Elmélkedések, Idők jelei

Hallgatni (és nevetni) arany

Az utóbbi hetekben, hónapokban, teljesen érthető módon, sokan megjegyezték, hogy pont, amikor egyre több világrengető vagy annak tűnő esemény megy végbe körülöttünk, az oldal, pontosabban én, hallgatunk, mintha ezek a dolgok már nem érdekelnének vagy nem gondolnánk fontosnak.

Aki ezen a véleményen van, jól látja, vagy legalábbis részben. Az Úrral eltöltött évek során, nem csupán a weboldal fennállása alatt, megtanultam, hogy soha nem fogjuk tudni pontosan értelmezni a világban folyó eseményeket. Nem fogjuk tudni eldönteni, hogy ki lőtt először és miért. Nincsenek saját tudósítóink a világ különböző pontjain, de ez nem is szükséges. Elég, ha tudjuk, hogy ki megy előttünk és ha Őt követjük, soha nem fog megindulni a föld a lábunk alatt.

Nyilván mindannyian kíváncsiak vagyunk a körülöttünk folyó események okaira. Én is. Csakhogy legtöbbször meg kell elégednünk azzal, hogy tudjuk mifelé megyünk, azt is tudjuk, hogy miért, de legtöbbször nem fogjuk megismerni a pontos részleteket. Ráadásul még akkor se biztos, hogy jól értelmeznénk őket, ha maga az Úr tárná elénk egy darab mennyei papíron. Gondoljunk bele, hogy hiába mondott el minden fontos részletet Jézus saját haláláról és feltámadásáról a tanítványainak. Mindezt csak az események és Jézus feltámadása után fogták fel és azt is csak akkor, amikor az Úr és a Szentlélek részletesen elmagyarázta nekik.1 Ott voltak személyesen, szemtanúi voltak az eseményeknek, maga Jézus avatta be őket a részletekbe és mégse értették. Vajon mi jobban teljesítenénk? Aligha. Még úgy se, hogy mi jelentős előnyt élvezünk a tanítványokkal szemben, hiszen Jézus halála előtt még nem jött el a Tanító, aki rávezet minket minden igazságra, mi viszont megváltásunk óta élvezhettük ezt a kiváltságot.2

Ezzel szemben semmi, de semmi nem érhet váratlanul bennünket, ha a szemünket az Úron tartjuk. Az ellenség taktikája fondorlatosnak tűnhet, pedig valójában nem túl bonyolult. Megpróbál félelmet kelteni, megoszt, elhitet, de igazából a befektetett energia nagyon rossz megtérülést hoz neki. Mármint az Úr háza táján.

Azt is értem, hogy sokan szeretnék tudni, ki van az éppen aktuális konfliktus mögött. Az USA, az oroszok, arab terroristák, Izrael, az Illuminati, Soros György vagy a Rotschildok? Nem mindegy? Ha egy kicsit is ismerjük az utolsó időkről szóló bibliai fejezeteket, elég egyértelmű, hogy a földi szövetségek folyamatosan változnak és az utolsó pillanatig képlékenyek maradnak és ez elég jól követhető a hírek alapján is, ráadásul az igazi döntéshozók mindig a háttérben maradnak és nem a látható geopolitikai erővonalak mentén csoportosulnak.

Nyilván van, akit saját vagy családja testi épsége foglalkoztat és azért kíváncsi ezekre a részletekre, mert szeretne a földnek egy olyan pontján élni, ahol biztonságban lehet. De vajon hol van ez a hely és hol lesz az antikrisztus uralma alatt? Szerintem a Mindenható árnyékában. Vajon nagyobb biztonságban lennénk egy gazdag, de rendőrállami vagy a kereszténységet megvető országban? Ki merne tippelni, hogy hol lehet az asszonynak „Istentől készített helye” a pusztában, ahol egy ideig biztonságban lehet?3 Én biztos nem. Tudjuk egyáltalán, hogy a Starlink és műholdseregek korában ez a prófécia vajon egy földrajzi helyre utal-e egyáltalán?

A legjobb felkészülés ezekre az időkre, ha közel maradunk az Úrhoz és minden helyzetben képesek vagyunk figyelni arra a „halk és szelíd hangra”, ami mindig megmutatja a legjobb utat. Lehet, hogy elsőre nem tűnik majd a legkönnyebbnek, vagy a legrövidebbnek, de hosszú távon, az örökkévalóság távlatából, mindenképp az lesz. Így majd arra sem kell várnunk, hogy hátha valaki értelmezi az éppen aktuális geopolitikai eseményeket nekünk, mert ezektől függetlenül is tudni fogjuk a dolgunkat vagy éppen mi magunk is képesek leszünk megérteni, hogy mi történik. Ahogy Dániel mondta az utolsó időkről: „a nép értelmesei sokakat oktatnak” és „az istentelenek közül senki sem érti, de az értelmesek értik”.4

Azt se felejtsük el, hogy a mennyben nincsenek sürgős esetek. Az Úrnál soha nincs vészhelyzet vagy váratlan esemény. Tanuljuk meg az Úrhoz hasonlóan kezelni ezeket a körülményeket! Hogyan is? Hogyan kezelte az Ellene tanácskozó fejedelmeket? Hát kinevette őket.5 „Ha a Szentírással nem megy, űzzük el az ördögöt gúnnyal, mert azt el nem szenvedheti,” mondta Luther és mennyire igaza volt!

Nem nevetséges, hogy egyesek azt gondolják, legyőzhetik a világ Teremtőjét? 6000 év ármány és szervezkedés és még mindig nem jött össze a világuralom, amikor pedig megvalósul, a világ szinte minden hadseregére szükség lesz rövidke létének fenntartásához. Szóval ne csüggedjünk, mert arra nem nekünk van okunk. Mi a Királyok Királyának oldalán állunk egy győztes háború utolsó pár csatájának előestéjén és akár elesünk csata közben, akár megmaradunk, győztünk. Akkor is, ha nem értjük.

  1. Lásd: Lukács 24:13-35 []
  2. János 14:24, 16:13, 1. János 2:27 []
  3. Jelenések 12:6, 14 []
  4. Dániel 11:33, 12:10 []
  5. Lásd: Zsoltárok 2 []
Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. Készülni fog, találkoztam velük a boszorkányok órájában, meg akartak szállni. Arkhonok, virrasztók, itt vannak.

    1. oszkár, mi a helyzet a sötétség királyságában? készül már a sötétség fejedelme a színrelépésre?neked is lesz valami szereped?

  2. Körvonalazódik már a keresztény köntösbe bujtatott neokonzervatív megújulás ami az antikrisztus felemelkedéséhez vezet. Úgy fog mutatkozni mint az európai kultúra és európa megmentője.
    A bokából át is megyünk a lábfejekbe a fenevad birodalma feltámad. Jön a káosz. 2030 a célirányos dátum.
    Diktatórikus rendszer jön létre nagyon gyorsan, példa erre Hitler aki pár év alatt hihetetlen erős birodalmat hozott létre. Feltűnik az asszír, a nagy király aki hatalomra kerül. Először jelentéktelen ahogy Dániel 8fejezet 9 verse mondja parányi volt de megnő. Ennek a magja most formálódik a szemünk előtt kelet európában, igen magyarországon is. Jelenleg parányinak tűnik de kiszélesedik és élére áll a vezető idővel. Ő majd sikert sikerre halmoz, nem a saját erejéből…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend