Idők jelei

A nefilim – Az Ősi Idegenek állításainak Megdöntése

Az Ősi idegenek egy Amerikai TV-sorozat, amit először 2010. árpilis 20-án vetítettek a History Channel-en. A sorozat az úgynevezett Ősi Űrhajós vagy Asztronauta elméletet mutatja be, ami szerint a régmúlt időkben földönkívüliek látogatták meg a Földet, és a sorozat szerint az ősi szövegek, régészeti leletek és egyes mondák bizonyítékokat tartalmaznak a kapcsolatfelvételről.

Az alábbi videó szintén egy sorozat része és az Ősi Idegenek bizonyos, főleg a föndönkívüliekkel kapcsolatos állításait kísérli megdönteni.

[1] 1Q Teremtés Apokrif fordítása: https://clas-pages.uncc.edu/john-reeves/course-materials/rels-2104-hebrew-scripturesold-testament/translation-of-1q-genesis-apocryphon/

[2] ?Akkor Batenos az én feleségem nagy hévvel szólt hozzám és azt mondta: ?Ó én testvérem, ó én uram! Emlékezz az én örömömre, az együtt fekvésre és az én lelkemre a testemben! Én mind az igazat beszélem.?

[3] Col 5 1Q GENESIS: Énok?nem az ég fiaitól, hanem Lámektől, a te fiadtól? Én mondom most neked? és megjelentem neked? Most menj, és mond el a te fiadnak, Lámeknak? Amikor Matuzsálem ezt meghallotta? és a fiával Lámekkel ezt mondta? Most amikor én, Lámek ezt meghallottam, amit kiszedett belőlem.

[4] http://www.teachinghearts.org/dre04legends.html

http://www.livius.org/fa-fn/flood/flood3.html

http://www.mythphile.com/2011/01/world-flood-myths/

http://www.talkorigins.org/faqs/flood-myths.html

http://library.thinkquest.org/C005854/text/mythfarworld_f.htm

http://library.thinkquest.org/C005854/text/mythfarworld_f.htm

http://www.languages.uncc.edu/dagrote/courses/rels/pages/world_myths.htm

http://rabbithole2.com/presentation/mythology/over_600_flood_myths_from_around_world.htm

[5] Uo.

[6] A nefilim szó elemzése: http://www.sitchiniswrong.com/nephilim/nephilim.htm

Kapcsolódó:
Negyedik típusú megtévesztések ? A földönkívüliek leleplezése
Az Arkhón invázió ? Óriások a földön az özönvíz előtt és után
Az Ősi Idegenek megdöntése
Ezen a linken lehetett szavazni arról, hogy milyen sorrendben készüljenek el a feliratok: LINK

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

    1. Megnyugodhatsz születnek, csak sumákolva (“idegen” hibridizáció). Az Istennel való kapcsolatban pedig nem az a probléma, hogy nem ismerjük Őt, hanem az, hogy a bűn és az egó elválaszt tőle. Az ember pedig nehezen válik meg tőlük. Az Isten kilétét Jézus Krisztus fedte föl és mutatta meg minden embernek a Földön. Aki Őt látta és megismeri, az az Istent látta és ismerte meg ! Ma is élő kapcsolatban lehetsz vele az újjászületésed folyományaként.

  1. Remek videó!
    Danikentől több filmet láttam és könyvet is olvastam tőle, többször nekem is az volt az érzésem, hogy önkényesen következtet ki és állít olyan dolgokat, amiket ő szeretne látni. Ezzel persze addig nincs is gond, amíg az embert ezt feltevésnek, egyfajta elméletnek tálalja. Az, hogy ennek igazolására az eredeti szöveghez (bár nyilván azt nagyon kevesek láthatták és tudják jól lefordítani) a saját kitalációit teszi hozzá, az már baj és félrevezetés.

    Thea, bár az angol tudásom nem valami szuper és lehet ebből ered az a kis szálka, ami most fúrja az oldalamat, de a belinkelt forrás [1] mintha úgy fogalmazna, hogy a Lámeknek a várandósággal (pregnancy) kapcsolatban merült fel, hogy a /leendő/ gyermek (és nem is említi a szöveg, hogy fiúról lenne szó, felteszem azért, mert nem született még meg a gyermek) nem tőle származik. Ha viszont ezt jól értelmezem, akkor a cáfoló videóban is van annyi csúsztatás, hogy azt állítják, a gyermek külseje miatt támadt Lámekben a kétely. Vagy rosszul értem az angol szöveget?

  2. Szia Thea ! Ez a cáfolat következő 3. része ? Meg nem értem azokat a 1,2,3 pontokban idézett részleteket. 1Q teremtés ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Send this to friend