkabb trombitaszora hasonloan arra hivja a figyelmet, hogy szedjuk ossze magunkat, s ne csak ures teoriakent eljunk (ami nincs alkalmazva az eletunkben) hanem valosagosan keszuljunk, mert az ido kozel.

          “Annak ellenére, hogy az oldal cikkeiről azt mondja Thea, hogy Jézus követésre hivatottak”

        33. Miért kellene bárkit is elhajtani? Minden fa a maga gyümölcsét termi, és minnél tovább hagyja az ember a “fán” érni a gyümölcsöt, annál inkább nyilvánvalóvá válik mindenki számára, hogy miféle is az a fa… Mert egy szépen zöldellő lombú fa is hozhat mérgező gyümölcsöt, ahogy a másik szépen zöldellő finom , ehetőt, míg a hitványnak látszók is hozhatnak ilyet is, meg olyat is ( mert sok ( emberi megítélés szeinti) utolsók lesznek elsők, és sok elsők utolsók, ama napon….) , de ha már a gyümölcs termés előtt kivágjuk a fát, akkor azután nosztalgiázhatunk, hogy lehet, hogy mégiscsak jó gyümölcsöt termett volna….?! ( Viszont, ha hagyjuk a fát meghozni és megérlelni a gyümölcsét, akkor akik látják, hogy mérgező a gyümölcse, azok nem esznek róla…)
          Azt pedig nem értem, hogy mióta kellene a keresztényeknek azt a lelkükre venni, ha nem dicsérik őket ( mármint önvizsgálat után, ha nincs annak alapja…)?! ( Sőt, Jézus – a kanonizált Biblia szerint- nem is mondott (igért) semmi mást, mint hogy : Mát. 5,11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem. Luk. 21,16 Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek. Luk. 21,17 És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. ) Legtöbbször éppen olyankor láttatik meg a gyümölcs minősége…

  7. Nekem az adott elgondolkodásra okot, hogy ezek a támadások a fű alatt, mégis központosított háttérhatalmi szervektől jöhetnek (pl.: NSA, CIA stb.) Az pedig növeli ennek valóság alapját és súlyosságát, “konteóságát”, hogy erősen sejthető a korábbi valóságos vírustámadások származása és célja is. Tehát egy rothadt tőről származik az egész nyavalya. Arról van szó, hogy szándékosan alkottak veszélyes vírusokat, emberek megfertőzése céljából, erre szakosodott, eleve titkos katonai laborokban, melyek léte a biológiai fegyverkezés kapcsán nem kétséges. A vírusok kérdése nagyon érdekes, engem régóta izgat (mint minden talány). Az evolúció sem tud nagyon mit kezdeni velük, származásuk homályos (baktériumokból kiszakadt és alkalmazkodó örökítő anyagokból eredeztetik őket), de kreacionista körökben sem hallottam róluk egy árva szót sem. Nincs semmi magyarázat vagy feltételezés a vírusok mibenlétével kapcsolatban (keresztény körökben). Meggyőződésem, hogy eredetileg sátán, a nagy kavaró alkotta meg őket valahol a rés elmélet szerinti első teremtés és bukás utáni száműzetésben (valamelyik elkárhozott bolygón?), aztán ide küldte őket (az ádámi átok joga alapján), talán manapság is. Erre vannak tudományos alapú hipotézisek, hogy üstökösök felszínéről is juthattak ilyen organizmusok a Földre, sőt kimutattak korrelációs összefüggést a földi járványok időszaka és üstökösök földközeli elhaladása között. A Kuiper öv, ahonnan az üstökösök származnak lehet, hogy sátán királyságának egyik fizikai helyszíne, ami mintegy laborként és gyárként funkcionálva. Ezért is érdekes az analógia a számítógépes és anyagi vírusok között, mert mindkettő intelligencia, de gonoszság terméke is.

    1. En nem misztifikalnam ennyire a szamitogepes virusokat, megirt programok azok is….
      A legtobbszor a normal virusok maga a felhasznalok inditjak be figyelmetlensegbol a legtobbszor.
      Szerintem minden rendszerbe van egy titkos kap, lehet az windows, linux, Android stb nem hiszem hogy eredendoen kihasznalasi celbol, mint ahogy a legtobb tudomanyos felfedezesem gonosz celra tortent de vegul sok arra lett hasznalva .

    2. bocs. felre ertettem, de attol meg a virusokat nem talalom intelligensnek, egy programozot dolog, minel tobb lehetoseggel szamol az iroja annal jobb, amit mi intelligensnek hivunk csak egy program, ami erre lett programozva, mint ahogy az a bongeszod arra, hogy netezhes vele.

      1. Zsolt, te még jobban félreértetted. 🙂 Nem azt írtam, hogy a vírusok intelligensek, hanem az, hogy intelligencia (még hozzá gonosz) alkotta őket. Ahogy sátán létrehozta ezeket az értelmetlen, csak betegség okozására képes nem is teljesen élő organizmusokat, úgy hozza létre a bukott ember a virtuális vírusokat.

        1. ja oke, bocsi.
          Az elso felehez nem nyilatkozom mert nincs bizonyosagom se mellette se ellene de a masodik felet nem vitatom, bar az is hozza tennem bar fura de nem feltetlenul mindig penz szerzes s egyebb celjai vannak a virus irasanak, hanem peldaul lehet epp annak erdekeben hogy teszteljenek egy rendszert mennyire megbizhato vagy a sajat programozoi tudas tesztelesere csupan de ezek nem kerulnek ki normalis esetbe a vilaghalora/nem fognak penzt kerni stb
          (s igazabol a lenyegen amugy nem valtoztat, mert arto virust masok ellen az uj ember nem ir)

        2. Ezt hogy érted Adrian ? Engem tényleg érdekelne a véleményed a vírusok eredetéről. Tudom hogy lelkes fundamentális kreacionista vagy, ezért mond is el, hogy te hogy látod ezeket a kis gyilkos programokat (igazából az élőlény, tehát organizmus feltételeit nem is teljesítik) cél, keletkezés tekintetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend