Nagytestvér

?Bilderberg? kötelezővé tenné az Internet azonosítót Európában

Forrás: Infowars.com

Neelie Kroes

Miközben a nemzetközi ACTA megállapodás és az Egyesült Államok törvényhozó testületei által tárgyalt CISPA törvényjavaslat előkészítik a terepet a világhálón eddig élvezett szabadság korlátozására, a technokraták időt és energiát nem kímélve próbálnak olyan módszereket kidolgozni, amelyek segítségével bárkit bármikor azonosíthatnak és állandó megfigyelés alatt tarthatnak.

Az Európai Unió most azon dolgozik, hogy valamennyi uniós állampolgár számára kötelező, elektronikus azonosító rendszert léptessenek életbe egész Európában, az online és személyes vállalkozások szabványosítására, egy közös ?elektronikus aláírás? formájában. Az egységes ellenőrző azonosító az Internet hozzáférést, az online adatokat és az elektronikus kereskedelmet hivatott védelmezni. Ez nem más, mint a Fenevad Bélyegével fémjelzett rendszer egyik fontos elemének bevezetésére irányuló kísérlet és a Bilderberg találkozók egyik kiemelkedő résztvevője áll a hátterében.

Neelie Kroes, az EU digitális ügyekért felelős biztosa olyan törvényjavaslatot terjeszt elő, ami reményei szerint rákényszeríti ?a tagországokat úgynevezett egységes e-aláírások, e-azonosítók és elektronikus ellenőrző szolgáltatások (eIAS) bevezetésére.?

Egy ilyen rendszer természetesen előbb-utóbb kiterjedne más területekre is, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy számos EU tagállam polgárjogi alapon elutasította, hogy nagytestvéri eszközökkel ilyen jellegű azonosítási előírásokat kényszerítsen állampolgáraira, amelyek lassan a náci Németországra jellemző politikára kezdenek emlékeztetni. Az EurActiv.com szerint Neelie Kroes idővel ?kiszélesítené a jelenlegi Direktíva hatáskörét és kiegészítésként egyéb szolgáltatásokat, mint például az e-pecsét, timestamp (időbélyeg), stb. használatát is előírná,? miközben a nemzetek feletti testület megpróbálna minél több országot rávenni a részvételre.

A nagytestvéri rendszert először az Európai Unióban tervezik bevezetni, majd Észak-Amerikában és idővel a bolygó többi részén is megpróbálnák elfogadtatni, miközben a világot fokozatosan terelik a készpénznélküli mátrix felé, természetesen a ?biztonságos és ellenőrizhető kereskedelem? és úgy általában a ?biztonság? nevében. Az persze nem érdekli őket, hogy a rendszer utat nyitna a személyazonosság csalások előtt és tulajdonképpen megkönnyítené és felgyorsítaná a hamisítók munkáját. Európa esetében különös hangsúlyt fektetnek az ?igazán működőképes egységes piac? kérdésére, ami a nagy európai terv jelenleg omladozófélben lévő fontos eleme.

Neelie Kroes 2005 óta rendszeres résztvevője a Bilderberg találkozóknak. A hivatalos vendégek listáján volt 2006-ban Ottawában, 2007-ben Isztanbulban, 2008-ban Chantillyben, 2009-ben Vouliagmeniben és 2010-ben a spanyolországi Sitges-ben, ahová az Európai Bizottság küldöttjeként érkezett.

2011-ben azonban már új titulussal érkezett: az EU digitális ügyekért felelős biztosaként, tehát a fenti előterjesztés nyilván nem váratlanul következett be. A néhány nap múlva kezdődő idei esemény nyilván segíteni fogja Kroes-t az ügy előre vitelében.

A kezdeményezés érdekes módon egybeesik az USA CYBERCOM létrehozásával és az NSA vezetőjének, Keith Alexander tábornoknak a kinevezésével, aki szintén rendszeres Bilderberg résztvevő, és feladatai közé tartozik a kiberháború megnyeréséhez szükséges globális offenzíva elindítása. A szilíciumvölgybeli (szilikonvölgybeli) és egyéb technokraták is képviseltetik magukat a titkos találkozókon, az Internet szabályozására és az adathalászatra irányuló erőfeszítéseik koordinálása érdekében a titkosszolgálati közösségekkel, amelyekkel összedolgoznak.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

  1. és mi van akkor ha egy számítógépet többen is használnak, kinyalhatják:(( mindenkinek lesz külön azonosítója?

  2. Eljön hamar az idő, mikor megnézik kinek az azonosítójával tesznek közzé ilyen “lázító” honlapokat mint ez és mint az enyém is…. és jön a “DELETE” vagy bünti, vagy börtön vagy kivégzés….
    Tudni fognak rólad személyesen mindent…. mit nézel, hol vagy, ellent mondasz-e a rendszernek stb…. persze a google és facebook már most tudja mindezt…de kell nekik egy módszer amivel rád is bizonyítják hogy te irtad, te mondtad, te tetted azt amit…..akkor már nem mondhatod azt hogy a szomszédom ült le a laptopomhoz és ő nyúlt bele a gépembe, honlapomba, bankszámlámba stb……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend