Idők jelei, Kiemelt

Negyedik típusú megtévesztések — A földönkívüliek leleplezése

Vajon az UFÓ észlelésekről és a földönkívüliekkel való találkozásokról szóló történetek csak néhány zavart ember képzelgései? Kaphatunk erre a kérdésre elfogadható választ?
Joe Jordan a világ egyik legnagyobb földönkívüli kutatással foglalkozó intézetének munkatársa és immár 20 éve foglalkozik a terület tanulmányozásával. A videóból kimerítő választ kaphatunk a kérdésre és azt is megtudhatjuk, hogy kik vagy mik ezek az úgynevezett földönkívüli lények.

“Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!” – Máté 24:4

Az Alien Resistance weboldala: alienresistance.org
A videóban említett személyes beszámolók: alienresistance.org/ufo-alien-deception…
Guy Malone könyve: alienresistance.org…

Előző posztKövetkező poszt

244 hozzászólás

 1. Már egy ideje tűnődöm azon,hogy leirjam-e mi történt ’93-ban velem.Annyi biztos,hogy nem szeretném,ha még egyszer megtörténne. Tény-ami tény,egyik szobában a szüleim voltak vendégekkel,én meg lefeküdtem pihenni. Kintről beszűrődött némi világosság,és egyszeriben arra lettem figyelmes,hogy valami közeledik,csak úgy a semmiből a falon keresztül,teljesen le voltam bénulva,még kiáltani sem tudtam,pedig minden erőmmel próbáltam,megállt mellettem,vagy körülöttem. Úgy gondolom,hogy fizikai sikon értelmezhetetlen testük van inkább szellemi lény(ek) voltak. Bennem,az elmémben motoszkált a Miatyánk,és ahogy jött úgy oda is lett az a valami,vagy valaki. Most hálás vagyok Istennek,hogy az Ő kegyelméből többé nem fordult elő velem ilyesmi.

   1. Mindenesetre,ha volt valaha ilyen élményed,akkor a hideg rázna tőle,és nem mosolyognál.

    1. Nem mosolyogtam kedves Béla. Thea osztotta ki ezeket a képeket. Lehet, nem véletlenül. Boldog lennék ha így tudnék nevetni de NEM A TE ESETEDRE !
     Én csak egy szívet tettem ki neked …

    2. Ok.
     Éva tartozom egy bocsánatkéréssel.
     Egyébként igy majdnem 30 év távlatából is ráz a hideg tőle.

    3. Hozzáteszem, a 30 év távlatához. Elfelejthetetlen … amikor ELHATÁROZTAM hogy apáca leszek, kolostorba megyek – 17 éves voltam – aznap ÉJJEL szörnyű élményem volt. Egy feketeség, ami rám telepedett úgy, hogy mozdulni sem bírtam-mertem ! A szobába egyébként az utcáról némi fény mindig beszűrődött, éjjel is. Akkor viszont felfoghatatlan feketeség volt … tartott reggelig.
     Mint később megtudtam, a kislányom, aki akkoriban határozott el valami nagyszerűt … egy reggel ugyanilyet mesélt. Azt mondta – a galériáról a lépcső aljára mutatva – “ott volt” !!
     Le van győzve ! Kedves Béla, rövidesen meglátjuk, mert megmenteni ÚJRA a világot, eljön az Úr – ahogy el is ment – az ég felhőiben. Most a szentek seregeivel ! Ámen !

    4. Legfőbb vigaszunk kell,hogy legyen minden időben,hogy Krisztusé az utolsó szó. Ha Őhozzá tartozunk,akkor a legnagyobb örök biztonságban vagyunk.
     (Kérdés: Te apáca vagy-e,vagy csak akartál lenni?)

    5. Kedves Béla, akartam lenni, ez akkor lehetetlen volt, útlevelet nem kaptam … Az évtizedek során csodálatos felkészítésben volt részem Isten kegyelméből és most igyekezni kell a lámpásokat rendbe hozni mert már elhangzott az éjféli kiáltás <3

    6. Miből gondolod,hogy elhangzott az éjféli kiáltás? Mondjuk én is gondoltam erre,de kiváncsi vagyok mások véleményére is.

    7. Több mint 10 éve fut ez a lap. Már a neve is erről szól, Jézus Krisztus második eljövetelét jelző eseményekről. Most már, látod, nem írnak a testvérek – minek is ?! Hiszen megérkeztünk “az időbe” … Lacika pedig az Üzenőfalra rendre küldi erről a videóit.

     Misszió, újság, kiadó … https://www.ejfelikialtas.hu/ már – nem is olyan – régen … de hiszen oly nyilvánvaló !

    8. Sokan tudjuk. https://www.facebook.com/photo/?fbid=6376941935652487&set=a.1202860913060641 “Amikor ezek megtörténnek, emeljétek fel fejeteket, megváltástok közel van”! https://szentiras.hu/UF/Lk21,25-33

     Újabban arra gondolok, volt már emberiség előbb és elpusztultak. Ezért mondhatta az Úr: “nem múlik el ez a nemzedék … ”

     Aztán AZ IDŐ TELJESSÉGÉBEN az Isten belépett az emberi történelembe … Ám, olyan szinten pusztítjuk, pusztítottuk el az életet, a bolygót, hogy CSAKIS Ő tud MEGINT megmenteni … mintha a megváltás nem lett volna elég 🙁 … “amikor eljön az Emberfia, talál-e hitet a földön” ?! Nem úgy nézünk ki ?!

    9. Mit is mondhatnék? Sok mindent tapasztaltam,és láttam már,és azt kell mondanom,hogy tényleg közel van az Úr Jézus második eljövetele. A gond tényleg az,hogy vajon talál-e hitet,vagy teljesen félre leszünk vezetve!? Jelenleg is zajlik globálisan a félrevezetés. Gondoljunk csak bele abba,amit tanitanak az iskolákban lásd:evolúció,stb.,és a hivők is ugyanoda járatják gyerekeiket. A gyülekezetek valamiféle klubokká alakulnak szép lassan.
     Másik téma.ami nagyon megosztotta a hivőket: a vihus
     Én ebben azt a nézetet képviselem,hogy nekem ne próbálják bemesélni,hogy az ember jobbat hoz létre,mint Isten. Lásd oltás vs. immunrendszer.
     Én is amondó vagyok,hogy jobban kell ügyelnünk azokra,amiket hallottunk,tanultunk,és tapasztaltunk az Úr Jézussal kapcsolatosan,mert közel az Úr.

 2. Valamikor 2015 tavaszán történt, hogy valakik vagy valamik megtámadtak. Mind a két eset éjszaka történt. Az első esetkor onnantól emlékszem, hogy látom magam az ágyon feküdni és szép lassan ereszkedem vissza a testembe. Hason feküdtem arccal nyugat felé, a bal kezem a fejem mellett a jobb kezem pedig a testemnél volt. Visszatérés közben éreztem, hogy valami nagy, fémes hangon – olyan volt mint egy robot – fut felém kelet felől, a szobákon és a falakon keresztül. Amikor visszaértem testbe akkor ért oda az ágyamhoz és megállt. Megbénított, nem tudtam mozogni. Néhány másodperc elteltével a bal kezemet ki tudtam szabadítani és felé csaptam, ekkor az a valami eltűnt. A második eset egy pár héttel később történt. A két eset között megnéztem ezt a videót, amit a testvérem küldött át, akinek nem meséltem az esetről. Ez alkalommal is ugyanúgy feküdtem, mint az első esetnél. Arra ébredtem, hogy valami fogja a két csuklóm és nem tudok mozogni, majd a fejét szorosan odahajtja az enyémhez, mintha mondani akarna valamit. Nem csinált és nem mondott semmit, de soha életemben nem rettegtem annyira, mint akkor. 5-6 másodperc telhetett el, mikor elkezdtem magamban mondogatni, hogy “Jézus kérlek segíts!”. Mikor kimondtam harmadjára már nem a szobámban voltam. Olyan volt mintha a semmiben lennék, fehér fény vett körül mindenhol és végtelen nyugalmat éreztem, majd azt mondtam magamnak, hogy ” Úgyse történhet semmi bajom.” Ezt követően visszakerültem a szobámba és az a valami már nem volt ott. Nem tudom, hogy ez a dolog miért történt velem, talán csak egy teszt volt. Ezután úgy gondolom, hogy Jézus tudása és bölcsessége benne van mindenkiben és a második eljövetele megfog történni megértés formájában mindenkinél, amikor eljön az ideje.

  1. Légy áldott, hogy ezt megosztottad ! Ne féljen SENKI – ha Isten velünk, ki ellenünk ?

  2. Kedves Woodoo (ez a név kicsit azért visszás) 🙂 ! Úgy vélem (ha tévedek, bocs), hogy nem születtél újjá még Jézusban, ezért elsősorban erre lenne szükséged, hogy a neved fel legyen írva az élet könyvébe, ami után ha meghalsz is testben, örök életet kapsz és új szellemi testet Jézustól és vele leszel együtt a többi szenttel. Ha ez nem történik meg, Isten igéje szerint elkárhozol, tűz által megszűnsz létezni, mert nincs senkiben örök élet magától. Ezek a jelenségek amik történtek veled, majdnem biztosan sátán királyságának dimenziójából való, olyan entitások műve, akik a démonokhoz hasonló lények. Jól tetted, hogy Jézus nevét segítségül hívtad, mert Ő legyőzte ezeket a patkányokat, az összes ismert és ismeretlen fajtájukat, és az Ő hatalmát ezek fölött még nekünk is adta (ez a Jézus nevében megvalott ima és kérés, de akár parancs is a lényekkel szemben). Ha megtérsz bibliai módon, akkor nem csak örök életet kapsz Jézustól, Ő belép az életedbe a Szent Szellem által és megváltoztat, hanem Jézus vérének védelme jön az életedbe, és az Ő nevének használatának ereje, joga is. A visszajövetele viszont nem valami elmebeli vagy szellembeli megértés lesz, hanem egy nyilvános és fizikai eljövetel, hatalommal és dicsőséggel, az akkor élő emberek nagy többségére nézve pedig ez ítéletként fog hatni. Az Ő népét már előtte elragadja magához. Ezeket a nyomorult és illegális lényeket, mint a démonokat és az ún. idegeneket, amik valójában biorobotként működő hibrid genetikai termékei sátánnak, de még a szellemi ranglétra tetején álló bukott angyalokat is ki fogja irtani, a megemésztő tűz által (Gyehenna). Hallelúja !

   1. Halleluja, Arpiel ! A történet során Jézus nevében lettek elküldve … HA az Ő nevében lettek elküldve, miért címzed neki – értem én, hogy bármely olvasónak – mintha nem tudná, MELYIK ÚT visz át a halálból az életre …
    Igaz, ha arra készteted, hogy átgondolja Jézushoz tartozását, csak erősebben fogja magát Hozzá kötni, így minden javunkra válik.
    Alleluja ! 🙂

   2. Kedves Arpiel! Talán nem is vágyom örök életre. Szerintem unalmas lehet ahol nincs változás. És ha már nincs változás akkor nincs fejlődés sem, ami miatt talán visszakerülsz az idő körforgásába, ahol minden út a halálba vezet, minden szerelem és barátság mindre ugyanaz vár. Fájdalom és veszteségek kísérik végig az életünket, amire igazából szükségünk van, mert amíg minden rendben van addig nem foglalkozunk azzal, hogy miért vagyunk itt és esetleg mi értelme van az életnek. Elég kemény életem volt eddig, de egy ideje különös nyugalmat érzek, és őszinte leszek nem érdekel, ha ezután csodálatos életem lesz, vagy 60 év szenvedés vár még rám azután pedig elkárhozok. Nem olvastam a bibliát nem tudom hogy kell megtérni, de ha valaki csak azért tesz jót vagy bármi mást, hogy jutalomként örök életet kapjon, az számomra még nem lesz jó ember.Nekem nincsenek elveim, mindig az adott pillanatban döntök, talán csak egy “szabályom” van, hogy ha olyat akarok tenni vagy mondani vagy esetleg olyan döntés előtt állok, akkor belegondolok, hogy nekem az hogy esne, és ha úgy érzem, hogy nem esne jól akkor nem csinálom. Én igy tudom meghatározni, hogy mi jó és mi nem az, nem azt nézem, hogy mi jár érte.
    Ha jól tudom, akkor Jézus utolsó szavai azok voltak, hogy “Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” és te azt mondod, hogy Ő vissza fog térni és bosszút fog állni. Ne haragudj meg, de ennek nincs értelme, de ha igazad van, és Jézus ilyen bosszúálló, akkor talán jobb, ha semmivé leszek. Szerintem égnek állna a hajad, ha leírnám, hogy hogyan látom a világot. 🙂 Minden jót!

    1. Bocs, én nem azt írtam, hogy bosszút fog állni Jézus. Azt mondtam, hogy hatalommal és dicsőséggel jön vissza, nem alázatosan ahogy itt volt a korábban a Földön. Valóban lesz egy ítéletként is fölfogható rendrakása és megtisztítása a teljes bolygónak, és ez sok áldozattal fog járni, pont azért, mert a világ lakossága majdnem egyként megy totálisan az antikrisztust követve az Isten elleni lázadásba. Nem hiszem hogy égnek állna a hajam attól amit magam is tudok. Borzalmasan siralmas állapotban van a Föld lakossága, és ezen földi dolgok (új világrend, politika, tudomány, a civilizáció iránya összességében) iránya is zsákutca. Már elkerülhetetlen ez a szakadékba esése a földi civilizációnak, le fog járni a türelmi idő és ez a kegyelmi korszak. Most van idő és lehetőség még megtérni (befogadni Jézust az emberi szívbe, elfogadni az Ő megváltását és kegyelmi ajándékát, azzal együtt, hogy az ember meg is változik) amíg nem késő. Sőt még azt a kitüntetett és kivételes alkalmat is megkapjuk, hogy kiragadtatunk ezen utolsó idők pusztítása elől Jézus által a Menny dimenziójába, mindenesetre nem mindegy hogy hol tölti az ember az örök létet, megmarad e abban az újrateremtett világban ahol Isten is lakik (amiben értelmét vesztik olyan fogalmak mint változás meg körforgás, pont ezekből is való szabadulást fogja jelenteni), vagy elkárhozik bármit is jelentsen ez. Amikor azt mondta Jézus: “Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek”, az pont rólam és rólad is szólt. Ő megtette, és az Atya sem úgy tekint rád, mint bűnös és vele kibékíthetetlen teremtményére. Jézus egyszer és mindenkorra megbékített minket az Ő atyjával, elhozta és nekünk adta az örök életet, de ezt el is kell ám venni, és hagyni magunkat megváltoztatni, felkészíteni az útra az Ő Szent Szelleme és Igéje által. Ez az újjászületés folyamata. Magunktól nem fog menni, de mi is kellünk hozzá. Keresd Őt és megtalálod, még elkérhető, még nyitva áll a Menny kapuja, és Ő kopogtat a szíved ajtaján:
     “Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen: tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss. Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg! Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán. Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!” (János Jelenések 3, 15-22)

   3. Kedves Arpiel! Egyszer egy gyógyító azt mondta nekem, hogy reggel mikor felébredek mondjam el háromszor, hogy elfogadlak Jézus. Hetekkel később az egyik reggel mikor kimondtam másodjára akkor egy hang azt mondta, hogy már elfogadtál. Nagyon meglepődtem, mert addig nem tapasztaltam ilyesmit.
    Azt, hogy borzalmas a világ csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Én úgy látom, hogy ez egy hatalmas nagy játék, ahol tökéletesen működik minden. Két dolog köt ide minket, a boldogság és a remény. A boldogság csak egy visszajelzés, hogy teljesült egy vágyunk, de ha ezeket már nem érzi az ember akkor egy percet sem akar itt lenni, bármilyen szép és békés az élete. Akik hatalmon vannak és pusztítják a földet és nyomorúságot hoznak, szerintem ők az angyalok. Ezzel érik el, hogy elkezdjünk ébredni és rájöjjünk, hogy ez nem az otthonunk, mert amíg minden szép és jó addig nem foglalkozunk ilyen dolgokkal. Ne gondold, hogy valami sátánista vagyok, nem élvezem, ha valakit szenvedni látok. Szerintem az a lényeg, hogy kitaláljunk az útvesztőből, amire a mai világban nem sok esélyünk van. A szülők és a társadalom is nagyon rossz irányba vezetnek, szinte végtelen lehetőség van, hogy elvonják a figyelmünket a lényegről.
    A sorsunk előre meg van írva esetleg késleltetni tudjuk azt, ami ránk vár, de elkerülni nem. Bizonyos érzéseinken keresztül segítenek a döntéseinknél, ilyenek a szeretet, félelem, vágyak…. Az olyan érzéseink, mint a harag, irigység, féltékenység a tudatosságunk szintjét jelzik. Ha elég tudatosak vagyunk akkor ezekkel már nem kell megküzdenünk. Mivel nem igazán térhetünk le a megadott útról így nincs büntetés vagy elkárhozás. Aki elhiszi, hogy van elkárhozás az elfogadja azt, és ez azt jelenti, hogy képes lenne megölni a saját gyermekét, és az ilyen emberek akarnak szentek lenni?
    Kérlek, ha netalán válaszolnál, akkor ne azt írd le, amit elhittél a bibliából, hanem azt , amit megértettél az életből. Egy időre tedd félre a bibliát és próbáld megérteni az életet. Tudod a hit még semmit nem tett igazzá és, ha jól tudom akkor Jézus sem olvasta a bibliát mégis rájött a lényegre.

    1. Remélem, hogy meg fogod találni az utad, vagy az út kiegyenesedik alattad! DE Jézus miért olvasta volna a Bibliát (az Újszövetséget) amikor Róla szól ? Az Ószövetséget pedig egészen biztosan igen – mint ember – függetlenül attól hogy azt mondta: “mielőtt Ábrahám lett, én VAGYOK” !
     Örülök hogy elfogadtad Őt, az Úr áldjon és őrizzen !

    2. Sajnos elég zavaros dolgokat is írtál, amolyan népszerű ezoterikus turmixot, a sok emberi (keleti) bölcsesség látszatát (aki ebben él, neki biztosan valódi bölcsesség) keverve bizonyos bibliai igazságokkal, illetve azok elferdítésével. Nem hiszek az önmegváltásban, sem az önismeret meg tudatosság önmegvilágosításában ! Ezek a legnagyobb über önbecsapások. Zen, meg Krisna tudat, Taoizmus stb. Ismerni vélem ezt az utat. Végtelenül beszippantó hatású, a teljes megismerés érzését, a biztos tudatosság és a mindenen felülemelkedését adó ismeret, megértés. Látszata !!! Jártam arra, tudom miről beszélek. A valóság felismerése, de főleg az igazság nem elérhető így a földön magunktól ! Ezt ígéri minden okkult, ezoteria, néha a filozófia meg művészetek is, de mindhiába. A látszatnak egészen nem evilági létezéseit meg lehet tapasztalni, de egyrészt nem ez a lényeg, másrészt meg ordas természetfeletti hazugságok, az 1000 IQ-s intelligenciájú által manipulált eszméi szövevények közt, ember nem tud kiigazodni, átlátni, csak az önbecsapás ultimátum végzését követi el, a megvilágosodás égisze alatt. Ez a totális bukta. E világ “istene” sátán. A legfőbb bukott angyal, egyfajta ellenisten, nagyjából totális uralommal alapszinten az emberi lelkek és élet fölött, de a civilizáció felett is. De nem predesztinatíven, nem irreverzibilisen. A lét és emberi élet értelme, azon út, ami innen és ebből kivezet, egyfajta megismerő és megtérő út által abba a világba, ami Istennél vár. Ez nekünk nem megy, nem fog sikerülni, mert az önmegváltás elve kudarcnak ítélt lehetetlen dolog. Az ismert Münchhausen báró féle próbálkozás, mintha lehetséges lenne önmagunkat a hajunknál fogva a sárból kihúzni. Nem véletlenül lett így, Isten akarata, hogy a legfőbb cél, a vele való kapcsolat által legyünk kimentve, mert erre csak Ő képes. Addig amíg ezt az ember nem látja be, a kárhozat (megszűnés) felé halad, ha ezt felismeri és él is vele, általa, akkor rátért az ÚT-ra, és életet kap, ami örökké fog tartani.
     Szeretnék válaszolni tételesen is azokra a dolgokra amiket írtál, mert úgy látom nem jól láttad vagy értetted őket. Az a gyógyító nem tudom újjászületett keresztény volt e vagy nem (remélem nem), aki azt mondta, hogy minden reggel mondogasd amit kell, mint egy mantrát. Ez nem kóser. Ettől nem lesz közelebbi kapcsolatod Jézussal. Ez csak mentális megerősítés, ismételgetés, amit a boszorkányok meg varázslók használnak.Nem csoda, ha már maga Jézus szólt, hogy hagyd már abba. 🙂 Amit írtál a boldogságról, meg reményről fontos, de nem csupán ezek adják az emberi élet értelmét. Amikor nem evilági, hanem feljebbvaló dolgokkal foglalkozik az ember vagy egyenesen Istennel találkozik, már ezek a fogalmak is eltörpülnek és akár értelmetlenné is válnak vagy új értemet nyernek. A legfontosabb szerintem, a kapcsolat és közösségben való egyé válás (koinónia). Amit az angyalokról írtál majdnem igaz, csak ők nem a szent angyalok, akik a nyomorúságot és pusztítást szítják, hanem a bukott angyalok, sátán királysága. A legnagyobb hiba ott lehet az ezoteriába, hogy notóriusan hallgat a bűnről, sokszor a személyes gonoszról is, sátán létét elvitatja, tagadja. Egyfajta szellemi emelkedettségből már ezen is fölülemelkedett. Főleg, ha pont sátántól és általa manipulálva jönnek ezen eszmék, szellemi irányzatok ! Ő minid is nagyon ügyelt rá, hogy ne látszódjon és megtartsa az inkognítóját. Legnagyobb hazugsága mindig is a saját léte és munkássága letagadása volt. Nem gondolom, hogy sátánista vagy, de azt igen, hogy mint a legtöbb megtévesztett emberi lény, sátán hazugsággyára által megtévesztett és összekavart, igen. A luciferánusok is azt hiszik, hogy jó amiben hisznek, sőt, hogy Lucifer a fényhozó, ő az aki megvilágosít, adta a tudást és mutatta a felszabaduláshoz vezető utat. Az emberiség sosem tanult sem a történelméből, sem az ún. szenvedési iskolákból (amire te gondolhattál) ! Az emberiség a bűnben és romlottság bukott állapotában vesztegel, megkötözött rabként, és ebből senki nem szabadíthatja ki csak Jézus, sőt még Ő sem. Csak egyénileg mehet hozzá az ember, mindenki a maga lelkével számol el neki, és nem valami kollektív tudat meg közösség. Az hogy nem az otthonunk e föld, csak félig igaz, mert “átutazók vagyunk e földön” és végső állandó otthonunk valóban az Isten országa a Mennyben. Hála Istennek, Ő nem egy despota isten, a predesztináció nem azt jelenti, hogy “nem igazán térhetünk le a megadott útról így nincs büntetés vagy elkárhozás”. Ez egyszerűen nem igaz. Pont fordítva van ! Ez pedig a szabad akarat jelentősége. Választhatsz abból a kismillió útból amin a világ megy, és választhatod azt az utat, amit Jézus kitaposott, aki az Út az Igazság és az Élet. “Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.” Erre mondta Jézus: “Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt.” Ez a választás a megtérés, a többi pozitív következményével együtt.
     Azt is írtad: “Aki elhiszi, hogy van elkárhozás az elfogadja azt, és ez azt jelenti, hogy képes lenne megölni a saját gyermekét, és az ilyen emberek akarnak szentek lenni?” Ezt a mondatodat viszont már nem is értem, hogy mire gondoltál, de az biztos, hogy egy keresztény ember ölné meg legutoljára a gyerekét, valószínűleg soha és semmilyen körülmények hatására sem. A szentség azt jelenti elválasztás. Elválasztás és kiválasztás a világból, a bűnből, és leginkább sátán szellemi hatalmától és a halál hatalmától. Az utolsó mondatodra pedig azt tudom válaszolni, hogy Jézus olvasta a Bibliát, ha nem is ebben a formában. Sokszor idézte az “írásokat”, felolvasta a tekercseket (Mózes és a próféták könyvei), de a “lényegre” én sem hiszem, hogy az írásokból jött rá, pedig azok sokszor róla beszéltek (ezek az ószövetségi próféciák a megváltóról, amik mind beteljesedtek Jézus eljövetelekor), hanem az Ő mennyei Atyja által kijelentve, sőt megélve. “Én azt hirdetem nektek, amit Atyámnál láttam, ti azt teszitek, amit atyátoktól tanultatok.” Végül, én nem tudom szétválasztani amit megértettem, megtapasztaltam attól amit olvastam az Isten igéjéből, mert az nem emberi beszéd, hanem Jézusé, és mert abból következik a megértés ! “Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel….(Az Ige) volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be.” Ebből megérthetsz mindent amit kell, és azt is, hogy ennek az egésznek a legfőbb mozgatója a szeretet. “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

    3. Tisztán látszik, hogy a félelmed szüli a hitedet. A kereszténység – aminek az inkvizíciót, gyermek molesztálásokat köszönhetjük és még sok mást – , de igazából az összes vallás megbélyegzi az élvezeteket, az örömöt. A “bibliádat” emberek írták, hogy hatalmat gyakorolhassanak a többi ember fölött. Sajnos a legtöbb ember túl primitív ahhoz, hogy ezt lássa. Talán igazad van, hogy a szeretet a legfőbb mozgató, de biztos vagyok benne, hogy te még soha nem érezted igazán.
     Az a gyógyító akkor elmondta, hogy mik fognak velem történni, ami szóról szóra úgy történt ahogy mondta.

    4. Már hogy látszódna tisztán az számodra, amit nem ismersz, nem értesz ? A hitemnek semmi köze a félelemhez, ne vetítsd ki magadat rám ! Én személyes atya-fiú kapcsolatban állok Jézussal. Te még mindig egy kalap alá veszed a krisztusi kereszténységet a katolikus vallással, pedig akkora különbség van köztük legalább, mint a Gizike meg a gőzeke közt. Az egyik az amit nagyjából ismersz és elítélsz (a vallás), a másikat pedig csak hírből sem ismered (Krisztus megváltásának szeretete és követése). Azt írtad, hogy a “bibliádat” emberek írták, és ez igaz. Csak nem mindegy, hogy a saját gondolataikat és szellemi látásukat, elképzeléseiket írták le, vagy Istentől kapott instrukciókat, és megéléseket. Ebben tévedsz, hogy csak emberek kitalációjának látod azt, ami Isten igéje. Az emberiség hatalmi ága a történelemben mindennel tudott élni és visszaélni is, a Bibliával is, ebben igazad van. Ezért is tanított Jézus az egyéni és személyes hitről, amihez nem kellenek tömegmanipuláló papok meg klérus, hanem sokkal inkább Szent Szellem.
     Azt pedig elárulom neked, hogy sátán és az ő szellemei is tudnak gyógyítani, meg jövendőt mondani, ismerni emberek rejtett személyes dolgait.

 3. Attól még lehetett teremtés is — hogy van az evolúció!
  A fajok fejlődnek, tökéletesednek!

  És az evolúció hívei is hiszik Istent.
  Darwin mondta:
  “Pontosan az késztet engem Isten létezésének elfogadására, hogy tapasztaltam, mekkora az állati (és növényi) fajok fajta- és formagazdagsága.”

  1. A fajok változnak alkalmazkodnak de csak addig a határig ameddig Isten meghatározta a “fajtájukat” genetikai kódjukat.
   Gyakran keverik a mikroevolúciót a makroevolúcióval. A suliban is úgy butítják a diákokat hogy a makroevolúciót mikroevolúciós példákkal támasztják alá holott ez egy baromi nagy csúsztatás.
   Egy halból soha nem lesz kétéltű egy hüllőből pedig nem lesz madár!! Egyszerűen nincsenek meg hozzá a genetikai programjai. Nem beszélve az életképtelen átmeneti formákról amik nem léteznek csak a tankönyvek hasábjain megrajzolva.
   Bármilyen fosszíliát találtak eddig az soha nem volt átmeneti forma!! ezt elfelejtik a suliban megírni, csak a rajzokat nyomják és úgy tesznek mintha léteznének hozzá kövületek is..
   Darwin lassan elvesztette a hitét írja is hogy nem érzett fájdalmat, lassan lett ateistává, élete végén lelkiismeret furdalása miatt visszavonta az elméleteit.
   Az ember SOHA nem volt majomszerű lény!! Szegény neander völgyieket is kezdik végre rehabilitálni és embereknek ábrázolni a majomarcok helyett még a világi tudósok is.
   Ők egy kihalt embertípus volt. Mintha az afrikai raszt kihalt volna és megtaláltuk volna a koponyáikat. Mivel előreugró állkapcsuk van lehet hogy majomszerű lényeknek ábrázolták volna őket. Ugyan így ha most egy neander-völgyi szembe jönne velünk az utcán egy zömök viking típusú emberre emlékeztetne..

  2. Kedves Szpacsek ! Mint biológia végzettségű (nem középiskolás fokon) keresztény kell hogy megcáfoljalak. Az evolúcióhívők nem hisznek a teremtésben. Nem véletlenül lettek evolúcióban hívők. Ez alól a fából vaskarika (újjá nem született) katolikus teista evolúcióhívők a kivételek. A teremtés és az evolúció kölcsönösen kizárják egymást. Tudod két egymást kizáró feltevés egyszerre nem lehet igaz. A genetika célja a változatlanság megőrzése és a tulajdonságok örökítése, úgy hogy a sokféleség és a kombinációk megőrizzék a faj sajátosságait. Isten ősbrachimokat teremtett, ezt nemnek írja az Ige. Ez nem azonos a mai fajjal de még a hasonló nevű nemzettséggel sem. Ezeknél kissé nagyobb taxonómiai kategória lehetett, a mai család és a nemzettség közötti. Ezek voltak az ősfajok “és szaporodtak a maguk neme szerint”. Ezekből lettek a mai nemek és fajok, illetve a faj alatti kategóriák (alfaj, alak, változat, fajta). Ez az “evolúció”, egy genetikai szétválás, sőt nem fölfelé ható változás hanem lefelé, egyre gyengébb genetikai sűrűséggel. Az embernek nem volt párja vagy változata. Az emberelődök a korábbi teremtés és földi civilizáció és populációk nyomai, ahogyan a letűnt ősi állatok, növények is. Igen a dinoszauruszok kora is. Ma nem hüllő dominancia van, hanem emlős. Ahogyan Isten a maga képére teremtette az embert, többek között emlősnek is. A korábban említett változások (nem mutációk és kiválasztódás, hanem a genetikai sodródás és társaik) a már kódolt genetikai sokféleségből hozták létre a mai fajokat és azok alatti kategóriákat, ahogyan az ember a tenyésztői munkával létrehozta a még kisebb eltéréseket mutató fajtákat a fajokon belül. Ez maga a mikroevolúció. Megfigyelhető jelenség. A többi kamu. Üdvözletem !

   1. Nekem meg az a véleményem, hogy Isten felállított egy önmagát felépítő és fenntartó rendszert, amelynek a motorja az evolúció. Az evolúció mélyen bele van írva az egész üdvtörténetbe, elegendő csak ezt a részt emltenem: “Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte.” (Kol 1. 15)
    Egyoldalú Biblia magyarázatokkal táplált értelmed valószínűleg tiltakozni fog az ellen, hogy ezt az igerészt úgy értelmezd, ahogy valóban lehetséges: Jézus minden teremtmény elsőszülötte, a madáré, halé, stb. és végül az emberé is. Mindezek teremtmények. Márpedig, ha így van, az csak az evolúcióval magyarázható meg: minden élőlény fejlődése egyfelé, Krisztus felé mutat. Ő áthatja az egysejtűtől az emberig a teljes teremtést. De nem statikusan, ahogy a fundamentalisták képzelik, hanem dinamikusan: az evolúcióba ágyazva. Nagyon jól ismerem a kérügma 6 pontját, és éppen ezért állítom, létezik másféle magyarázat is, és nem összeegyeztethetetlen a Szentírással, csakhogy ehhez másképp kell összeolvasni a szövegeket.
    Csak egy egyszerű kérdéssor: van-e értelme, esélye, célja az emberiség létének Krisztus személye nélkül?
    Ha erre nemleges választ adnál, akkor kézenfekvő, hogy a bűnre, pontosabban az ősbűnre akár nincs is szükség.

    1. Az első kérdésedet idő/esemény dimenzióba kell állítani és akkor kiderül a csapda (ne haragudj, de bizonyám).
     HA a Paradicsomkertet vesszük, OTT volt cél: Istennel együtt élni tökéletes boldogságban, Jézus még nem jött el (persze tudjuk, hogy Isten tervében nyilvánvalóan benne volt a MEGVÁLTÁS de ez másik kérdés). Az ember bűne miatt ez nem állhatott fenn, ezért IGEN, “később” szükség volt a Megváltóra …
     Arról pedig nincs szó, hogy a bűnbeesésre szükség volt-e … TELJESEN MÁS most, tőlünk nézve: érted, hogy mindenképpen idő/esemény dimenzióba kell helyezni és ezért hibás a kérdésed?

    2. Egy ponton tévedsz, de ott nagyon. Az hogy Jézus az elsőszülött, azt jelenti, hogy Ő született, nemzetett az atyjától (ezért is Isten). Mi, és mindenki (angyalok) és minden más, teremtettünk. Születni csak föntről születtünk újjá (már aki…) és lettünk Isten gyermeke, de eredendően teremtmények vagyunk. A fejlődés nem Isten módszere, mintha Ő nem tudna tökéleteset alkotni azonnal ! Sátán találmánya a folytonos fejlődés, aki azt hiszi egyszer maga is Istenné válhat. Az egész okkult irodalom, ezotéria a fejlődésről szól.

   2. Remélem, kedves Arpiel, hogy nem egykaptafára nevezed/kezeled a testvéreidet, akik katolikusok. Tőlem például, akár a pápa is mondhatja hogy elfogadja az evolúciót, abszolút nem érdekel. Nem kompetens: és már volt nagy bukta tudományos kérdésekben, “illene” abból tanulni!

    JÉZUS alapított “valamit” ti. egyházat ! Ő LETETT VALAMIT és az ott van. És “a pokol kapui nem vesznek erőt rajta”! – ugye, Ő mondta 🙂

    Más.
    Lehet, hogy már megköszöntem, de akkor most megint: sokáig lelkesedtem Teilhard de Chardin teológiájáért, és PONTOSAN TE mutattad meg (a mindennapin) hogy elfogadhatatlan. A folyamatos “fejlődés” majd “krisztusivá fejlődés” ?! : szörrrrnyűűűű – vagy, csak egyszerűen HAMIS ! De, persze, a teilhardizmus sem “kötelező” 🙂 – csak nagyon népszerű volt évtizedekkel ezelőtt.

    1. Persze, hogy nem nevezem/kezelem egy kaptafára katolikus felebarátainkat. Sajnálatos helyzetben vannak, kb. mint a zsidók. Ez a Teilhard de Chardin olyan, hogy még a neve sem áll jól. 😀

    2. Szerintem nem vagyunk sajnálatos helyzetben gondolj Péterre, akire azt mondta az Úr (ez nem történhet meg veled – mondta Péter amikor Jézus a haláláról beszélt) hogy távozz, Sátán. Ez durva válasz részemről, belátom, és remélem, hogy nem haragszol 🙂 kedves Arpiel.
     Az Úr IGAZI teljes hagyatéka felülmúl mindent: olyannak tartom magam, mint a királyi csemetéket, micsoda ellátás, bánásmód, nevelés, kivételes helyzet mindenben!
     SAJNOS nem értitek, hogy is van a dolog a “szíve közepén”! De, az akkori zsidókhoz hasonlítani, kimondottan helyes. (Persze tudom, hogy nem így gondolod, hanem, hogy nem találtuk meg a Megváltót 🙁 )
     Mert attól, hogy a főpapok halálra adták az Urat még nem lett érvénytelen az Ószövetség! Ez nagyon komoly hasonlat … TALÁN érdemes rajta elgondolkozni …

     Ugyanígy, amit Jézus mennybemenetele előtt “oda” elhelyezett, az OTT VAN éltet máshoz egyáltalán nem hasonlítható módon

     KIVÉTEL a Szentlélek, Aki kiárad és megújítja a földet 🙂 például itt https://www.youtube.com/watch?v=ZzeKa8a9arg BENNE teljesség van.

    3. Kedves Éva !
     Sajnálatos a fura többesszám használatod, amivel ha jól értem, a zsidókkal azonosítod magadat. Én is (részben) zsidó származású vagyok, de már megértettem (korábban büszke voltam a vér szerinti származásra), hogy mit is jelent az az ige, hogy Krisztusban nincs már zsidó…..Azért kell ezt most leírnom, mert annyira makacsul uralkodik egy korszakos és állandó téveszme keresztény körökben, ami azt tanítja, hogy az Ószövetség érvényes ma is. Nem az ! Az Újszövetséget Isten nem azért adta, hogy aki akar válogathat az előzőből meg az újból. Ez nem valami második verzió, ami az előző javítása. A korábbi rossz volt, árnyéka az újnak, ami viszont tökéletes. ?Amikor újról [új szövetségről] beszél, elavulttá tette az elsőt, ami pedig elavul és megöregszik, közel van az enyészethez.?(Zsidók 8:13) ?Mert ha az az első kifogástalan lett volna, nem kerestek volna helyet a másodiknak.” (Zsidók 8:7) ?Nem mintha magunktól alkalmasak lennénk arra, hogy saját magunk eldöntsünk dolgokat. Ellenkezőleg: a mi alkalmas voltunk Istentől van, aki alkalmassá tett minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem a betűé, hanem a Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.” (2 Korinthus 3:5-6) A mai gyülekezeteknek egyik legnagyobb problémája a két szövetség keverése, az ószövetség aktualizálása (mint szövetségé), és a nyáj törvény igája alá való hajtása. Ez odáig fajulhat, hogy üdvösségi kérdéssé válik az ügy, pontosabban annak elvesztése is lehet a következmény. Az Ószövetségről egy rövid cikk. http://wbsh.info/oszovetseg-fontossaga.htm

  3. Sziasztok!

   Nekem is volt ilyen élményben részem. Ezt a videót akkor még nem láttam, nem is volt tudomásom róla. A legutolsó rémálmomban (kora gyerekkoromtól kisértett, de akkor egy feketeség el akart kapni), és az utolsó előttibe már a kezét is láttam. Ez után egy fehér színű pikkelyes fekete gombszemű kb. akkora mint én vagy egy kicsit kisebb szörny vagy figura fogta át vagy ölelte át a nyakamat, miközben ültem a széken és oda hajolt hozzám. A következőt súgta a fülembe: most már az enyém vagy , nem menekülhetsz. Remegtem és reszkettem, de valahogy az álmomban képes lettem arra, hogy Jézus nevét hívjam segítségül, amit kb háromszor ismételtem meg vagy max. 4szer, de azt is ólmos hangon, mint aki kiabálni akar, de alig jön ki hang a torkán. Az utolsóra elment és azóta sem jött vissza. Dicsőség az Úrnak!

 4. Kedves Viktória.
  Ha azt gondolod csak jelenlegi fizikai világunk entitásai léteznek esetleg más bolygókon is hozzánk hasonlóan.. És csupán emberek állnak az elterelések mögött. Legyenek azok vallási vagy okultisa, vagy 4. típusú találkozásokat megélők.
  Akkor nagyon tévedsz.
  Az őrülethez pedig az kell ,hogy ne legyen biztos talajod, hogy összezavarodj és ne légy biztos abban miben is higgy, mi is az igazság a sok elmélet hit és megtapasztalás mögött.
  Ha pedig nem marad más mint a saját elméd , mert nem hiszel sem Istenben sem senkiben, végül csak úgy menekülhetsz meg ha képes vagy magadat a saját hajadnál fogva kihúzni.

  Én és ezen az oldalon még páran azért állunk biztos talajon mert ez nem a mi erőfeszítésünk.
  Nem a mi elménk teremtette ezt a talajt.
  Hanem a világmindenség alkotója megszánt minket és adott egy biztos talajt. A mi részünk hogy ragaszkodunk hozzá ez pedig a hit. Élő kapcsolat naponta. Párbeszéd vele. Az életünk kis és nagy dolgaival kapcsolatban. Ő pedig válaszol. Adott egy könyvet a bibliát nekünk, ami az igazságban útmutató, de Ő nem a könyvben lakik.
  Onnan ismered meg ezt a csoportot még ha sok részletben vitatkoznak is egymással ,hogy számukra Jézus öröktől való Isten! Híd aki újra összeköt a világmindenség alkotójával. Aki emberi formát vett fel, belépve az emberi vérvonalba. Hogy megváltsa az övéit.

  A manipulációk a figyelem elterelések nem csak emberi eredetűek! Akkor is ha a valódi átélések között hamisítványok is akadnak.
  És a kormányok sem akarnak tök hülyének látszani.
  Furcsa hogy egyedül Jézus neve volt hatásos.
  Ezt egyik sem fogja a nyilvánosságra hozni. Mert akkor kiröhögik őket elveszítik a “hitelüket”.
  Így marad mindez a háttérben.

  1. Azt írtad Shanza , -Jézus öröktől való Isten! ” — ráadásul felkiáltó jellel!

   Most teljesen lényegtelen az, hogy Te miben hiszel, egy a lényeg miképp éled le az életedet milyen becsületesen alkotó emberként az határozza meg a halhatatlanságodat egyszer ha távoznod kell és megtért a Teremtő szellem Istenhez, nem pedig a hited.
   De még ebben z estben se lenne szabad Istent Jézussal helyettesítened, mert őszintén? lehet hogy ez már sértő Istenre ilyet leírni, kimondani, még gondolni is– bár Isten nem büntet senkit soha– mindenki önmaga ítéli a saját lelkét pusztulásra vagy halhatatlanságra.

   Jézus a fennmaradt írások szerint egy karizmatikus para-képességekkel született és saját népének nyomorúságán segíteni kívánó ember volt– vagy i gyógyított, és tanította a népét. DE!! EMBER VOLT CSAK.
   Az ember viszont csak és kizárólag egy nagyság lehet illetve tiszteletre méltó Ember de nem több! Nem istenné vált csupán elképzelhető, hogy példaszerű-életének köszönhetően eggyé vált, részévé-vált Istennel– de minden olyan emberi lélek amely életében valóban Emberként becsülettel élte azoknak a lelke is ugyan ezt a sorsot kapják és válhatnak halhatatlanná.

   Ami pedig az univerzumunkban létező más életeket illeti épp úgy létezhetnek mint mi itt a Földön a veszélye csupán az, hogy itt nem mi voltunk az első életek, hanem a dinoszauruszok világa– vagy is lehet máshol is van élet de ott nem pusztult el az első élet– az fejlődött esetleg tovább tudatilag– vagy ha nagyobb méretű a bolygó akkor még ember nagyságú hangyák is,lehetnek akiknek az ember csak desszertnek szolgálna tányérjukon!– jobb nem festeni az ördögöt” falra– mert bárhol és bármilyen élet keletkezik mind MAGAM természetűvé válik,mint az emberi faj vagy az állatvilágunk– saját faját tiszteli csak esetleg a többit elpusztítani lenne képes a MAGAM természete miatt, amelyet viszont MINDEN élet a benne lévő és őt élővé tevő két lelkétől válik azzá ami!
   Tudod egyáltalán mi a lélek benned? mitől élsz,mozdulsz és gondolkodol? NEM,mert egyetlen vallás se magyarázta el, mert nem tudják még ma se– még Jézus se tudta! épp ez a bizonyíték arra hogy csak egy zsidó ember volt és halt mint mindenki más!

   A lélek energia hálózat bennünk- és két lélek van bennünk, az egyik kialszik mint mécses kanóca, a másik kilép a testből és megtér a Teremtő Istenhez a FÖLDÜNK LÉLEK ENERGIÁJÁHOZ. A Földünknek csak annyi köze van az univerzumhoz, hogy mint bolygó ott keletkezett valamikor régen. DE az életet a Földünk két fantasztikus LÉLEK vagy isteni energiája alkotta, a Szellem Isten és a Teremtő Erő.

   Tudod kedvesem, én nem hiszegetek, hanem szembesültem Velük”, akaratom ellenére, csak “beléjük botlottam” miközben azt kutattam, mi által keletkezett az élet. – ezért tudom azt is mi bennünk a lélek és hova kell majd megtérnie a test-halála után.

   1. Jézus maga monda önmagáról miszerint egy Istennel.”Én és az Atya egy vagyunk” “Aki látta az Atyát látott engem” Valamint azt is mondta : “mielőtt Mózes lett én vagyok!.” Valamint azt is “Én vagyok az alfa és az Ómega..” Valamint papi imájában János evangéliumában úgy beszél mint aki a történelem kezdete előttről jött , hogy teljesítse a küldetését ,Földre jött emberi formában és most visszatér az Atyához a dicsőségbe.
    A történelem során az ellenségei sokan akarták őt meghazudtolni. Miszerint csak egy ember volt.
    Kedves Viktória mondhatod azt hogy csak egy ember volt, de akkor azt is mondod “Jézus hazudott”.
    Valamint ha Jézus számodra csak ember volt akkor neked nincs megváltás.
    Akkor ahogy írod is az ember saját magát váltja meg a jó cselekedeteivel és saját igyekezetével.
    A hit nem más mint az hogy hiszek Isten igéjének és annak hogy Jézus igazat mondott. Isten pedig 2000 éven keresztül is meg tudja Őrizni a szavait mindenféle hamisítási és átírási igyekezet ellenére. Ha Isten nem szól közbe nem lett volna reformáció sem és senki nem olvashatná a saját nyelvén a bibliát, csak néhány kiváltságos aki tud latinul.
    Számos régészeti lelet támasztja alá a bibliát csak utána kell nézni..
    Végül te is hiszel valakinek akitől azt hallottad hogy Jézus csak ember volt. Mert ha kapcsolatban lennél vele nem ezt mondanád.
    Jézus nem egy halott próféta akinek a tanításait követni kell hanem most is aktív akit meg lehet szólítani. A vezetése pedig egyénre szabott, nincsenek sablonok..

   2. Én sem a “levegőben” hiszezgetek. De nem vagyok olyan naív hogy azt gondoljam “Földöntúli” átéléseim csakis “jó forrásból” jöhetnek és nem ártó szándékkal.. Ezért a különbség köztünk hogy kinek hiszünk. Én Jézusnak hiszek. Te pedig azoknak a lelkeknek aki megmutatták számodra az “Isteni erőt” Mindketten megtapasztaltuk hogy a fizikai materiális világ fölött vagyis azt “áthatva” van egy hatalmasabb “szellemi” világ. Több szinttel. És épp oly valóságos mint a mi kis fizikai világunk.
    Jézus kérdezte meg a tanítványaitól: “Kinek mond a világ engem? A tanítványai fel is sorolják hogy Tanítónak, prófétának illésnek..stb. Lényeg hogy nem Istennek. De amikor hozzájuk fordul: “És ti kinek mondotok engem, akkor a válasz egyértelmű! Jézus pedig hozzá teszi hogy ezt az ember magától nem tudhatja, csak ha Isten kijelenti magát neki.

 5. Ami pedig az állítólagos szemtanukat illeti pl a férfit is, aki hipnózissal igazolta a meséjüket.—Hát elárulom nektek, hogy ha valakit nem lehet hipnózissal tudatilag kikapcsolni, akkor nagyon könnyel eljátssza a hipnózisos állapotot és azt szövegel amit csak akar– tehát vígan hazudik azt amit csak akar.
  Engem speciel egyetlen és legjobb pszichiáter se, volt képes hipnotikus állapotba levinni. S hogy a zavarát eloszlassam vigasztalásképpen egy alkalommal eljátszottam- valójában Tudatilag-éber állapotban elmeséltem egy részletet a gyermekkoromból,hogy higgye azt hogy hipnózis alatt vagyok,- Nehogy saját kudarcnak fogja fel az orvos.
  Tehát egy kis-jövedelem szerzés miatt hasonló trükköt bárki alkalmazhat és azt mesél amit akar!
  De megtörténhet olyasmi is hogy valaki hallucinál mert annyit foglalkozik témával attól kezdve hogy megjelentek az első ilyen témájú filmek.

  Ez olyasmi mint a vallási őrület– nem minden ember képes tudatilag-lelkileg feldolgozni misztikus történeteket és túl gyakori bűnbánó Margit szerepet eljátszani– ha elmekórtanilag elődeiben élt elmebeteg, vagy tragikus gyermekkora volt, akkor bizony ez tudat zavart, fanatikusságot, téveszmét de skizofréniát is okozhat- hallucinációkat okozva adott helyen és időben a szorongás miatt.
  Sajnos az emberiséget több oldalról is megkísértik- ha egyik nem válik be csak egy bizony számú embernél, akkor más témával támadják azokat akik szkeptikusak voltak– egy lényeg minél kevesebbet foglalkozzanak a társadalmi igazságtalanságokkal.
  Van elég választék már- ufok, fénylények sátánista, hindu számtalan hitcsoportja, iszlám, kínai filozófia,indián legendák, Nap fényesség őrzői,zsidó,a kereszténység számtalan hit-csoportja–és egyre csak szaporodik– egy a lényeg aludjon el” a figyelme az emberiségnek!!
  Miről akarják elvonni a figyelmünket? — ez az, ami fontos!

  1. Tudod mi a különbség a pszichiáter és a pszichológus között?!

   hogy a pszichológus beszélget, a pszichiáter meg kémiailag akar valamilyen anyaggal gyógyítani szellemi illetve lelki problémát. Tehát ha te kedélyjavítót vagy más szarokat kaptál az “orvosnak” nevezett sarlatánodtól, akkor nem hogy nem vagy hiteles, hanem egyenesen vakon vagy hölgyem…

   Sajnos atesita és megvezetett… tehát felsoroltál és egylapra tettél itt jó pár dolgot, ami több szempontból ellentmondásos és buta.. tehát nem vagy egy szinten itt a többi emberrel.

   Szívből kívánom hogy tanulj meg hinni az egy igaz Istenben.. ezeket meg felejtsd el..
   https://www.youtube.com/watch?v=0i3buI4kZWQ

   Isten Áldjon! (nem valami energia vagy erő, hanem a JÓ Isten)

   1. Kedves JanCoo!

    ” tehát nem vagy egy szinten itt a többi emberrel. ”
    És te mi vagy? pszichológus vagy pszichiáter? – hogy ilyen diagnózist állíts fel valakiről.
    A pszichiátert megveted, a beszélgetésben előnyösített pszichológusnak sem vagy megfelelő ilyen stílussal, de kereszténynek se akard magad eladni ezzel a bizonyítvánnyal.

 6. A világegyetem emberi mértékkel szinte felfoghatatlanul hatalmas de még z is elképzelhető,hogy több univerzum is van benne. A természet törvényszerűségei sokszor sajátosan ismétlik önmagukat. pl egy csillag vagy bolygó,összetétele azonos az élet összetételével atomok láncából épül fel minden. S ez a felépítési tervezet tulajdonképpen megismétlődhet gigantikus méretben is. Gondolok itt arra, hogy több univerzumi lánc-sor” alkotja a világegyetemet.

  De ilyen törvényszerűség ismétlődhet az univerzumunkban mégpedig az élet teremtésében. Vagy is máshol is lehet élet a univerzumunkban ha megfelelő helyen van és megfelelő az anyag összetétele annak a bolygónak és a Napunkhoz hasonló Csillag életre keltheti azt a bolygót!
  Ha pedig egy Csillag energetikailag életre kelt egy bolygót, mint ahogy a Földünket, akkor abban SAJÁT Teremtő Energiák szabadulnak fel vagy is saját Teremtő Isteni energiák,mint ahogy a Földnek is csodálatos Teremtő Szellemmel és Erővel bíró Teremtő Istene van!

  De a Mi Istenünknek Semmi köze az univerzumhoz se bármilyen idegen élethez!
  Ha még is valami köze van az, hogy a Föld-anyánk univerzumi atomok alkotta termék

 7. Nade, ha az ufok demonok, akkor minden olyan leny, akivel talalkoztak az emberek, demonok voltak? Az teljesen elkepzelhetetlen, hogy vannak mas bolygok is, ahol Isten eletet teremtett es kozulok valakik neha idejottek, latogattak, talalkoztak emberekkel? Es egyaltalan mi a bizonyitek arra, hogy minden alien gonosz? Csak kerdezem.

  1. Ebben az univerzumban nincsenek más fizikai intelligens lények. Hiszen az ember bukása őket is érintette volna, ha más nem az entrópia törvénye miatt. Ez a fizikai törvény a világegyetemünkben mindenütt érvényes. Ez nem lett volna igazságos velük szemben ha ők nem akartak elszakadni Istentől.
   Hatalmas felbontású távcsöveink vannak, iszonyú távolságokba ellátunk. De se egy fénnyel szennyezett bolygót se egy intelligenciára utaló rádiójelet nem fogtak . Pedig dollár milliókat költenek az Űr fürkészésére.
   Más fizikai lények esetében ha ők is lebuktak ,Jézusnak az Ő fizikai formájukat is fel kellet volna venni hogy megváltsa őket. A szentháromság Isten második személyének is ez egy borzasztó dolog volt. Úgy tűnt mintha megszakadna örökké való hármas egységük amikor Jézus felkiáltott a kereszten. De micsoda érzés lehetett az Atyának is látni a fiát amint átokká válik a gyarló teremtményekért!
   Ehelyett a biblia úgy ír Jézusról hogy ez a Föld és ez a világmindenség sőt a meny és minden más nem fizikai intelligens lény is Őreá nézve lett teremtve. Tehát amikor még semmi sem volt csak Isten szentháromsága ,már akkor elhatározta Jézus küldetését. Mert tudta milyen kockázattal jár ha szabad akaratú teremtményeket alkot.

   Isten természetéből adódik hogy ha képes volt fiát feláldozni és Jézus képes volt értünk meghalni ez olyan szerető teremtőre vall aki képes egyetlen bolygó miatt galaxis milliárdokat teremteni.
   Isten gyönyörködik bennük , ráadásul naprendszerünket is olyan helyre ültette a galaxisunkban ahol nincsenek gézfelhők és por, tiszta kilátás nyílik az egész univerzumra. A légkörünk is olyan tulajdonságokkal bír hogy nagyon szépen körbenézhetünk. A tejútrendszer külső spiráljai között húzódik a kis naprendszerünk, távola sűrű aszteroida mezőktől a portól és a nagy gázfelhőktől.

   Az ÚFO jelenségek jellemzője pont az hogy olyan mintha fittyet hánynának a fizikai törvényekre.
   Vagyis nem vonatkozik rájuk.

   1. A véleményedet meglátásodat tiszteletben tartom de az entrópia semmi ilyet nem állít.A rádiójelek között is vannak gyanúsak.Azért a biblia sok mindenről nem ír ,például a hegesztésről se.Vagyis ne akarjunk mindent megmagyarázni csak a biblia által.
    üdv: spanyzer

    1. Megerősítem Shanza állítását. Isten minden valószínűség szerint nem teremtett “idegeneket”, földön kívül élő civilizációkat ! Nem tudom hallottál e a Drake formuláról (ha nem, kérlek nézz utána) ? Közvetetten és visszahatva bizonyítja többek között az “idegenek” nem létén kívül azt a konklúziót, hogy evolúció sem létezik (persze ezt a logikai következményt nem hirdetik a tudós urak és hölgyek). Tekintve, hogy nincsenek egyértelmű és nyilvános jelei semmilyen földön kívüli értelmes létformának. Márpedig az evolúciós fejlődés ezt követelné meg, hogy exponenciálisan gyorsuló ütemben fejlődjön egy civilizáció, egy magas technológiai szint után (irányított evolúció stb.) Erről szól a Fermi paradoxon (tudod, a Google a barátod…), hogy nincsenek ilyen jelek. Istent nem akarom korlátozni ebben (úgy sem tudnám), de valóban értelmetlen lenne más lényeket feltételezni, ha egyszer Jézus itt halt meg és értünk. Mivel sátán uralja az “2.eget” (szellemvilág) és részben ezt a világot is (“idegen” jelenségek, UFO-k mögött ő áll), ezért ha lenne ebben az Univerzumban máshol is intelligens élet, azt sem hagyta volna érintetlenül. Ez pedig vonatkozik Jézus megváltására is. Az persze nem zárható ki, hogy Isten teremthetett más világokat (Univerzumokat) is, és ott talán azok kívül esnek ezen ismert szellemi erők hatásán (nem Istenre vagy Jézusra gondoltam).

    2. Javaslom erről beszélj személyesen egy csillagásszal vagy amatőrcsillagásszal.Én akármit írnék ide nem hinnéd el (messziről jött ember azt mond amit akar, és ez igaz is).Amit a guglizásról írtál nekem, az teljesen felesleges mert több mint 20 éve foglalkozom a csillagászattal.Amit leírtál abból a 75°% téves és félreértelmezett.Nem gerjesztek vitákat úgyhogy beszélgess személyesen egy szakival.
     Üdv:
     Spanyzer

    3. Most beletrafáltál ! Amatőr csillagász lennék jómagam is. 🙂 Mint tudjuk akkor mindketten, semmi köze az amatőr csillagászatnak (de 99%-ban a hivatalosnak sem), a földön kívüli élethez. Nem ezzel foglalkoznak, foglalkozunk. Vagy van otthon rádióteleszkópod is ? 🙂 Inkább azt mond meg, neked milyen mélyég szűrő vált be, mert nekem sem a CLS sem az UHC nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ajánlásokat. Galaxisokra szerinted sem jó igazán semmi ?

    4. Kedves Arpiel!
     Először is a szűrőkről.Nekem egy Mizar mű szélessávú mélyégszűrőm van, de nem igazán használom.31,7-es csak a ccd vagy a cmos kamerára jó.Az OIII szűrővel planetárisokra
     vadászom,de csak ha szükséges mert sok fényt nyel el.A Baader Contrast booster-t pedig bolygókra használgatom, nem az igazi mert más színtónust ad neki(távcsöves bemutatóra nagyon jó).Az IR Pass szűrő meg a Hold képeimet javítja de csak a mono ccd-hez használom(csak oda jó)
     Galaxisokat ha elég nagyok egy átalakítatlan Canon EOS 350D-vel lövöm amúgy meg az ASI-val. Szűrő nélkül.A legtöbb esetben a fényszenny ellen vannak ezek.
     De visszatérve: nem tud- é az amatőr rácsatlakozni a SETI szerverére adatfeldolgozás céljából? Nem tud-é az amatőr segíteni a SETI munkatársainak az adatok elemzésében?
     Mert bizony tud.Vannak kis hazánkban amatőr exobolygó vadászok is!
     De azt is kérdem hogy kell-e az amatőrnek munka ügyben érintve lennie hogy a nyilvánosság felé tudást és információt adjon át? Nem rendelkezik-é az amatőr (ha akarja) hiteles információkkal? A csillagászat egy összefoglaló név az hogy a csillagászok kis százaléka foglalkozik vele, akkor a földönkívüli élet nem tartozik a csillagászatba bele? A biológiának is van több ága például pont a földönkívüli élet kutatása is (asztrobiológia) . Még kinevezett embere is van aki az ENSZ-nek beszámol ha kapcsolat jön létre! Nekem nem kell rádióteleszkóp hogy hitelesen beszámoljak mit találtak és mit nem.Elég ha olyan forrásaim vannak.
     Más: Asztrofotón fent vagy? Vagy a Budapesti távcsőcentrum galériájában?
     Ha kíváncsi vagy ugyanezt a nevet használom majdnem mindenhova.
     Üdv:
     Spanyzer

    5. Köszi Spanyzer ! Én egyelőre asztrofotózással nem foglalkozom, ahhoz megint új anyagi beruházás kellene, meg sok fényszennyezés mentes ég, és ahol én lakom Szegeden ilyen sajnos nincs. Ritkán tudok elmenni messzebb. A BTC-n meg a többi asztrofotós helyen csak szemlélődő voltam. Persze gyönyörködöm a fotókon és álmodozom is róla. 🙂 Bevallom, hogy némi iróniával és fenntartásokkal vagyok az egész mainstream tudomány, benne az űrkutatás (NASA) meg a CETI tevékenységeivel, hozzáállásával. Hogy miért, azt most hosszú lenne kifejteni, maradjunk annyiban, hogy ők sem mennek a szomszédba ha hazudni kell meg csúsztatni a valóságot, mindezt egyfajta megkérdőjelezhetetlen meg valami “pápai”tévedhetetlenség ki nem mondott elvárása és az általuk uralt szigorúan materialista, ateista és evolúcionista világkép alapján. Nem vagyok bigott meg hülye, nem gondolom, hogy lapos a Föld meg aszteroid méretű a Nap, de attól tartok nagy pofára esés fogja még érni a sok büszke és öntelt akadémikust, professzort és egyéb tudományos megmondó embert is, ha eljön az ideje. Ez az egész SETI program is arra volt jó, hogy azt a látszatot megadja a Föld lakosságának, hogy a tudomány meg a technológia próbálja a régi nagy kérdést tisztázni (egyedül vagyunk e?), miközben a legfelső illetéksesek nagyon is tisztában voltak sok mindennel, hogy épp a szánkba nem szállnak bele azok a bizonyos hárombetűs anomáliák. De úgy tűnik, hogy legálisan illetve nyilvánosan látva a dolgot, nagy a csönd odakint (ezért is mondtam a Fermi-paradoxont). Ezen dolgok mögött, a talán legsúlyosabb és legbüdösebb konteó tanyázik, de ha te szkeptikusságból is ott jársz mint pl. Almár Iván vagy a Szatmáry Károly és a többi fontos szakértő, akkor inkább nem akarok sokkot okozni. Csak annyit, hogy ez a dolog tényleg olyan mint a mátrix az azonos című fimben, csak a nagy többség nem olyan mint Neo, és még kék pirula függő is. Remélem érted…:-)
     Szóval az én spiritualista (nem antimaterialista) és bibliai világképem már rég kinőtte ezt a hivatalos, akadémikus és korszellem uralta (cenzúrázott) mainstream tudományos világképet, beleértve azt is, hogy ebben az emberi világban, szinte minden látszat, sok ténynek hitt dolog csak közelíti a valóságot vagy egyenesen annak hamisítványa, manipulációja, semmi sem az aminek látszik (ez a távcsőben látott nebulákra nem vonatkozik :-)). Mutatok egy linket ami kissé más fénybe helyezi ezt a jelen kori tudományos és hallgatólagos közmegegyezést, illetve az általuk részben tévesen, részben hazug módon összeállított világképet. Azzal a megjegyzéssel, mi szerint azt is tudom, hogy az ezen kutatók (pl.: Dr. Steven Greer) meglátása és feleszmélése, tulajdonképpen még rosszabb, veszélyesebb irányba tereli a laikus gondolkodót, mint a főcsapású tudomány, de ez legalább nem az ő bűnük. Ennek megértéséről és magyarázatáról is szól a fenti címben szereplő videó (Joe Jordan videója). Jó észlelést, felhő és “idegen” mentes éjjeleket ! 🙂
     http://www.cseti.org/

    6. Üdv!
     Abban teljesen igazad van hogy ők a megmondóemberek.Abban is hogy pofára fognak esni.Igazából a földönkívüliekben különbözik itt a véleményünk.De még leírom hogy a nagy csönd nem olyan nagy csönd.Kettő jel is érkezett ide csak a média/tudomány igyekszik lefitymálni.Biztos olvastad hogy a wow jelet üstökösökkel próbálták magyarázni.Én elolvastam az angol nyelvű eredeti tanulmány ahol a szerzők elismerik hogy igazából 90 %-ban foghíjas a magyarázat.A médiában már kész tényként hozták le! A másik hogy technikai akadályai vannak a nagy lehallgatásnak.Tudtad hogy egy föld típusú civilizációt csak 300 fényévig tudnának meghallani? Most nem a célzott , nyalábolt üzenetre értem.
     Én azt mondom hogy az ufók nem démonok de vannak köztük olyan aki a sátánt tiszteli.Aki úgy viselkedik mint a sátán de nem az, azt elég nehéz különválasztani hogy melyik melyik pláne ha óriási technikai előnyben vannak. Arthur C. Clark írta hogy
     a magas technológia megkülönböztethetetlen a varázslattól.(nem pont így de ez a lényege).
     Más: nyugodtan készíts és töltsd fel a képeidet bármelyik oldalra, segítő ember mindig akad!Senki nem fogja a képedet leszólni (néha azért betéved egy-egy troll)
     azt nézik milyen felszereléssel milyen körülmények között, mennyi tapasztalattal készült!
     amcsüdv!
     Spanyzer

 8. Emberek!

  Ugye nem gondoljátok ezt komolyan?! Hogy a földönkívüliek démonok lennének?! Hm. Nézőpont kérdése…..De csak Jézus említésére állnak odébb?! Buddha, Mohamed vagy bárki más neve az smafu nekik?
  Gondolom Obamáék jót röhögnek ezeken a nyilvánvaló baromságokon!
  Azt látom, hogy a kereszténység újra támadásba lendült és minden eddiginél ördögibb módokon próbálja az emberiséget manipulálni. Ez a videó egy gyatra propaganda anyag. Kb a közepétől sejthető……
  Ezek szerint minden más vallás képviselői tévednek?! Hahahaha!

  1. Valójában mi a bukott angyalokra gondolunk. Vannak tehát bukott angyalok és vannak a démonok. Az amcsik gyakran keverik a két elnevezést (igazából nekünk tűnik annak) és a demón szóhasználat alatt igazából ördögire, gonoszra, gonosz-ördögi eredetűre gondolnak,…ami tulajdonképen ua., vagyis a bukott, bukottak. Ennek okait valószínűleg a régi, iegnegyszerű és ugyanakkor mélyen vallásos keresztény emberek

  2. Oops! Elnézést, de ha gyorsan írók előfordul az ilyen, sőt még ennél rosszabb is,…kitörlök mindent, amit írtam. Szóval, hogy vége is legyen a mondatomnak, ott hagytam abban, hogy ezek szavak jelentőségét régebbről örökölték (angolszász területek) és az akkori szegényebb vallásosabb szókincsből maradtak fent. Persze az a szituáció is gyakori, amikor egy adott mondatban a “bukott angyal(ok) helyesebb elnevezést használják.
   De ez csak egy kis nyelvészeti, szóértelmezési kitérő volt, mivel ez az információ még jól jöhet valakinek a későbbiekben is.

   Kedves Szubhuti,
   Igen egyetértek, ez nézőpont kérdése, de ami most fog következni az viszont egy egyszerű logikai kérdés, ami így hangzik: Ha ezt valóban egy manipulatív keresztény propaganda lenne, akkor vajon miért nem terjesztik ugyanezt a propagandát az un. nagy keresztény Egyházak? Hadd ne kelljen felsorolnom mely keresztény egyházakra gondolok, mert tulajdonképen az ÖSSZESRE. Na erre varrjál gombot.

  3. Szia Szubhuti ! A lehető legkomolyabban gondoljuk ! A saját érdekedben (testi, leleki épséged miatt) jobb lenne ha te is így gondolnád. Ha nem, akkor majd gondolj erre (ha akkor tudni fogsz egyáltalán), ha netán épp az ágyadban vagy lebénulva egy erőszakos kirándulás előtt. 🙂 A kérdéseider válaszolni kívánok, az azt követő marhaságra viszont csak röviden és érthetően reagálnék. Természetesen Buddha és Mohamed nevére nem reagálnának (úgy tudom nincs humorérzékük, ha lenne jót röhögnének), a smafú megáll, hisz ezek (csak) emberek voltak és nem győték le sem a halált, sem bukott angyalokat, sátánt és királyságát. Obama, mint a háttérhatalom bábja meg szerintem nincs beavatva a részletekbe. A videón biztos röhörne,akár csak te, és erre jön az a mondás, hogy “az nevet aki a végén nevet”. Biblikusabban: “akik sírnak, nevetni fognak”. És fordítva is. Az állításod nélkülöz minden alapot és realitást, már ami a kereszténység “ördögi manipulatív támadását” illeti. Ez már 🙂 kelt. Kicsit abszurd, hogy ördög ellenségei ördögiek. Egyébként igaz amit írsz, csak mindent megfordítva. Üdv

  4. -Kedves Szubhuti Sajnos gondolnak sok mindent amit valaha összeirkáltak és ehhez még hozzá teszik a modern világ hisztériáját is. De nem csak a kereszténység lendült előre, hanem minden vallás a hindu a muzulmán a zsidók és ahány féle hit létezik ezen a világon, mintha összebeszéltek volna úgy szédítik az emberiséget a saját babonaságukkal.

   Miért teszik? Nagyon egyszerű amikor a világ pénz és gazdasági, politikai válságban van és egyre nagyobb az ínség a világon akkor a vallások felébrednek és újra ültetik az agyakba” a maguk butaságait- igy szerezve meg a fiatalabb nemzedékeket hívőknek és csalják egyik vallástól el a másikhoz az hívőket

   annyi borzalmas szöveg van forgalomban hogy az elképesztő– ilyenek a bukott angyalok a démonok marhaságai az pedig végképp elmebaj hogy még az univerzumba is kihelyezik ezeket a fantázia alkotta semmiket. Egyáltalán a Földünkön életet teremtő Szellemi istenségeihez semmiköze az univerzumnak se az ott keletkezett bármilyen életvilághoz. Mert ahogy itt született élet igy bárhol a mindenségben ahol kedvezőek a feltételek, szintén születhetett élet– de annak az életnek a teremtői a saját bolygójuknak Teremtő ERŐI nem pedig a földi életet teremtő Isten.

   Se Jézus se Buddha se Mohamed de még a valamikor élt de halt,sivatagi róka se tehet semmit se, Részben ha lennének idegen lények akkor vagy fejlettebbek nálunk, vagy nem vagy eljutnak ide, vagy nem- de ehhez semmi köze egyetlen valamikor élt ősünknek se még akkor se ha a vallások “nagyon merészen” már Isten magasságába merészelték emelni mindegyiket.

   Tudjátok ti kik idejártok okosodni, felvilágosulni, megvitatni múltunkat és jelenünket— néha arra gondolok, hogy vagy a vallások vezető abszolút nem hisznek Istenben–mert másképp nem mernék Istenként tanítani és ilyen magasságokra emelni egyik prófétát se!!– Vagy egyszerűn minden vallási dogma hasonló a legveszedelmesebb vírushoz amely megtámadta a vallási vezetők fejét és amitől elmebajt súroló az, amit művelnek és amivel minden embernek a gondolkodását eltorzítani igyekeznek igy viszont semmivel se jobbak a politikusoktól mert csak hatalmat akarják és a kényelmes jól jövedelmező egzisztenciát–miközben az emberiségnek 3/4-e a létminimum szintjén él vagy épp az alatt!!–

   A politika kitalálta az UFOKAT, aztán voltak a gabonakörök most a –gyakorlatilag könnyűszerrel megalkotható Ufo úrjárművek röptetése és videózása mint konkrétumot előadva– úgy látszik a “cserépszavazás” lehetősége nem biztosít a hatalomnak nyugalmat és ezért van szükség további esti mesére igy jön létre a vallás és a politika kézfogása hogy tömegembereket gondolatilag valamiképp lekössék és elaltassák elbódítsák, vallásos reményt osztogatva Emberséges élet helyett.

  1. Köszönöm a tippet. Jónak tűnik. Most az Age of Deceit lesz a következő, mert az a teljes képre koncentrál, utána meglátjuk. 🙂

   1. Köszi Thea, köszi Thea, köszi Thea. Két éve ajánlgatom másoknak ezt a videót. Most már magyarul is !

 9. Sziasztok,
  Azoktól kérdezem, akik mostanában nézték meg ezt a videót, tudniillik én több mint 1 éve láttam és már nem emlékszem mindenre. De még az is elképzelhető, hogy összekeverem egy másik anyaggal. Ha igen előre is elnézést kérek. Szóval a kérdésem a következő.
  Ebben a videóban van elmesélve az egy áldozat által, hogy a szürkék elvitték egy űrhajó fedélzetére, ahol egyszer csak az úgy nevezett magas szőkék, északi kinézetű földönkívüliek is megjelentek és akik valamilyen haj, bőr mintát vettek tőle? Tényleg nem emlékszem és nincs is most időm végig hallgatni ezért az egész videót, de fontosnak tartóm. Ez azért lenne fontos nem, figyelmen kívül hagyni, mert egy részük azoknak az embereknek, akik ma hisznek a földönkívüliekben -és nincsenek kevesen-, két fő kategóriára osszák őket. A rossz faj (ezek általában a szürke típusúak) és a jók (ezek az un magas szőkék, vagy északi kinézetűek, más ismert nevükön a plejádok). Ez a két tábor köztudottan harcban áll egymással (ezt hittették el az emberekkel). A gonoszaknak egy gonosz forgatókönyvük van a jóknak meg egy jó, ami röviden azt jelenti, hogy a jók azért vannak itt, hogy segítség az emberiség spirituális fejlődését, a gonoszak meg azért, hogy létrehozzák a nwo-t,… titkos szerződések a titkos kormánnyal stb stb. Eddig gondolom érthető nem? De akkor mit keresnek a jók és a rosszak egy fedélzeten és miért dolgoznak össze, mert az áldozat pont ezt állítja, nem? De ismétlem, az is lehet, hogy nem is ebben a videóban hallottam. Segítsetek kérlek.

  1. Nem ebben van. Itt csak szürkéket és fehéreket említenek, de nem említenek különséget a hozzáállásukban. (Megjegyzem az Illuminati 2013 videó alatt a youtube-on elég sok dühös “nordikus földönkdívüli” rajongó jelent meg, akik szerint Sátán az igaz isten, szóval helyben vagyunk…)

    1. A felirat fájl alapján itt vannak az említések:
     Szürkék: 00:31:18, 00:35:54, 01:16:10,
     Fehérek: 00:31:31

    2. Megvan, köszi. Utána néztem az oldalukon. Ezt találtam, a magas fehérekről: http://www.alienresistance.org/20-tall-white-alien-with-red-eyes/

     Erika,
     “Ez más szavakkal lefordítva, nincsenek jó és rossz földönkívüliek. Ezeknek minden válfaja a ?bukott angyalok? kategóriájába tartozik.”
     “Egyébként ez a videó (szöveg fordítás) éppen arra a kérdésekre ad választ, amelyik után tudakozol: miért vannak ?egy hajóba? a jók a rosszakkal.”
     Köszi, de én is képbe vagyok. A kérdésem természetesen költői volt. Ha figyelmesebben elolvasod a hsz-mat, akkor látni fogod, hogy azokról az emberekről beszélek akik hisznek a földönkívüliek létezésében. Én nem hiszek, illetve mégis, pontosabban úgy hiszek bennük, ahogyan te is. Ők nem azok, legyenek jók vagy rosszak, mint aminek kiadják magukat. Ettől függetlenül, mára már elég sok embert sikerült becsapniuk. Szóval még egyszer köszi.

  2. Kedves Adrian!
   Ez a videó, amit itt Thea betett, éppen arról szól, hogy a földönkívüliek “evangelizálják” az emberiséget a “kozmikus tudat” irányába.
   (“evangelizálni” = ha létezik megtapasztalható földönkívüli, akkor az Istenkép és a Biblia hamis állítás!)
   Ez más szavakkal lefordítva, nincsenek jó és rossz földönkívüliek. Ezeknek minden válfaja a “bukott angyalok” kategóriájába tartozik.

   Egyébként a videó ezt csodálatosan végigvezeti. Érdemes megnézni, de inkább a szövegét itt elolvasni: http://www.scribd.com/doc/204775365/Negyedik-tipusu-megtevesztesek

   A haj és bőr mintavételről is van itt szó, típus esetek egyike, elmondja, hogy ezzel az elraboltakat a föld kataklizmájára készítik fel, és hogy az ilyen személyt biztosítják arról, hogy a kiválasztottak között szerepel.

   Egyébként ez a videó (szöveg fordítás) éppen arra a kérdésekre ad választ, amelyik után tudakozol: miért vannak “egy hajóba” a jók a rosszakkal.

   Inkább a szövegfordítást olvasd el, mert ott jobban tudsz figyelni az összefüggésekre, és nem “időre kell” olvasni a kép alól a szöveget. A szövegfordítás helyét linkeltem be.

 10. Szóval, visszatérve a videó témájára, nagyon jó! és köszönöm Thea, hogy lefordítottad, több szempontból is nagyon hasznos.

  – A jelenség, amiről szó van benne, valóságos.
  – korrektül tárgyalja, nem csak a jelenséget, de az egyetlen megoldást is, ezt magam is tanúsíthatom.
  – a kereszténység evangéliuma HELYETT a kozmosz evangéliumát már napi szinten halljuk, emberek szájából, írásaiból, különböző weblapokon, stb. Sajnos ez is valósággá vált napjainkra, “vízcsapból” is ez folyik, de legalább megtudtuk, hogy miért? és kiktől ered?

  – amiről viszont idáig nem tudtam, az az, hogy az elrablottaknak milyen képeket festenek a föld jövőjéről.
  Mikor megnéztem a videót és el olvastam a külön fordítást is hozzá, megdöbbentem.
  Árvizek, tüzek, földrengések, stb.
  Felismerés, hogy a jelenbe épp ezeket éljük!!!!

  Következtetés:
  – ezeket ők idézik elő!!! Szinte az egész föld és a népek pusztítását ők tervezték meg, hajtják végre következetesen.

  Miért?
  A válasz az AK-hoz köthető!
  Olyan valaki lesz, akinek lesz hatalma a föld “eme természeti jelenségei felett IS.”
  (Akinek van hatalma a jelenlegi pusztítást véghez vinni, annak lesz hatalma rövid időre a pusztítás felfüggesztésére is. Lehet, hogy ez csak “szemfényvesztés” lesz, de így talán jobban érthető, hogy az emberiség miért fogja elfogadni, és isteníteni.)
  Ha ezeket a dolgokat gondosan elemezzük, és a “mik miértjére” is megkeressük a válaszokat, akkor bizony sok információt nyerhetünk belőle az AK-ról.

  Egy biztos, hogy ezek a valós UFÓ jelenségek, már régóta az AK helyét, befogadását, és szerepét hivatottak megalapozni, előkészíteni az emberiség történelmében.

 11. Kedves hozzászólók! Néhány hozzászólás átment személyeskedésbe. Moderátorként nyilván vagy mindet leveszem vagy egyiket sem. Kérek mindenkit, hogy a nézeteltéréseket a klub oldalon keresztül rendezze, ott is inkább privát üzenetben. Köszönöm.

  1. Kedves Thea!

   Szerintem hagyhatod fent a hozzászólásokat mind. Nem kellene törölni őket, a hallgattassék meg a másik fél is címen! Én már nem írok többet abban a témában, de ha Ria akar válaszolni , akkor miért ne tegye!

 12. Csodalatos Flame topic 😀

  Azok figyelmebe, akik a “Mi” (“Vettem Jezus adasat, tudom a es elem a frankot!”) vs. “Ok” (“Buta tanitasokat fogad el, ez a Mate/Mark XX.YY alapjan mekkora hulyeseg mar”, stb…”) kategoriakban gondolkodnak:
  -Sohasem gondolkodtatok meg el azon, hogy mi van akkor ha ORBITALIS NAGYOT tevedtek? (Mondom en, hiszen en tudom a frankot! :D)
  A jovore fokuszaltok, abban a remenyben, hogy jo kisfiu/kislanykent majd meg lesz simogatva a buksitok -kozben meg rohad szet a jelen, mert meg mindig a “Nagy Befekteto”* program hatarozza meg az eletetek.

  *Gyors onteszt: mikor adtal utoljara valakinek kamatmentes kolcsont? (ha volt ilyenre pelda es nem valami “jotekony-lelkulet” vezerelte a tettet, hanem tudatos/tudattalan meggyozodes, hogy ez igy helyes, akkor meg mentheto vagy. 😉 )

  1. Peterqe, a hit nem azt jelenti, hogy nem a jennel foglalkozol. Ebben az életben egyetlen idő van és ez a jelen. Azt is másodpercenként kapjuk. Ugyanakkor egy általam bölcsnek tartott ember azt mondta, hogy “célozz a mennyre és mellé megkapod a földet is ráadásként. Célozz a földre és mindkettőt elvéted.”
   És ráadásként ez a menny már most is velünk van, akárhol és akármilyen körülmények között vagyunk.

  2. Szia Peterqe,
   Gondoltam megkérdezem milyen lenne a te programod, de aztán rájöttem, hogy enne a kérdésnek semmi értelme, mert 1. úgysem tudsz rá válaszolni, 2. ezzel csak azt érem el nálad, hogy megint nem hallatsz magadról néhány hónapig.
   Ezért inkább idézek valamit neked.
   Pascal azt mondta, hogy ebben a “szerencsejátékban” mindenképpen érdemes Isten léte mellett letenni a voksot, hiszen ?ha nyersz, akkor mindent megnyersz; ha veszítesz, akkor semmit sem vesztesz?. Ezt úgy értette, hogy ha valaki hívő életet él és van Isten, akkor jól jár, hiszen örök üdvösséget nyer. Ha nincs Isten, akkor viszont semmit sem veszít azzal, hogy hívő életet élt, hiszen, akkor halála után semmit sem fog tudni, érzékelni a tévedéséről. Ellenben ha valaki nem hisz Istenben és mégis van Isten, akkor nagyon rosszul jár, mert halála után örök kárhozatra jut. Ha viszont nincs Isten, akkor azzal már ő sem ér semmit, hiszen halála után nem tud és nem érez semmit.
   Magyarul az istenhittel csak jól (vagy sehogy) lehet járni, az ateizmussal viszont csak rosszul (vagy sehogy).

   1. Nem volt igazan olyan tema, amihez kesztetest ereztem hozzaszolni.
    (Ha egy nekem cimzett kerdesedre nem valaszoltam, sorry -elkerulte valahogy a figyelmem -> ebben a kusza blogmotorban sajna elofordul. Ha meg kivancsi vagy esetleg arra a velemenyre, johet ide a kerdes: peterqe / gmail)

    Nem mondanam, hogy ateista vagyok.
    Inkabb ugy fogalmaznek, hogy tudatosodott bennem: az az Isten, akirol olyan nagy hevvel citalnak itt a korabeli -khm- ujsagirok interpretalasaban: nem letezik. Az a korlatolt emberi elme termeke: eszkoz, hogy felig-meddig mukodokepes civilizacio alakulhasson ki…
    Ez velemenyem szerint nem ateista hozzaallas, nagyon is jelen van Isten az eletemben. Meginkabb Jezus*, akinek a tanitasait egy vandorprofeta szeretetrol valo moralizalasava silanyitotta az egyhaz.

    Visszaterve a Pascal gondolatahoz:
    Nagyon jol ramutat, mi az, ami elkeserit: “jol jarsz, esetleg sehogy”. (akarcsak a kotelezo/maganyugdijpenztar)
    Vagyis: Ne hagyatkozz a sajat (“istenadta”) intelliganciadra, hanem legyel szimplan hivo, akkor majd a konyv szerinti Joisten is jofej lesz / vagy nem. ->>> Mind-mind a jovorol szol, nem pedig a jelenrol, egy “foldi paradicsomrol”, mint celrol.

    A *Program Jezus, de nem a szokasos silany moralizalo, hanem a totalisan makrookonomiai interpretalasban. Privatban szivesen kifejtem reszletesebben -> nagykozonseg szamara csak nagyon hosszu bejegyzes formajaban menne)

    1. Azért megpróbálhatnád kifejteni a nagyközönség számára is. Én spec kíváncsi vagyok rá ( már persze, ha ez jelent számodra valamit ), és ebből , amit ide írtál, semmit nem is értettem!

    2. Szóval, akkor újra kezdem:

     Kedves Peterqe!

     Ha már regisztáltál, akkor megkérnélek rá, hogy kezd el kifejteni arról az említett témáról a gondolataid!
     És bocs, hogy az előző hsz-omban bunkó voltam!

    3. “A *Program Jezus, de nem a szokasos silany moralizalo, hanem a totalisan makrookonomiai interpretalasban. Privatban szivesen kifejtem reszletesebben -> nagykozonseg szamara csak nagyon hosszu bejegyzes formajaban menne)”

     Akkor, ha már regisztráltál, elkezdhetnéd kifejteni…!

    4. Peterqe,
     Én a részemről megköszönöm, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy Thea kérésére egyáltalán regisztráltál. Rendes, őszinte fickó lehetsz,……bár a “jól járáshoz” ez még mindig nem elég. Nem tudom, hogyan került a hitkérdésben a makroökonómiai gazdaságtan, de azért szívesen meghallgatom mit “gyúrtál” össze a kettőből, bár megmondom őszintén, nekem a mai modern gazdaságról, gazdaságtanokról nincs valami jó véleményem. De, hogy még is érts mi velük a bajom, íme. (remélem ezzel egyben sikerül érzékeltetni kifinomult kommunikációs ízlésemet is 🙂 )

     ” A mathematician, an accountant and an economist apply for the same job.

     The interviewer calls in the mathematician and asks “What do two plus two equal?” The mathematician replies “Four.” The interviewer asks “Four, exactly?” The mathematician looks at the interviewer incredulously and says “Yes, four, exactly.”

     Then the interviewer calls in the accountant and asks the same question “What do two plus two equal?” The accountant says “On average, four – give or take ten percent, but on average, four.”

     Then the interviewer calls in the economist and poses the same question “What do two plus two equal?” The economist gets up, locks the door, closes the shade, sits down next to the interviewer and says, “What do you want it to equal”? ”

     Ida,
     “Akkor, ha már regisztráltál, elkezdhetnéd kifejteni?!”
     Ez egy igazán “szép” bátorítás volt a részedről 🙁 Nem kezdhetnénk ezt előröl?

     Thea,
     Nem akarom én itt a moderátort játszani, de ha lehet áttennél innen 2-3 hozzászólást a klubba, hogy legyen mégis valami eleje annak a topic-nak. Mondjuk egy cím se ártana neki. Persze csak, ha ezzel a többiek is egyetértenek.

    5. Jó ötlet, de mivel két külön adatbázisról van szó, a klub és az idokjelei.hu között nem tudom mozgatni a hozzászólásokat. Esetleg topik indítónak bemásolhatod a legutóbbi hozzászólásod releváns részét és nyugodtan címet is adhatsz neki. Van már egy Gazdaság nevű fórum, egyelőre 0 topikkal… 🙂

    6. Kedves Kanku!

     írod:
     “Ida,
     ?Akkor, ha már regisztráltál, elkezdhetnéd kifejteni?!?
     Ez egy igazán ?szép? bátorítás volt a részedről 🙁 Nem kezdhetnénk ezt előröl?”

     Mire gondolsz?! (Szívesen írtam volna, hogy “Kedves Peterqe”, meg, hogy “légyszíves”, de már nem merek neki ilyesmit se írni, mert, ha meglátja hogy hozzászólok, akkor eltűnik hónapokra…! Eddig is ezt tette! Viszont tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan is gondolja! Vagy nem erre gondoltál?)

    7. De, kösz Kanku, hogy szóltál! Tényleg bunkón hangzik! 🙁
     Sajnálom!

    8. Szerintem annyi történt, Ida, hogy nem értetted, amit silent_peterqe írt, mivel angolul írta azt, hogy “stay tuned”. Ezzel arra utal, hogy már regisztrált, várjunk türelemmel, mert lesz folytatása. Nyilván egy nagyobb lélegzetvételű kifejtésére készül a nézeteinek, ami időigényes, de amint sikerül összeszednie a gondolatait, az eredmény látható lesz a kluboldalon.

    9. Szerintem is hagyjuk meg Peterqe-nek a kezdeményezést. A másik pedig, hogy szerintem senki sem siet sehová. Ne helyezzük öt nyomás alá, mert én sem szeretném, ha ezt tennék velem. Majd elindítja az új topic-ot akkor amikor azt jónak látja,…. itt: http://klub.idokjelei.hu/forums/forum/gazdasag/

 13. A jelenség egyébként már az ó és középkori népi kultúrában is létezett.
  A lényeket “lidérc”-nek hívta a magyar népnyelv, a kísérő fényjelenséget “lidércfénynek”,
  a nyomasztó “nem tudok mozdulni és nincs hatalmam a történések irányítása felett ” érzést pedig
  “lidércnyomás” névvel illették.
  Az egész esemény megnevezése pedig “megkísértés” volt.

 14. Kedves Thea!

  Már pár hónapja rendszeresen olvasgatom az oldalt, nézem a videókat, és arra gondoltam, hogy felajánlom segítségemet a videók anyagának fordítását illetően. Várom a válaszodat!

  Üdvözlettel: Hargitai Bálint

 15. Hami!
  Egyet is értek az álláspontoddal, meg nem is. Egyet értek avval, hogy a legfontosabb a Jézussal való személyes kapcsolat.

  Viszont az a tény, hogy mind az Ó, mind pedig az Új szövetség számos helyen beszél az utolsó idők eseményeiről, számomra azt sugalja, hogy a mi urunk nagyon is fontosnak tartotta azt, hogy az emberek, akik adnak az ő szavára, tudjanak ezekről a dolgokról. Az Ószövetségben ha van két-háromszáz jövendölés Jézus első eljöveteléről, akkor három-négyszáz jövendölés van Jézus második eljöveteléről.
  Ezeket az eseményeket, melyekről ezen az oldalon is szó van, egyfajta jelzőtábláknak kell tekinteni. Ezekből az eseményekből pedig tudhatjuk, hogy Jézus eljövetele nem lehet messze.

  Persze, én sem értek egyet azokkal, akik például ötvenéve azt mondták, hogy Jézus visszajön, ezért nem házasodnak, nem szülnek gyerekeket, stb. Ez szerintem baromság. Élnünk kell az életünket, és a leginkább a magatartásunkkal kell bemutatnunk Jézust. És ha az emberek bíznak bennünk, mert látják az életünket, látják azt, hogy szeretetteljesek vagyunk, akkor talán kérdeznek is tőlünk, és bizonyságot tehetünk arról, hogy kicsoda ami életünk ura és megváltója, ki az a Jézus Krisztus, aki az ő életét adta értünk.
  Egy biztos: a világ változás előtt áll. A világ még soha sem távolodott el annyira Istentől, mint most. Szerintem ezzel te sem vitatkozol. Világvége jósok meg mindig is voltak, ez is igaz. Ezért mondta Jézus: azt a napot és órát senki sem
  tudja, csak az én mennyei Atyám egyedül. De a jeleit azért láthatjuk. Nem tudjuk, mikor, melyik évben jön vissza jézus. Bár hallottam olyan számolgatást, hogy a hatezer év nagyjából 2032 2033 felé jár le, és hogy akkor kell valamikor Jézusnak visszajönnie. Szerintem nem érdemes ilyen számolgatásokba bocsátkozni. De a jeleket érdemes figyelni, mert ezekből tudhatjuk, hogy Jézus Krisztus eljövetele mennyire van közel vagy messze. Szerintem közel van, bár a pontos idejét én sem tudom, nem is lennék bölcs, hogy ha számolgatnám.

  Azt is baromságnak tartom, amit a prepperekcsinálnak. . Bunkerek, előre felhalmozott készletek, szerintem hülyeség. Jézus semmi ilyet nem mondott, hogy nekünk ezt kellene csinálnunk.

  Én arra jutottam, hogy figyelni kell az eseményeket, s a “mindent megvizsgáljatok” elv alapján osztályozni őket. A világ helyzete, meg kontrollblog is tartogat sok érdekes dolgot, bár erősen new age-es, úgy hogy szűrni kell. Az igazság tehát valahol a középen van: nem kell nagyon belecsavarodni ezekbe a végidő teóriákba, mert tényleg az ember idegrendszere rámehet, amikor különféle elméleteket gyárt, hogy mi, meg hogy lesz. Jézus világosan megmondta, hogy ne gondolkodjunk azon, hogy mit feleljünk, ha majd számot kel adnunk.
  Azzal viszont nem értek egyet, hogy ha Jézus Krisztus eljövetelét kitoljuk a messzi jövőbe, picit a ködbe engedjük veszni. Mert a jelek itt vannak, ez vitathatatlan. A Biblia pedig beszél
  arról, hogy mielőtt Jézus visszajön, nagy tömegek fogják őt Úrnak és messiásnak elfogadni. Nyilván azért lesz ez, mert megértik azt, hogy Isten ezeket a jelenleg zajló eseményeket, vagy inkább folyamatokat előre megmondta, mert előre ismeri. Fontos, hogy az emberek lássák: Isten igéje a mai kor emberéhez is szól, és nemcsak az erkölcsi tanításokon keresztül, hanem igen is a próféciákon keresztül, amik segítségével megértheted azokat a folyamatokat, amik a világban zajlanak. Isten ezeket azért adta, hogy tanuljunk belőlük, és hogy következtetéseket vonjunk le a konkrét mindennapi életünkre nézve. Ahogy a jeruzsálem ostromát megélő keresztények is cselekedtek, amikor megértették Jézus szavait, ugyaníg kell nekünk is. Szerintem a próféciák azért adattak, hogy segítsenek tájékozódni. Nyilván Isten nem fogja megmondani neked azt, hogy fehér vagy fekete cipőd legyen, ez baromság. Gondolkodni tanít, mert “a bensőnkben” tanít minket, mivel arra teremtett, hogy gondolkodjunk, és cselekedjünk. Ma minden viszonylagos, az emberek nem hisznek egy abszolút igazságban. A Biblia viszont azt mondja, hogy az igazság egy személy, akit úgy hívnak, Jézus Krisztus. Hami! Isten áldja meg az életedet, és adjon neked sok erőt, kitartást, és bölcsességet. Legjobb szívből kívánom neked.

 16. Kedves Thea!

  Nagyon jó ez az oldal, mindig érdeklődéssel olvasom. Kérdésem az lenne, hogy a lefordított videó szövegét olvasható formában is közzé tudod tenni, Sajnos nem tudom olvasni a videók feliratait, mivel látássérültként képernyőolvasóval használom a számítógépet. Köszi!

 17. Nem tudok egyet érteni azokkal, akik azt mondják, hogy nem lesz antikrisztus és világkormány sem stb.. És olyan butaságokat sem mondhatunk, hogy a pusztító utálatosság már megtörtént a Rómaiak idejében. A Bibliában pontosan benne van, hogy olyan nagy nyomorúság lesz akkor amilyen nem volt a világ kezdete óta! Az antikrisztus nem lesz hasonlítható sem Sztálinhoz sem Hitlerhez, mert a Bibliában olvashatjuk, hogy az egész világ fogja csodálni és imádni. Hitler és Sztálin idejében még nem volt adott a technológia a chip és a többi azért lehet a fenevad bélyege, mivel azzal fogod elismerni a világkormány és az antikrisztus iránti hűséget. Ha azt mondjuk, hogy márpedig ez nem így lesz, akkor nem követünk el Istenkáromlást? ezáltal az igét hamisnak állítjuk be és a prófétákat, akiknek ezek megadattak. Nem tudjuk sem a napot sem az órát, próbára lesz mindenkinek téve a hite és sokak mártírhalált fognak halni vagy fogságba esnek nem lesz elő elragadtatás, és aki mindvégig állhatatos marad az üdvözül nem? Ne úgy gondolkozzunk, hogy Isten ilyen szörnyűséget úgy sem engedne meg, mert amennyire irgalmas, annyira igazságos is! Az örök élet nincs ingyen! nem úgy lesz, hogy a kiválasztottak majd szépen hátradőlnek és ölbe tett kézzel ülni fognak és Jézus majd megmenti őket. Szóval a próféciák beteljesednek, mi vagyunk az utolsó generáció!
  Amikor majd háborúkról és háborús hírekről hallotok, ne rémüldözzetek! ENNEK MIND MEG KELL TÖRTÉNNIE Akkor nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Éhség, dögvész és földrengés lesz itt is, ott is. De mindez csak a gyötrelmek kezdete. A gonoszság elhatalmasodásával sok szívben kihűl a szeretet. De aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül.? (Mt 24, 6-12) tehát ezeknek meg kell lenniük és ha azt mondjuk ez hülyeség, akkor Isten igéjét mondjuk hamisnak.

  1. Az Igével nem vitatkozott senki. Az is eléggé jól látszik, hogy készülőben van egy világkormány és egy durván kemény időszak. De hogy pontosan mi is fog történni, azt nem tudja senki, az sem, aki (akik) keményen dolgoznak rajta, mert nem ők döntik el, hanem Isten, hogy mit enged meg. Mert az Antikrisztus akkor érkezik el, amikor félreállítják azt, aki még visszatartja, ennek az ideje is Isten kezében van – én legalábbis erre próbáltam utalni. Nem merek ex catedra kijelentéseket tenni a jövővel kapcsolatban, és a jelen események és bibliai leírások párhuzamba állításában sem merem állítani a tévedhetetlenségemet. Márpedig a “világkormány” kiifejezés nem fordul elő a Bibliában, de a “chip” szó sem, nyilvánvalóan. Persze egy világméretű kb. egységes kormányzat létét feltételezi az, ami az utolsó időkről szól az Igében, de abban nem tudok 100%biztos lenni, hogy ez a vk., ami most készülődik, az a világkormány lesz-e, amiben az AK el fog jönni. Jó esély van rá, de nem lehetek 100% biztos! Még az egységes kormányzatban sem tudok biztos lenni Dániel 11. miatt. Kétségtelen, hogy úgy lesz, de azt nem tudom, hogy amit látok, az az-e vagy nem. Ezt csak a Jóatya tudja.

   De közben leesett, hogy min akadtál ki. Hami írta, hogy: “Nem lesz 7 év, nem lesz antikrisztus, nem lesz számolgatás és nagy keresztény vérengzés (az volt és ma is van sok helyen). Az ezer éves birodalom sem egy konkrét majdani időszak, hanem a történelmünk során egy ?békésebb időszak?, amit megint nem tudhatunk hogy meddig tart/tartott. Ma már nem kell semmire várni, csak Jézust, de Őt mindennap.” HAMI, lehet, hogy te “a vajúdás kínjaninak kezdetét” (Mt. 24) veszed úgy mintha már a vég lenne? Nem szabad elfelejteni a 2 Tessz. 2-t :

   “. 2 Kérünk, hogy ne rémüljetek meg, se ne zavarjon össze benneteket, ha valaki azt mondja, hogy az Úr Napja már itt is van! Mert vannak, akik ezt állítják, és bizonyos szellemek üzenetére vagy tanításokra hivatkoznak. Még az is lehet, hogy olyan hamis levelet is mutatnak nektek, amelyről azt állítják, hogy mi írtuk.
   3 Semmiképpen ne engedjétek, hogy valaki becsapjon benneteket! Mert mielőtt az Úr Napja eljönne, még más dolgoknak is meg kell történniük. Előbb az Istentől való elfordulás ideje következik, majd megjelenik a Bűn Embere, aki pusztulásra van ítélve. 4 Ő az, aki szembeszáll majd mindennel, és mindenkivel, amit vagy akit ?Isten?-nek neveznek és imádnak az emberek. Ugyanis saját magát akarja mindezek fölé emelni, egészen addig, hogy a trónját Isten templomába helyezi, és azt mondja magáról, hogy ő az Isten.
   5 Erről már beszéltem nektek, amikor nálatok voltam, emlékeztek rá? 6 Azt is tudjátok, mi tartja vissza a Bűn Emberét, hogy csak a maga idejében jelenjen meg. 7 Igaz ugyan, hogy a törvénytelenség ereje titokban már is működik, de valaki most még feltartóztatja, amíg el nem távolítják a törvénytelenség útjából. 8 Amikor ez megtörténik, akkor fog megjelenni a Bűn Embere. Őt azonban az Úr Jézus meg fogja ölni a leheletével. Az Úr megjelenésének dicsőségével vet majd véget neki.
   9 A Bűn Emberének megjelenése a Sátán munkájának eredménye lesz. Ennek a személynek a működését nagy erők, hamis jelek és csodák[a] fogják kísérni. 10 Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni majd azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna az igazságot, megmenekülhettek volna. 11 Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot. 12 Mindez pedig azért történik, hogy akik nem hittek az igazságban, hanem a gonoszságban lelték örömüket, ítélet alá kerüljenek.” /Egyszerű fordítás/

   Isten áldását kívánom Nektek!

   1. Kedves Pötty, az a fordítás, amit használsz, helyenként inkább értelmezésnek felel meg, pl. a 2Tesszalonika 2:6 nem tartalmazza azt, hogy “a Bűn embere” eredetileg, éppen ezért lehet egy másik fajta értelmezése is az igének, amit érdekességképpen figyelmedbe ajánlok:
    http://utolsoidok.weebly.com/ki-tartja-vissza.html

    1. Elolvastam a cikket, de akárhány bibliafordítást elolvastam, nem tudom máshogy értelmezni. Ógörögül, sajnos, nem tudok. A Szent István Társulat, a Károli és a Magyar Bibliatársulat újfordítása is inkább szöveghűnek van nevezve, az egyszerű fordítás az eredeti szöveg értelmét próbálja visszaadni a fordítók szerint.
     Ez a két mondat szerintem egyértelművé teszi a cikk tévedését (2Tessz.2:7-8):
     “7Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia. 8ÉS AKKOR fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével” /Károli G revid..ford./ Ez az “és akkor” kifejezés minden fordításban (4 vagy 5), amit megnéztem, szerepel. Előtte több mondaton keresztül a bűn emberéről (ez a kifelezés minden fordításban!) és a a törvénytiprásról van szó, valaki félreállítja, és akkor fog megjelenni a gonosz (a Sz.I.T fordítása szerint “föllépés”-ról van szó, ez a kifejezés nem hinném, hogy Jézusra vonatkozik), akit az Úr félreállít. Jézus eljövetele csak a legelején van említve. Sokszor elolvastam, és a cikket belemagyarázásnak érzem, főleg, hogy Jézust nem tarthatja vissza senki, ha Ő nem úgy akarja, mivel Ő az ÚR és az Atyával egy, fölöttük nincs más. Tulajdonképpen az, hogy valójában kit fognak félreállítani, szinte mindegy, mert az nem a mi feladatunk lesz , és az egész kimenetelén nem változtat.

     Az elő-elragadtatásban pedig nem hiszek, mert elolvastam Dániel könyvét, a Jelenéseket, és a többi idevonatkozó igét, és egyértelmű.

     Csakhát Dávidnak és Haminak szóló hsz-om lényege nem igazán ez volt 🙂 sebaj… Mindenesetre hasznosnak tartom, hogy megemlítetted, jobb tisztázni.

    2. “……csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia. 8ÉS AKKOR fog megjelenni a törvénytaposó,…”

     Ő már félre lett állítva, ő nem más mint XVI. Benedek Pápa, az utolsó fehér Pápa, aki most van, akinek van szeme az látja, akinek van füle, az halja, hogy milyen furcsán viselkedik…….

    3. A lenti, masodikeljovetel.hu-s cikk miatt mondod ezt?
     Ki ez az Alberto Villasana? Létezik egyáltalán? Nem találtam róla sok mindent. Annyi megvan, hogy (?)nemzetközi elemző (spanyolul volt), és hogy az állam-egyház kapcsolatok szakértője. De az érdekköreiról nem tudok. Biztos, hogy ezt a levelet Benedek is olvasta? Mert elég meredek dolog leantikrisztusozni hivatalosan is a Pápát. Viszont netre akárki akármit írhat, lényeg, hogy jó sokan elolvassák, hogy minél jobban bomlasszon az emberek között. Nem lehetséges? Az sok mindent elárulna, ha tudnánk, hogy mi lett vele, miután kikerült ez a levele és mi volt a reakció. Ha semmi, akkor hoax.

  2. 🙂 Én nem olvasok sehol olyat hogy az antikrisztust mindenki csodálni fogja:) Maximum a fenevadat. És az nem személy hanem birodalom. És gondolod, hogy egy személy egyik feje halálos sebet kap? Mi ez, a Süsü és a sárkány? 🙂

   1. “Es megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis proféta, aki a csodakat tette ő elotte, amelyekkel elhitette azokat, akik a fenevad bélyegét felvették, és akik imadtak annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes toba vettetének…” (Jelenések 19:20).

    Szerinted egy birodalmat el lehet fogatni és elevenen a kénkővel égő tüzes toba vetni? 🙂 Nehogy mar kitalald Hami… Na de, ha te Biblia gyanant a Ludas Matyit olvasod, akkor legalabb közöld velünk… ennyit azért elvarnank itt.
    Eppen ezért ne vitatkozz David19-el, akinek tök’ igaza van.

   2. Jelenések 17:
    ?9 Itt van igazán szükséged a bölcsességre és értelemre, hogy ezt megérthesd! A Szörnyeteg hét feje azt a hét hegyet jelenti, amelyen az asszony ül. 10 De jelenti azt a hét királyt is, akik közül az első öt már meghalt, az egyik most van, az utolsó pedig még nem jött el. Amikor majd eljön, csak rövid ideig marad. 11 MAGA A SZÖRNYETEG PEDIG, amely volt, de most nincs, AZ A NYOLCADIK KIRÁLY. EZ IS A HÉT KIRÁLY KÖZÉ TARTOZIK, és a pusztulás felé halad.?

 18. ?Ne gondoljátok szerelmetes feleim,
  Hogy a Sátán kívülről közelít felénk,
  S mi azt mondhatjuk neki: Apage! Távozz!
  Mert a sátán mibennünk lakozik.
  S mi nem tehetünk ellene mást,
  Minthogy jó szorosan megöleljük.?

  Ez egy jó idézet és igaz is .

   1. Ez egy középkori ima . Találtam a egy ki rész ami a apage eredetére utalhat .

    A szavak, amelyeket a mai evangéliumi szakaszban hallottuk, közismertek, hiszen olyan gyakran idézi is a mindennapi életben. Ezek a szavakat akkor mondta az Úr Péternek, amikor szenvedéséről és kereszthaláláról jövendölve, Péter félrehívta Jézust és megdorgálta: ?Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled.? Jézus válasza így hangzott: ?Apage Satanas!? Amit helyesen így fordítanak ??Távozz tőlem, sátán!? Csakhogy a görög szövegben éppen, hogy nem ?apage? áll, hanem ?hypage?, amelynek jelentése ?hátam mögé!?, ?vissza a sorba!?. Ez érthető összefüggést teremt az utána következő krisztusi szavaknak: ?Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye keresztjét és kövessen.?
    A szavak, amelyeket a mai evangéliumi szakaszban hallottuk, közismertek, hiszen olyan gyakran idézi is a mindennapi életben. Ezek a szavakat akkor mondta az Úr Péternek, amikor szenvedéséről és kereszthaláláról jövendölve, Péter félrehívta Jézust és megdorgálta: ?Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled.? Jézus válasza így hangzott: ?Apage Satanas!? Amit helyesen így fordítanak ??Távozz tőlem, sátán!? Csakhogy a görög szövegben éppen, hogy nem ?apage? áll, hanem ?hypage?, amelynek jelentése ?hátam mögé!?, ?vissza a sorba!?. Ez érthető összefüggést teremt az utána következő krisztusi szavaknak: ?Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye keresztjét és kövessen.?

    1. Adrian, szerintem T33 az agapé szeretetrol probalna beszélni, ha ennek a szonak a betuit mondjuk, a helyükre tudna tenni. Az agapé szeretetrol egyébként az 1Korinthus 13:4-7- ad részletes leirast szamunkra, de mindazokra nem képes az ember Isten atformalo ereje nélkül. Isten bennünk lakozo Szelleme szükséges ahhoz, hogy erre képessé valjunk. Ennek hianyaban a BUN TORVENYE köti az embert, akinek a szeretete éppen az eredendo bun miatt nem a tulajdonképpeni, mivel nem azt keresi, ami az embertarsa szamara a legjobb. (Az agapé nem azonos az érzéki, (az erosz, vagy filia, de még a storgé sem igazan) szentimentalis szeretettel, hanem elsosorban a szellemi, Krisztus altal ujja lett ember szeretete az.)

    2. Ria,
     Tudom, hogy úgysem fogod elhinni bonyolult észjárásomat, de azért elmesélem 🙂
     Azért jutott az agape szó elsőre az eszembe, mert mostanában T33 többször is hangoztatta a szeretet fontosságát. Az “apage” szó nekem nem volt ismerős(most sem az), viszont ha egy kicsit megfordítód mindjárt agape lesz belőle. Ezért gondoltam az elírásra, de ezek szerint tévedtem. Képzeld, sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi még velem is előfordulhat 😉

    3. Bocs ezt a kereső találta ez volt a első amit , behozott , a hypage
     gondolom egy apokrif evangéliumra utalhat vagy valamilyen
     eredetinek gondot szövegre .De a Apage jelentését magyarázza ,
     a idézet .

  1. Ha te tényleg ugy gondolod T33, hogy a Satan ellen “nem tehetünk mast”, akkor ölelgesd csak jo szorosan tovabbra is.

   (Jo lenne mar tudni, hogy mindazokért a baromsagokért és tévtanitasokért, ami itt az Idok jelein megjelenik, ki vallalja a felelosséget.)

   1. Ha a cikkekre gondolsz, kérlek oszd meg velünk mire gondolsz, ha a hozzászólásokra, akkor a hozzászólás írója.
    Nem véletlenül áll ez a felhasználási feltételekben: “Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.”
    Épp az a cél, hogy segítsünk egymásnak minél jobban megérteni az egyes témákat, ez pedig csak úgy lehetséges, ha az emberek leírják a véleményüket, kérdéseiket. Törlésre csak a bántó hozzászólások kerülnek.

    1. Okay, hat eloszor is: azok a bizonyos alternativ mediakbol szerzett hirek, amik itt az IJ-n is megjelennek, azoknak joval több, mint a fele (mivel az elit iratja meg velük ugyanugy, mint a fosodratuak 90%-at) hamis, félrevezeto informacio, amik nem mast szolgalnak, mint azt a célt, hogy az embereket megfélemlitsék, reményvesztetté, kétségbeesetté tanacstalanna stb. tegyék, hogy azutan elkeseredettségükben a “nagy szabadito” “karjaiba” rohanjanak és ujjongva ünnepeljék, mint valami szuperembert, aki (az o hitük szerint) minden megoldhatalan problémaval megbirkozik. Ha ezek a hirek ra is iranyitjak az emberek figyelmét pl. azokra a félelmetes technikai lehetoségekre, amelyek mar ma rendelkezésre allnak az emberiség feletti uralkodasra, nekünk hivoknek meg kellene nyugtatnunk oket, egyrészt: az ezektol a dolgoktol valo megmenekülés lehetoségére, masrészt: hogyha az elit tervez is mindenfélét az emberek megnyomoritasara vagy elpusztitasara, nem fognak tudni eljutni a terveik végso megvalosítasahoz, mert az Ur közbe fog lépni: “En vagyok az Ur, ez a nevem, és dicsoségemet masnak nem adom, sem dicséretemet balvanyoknak” (Ezs 42:8). “Enyém a bosszuallas, én megfizetek, ezt mondja az Ur” (5Moz 32:35; Rom 12:19).

     Masodszor: En még egyetlen hozzaszolotol nem olvastam olyat (beleértve magamat is), hogy miutan megirta a magaét, azutan hozzatette volna, hogy: – Gyerekek! mindazokért, amiket itt most megirtam, azoknak igazsagtartalmaért vallalom a felelosséget, ha pedig nem talaljatok igaznak, én mosom kezeimet! A hivok hsz-aival kapcsolatosan pedig te egyaltalan nem veszed szamitasba Thea, hogy mi hivok Jezus Krisztus Teste vagyunk, amikor is egymas tetteiért szavaiért mindannyian felelosek vagyunk,(ugy a gyülekezeten belül, mint azon kivül) mivel egymasnak tagjai vagyunk. Ha pedig a hitkérdések felol egy allando zurzavar uralkodik az egymasnak folyamatosan ellentmondo eltéro felfogas miatt, ott valakinek rendet kell teremteni, mint ahogy tette ezt Pal is, amikor ilyen esetekben levelet irt az egyes gyülekezeteknek, és rendre utasitotta oket, mint teologiai kérdésekben is. Ezzel szemben mit lat itt egy, még meg nem tért, vagy a hit kérdésekben jaratlan ide latogato? Az örökös vitakat, nézeteltéréseket. Csak azt ne mond nekem Thea, hogy ez barkinek is hasznara lehet, vagy ebbol barki is épühet…

    2. Kedves Ria,
     Sok igazság van abban amit mondasz, de a dolgok időnként más képen is működnek mint ahogy mi elsőre gondoljuk. Ennek a legékesebb példája én magam vagyok. Az első “összeesküvési elmélet” amivel valaha is találkoztam, ami felkeltette a figyelmemet és ami elindított az úton ez volt: http://www.youtube.com/watch?v=7tbytMO-0lA(2009) Aztán jöttek sorban “minden” amit valaha is el tudsz képzelni, még egy magas szintű rezgéses, fényvortexes, meditálós időszakom is volt. De egyszer csak egy véletlen kapcsán, miközben ráakartam menni a thedailybell.com-ra “rossz” linkre klikkeltem és így az idokjelei.hu egyik thedailybell.com-tól származó posztján találtam magam. Elolvastam, szétnéztem egy kicsit az oldalon és mondom “Jééé!, pont azokkal a dolgokkal foglakozik amik engemet is érdekelnek. De jó, hogy vannak ilyen jellegű magyar oldalak is.” És így lett belőlem egy állandó idokjelei olvasó. Aztán egyszer csak valaki(heavenstreetseven nick-kes tündér bogár 🙂 ) felrakott nekem egy linket, ahol Kent Hovind előadásait láthattam, hallgathattam (teremtes.com). Számomra az illető olyannyira meggyőző volt, hogy megtörtént a csoda, elkezdtem hinni a 6 napos teremtésben, a Bibliában, a Teremtő Istenben illetve Jézusban. Persze itt nem csak K.H.-rol van szó más kis apró puzzle darab is kellet hozzá, amelyeket hol innen, hol máshonnan gyűjtöttem be, raktam össze, de tény az, hogy ez az oldal sokat segített a megtérésben.
     Röviden ez volt az én történetem, de szerintem még akadnak itt néhányan, akiknek ugyancsak sokat segített ez az oldal abban, hogy rátaláljanak az Atyára és az egyetlen lehetséges megoldásra, Jézusra.
     Hogy ez így kevés? Lehet, de legalább nem mondhatod rá, hogy nem Biblikus.

     Isten áldjon

    3. Drága Ria!
     írod:
     “… hamis, félrevezeto informacio, amik nem mast szolgalnak, mint azt a célt, hogy az embereket megfélemlitsék, reményvesztetté, kétségbeesetté tanacstalanna stb. tegyék, hogy azutan elkeseredettségükben a ?nagy szabadito? ?karjaiba? rohanjanak …” “…, nekünk hivoknek meg kellene nyugtatnunk oket, egyrészt: az ezektol a dolgoktol valo megmenekülés lehetoségére, masrészt: hogyha az elit tervez is mindenfélét az emberek megnyomoritasara vagy elpusztitasara, nem fognak tudni eljutni a terveik végso megvalosítasahoz, mert az Ur közbe fog lépni…”!

     Ez most komoly?! Tényleg komolyan gondoltad ezt a hozzászólásodat?! Amikor olyan nyomorúság következik az emberiségre, amilyen még nem volt a földön soha, és nem is lesz, az Isten beszéde szerint, és te azt mondod, hogy nekünk vigasztalni kellene az embereket, hogy “nem kell izgulni”, “nem kell félni”, “mert az Isten majd közbelép!”! Hiszen ez az időszak lesz Isten haragjának a “napja”, a haragjának az ideje! Isten jön el megítélni a világot! ( És mindez az emberek bűnei miatt, amelyből nem térnek meg. Legalábbis az Ige szerint! )Ez az idő nem az eliten, vagy Sátánon, vagy akárkin múlik, hanem Istenen! Ő, ISTEN AZ, AKI MEGÍTÉLI A NÉPEKET! Hiszen ezért van megírva is minden az Igében, hogy ezekkel számoljanak az emberek, hogy mi következik, ha nem térnek meg!

     Azt mondod, hogy az emberek ezektől a hírektől lesznek reményvesztettek, tanácstalanok, elkeseredettek…, stb! Hiszen te is hirdeted az Evangéliumot más oldalakon is( ahogyan mondtad már ), és mégse hallgatnak rád! Akkor?! Van akiket ijesztéssel lehet megmenteni! De egyébként se teljes az evangéliumról szóló bizonyságtétel, ha az ítéletről nem beszélünk!

     írod:
     “Masodszor: En még egyetlen hozzaszolotol nem olvastam olyat (beleértve magamat is), hogy miutan megirta a magaét, azutan hozzatette volna, hogy: ? Gyerekek! mindazokért, amiket itt most megirtam, azoknak igazsagtartalmaért vallalom a felelosséget, ha pedig nem talaljatok igaznak, én mosom kezeimet! ”

     Ezzel kapcsolatosan lehet, hogy feledékeny vagy, mert nem egyszer írtam már én is, hogy bizony minden szóért számot kell adnunk. És ezzel a tudattal kell minden szavunkat leírni, mondani, stb! Továbbá azt is (írtam már én is), hogy mindent az Ige alapján a Szent Lélek világosságában kell megvizsgálnunk, akárki is mondja azt.

     írod:
     “A hivok hsz-aival kapcsolatosan pedig te egyaltalan nem veszed szamitasba Thea, hogy mi hivok Jezus Krisztus Teste vagyunk, amikor is egymas tetteiért szavaiért mindannyian felelosek vagyunk,(ugy a gyülekezeten belül, mint azon kivül) mivel egymasnak tagjai vagyunk., …”

     Az Ige azt mondja, hogy mások ( akár testvérek ) bűneiben ne legyünk részesek. Vagyis nem vagyunk egymás tetteiért, szavaiért felelősek! ( Főleg nem , ha el is határoljuk magunkat tőle, ill megfeddettük, de nem hallgatott ránk .) Mindenki, magáról ad számot az Úrnak! ( Ez az Ige!)

     írod:
     ” Ha pedig a hitkérdések felol egy allando zurzavar uralkodik az egymasnak folyamatosan ellentmondo eltéro felfogas miatt, ott valakinek rendet kell teremteni, …”

     Drága Ria! A világon nincs még egy olyan “vallás”, amelyben ennyi eltérő, ellentmondó felfogás, hitelvi zűrzavar uralkodik!
     Többek között azért is, mert ez egy élő hit, élő kapcsolat Istennel, Úr Jézussal, és a Szent Lélekkel. ( Mármint jó esetben! )És ebből fakadóan, az emberek nem azonos szellemi korúak benne. Nem azonos az ismereti szintjük se . És itt most ne is beszéljünk azokról a tanításokról, amiket az ellenség a jó mag közé vetett! Az pedig, hogy valakinek rendet kell teremteni, eléggé az inkvizíció idejére emlékeztet. Azért a Szent Lélek az, Aki minden igazságra megtanít bennünket!

     írod:
     “mint ahogy tette ezt Pal is, amikor ilyen esetekben levelet irt az egyes gyülekezeteknek, és rendre utasitotta oket, mint teologiai kérdésekben is. Ezzel szemben mit lat itt egy, még meg nem tért, vagy a hit kérdésekben jaratlan ide latogato? Az örökös vitakat, nézeteltéréseket.”

     Szerintem egy idelátogató csak azt látja, hogy itt, ezen az oldalon lehet beszélgetni is , és lehet eltérő “vélemény” is. Egy darabig beszélgetnek róla az itt lévők, teljesen kulturáltan, azután tovább “mennek” . Én nem tudom, hogy milyen “örökös vitákról, és nézeteltérésekről” beszélsz?! ( Vannak egyházak, ahol nincsenek viták. Kiforrott tanítások vannak, amelyeket mindenkinek el kell fogadniuk! De úgy emlékszem, hogy ezeket te se “díjaztad”!)

     írod:
     ” Csak azt ne mond nekem Thea, hogy ez barkinek is hasznara lehet, vagy ebbol barki is épühet?”

     Szerintem épülhet. Hiszen részint van bennünk az ismeret, és egymás hite, ill látása által is épülünk!
     ( Pl, milyen jó, hogy annak idején, amikor az iszlámról beszéltünk, “vitába szálltál” velem! Nem 1*, és nem 2* olvastam azt az Igeverset, hogy : 1 Ján. 2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút., de akkor se esett le ez, azzal kapcsolatosan! Meg a többi, amiről beszéltünk akkor! Szóval, szerintem hasznos, hogy “vitatkozunk” dolgokon! )

    4. Köszönöm, hogy ezt leírtad. Igen, én is úgy gondolom, hogy fontos kihangsúlyozni, hogy nincs mitől félnünk és ezt elég gyakran meg is teszem a cikkekben és a hozzászólásokban is.
     Amit a vitákról írsz abban is egyetértek. Nem véletlenül próbálok mindenkit a fórumba irányítani ezekkel és válaszolni is igyekszem, de ne feledd, hogy itt egyetlen ember van sokszor több tucat hozzászólóra és hozzászólásra. Van, amikor elolvasni sincs időm őket és csak napokkal később látam, hogy reagálni kell valamire. Hála az Úrnak egyre gyakrabban segít a válaszolásban a többi hozzászóló.
     “Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.” 🙂
     Te is írhatnál bátorító hozzászólásokat, ha úgy látod, hogy egy cikk kapcsán erre szükség van.
     Isten áldjon!

    5. Thea ezt irta nekem Ida:
     “Te is írhatnál bátorító hozzászólásokat, ha úgy látod, hogy egy cikk kapcsán erre szükség van.”

     Pontosan ezt tettem, amikor ezt irtam: “Ha ezek a hirek ra is iranyitjak az emberek figyelmét pl. azokra a félelmetes technikai lehetoségekre, amelyek mar ma rendelkezésre allnak az emberiség feletti uralkodasra, nekünk hivoknek meg kellene nyugtatnunk oket, egyrészt: az ezektol a dolgoktol valo megmenekülés lehetoségére…”, és te mégis mast latsz ebbe bele, illetve nem azt, amit ezzel mondani akartam. En ugyanis abban hiszek, hogy az Urhoz oszinte szivvel megtért emberek elragadtatnak, még mielott a fenevad bélyegét rakényszerülnének felvenni, illetve, mielott a Harag Napja elkövetkezik. Ebben volt részemrol a batoritas, biztatas, vagyis igen, komolyan gondoltam, amit irtam.
     Nem gondolom, hogy feledékeny volnék, hiszen éppen azt reklamaltam, hogy vallal-e felelosséget barki is az itt (vagy mashol) kimondott szavaiért – amikért majd szamot kell adnia, ama bizonyos napon?
     A gyülekezeten belül igenis felelosek vagyunk egymasért mindenben, mint ahogyan a gyerekeinkért, hazastarsunkért otthonunkért stb. is, ami egyaltalan nem jelenti azt, hogy ezzel a bunei részeseivé lettünk. Miért is következne egyik a masikbol? De ugyanigy felelosek vagyunk az embertarsainkért, az elesettek felemelése érdekében, a minket körülvevo emberek szenvedéseinek enyhitéséért. Jézus az irgalmas samaritanus példazatat azért mondta el, hogy mélyen a szivünkbe vésse az emberbarati szeretet parancsat. A mi bizonysagtételünk mindig pozitiv kell legyen, ami hatarozottan különbözik a vitatkozastol, kiélezéstol, szocsatatol.
     “Ezekre emlékeztesd, es az Isten szine elott bizonysagot téve kérd oket: ne folytassanak haszontalan szoharcot a hallgatok romlasara” (2Tim 2:14).
     A hétköznapi munkank végzése közben és a környezetünk tarsadalmi kérdéseihez valo viszonyulasunkban a vilag Krisztust akarja latni, nem pedig azt, ami itt folyik olykor.
     A nagyon makacskodokkal szemben természetesen eképp kell eljarnunk: “Masokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva oket a tuzbol…” (Jud 23).
     Es ha még igy sem, akkor marad ez: “Aki igazsagtalan, legyen igazsagtalan ezutan is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezutan is… stb.” (Jel 22: 11).

     Ha pedig valami nagyon megvitatni valo dolgunk van egymassal, akkor valoban jobb, ha félrevonulunk a “clubszobaba.” 🙂

    6. Én spec. élvezem ennek az oldalnak a fórumát (is), és örülök, hogy nem látja mindenki egyformán a dolgokat (különben nem is elvárható! *), tekintve, hogy egy igen soktényezős eseményrendszerben halad előre a világ, a próféciák pedig képekben ábrázolnak, így értelmezésre szorulnak – a kettőt összeegyeztetni pontosan és jól egy elég nehéz feladat – számomra legalábbis.
     Előnyös a minél több ismeret, “több szem többet lát” alapon. Szerintem a fórumozók között nem sokan végeztek teológiát és történelem/közgazdaság/politológia vagy efféle szakokon ebben a párosításban (én pl. eléggé gyérül állok különösen az utóbbi humán tárgyakból, de könnyebben tanulok, ha értem az összefüggéseket – hála ennek az oldalnak, de főleg a Jóatyának, mert “véletlenül” idetaláltam.)

     A véleménykülönbségek miatt szerintem nem kell megijedni, ha Krisztust illetően egyetértünk, és egyébként szerintem a legtöbb ember itt jól kezeli a látásmódbeli különbségeket. (“Mert szükséges, hogy legyen közöttetek szakadás is, hogy a kipróbáltak nyilvánvalókká legyenek közöttetek.” 1Kor.11:9) (Egy időben próbáltam fórumozni a bezzeganyán. Ott, mivel nem toltam a liberálisok szekerét az abortusszal meg a többi dologgal kapcsolatban – akkor is, ha Jézust még szóba se nagyon hoztam -, elég durván lenyomták az ellenkező véleményemet… finoman szólva. Ég és föld a két fórum!)

     * – ne haragudj, Ria, de úgy is mondhatnám, hogy “nem is elvárható, hogy mindenki Veled értsen egyet”. Mindegyikünk másmilyen személyiségű, beállítottságú, más ismeretekkel rendelkezik, más szemszögből, más előélettel látja és figyeli a dolgokat, lehet, hogy nem is ugyanarról az oldaláról nézzük az elefántot. De a Biblia is 1000 oldal fölött van, ráadásul egy ókori irat, többezer éven átível, így más kor(ok), más nép(ek) más kultúrális és gondolkodásbeli tulajdonságaikkal tarkítja a megértendő szöveget, sőt a héber, főleg az óhéber nem egy egyszerű nyelv, és mi csak fordításból élhetünk, kivéve, ha Te tudsz héberül vagy óhéberül és arámul meg görögül is. Én nem, sajnos. Ráadásul sok esetben a fordításnak több változata is elfogadható. Teljesen érthető, ha vita alakul ki – vita és nem veszekedés! Nem keverendő össze! A legeslegtöbbször én nem érzek feszültséget a személyek között (a témából adódó fesz. pedig természetes), a személyeskedés, bántás, ilyesmi nem igazán gyakori ezen a fórumon, amiért én külön hálát adok Istennek, hogy működik ilyen oldal ilyen fórummal.

     Ja, egyébként azt is gondolom, hogy az itteni témák az Igével kapcsolatban inkább bibliatanulmánynak mennek el – emiatt írtam a fentieket -, az alapvető hitbeli kérdésekben a hozzászólók egy nagy része egyetért. Aki pedig nem, mert esetleg nem megtért hívőként szól hozzá, azt Isten hozta itt, és áldja meg bőségesen! Szívemből kívánom, hogy ismerje meg Jézus szeretetét, és gazdagodjon ismeretben, de főleg lelkiekben! Mert ez jelenti az életet az utolsó időkben, amiről az oldal is szól.

    7. Ahh, még egy!

     Ria, azt hiszem, hogy az, ahogy Te szeretnéd, hogy egyetértsen mindenki mindenkivel, az akkor lesz, amikor már színről színre látunk majd a Mennyben!
     Akkoriban már nem fogunk kérdezni, sem vitatkozni. Gondolom, erre vágyunk itt a legtöbben, mi is Veled együtt. De még arra várni kell… 🙂

    8. Itt errol van szo Pötyi:

     “Csakhogy amire eljutottunk, ugyanabban egy szabaly szerint jarjunk ugyanazon értelemben legyünk” (Filippi 3:16).
     “Es akik e szabaly szerint élnek, békesség és irgalmassag azokon, és az Istennek Izraelén” (Gal 6:16).
     “Végezetre mindnyajan legyenek egyértelmuek, rokonérzelmuek atyafiszeretok, irgalmasak kegyesek…” (1Pt 3: 8).

     A titkok az Uréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a miénk és a mi fiainké mind örökké, hogy e törvénynek minden igéjét beteljesitsük” (5Moz 29:29).

     Ezért nyilvanvalo, hogy Isten minden titkat nem tudhatjuk, de ami rank bizatott, legalabb abban egyértelemben legyünk.

     “Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a profétalas: de mikor eljo a teljesség, a rész szerint valo eltöröltetik.
     Mikor gyermek valék, ugy szoltam, mint gyermek, ugy gondolkodtam, mint gyermek, ugy értettem, mint gyermek: minekutana pedig férfiuva lettem, (nem én) 🙂 elhagytam a gyermekhez illo dolgokat.
     Mert most tükör altal homalyosan latunk, akkor pedig szinrol – szinre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig ugy ismerek majd, amint én is megismertettem” (1Kor 13:9-12).

     Azt nem tudom, hogy közülünk van-e itt valakinek teologiai végzettsége, nekem nincs hala Istennek, mert ugy talan én is bevinnék az erdobe sokakat, mint azok, közül sokan. 🙂
     Igy tehat lathatod, hogy nem a bibliaforditasokon mulik az, hogy mindenfelol egyértelemben lehessünk, mert a lényeg amit tudnunk kell, mindegyikben ugyanaz.

    9. Csak üdvözölni tudom Adrian, hogy az Urhoz valo megtérésed ilyen forman alakult. Ra kellene vennem a férjemet, hogy o is kezdjen el youtube-ozni.:) Azutan meg idecsalogatni az IJ-re.:) Ebbol is latszik, hogy mindenkit masféleképpen hiv ki az Ur az uj életközösségébe az O Szelleme altal, mégis minden az egyén akarasan mulik. Mert milyen sokan vannak a régota ide jarogatok között olyanok is, akikre egyaltalan nem hatottak azok a sok-sok beszélgetések Isten igéjérol és a végitélet borzalmairol, és ugyanugy tavol vannak Istentol, es a mai napig is csak vitatkozni jarnak ide. Minden a szivünk beallitottsagatol függ. A magveto példazatanal hozzafuzi Jézus: “Akiknél a mag jo földbe esett, azok jo szivvel hallgatjak az Igét, meg is tartjak és termést hoznak allhatatossaggal” (Lk 8:15).

     Hogy ez így kevés? Lehet, de legalább nem mondhatod rá, hogy nem Biblikus.” De igen, sajnos mondhatom ra, mert ez igy önmagaban nem biblikussag, mivel nem Isten igéjébol taplalkozik közvetlenül. Jeremias igy szol Isten irott Igéjérol; “Ha szavaidat hallattad, én élveztem azokat; a Te szavaid örömömre valtak nekem és szivemnek vigassagara” (Jer 15:16). Uj emberünknek egyedül az Ige a megfelelo taplaléka. Nem élhetünk masok bibliatanulmanyozasanak eredményeibol. Emberek szavara nem fejlodhetünk, csak “minden Igén, ami Isten szajabol jön ki” (5Moz 8:3). Ezsdras sem sokat spekulalt: “felnyitotta… a könyvet” (Neh 8:5).:)

    10. Kedves Ria,az eltalad idézett résznek ez az első fele:”Valakik annakokáért tökéletesek vagyunk, ilyen értelemben legyünk: és ha valamiben másképen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek: Csakhogy a mire eljutottunk, ugyanabban egy szabály szerint járjunk, ugyanazon értelemben legyünk.Tehát ha már Isten kijelentette és ha már eljutottunk ugyanarra a dologra.

     “Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve.” ?Róm. 14,5

    11. Figyelj Edua! Itt két bibliai idézetrol van szo, az egyiket te irtad ki, a masikat én. Egyiket sem magunk talaltuk ki, ezért ha nem érted a ketto közötti különbséget, amiknek egymashoz semmi köze, akkor legyél kedves Istenhez fordulni a kérdéseddel, O biztosan kifogja jelenteni neked, mit ért a ketto alatt… esetleg Idahoz is fordulhatsz.

    12. Ida, te egyaltalan semmit nem értettél meg abbol amiket irtam, a kotözködéshez viszont annal inkabb értesz olyannyira, hogy mar egészen a mesteri fokozatig vitted. Viszont Thea most meglepo modon teljesen megértette, hogy mirol is beszélek.
     Na, innentol annyi volt az itteni részvételem.
     Bye bye mindenkinek.

    13. Ria írod:”Itt két bibliai idézetrol van szo, az egyiket te irtad ki, a masikat én. Egyiket sem magunk talaltuk ki, ezért ha nem érted a ketto közötti különbséget, amiknek egymashoz semmi köze, akkor legyél kedves Istenhez fordulni a kérdéseddel, O biztosan kifogja jelenteni neked, mit ért a ketto alatt? ”
     Igen, Ria,az egyiket te írtad ki,a másikat én,az is igaz,hogy számozásilag két idézet-az egyik a Fil.3,15 a másik meg a Fil.3,16,viszont már hogyne lenne semmi közük egymáshoz,mikor ez EGY mondat!Pontosvessző van a két mondatrész között(a károlyi fordításban meg kettőspont)
     ” ha nem érted a ketto közötti különbséget,”Miért kéne értenem a kettő közötti külömbséget,mikor az egyik folytatása a másiknak?
     Kimásolom ide újra a két idézetet,nem egybe,mint az előbb,hanem külön tagoltan,hátha így érthetőbb:
     Fil 3,15
     Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek;
     ?Fil 3,16
     ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk. (Magyar Bibilia Tanács)
     Fil. 3,15
     Valakik annakokáért tökéletesek vagyunk, ilyen értelemben legyünk: és ha valamiben másképen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek:
     Fil. 3,16
     Csakhogy a mire eljutottunk, ugyanabban egy szabály szerint járjunk, ugyanazon értelemben legyünk. (Károlyi)
     És továbbra is úgy értem,hogy ha már Isten kijelentette és ha már eljutottunk ugyanarra a dologra,abban kell egy értelemben lennünk.

     “Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve. Róm. 14,5”—->Ezt az idézetet,amit helykihagyással,külön írtam a hozzászólásom végére, azért írtam,mert ebből az idézetből látszik,hogy azokban a dolgokban amik nem üdvösségkérdés nem feltétlenül szükséges egyetértenünk.(És általában pont ilyen dolgokban szokott az oldalon vita kialakulni)

    14. Kedves Ria!

     írod:
     “Ida, te egyaltalan semmit nem értettél meg abbol amiket irtam, a kotözködéshez viszont annal inkabb értesz olyannyira, hogy mar egészen a mesteri fokozatig vitted. Viszont Thea most meglepo modon teljesen megértette, hogy mirol is beszélek.
     Na, innentol annyi volt az itteni részvételem.”

     Nem Ria, ezek szerint valóban semmit nem értettem meg abból , amit írtál! Legalábbis, abból semmit, amit ezek szerint szerettél volna mondani! Mert amit leírtál, az az volt, amire válaszoltam! Legalábbis fehéren-feketén az állt (áll) ott, akárhányszor is olvasod el azt a hozzászólásod! A kötözködésről pedig annyit, hogy ne tévessz engem össze magaddal! Én se veled, se mással nem “vitatkoztam” soha, csak azért hogy ellentmondjak valakinek. Ha valamiről eltérő volt a véleményem, akkor azt ( tőlem telhetően) értelmesen elmondtam. És ha valamiben esetleg vélhetőleg nem jól, ill félreérthetően fejeztem ki magam, akkor bocsánatot kértem az illetőtől, és be/felvállaltam, hogy én voltam a “hunyó”. Persze ez a te dolgod, hogy te, hogy lépsz mások felé, hogy viselkedsz másokkal, te fogsz érte számot adni! A Szent Lélek gyümölcsei ezek ( csak ismeret felfrissítésként írom ), és aki a Szent Szellem által vezéreltetik, arra ez a jellemző, egyre inkább: Gal. 5,22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. ?Eféz. 5,9 (Mert a világosságnak gyümölcse minden jóságban és igazságban és valóságban van),

     Akik pedig testben vannak:
     Gal. 5,19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
     Gal. 5,20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
     Gal. 5,21 Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

     Gal. 5,24
     A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

     Thea hozzáállásáról pedig csak annyit, hogy ahogyan én(!) láttam, őt a durvaság, ill a szeretetlenség az ami zavarja. Meg persze szeretné, ha a klub oldal is működne, és a véleménykülönbségeket szeretné, ha ott beszélnénk meg. Persze, tudjuk, hogy a témákat ott jó “megvitatni”, ahol felmerülnek, átvíve máshová, már “lepunnyadnak”.

     írod: “Na, innentol annyi volt az itteni részvételem.”

     Ez a te dolgod, meg az Úré. Cselekedj úgy, ahogyan a szívedbe kaptad! De hisztizni nem kellene!

    15. Kedves Ria!

     írod Eduának:
     “..ezért ha nem érted a ketto közötti különbséget, amiknek egymashoz semmi köze, akkor legyél kedves Istenhez fordulni a kérdéseddel, O biztosan kifogja jelenteni neked, mit ért a ketto alatt? esetleg Idahoz is fordulhatsz.”

     Ahogy látom kijelentette neki Isten annak az Igeversnek az értelmét! És most neked is elmondta, hogy mit jelent! Ezért én már nem ragoznám….!

    16. [highlight_orange]http://klub.idokjelei.hu/forums/reply/valasz-erre-duhongo/[/highlight_orange]

    17. Van egy érzésem, hogy Riának nem az oldallal meg velünk van konkrétan baja, hanem általában mindennel és mindenkivel, és nekünk is jutott belőle (talán valami lelki vagy magánéleti zűr vagy ilyesmi fordul elő a háttérben, és ez csapódik le?)
     Talán leginkább imára van szüksége…

    18. Mindenkinek vannak problémái, kedves Pötty. És az Úr nem azt mondta, mint te is tudod, hogy akkor szeressük egymást, vagy akkor kövessük Őt, ha éppen gondtalanok vagyunk. Viszont mindannyiunkat megakar tisztítani, ha hagyjuk magunkat. Ehhez viszont megtérés, bűnbánat, és alázat szükséges. Szerintem Riának a benne lévő gőggel, felfuvalkodottsággal, és az ó-emberével van problémája. Mát. 16,24 Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem. Mát. 10,38 És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.Luk. 14,27 És valaki nem hordozza az ő keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom.
     Persze nincs mentség senkinek, mert mindenkire áll: Gal. 5,17 Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, a miket akartok.
     És ez mindannyiunknak fájdalmas, de mindannyiunknak meg kell tenni!
     Róm. 8,13 Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.
     Gal. 5,24 A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

    19. KedvesPötty,ez jutott eszembe a hozzászólásodról:
     “Minden időben szeret, a ki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére.”Péld. 17,17

    20. Kedves Ida!
     Teljesen korrekt, amit mondasz és egyet tudok érteni. Viszont azért írtam, amit írtam, mert úgy tűnt téged is elkapott a hév (az indulat indulatot szül – nem tudom, igevers-e, de mindegy is). Ria viselkedése elképesztően emlékeztet valakiére a környezetemben: időről időre rendszeresen felcsattan valami kevésbé jelentős vagy százszor átbeszélt dolgon, és beszélhet vele az ember akármilyen türelmesen vagy dorgálással, sorolhat bárhány igeverset vagy összefüggést az Igéből stb-stb, tök ugyanez. Mindig szerettem volna megérteni, mi van emögött, de mást nem találtam:

     “3Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. 24De az Úr szolgája ne viszálykodjék, hanem legyen barátságos mindenkihez, tanításra alkalmas és türelmes, 25aki szelídséggel neveli az ellenszegülőket, hátha az Isten megadja nekik egyszer, hogy megtérve megismerjék az igazságot, 26és felocsúdjanak az ördög csapdájából, aki foglyul ejtette őket, hogy akaratát teljesítsék.” 2 Tim.2.

    21. (Azt is megállapítottam az ismerősömmel kapcsolatban, hogy az ilyen felindulásai, a legeslegtöbb esetben érzelmi alapúak, és ő, ahogy észrevettem, saját maga generálja saját magában bizonyos gondolatokkal, amiket esetenként évek-évtizedek óta hordoz magán és nem teszi le az Úr előtt. De nem oldódik meg, ha verem a fejét igeversekkel, eszmefuttatásokkal vagy akármivel – évtizedek óta. Riát nem ismerem, bármi okozhatja nála. Ezért mondtam az imát, biztos nem fog megártani…:-))

     Edua, köszi 🙂 (bár nem teljesen vágom az összefüggést :-))

    22. Kedves Pötty!

     Értettem, amit írtál. Igazából nem is annyira neked szólt a válaszom, hanem Riának. És azért írtam le, hogy mihamarabb a mennyei Atyánk elé tudjon állni ezzel a bűnnel, és kérje belőle a szabadítást, mert közel az idő, és közel az Úr Jézus ! És készen kell lennünk! ( Szerintem nagyon kevesen vannak olyanok közöttünk, akiknek kevés gondjuk akadt önmagukban a gőggel, a felfuvalkodottsággal, vagy a kevélységgel. Én spec nem tartozom azok közé,akiknek nem, úgyhogy nagyon tudom, hogy mekkora szenvedést okoznak addig, amíg megaláztatunk Isten kezei között! Viszont az elkészítésünknek a feltétele, hogy szeressük az igazságot! Magunkról is!)
     írod: “Viszont azért írtam, amit írtam, mert úgy tűnt téged is elkapott a hév ..” Nem, hála az Úrnak, nálam már a hév már csak nagyon-nagyon ritkán rúg labdába. (Persze ára volt ennek is.) És a pitiáner vitatkozásokat se engedte nekem a Szent Lélek sosem. Viszont most is kellett mondanom, amit mondtam. Én egyébként hiszem, amit az Úr mond, hogy : “…nem erővel, nem hatalommal, hanem az Én Szellemem által…!” Szóval mindannyiunkat áldjon meg az Isten, és az Úr Jézus Krisztus!

    23. Ámen 🙂
     Örülök a válaszodnak és egyetértek: én is úgy látom, hogy jó, hogy leírtad.
     De én is leírtam, amit úgy éreztem, hogy szükséges.

    24. Kedves Pötty,Írtad:”Van egy érzésem, hogy Riának nem az oldallal meg velünk van konkrétan baja, hanem általában mindennel és mindenkivel, és nekünk is jutott belőle (talán valami lelki vagy magánéleti zűr vagy ilyesmi fordul elő a háttérben, és ez csapódik le?)”Erre lett volna a válaszom,hogy az igaz barát,testvér , bármilyen bajban,nyomorúságban is szeretetteljesen viselkedik,és nem”csapatja le rajtunk”.De igazad van,jobb lett volna ha saját szavaimmal írom le,nem tudhatod mi van a fejemben.Bocs 🙁

    25. Az a baj, hogy a másik hibáját (bűnét) nagyon hamar észre lehet venni. Azt figyeltem meg az eddigi kis szűkös életemben, hogy az ember a saját hibáját veszi észre legelőször és zavarja a legjobban a másik emberben (kb. a szálka és a gerenda esete, pl. Mt.7.3-5) Én a magam részéről azt szoktam csinálni, hogy ha valakiben nagyon zavar valami, és az illetőtől lúdbőrözik a hátam is, akkor elgondolkodom, hogy én nem vagyok-e pontosan olyan – a legtöbbször rá kell jönnöm, hogy de bizony!

     Azt is észrevettem, hogy szegény Riának mintha már priusza lenne nálatok/nálunk. Elfogadom, hogy kiharcolta magának, de be kell látnunk, hogy mi is mindig elbukunk a Jóatya előtt, mindig valahogy feltámad az óember, mindig akár észrevétlenül kibukik a bűnös természetünk, semmiben sem vagyunk különbek Riánál. És Isten nem válik türelmetlenné, nem csapkodja a fejünkhöz a bűneinket folyamatosan. Egész biztos, hogy sokkal több van, mint amiről tudunk, de egyszerre csak nagyon korlátozott számúval tudunk küzdeni. Úgy hiszem, hogy Jézus a még el nem követett bűneinkért is meghalt, és gyakorlatilag már előre megbocsátott, szóval megelőlegezte a megbocsátást, mielőtt még mi eljutnánk odáig – nagynehezen és ezt magamra értem elsősorban -, hogy az valójában Istennek nem tetsző. De türelmesen kivárja. Úgy hiszem, hogy ezt nekünk is így kell csinálni.
     Arra meg, hogy valami bűn vagy nem bűn, a Szent Lélek vezet el, mi nem csapkodhatjuk a másik fejére, mert csak ezt érjük el, ami meg is történt, hogy elzárkózik akár egy életre (ezt én is elrontom legtöbbször, bevallom, most ezért tudok ilyen jól tanácsot adni, nem vagyok különb) elzárkózik lehet, hogy nem csak attól, aki valójában megbántotta, hanem az összes hasonló embertől, pl. a hívő közösségtől (azzal pl., hogy “na, ilyenek ezek a hívők, ide többé be nem teszem a lában” vagy ehhez hasonló szöveg. Most nem tudom, Riában, mi zajlik, de nagyon sajnálom az egészet. A nemhívő férjével meg is beszélte, aki ugyebár nem a Szentlélek erejével támogatja őt, mint az lentebb ki is derült.). Egy kapcsolatot sokkal nehezebb helyrehozni, mint el sem rontani, sajnos.

    26. Kedves Pötty!

     Amennyiben helyénvalónak látod, és úgy érzed, hogy megbántottad Riát, és megbántad azt, akkor nyugodtan kérjél tőle bocsánatot! Senki nem fog ezért kárhoztatni, vagy bármi negatívat gondolni rólad! Szerintem legalábbis. ( De, ha igen, akkor se törődj vele, mert mi az Úrnak tartozunk számadással, és azonkívül , hogy Ő elégedett legyen velünk, nem igazán számít más! Azon legyél, hogy a lelkiismereted tiszta legyen, és ha ehhez bocsánatot kell kérned valakitől, akkor bocsánatot kell kérned! Én is azon vagyok, hogy az én lelkiismeretem tiszta legyen , és nekem így tiszta, hogy leírtam, amit leírtam: Ha nem írtam volna le, akkor vádolna a szívem. De ebbe nem akarok hosszan belemenni, hogy miért. (Én tudom, hogy ezért voltam még mindig itt.) Ahogyan mondtam is már, hogy mindannyian számot fogunk adni, minden szavunkról, ahogyan az írva is van, én mindig ehhez tartom magam. És az Úr ítéli meg az indulatainkat, szándékainkat, és a többit! )
     Itt nem “szálkaszedésről”, vagy bárkinek a “bűnei fejéhez veréséről” volt / van szó. Hanem: Zsid. 3,13 Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága által: És igen, jó esetben a Szent Lélek győz meg bennünket a bűneinkről , de ehhez az önmagunkkal szembeni igazságra nyitott szív szükségeltetik. Ha ez megvan, akkor nincs szükség arra, hogy bárki is “intsen ” bennünket, mert tudjuk a Szent Lélektől, hogy mikor vétkezünk, és a bennünk lakozó bűneinket is megmutatja. ( De csak érdekességként mondom el én is neked, hogy keresztény életem folyamán leginkább senki élővel nem találkoztam olyannal, aki ne másokat hibáztatott volna a saját hibáiért, bűneiért, mulasztásaiért, stb! Mindenki megakarta magyarázni Istennek, és saját magának ( hogy ne kelljen megalázkodnia), hogy mi , vagy ki volt az, aki őt rákényszerítette arra a cselekedetre, amit tett! És, hogy tulajdonképpen a másik a hibás, és ő nem is követte volna el azokat a bűnöket…bla, bla! ( Itt most magamon kívül gondoltam, hogy nem találkoztam még olyannal. Nekem nagy kegyelmet adott Isten, hogy mindig őszinte lehettem magammal, és Ővele is! Igaz, már megtérésemkor kértem is ezt a kegyelmet Tőle! Ezt nem dicsekedésnek szántam, hanem jelezni, hogy még az önmagunkkal való őszinteséghez is Isten kegyelme szükséges!)
     Visszatérve az előzőre. Ha valamiért nem vagyunk bizonyos területen érzékeny a Szent Lélek személyes dorgálására, akkor küld hozzánk figyelmeztetéseket, mert szeretne bennünket mindenképpen megmenteni. De , ezekből kimaradhatnánk, ha: 1 Kor. 11,31 Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el.
     2 Kor. 5,10 Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.
     És nem arról van szó, hogy én ne szeretném Riát, vagy én azt szeretném, ha elmenne erről az oldalról. És arról sincs szó, hogy bárkinél különbnek tarthatná magát valaki. (Hiszen ismerjük, hogy kiket választott ki Isten, hogy megdicsőítse magát bennük….! Legalábbis, akiben a Szent Lélek munkálkodik, az nem sokáig gondol magáról sokat!)
     De mondom, tégy a lelkiismereted szerint, ahogyan a Szent Lélek vezet!

    27. Filippi 4:2-3:
     “2Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. 3Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért…”

    28. A legegyszerűbb a klubon keresztül, ahol a másik felhasználónevére kattintva tudsz privát üzenetet küldeni.

   2. Én csak azt írtam , ha belülről kísért meg , csak annyit tehetsz
    , hogy a rosszabbik feledet magadhoz öleled a túlvilági fizető
    eszközzel a szeretettel .A sátánnal való rész meg egy utalás
    valamire , amit nemsokára meg fogunk érteni szerintem .

    Agapé szeretetről beszélek , amit egyesek szerelmetes szeretetnek mondanak , de itt a isten
    és a világ felé való szerelmetes fordulásról van inkább szó .

 19. Edua, el tudom fogadni, amit lentebb (február 04, 2014 6:22:21 du) írtál.
  A rabszolgaságról eszembe jutott a négy lovas, Jel. 6:5-6:
  “5 Amikor a Bárány feltörte a harmadik pecsétet, hallottam, hogy a harmadik mennyei élőlény ezt kiáltja: ?Jöjj!? Ismét egy másik lovast láttam, aki fekete lovon ült, és mérleget tartott a kezében. 6 Ekkor a négy mennyei élőlény közül hangot hallottam, amely ezt mondta: ?Egy mérték[a] búza egy dénár, három mérték árpa egy dénár, de az olajat és a bort ne bántsd!?
  Az egyszerű fordításból idéztem, ott a lábjegyzetben írja, hogy “mérték Szó szerint: ?koinix? ? ókori mértékegység, kb. 1 liter. A katonák napi élelmiszer-fejadagja 1 koinix búza volt.” és a dénárról valahol máshol írja lábjegyzetben, hogy a katonák napi zsoldja: vagyis a napi munkádért kapsz egy napi adag alapélelmiszert, és ez a rabszolgaságot jelenti gyakorlatilag. Az olaj és a bor luxusélelmiszer, azt nem méri ki.

  Egy gondom ezzel, hogy Hamival is egyet kell értenem, mert ezidáig a történelem minden nehéznek ígérkező vagy bizonyuló időszakában megszólaltak az “apokalipszist kiáltó vészmadarak” (elnézést kérek az erős kifejezésért, engem is bántott, mikor ilyet kaptam), mert nagyon könnyű ráhúzni egy Hitlerre egy Sztálinra, egy Mao-Ce Tungra, hogy ő az antikrisztus (említhetném Nérót vagy akárki pszichésen is problémás uralkodót), aztán elmúlt az az időszak és az élet ment tovább… Erre pedig: lám-lám, nem történt semmi – mondhatnák a szkeptikusok. Szerintem ennek a problémakörnek a megoldása Máté ev. 24-ben van, ott, ahol az Úr Jézus vajúdáshoz hasonlítja a világ végét, nagyon beszédes. Ha szültél már, tudod. Periódikus és egyre erősebb fájdalmak, de nem tudod, meddig erősödik még és azt sem tudod, melyik fájás után jönnek a tolófájások, azt sem, hogy melyik tolófájás után lehet megkönnyebbülni végre. Igen most egy világkormány előkészületei zajlanak, látjuk az elemeit, eszközeit, de nem tudjuk, hogy ez egy tolófájás lesz-e vagy “csak” az előbbieknél erősebb vajúdó fájás, nem tudjuk, hogy a várhatóan színrelépő diktátor valóban az Antikrisztus lesz-e, vagy csak egy antikrisztus a többi között. Sejtjük, de nem tudjuk biztosan előre, ezért én feltétlenül fenntartásokkal kezelem a kérdést – egyelőre. Amikor ott leszünk, akkor válik egyértelművé.

  1. A bélyeg felvételének kötelezővé tétele egyértelművé fogja tenni, hogy ki az antikrisztus.

  2. Hitlernek, Sztálinnak, Mao-Ce Tungnak, Nérónak csak a világ egy kis részére terjedt ki a hatalma,közel sem az egészre.Csakogy az embereknek abban az időkben fogalmuk sem volt,hogy mekkora az egész világ,arról meg még annyira sem,hogy hogyan lehet az egészet (mindenkit) megbélyegezni,pont emiatt hitték,hogy az már vég De nem csak nem értették,még a technológia sem volt kész hozzá,ma meg már úgy néz ki,hogy kész van.Amit mi látunk,tudunk,-hogy hogyan tudná egy ember az egész világot az imádatára kényszeríteni-az viszont csak egy pici rész,az ő hatalmukban ettől sokkal több van,csak nem akarják az orrunkra kötni.Egyelőre.

   1. A világháborúkat világháborúknak hívjuk, de nem terjedtek ki a világ minden országára. Az antikrisztus uralma alá sem kerül minden ország, ez a dánieli próféciákból elég egyértelmű (persze ez azt sem jelenti, hogy azokban az országokban könnyebb lesz a helyzet a végidőkben).

    1. el. 13,7 Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és ADATÉK néki hatalom MINDEN nemzetségen, nyelven és népen.

    2. “Ez a király azt tesz, amit csak akar. Fölmagasztalja és nagyobbnak tartja magát minden istennél, és szörnyűségeket mond még az istenek Istene ellen is. De csak addig boldogul, amíg véget nem ér a harag, mert ami el van határozva, annak meg kell történnie. Nem törődik őseik istenével, nem törődik az asszonyok bálványával, egy istennel sem, mert mindegyiknél nagyobbnak tartja magát. Ezek helyett az erődök istenét tiszteli, olyan istent, akit ősei nem ismertek; tiszteli arannyal, ezüsttel, drágakővel és egyéb értékes dolgokkal. Az erődökkel ellátott városokkal így bánik az idegen istenek nevében: amelyik elismeri, annak a tekintélyét megnöveli, uralomra juttatja sokak fölött, és földet oszt jutalmul. A vég idején összecsap vele a déli király. Az északi király forgószélként tör rá harci kocsikkal, lovasokkal és sok hajóval. Behatol az országokba, és elözönli őket, mint az áradat.

     Behatol az ékes földre is, ahol sokan elesnek. De az edómi, móábi és ammóni nép legjava megmenekül a hatalmából.

     Kiterjeszti hatalmát az országokra, nem menekül meg Egyiptom sem. Birtokba veszi Egyiptom arany- és ezüstkincseit és minden drágaságát. Líbiaiak és etiópok lesznek kíséretében. De a keletről és északról jövő hírek megrémítik, ezért kivonul nagy haraggal, elpusztít és kiirt sokakat. Felállítja pompás sátrát a tenger és az ékes szent hegy között. De eléri a vég, és senki sem segíthet rajta.” Dániel 11:36-45

    3. Igen Xenia! De mostanában beleolvastam a Makkabeusok könyvébe is (még nem is olvastam eddig) , és úgy látom, hogy sok érdekesség van még, amit még nem láttunk. Szóval még mindig nem biztos, hogy mindent jól látunk eddig ( Dán 12,9
     És mondá: menj el, Dániel! mert le vannak zárva és bepecsételve ez igék az ELRENDELT ideig. *)
     Viszont a Jelenések könyve ebből a szempontból a legfrissebb végidőki prófécia, amely nincs bepecsételve! Szerintem azzal megyünk a legtöbbre, ha az abban foglaltakat vesszük alapnak. ( Persze ez az én véleményem. Mostanában van pár igevers, ill fejezet, amit eddig teljesen másképpen láttam, értettem mint most. )

    4. Szia Ida!
     Szerintem ez nem jó irányba vezet. A Jelenések könyvét nem érthetjük meg Dániel próféciái nélkül. Amikor Isten a kijelentéseit adta a különböző prófétáknak, tanítványoknak, biztos vagyok benne, hogy számbavette az összképet és semmi sem hangzott el feleslegesen.
     Dániel próféciái adják az végső idők vázát, a Jelenések könyve pedig a részletekre világít rá. Lényegtelennek vagy kevésbé fontosnak gondolni az elsőt, olyan mintha azt mondanád, hogy egy házhoz elég a vakolat meg a festék, falak nem is kellenek. (2. Timóteus 3:16)

    5. Szia Thea!

     Nem mondtam, hogy feleslegesek a dánieli próféciák, csak azt, hogy nem biztos, hogy azokat helyesen látjuk most még. ( Szerintem olvasd el te is a Makkabeusokat, és akkor látni fogod, hogy miért is billentem ebben a dologban a kételkedés felé. Persze én is úgy értettem nemrégig még azokat az igeverseket , ahogyan ti is ( bár akkor is volt bennem némi kétely, mert nem tudtam a Jelenések könyvével teljesen összeegyeztetni azt. Vagyis azzal, hogy a Jel könyve szerint, AK-nak a világ minden népén, nyelvén adatik hatalom, az idézett dánieli próféciánál viszont eléggé sok ellensége van. A Jel könyve szerint AK-nak nincs mitől félnie (földi hatalomtól, sőt mint láthatjuk Armageddonnál ott lesz a többi földi “hatalom” is vele szövetségben! ), az említett prófban pedig eléggé “hadakozó” lesz. ), de mostmár nem úgy látom, hogy erre az időre vonatkozik az. De ezért írtam, hogy a Jelenések könyve nincs bepecsételve, és azt jobban érthetjük, mint a dánieli próféciákat, és abban az van írva, hogy : és azt is teszi mindenekkel…hogy pecsétet tegyenek… és aki nem az megölessék..és az egész világot elhiteti…ki mind az egész föld kerekségét elhiteti,..és csodálván, az egész föld követé a fenevadat.. imádják őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva …! Persze ezt azért írtam csak le, hogy ne gondoljuk, hogy egy olyan valaki jön majd, akit a “többiek” utálni fognak!

    6. Szia Ida!
     Gondolj arra, amit nem is olyan régen Hoffman Józsefnek írtál arról, hogy a Millenniumban lesznek pogányok. Ők nyilván nincsenek megváltva, különben nem lennének pogányok és a bélyeget sem vették fel, mert akkor meghaltak volna az Armaggedoni csatában. Tehát nyilván lesznek egész népek, különböző vallások követői, akik ellenállnak majd az antikrisztusnak. És nemcsak Dániel, hanem Ezékiel is ír az AK által vívott csatákról. http://idokjelei.hu/2011/03/az-antikrisztus-megjelenese-uralma-es-haborui/
     Számomra nincs itt ellentmondás és az is elég egyértelműnek tűnik, hogy “az egész világ” azt jelenti, hogy globális hatalomról lesz szó, de a globális soha nem fog 100%-ot jelenti.

    7. Ida, én a Makkabeusok könyvét nem tenném egy súlycsoportba Dániel vagy a Jelenések könyvével, mert apokrif (ugyanis nem szerepel a zsidó kánonban (sem), mert egy profán történeti könyv, nem “ihletett”). Valamikor korábban Énók (Henoch) könyvéből is idéztél, az is apokrif. Szerintem (pontosabban ezt nem én találtam ki) helyesebb érdekességként kezelni, mint Szent Írásnak.

    8. Igaz Pötty. Én mindig kiegészítőnek, ill a Szent iratokhoz tartozónak fogadtam el ( természetesen a Szent Lélek bizonysága alapján, és az Ige által megvizsgálva) azokat az apokrifokat, amelyekről az Igében említést tesznek! Pl: Júd. 1,14 Ezekről is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével, vagy amikre hivatkoznak: 2 Pét. 3,8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap. Mert ha az apostolok elhitték az abban foglaltakat, hogy azok Istentől származnak, akkor én is elfogadom. ( Egyébként Károli az apokrifokat is lefordította. Akkor még azokat is hasznosaknak tekintették, csak azután lettek “tiltottak”. ) De természetesen senkit nem akarok rávenni ilyesmire, hogy azokat elfogadja, még akkor se, ha az apostolok hivatkoznak ezekre az iratokra. Üdvösségünkhöz minden megtalálható az Igében, viszont vannak dolgok, amik jobban érthetőek, ha emezeket is olvassuk , ismerjük. De, mint mondtam ez a magánügyem.
     Persze attól még érdekességként elolvashatod a Makkabeusok könyveit, és lehet, hogy más megközelítésben fogod látni a dánieli próféciákat is. ( Persze itt csak a rugalmasságról beszélek, hogy az ember legyen nyitott , hogyha esetleg “friss” magyarázatok is előjönnek, azokat vizsgálat nélkül ne vesse el az ember. Legalábbis meg kell vizsgálnunk mindent, még azokat a dolgokat is, amelyekről úgy gondoljuk, hogy már totál képben vagyunk felőlük. )

    9. Drága Thea! Bocs, de nem értem hogy mit mondasz. A pogányokos részben egyetértünk, nem változott a véleményem, vagyis az úgy van, ahogyan azt az Ige egyértelműen leírja! Viszont a linket megnyitva ezt olvasom:
     “…A fejezetben sok rész elég világosan, egyértelműen fogalmaz, például az Antikrisztus jellembeli tulajdonságairól és kormányáról. Ugyanezt nem mondhatjuk el az Antikrisztus által a hatalom megszerzésére indított háborúkról. Ezekkel kapcsolatban sok minden nem egyértelmű még. A végső időkről szóló más bibliai próféciákhoz hasonlóan, ezek sem értelmezhetőek addig, amíg időben közelebb nem érünk hozzájuk. Persze találgatni lehet, de vigyáznunk kell, hogy ne legyünk dogmatikusak. Nyitottnak kell lennünk más értelmezésre is, hogy az Úr az idő előrehaladtával felfedhesse előttünk, mi is történik valójában.”

     Én is erre gondoltam, amikor írtam! Hogy ne legyünk annyira dogmatikusak, még akkor se, ha eddig teljesen tutira vettük is ezeket a próféciákat, hogy ezek ide valók, illetve, hogy ezek biztosan erről az időszakról, illetve az AK-ról szólnak!

     pl: …. 1 Makk 1,16 És megnevelvén szemérmök előbőrét, * eltávozának a szent szövetségtől, és a pogányokhoz csatlakozván, eladák magokat, hogy gonoszt cselekedjenek.
     1 Makk 1,17 Antiokus látván, hogy országa megerősödött, országlani készűle Egyiptom földén, hogy két országon uralkodjék. *
     1 Makk 1,18 És beméne Egyiptomba nagy sokasággal, szekerekkel és elefántokkal, lovasokkal és hajók nagy sokaságával;
     1 Makk 1,19 és harczra kele Ptolomeus, az egyiptomi király ellen; és Ptolomeus megijedvén tőle, elfuta, és sok sebesűlt hulla el. *
     1 Makk 1,20 És elfoglalá az erős városokat Egyiptom földén, és elvivé Egyiptom földének ragadományait.
     1 Makk 1,21 És visszatére Antiokus, miután megverte Egyiptomot a száznegyvenharmadik esztendőben, * és fölméne Izrael ellen,
     1 Makk 1,22 és fölméne Jerusalembe nagy sokasággal. *
     ? 1 Makk 1,23 És beméne a szentélybe kevélységgel, és elvivé az arany oltárt, a világító gyertyatartót és annak minden edényét, a szentelt kenyerek asztalát, a kupákat és csészéket, az arany mozsárkákat és a szőnyeget, a koronákat * és az arany ékességet, mely a templomban vala, és mindent összeronta. **
     1 Makk 1,24 És elvivé az ezüstöt és aranyat és a kivánatos edényeket, és elvivé a titkos kincseket, melyeket megtalála; és elvivén mindent, elméne az ő földére.
     ? 1 Makk 1,25 És emberöldöklést cselekedvén, * nagy kevélységgel szóla. **
     ?1 Makk 1,26 És lőn nagy sírás Izraelben és annak minden helyén.
     1 Makk 1,27 A fejedelmek és vének fölfohászkodának, a szűzek és ifjak elerőtlenedének, s az asszonyok szépsége oda lőn.
     1 Makk 1,28 A férjek mind sírának, és a házaságyon ülő nők kesergének.
     ?1 Makk 1,29 És a föld megindúla a benne lakók fölött, és Jákob egész házát szégyen borítá. *
     ? 1 Makk 1,30 És két esztendő múlva, * a király főadószedőt ** külde Júda városaiba, ki Jerusalembe jöve nagy sereggel.
     1 Makk 1,31 És békés igéket szóla nekik álnoksággal; és hivének neki. *
     1 Makk 1,32 De hirtelen a városra rohana, * és megveré azt nagy csapással, és sok népet veszte el Izraelből.
     1 Makk 1,33 És elvivé a város ragadományait, és fölgyujtá azt tűzzel, és lerontá annak házait és kőfalait köröskörűl.
     1 Makk 1,34 És fogságra vivék az asszonyokat és magzatokat, és a barmokat elhajták.
     1 Makk 1,35 És körűlvevék Dávid városát * nagy és erős kőfallal és erős tornyokkal, mely várrá lőn nekiek.
     1 Makk 1,36 És bűnös népet helyezének oda, gonosz férfiakat, kik megerősödének abban; és elláták magokat fegyverekkel és élelemmel, és összegyüjték Jerusalemből a ragadományt, *
     1 Makk 1,37 és oda berakák; és nagy tőrré lőnek. *
     ?1 Makk 1,38 Mert ez leshelylyé lőn a szentély ellen, és gonosz ellenséggé Izraelre nézve. *
     ?1 Makk 1,39 Ártatlan vért ontának a szentély körűl, és megfertőzteték a szent helyet. *
     1 Makk 1,40 És Jerusalem lakói miattok elfutának; és lőn az idegenek lakásává, és idegenné lőn az ő ivadékának, és magzatai elhagyák azt.
     1 Makk 1,41 Szentélye pusztává pusztíttatott, ünnepnapjai sirássá változtak, szombatai gyalázattá, és tisztelete semmivé lett. *
     ?1 Makk 1,42 Az ő dicsőségéhez képest megsokasodott gyalázata; és méltósága siralommá változott.
     ?1 Makk 1,43 És íra Antiokus király az ő egész országának, hogy az egész nép egygyé legyen, és hagyja el kiki az ő törvényét.
     1 Makk 1,44 És a pogányok mindnyájan beleegyezének Antiokus király igéje szerint;
     1 Makk 1,45 Izraelből is sokan hajlának az ő szolgálatára, és áldozván a bálványoknak, megfertőzteték a szombatot. *
     ?1 Makk 1,46 És a király levelet külde követek által Jerusalembe, és Júda minden városába, hogy az országban lakó idegenek törvényeit kövessék;
     1 Makk 1,47 és tiltsák el az égő- és eledel- és hálaáldozatok bemutatását az Isten templomában,
     1 Makk 1,48 és tiltsák el a szombat és az ünnepnapok megülését.
     1 Makk 1,49 És parancsolá, hogy fertőztessék meg a szent helyeket és a szent népet, Izraelt. *
     1 Makk 1,50 És parancsolá, hogy emeljenek oltárokat, templomokat és bálványokat, hogy áldozzanak sertéshúst és tisztátalan állatokat; *
     1 Makk 1,51 hogy fiaikat hagyják körűlmetéletlen, és lelköket fertőztessék meg minden tisztátalannal és utálatossággal, * úgy, hogy elfeledjék a törvényt, és elváltoztassák az Isten minden szertartásait.
     ?1 Makk 1,52 És mind a ki nem cselekszik Antiokus király igéje szerint, haljon meg.
     ?1 Makk 1,53 Mind ez igék szerint íra ő egész országának, és fejedelmeket rendele a nép fölé, kik ezeket végrehajtsák.
     ? 1 Makk 1,54 És meghagyák Júda városainak, hogy áldozzanak.
     1 Makk 1,55 És a nép közől sokan gyülekezének azokhoz, kik elhagyták vala az Úr törvényét, és a földön gonoszt cselekvének.
     1 Makk 1,56 És elriaszták Izrael népét rejtekhelyekre, a szökevények titkos helyeire. *
     1 Makk 1,57 Kasleu havának * tizenötödik napján, a száznegyvenötödik esztendőben, ** Antiokus király a pusztaság utálatos bálványát emelé föl az Isten oltárán, *** és Júda minden városában köröskörűl oltárokat épitének. ****
     ?1 Makk 1,58 És a házak ajtai előtt és az utczákon tömjént égetének, és áldozának.
     ?1 Makk 1,59 És az Isten törvénykönyveit összemetélvén, tűzzel égeték meg.
     ?1 Makk 1,60 És a kinél az Úr szövetségkönyvei találtattak, és a ki megtartotta az Úr törvényét, azt a király parancsa szerint mind megölék.
     ? 1 Makk 1,61 Erőhatalmoknál fogva cselekvék ezeket Izrael népével minden hónapban, kiket a városokban találhattak. *
     1 Makk 1,62 És a hónak huszonötödik napján áldozának az oltáron, mely az (Isten) oltárának ellenében vala. *
     1 Makk 1,63 És az asszonyok, kik körűlmetélék fiaikat, megöletének Antiokus király parancsa szerint.
     ? 1 Makk 1,64 És nyakokra akaszták föl a gyermekeket * minden házaikban, és azokat is megölék, kik őket körűlmetélték vala.
     1 Makk 1,65 Azonban Izrael népe közől sokan elvégzék magokban, hogy tisztátalant nem esznek; és inkább választák a halált, mintsem a tisztátalan étkekkel megfertőződjenek.
     1 Makk 1,66 Nem akarák megszegni az Isten szent törvényét, és megöletének.

     De persze nem gondolom, hogy ezen áll vagy bukik az üdvösségünk .

    10. Azért utaltam rá csupán, mert ebből is látszik, hogy nem szó szerint az “egész világ” imádja a fenevadat, másképp nem lehetnének pogányok a Millenniumban.

    11. Teljesen logikus hozzáállás. Énók könyve egyébként szerintem nagyon izgalmas, a kedvenc apokrif iratom. Az a baj vele, hogy tudtommal nem Énók írta, hanem valaki párszáz évvel később, emiatt lett apokrif. (Nem vagyok biztos benne, de úgy emlékszem, hogy tartalmilag is kétséges emiatt… Lehet, hogy Te jobban tudod. Én régen foglalkoztam vele.)

    12. Tényleg érdekes ez a makkabeusi idézet, amit idemásoltál (eleinte nem volt kedvem elolvasni, mert nagyon hosszú károli szöveg ;P de megérte). Azért nem hiszem, hogy erről szól Dániel próféciája, mert Jézus is jövő időben beszél a “pusztító utálatosságról” Mt. 24:19.

    13. Ida, remélem nem tartod dogmatikusnak azt, ha Jézus szavai alapján a megfelelő dánieli próféciákat az antikrisztusra vonatkoztatjuk.

    14. Pötty, a bibliában Énók első könyvéből idéznek, elképzelhető, hogy az még az eredeti, aztán mások meg hozzátoldottak újabb könyveket.

    15. Kedves Thea!

     írod:
     “Azért utaltam rá csupán, mert ebből is látszik, hogy nem szó szerint az ?egész világ? imádja a fenevadat, másképp nem lehetnének pogányok a Millenniumban.”
     Nyilván való. De a jelenések könyvéből inkább az látszik, hogy a nagy nyomorúságban már állani fog a világkormány, tehát nem annyira országok lesznek azok, akik AK és HP ellen lesznek, hanem emberek. Egyébként meg az apostolok úgy írták , hogy AK eljövetele csodákkal, jelekkel, hazugságokkal történik ( és a HP is azzal fogja rávenni az AK imádatára az embereket ), nem pedig háborúkkal éri el a “királyságot”. És az is le van írva, hogy a tíz király szívébe is Isten adja azt az akaratot, hogy a királyságukat a fenevadnak adják. (A magam részéről én is azért gondoltam ennél a dánieli prófnál AK-ra, mert az is írva van, hogy az utolsó időben mi történik majd, meg a pusztító utálatosság is itt jelenik meg , plusz a 12,1-es vers is azt írja, hogy és abban az időben nagy nyomorúság lesz..
     Dán. 11,31 És seregek állanak fel az ő részéről, és megfertéztetik a szenthelyet, az erősséget, és megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felteszik a pusztító útálatosságot.
     Amiről az Úr is beszélt! Viszont ilyen történt már 70-ben is, ( meg előtte a Makkabeusok idejében is, sőt a Templom szüntelenül meg lett fertőztetve!), de tudjuk, hogy az idők végén, e korszak végén is megtörténik majd ( hiszen az Úr arról beszélt, hogy mik lesznek a közvetlen jelei a visszajövetelének.) Viszont így a Makkabeusok könyvének olvasása által már nem gondolom, hogy az a dánieli próf feltétlenül AK-ra vonatkozik. Persze a Dán 12 meg arról ír, mintha ez a történet erre az időre vonatkozna. Szóval mindegy, most még képlékeny a dolog, még nem teljesen tiszta, de már nem úgy látom a dolgokat, ahogyan régebben. ( Pedig anno jó hosszú hsz-ban részleteztem én is, hogy azok az igeversek miért is AK-ról szólnak! 🙂 )

    16. “Megadatott neki, hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és hogy akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse.” Jelenések 13:15
     Ilyen nem volt ie. 70-ben és ez a Jelenések könyve…

    17. Kedves Pötty!

     írod:
     “Énók könyve egyébként szerintem nagyon izgalmas, a kedvenc apokrif iratom. Az a baj vele, hogy tudtommal nem Énók írta, hanem valaki párszáz évvel később, emiatt lett apokrif.”

     Nem tudom, de ezt az apostolok ezek szerint nem tudták! 🙂 ( Persze a Bibliáról , mind az Ó, mind az Újszövetségi részről hallunk ilyeneket, meg még olyanabbakat is, de ez nem gátol meg bennünket abban, hogy elfogadjuk a Szent Lélek bizonyságát róla, hogy az Isten beszéde! 🙂 )

     A Makkabeusi idézetet “csalinak” tettem be, hogy felkeltsem az érdeklődését mindenkinek rá. Vannak a könyvben konkrétabb, megfontolásra érdemes versek is. Bár mondom én se olvastam még el azokat, de ígéretesnek tűnik.
     A dánieli prófról, mint Theának írtam már/még nem annyira világos a kép előttem. De már nem úgy gondolom, mint régebben gondoltam, mert már láthatóak számomra az “illesztési hibák”. De még nem tudom pontosan, hogy hogyan gondolom. De várom a Szent Lélek magyarázatát, biztosan elvezet majd azokhoz a versekhez, amelyek tisztává teszik a képet.

    18. Kedves Xénia!

     írod:
     “Ida, remélem nem tartod dogmatikusnak azt, ha Jézus szavai alapján a megfelelő dánieli próféciákat az antikrisztusra vonatkoztatjuk.”

     Nyilván hogy nem. Pont ezért ingadozok én is , mert úgy néz ki a dolog, mintha ezek a próféciák “többszörösen” is teljesülnének. Egyre nagyobb intenzitással. Viszont igyekszem elkerülni azt, hogy a próféciákkal kapcsolatosan csőlátásom legyen, és tutira vegyem az eddigi meglátásaimat. Dán. 12,4 Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.

    19. Nem volt Thea, de akkor még a Jelenések könyve se íródott meg! Aki akkor élt, és ismerte a dánieli próféciát, vagy az Úr szavaira emlékezett ezzel kapcsolatosan, az azt gondolhatta, hogy “na erről beszélt az Úr”, nem sokára visszajön! Azt meg tudjuk, hogy azok az idők, és az utána következő korok se éppen a béke ideje volt!
     De én nem vontam kétségbe a bálvány felállítását az utolsó napokban, hiszen beszél róla az Úr az Igében, csak azzal az igeversekkel nem vagyok már bizonyos, hogy az a király, az AK lesz.

    20. “csodálván, az EGÉSZ föld követé a fenevadat.+ adaték néki hatalom MINDEN nemzetségen, nyelven és népen.+ akik nem imádják a fenevad képmását, azokat MIND megölesse”
     Szerintem ebből elég világosan látszik,hogy az elég világon hatalma lesz.Legalábbis egy bizonyos szintig és ideig,ami szerintem nem zárja ki,hogy később közülük ne fordulnának ellene.
     Egyébként úgy gondolom,hogy az újszövetségi próféciák inkább szólnak hozzánk,és közelebb is állnak hozzánk,(keletkezésük ideje szerint is)mint az ószövetségiek.Egy bepecsételt írás pedig tényleg csak a maga idejében lesz teljesen világos.

    21. Kedves Ida!
     “Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen – aki olvassa, értse meg! -, akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, aki a ház tetején van, ne szálljon le, hogy kihozzon valamit, és aki a mezőn van, ne térjen vissza, hogy elhozza felsőruháját. Jaj a terhes és a szoptató anyáknak azokban a napokban! Imádkozzatok, hogy ne kelljen télen, sem szombaton menekülnötök. Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha. Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen halandó sem, de a választottakért megrövidülnek azok a napok.” Máté 24:15-22
     Ezzel Jézus egyértelművé teszi, hogy a dánieli prófécia még beteljesedésre vár, hiszen a Makkabeus könyv-beli események Jézus előtt történtek, Jézus pedig egy jövőbeli eseményről beszél. A próféciák többszörös beteljesülésére vannak példák a Bibliában, de lesz egy végső beteljesülés, amiről szól a prófécia. Pl. az, hogy János azt mondta, hogy “sok antikrisztus támad”, szintén arra utal, hogy többszörösen beteljesül a prófécia (nagyon sok vezető antikrisztusi lelkülettel volt, pl. a római császárok, Hitler is), de ez nem mond ellent annak, hogy lesz egy végső személy, aki teljes mértékben megvalósítja a próféciát (mert az előző személyek csak részben valósították meg). Pl. szerintem a malakiási prófécia, hogy Illésnek el kell jönnie Jézus előtt, szintén duplán valósul meg, először Keresztelő János személyében, másodszorra pedig a 2 tanú személyében a végső időkben.
     Én nem látom úgy, hogy a dánieli prófécia be lenne pecsételve. “Te pedig, Dániel, zárd be ezeket az igéket, és pecsételd le ezt a könyvet a végső időkig.” – akkor be volt pecsételve, de az a tény, hogy a Jelenések könyve nem lett bepecsételve azt jelzi, hogy a végső időkben élünk, tehát a Dániel könyvéről is felemeltetett a pecsét. Jézus maga mondta, hogy “aki olvassa, értse meg” – tehát nincs lepecsételve, ha olvassuk, megérthetjük. Jézus szavai többször utalnak a dánieli próféciákra, Pál apostol is értette azokat és új kijelentéseket kapott hozzájuk, mint ahogyan János is. A hét mennydörgés szava van egyedül bepecsételve, azt pedig úgy hiszem, hogy a két tanú fogja nyilvánosságra hozni amikor 1260 napig prófétálnak.

    22. Drága Xénia!

     Nem vitatkozunk ezen. Így van, erről beszél az Úr, ez van az Igében, én is ismerem. De én akkor se látom már azt, hogy az a dánieli király az AK!
     Ráadásul én csak annyit akartam jelezni az első hsz-somban, hogy az egész világra ki fog terjedni a hatalma AK-nak, és HPnak a Jelenések könyve szerint.

    23. “Szerintem ebből elég világosan látszik,hogy az elég világon hatalma lesz.Legalábbis egy bizonyos szintig és ideig,ami szerintem nem zárja ki,hogy később közülük ne fordulnának ellene.”

     Édua, annak az uralkodásnak a vége Armageddon ( hiszen itt arról a személyről, a bűn emberéről van szó, akit majd az Úr megsemmísit a megjelenésével,…stb ). Oda pedig össze lesznek gyűjtve a népek, és tudjuk, hogy mi is lesz a csata vége! Szóval szerintem nem igazán lesznek olyanok, akik ellene lennének. Mármint az országok közül.

    24. [highlight_orange]http://klub.idokjelei.hu/forums/reply/valasz-erre-duhongo-2/[/highlight_orange]

 20. Kedves Thea,nagyon köszönöm a fordítást,jó sok idődbe kerülhetett.Isten áldjon meg önzetlen munkádért.
  Hiánypótló,nagy szükség van rá,rengetegen vannak tévhiszemben ezzel kapcsolatban.
  Nekem van olyan ismerősöm,aki úgy tért meg ,hogy felismerte,csak úgy szabadulhat meg tőlük,ha Jézusé lesz.

 21. Kedves Thea es mas UFO szakertok!

  Amikor valakit elrabolnak ezek a nem tul baratsagos lenyek:
  Van arra igazolhato bizonyitek, hogy ilyenkor a testuk tenyleg eltunik, majd visszakerul, vagy “csak pszihes” tapasztalas a dolog. Pl lata valaki, hogy eltunt?
  Puszta kivancsisagbol erdekel.
  udv
  Z

  1. Szia Zoli!
   Én messze nem vagyok szakértő, de úgy tudom, hogy ilyen és olyan formában is történhet. Van egy film egy megtörtént eset alapján, amit nagyon nem ajánlok megnézésre, de ott az illető 5 napra eltűnik: http://www.imdb.com/title/tt0106912/plotsummary?ref_=tt_stry_pl
   A videó készítőinek honlapján, ez az oldal foglalkozik ezzel a kérdéssel is. A hatos pontot nézd, és az ott megadott linket: http://alienresistance.org/ce4faq.htm

  2. A filmben 0:50 perc környékén valahol: az az ember, akit először talált a MUFON-os előadó, olyan valakit, aki meg tudta állítani az eseményt Jézus nevével. Amikor megmerevedve felemelkedett, de hirtelen vége lett, akkor visszazuhant az ágyra, és erre ébredt fel a felesége.

  3. Szia Zoli,
   Több emberből kézzel fogható fém implantátumokat távolítottak el. Én sem vagyok “szakértő”,de ez azt jelenti, hogy valamilyen fizikai kapcsolatnak tényleg létre kellet jöjjön némelyik esetben. Egyébként, véleményem szerint ezen a területen nincs olyan, hogy szakértő, épp ezért talán szerencsésebb lenne a kutató szó használata.
   Azok a különböző formájú fém implantátumok(bár úgy néz ki, hogy el vannak látva(burkolva) egy szövet barát anyaggal is) , amelyeket az ilyen, akaratuk ellenére, elrabolt emberekből távolítottak el, azt bizonyítják, hogy a találkozás esetenként tényleg fizikai lehet. Azért esetenként, mert tudtommal nem minden áldozatba helyeznek el implantátumokat. Itt egy rövid videó ezzel kapcsolatban.
   http://www.youtube.com/watch?v=Gn06v9nH_nw (nyilvánvaló, hogy a mainstream a saját interpretációjához használja fel ezeket a valós dokumentált eseteket és mint látjuk ez a videó részlet is onnan, a History csatornától származik. Próbáld ugyan ezt az anyagot egy keresztény szemszögbeli interpretációhoz felhasználni és megláthatód milyen is élőben a YouTube(Google) kettős mércéje).

   1. Koszi a valaszokat, utana nezek
    Tudom nem vicces tema, de Adrian bejegyzesebol ez jutott eszembe:

    Megy a púpos a temetőben. Elé ugrik az ördög, és ezt kérdezi:
    – Mi van a hátadon púpos?
    – Púp.
    – Kell az neked?
    – Nem – így hát a púp eltűnt. A púpos mindezt elmesélte a sántának, a sánta rögtön szaladt a temetőbe. Ő elé is kiugrott az ördög, és megkérdezte:
    – Mi van a hátadon sánta?
    – Semmi.
    – Hát akkor nesze, itt egy púp!!!
    😀

 22. Köszi Thea a fordítást, és a beleadott munkádat! Az Úr áldjon meg érte! Hátha sokakhoz eljut, akiknek szükségük van erre a bizonyságra!

 23. Szeretném mindenkinek megköszönni a bátorító szavakat és az elmúlt három év során itt az oldalon írt sok-sok értékes hozzászólást. Igazi megtiszteltetés veletek együtt tanulni, növekedni a hitben és figyelni az idők jeleit!

  1. Thea ! Én köszönöm neked a munkádat, szolgálatodat és ezt a hálátlan feladatot (gondolom kaptál hideget-meleget) amit végzel ! A videó szenzációs ! Minden UFO kutatónak meg fun-nak el kellene küldeni, már csak azért is, hogy meg tudják magukat védeni a dögöktől. A FB-on melyik a ti linketek, mert több is van ? Saját FB-od van (vagy nem publikus) ? Isten áldjon !

    1. Szia Thea ! Még jó hogy megírtad a címet. Eddig egy másik Idők jeleit nézetem ennek a FB-on. 🙂 Ha jól számoltam, még három ilyen nevű van (rádióval együtt). Sajnos zavaros ez a FB. Köszönöm. Én abban egyet értek Idával, hogy nem kell feltétlenül lesöpörni az asztalról az apokrif könyveket. Azt lehetne tisztázni, hogy melyek azok a könyvek amelyek (a keresztények konszenzusa alapján) elfogadhatóak “mértékkel” (nem fölemelve az Ige tekintélyére), ilyen tipikusan pl. az Énoch könyve, és melyek azok amiket inkább ki se nyisson senki, mert biztos hogy hamisak, pl.a gnosztikusok (pl.: Júdás “evangéliuma”). Erre jó lenne csinálni egy postot. Persze könnyen beszélek innen. Addig is jó munkát, és Isten adjon sok szabadidőt a fordításokhoz, és munkásokat is. 🙂 Minden elismerésem az egy személyes teherhordozáshoz, itt a honlapon. Más helyi keresztények nem merik vállalni ? Üdv

    2. Szia Árpád! Azért annyira nem vagyok egyedül. Az Internetfigyelés java részét, a kifejezetten bibliai cikkket írását Joseph végzi, csakhát ő nem beszél magyarul. Volt már több segítségem is, ez átmenetilig most lecsökkent, remélem azért tényleg átmeneti. Viszont az Úr egyre több olyan embert küld ide, akik tulajdonképpen sokat segítenek a megosztott cikkekkel, amiket egyébként emailben is kapok rendszeresen több embertől is. Szóval semmiképpen sem vagyok egyedül (a fordítás kivételével). 😉

 24. Kedves Thea!

  Közel egy éve bukkantam az oldalra, azóta naponta ellátogatok ide. Nemcsak a közölt írásokat, a hozzászólásokat is szívesen olvasom, megerősítettek hitemben, és meglehetősen sokat tanultam/tanulok belőlük (azokból is, amelyekkel nem mindenben értek egyet!). Talán, mert nagyon fiatalnak gondollak – a hangod (fordításokból) és a fényképed alapján -, de kezdettől meglepett nemcsak a bibliaismereted, hanem az a mód is, ahogyan az időnkénti félreértéseket (kommentelők közt) kezeled.
  Számomra öröm “itt lenni”, kívánom, hogy még sokáig lehessen részem ebben – és mindazoknak, akik szívesen böngésznek a cikkek közt -, ehhez kívánom a legjobbakat Neked, a szerkesztőknek és a hozzászólóknak is!

 25. Kedves Thea !

  Látom ez a link komolyan megmozgatja az emberek kezeit, ujjait. Nem csodálom. Thea, gratulálok én is neked, hogy ezt a témát ezzel a világos és az ufológia klasszikus tévelygéseit leleplező videóval mutattad be. Nagyon hiánypótló és fontos, tiszta vizet önteni a pohárba, ezzel a problémával szemben, mert nagyon el van bagatelizálva és perifériára szorítva a dolog keresztényeknél. Komolyan mondom, nem ritkán azt látom Isten követőknél, hogy valami eszméletlen ostoba naivitással allnak olyan kérdésekhez (mint ez is) amikkel foglalkozik az Idők Jelei is. Sok világi kezdi a háttérhatalmi dolgokat és az antikrisztusi előkészületeket jobban látni mint a keresztények. Nem tudom ez meddig marad így, de az idő közeleg, és nem hiszem hogy megengedhetik ezt magunknak a keresztények, hogy a konteós témákon csak viccelődnek, ironizálnak (mint a mainstream média). De ezt csinálják. Tegnap pl. a Vidám vasárnap műsorában beszélt hőn szeretett Németh Sándor arról, hogy mekkora marhaság komolyan venni az “összeesküvés elméleteket” és hogy ezek bolondságok és az is az, aki ezekkel foglalkozik. Szerintem nagy pofára esés lesz még ebből (a H.Gy.-ben biztos, nem beszélve a politikáról, de ezt hagyjuk), de nem kívánom ezt, csak ha nem megy finoman, majd keményen fog jönni a szembesülés és a lelepleződés. Pedig még evangélizációs célra is föl lehetne használni azon sok ember éhségét és kérdésekre választ kereső igényét, akik ébrednek az össznépi alvásból. És lehetne ezt az ébredést szellemben folytatni. Szoval szükség van még több ilyen anyagra, ismeretre és ezek terjesztésére. Ajánlok én is egy hosszú és témába vágó durva ismeretterjesztő videót. Jó lenne ha veleki le tudná fordítani ezt a videót. Köszönöm előre is mások nevében is. Ebben ami nincs benne az még sátánnak sem jutott eszébe. 🙂 Üdv, Árpi http://www.youtube.com/watch?v=wjmFm8PIz8M

  1. Kedves Árpád!
   Köszönöm. Nagyon jól esik, hogy ilyen sokan értékelik ennek a videónak a feliratozását/megosztását. Előbb is megtehettem volna, de mindig elodáztam, mondván, hogy túl sok időt vesz igénybe. Hála az Úrnak, hogy végül vettem az adást.
   Az ajánlott videóról pedig annyit, hogy még mielőtt megnyitottam éreztem, hogy mi lesz az, mert ha hiszed, ha nem, te vagy a negyedig aki javasolja a lefordítását. Köszönöm a megerősítést! Már folynak az előkészületek, bár a 3 órás terjedelem miatt kb. 3-4 hónapba telik majd az elkészítés.
   Isten áldjon!

 26. Dear Hami
  Van benne igazság amit írsz, de aki a jeleket figyeli, szerinted nincs megtérve? tehát, akkor nem is érdemes ezt az egészet figyelni és maradjunk hülyék majd máshogy lesz nem úgy, ahogy a Jánosnak és Dánielnek tudtára adta Isten. ragadjuk ki ezt a jelenések című történetet a Bibliánk hátuljából, mert biztos baromság. Az antikrisztus egy személy lesz és minek, akkor a chip? miért van csomó ember chippelve? ez nem is a fenevad bélyege? meg az elektronikus tattoo és még sorolhatnám. Hogy mikor jön vissza Jézus, gondolod, hogy sok kereszténynek nem számít? tudjuk, hogy évek, hónapok, órák vagy percek, sőt Isten lehúzhatná a rolót egy másodperc alatt és ebből a rohadt világból csinálna egy másikat! igen is számít az idő! nem mindenki olyan kemény hitű, mint te és sokan csalódnának ha nem holnap jönne vissza. mit gondolsz? hány keresztény törődne a lelkével ha Jézus, csak évek múlva jönne vissza! és hányan állnak készen most? kevesen igen, mert ilyen az ember különbözőek vagyunk. Ezek a próféciák azért adattak a keresztényeknek, hogy tudjuk már közel Jézus eljövetele. Számít az idő, mert még nem állunk készen és lehet, hogy nem is fogunk készen állni
  “Amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön? Hány évet kapott Noé, hogy megépítse a bárkát? 120! mi most az idők végén mennyit kapunk? Szerintem az a 120 túl kevés lenne. Kell, hogy számítson az idő, minden a szemünk előtt történik, sokszor már el sem hisszük amit látunk, de ha csak azt hajtogatjuk, hogy még van idő, akkor az milyen megtérés? te lehet, hogy megtértél, de a keresztényeknek a 90% pedig nem áll készen és még egyszer mondom nem is fog, attól, hogy még bízunk Istenbe és nem kell rettegni, mert elég a holnapnak a maga baja, attól sokkal keményebb idők jönnek, amire jó testileg és lelkileg is felkészülni. Az idők végét ne vázoljuk fel úgy, mint hosszú véget nem érő állapotot, vannak jelek igen, akkor miért halad a világ a jelenések könyve irányába? vagy vegyük fel a chipet meg ki tudja mi lesz az és hódoljunk majd az antikrisztusnak, mert ez csak a képzeletünk szüleménye lesz? Éljünk ma Krisztussal, de azt nagyon én pont ennek az ellenkezőjét látom mindenhol, egy biztos nincs itt 100 év se 50 én kimerem jelenteni tudod mit mondtak az okosok? 2020-ig létre kell hozni az új világrendet nem hiszem, hogy a sok vén csotrogány, aki gőzerővel dolgozik az ügyön lásd John Kerry és társai biztos nem húzzák még 100 évekig 😀 És pont ezek miatt a próféciák miatt nyílik fel sok ember szeme és így térnek meg egyre többen. Szóval nagyon is számítanak ezek a dolgok és esetleg ha így fognak ezek a dolgok bekövetkezni, akkor te is TÉVEDSZ? te is el fogod hagyni Jézust-e miatt? Remélem érted ne tegyünk ilyen kijelentéseket mi számít és mi nem.

  1. Nem baj, David… én is voltam olyan passzban mint te. Ez egy folyamat (jó esetben). Majd ha igazán beragyog a Krisztus, akkor megérted, hogy semmi nem számít igazán. És nem kell semmire “felkészülni”. Ez a világ Rotschildostul mit tehet velem, velünk? Maximum? Megölnek, kiéheztetnek halálra? Ugyan. És? Nekünk nem árthat senki és semmi. “Ne attól féljetek, aki a testet, hanem aki lelket ölheti meg”. Amúgy meg nem helyes hozzáállás, hogy gyűlöljük ezeket a “nagyokat” már mint a globalista csoportot. Nem mondom, hogy helyes, amit tesznek. De tudod, egyet megértettem: én pontosan ilyen vagyok, még a mai napig, otthon, a munkahelyen. A lelkület bennem van, és ha nem Jézusnál rostoklok lélekben, akkor elő is jön a régi természetem. És a csak a vagyonom, körülményeim nem adottak ahhoz, hogy pont olyan legyek, mint ők. Már tini koromban játszottam istenes stratégiai játékokat, ahol idegen népeket irtottam kényem kedvem szerint. Persze az “játék”, de tudod mit? Élveztem. Szóval minden ember egyforma. És Isten kegyelme, ha hívő ha hitetlen, hogy nem válunk “annyira” torzóvá. Nyilván nem lehet egy kalap alá venni egy népirtó diktátort egy önmagával küzdő “tisztességes” apával, anyával. De ugye te is tudod, hogy valójában körülmény kérdése és előjön belőlünk az “állat? És ezért is lehet és kell is imádkozni, már ha csak a környezetünkre gondolunk is, hogy Uram, adj még időt. Ez Istennek kedves. Tudod voltak már sokkal rosszabb idők is a történelem során és mégsem jött el Jézus. Jeruzsálem ostromakor az anyák saját gyermeküket ették meg és hasonlók. (Én hiszem, hogy a rész: “mikor látjátok a pusztító utálatosságot a szent helyen állani stb.” – az már megtörtént. Kő kövön nem maradt sem Jeruzsálem, sem a templom. És iszonyatos idők voltak. A rómaiak folyton cipeltek bálványokat magukkal, az lehetett a pusztító utálatosság. És a választottakért megrövidítettek azok a napok, sőt a rómaiak egy időre elvonultak, amíg szépen ezekre az igékre emlékezve a megtért zsidók szépen kivonultak Jeruzsálemből és megmenekültek.) És nyugodj meg, nem biztos, hogy felépül a nagy “világkormány”, Isten egyik fenevad birodalmat sem engedte az utolsó kőig kibontakozni. Ez is elpusztul. Ki tudja, már most baj van. Az EU, USA stb. Oda a sok kincs, gazdagság.) A chipelést magam is szajkóztam, de ma már nem állítom, hogy arról ír az ige. Nem kizárt, de nem is egyértelmű. Isten pecsétje már rajtad van? Ha igen, honnan veszed, hogy azok akik nem tértek meg, azokon nincs “bélyeg”. Csak azért nem kerül a kárhozatba senki, mert egy fizetőeszközt tetet magára (bár Isten nem szereti a test vagdosását, így a tetkót sem), de nem fog elkárhozni senki egy tetkó miatt. Mi a BŰN? Hogy nem hisznek én bennem – mondta Jézus. Ahhoz, hogy egy chip-et ne vegyél fel, meg kell tagadni Jézust személyesen. Ugyanakkor elég komplementer a dolog, mert “senki nem ragadhatja ki” Jézus kezéből az Övéit. Szóval ha hívő létemre – félelmemben az éhhaláltól – magamra veszem a tetkót, akkor elkárhozok? Nem gondolom. Már most a nyakunkba vettünk egy sereg dolgot, ami létfeltétele evilágban élésnek (igazolványok, chipek, mobil, bürokrácia). Egy dolog miatt kárhozik el valaki: aki nem fogadja be Jézust. És amikor arról olvasunk hogy “vetteték a tóba a sátán, a hamis próféta és akik imádták a fenevadat” – kik ezek? A sátán és Minden meg nem tért Istenellenesség megtestesítője, antikrisztusi élet, eszme és mocsok. Aki viszont Jézusé, az marad Jézusé. És aki valóban az övé, arról Isten gondoskodik hogy a világ végéről is hazavigye és beálljon a sorba, de az üdvössége Jézusban van. (Jónás pl.) Hidd el, MEGLEPETÉS LESZ az az időpont. A média tele van már jóideje apokaliptikus filmekkel, még az un. kersztény média is. És mindenki számolgat és spekulál. Mind tévedni fognak. Tolvaj módra ki lesznek fosztva ama napon. (és nem az üdv elvesztéséről beszélek), de csalódni fognak és megszégyenülni. Szerintem egy zseniális ördögi eszme ez is, hogy ma “még ha lehet, a választottakat is elhitetik” végidőkkel kapcsolatban. Hiszen az okkultizmus sokaknak nem kérdés és a többi. Nem zseniális propagálni egy “számold ki a jövőt” és mocskold és féld a jelenlegi rendszert és az eljövendő antikrisztust stb? Ezzel már önmagában az ördögi lelkületet szolgáljuk ki. Jézus mondott jeleket amiknek egyetlen haszna van számunkra: nem a mikor, hanem a tény— el fog jönni. Mint egy levetítette nekünk, hogy mi fog történni az elkövetkező évezredekben. És számít ez? Csak egyet jelent, Jézus utalt arra, hogy ezek lesznek és nem hazudott nekünk, el fog jönni. De hogy mikor? Amikor én sem, te sem és senki nem számít rá. Mint egy váratlan vendég. Nem lesz 7 év, nem lesz antikrisztus, nem lesz számolgatás és nagy keresztény vérengzés (az volt és ma is van sok helyen). Az ezer éves birodalom sem egy konkrét majdani időszak, hanem a történelmünk során egy “békésebb időszak”, amit megint nem tudhatunk hogy meddig tart/tartott. Ma már nem kell semmire várni, csak Jézust, de Őt mindennap. És milyen bölcs volt Luther: “ha tudnám, hogy az Úr visszajön holnap, ma még elültetnék egy almafát.” Hát nem jó? Jézus el fog jönni, minden szem meglátja és szépen feltámadnak a halottak, mi (ha megérjük elváltozunk) a többiek még a sziklák alá is próbálnak elrejtőzni, bár hiába. Aztán recsegve megbomlik minden és megég. De ha Te számolgatsz, gazdasági összeomlásokra koncentrálsz, 7 évre, chipre, új világrendre és ebben hiszel, hogy mindez szépen sorrendben bekövetkezik és mikor feléd tart a rakéta az utolsó napokban gubbasztva az egymást evő emberektől bujkálva, akkor jön el Jézus, akkor nem ismered Őt. Akkor tudnád, hogy mikor jön el és hazugnak nevezed önkéntelenül is. Nagyon sokat mond “mint Noé meg Lót napjaiban” mi volt akkor? Hatalmas pusztulat , gazdasági káosz? Nem csupán istentelen lét, de az nagyon. Ma sincs másképp. De ha olyan maradsz mint most, akkor nem tudod magadhoz szeretni a tieidet. Mert én is tapasztalom, hogy nem jön be az embereknek önmagában a “te figyelj térj meg, mert me leszel chipelve, és Obama vagy akárki az antikrsiztus” – duma 🙂 Ha meglátják rajtad Jézust, akkor van esélyed. De ahhoz bele kell halnod mindennapi életed aprócseprő dolgaiba, bűneibe és engedni hogy Ő éljen Benned. És ezzel együtt már a végidők se nem nyugtalanítanak, se nem csavarodsz rá. Egy teljes szeretetben élő, egy Istenben élő és hívő embernek már tényleg nem ez számít elsősorban. Hanem mire adtad ezt a napot? Aztán ha még lesz belőle 60*365 , akkor lesz, ha nem nem. Mert az Úr bölcs és legyen az Ő gondja a “mikor jövök el”. A legfontosabb hogy az “elragadtatás és Jézus eljövetele a szívünkben történjen meg elsősorban nap mint nap, újra és újra”. Akkor örömünk lesz és másoknak is. És Jézusnak is öröme telik bennünk és amikor eljön és ebben az állapotban talál, akkor milyen öröme lesz, de nekünk is. Ellenben, ha azzal fogadod, hogy “Uram, dehát még nem jelent meg a bűn embere, meg sem chipeltek senkit, nem volt armageddon, nem volt békekötés és Te mégis eljöttél” – nem lesz szégyen? Bár Ő akkor sem vet meg. A munkahelyemen pl. a főnököm mivel sokszor nincs itt, a legváratlanabb időpontokban jelenik meg folyton. És sokszor csak akkor veszem észre, ha elnézek, felnézek. Érkezését nem mindig láthatom, veszem észre. De tudod, a legboldogabb akkor vagyok, amikor nincs a szívemben a “majd úgyse most jön” életérzés. Vagy valami mutyiban talál, vagy nem a dolgom végzem vagy akármi. Annál “kellemetlenebb” nincs. És valóban. Nem tudom kiszámolni, mikor jön ide. És ő pedig nyilván nem köti az orromra, mert ha azt tenné, valószínű nem csinálnék jóformán semmit. Tovább nem ragozom. Bízz benne, hogy tudja mi a jó nekünk, és hosszantűrő érettünk és kegyelmes és megmondta, hogy tolvaj módra jön el. És lehet, hogy Te és én már nem leszünk itt, hanem elalszunk (meghalunk) addigra.

   1. +1!

    Nagyon jó amiket írsz,de valahonnét nagyon ismerős is:) Gondolom Te is nézted a “Lesz-e holnapunk?” című előadás sorozatot?!
    Lowell Hargreaves egy nagyon bölcs embere Istenek,aki valóban rámutat az ige alapján olyan jövőben várt eseményekre,amik már bőven megtörténtek,és sajnos egyesek még azokat várják.

    Nagyon egyetértek veled,abban amiket írsz. Egy dolgot viszont ne feledj. “Mint a Nóé napjaiban” ige is jól rámutat az idők végére,de van még két ige amit érdemes figyelembe venni,hogy hol is tartunk, Az egyik:

    ?Isten Királyságának örömüzenetét az egész világon mindenhol hirdetni fogják. Ez minden nemzet számára hiteles bizonyíték lesz. Csak azután érkezik el a vég.? (Mt. 24:14) – Ez már jóval előrehaladottab állapotban van,mind bármelyik világ időszakban, Fülöp-szigetektől kezdve Dél-Amerikáig elterjedt az ige,az már más kérdés,hogy ki fogadja el és ki nem,de senki nem mondhatja a vég idején hogy: ” hátde én nem tudtam hogy van egyáltalán ilyen lehetőség is”, Viszont már sok muszlim is kezd át térni,bár őket rendesen meg is hurcolják emiatt,de ez NAGY szó.

    A másik pedig:

    “És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.” (Ez. 36:27) – Az Ezékiel 36ba olvashatunk arról,hogy Isten miként építi fel újra a zsidó népét,és itt meg kell jegyezni,hogy bár hús ,vér ,inak, test adatott már neki,De többségben még midig nincs szellemük,ami azért lássuk be ,elég nehéz feladat.

    Na,csak ennyi lett volna:)

    1. Nem, nem láttam, ez a elmúlt pár év gyötrődésének és keresésének gyümölcse (a véleményem).
     Amúgy nem gondolom, hogy a zsidó nép, csak azért mert zsidó ma, számít. Mármint akik nem fogadják be Krisztust, ugyanúgy elvesznek. És sok zsidó tért már meg, ki tudja mennyi fog még.

   2. “Szóval ha hívő létemre ? félelmemben az éhhaláltól ? magamra veszem a tetkót, akkor elkárhozok? Nem gondolom.”-Hívő létedre hogy félhetsz az éhhaláltól?!
    “Monda pedig az ő tanítványainak: Annakokáért mondom néktek, ne aggodalmaskodjatok a a ti éltetek felől, mit egyetek; se a ti testetek felől, mibe öltözködjetek.
    Az élet több, hogynem az eledel, és a test, hogynem az öltözet.
    Tekintsétek meg a hollókat, hogy nem vetnek, sem nem aratnak; kiknek nincs tárházuk, sem csűrük; és az Isten eltartja őket: mennyivel drágábbak vagytok ti a madaraknál? Luk. 12-24
    Csak keressétek az Isten országát, és ezek mind megadatnak néktek. Luk. 31
    Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé.” Zsolt. 37,25
    Ha az a fenevad bélyege,amit te ‘tetkó’-nak becézel,akkor igenis elkárhozol:
    “És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére,
    Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;
    És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi. ” Jel. 14,9-11

    1. A kérdés az, hogy a chip és a tetkó valóba a fenevad bélyege-e? Ha valóban az, akkor a bankkártya miért nem? Azt gondolom, akkor válik nyilvánvalóvá a fenevad valódi bélyege, amikor a fizetőeszközzel való operálás feltétele lesz az, hogy a fenevadat imádni kell. Magyarul akkor kapsz tetkót vagy chipet illetve akkor használhatod, ha megtagadod Jézust, a feneadat pedig isteníted – csak így válhat teljesen egyértelművé minden Jézus-követő számára, hogy mi is a “fenevad bélyege” és döntés kérdése, ami alapján felelősségre vonható mindenki igazságosan. Akkor már nem fogunk erről vitatkozni.
     Ezt pontosan az alapján az ige alapján állítom, amit idéztél a Jel. 14-ből: “Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, ÉS bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, az is iszik az Isten haragjának borából”
     Gondolom, egy chipet nem nagy dolog piszkálni a bőr alól (biztos fáj, de naés), egy tetoválást is biztos el lehet intézni házilag is valahogy. A nagyobb probléma az, ha az ember eladja a lelkét.

    2. A régi időkben is a rabszolgákat bélyegezték meg.Akinek a bélyegét viselte annak a hatalma alatt (tulajdonában)állt.Tudjuk,hogy kiknek(kinek)és miért áll érdekében az emberek megjelölése,kontrollálása,ezen keresztül irányíthatóvá tehetik őket,érzelmileg,gondolatilag is, és akár olyan dolgokat is megtesznek amit egyébként nem (esetleg észre sem veszik,hogy a gondolataik érzéseik nem a sajátjuk) “Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, ÉS bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, az is iszik az Isten haragjának borából? Ahogy te is írtad kötőszó (ÉS) van a két mondatrész között,ami nem utal időrendbeli különbségre. Írod:”Gondolom, egy chipet nem nagy dolog piszkálni a bőr alól (biztos fáj, de naés), egy tetoválást is biztos el lehet intézni házilag is valahogy” Hát ezt nem tudom fölfogni,minek azért beültetni,hogy utána ki legyen piszkálva? A bankkártya azért nem lehet a fenevad bélyege,mert nem jobbkézen vagy homlokon van.
     Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; Jel. 13,16

    3. ” Magyarul akkor kapsz tetkót vagy chipet illetve akkor használhatod, ha megtagadod Jézust, a feneadat pedig isteníted ? csak így válhat teljesen egyértelművé minden Jézus-követő számára, hogy mi is a ?fenevad bélyege? és döntés kérdése, ami alapján felelősségre vonható mindenki igazságosan.”

     1 Ján. 2,26 Ezeket írtam néktek azok felől, a kik ELHITETNEK titeket.
     ?Jel. 12,9 És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét ELHITETI, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.
     ?Jel. 13,14 És ELHITETI a földnek lakosait A JELEKKEL, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.
     . 19,20 És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, AKI A CSODÁKAT tette ő előtte, AMELYEKKEL ELHITETTE AZOKAT, AKIK A FENEVAD BÉLYEGÉT FELVETTÉK, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének:
     ?Jel. 20,10 És az ördög, a ki ELHITETTE őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

     Ez , a mondat, amit írtál már most az ELHITETÉSHEZ tartozik! Mire a pecsétosztásra kerül a sor, addigra már régen megtagadták Krisztust azok a keresztények, akik felveszik majd a jelet! És nem fognak róla tudni, hogy ezt tették! Sőt, valószínűleg Krisztusként fog “bemutatkozni ” AK, és meg lesznek győződve arról, hogy azok tagadják meg Krisztust, akik nem vették fel a jelet! És mivel , a megtérésre való felhívás már régen elhangzott, és a “tíz szűzhöz is, az ÉBREDJETEK, mert ímé jön a vőlegény”, és már a kiválogatásunk is végét járja ( ha éppen még nem fejeződött be), azokat, akik nem tértek meg (mármint a keresztények közül),2 Thess. 2,11 ÉS AZÉRT BOCSÁTJA REÁJOK ISTEN A TÉVELYGÉS EREJÉT, HOGY HIGGYENEK A HAZUGSÁGNAK!
     Vagyis csak egy nagy tévedés, illetve hitetés eredménye azt gondolni, hogy ott majd mindenki szabad akarata szerint, önként fog dönteni pro ill kontra, korrektűl tudván a következményeket! Sokkal hatalmasabb erők működnek, semmint, hogy annak Isten nélkül bárki is ellen tudjon majd állni! ( Ráadásul az is meg van írva, hogy “és akkora nyomorúság lesz, amilyen még soha nem volt a földön”! Vagyis lesz “nyomás”! Nem hiába van a figyelmeztetése az Úrnak, hogy: Luk. 21,36 Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy MÉLTÓKKÁ TÉTESSETEK ARRA, hogy ELKERÜLJÉTEK MINDEZEKET, AMIK BEKÖVETKEZNEK, és megállhassatok az embernek Fia előtt!
     Abban pedig biztosak lehetünk, hogy addigra a Biblia, mint Isten beszéde , teljesen le lesz “járatva”! Hiszen már most is sokan vannak az érdekeltek között , akik nem tartják azt Szentírásnak, Isten beszédének!

     Zsolt. 105,1 Magasztaljátok az Urat, hívjátok segítségül az ő nevét, hirdessétek a népek között az ő cselekedeteit!
     ?Ésa. 55,6 Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.

   3. Írod:”Ha bárki bármiféle számolgatást, olyan jeleket keres, ami Jézus eljövetelére utal (hogy hamarosan bekövetkezik), az téved. ?Úgy jön el, mint tolvaj éjjel? és ?senki sem tudja, csak az Atya?. Ha bármiféle 7 éves periódus, 3. templom, vagy jelek történnének erre vonatkozóan, akkor Isten szava hazug.
    Ha mindez igeszerű, akkor Jézus hazudott a ?tolvaj? és a ?senki nem tudja? , eljövetelének időpontjára hivatkozva. ” – Mindez igeszerű és Jézus sem hazudott.És még csak ellentmondás sincs benne 🙂
    “Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel.1 Thess. 5,2
    De ti, atyámfiai, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módra lephetne meg titeket. 1 Thess. “5,4 mint tolvaj éjjel,de nem a hívők számára,az éjszaka azok számára éjszaka akik alszanak. “Ti mindnyájan világosság fiai vagytok és nappal fiai; nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé!
    Ne is aludjunk azért, mint egyebek, hanem legyünk éberek és józanok. “1Thess.5,5.6
    Írod:”Úgy lesz mint Noé meg Lót napjaiban?.az emberek ittak, ettek, házasodtak és nem vettek észre semmit? (még sok hívő ember sem). ” Még sok hívő sem???-őket Isten mindig előre figyelmeztette.Nóé sem csak úgy hobbyból kezdett bárkát építeni.

   4. Mt. 24.:
    ?3Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: ?Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?? 4Jézus így válaszolt nekik: ?Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! 5Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! ? és sokakat megtévesztenek. 6Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, DE EZ MÉG NEM A VÉG. 7Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. 8De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! 9Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. 10Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. 11Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek. 12Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. 13De aki mindvégig kitart, az üdvözül. 14Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; ÉS AKKOR JÖN EL A VÉG.? 15?Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen ? aki olvassa, értse meg! -, 16akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, 17aki a ház tetején van, ne szálljon le, hogy kihozzon valamit, 18és aki a mezőn van, ne térjen vissza, hogy elhozza felsőruháját. 19Jaj a terhes és a szoptató anyáknak azokban a napokban! 20Imádkozzatok, hogy ne kelljen télen, sem szombaton menekülnötök. 21Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha. 22Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen halandó sem, de a választottakért megrövidülnek azok a napok.? 23?Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! 24Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék ? ha lehet ? a választottakat is. 25Íme, előre megmondtam nektek! 26Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! 27Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is. 28Ahol a tetem, oda gyűlnek a saskeselyűk.??

    Szerintem tök egyértelmű. A vajúdás egy periódikusan ismétlődő menetű dolog. Ez téveszt meg, vagyis az, hogy ismétlődik.
    (És kicsit úgy tűnik, az indítékod az, hogy homokba dughasd a fejedet, mert írod, hogy: “És ezzel együtt már a végidők se nem nyugtalanítanak, se nem csavarodsz rá.”)

    A fenevadas félreértésedet tisztázva pedig::
    Jelenések 17:
    ?9 Itt van igazán szükséged a bölcsességre és értelemre, hogy ezt megérthesd! A Szörnyeteg hét feje azt a hét hegyet jelenti, amelyen az asszony ül. 10 De jelenti azt a hét királyt is, akik közül az első öt már meghalt, az egyik most van, az utolsó pedig még nem jött el. Amikor majd eljön, csak rövid ideig marad. 11 MAGA A SZÖRNYETEG PEDIG, amely volt, de most nincs, AZ A NYOLCADIK KIRÁLY. EZ IS A HÉT KIRÁLY KÖZÉ TARTOZIK, és a pusztulás felé halad.?
    Maga a birodalom nem lehet egyben király is!

    1. Kedves Pötty!
     Engem egy kicsit zavar, hogy az idézet elején a Máté 24:5 idézetedben ben símán összekeveredik Jézus és a később ráakasztott krisztus jelző. Én úgy tudom, hogy Jézus soha nem mondta magáról, hogy ő Krisztus. A tanítványaitól sem olvastam ilyet, és még a bibliai szövegekben sem. Netán a félrefordítás egy tiszta lélek műve?
     Tudom, hogy a világ eseményeihez (“bajaihoz”) képest ez az észrevétel egy picinyke porszemnyi problémának tűnhet. Mégis, igen piciny dolgok befolyásolják sokszor a világtörténelmet (is). Ha például egy hosszú úton már az első elágazások egyikén rossz irányt választunk, könnyen eredményezheti, hogy nem érjük el a célt (életünkben).

    2. Kedves Outsider!

     A “félrefordítás” a Mt.24:5-ben nem áll fenn, bemásolhattam volna akármilyen fordítást az angol King Jamestől kezdve az egyszerű fordításig (Csia Lajos, Károli Gáspár, Szent István Társulat, Káldi-Neovulgata fordításai, és amit fent látsz, az éppen egy Magyar Bibliatársulat fordítása). Leellenőriztem, mindegyik a “Christ” (angol), “Krisztus”(görög) vagy “Messiás”(héber) szót használja, jelentése “Felkent”. (A wikipedián utánanézhetsz http://hu.wikipedia.org/wiki/Biblia-ford%C3%ADt%C3%A1s hogy melyik fordítás támaszkodott eredeti szövegre vagy valaki munkájára.) Igyekeztem a leggyakrabban használtakat megnézni. (Én az egyszerű fordítást és a MBT-újfordítást olvasom általában, de a Károliba is bele szoktam nézni.)

     Arról mindenképpen szeretnélek biztosítani, hogy a Biblia teljes vonulatában Jézusra koncentrál: az Ószövetség Messiást ígérő próféciái Benne, Jézusban mind beteljesedtek, és ezt az evangéliumok (különösen Máté koncentrál erre) és a többi újszövetségi könyv és levél is ezt bizonyítja. Legjobb, ha a Bibliát nyitod ki ezzel kapcsolatban, de ha rövidebb áttekintést szeretnél, akkor:
     http://idokjelei.hu/2011/01/valoban-jezus-a-messias/
     http://biblia.hu/muv_jkm/jkm_mess.htm
     (és az itt hivatkozott igéket leellenőrizheted.)

     Máté evangéliuma rögtön Jézus családfájával indít (amivel bizonyítja annak (azoknak) a próféciá(k)nak a beteljesülését, hogy a Messiás Ábrahám és Dávid leszármazottja lesz). A legelső verset pedig idemásolom, csak, hogy lásd így leírva:
     ” A Krisztus Jézus származásáról írt könyv, ő Dávid fia, Ábrahám fia” /Csia L. ford., ő éppen szó szerint fordított/
     Hozhattam volna más fordítást is, ugyanez. Nyugodtan utánanézhetsz.

     Sorolhatnék még idézeteket arra is, hogy Jézus utal a kilétére, a farizeusok pontosan emiatt gyűlölték őt annyira, hogy a gyilkosságig elmentek (csak épp a rómaiakkal ölették meg). Ez csak egy a sok közül, Mt. 26: “63…Végül a főpap azt mondta: ?Az élő Istenre kényszerítelek, hogy eskü alatt mondd meg az igazat! Te vagy-e a Messiás, az Isten Fia?? 64 Jézus ezt felelte: ?Igen, úgy van, ahogy mondod! Sőt, azt mondom nektek: majd meglátjátok az Emberfiát a Mindenható jobb oldalán ülni, és meglátjátok, hogy eljön az ég felhőin”

     Ha már így szóba került, és ha nem haragszol, megkérdezem: milyen bibliafordítást használsz?
     Nehogy az első elágazások egyikén rossz irányt vegyél a hosszú úton! Jézus az egyetlen út a Mindenható Istenhez:
     “Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.” /János 14.6, Károli G. ford./

     Vagyis azt is lényeges tisztáznod Magadban, hogy hová szeretnél eljutni. (Örök)életbe vágó kérdés.
     Ezt Jézus mondja, János ev. 3. fejezet:
     “16. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
     17. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
     18. A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.”

     “Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.” Ez János ev. 17:3, Jézus – úgymond – főpapi imája. Azelőtt mondta ezt imájában az Atyának, a Mindenható Istennek, mielőtt elfogták Őt.

     Kívánom a legjobbakat!
     .

  2. Dávid,

   nem szeretek a jövőre vonatkozólag kijelentéseket tenni, sőt, találgatni sem. Mennyi időnk van hátra? Nekem egyáltalán nem számít. Sőt, megsúgom, senkinek sem számít. Egyetlen időpillanatban dől el az egész, egy apró lélegzetvételnél, amikor eldönti az ember, hogy a belévetett magot felneveli-e vagy sem. Amikor urat választunk magunknak. Akkor dől el minden. Lehet ez életünk elején vagy halálunk pillanatában is, ami számít: Istent választod-e, vagy sem. Ő Kegyelemből ugyanazt a bért fizeti majd munkádért, mert Ő úgy akarja. Élhetnél te 100 vagy 120 évet is, ha háttal állsz a Teremtőnek, akkor kárhozat, ha arccal, akkor kegyelem a fizetség.
   “Mert hasonlatos a mennyeknek országa a gazdaemberhez, aki jó reggel kiméne, hogy munkásokat fogadjon az ő szőlejébe.
   Megszerződvén pedig a munkásokkal napi tíz pénzben, elküldé őket az ő szőlejébe.
   És kimenvén három óra tájban, láta másokat, akik hivalkodván a piacon álltak vala.
   És monda nékik: Menjetek el ti is a szőlőbe, és ami igazságos, megadom néktek.
   Azok pedig elmenének. Hat és kilenc óra tájban ismét kimenvén, ugyanazon képpen cselekedék.
   Tizenegy óra tájban is kimenvén, talála másokat, akik hivalkodva állottak vala, és monda nékik: Miért álltok itt egész napon át, hivalkodván?
   Mondának néki: Mert senki sem fogadott meg minket. Monda nékik: Menjetek el ti is a szőlőbe, és ami igazságos, megkapjátok.
   Mikor pedig beestveledék, monda a szőlőnek ura az ő vincellérjének: Hívd elő a munkásokat, és add ki nékik a bért, az utolsóktól kezdve mind az elsőkig.
   És jövén a tizenegyórásak, fejenként tíz-tíz pénzt vőnek.
   Jövén azután az elsők, azt gondolják vala, hogy ők többet kapnak: de ők is tíz-tíz pénzt vőnek fejenként.
   Amint pedig fölvevék, zúgolódnak vala a házigazda ellen,
   Mondván: Azok az utolsók egyetlen óráig munkálkodtak és egyenlőkké tetted azokat velünk, akik a napnak terhét és hőségét szenvedtük.
   Ő pedig felelvén, monda azok közül egynek: Barátom, nem cselekszem igazságtalanul veled; avagy nem tíz pénzben szerződtél-é meg velem?
   Vedd, ami a tiéd, és menj el. Én pedig ennek az utolsónak is annyit akarok adni, mint néked.
   Avagy nem szabad-é nékem a magaméval azt tennem, amit akarok? avagy a te szemed azért gonosz, mert én jó vagyok?
   Ekképpen lesznek az utolsók elsők és az elsők utolsók; mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.”
   Máté 20:1-16
   Noé idejében az elején, amikor megkapta a kijelentéseket és utasításokat, még volt neki 120 év a bárka megépítésére. Az utolsó évben azonban már csak egy éve volt hátra – mi a próféciáinkat mikor is kaptuk? Jó régen. Nem tartom valószínűnek ezek alapján, hogy van még 120 évünk; hogy mennyi van, azt persze nem tudhatom.

    1. Az sem lehet véletlen, hogy 120 jubileumi (50éves) évciklusnál tartunk többek szerint, vagyis Ádám és Évától kezdve 120*50=6000 év telik el épp a közeli években, ami egyfajta Noéhoz hasonló bűnbe eséstől számított türelmi időre emlékeztet. A hét napjaihoz is hasonlítva, a 7. nyugalmi naphoz hasonlóan lehet az 1000 éves békebirodalom a 7. évezrede a teremtett világnak, amikor az ördög nem lesz jelen az emberiség életében, mert meg lesz kötözve, félre lesz állítva. Ezután elengedtetik rövid időre, legyőzetik látható és végleges módon, ahogy Jézus kereszthalálakor is legyőzetett láthatatlan, nem mindenki számára nyilvánvaló módon. A 8. évezred így fog elkezdődni, ahogy Jézus is a legyőzte a sátánt és feltámadt a 8. napon, a hét első napján. Hiszem, Isten új szövetséget fog kötni azokkal, akik belépnek a 7. és a 8. évezredbe is, ahogy Noéval is, Ábrahámmal, Dáviddal, Mózessel is szövetséget kötött, és Jézus által már egy új szövetséget kötött velünk is, az Őbenne hívőkkel..
     2Pt 3,8 Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap.
     Zsolt 90,4 Mert ezer esztendő előtted annyi, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, mint egy őrváltásnyi idő éjjel.
     Jel 20,3 levetette a mélységbe, bezárta, és pecsétet tett rá, hogy meg ne tévessze többé a népeket, amíg el nem telik az ezer esztendő: azután el kell oldoztatnia majd egy kis időre.
     Jel 20,5 A többi halott nem kelt életre, míg el nem telt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.
     Jel 20,7 Amikor pedig eltelik az ezer esztendő, a Sátán elbocsáttatik börtönéből,

  3. A válaszom:aki elkezte a munkát bennünk az be is fogja fejezni mire Jézus Visszajön akik az ővéi.Ezért is fontos a Szent Szellem Keresztség, nem csak a Megtérés.Szerintem látni fogjuk az Antikrisztus megjelenni és benneis leszünk az Üdözésben is igazán ott fog kiderülni hogy valóban öt követjük és azon az uton járunk.Ez az én nézetem.

 27. A fenevadat már sok-sok éve csodálják. Az utolsó fenevadat, a mait már vagy 2000 éve csodálják folyamatosan. Az idők jelei pedig 2000 éve Jézus után történnek. És 2000 éve az utolsó időkben élünk. Ha bárki bármiféle számolgatást, olyan jeleket keres, ami Jézus eljövetelére utal (hogy hamarosan bekövetkezik), az téved. “Úgy jön el, mint tolvaj éjjel” és “senki sem tudja, csak az Atya”. Ha bármiféle 7 éves periódus, 3. templom, vagy jelek történnének erre vonatkozóan, akkor Isten szava hazug. Rengetegen spekulálnak, és ennek az a veszélye, hogy mivel “nem jönnek be”, a kereszténység még nagyobb hitelét veszíti.
  Csalódni fogunk, ha ezekre a dolgokra nézünk és kicsemegézzük a “jeleket”. A keresztényeket már közvetlen Jézus halála után üldözték és üldözik ma is, kit jobban kit kevésbé. Nem lesz itt nagy vérengzés, meg utolsó napok. “Úgy lesz mint Noé meg Lót napjaiban….az emberek ittak, ettek, házasodtak és nem vettek észre semmit” (még sok hívő ember sem). Bár ha belegondolok egyre kevesebben házasodnak. 🙂 Szóval aki józan, élje meg mindennapjait Krisztussal: mit akarsz Uram, hogy cselekedjem. És legyen meg a reménységünk hogy x év múlva, halálunkkor vagy az Úr eljövetelkor megszabadulunk végleg. Aki figyelmesen olvassa az Igét, az látja, hogy a végidők írásain egy lepel van, alázatra késztet. Még pedig arra, hogy lesznek dolgok folyamatosan, amik csupán Jézus szavát igazolják, hogy vissza fog jönni. És ez tart 2000 éve. És be fog toppanni, VÁRATLANUL a történelem ajtaján látható módon. Lehet a következő percben, lehet hogy majd csak sok év múlva. De aki hisz, annak mit számít ez? Tudjuk, hogy jön és ez a csodálatos. Az embereknek lehet idők végéről mesélni. De fontosabb, hogy jelenükben találják meg az Urat és éljék ma meg a hitet ott, ahol vannak, és amiben vannak. Mi ma a Római Birodalom maradványa és sarjai vagyunk. Ez a tengerből jövő fenevad. A másik aki a földből jövő, feltehetően az USA, aki egykor befogadta a keresztényeket, de ma paráznává lett és “úgy szól mint a sárkány” (hiába színleli a Bárány képét). Ha a Jelenések 13-14 valaki csupán egy utolsó pár eseményeire redukálja, az valószínűleg téved. Sokan mondják, hogy AZ antikrisztus egyik feje halálos sebet kap. Egy embernek nincs több feje úgy tudom. Fenevadakról (birodalmakról) és hamis prófétáról van szó (ami nem biztos hogy EGY személy, egy ember). Lehet az a Szentlélek ellentettje is vagy akármi, aki hiteti az emberiséget, nem pedig meggyőzi bűn tekintetében. A fenevad bélyege meg ki tudja, hogy nem-e Isten “pecsétjének” ellentettje. Hiszen, akik nem veszik fel Isten pecsétjét, azokon marad a fenevad (EU vagy hívjuk ahogy akarjuk, világkormányzat) bélyege. És valóban, ma még van készpénz, de hamarosan nem lesz. És tényleg senki nem vehet, sem adhat el anélkül, hogy meg ne lenne bélyegezve. Akik a homlokon viselik (lelkiképpen) a bélyeget azok a fő hatalmasok akik rabigába hajtottak minket, akik a jobb kézen, akik Isten nélkül sodródnak az árral és csodálják a világot és annak uralmát, vagyis akiknek közük nincs Jézushoz. Szóval bolondság kijelenteni, hogy: most sok a földrengés, gazdasági összeomlás jön, jön a megmentő antikrisztus egy személyben, jön 3.5 év, aztán a másik, jön az armageddon és Jézus megjelenik aztán jön egy 1000 éves birodalom stb. Ja és vitatkozzunk, hogy előtte elragadja-e az övéit vagy a 3.5 év közepén vagy utána. Ha mindez igeszerű, akkor Jézus hazudott a “tolvaj” és a “senki nem tudja” , eljövetelének időpontjára hivatkozva. Tudjátok egy támpont biztos: “Az Isten országának ezt az evangéliumát hirdetni fogják az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jön el a vég.? (Mt 24) De még ezt sem tudhatjuk, hogy ez betelt-e. Szóval csak éljünk ma Krisztussal, de azt nagyon. Ezek a végidő spekulációs témák pont arra jók, hogy az egy értelmes dologról térítse el hithű keresztények figyelmét: “Az az örök élet, hogy megismerjenek Téged az egy igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.” Pont erre ne legyen időnk? Hallottam ilyen embert, aki a mában éli kapcsolatát Istennel így imádkozni: “Uram, adj még időt nekünk.” Nem ez a helyes hozzá állás? Mert személy szerint, mikor rácsavarodtam a spekulációkra, egy érdekelt igazán: mikor lesz meg a vég, hogy lesz, ki lesz az antikrisztus, mikor chppelnek meg stb. És “beégtem”. Mert én nekem eszem ágában sem volt így imádkozni, Uram adj még időt nekünk. (Inkább volt bennem egy legyen már vége és hulljon a férgese életérzés és ez nem Krisztustól való.) Isten akarata, hogy minél több ember megtérjen. És lehet, hogy ez a blog is a süllyesztőben lesz majd, és sokan elfordulnak Istentől, mert még száz év múlva sem jön Jézus, nem lesz antikr., nem lesz gazdasági óriási összeomlás és így tovább. Nem vagyok én észosztó, csak érdemes talán ezeken is elgondolkodni. Amúgy az is biztos, hogy teljes a szellemi zűrzavar még a leghithűbb emberek között is. És hol vagyunk mi, pl. a kínai hívőktől, akik valóban földalatt bújkálva tartják alkalmaikat és vérre megy valóban minden. Ez is egy jel. Egy folyamatos jel, hogy baj van. És ne érjük be teológiai vitákkal és okoskodásokkal. Hanem Krisztus beszéde lakozzon bennünk gazdagon és szeressünk de nagyon, okosan, kihasználva az időt ami adatott, szüntelen imádkozva. Legyen életünk egy imádság. És ha elbukunk (mert elbukunk folyton) merjünk felállni, mert VAN bocsánat. Ha nem lenne, Jézus hiába halt volna meg. Ez a különbség a keresztény megtért hívő és a többi ember között. Ugyanolyan nyomorult, de neki van ügyvédje, van bátorítója, elfedezője, védelmezője, Ura. Van teljes bocsánat. De persze annyira szereti az Övéit, hogy pont nem akarja őket abban az állapotban hagyni, amiben vannak. És ezért tisztogat, szentel meg minket egyre jobban, hogy látszon rajtunk egyre inkább az ő jellemrajza.

  1. Azt még szeretném hozzáfűzni, hogy hallottam egy jó igehirdetést. Amiben arról volt szó, amikor egy közösség, egy gyülekezet egy speciális témára áll rá, ragad meg benne. Pl.: dicsőítés, halleluja, végidők témaköre folyton, vagy adventista szombatista nézetek és így tovább. Ezekben mind az a közös, hogy mivel hiányzik vagy gát van a Jézussal való közösségükben, ezzel próbálják kárpótolni, azt ami hiányzik.
   De ugyanakkor legyen tanulság és példaértékű, hogy ezek önmagukban fontos dolgok és az odaadást egy-egy ilyen közösségből mindenképp tartsuk szem előtt: valóban van helye életemben az éneklésnek (józan), valóban fontos nekem a 7.ik nap (legyen az vasárnap, vagy munkarendből adódóan másik) mikor háttérbe szorítok minden mást hogy Krisztust megnyerjem, vagy tudom-e hogy Jézus valóban jön vissza és úgy élem napjaimat?
   Nincs ebben “arany-középút”, olyan a világban van. Itt is az “itt vagyok Uram, szólj hozzám” és engedelmeskedjek, “amit kér, megtegyétek”. És akkor a helyére kerül szépen minden.

   1. Hát Hami, én is pont most akartam ehhez hasonló dolgot írni, miután már vagy 3 hónapja nem írtam az oldalra, pont ez miatt.
    2 lényeges elem találkozik ezen az oldalon.
    1. Karizmatikusként ostorozzuk a katolikusokat ill. a Vatikánt ( nem a Ferenc pápás Vatikánra gondolok, mert az hazug…) illetve ( ejj, mit hiszekegyezik itt ez a nő a végén, azé nem mennek el a démonok, mert még a nőnek sokat kell tanulnia)
    Tehát ha sokat tanul (egy katolikus nő pl.) akkor megkapja majd a Szentlelket egy karizmatikus gyűléstől és annak vezetőjétől lsd. Németh Sándor sátánista hazug rablótól.
    2. Amit te is említesz Hami…, hogy 3 és fél év után mostan elragadtatunk vagy oszt nem? Ilyenkor azt gondolom, hogy a végidők azok folyamatosan játszódnak, de persze lehet figyelni az Idők Jeleit, ahogyan ezt Thea teszi, de se Thea, se senki nem tudja ezt felgyorsítani.

    Párosítva ezt a két elemet (nem Theára gondolok), az oldalon lévők krízisbe kerülnek és kapnak egy tökéletes karizmatikus “világvégevárásos” teológiát, ami csak arra jó, hogy gyűlölködést keltsen egy idetévedő ember számára.
    És a végén ( mert azért tudják egy páran, hogy katolikus vagyok 🙂 hozzáteszem, hogy a Vatikán nem egy és ugyanaz a katolikusokkal. A Vatikán egy intézmény, a katolikusok akik gyakorolják a saját vallásukat, (úgy ahogy ti is protestánsok, neoprotestánsok) és nem kell sértegetni más ember hitét, úgy ahogyan én tettem “idegességtől telve” (és nem Isten erejéből, mert Ő Jóságos, és semmi rossz nincs Benne, se idegeskedés, se gyűlölet nincs benne… )
    Kövessük a Bibliai útmutatásokat, és kövessük azt a hangot a fejünkben, aki azt mondja, hogy “NE tedd a gonoszságot, de vágj vissza jóval és szeretettel.

    1. Schwaben, szerintem a legtöbb hívő olvasó itt az oldalon Jézus útmutatása alapján próbál élni, ez pedig nagyon egyszerű: “arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok”. Ebből következik, hogy tudnunk kell különbséget tenni egy szervezet, legyen az a világ legnagyobb egyházi szervezete vagy egy kicsi gyülekezet, és az egyes emberek között.
     Nagyon sokszor említettem, hogy megváltásra csak egy ember juthat, nem egy szervezet. Az általad utalt hozzászólásommal sem a katolikusokat próbáltam bántani, de nem szeretnél tanulni és növekedni? Én folyamatosan tanulok új dolgokat az imáról és arról, hogy hogyan lehet még hatékonyabb.
     Az oldalon pedig nem érzek gyűlölködést a hozzászólók között.

     Ennek az oldalnak a célja, hogy az idők jeleivel kapcsolatos fontos híreket összegyűjtse, hogy együtt figyeljük ezeket és nem a napi Igeolvasásra való anyagok szolgáltatása és szerintem a többi olvasó sem ezért tér be ide időnként. (Én például hitépítő könyvek, a Biblia és hasonló dolgok olvasásával kezdem és fejezem be a napot.) A legtöbb ember a tömegmédiából próbál értesülni a világ eseményeiről, ami lássuk be nem túl hatékony és legtöbbször félrevezető. A hírek figyelése természetesen nem egyenlő az Igében és Jézussal töltött idővel. “Ezeket kellene cselekedni, és amazokat sem elhagyni.”
     Jézus pedig így fejezi be Márk evangéliuma szerint az utolsó idők jeleinek ismertetését: “Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!”

    2. Thea-t tartom annyira bölcsnek, hogy nem veszi személyes sértésnek a dolgokat.
     Ez az egyetlen oldal, ahol valóban érdekes és reméljük valós híreket kapunk a nagyvilágból, hiszen nem futhatunk ki belőle, hanem “Megőriztetünk”. Én azt hiszem, hogy nem sok alternatív oldal létezik Mo.-on. Ez az egyik “leső számú”, a Világehylzete sem rossz, de annak aki szűrni tudja, a sok sületlenséget, ami belekeveredik sokszor sok hasznos olvasmány közé.
     Van még a kontrollblog, ami szintén óvatosságot igényel, szintúgy a “titkolt hírek”. Tájékozódni kell, úgy hogy ezután is fogom nézni az Idők jeleit. Mert az m1 vagy bármelyik híradóból aligha kapok érdemi infot.
     Isten áldja Theat és a többi látogatót is!

    3. Schwaben,
     Ne csúsztass kérlek, én a Romai Katolikus intézményt vagy más nevén Vatikánt( a pápákat is beleértve), illetve a ugyanoda tartozó jezsuita rendet szoktam támadni és nem a hívő katolikusokat. Mindig ezt teszem. Csak olyankor szoktam összeszólalkozni, veled is például, mint amikor fura módon te ezekért meg vagy sértődve(tényleg fura, mert azt mondod, hogy a kettő nem ugyan az “a Vatikán nem egy és ugyanaz a katolikusokkal”). Akkor mi is tulajdonképen a problémád?
     Ennyit rólad Schwaben, meg a híres sánta kutyáról……..

    4. Kedves Schwaben!

     Elárulnád, hogy Németh Sándor miért is sátánista hazug rabló ? Nagyon érdekelne 😀

  2. Hami, szerintem a Márk 16:15-ről és Máté 4:19-ről elfeledkezel… Keresztényként valóban az a legfontosabb, hogy minél közelebb kerüljünk az Úrhoz, de a jó pásztor is otthagyta a 99-et, hogy megmentse az egyet. Joe-t például, akivel az oldalt vezetjük, az utolsó idők üzenete vezette az Úrhoz. A fenti videóban számos példát láthattál arra, hogy hogyan tette ugyanezt a videó készítőinek munkája.

   Dániel könyvéről nem is beszélve, akinek az angyal ezt mondta: “Menj el Dániel, mert be vannak zárva és pecsételve e beszédek a vég idejéig. … és az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik, … az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekeszik. És a nép értelmesei sokakat oktatnak.” Dániel 12:9, 10, 11:32

  3. Inkább tanulj mivel a 1000 éves ország történetének leírása . Jelenések könyve 11. része .

  4. Én keresztény nevelést kaptam, nyilván meg is vagyok keresztelve. Gyerekként teljes mértékben hittem is mindenben amit belém vertek akár otthon, akár hittanórán. Még az is megfordult a fejemben, hogy pap leszek. Aztán teljesen ateista lettem. Nem csalódottság, vagy a sok szörnyűség miatt a világban, mint sokan mások, hanem egyszerűen a fizika, kémia, biológia és asztrofizikában szerzett ismereteim miatt. Sokan most dobálóznának itt általuk vélt, vagy remélt “tényekkel”, hogy miért is nem jók, vagy valósak ezek a tények. Ezzel csak a tudatlanságukat igazolnák, mert kétségbe esetten keresnek valami igazolást és ezért a remény miatt sok mindent “megesznek”. De erre nincs szükség. A világunk működésének szabályai, amit megismertünk igen is logikusak és nem ellentmondásosak és igazoltak is, bármennyire is nem hajlandóak ezt egyesek elfogadni. De ismétlem ez lényegtelen. Mert nem adott dolgokban kell keresni Istent, hanem az egészben és az eredendőben. Ilyen az Univerzum, ilyen szabályrendszerben épül fel, amit persze nem ismerünk MÉG tökéletesen, de miért? A keletkezésnek, létezésnek 2 magyarázata lehetséges. 1; számunkra felfoghatatlan “véletlen”. 2; valami tudatos magát formáló és alkotó erő. egyiket se vagyunk képesek bebizonyítani vagy cáfolni. Innentől kezdve 50-50% az esély. Logikusan gondolkozó ember ezért nem zárhatja ki Isten létezését. Tehát én már egy ideje ismét hívőnek tartom magamat és akaratlanul is meg, vagy bele látom Istent az életemben. Akik ismerik az életemet bolondnak tarthatnak, hogy pont én látom meg benne Istent, de ők nem érzik át, hogy valami mindig segít és sokkal rosszabb is lehetett volna az életem akármennyi csapás és szörnyűség történt velem. A csapásokat, vagy ha úgy tetszik büntetéseket minden élő ember megérdemli ezen a földön, mert mind bűnösök vagyunk. Én sajnos különösen az vagyok. Erre is csóválnák az ismerőseim a fejüket, hogy én egy jó ember vagyok, pedig sajnos nem. A gondolatban elkövetett bűn is bűn és az apró bűnök is bűnök. Én nem tudom készpénznek venni a bibliát, de az alapvető erkölcsi tanításait szerintem minden ember érzi, vagy éreznie kéne magától is. Én Jézus mivoltát sem tudom tökéletesen elfogadni. Én szeretem Istent és hiszem, hogy valahol ő is szeret engem, de nem hiszem, hogy egy mindent megbocsájtó Jézus alak átsegít mindenen minden bűnömmel együtt. Nem tudok hinni az egyetemes megbocsátásban. Ezt sokan nem akarnák, vagy nem mernék most elfogadni. Pedig nekem ettől a félelmem nem az, hogy bűnhődnöm kell, hanem hogy egyszer elveszítem Isten szeretetét gyarlóságom miatt, bármennyire is szeretem őt.

   1. Nem, te nem szereted Istent Chachie, ha nem szereted az O Fiat… Te csak az ajandékokat szereted amiket kapsz Tole, de nem az AJANDEKOZOT. Isten azzal nem sokat törödik, hogy te szereted Ot… O azzal törödik, hogy szereted-e az az O Fiat, aki az O Atyjanak engedelmeskedve kereszthalalt halt értünk bunösökért. “… mindenki ugy tisztelje a Fiut, miként tisztelik az Atyat. Aki nem tiszteli a Fiut, nem tiszteli az Atyat, aki elküldte őt” (Janos evang. 5:23). Az Isten iranti szereteted abban mutatkozna meg, ha éheznél az O szavaira. Az O szavait, és az O bunbocsato kegyelmérol szolo tanitast pedig csak a Szentirasban talalod meg.

   2. Kedves Chachie!
    Köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat. Nekem ezzel azt üzented, hogy igenis keresed az igazságot és szeretnéd megismerni Istent, akihez, hiszem, a Fián keresztül vezet az út.
    Sokszor a mi emberi okoskodásunk, az ismereteink eltávolítanak Istentől, nem véletlenül mondta Jézus, hogy ?ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába?. Ez nem együgyűséget jelent, hanem azt a gyermeki őszinteséget és elfogadást, amit olyan sokan elveszítenek kamaszkoruk idején, és csak később, sokszor szüleik halála után jönnek rá, hogy a szüleik mennyire szerették őket és igazuk volt.
    Szóval az okoskodás helyett (akár a magam részéről) azt tanácsolom, ami számomra is működött: Kérd meg magát Jézust, hogy mutassa meg neked az igazságot és hívd be a szívedbe. (Például így vagy a saját szavaiddal)
    Az emberek annyi mindent képesek megtenni Istent keresve. Zarándoklatra mennek, fogadalmakat tesznek, miért ne tennéd meg ezt az egy apró dolog? Mit veszíthetsz? Szerintem csak a félelmeidet. 🙂
    Ezt követően pedig, ha elfogadsz még egy tanácsot, olvasd el János Evangéliumát.

   3. Kedves Chachie,
    Örülök, hogy ilyen őszintén írsz arról, hogy milyen harcok folytak/folynak benned. Egy kis segítséget szeretnék nyújtani ehhez a harchoz egy bibliai idézettel:
    “Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre” 2Korintus 10:3-5
    Az egyik fontos szellemi fegyver az ima, bátorítalak, hogy fordulj nyugodtan Istenhez imában bármikor, a saját szavaiddal mondj el neki mindent, ami a szívedet nyomja, mondd el neki a harcaidat, a kérdéseidet, a kételkedéseidet, és meglátod, hogy Isten cselekedni fog. Ő tudja lerombolni azokat a falakat, amiket olyan sokszor a saját logikánkkal emelünk és amelyek megakadályozzák, hogy Istent olyannak ismerjük meg, amilyen ő valójában. A logikus gondolkodásnak helye van, de ezt is Isten kezébe kell letenni, különben nagyon sokszor csak emberi okoskodás jön ki belőle.

 28. Én most néztem meg ezt a videót, igen azok az ufóknak hitt lények, nem mások mint bukott angyalok, Jézus segítségével legyőzhetők.

 29. Kedves Thea!

  Nagyon örülök, hogy lefordítottad a videót! Remélem, sok embernek fel fogja nyitni a szemét!!! Érdekes volt, viszont a végén az a fiatal lány, aki 8 éve minden éjjel átéli a látogatást, hogy a Miatyánkat, Hiszek egyet és az Üdvözlégyet is elimádkozza, segítségül hívja Jézus nevét, mégsem szűnnek meg a zaklatások. Szerintem a Hiszekeggyel és az Üdvözléggyel megerőtleníti Isten igéjét, ezért térnek vissza éjjelenként ezek a lények!!!!

  Köszönet a munkádért!!!!! Isten áldjon!!! szeretettel: Mágnes

  1. Nagyon szívesen! Én is remélem, hogy sok embernek fog segíteni.

   Megmondom őszintén kísértést éreztem, hogy kivágjam-e az általad említett részt pont ez okból, de szerintem ahogy számodra is egyértelmű volt, hogy ez a lány még nagyon fiatal a hitben és sok tanulnivalója van, mások is érteni fogják. Kíváncsi voltam, hogy megemlíti-e valaki 🙂

   1. 😀
    Nagyon jó téma ez a videó, már régen született ennyi hozzászólás egy feldobott témához. Szeretem ezt az oldalt olvasni, még ha nem is szólok hozzá mindegyik íráshoz. ( Én magam is csak 1,5 éves keresztény vagyok, van még mit tanulnom! )Az Úr adjon sok erőt, tisztánlátást, kitartást, a személyes életedre pedig sok csodát és áldásokat !!!!

 30. Megint egyetértek Thea-val! Amúgy meg kit érdekel a Vatikán, hogy milyen baromságot fogad el! Az egyház az összeomlás szélén van, aki akarja látja great apostasy történik most. Az UFO-k démonok meg a nephilimek és a reptilian is mind fallen angels! És megint Thea 😀 Ezeken a nagy ébresztő oldalakon is mi megy? keresik az igazságot szegénykéim és még sem találják, mert bizony New Age meg szar kell a népnek, amit hallani akar a többség. Nem is ébrednek fel azok sohasem, csak a hazugságra!

  1. Kedves Dávid19!
   A Vatikán magyar nyelvű oldalán a facén néhány perce osztottam meg a videót!!!
   üdv, Mágnes

 31. Vetekszik egy szcientológia-i agymosásos filmmel, csak ez sokkal erőltetettebb demagógabb és butább is….nagyon nagyot zuhant az oldal színvonala ezzel a röhejes tákolmánnyal….

  Még az sem zavarja őket, hogy már hivatalosan is elismeri a Vatikán…

  Sajna a buta, csukott szemmel járó elvakultakat, jól lehet ilyesmi koholt témákkal ellátni hosszabb időre, hogy ne az igazságot keressék.
  Ezeknek üzenek, mert ez esetben a fenti idézet nekik szól:

  ?Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!? ? Máté 24:4

  1. Igen én is egy ideje azt tapasztalom, hogy mintha az oldal elfordult volna egy nem tetsző irányba.

   1. Az irány: Márk 16:15 és az idők jeleinek figyelése. Ez nem változott és nem is fog.

    Amikor az ember figyeli, hogy mikor érkezik a vihar és figyelmeztet másokat erre, de közben észreveszi, hogy közlít egy meteor/földrengés/vulkánkitörés stb. nem gondolod, hogy még fontosabb ezekre felhívni a figyelmet?

   2. “egy nem tetsző irányba.”
    Kérdés az, hogy kinek nem tetsző? Lehet, hogy az oldal készítője nem arra törekszik, hogy neked tetsző cikkeket jelenítsen meg? Mik vannak…
    Talán érdemes lenne félretenni azt, hogy valami tetszik vagy nem, és inkább azzal foglalkozni, hogy mi az igazság. Akár tetszik, akár nem. 😉

  2. Szóval neked (összegezve), agymosás az, mikor szellemi harcnál Jézus nevét segítségül hívjuk ?:) Mivel erre próbál rávilágítani ez a videó. Lényegtelen szerintem ,hogy mi okozza az említett harcot,legyen az földönkívüliek, szellemek vagy akár a csupakabra,ha hívő az ember tudja,hogy ezek démonok,és ilyenkor érdemes a megváltó nevét hangosan skandálni,mert eredményes lesz 😉

   U.i.: Mit ismert el a Vatikán? csak érdeklődök:)

   1. Hogy vannak földönkívüliek. Annyira átlátszó az egész. Ahogy a videó is említi: muszáj beadni az embereknek, hogy szép lassan kiszivárog, hogy a hatalom tud az állítólagos UFÓkról, hogy egyre többen gondolják “lám igazunk volt, és győztünk, mert most már kénytelenek elismerni”. Aztán hamarosan jön a meglepetés “és az egész föld csodálta a Fenevadat”…
    Ez a baj a mindenféle “ébresztő” mozgalmakkal. Ha leragadnak a New Age szintjén és nem találják meg az Igazságot (szerencsére van azért olyan is), akár aludhattak is volna tovább, mert csak egy újabb hazugságra ébredtek fel.

  3. Elismerte a Vatikán… 😀 Az egészen más. 😀

   A videó első fele éppen azzal foglalkozik, hogy ez egy valós dolog, csak éppen nem mindegy, hogy biológiai vagy szellemi lényekkel van dolgunk.

   Santantica, sajnos tudom, hogy mit gondolsz erről a témáról és ez a videó (ami nem egy tákolmány, hanem két olyan ember előadása, akik évitezedek óta ezzel foglalkoznak) éppen az általad képviselt ideológiát támadja, úgyhogy egy cseppet sem lep meg a reakciód.
   Mellesleg ez nem új álláspont. Eddig négy podcastben beszéltünk róla.

  4. Santantica,
   Miért, ki a Vatikán, hogy zavarba hozzanak hazug kijelentései? Talán utána kéne nézned, hogy hová játszik az, hogy mit is képvisel az a intézmény valójában és akkor talán nem mondanál ilyen butaságokat. Kezd mindjárt a gyökereknél. http://www.youtube.com/watch?v=4BMCDV2afgM

   Ézsajás,
   Vatikán, ismétlem a Vatikán hivatalosan, ismétlem, hivatalosan semmi ilyesmit nem ismert be. Még csak mokkás kanállal adagolják a gyógyszert, hogy ne tűnjön olyan keserűnek(átlátszónak). Ez azt jelenti, hogy néhány elég fontos Vatikáni alkalmazott mondta el a saját véleményét,….tudtommal.

   Santantica,
   Javíts ki, és kérlek támaszt alá ennek az ellenkezőjét, ha tudod Santantica. Én még csak a “lehetséges hogy”, “elképzelhető” és a “ha léteznek” fogalmazásoknál tartottam, az már említettem, hogy kiknek a részéről.
   Persze tudjuk, hogy néhány év és előkerül majd a nagy merítő kanál is, amikor tényleg hivatalosan be fogják ismerni, azt amire a “felébredt” sheeple mindig is vágyott 🙂 LOL Aztán mentek a levesbe….. 🙁

  5. Már ne haragudj Santantica, te nem vagy magadnál, ha komolyan gondolod amit írtál. Elmentek otthonról ? A Vatikán mint a valódi kerszténységtől legjobban eltávolodott legromlottabb tévképződmény neked az etalon ? Nekem az Isten Igéje. Ez az ufológiai vizsgálati eredmény meg fölér egy szociálpszichológiai kutatással. Hiba nincs benne. Meg tudnád cáfolni az elhangzottakat akár egzakt empírikus módon, akár igei alapon ? Mert ha nem, akkor nézd meg újra, mélyedj el és kérd Jézust, hogy adjon világosságot (meg bűnbocsánatot is ha úgy érzed kell). Gondold át a dolgot, ne akkor keljen ha meglátogatnak a nem várt vendégek. Isten óvjon meg tőlük ! Külön neked ajánlom: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/11/egy-idegen-megvaltorol-tett-vatikani.html

  6. Nem kamu ,velem is megtortént.Sokaknak elmeséltem de csak mosolyogtak, valoszinu en se hinnem el.Az mindenki sajat maga dontese hogy mit hisz , az a valosagon mit sem valtoztat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend