Nagytestvér

Nahát! Tényleg figyel a titkosszolgálat

Csütörtök óta bejárta a külföldi és magyar sajtót az amerikai titkosszolgálat megfigyelési botránya, ami immár kilenc szolgáltatót és nagy internetes oldalt érint. Legtöbb olvasónk számára ez nyilván nem nagy újság, ami miatt a hír mégis érdekes, hogy a PRISM fedőnevű akció most a Washington Post és egy hírszerző tiszt ?jóvoltából? nyilvánosságra került és bár sokan teljesen hozzászoktak a gondolathoz, hogy manapság mindent és mindenhol figyelnek, talán néhány ember mégis elgondolkozik, hogy mégis mi folyik körülöttünk.

Aki eddig is figyelemmel kísérte a világban ténylegesen zajló eseményeket és nem csupán a hivatalos sajtóból értesül a hírekről, valamint tisztában van a háttérben működő mozgatóerőkkel, tudja, hogy ez nem új keletű tevékenység és a PRISM sem az egyetlen ilyen program. Írtunk már a Stellar Wind nevű, szintén NSA programról, az FBI törekvéséről, hogy a Skype és hasonló voip és chat szolgáltatókat is valósidőben lehallgathassa vagy a Google újításairól, amelyek a mi kényelmünket és szokásaink feltérképezését hivatottak szolgálni és sorolhatnák a történet epizódjait. A megfigyelés egyre kifinomultabb és kiterjedtebb és immár tényleg valós-időben folyik.

Tudjuk, hogy egyre több helyen már csipek segítségével figyelik az iskolásokat, a rabokat, a háziállatokat, a betegeket. Térfigyelő kamerák pásztázzák az utcákat, biztonsági kamerák felügyelik a parkolókat és boltokat, és akár otthonainkba is bepillanthatnak. És igen. Online tevékenységeink és beszélgetéseink is az utolsó kattintásig követhetőek és lehallgathatóak. Sokan nevetve söprik félre ezeket a fejleményeket azzal érvelve, hogy ugyan kit érdekel, amit két vagy akár kétmillió barátnő fecseg a neten és aki ezzel ennyit foglalkozik biztosan paranoiás. Az információ azonban valóban hatalom és mivel a világi hatalom, bár nagyon szeretné, nem mindenható vagy mindentudó, kénytelen a technika eszközeit felhasználva Istent játszani. A cél a világkormány. Ehhez elsőként az emberek feletti teljes és globális hatalmat kell megszerezni, ez pedig csak úgy lehetséges, ha mindenkiről, minden időben, mindent tudnak.

A most közzétett ?új? információ alapját egy hírszerzési tiszt által a Washington Post-nak átadott dokumentum alkotja, amit az NSA (Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal) vezető elemzői 2013 áprilisában készítettek és az egyik legfontosabb hírszerzési eszközként hivatkozik a PRISM programra. A tiszt elmondta, hogy amikor kipróbálta a rendszert, megrémült attól, hogy a titkosszolgálat szinte az emberek éppen formálódó gondolatait is látja.

A PRISM programban résztvevő szolgáltatók és az általuk szolgáltatott információk.

A prezentáció szerint az NSA jelentései egyre nagyobb mértékben építenek az így megszerzett adatokra, jelenleg minden hetedik hírszerzési jelentés alapul valamilyen PRISM-es információra. Ez különösen akkor ijesztő, ha tudjuk, hogy az NSA évente több billió adatforrást elemez. A PRISM-mel szerzett adatok döntő többsége az Egyesült Államokban élő amerikai polgárokról szól.

A PRISM fedőnevű akció 2007-ben kezdődött és a Microsoft volt az első cég, aki megadta magát a titkosszolgálati megkeresésnek. Az évek során a többi nagy szolgáltató is a titkosszolgálat figyelmébe került, a Google, a Facebook, a Paltalk (az Arab Tavaszban és a szíriai eseményekben kulcsszerepet játszott kisebb szolgáltatás), az AOL, a Skype, a Youtube, végül 2012-ben az Apple is.

A prezentációból az is kiderül, hogy az NSA kívánságlistáján az ingyenes tárhelyszolgáltatás miatt népszerű Dropbox is szerepel, azzal a megjegyzéssel, hogy hamarosan már működő kapcsolat lesz ott is, a szolgáltató már mentességet kapott a megfigyelés miatt esetleg felmerülő jogi ügyekben, ezt a főügyész és a hírszerzés igazgatója biztosítja számukra.

James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) csütörtökön elismerte az adatbányászás tényét, de közleményében még mindig csak arról beszélt, hogy az a törvény, amely lehetővé teszi a kormányzati ügynökségek számára, hogy kommunikációs adatokat gyűjtsenek internetes szolgáltatóktól, kizárólag az Egyesült Államokon kívüli, nem amerikai személyek célba vételét engedélyezi.

Források:

Business Insider, Washington Post, Index

Előző posztKövetkező poszt

49 hozzászólás

    1. Egyik elszenvedője vagyok a megfigyelési rendszerrel való visszaélésnek. Nem csak minden beszélgetésemet hallgatják le és az elektronikus levelezésemet követik, hanem az életem minden mozzanatát megfigyelik. Jogtalanul, mert nem vagyok sem terrorista sem bűnöző és mert nem pár hónapja tart, hanem már hosszú-hosszú évek óta! Ha nem velem történne, hanem más mondja ezt nekem, talán én sem hinném el. Valószínű, hogy én is azt kérdezném, ugyan mi okuk lehet rá?? Beszerveznek könnyen irányítható vagy javakért, előléptetésért stb. bármit megtevő embereket a környezetemből, akiken keresztül folyamatosan visszajuttatják hozzám a megfigyelésemből szerzett információkat, hogy ezáltal a tudomásomra hozták, hogy megfigyelés alatt vagyok, zaklassanak, megalázzanak, lelkileg terrorizáljanak. Rémhíreket, hazugságokat terjesztenek rólam, hogy lejárassanak mindenhol és megfosszanak minden emberi kapcsolattól, így minden segítségtől is elvágjanak és izoláljanak. Ez már nem biztonsági célokat szolgál, ez messze nem az!!! Nem vagyok ezzel egyedül, sajnos vannak sorstársaim is, akik szintén nem bűnözők, hanem kiszemelt védtelen célszemélyek, általában olyanok akik mögött nincs védő szociális háló, egyedül vannak. A teljes megfigyelés alá vont célszemélyeket pszichésen terrorizálják, megfélemlítik, a környezetét ellene fordítják, teljesen képtelen dolgokat állítanak róla, pl. hogy azért figyelik meg, mert bűnöző, terrorista, ön- és közveszélyes stb., teljesen porba akarják tiporni a folyamatos megaláztatásokkal, kiszolgáltatással, ellehetetleníteni a munkavállalásukat. A célszemélynek a munkahelyén is teljes munkaidő alatt megy a zaklatása, gúnyolása, kiközösítése, akadályoztatása, lelki terrorizálása a beszervezett embereken keresztül. A célszemélyeknek minden kapcsolatát, céljait feltérképezik az illegális megfigyeléssel és azután szabotálják azokat. A jelenség illegális titkosszolgálati megfigyeléssel egybekötött szervezett zaklatás. Van néhány ezzel kapcsolatos itthoni weboldal, de külföldön több internetes oldal foglalkozik a témával. A célszemélyek hiába tesznek panaszt a hivatalos szerveknél….

      1. Kedves Elnyomás Alatt!

        Van rá “gyógyszer”!
        94,21 Egybegyülekeznek az igaznak lelke ellen, és elkárhoztatják az ártatlannak vérét.
        94,22 De kőváram lőn én nékem az Úr, és az én Istenem az én oltalmamnak kősziklája;
        Zsoltár 94:21-22
        (Ezt a harcot sokan harcoljuk magunk is.)

        Szeretettel: Erika

  1. A megfigyelési program kiszivárogtatója előlépett a névtelenségből: “Nem számítok arra, hogy még egyszer ebben az életben viszontláthatom az otthonomat,” mondja a Guardien-nek adott interjúban. Arra a kérdésre, hogy miért tette, a következőket mondta: “Nem akarok egy olyan világban élni, ahol ilyenek folynak. Nem akarok egy olyan világban élni, ahol mindent, amit mondok vagy teszek rögzítenek. Ezt nem vagyok hajlandó támogatni.”
    Edward Snowden most Hong-Kongban tartózkodik.

    http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/09/nsa-whistleblower-edward-snowden-why

    magyarul: http://index.hu/tech/2013/06/10/megvan_a_megfigyelesi_botrany_szivarogtatoja/

    1. Én ezt nem nyalom be, már bocs. Erősen “szappanopera” szagú ez a történet. Egy Hong Kong-ba menekült NSA whistleblower aki a mainstream-nek számító The Guardian újságírójának add interjút. Mintha az akarnák, hogy mindenki lássa, halljon és olvasson róla . Az biztos, hogy ezt a szegény fiatalembert nagyon felültették. Talán most kezd rájönni, hogy mibe keveredett. De az igazi hatásfokot csak fogják tudják elérni, ha az illető rejtélyes körülmények között…………..

      1. Még egy kis ráadás a kedvedért: 😀

        “A június 14-én esedékes, az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti miniszteri szintű találkozón szó lesz az amerikai titkos adatgyűjtés miatt kirobbant botrányról, jelentette ki Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős biztosa. A holland politikus rövid üzenetében egyértelművé tette, hogy aggasztják a PRISM-mel kapcsolatos állítások.” – írja az Index (http://index.hu/kulfold/2013/06/10/a_wikileaks-alapitoval_is_kapcsolatban_allt_a_megfigyelesi_botrany_forrasa/)

        Ez ugyanaz a Neelie Kroes, aki kötelezővé tenné az Internetazonosítót Európában: http://idokjelei.hu/2012/05/bilderberg-kotelezove-tenne-az-internet-azonositot-europaban/

        Miért is aggódik pontosan?

    1. Nem Ria, nem gúnyolódtam, igaz amit írtam. Szerintem túl eldurvultam és belátom a hibám. Nem akarok gúnyolódni veled, szerintem nem baj, hogy máshogy látunk pár dolgot. Az a lényeg, hogy mivel nagyon megindult a gépezet kössünk barátságot. Sőt meg is tetszett a hozzáállásod, mert kitartasz valami mellett.
      Béke legyen veled.

      1. Orülök Schwaben,hogy kezdenek felnyilni a szemeid az igazsagra,Isten aldott kegyelme altal.
        Igy akkor mi rendben vagyunk egymassal,de ne feledkezz meg arrol sem,hogy tartozol Istennek egy bunvallassal,amiért az O dicsoségére azt mondtad,hogy démoni.
        Remélem,hogy nemsokara a hit kérdései felol is egyetértésben leszünk egymassal,amiképpen itt irva vagyon:
        “Csakhogy amire eljutottunk,ugyanabban egy szabaly szerint jarjunk.ugyanazon értelemben legyünk:(Fil 3:16).

        1. Így van egy bűnbánat el kellene nekem… Utána szövetkezzünk az Úr nevében.

        2. Okay Schwaben,es nézegesd azt a német nyelvu eloadast is,amit Kanku ajanlott neked.En meghallgattam belole egy részt es nagyon jo…super jo.

    2. Máté 18,21
      Akkor odalépett hozzá Péter és megkérdezte: “Uram, ha vét ellenem testvérem, hányszor kell neki megbocsátanom? Talán hétszer?”
      ?Máté 18,22
      “Mondom neked – felelte Jézus -, nem hétszer, hanem hetvenhétszer.

      1. Izajás 63,7
        Magasztalom az Úr irgalmasságát, és csodálatos tetteit. Dicsőítem mindenért, amit velünk tett, a sok jóért, amellyel megajándékozott minket, mérhetetlen irgalmában és szeretetében.

  2. Jószándékú és bölcs globális születésszabályozásról

    Mi a helyzet most és eddig mindig az emberi történelemben?

    Számos tudományos kutatás szerint az emberiség butul, mivel a kulturálatlan vagy a genetikailag is butább emberek több vagy valahol sokkal több gyereket csinálnak. Sok jel mutat arra is, hogy a régmúltban lévő, több ezer éves civilizációkra is mindig jellemző volt, hogy végig mentek ilyen butulásos korszakok, több 100, több ezer éven keresztül.

    Vannak kultúrák ahol vallási előírás miatt vagy megszokás miatt szülnek nagyon sok gyereket, például családonként 5-öt, 10-et, 15-öt is akár.

    Vannak helyek ahol direkt, nyíltan is kimondva terület foglalás céljából szülnek nagyon sok gyereket.

    Valamelyik nemzet mindig több vagy sokkal több gyereket szül mint a másik, ez mindig is állandóan etnikai konfliktusokat hoz létre. Nagyarányú születés különbségnél pedig idővel automatikusan létrejönnek a brutális etnikai konfliktusok és akár fegyveres háborúk. A pénzügyi gazdaság is brutális mértékben megdől emiatt egy idő után.

    Hosszabb távon egész nemzetek és egész kultúrák képesek eltűnni pusztán csak a születési különbségek és az ebből fakadó háborúk miatt. Nagyon sokszor egy magasan fejlett kultúrának a helyét egy sokkal silányabb veszi át.

    Nagyon sok esetben, nagyon sok helyen akkor is nagyon sok gyereket szülnek, ha nagyon szegények. A rengeteg ember pedig vágyik a több pénz után. A természettel való törődés a milliónyi nyomorgó tömeget nem érdekli. Ha hozzá juthatnak néhány plusz dollárhoz örömmel kivágják az utolsó fát is, vagy bevetik és teljesen kihasználják az utolsó használható talajt is. Az utolsó fűszálat is le legeltetik a kecskékkel. Nem zavarja őket az elsivatagosodás. Sok országra jellemző, hogy például az utóbbi 120 évben megduplázódott vagy megtriplázódott(vagy ennél is többre) a népességük. Pedig, ha a királyuk vagy akármilyen irányítójuk, fő törvénybe foglalta volna a 2-3 közötti születési arány tartását az utóbbi 120 évben, akkor most minden lakosnak bőven jutna étel, bőven jutna exportra, mindezt úgy, hogy a természetnek is mindig lenne ideje megújulni. De persze ilyen törvényt már csak amiatt sem vezetnek be, mert félnek hogy a szomszédos országok, a sokkal nagyobb születéssel, etnikailag elnyomják őket.
    A világ fő urai, a rendkívül vagyonos emberek, szintén látják ezt, emiatt kicsit sem zavarja őket az, ha mérgezik az emberek ételeit permetszerekkel, ha mérgezik az emberek vízét, levegőjét, oltásait, kultúráját. Úgy vannak vele, hogy úgy is túl sok ember van, legalább lassabban szaporodnak. Sokuk nyíltan hangoztatja is a fórumokon, hogy mérgezzük is nyugodtan az embereket minden szinten. Persze az átlag nem ismeri ezeket a fórumokat. Ez természetesen egy rendkívül rossz és aljas megoldás, ami ráadásul nem is elég hatékony és ezer másik brutális nagy problémát hoz létre. Vagy ha egy direkt támadással gyorsan meg is ölnék az emberiség 90%-át, hosszú távon az is rossz megoldás lenne, mert újra ugyanaz a bukásra ítélt féknélküliség kezdődne el a születésekben és minden másban is, ami mindig az emberi történelemben.

    Csak egy jó megoldás van, egy hivatalosan működtetet, alkotmányba foglalt, vagyis a fő törvények közé beemelt, globális születésszabályozás. Enélkül az emberi rendszerek mindig bukásra vannak ítélve.

    Természetesen ez is csak akkor működik jól, ha nagyon igazságosan és nagyon okosan csinálják. Semmiképp sem szabad elsietni. Rendkívül szigorúan meg kell szűrni azt, hogy kik kerüljenek a globális születésszabályozást irányító központba. Mindenhol meg kell szüntetni az etnikai konfliktusokat nagyban elősegítő törvényeket. Minden országba csak büntetlen előéletű embereket szabad beengedni. Idegeneket csak turistának vagy csak munkavégzésre szabad beengedni. Letelepedést csak rendkívüli helyzetben megengedni, alapvetően keményen tiltani. Sok országban meg kell tiltani azt, hogy a szülők a szülés előtt megtudják a gyerek nemét. Az is nagyon fontos, hogy ez az irányító központ csak a születésszabályozással kapcsolatos dolgokba szóljon bele, egyéb területeket tartson tiszteletben. A születés szabályozás hosszú távú célja, hogy az adott országban annyi ember legyen, amennyinek bőven jut étel úgy, hogy a természetnek is van ideje megújulni és van hely normális mennyiségű erdőnek és egyéb természeti értéknek. Nagyon fontos, hogy meg legyen akadályozva a további elsivatagosodás és számos sivatagos területet vissza kell foglalni (bölcs megoldásokkal nagyon sok sivatagos helyet újra zöldé lehet tenni). Ameddig egy túlzsúfolt országban nem csökken le idáig a népesség, addig családonként például 2-1.8 közötti szülési arányt kell tartani. Onnantól kezdve pedig olyan arányt betartatni aminél stagnál a népesség száma, például 2-3 közötti arányt, attól függően milyen a halálozási arány. Amelyik országban el van érve az optimális lakosság szám, de a családoknak maguktól is nagyon alacsony a gyerekcsinálási hajlandóság, ott kivételesen, kulturálisan és pénzügyileg támogatni kell őket, hogy legalább a stagnáláshoz elegendő gyerekszám meglegyen. Ha egy ilyen országban vannak kisebbségek is, akkor nagyon ügyelni kell arra, hogy emiatt a támogatás miatt a kisebbségek aránya semmiképp se növekedjen a többségi nemzet arányához képest. Mindig lesznek olyanok akik tudatlanul vagy szándékosan megszegik a születés szabályozási törvényt, őket mindig következetesen meg kell büntetni. Mivel a többség betartja a törvényeket, ezért elég egy átlagos pénzbüntetés, ha pár év után ez nem használ, akkor nagyon nagy pénzbüntetést kell kiszabni. Ha ez sem használ, akkor nagyon nagy pénz és börtönbüntetést. Ha sok év után ez sem elég, akkor ez azt jelenti, hogy az egyéb területeken van sok minden elrontva. Például megbízhatatlan emberek vezetik az adott országot, akiket a nép már nagyon utál és akik már nagyon sok területen átverték a népet és túl nagy adókat vezettek be vagy túl nehéz egyéb feltételek vannak a nép nyakán.

    Ez a fajta jószándékú globális születésszabályozás megóvja az összes országot, összes kultúrát, összes nemzetet a kipusztulástól. Megóvja a természetet és az emberiséget évmilliókig. Soha nem látott mértékben lesz stabil a pénzügyi rendszer is, akár évszázadokig, mert pénzügyi csőd esetén is, az országok továbbra is tökéletesen elegendő élelmet és áramot fognak tudni termelni maguknak.

    Ilyen születésszabályozási elgondolást sehol sem láttam. Az alul lévő emberek szimplán kikérik maguknak azt, hogy bárki is beleszóljon a gyerekcsinálásukba. Vagy eleve nem hajlandóak megérteni a legegyszerűbben felfogható részét sem a dolognak, akkor sem ha már a szarban fetrengenek vagy éppen az utcán ölik egymást. A felül lévő irányító embereket szintén nem érdekli vagy pedig tönkre akarják tenni a többi országot vagy teljesen kiakarnak irtani egy vagy több nemzetet vagy a nagyon rossz ?mindenkit mérgezzünk minden szinten? megoldásban hisznek.

    De azért mégis leírtam ezt, mert abban reménykedek, hogy a távoli jövőbben néhány ember képes lesz felfogni és egyben megvalósítani az általam leírt módszert.

    1. Ez a alkotmányos népességcsökkentési idea valami paranoia nálad vagy mi? Kíváncsi lennék, hogy honnan másoltad ki ezeket a baromságokat, mert az is tutti, hogy ezek nem a te saját gondolataid,……..te barom!

      1. pedig ezek mind az én gondolataim, minden egyes szó, enélkül minden emberi rendszer egy idő után megbukik, ebben teljes mértékben biztos vagyok, tájékozódjál és gondolkodjál sokat és akkor ugyanarra a következtetésre fogsz jutni mint én

        1. Pontosan ezt tesszük itt, tájékozódunk és gondolkodunk, csak a tájékozódást nem a hivatalos vagy alternatívnak álcázott propaganda alapján, a gondolkodásból pedig nem hagyjuk ki Istent, mert:

          “Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.” Ézsaiás 55:8-9

        2. Kezdheted is magaddal a népességcsökkentést BCS.
          Isten azt mondta,hogy szaporodjunk és sokasodjunk.Es mivel Isten ellensége a Satan mindenben ellene akar tenni Istennek es minden erejével pusztitani akarja Isten teremtményeit,az volna a meglepo szamunkra,ha nem azt propagalna (a csicskasain keresztül),amiket te ide zuditottal.Te csak ne aggodj a föld es az emberiség sorsa felett…Minden Isten kezében van,O iranyitja a dolgokat,O engedi megtörténni (a Satannak) a rossz dolgokat is.
          “Ki a vilagossagot alkotom es a sötétséget teremtem,ki békességet szerzek és gonoszt teremtek;én vagyok az Ur,aki mindezt cselekszem!”(Ezsaias 45:7).
          Isten tudja mit csinal,mit miert tesz,megenged,vagy nem enged meg megtörténni.A mi dolgunk az,hogy Benne nyugodjunk.

        3. Igazad van most kedves Ria! Tiszteletem és kardom a tiéd, ékes bölcsességed és tudásod messzemenőkig nyúlik vissza.
          Szerinted lenne rá esély, hogy te és én?

    2. Csak annyit felejtettél ki az elméletedből, hogy az élet nem az ember kezében van. Meg lehet próbálni Istent játszani, de sok jó nem sül ki belőle. Egyiptom uralkodója is megpróbálta annakidején születésszabályozni az országában levő kisebbséget, de rajtavesztett:
      “Azután meghalt József és valamennyi testvére, meg az az egész nemzedék. Izráel fiai pedig szaporodtak, gyarapodtak, megsokasodtak, nagyon megerősödtek, és megtelt velük az ország. Új király került azonban Egyiptom élére, aki már nem ismerte Józsefet. Az pedig ezt mondta népének: Lám, az izráeli nép nagyobb és erősebb, mint mi. Bánjunk csak okosan vele, hogy még többen ne legyenek, mert ha háború támad, ő is ellenségeinkhez csatlakozik, ellenünk harcol, és kivonul az országból. Ezért munkafelügyelőket rendeltek föléjük, hogy kényszermunkával sanyargassák őket. Raktárvárosokat kellett építeniük a fáraó számára: Pitómot és Ramszeszt. De mennél jobban sanyargatták őket, annál inkább szaporodtak és terjeszkedtek, úgyhogy félni kezdtek Izráel fiaitól. Ezért kegyetlenül dolgoztatták az egyiptomiak Izráel fiait. Kemény munkával keserítették az életüket: sárkeveréssel, vályogvetéssel és mindenféle mezei munkával; sokféle munkával kegyetlenül dolgoztatták őket. Azután parancsot adott Egyiptom királya a héber bábáknak, akik közül az egyiknek Sifrá, a másiknak Púá volt a neve. Ezt mondta: Amikor a héber asszonyok szülésénél segédkeztek, figyeljétek a szülés lefolyását: ha fiú lesz, öljétek meg, ha leány, hagyjátok életben! De a bábák félték az Istent, és nem cselekedtek úgy, ahogyan Egyiptom királya meghagyta nekik, hanem életben hagyták a fiúgyermekeket. Ezért Egyiptom királya magához hívatta a bábákat, és ezt mondta nekik: Miért teszitek ezt, miért hagyjátok életben a fiúgyermekeket? A bábák pedig ezt felelték a fáraónak: Mert a héber asszonyok nem olyanok, mint az egyiptomiak, hanem életerősek. Mire a bába odaér hozzájuk, már meg is szültek. Ezért jót tett Isten a bábákkal. A nép pedig szaporodott, és igen megerősödött.” 2 Mózes 1:6-20

      Ahogy Ria is irta, Isten parancsa az az ember számára, hogy szaporodjon és sokasodjon. Ő adta a földet az ember számára otthonul, nem kell attól félni, hogy kicsi lesz a föld. Ha elolvasod a Bibliát, megtudhatod, hogy nem lesz olyan hosszú a föld történelme, hogy a túlnépesedés gondot jelentsen. Az emberiséget a Sátán akarja pusztitani, ennek eszköze többek között az abortusz, a háborúk stb. Isten parancsa pedig ez: NE ÖLJ! Az élet és a halál nem az ember kezében van, bármennyire is próbálja ezt a Sátán elhitetni.

  3. Megkérdezhetném, valamelyik írástudótól, hogy Zakariás prófétánál ki a második Felkent vagyis a második Messiás Jézuson kívül?

    1. Kedves Lamikó Laci!

      Jézus első, és második eljöveteléről van szó Zakariásnál!

      Itt először mint Megváltó( majd 2000 évvel ezelőtt):
      Zak. 9,9
      Örülj nagyon, Sionnak leánya, örvendezz, Jeruzsálem leánya! Ímé, jön néked a te királyod; igaz és szabadító ő; szegény és szamárháton ülő, azaz nőstényszamárnak vemhén.

      Itt mint a királyok Királya( nem sokára):
      Zak. 12,10
      A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után.
      Zak. 14,3
      Mert eljön az Úr, és harczol azok ellen a népek ellen, a mint harczolt vala ama napon, a harcznak napján.
      Zak. 14,4
      És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, a mely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugot felé, igen nagy völgygyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad.
      ? Zak. 14,9
      És az Úr lesz az egész földnek királya, e napon egy Úr lészen, és a neve is egy.

    2. Szia LAMIKÓ LACI

      Nem vagyok írástudó. Viszont lehet, hogy választ kaphatsz itt:
      http://nhb.napihangzobiblia.hu/
      Itt keresd A BIBLIA KÖNYVEINEK MAGYARÁZATA, ZAKARIÁS KÖNYVE. Talán az olvasás közben egyben a választ is megtalálod a kérdésedre.

    3. Lamikó Laci,
      Egy kicsit talán pontositanod kellene a kérdést. Én nem vagyok ugyan irástudó, de ha a következő igére gondoltál:
      ” Ekkor megszólaltam, és megkérdeztem tőle: Mit jelent ez a két olajfa a lámpatartó jobb és bal oldalán? Másodszor is megszólaltam, és megkérdeztem: Mit jelent az olajfáknak az a két ága, amelyekből két aranycsövön át folyik le az aranyszínű olaj? Azt mondta nekem: Nem tudod, mik ezek? Azt mondtam: Nem, uram! Ekkor így felelt: Ezek ketten a felkentek, akik az egész föld Urának a szolgálatára állnak.” Zakariás 4:11-14
      Ha erre a két felkentre gondoltál, akkor itt egyik sem Jézus. Ez a két felkent megegyezik a Jelenések könyvében található utolsó időkben megjelenő 2 prófétával:
      “Az én két tanúmnak pedig megadom, hogy ezerkétszázhatvan napig prófétáljanak zsákruhába öltözve”. Ez a kettő pedig a két olajfa és a két gyertyatartó, amelyek a föld Ura előtt állnak. Ha valaki bántani akarja őket, tűz tör elő szájukból, és megemészti ellenségeiket, és ha valaki bántani akarja őket, annak így kell megöletnie. Nekik megvan az a hatalmuk, hogy bezárják az eget, hogy ne essék eső prófétálásuk napjaiban; és van hatalmuk arra, hogy a vizeket vérré változtassák, és megverjék a földet mindenféle csapással, ahányszor csak akarják. És amikor bevégzik bizonyságtételüket, a fenevad, amely feljön az alvilágból, hadat indít ellenük, legyőzi és megöli őket.” Jelenések 11:3-7
      Vannak, akik azt mondják, hogy ez a két tanú Énókh és Illés lesz, mivel ők ketten nem haltak meg az Ószövetségben, megint mások azt mondják, hogy Mózes és Illés (ők ketten jelentek meg Jézusnak) – az azonositásukhoz tényleg irástudók kellenek 🙂

      1. Megint mások pedig azt mondják,hogy Énokh és Mózes lesz (mivelhogy Illés már eljött Keresztelő János személyében) . Énokh a pogányokat képviseli, Mózes pedig a zsidóságot.
        De tényleg nem tudjuk kik ők 🙂

  4. Olvastam a múltkor itt valamelyik cikk alatt egy pár olyan hozzászólást, amelyek kiröhögték a paranoiát, hogy “persze a játékkonzol információkat küld az FBI-nak.”

    Emlékszem amikor a google street view még eléggé gyerekcipőben járt, ott is pont ilyen hozzászólások voltak. “Persze majd a képeket felhasználja a rendőrség, idióták”. Ma meg már sorra jönnek a hírek, hogy éjjel kisgyerekes családokra törik rá az ajtót a kommandósok, mert a street viewen szerepel a ház, az adóhivatalnál meg nem. Aztán kiderül, hogy az adóhivatal bakizott. Meg egyes országokban pl Amerikában elég sűrűn frissülnek a képek és a kormányszervek folyamatosan figyelik a környéket. Ők maguk mondták, hogy a google elvégzi helyettük a terepszemlét, nekik csak a székben ülve kell nézelődni.

    1. Sharky mester, lefordítanád ezt nekem magyarra, úgy nagy léptekben? Valami világháborúról ír?

      1. Roviden tomoren:
        Az USA megfigyelesi botrany csak a kezdet.
        A kormany a DHS-en keresztul igyekszik atvenni a hatalmat a tomegtajekoztatas felett.
        Minden alternativ mediat listaznak.
        Egy “Nagy esemeny” varhato, amely milliok eletet fogja kovetelni, valoszinuleg a sziriai beavatkozas van teriteken.
        Es igen, ez lehet eloszobaja egy nagyobb haborunak….

    2. 1 Thess. 5,3
      Mert a mikor ezt mondják: BÉKESSÉG ÉS BIZTONSÁG, akkor HIRTELEN veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.
      Márk. 13,33
      Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő.
      Márk. 13,35
      Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?
      Márk. 13,36
      Hogy, ha HIRTELEN megérkezik, ne találjon titeket aludva.
      ?Márk. 13,37
      A miket pedig néktek mondok, mindenkinek mondom: Vigyázzatok!

  5. Sokan azt gondoljak, hogy Magyarorszag szabadsagharcot folytat, es szabadulni probal az ilyen es hasonlo eroktol.
    Nos elarulom: ez csak a latszat.
    Ne gondoljuk, hogy idehaza nem folyik ilyen- esz hasonlo megfigyeles vagy automatikus adatgyujtes.
    2012. januar 1-tol a magyar polgaroknak joval kevesebb joguk van vedekezni a zsarnoksag ellen, mint valaha az utobbi evtizedekben.

    Es hogy valami aktualis erdekesseget is megosszak:

    “Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, ame­lyek­­ről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabad­sághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosí­tá­sára az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kor­mány­zottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkal­mat­lan­ná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megvál­toz­tassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatal­mát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a vissza­élések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizo­nyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék.” – Amerikai Fuggetlensegi Nyilatkozat, 1776

    Ugye, hogy megallna/megallja a helyet ma is?
    Talan azzal a kulonbseggel, hogy a mi generacionk mar annyira agymosott, hogy fel sem merul a kiallas a sajat jogainkert, es a zsarnok fenevad-kormanyok elkergetese….

    1. Szerintem a legnagyobb különbség az USA és Magyarország között, hogy míg az Egyesült Államok elvileg a “szabadság hazája” vagy legalábbis sok amerikai agyában még most is így él, addig Magyarországon mikor volt utoljára vagy bármikor, hogy ezt így érezték az emberek? És itt most nem azokra gondolok, akiknek a szabadság azt jelenti, hogy van LCD TV a boltokban és 100 csatornát lehet fogni a TV-n.

      1. Az Egyesült Államok a tokosok hazája! Mindenki, aki teheti, high tech cuccokat vesz. Azután semmi szükségük rá, majd kidobják és vesznek utána még használhatatlanabb dolgokat. Bármennyire is ocsmány és mocsok a South Park nevű mesefilm, az mutatja be legtökéletesebben Amerikát. Mellesleg az USA nem a leg “nem” szabadabb ország. Sokkal erősebb ott a rendőrállam, mint bárhol a világon, kivéve a kommunistákat. Az Usa tokos lakosságát nemsokára be fogja csípni az elit, és rajtuk mutatják be az Új Világrend hithű államát. Amerikába azért szeretnek Európából kimenekülni a hitványak, mert ott a lehetőségek hazájában többet akarnak keresni. Na most aki hittel él, az nem menekül el sehonnan. A modern Babilon példája csak Amerika. Minden kémkedés onnan indult ki, ott minden egyes embert lehet ellenőrizni, hiszen amint látjuk a titkos törvények kimondják ezt. Úgyhogy egy magyar szemében aki kidelegál Amerikába az hitvány és semmirekellő, mivel a megélhetés miatt megy ki. Más az,ha Európában mászkál az ember európai létére. Mi ide tartozunk, hiszen a történelem itt a legélethűbb, és a hagyományok csodálatosak, mint magyar részről, mint sváb részről. Szép ország ez, ahol nincs annyi disznó meghízott mekis ember.

        1. “Európából kimenekülni a hitványak, mert ott a lehetőségek hazájában többet akarnak keresni.”
          Örvendetes, hogy te nem akarsz többet keresni. Hitványak??? Semmirekellők? Már eddig is rengeteg “hitvány” ember próbálta meg megkeresni a lehetőséget, hogy el tudja tartani a családoját.
          Lehet, hogy a Marsról jöttél?? Még nem hallottam ekkora marhaságot, amiket itt leírtál.

        2. Nem evilági vagyok:) Nem a pénz az első gyerekek! Ezt jó megtanulni.

        3. Uristen, te mirol beszelsz?
          Remelem nem gondolod komolyan, mert akkor gondok vannak….

          En eltem az Egyesult Allamokban is, meg itthon is, jartam viszonylag sok orszagban. Tobben kozulunk az USA-bol kovetik ezt a weboldalt.
          Szerintem senki sem tudja megerositeni itt azt, amit most felhoztal…

          Hosszu regenyeket lehetne irni arrol, hogy milyenek az emberek az Egyesult Allamokban.
          Nem is fogok bele most. Kozel sem olyanok, mint ahogy a filmekbol vagy a hiradasokbol latod….
          Mi itt Europaban egy nagyon hamis es megteveszto kepet kapunk az USA-rol a mainstream-en keresztul….

        4. Nem nevezted meg Sharky,hogy kinek szol az üzeneted.Ha netan Schwabennek,akkor ahhoz részemrol csak annyit,hogy en ovele mar jo ideje nem is foglalkozom…nem érdemes.

        5. Igen Ria! Schwaben gondolatmenete verte ki nalam a biztositekot… 😀

        6. Igen, igazad van Schwaben!
          A legnagyobb gond, hogy a világiakat a világ tartja el, minket pedig az Úr Jézus Krisztus, aki nem ember, hanem Isten.
          Riával ne foglalkozz Schwaben szépen kérlek, és ne is szólj vissza neki, mert nem méltó rá. Mi tartsunk össze hithű katolikusok, 1.2 milliárd ember. Minket fog megkísérteni a Sátán, nem a protestánsokat, se a karizmatikusokat, hiszen nekik egy Atyjuk van, aki kifaragta a farizeusokat és az írástudókat. Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, Irgalmazz nekünk!
          Áldassék az aki visszatér hazájába és áldja az összetartást és a hazaszeretetet és nem menekül ki közös honunkból a megélhetés reményében.

    2. Ez egyenlő a nemesi régi alkotmányunk ellenállási
      kötelezettségével .
      A ellenállás esélyét is elvették tőled , bizonyos szabályozással
      már rég . De nem tudom mit tesznek , ha a ég fordul ellenük .
      Mert az nagyon fájni fog nekik .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend