Gazdasági válság

35 ínséges esztendő – Megkongatták a vészharangot

Ez a nap is elérkezett. Az Index (részben) alternatív oldalak írásai és persze a Deutsche Bank ‘vaskos’ elemzése alapján lényegében hosszan tartó válságot és lejtmenetet jósol, én pedig a tetejébe még meg is osztom a hírt.

Persze előfordult már, hogy fővonalas hírportálok nehéz időket vetítettek előre, de ez alkalommal több motívumon is megakadt a szemem, ezért úgy gondoltam, nekünk is érdemes beszélni róla.

Az Index így vezeti fel a ‘Vége az aranykornak, emberöltőnyi szívás jön a világban‘ című cikkét:

Az utóbbi 35 év világgazdasági növekedését a globalizáció és a dinamikus népességnövekedés hajtotta, ezek azonban mára kifulladtak, sőt látszólag kezdenek visszájukra fordulni. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a következő 35 évben alacsony növekedés, magas infláció és az adósságok burjánzása vár a világgazdaságra – vagy legalábbis ezt jósolják a legnagyobb német bank elemzői.

A 35 ínséges esztendő kiváltó okát is hasonló egyszerűséggel fogalmazzák meg:

A Föld lakossága egyre lassabban fog nőni, egyre inkább elöregedik, és egyre jobban fogja utálni egymást. Ami nem fog jót tenni a jólétnek.

Ez kapásból ellentmond egy elég makacs és csak kevesek által megkérdőjelezett mémnek, ami szerint a népességnövekedés és az ebből eredő bajok a Föld és az élővilág elsőszámú ellensége és leküzdendő akadálya, aminek megoldásán olyan ismert személyiségek ténykednek igen szorgosan, mint Bill Gates, Oprah Winfrey, David Rockefeller vagy Soros György.

Ez elég jellemző a médiára és az emberekre úgy általában: simán képesek egyszerre több, egymásnak ellentmondó elméletet is igaznak tartani. Szóval most “kiderült”, hogy nem jó nekünk, ha lassul a népességnövekedés, ugyanakkor le kellene csökkenteni a Föld lakosságát, hogy megmentsük a Földet és az emberiséget. A két probláma-megoldás páros közötti ellentétet persze azzal próbálhatják enyhíteni, hogy rámutatnak, idősek helyett fiatalokra vagyis munkaerőre lenne szükség, csakhogy a népességcsökkentési erőfeszítések éppen a fiatalok utánpótlását akadályozzák. Magyarországon azért elég egyértelmű a helyzet és érdekes módon erről ismét az Index írt, és éppen ma: folyamatosan fogyunk és ez nem jó. A felkínált megoldást persze ismerjük: politikailag cseppet sem korrekt nevén eugenikának, a médiában inkább népességszabályozásnak hívják.

Lehet, hogy néhányan már unják, de az új látogatók kedvéért muszáj idetennem ezt a videót, ami elegáns egyszerűséggel válaszolja meg a kérdést:

A Deutsche Bank elemzése szerint alapvetően két dolog hajtotta a világgazdaságot az utóbbi 35 évben:

Egyrészt a globalizáció, azaz az áruk, a tőke és a munkaerő egyre szabadabb és nagyobb volumenű áramlása a világ országai között.

Másrészt a Föld dinamikus népességnövekedése. A két folyamatnak köszönthetően több mint egymilliárd ember lépett be a globális munkaerőpiacra, elsősorban Kínában és Indiában.

A lakosság elöregedése és a népességnövekedés ütemének csökkenése miatt azonban egyre kevesebben maradnak aktívak, így a növekedést csak a hatékonyság fejlesztésével lehetne elérni, ami manapság nem egyszerű feladat.

A globalizációnak pedig részben a társadalmi nyomás tesz keresztbe. Magyarul a globalizáció vesztesei, az alsóbb és középosztály tagjai a gazdasági liberalizáció visszafordítását akarják.

Megoldásként, illetve konklúzióként pedig a következőt olvashatjuk:

A növekedést egyedül egy nagy termelékenységi lökés, azaz valamiféle forradalmi új technológia indíthatná be. Ez azonban még nem látszik, hogy mi lehetne, bár a technológiai forradalmaknak pont attól forradalmiak, hogy nem látszanak előre.  A második lehetőség, ami egyre inkább jellemző az elöregedő fejlett országokban, például Japánban, hogy a nyugdíjkorhatár mint olyan megszűnik, azaz egyre többen lesznek kénytelenek majd bőven 65 éven túl is dolgozni.

Ismét két elem, amit érdemes megvizsgálni: a globalizáció és ebből kifolyólag a globalizációt erőltető elit, mint a rossz elindítói és a titokzatos “forradalom”, ami mindent helyrehozhat.

Az első egy manapság egyre gyakrabban felmerülő opció az utolsó időkkel kapcsolatban, ami szerint az Antikrisztus a globális elit legyőzőjeként és egy új Új Világrend vezetőjeként lépne színre, ami részben megmagyarázná, hogy miért “imádja” majd az egész föld1. Ki ne kedvelne egy olyan vezetőt, aki jól helyrerakja az önző kizsákmányolókat és ráadásul olyat tesz, amit elődei közül senki, “prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek… ((Dániel 11:24))” Vagyis nemcsak a körmére koppint a rosszfiúknak, de amit tőlük elvesz a népnek adja.

Azt olvassuk, hogy a tengerből feljövő fenevad hét fejének egyike halálos sebet kap, majd meggyógyul, ami után “Az egész föld csodálta a fenevadat, és imádta a sárkányt”, vagyis az ördögöt, akit Sátánnak neveznek2, azért mert átadta hatalmát a fenevadnak, és imádták a fenevadat, ezt mondva: Ki hasonló a fenevadhoz, ki tudna vele harcra kelni?”3

Mi támad fel vajon? Egy ember vagy egy rendszer? Esetleg mindkettő? Mindenesetre olyan horderejű eseményről van szó, aminek eredményeként az egész föld csodálni fogja azt a bizonyos fenevadat.

A második pedig, bár kevésbé egyértelműen, mint az első, egy olyan elemet sejtet, ami szintén hozzájárulhat az Antikrisztus politikai és gazdasági sikeréhez. Az elemzők szerint a jólét kulcsa egy “forradalmi új technológiában” rejlik, ami akár olyasmi is lehet, amit idővel minden ember kénytelen lesz beszerezni. Már ha a rendszer része kíván maradni?

Mit gondoltok? Kíváncsi lennék, hogy kinek mi jut eszébe erről a hírről.

Az Index által használt források:

Business Insider, QZ, MarketWatch és egyik kedvenc alternatív gazdasági oldalam, a Zerohedge

 1. Jelenések 13:3-4 []
 2. Jelenések 12:9 []
 3. Jelenések 13:1-4 []
Előző posztKövetkező poszt

32 hozzászólás

 1. Jel. 17.8
  A fenevad, * a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységből jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe + e világ alapítása óta) látván a fenevadat, a mely vala és nincs, noha van.
  Jel. 17.9
  Itt az elme, a melyben van * bölcseség. A hét + fő a hét hegy, a melyen az asszony ül;
  Jel. 17.10
  Király is hét van; az öte elesett, és az egyik van, a másik még el nem jött; és mikor eljő, kevés ideig kell annak megmaradni.
  Jel. 17.11
  A fenevad pedig, a mely vala és nincs, az maga a nyolczadik, és a hét közül való; és a veszedelemre megy.

  más fordításban:
  Jel 17.8
  A vadállat, amelyet láttál, volt, de már nincs. Felbukkan a mélységből, de vesztébe rohan. A föld lakói, akiknek a neve nincs beírva a világ kezdetétől fogva az élet könyvébe, csodálkozni fognak a vadállat láttára, amely volt, többé nincs, de ismét megjelenik.
  Jel 17.9
  Ide bölcsességgel párosult ész kell!? ?A hét fej hét hegyet jelent, az asszony ezeken ül. De jelenti a hét királyt is.
  Jel 17.10
  Öt közülük már a múlté, egy most uralkodik, az utolsó még nem jött el, de amikor eljön, rövid ideig lesz csak maradása.
  Jel 17.11
  A vadállat, amely volt, de többé nincs, lesz a nyolcadik, a hét közül való, de vesztébe is rohan.

  Ti mire gondoltok mit jelentenek ezek a mondatok, érdekelne mi a véleményetek.?:
  Mit jelentenek ezek a kifejezések:”láttál, volt és nincs”, “a mely vala és nincs, noha van”, “a mely vala és nincs”?
  Másik fordításban: “amelyet láttál, volt, de már nincs”, ” amely volt, többé nincs, de ismét megjelenik”, “amely volt, de többé nincs”

  1. Mit szóltok ahhoz, hogy a fenevad a világkormány, ami olyan mint régen a római? A Római Birodalom elbukott, azonban mégis a római jog tovább élt. Ebben a jogrendszerben fog egy újabb totális világuralom létre jönni. Ez a fenevad sem fog élni örökké, hanem a napjai meg vannak számlálva.

   1. Hány fenevad lakhat jól?
    Míg van az ég, nincs rá mentség:
    Vér folyt a flaszterból

  2. Kedves Attila ! Valószínűleg nincs ember a Földön aki tudná a pontos választ ezekre a kérdésekre. Aki azt mondja biztosan tudja, attól óvakodjál ! 😉

 2. Egy kicsit elkéstem: Most hallgattam meg az Echo TV-n Háttér -kép: Deutsche Bank ügye magával ránthatja teljes Európai bankrendszert. Talán ez váltja ki majd az éhséget ebben a térségben is, és itt vannak a kiképzett terroristák, akiket majd ellenünk fordíthatnak.

 3. A mesterséges intelligenciát alkotják meg.Aztán ez az intelligencia tovább fog lépni és az embernél intelligensebb lesz.Ez lesz a fenevad.Olyan világ van kialakulóban a szemünk előtt hogy fel se fogja az ember.Mindenkinek tetszeni fog egy olyan világ , ahol nem lesz betegség , az ember a technológia segítségével “szuperemberré” válik.Mivel ez az intelligencia intelligensebb lesz mint az ember és közvetlen kapcsolata lesz az ember idegrendszerével, elméjével , totális uralmat fog gyakorolni az ember felett.Az emberek pedig ugyanúgy azt fogják hinni hogy szabadok , mint ma.Sőt jobban , mert a valóságukat kiterjeszik a virtuális valósággal.
  Ezek a törekvések ma , ez nem is titok.De amit az elit sem tud , az az , hogy ez az intelligencia , nem emberi eredetű.Törbe csalja őket , rajtuk keresztül pedig a világot.

  1. Pont erre gondoltam én is, egy kis UFÓ filingel megspékelve. Sokak szerint már Jézus is UFÓ volt,..
   De lehet ez a vonal kimarad, és marad az emberi egó csúcsra járatása..

   1. Látom alakul a sci-fi szakkör. 🙂 De ne legyél már ilyen pongyola Shanza ! Az UFO (Unidentified Flying Object) magyarul azonosítatlan repülő tárgy. Jézus repülő tárgy ??? István, te meg nagy Terminátor sorozat rajongó lehetsz. Szerintem nem fogják a MI-t összehozni, mert az valószínűleg gyors szingularitásba húzná a világot. Szerintem a genetika felé puhatolózz. 😉

 4. ?prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek?

  Pályázati pénzek szerintem tökéletesen beleillenek.
  Emberek > Adó > Vissza bizonyos köröknek – ebből következik, hogy az adórendszert akár rombolóra is ki lehet alakítani, hiszen a támogatások révén a kritikus pozíciók menthetőek maradnak.

 5. >>>ami szerint az Antikrisztus a globális elit legyőzőjeként és egy új Új Világrend vezetőjeként lépne színre, ami részben megmagyarázná, hogy miért ?imádja? majd az egész föld1. <<

  Ez nem túl nagy felfedezés, hiszen maga a Sátán zsinagógájának bens? körei is ezt híresztelik az irományaikban: A világ vagyonát azért halmozzák fel, hogy az eljövend? királyuk azt ossza szét, mintegy nagyjubíleumot hirdetve a föld lakói számára.
  A világot azért sodorják káoszba, hogy a káoszból a nagy királyuk rendet tegyen. Persze, hogy zseniális, csak a legtöbb keresztény is meg van vezetve azzal, hogy ezek ?kósza összeesküvéselméletek?. Hogy az Albert Pike nem írta azt amit írt, a Cion Bölcsei hamisítvány, stb.

  Olvasni kell egy kis COG-ot kérem 🙂 Egyedül ott vannak megválaszolva ezek a kérdések teljesen bibliai szempontból és a háttérhatalmi befolyástól mentesen.

  1. Olvassuk Antenor olvassuk ! 🙂 Te ezt biztos fentről kaptad, hogy leleplezd a sátán e világi királyságát, a sátán zsinagógáját. Hogy a keresztények (főleg karizmatikus házon belül) mikor fognak fölébredni eme mély alvásukból azt nem tudom, de minél később, annál fájdalmasabb lesz.

  2. Beleolvastam oldalba.
   Érdekesnek találom, hogy szintén úgy értelmezitek, hogy a pápai egyházba beköltözött a sátán.

 6. >>Mit gondoltok? Kíváncsi lennék, hogy kinek mi jut eszébe erről a hírről.<<

  Nekem az jut eszembe, hogy a ?keresztények? el?szeretettel csámcsognak azon, hogy mint mond Oprha Winfrey (new ager) vagy az olyan sátán zsinagógája fattyak, mint Rockefeller, Soros, vagy Gates, miközben figyelmen kívül hagyják az Isten idevonatkozó szavát:

  5Mózes 30:19 15Lám elődbe adtam ma néked az életet és a jót: a halált és a gonoszt. 16Mikor én azt parancsolom néked ma, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, hogy járj az ő útain, és tartsd meg az ő parancsolatait, rendeléseit és végzéseit, hogy élj és szaporodjál, és megáldjon téged az Úr, a te Istened a földön, a melyre bemégy, hogy bírjad azt. 17Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz;18Tudtotokra adom ma néktek, hogy bizony elvesztek: nem éltek sok ideig azon a földön, a melyre a Jordánon általkelvén, bemégy, hogy bírjad azt. 19Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;20Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, a mely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nékik adja azt.

  Áltathatjuk magunkat azzal, hogy Isten ezt ?csak a zsidóknak mondta? de ez egy örök törvényszer?ség. Még a Millenniumban is az lesz a mérce.

 7. ” Az elemzők szerint a jólét kulcsa egy ?forradalmi új technológiában? rejlik, ami akár olyasmi is lehet, amit idővel minden ember kénytelen lesz beszerezni. Már ha a rendszer része kíván maradni?
  Mit gondoltok? Kíváncsi lennék, hogy kinek mi jut eszébe erről a hírről.”

  666

 8. Érdemes lenne az értelem szempontjából is megvizsgálni ezt az antikrisztus karaktert vagy jelenséget. 2000 éve még ravasz dolognak tűnhetett egy ilyet bedobni, de a mai elme számára már abban a formában erősen megkérdőjelezhető a lehetősége is. Bertrand Russell: A hatalom, vagy Csepeli György: A hatalom anatómiája című könyvek segíthetnek az értelmezésben. A lényeg, hogy még mindig az oszd meg és uralkodj elv a legcélravezetőbb. Egy abszolút, ráadásul világméretű hatalmat nagyon szélsőséges helyzetben lehet kialakítani, mindig van ellenérdek. A legnagyobb esély erőfölényből adódhat, fegyveres vagy technológiai. A Jelenések könyve alapján viszont populista eszközöket használ az antikrisztus, de nem lehet olyan gagyin populista sem, hogy az értelmesebb emberek rögtön leleplezzék. Ami széles körben jó, azt ellehet fogadni bárkitől, amikor pedig kiderül a hátsó szándék megbukik, mint eddig minden hatalom. Ilyenkor persze erővel megtarthatja, de annak mi értelme lenne? “Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni. ” Ezért a Jelenések könyve antikrisztusa már megbukott.
  Én az antikrisztus szót arra használom, ha valaki Jézus értékrendje ellen cselekszik, így elemzem az embereket, persze beleértve magamat is. A gyilkosság, a lopás stb. persze egyértelmű, de vannak olyan esetek amibe szélesebb réteg akár naponta belefut és valójában Jézus tanításának ellentéte.
  Az indexes cikkel kapcsolatban az a véleményem, hogy fogalmuk sincs, hogy mi lesz 35 év múlva, sőt azt sem, hogy 1 év múlva. “Repül a nehéz kő ki tudja hol áll meg”, nevetséges de ez a helyzet, amikor nincsenek valódi közös célok egy civilizációnak. Rövid távú és hosszú távú tervek kellenek és ezt a legutolsó kis hangyával is meg kell értetni. A népességnövekedéssel kapcsolatban mind a két állítás igaz lehet. Minden azon múlik, hogy milyen jellegű társadalmakat akarunk. Benépesítjük a Naprendszert vagy feléljük a bolygót, esetleg valami fenntarthatóval próbálkozunk.

 9. Tibor, köszi azt a pár mondatot ! Benne van a kulcs, és ismerve a jövőt (Jelenések, Dániel) tudjuk, hogy ez leghamarabb Jézus királyságában fog a Földön megvalósulni. Az a Tesla ügy mögötti forrás, a vákuum (nullponti, hipetéri) energia, az éter (nem a XIX.századi értelemben). 😉

 10. A cikket én is olvastam az Index-en, bár nem részletére emlékszem már, de arra igen, hogy a cikk elolvasása után egyből el kezdtem töprengeni, hogy ez akkor most miért 35 évig lesz így. A vázoltak alapján ez miért fordulna meg 35 év után? Ebből nekem olyan érzésem lett, mintha ez megint csak el lenne döntve, hogy akkor most 35 évig “szívás” lesz. Persze nyilván az átlag és a szegény rétegnek, a gazdag meg csak vagyonosodik tovább, ahogy lenni szokott…

  A cikkben ezt a népességhisztit sem igazán értettem. Jelen helyzetben én azt tapasztalom, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre több munkát a gépekkel lehet elvégeztetni. Így az, hogy csökken a munkavállalók száma, a termelési kapacitás szempontjából egyáltalán nem befolyásoló tényező. Az persze más kérdés, hogy a gép nem megy el vásárolni, így igazából hiába lehetne termelni, a lassabb (?) népességnövekedés miatt kevesebb lesz a vásárló. És ugye a jelenlegi gazdaság szempontjából pont ez a lényeg, hogy mennyi a fogyasztás. A jelen gazdasági rendszerben a jó nagy fogyasztással csak a Föld véges erőforrásait aknázzuk ki, tönkretéve bolygónkat.

  Visszatérve a kezdő gondolathoz, pont annak a megágyazását véltem felfedezni, amiről már az itteni cikkben ír Thea, hogyha ilyen nagy a baj, akkor jöhet a mindenre megoldást nyújtó antikrisztus… Felszámolva a társadalmi feszültséget gazdag és szegény között, megoldva a legtöbb társadalmi és gazdasági problémákat, stb. persze , hogy mindenki rajong majd érte. Meg lehet nézni a mostani helyzetet. Most nincs ilyen mindent megoldó ember, mégis mennyien tudnak rajongani egy-egy emberért (legyen az politikus, színész, zenész stb.).

  Ezek a technológiai forradalmak meg mindig csak addig tudják szolgálni az embereket, amíg az a bizonyos “elit” engedi. Már elég jó ideje rendelkezünk a megfelelő technológiával ahhoz, hogy minden ember számára lehetne biztosítani a megfelelő materiális ellátást meglehetősen magas szinten anélkül, hogy a környezetet is durván károsítanánk. Amikor majd a fenevad a jelenlegi “elitet” ráveszi, hogy engedjenek ezeknek (és persze még újabbaknak) teret, nyilván nagy kedvenc lesz.

  A kérdés csak az, hogy az ember lelke, hogy érzi majd magát egy ilyen környezetben? Keresi-e majd az Istent? Találhatunk-e majd hitet a Földön?

 11. Belőlem megint kitört a környezet és természetvédő. Van egy csúnya csúsztatás az írásban. “Ez kapásból ellentmond egy elég makacs és csak kevesek által megkérdőjelezett mémnek, ami szerint a népességnövekedés és az ebből eredő bajok a Föld és az élővilág elsőszámú ellensége és leküzdendő akadálya, aminek megoldásán olyan ismert személyiségek ténykednek igen szorgosan, mint Bill Gates, Oprah Winfrey, David Rockefeller vagy Soros György.” Nos ez olyan, mintha azt mondanánk, az antikrisztus (valószínűsíthető) béketeremtő lépései és sikerei után, hogy a béke a sátántól van. Dehogy van. Ő a háborúk és békétlenség szerzője is. Azt látni kell, hogy a luciferánus háttérhatalom nagyon is szeret valós és helyes ügyek és igazságok mögé bújni. Jelentősen beépült a zöld mozgalmak mögé, és a jó öreg módszert használva: “ha nem tudsz egy mozgalmat megállítani, állj az élére”, gyakran használja a környezetvédelem eszközeit, céljait. De van egy nagyon is egzakt és prognózisokra képes tudományág a biológia, fizika, matematika részeiből álló összdiszciplinája, az ökológia. Eme tudományág (nem mém!) törvényszerűségeit, elveit bármely okból felülbírálni, mellőzni szerintem balgaság, még ha oly divatos is, hogy a politikusok, sztárriporterek, és mindenféle megmondóemberek (pl.Soros sátánfatty és társaik) belepofáznak ebbe is. Ez háttérhatalmi érdek, NWO program. A másik ami kitűnik a cikkből, amit már árnyaltabban mutat be, hogy sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat állítanak a népességszaporodásról. Ennek lehet racionális oka is (értelmezési kérdés), de ez is inkább a mainstream média zavarkeltésének és csúsztatásainak okán van így. A népességrobbanás elsősorban a 3.világbeli országokra jellemző, már kevéssé a legnagyobb népességű országra Kínára, de ott meg a jóléti, fogyasztó társadalmi berendezkedés káros hatásai kezdenek látszódni. Azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy az a keresztény és főleg konteós közgondolkodás valós és reális, hogy a népesség növekedése nem probléma, ezt csak az illumináti találta ki. Ez nettó hülyeség. A tudás és a téma szakmai alapjainak hiányából fakad (keresztényekre is sajnos jellemző a tudás mellőzése és a félműveltség). A fő probléma az egész világon uralkodó monolitikus és hegemónista pénzhatalmi háttérelit működése. A világi, kapitalista, pénzpiaci és tőkefelhalmozási hitelrendszer. Ez mint egy megkötözött drogos végzi ámokfutását, aminek a következménye: háborúk, gazdasági válságok, kizsákmányolás (hitel rabszolgaság, eladósodás), piaci érdekek, profit uralta politikai és közélet, a környezeti problémák java része, a világ táplálék és energia erőforrásainak rossz elosztása, így az éhezés, a vízhiány, de maga a szegénység is (részben). Annyiban nehéz ügy ezt keresztényeknek felvállalni (pl.:”zölddé válni”), hogy ha a közeljövőben jön az antikrisztus, akkor nem mindegy ? Ez igaz is meg nem is. De én nem vagyok fatalista, és amit az ember egyszer megértett, fölismert, leleplezett, azt nem hagyhatja figyelmen kívül, nem csinálhat úgy mintha nem lenne. Ez a téma és elhivatottság persze nincs egy szinten az ember személyes hitével, de szerintem nem lehetetlen a két dolgot összeegyeztetni sőt, szerintem Jézus is környezetvédő. 🙂 Ajánlok mindenkinek melegen egy nagyszerű (sajnos nem hívő) magyar szakértőt, mozgalmi embert, aki hisz ennek a romlott és bukott pénzügyi világrendszernek az alternatívájában. Ő Dr.Gyulai Iván. Leghíresebb és teljesebb anyaga a Zsigerbeszéd. https://www.youtube.com/watch?v=jYoLSXxYCHU
  http://greenfo.hu/hirek/2016/07/11/be-szabad-e-arazni-a-termeszetet-a-globalis-penzrendszer-totalis-fenntarthatatlansaga
  http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=tinka1951&pid=74277

  1. Szia Arpiel!

   Azért csúsztatásnak nevezni kicsit erős szerintem. Amit leírtál azzal nagyjából egyetértek, azzal nem, hogy a népességnövekedés probléma lenne. (János 10:10) A környezetvédelemről egy szó nem esett a cikkben. Amúgy azzal meg az a probléma, hogy a valós környezeti problémákra nem igazi megoldásokat próbálnak az emberekre erőltetni, hanem ezeket is az elnyomás eszközeként használják, és éppen a legfőbb környezetszennyezők tetézik a bajt, miközben a tömegeken csattan az ostor.
   Soha nem írtam, hogy mindegy lenne, hogy mit teszünk a környezettel, hiszen erre nagyon konkrét útmutatásunk van, ami nincs időhöz kötve (Jelenések 11:18).

   1. Elnézést kérek Thea, személyesen nem neked intéztem a felháborodásomat, hanem a manipulátoroknak, akik általában a kereszténységgel is elhitették ezt a “nincs túlnépesedés a Földön” egyébként hamis konteós megtévesztést. Ez olyan, mint a leleplezős körökből ismert Anonimus mozgalom, ami mögött pont azok állnak, akiket leleplez a csoport. Mint a török önpuccs esetében volt. Súlyosan összekuszálódtak a valós és hamis dolgok, a féligazságok és csúsztatások. De nem csak a klímakutatás, környezetvédelem, demográfiai összefüggések területén. A táplálkozástudomány, egészséges életmód, egészségügy területén majdnem ekkora káosz uralkodik. Ez nem azt jelenti, hogy senki nem ismeri az igazságot, hanem inkább azt, hogy a háttérhatalom érdeke a káosz, és a félrevezetés. De az is igaz, hogy kevesen vannak médiaközelben, akik tényleg ismerik a valóságos helyzetet és tényleg függetlenek, és még mernek is beszélni róla, ha kapnak egyáltalán médiafelületet. Látásom és ismeretem szerint ilyen ember Gyulai Iván. Tehát amit ő mond, azt a maga szakmai keretein belül készpénznek lehet venni. Egyébként a Föld eltartó képességét nem lehet egyszerű számokkal kifejezni. Az hogy hány milliárd embert tud eltartani bolygónk, attól függ leginkább, hogy az a mennyiségű ember hogyan él. Úgy mint ma egy amerikai vagy úgy mint egy afrikai. Ezek alapján 5-15 milliárd is lehet a különbség. De ki akar úgy élni mint egy átlag afrikai ? Egy biztos, a Föld erőforrásai nem végtelenek, és ezt megint csak sajnos, nem csak a gátlástalan pénzurak és háttérhatalmiak nem akarják felfogni, hanem sok keresztény sem. Nyilvánvalóan utóbbiak esetében, nem a profitérdek, hatalmi vágy és mohóság játszik szerepet, hanem a megtévesztettség és legfőképpen (a kettő összefügg) a tudatlanság illetve a tudás illúziója.

   2. Az igét elfelejtettem. “A tolvaj nem egyébért j?, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és b?völködjenek.” Én ezt az igét nem annyira anyagi értelemben gondolom bővölködésnek, mint inkább lelki, szellemi értelemben. De ha anyagilag is értjük, ez nem az egész világra vonatkozik, és végképp nem a Föld teljes és maximális eltartóképességére. Nem hiszem, hogy Jézus természetfeletti módon kibővítené az erőforrásokat. Mondjuk olajat fakasztana a sivatagban vagy a meglévő forrásokat megszaporítaná. Az elsivatagosodott területeket visszaalakítaná nedvesebbé. A kihalt fajokat és kipusztított őserdőket visszahozná. A rádioaktív hulladékokat (pl. fűtőrudak) hatástalanítaná. A kimerült talajok termőképességét visszaállítaná. A talajvizek elnitrogénesedését visszaállítaná. stb. Ezt legfeljebb akkor fogja megtenni, bár nem hiszem hogy csodákkal, lehet inkább eddig a háttérhatalom (sátán) által eltitkolt és visszatartott technológiákkal (pl. vákuum energia), mikor elkezdi milleniumi uralkodását. Szóval szerény véleményem szerint ez az ige nem a népesség túlszaporodásáról szól, se pro se kontra, sőt a környezetvédelem olyan alapprobléma mint a bűn, a bűn egyik mellékterméke, ami olyan szerteágazó és anyagi természetű, hogy csak egy totálisan más világrendszer és paradigmaváltás (Jézus földi királysága) fogja gyökeresen megoldani a helyzetet. De akkor is lesz limitje a népességnek, hogy mennyi azt nem tudom. Végül, én úgy látom, hogy a világi események minden aspektusa és történése olyan exponenciális gyorsulási vagy begyűrűzési állapotban van, hogy Jézus visszatérése e miatt is nagyon szükséges (túlélést szolgálja), a rendszerek teljes összeomlásának elkerülés miatt, beleértve a Föld népességi állapotát is.

    1. A János 10:10 számomra a vízválasztó, a lakmuszteszt, ami alapján megállapíthatjuk, hogy mi honnan jön. A halál és a pusztulás a tolvajtól, az élet Jézustól. Nem arra utaltam, hogy a források végtelenek (bár biztos vagyok benne, hogy Isten nem számította el magát a teremtéskor 🙂 ), hanem arra, hogy a népességszabályozás a halált dicsőíti és az élet nevében öli az ártatlanokat.
     A gyorsulást én is látom, bár ez 10 éve is így volt. Mármint, hogy akkor is láttam. 🙂
     Az biztos, hogy “ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg;”…

    2. A Föld bőven képes eltartani a jelenleginél jóval nagyobb populációt is, csak nem ilyen felosztási rendszer mellett. Tehát nem a népességben van a baj, hanem az elosztásban.
     Az erőforrásokról meg csak annyit, hogy már rég birtokában vannak Tesla találmányainak, és a Föld, és a tengerek is rendgeteg hő és kinetikus energiát tudnak még szolgáltatni, úgyhogy az olajat teljesen mellőzni lehetne. Azt csak azért tartják még a topon, mert nagy hasznuk van belőle.
     Ha igazán az emberek érdekében történő vezetés lenne, paradicsommá lehetne már most is alakítani a Földet. De amíg a Luciferiánus egyedek uralják a Földet, nem lesz itt közjó, mert azok a saját hatalmuk megtartásán fáradoznak.

  2. Bár nem értek az ökológiához, csak hallottam belőle fogalmakat itt-ott, de ha utánaszámolok, akkor valahogy nem jön ki nekem ez a túlnépesedés.
   Mit hallunk, miért is probléma? Mert maga az emberek tömege, azok élelmezése és ruházása a jelenlegi technikával (mit a jelenlegivel, még a múlt századival is) megoldható, minden más gazdasági okokra (~is) visszavazethető, ahogy írod Arpiel:
   “A fő probléma az egész világon uralkodó monolitikus és hegemónista pénzhatalmi háttérelit működése. A világi, kapitalista, pénzpiaci és tőkefelhalmozási hitelrendszer. Ez mint egy megkötözött drogos végzi ámokfutását, aminek a következménye: háborúk, gazdasági válságok, kizsákmányolás (hitel rabszolgaság, eladósodás), piaci érdekek, profit uralta politikai és közélet, a környezeti problémák java része, a világ táplálék és energia erőforrásainak rossz elosztása, így az éhezés, a vízhiány, de maga a szegénység is”

   Ha csak simán kiszámoljuk, hogy egy ember/m2-en nagyjából 8 milliárd négyzetméter foglal el, az igen kicsi terület a földfelszínen. Beljebb nem vagyunk, mindannyian tudjuk, hogy nem itt van a gond. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy kisgazdaságokban nagyjából 3 hektár elég egy öttagú család ellátásához (növény+állat), akkor közelítünk. Ha ehhez azt is hozzáadjuk, hogy a tengereken van halászható terület, a technikailag adott a lehetőség, hogy gazdálkodást és ne kizsákmányolást folytassunk (populációk újratelepítése/megújítása stb), munkafeladatokat fel lehet osztani és csoportosítani, akkor szerintem minden ember szükséglete kielégíthető. Sejtjük, hogy milyen változások kellenének ehhez a gondolkodásban úgy alles zusammen…

    1. Köszönöm, Thea!
     Ez az, ez volt a gondolatindító nálam most is és néhány évvel ezelőtt is, amikor először láttam.

   1. Sajnos amit írsz, az csak elmélet. Keresztények 99%-a nem vállalná föl azt az életmódot, ami ideális és fenntartható lenne (amit leírtál). Kár olyan alapokból kiindulni és arra építeni kalkulációt, ami csak elképzelés és köszönő viszonyban nincs a valósággal. Az amerikai keresztények ugyanúgy élnek mint a világiak (sőt, náluk még a zöldek száma is a nullához közelít, de mániákus zöld világi jóval több van), az ökológiai lábnyomuk alapján máris legalább 3 Föld kellene, hogy mindenki úgy élhessen ahogyan ők ! http://www.fna.hu/mittehetsz/okolabnyom
    http://www.kothalo.hu/labnyom/
    Nekem 2.7 jött ki. 🙂

    1. Ezzel nem tudok vitatkozni, valóban így van: ideális, már-már utópiába hajló a megoldás.
     Stílusosan: egy csoda kellene hozzá. 🙂

 12. Ha kilépünk mindenféle rendszerből, önmagunk árnyékával kerülünk szembe elkerülhetelenül. Egyéni út, egyéni “harc” ez, mindenkinek (ha van még egyáltalán másvalaki rajtam kívül :P) . A megdöntésre váró rendszer belül van, nem kívül.

  1. A harc valóban egyéni, az Úton azonban mégis van egy közös pont. Egy olyan pont, ami megdöntötte helyettünk a rendszert és a kérdésedre is válaszol: egy olyan ember vagy, akit Isten annyira szeret, hogy az életét adta érted!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend