Klímaváltozás

A “globális felmelegedés” elleni harcban az ENSZ a tudomány kivételével mindent bevet: Földanya, Gaia istennő, szervezett vallások

Globális lehűlés, Globális felmelegedés, Klímaváltozás!!! Klímazavar ? Úgy hívják időjárás
Globális lehűlés, Globális felmelegedés, Klímaváltozás!!! Klímazavar ? Úgy hívják időjárás

Az ENSZ új egyezménytervezete az antropogén klímaváltozás, illetve a széndioxid kibocsátás lassítására “az ökoszisztéma és Földanya védelmére” szólítja fel a résztvevő nemzeteket.

A tervezet kihangsúlyozza “az emberi jogok védelmét és tiszteletben tartását, a fejlődéshez és az egészséghez való jogot, az őslakosok, migránsok, gyermekek, fogyatékkal élők és sebezhető klímaviszonyok között élő emberek jogainak védelmét” valamint a nemek közötti egyenlőséget és a nők hatalommal való felruházását.”

A Párizsban tanácskozó ENSZ küldöttek a Kyotói Egyezmény helyébe lépő megállapodást próbálnak tető alá hozni, ami az utolsó ilyen irányú, de céljainak elérését tekintve sikertelennek minősített, az aláírókra jogilag kötelező érvényű klímaügyi egyezmény volt.

A résztvevők azt remélik, hogy a párizsi találkozó is egy ilyen jogilag kötelező érvényű szerződést eredményez majd, de nem lehet tudni, hogy a fejlődő országok beleegyeznek-e a kibocsátás csökkentésébe.

A környezetvédők és a kezdeményezést támogató tudósok megpróbálnak az egyes vallásokhoz, illetve azok követőihez fordulni az új szabályozás támogatásáért. Az aktivisták azt remélik, hogy ismert vallási vezetők, mint például Ferenc pápa, nagyobb erkölcsi súlyt adhatnak az egyezménynek, amennyiben mellé állnak, azt pedig tudjuk, hogy ez már megtörtént.

Vajon a pápa áldását adná a görög mitológiából ismert Földanya támogatására? Úgy tűnik igen.

December 8-án a Szent Péter bazilika egy nagyszabású fényshownak adta át külső falait, amely során állatokat, a környezetszennyezést bemutató és az ipari fejlődést negatív színben feltüntető illusztrációkat vetítettek az épületre a “Klímaváltozás” címet viselő rendezvény során, amit tízezrek néztek a helyszínen, milliók pedig online.

A több millió dolláros költséggel megrendezett, “Fiat Lux: Közös otthonunk megvilágítása/megvilágosítása” című showt a klímaváltozás és a népességszabályozás támogatói hozták létre és finanszírozták, hogy “minden generációt, kultúrát, nyelvet, vallást és osztályt felvilágosítsanak és inspiráljanak a klímaválsággal kapcsolatban”.

A kihalással veszélyeztetett állatok mellett számos pogány istenséghez köthető New Age szimbólum is látható volt a vetítésen.

StPeters-FiatLux_810_500_55_s_c1

“Sajnálom, hogy a Szent Péter bazilika homlokzatát az “ember által előidézett globális felmelegedésnek” nevezett tudományos elhitetés propagandadíszletévé változtatták,” mondta Steven Mosher, a Népességkutató Intézet elnöke.

John Smeaton, a Család Hangja társalapítója pedig rámutatott, hogy a többség által elfogadott látszattal ellentétben a környezetvédelem igazi célja egy emberiség ellenes cél.

A Szent Péter bazilikára vetített show prototípusát tavaly augusztusban láthatta a nagyközönség New Yorkban. Az Empire State Building-re vetített show-ról Travis Threlkel rendező elmondta, hogy szándékosan használt pogány istenségeket a prezentációban. A New Yorki eseményen elsősorban a hindu Kali, a halál és pusztítás istennője volt látható, akit hosszú vérvörös nyelvvel ábrázoltak, és aki vagyont ígér a neki emberi véráldozatot bemutatóknak, amit egészen 200 évvel ezelőttig nyilvánosan gyakoroltak Indiában. Ezt követően a New Age Földanya istennője vette át szerepét.

A párizsi klímakonferenciát megelőzően számos anglikán és iszlám vallási vezető is a globális felmelegedés elleni harcra szólította fel követőit. Befolyásos iszlám vezetők egy csoportja a globális felmelegedés elleni dzsihádot hirdetett, az anglikán egyház vezetői pedig arról beszéltek, hogy a hívőknek komolyabban kellene venni a globális felmelegedést.

A Texas Tech Egyetem egyik klimatológusa a Bibliát idézve próbálja meggyőzni az evangéliumi keresztényeket, hogy figyeljenek oda jobban a globális felmelegedésre. Katharine Hayhoe egyenesen a hívők szája íze szerint alakítja prezentációit, arra is ügyelve, hogy grafikonjai 6000 évnél régebbi adatokra ne utaljanak.

“Keresztény értékeink rendkívül fontosak ez ügyben. Ahelyett, hogy visszatartanának vagy kételkedést ébresztenének bennünk, azt sugallva, hogy semmit sem tehetünk, az értékeink azt követelik, hogy az ügy élére álljunk. Keresztényként ez a dolgunk.”

Azon persze kevésbé lepődünk meg, hogy Ban Ki-moon ENSZ főtitkár is hasonló hozzáállásra sarkall, hiszen mindig is az ENSZ állt a klímaváltozás propaganda hadjárat élén. Hétfőn arról beszélt Párizsban, hogy a széndioxid kibocsátás csökkentését célzó egyezményt akkor is alá kell írni, ha nem érezzük a globális felmelegedést.

“A veszedelem világában élünk. A klímaváltozás az ember legnagyobb veszélye, akkor is, ha nem látható,” nyilatkozta a Mashable-nek.

Karl Popper, aki a tudományfilozófia és az ismeretelmélet legismertebb filozófusa volt az XX. században, azt mondta, hogy “az az elmélet, ami mindenre magyarázatot ad, semmit sem magyaráz meg.”

Ez tökéletesen ráillik az antropogén klímaváltozásra, hiszen ki ne tudná, hogy a klímaváltozás miatt rövidebbek a telek,1 kivéve, amikor hosszabbak2. A klímaváltozás miatt kevesebb hó esik, kivéve, amikor több3. A klímaváltozás miatt van aszály Kaliforniában4 és áradás Texasban,5 vagyis a száraz területeken nagyobb szárazságot, az esős területeken pedig több esőt okoz,6 kivéve, amikor a száraz területeken hoz több esőt,7 az esős területeken pedig szárazságot.8

A klímaváltozás egyszerre okoz több9 és kevesebb10 hurrikánt, több esőt, de kevesebb vizet,11 vagy éppen kevesebb esőt, de több vizet.12

A klímaváltozás miatt nagyobb a köd San Franciskóban,13 kivéve, amikor ugyan ezen okból éppen kevesebb.14

Lehet, hogy a klímaváltozás miatt fakóbbak a levelek ősszel,15 de az is lehet, hogy éppen emiatt a színük élénkebb.16

És ez sajnos nem vicc. Valamennyi fenti állítás mögött az adófizetők pénzéből finanszírozott tanulmányok és tudományos kutatások állnak.

Egy valami azonban biztos: a klímaváltozás remek ürügy egy globális hatóság és globális adó bevezetésére, aki pedig ezt nem tartja jó “megoldásnak” a nem létező problémára, az csakis egy tudatlan és elvetemült környezetszennyező lehet, és ha kell, ezt egy tanulmánnyal alá is fogják támasztani.

Amikor pedig a fővonalas médiában legközelebb (holnap) ismét arról olvastok, hogy lám mégiscsak melegszik a Föld, gondolkozzatok el azon, hogy ezt hol és milyen hőmérővel állapították meg, és amikor színes grafikonok segítségével bizonygatják, hogy bizony azok a Celsiusok mégiscsak az egekbe szöktek, nézzétek meg, hogy mi áll az X és Y tengelyek mentén, illetve honnan és hogyan vették az ábrázolt számokat. Kérdezzetek!

A szokásos film pedig most sem maradhat el:

Angolul értőknek további kötelező videók:

What Is The Average Global Temperature?

Lies, Damned Lies, and Global Warming Statistics

Won’t Someone Think of the Polar Bears?!?

Climate Change is Unfalsifiable Woo-Woo 

  1. Climate change makes for shorter winters []
  2. Climate change means less snow []
  3. Climate change means more snow []
  4. Climate change causes droughts in California []
  5. Climate change causes floods in Texas and Oklahoma []
  6. Climate change makes wet places wetter and dry places drier” []
  7. except when it makes wet places dryer” []
  8. and dry places wetter []
  9. Climate change causes more hurricanes []
  10. Climate change causes less hurricanes []
  11. Climate change causes more rain (but less water) []
  12. Climate change causes less rain []
  13. Climate change makes San Francisco foggier []
  14. Climate change makes San Francisco less foggy []
  15. Climate change causes duller autumn leaves []
  16. Climate changes causes more colourful autumn leaves []
Előző posztKövetkező poszt

37 hozzászólás

  1. Megnéztem a filmet, de találtam mást is
    https://sg.hu/cikkek/100973/400-eve-nem-latott-minimumahoz-kozelit-a-naptevekenyseg
    ha igaz, amit filmben mondanak, akkor most a lehülés időszakának kellene következnie, bár ennek egyenlőre semmi jele. Lehet, hogy a globális felmelegedés sokkal összetettebb okok miatt jött létre, nem biztos, hogy azt egy egyszerű modellel le lehet írni, tehát nem biztos, hogy a széndioxid növekedését ki kellene zárni a tényezők sokaságából.

  2. Ennek a cikknek megint semmi értelme, ugyan az a video, ugyan az a karikatúra és demagóg szöveg. Kedves Thea ajánlom figyelmedbe a Marsot gondolom tetszene, ideális lakóhely 98% széndioxid tartalom. Ott miért nem nyelik el a növények? Mert nincsenek és lassan itt sem lesznek. Egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki nem veszi észre az emberi tevékenység környezetkárosító hatását! Szerinted minden rendben?

    1. Kedves Neverend!

      A Földdel nagyon sok gond van, csak éppen nem az, amiről Al Gore, Áder János és társaik beszélnek.
      A szóban forgó videót és az alul belinkelt újakat pedig gondolom sokszor megnézted és átgondoltad, így várhatom, hogy leírod ide, miért gondolod másképp. Főleg, hogy a Marsot is említetted, amiről a filmben is szó van. Mit is mond róla?

      Gyanakodnod kéne, amikor egy problémára egy globális hatóság és globális adó a felkínált “megoldás” (megspékelve a népességcsökkentés szükségességével), nem pedig az, hogy mondjuk a multik és globális pénzintézetek hagyjanak fel a Föld pusztításával.

      1. Ja, hogy a multik… A multik mi vagyunk, emberek akik együtt dolgoznak és azok akik vásárolnak tőlük, persze komfort érzet szempontjából nem mindegy, hogy hol tartasz a ranglétrán. Ezt a rendszert annak van alapja okolni, szidni, aki nem jár teszkóba, nem használja a facebookot, biciklivel jár dolgozni és ellenáll a fogyasztás ösztönzésnek, esetleg néha van önálló gondolata. A többi képmutatás.
        A bolygón egyébként a jelenlegi feltételek mellet sokan vagyunk. Ráadásul speciális a helyzet, mert az elmaradottabb területeken élők szaporodnak, akik megakarják tapasztalni a jólétet. Ebből gond lesz. Az abortuszt primitív gyilkosság. Viszont népességszabályozásra szükség van. Az ember is a földi körülmények között csak egy állat. Az élőhely lehetőségeit össze kell vetni az igényekkel és kijön egy optimális adat. Addig kellene saját belátásból észrevenni az embereknek a korlátokat, amíg nem lesz egy állományritkítás.

      2. Jól látod valóban, viszont sokak számára – hogy beszélni lehessen a problémákról – mégis a klímaváltozás az “összefoglaló” kifejezés. Mindenből elég volna, hely is, élelem is, ‘népességkorlátozás is természetes módon, akár, csakhogy tényleg hibás a megoldási terv 🙁 DE még nincs kizárva, hogy kisebb “helyi tervek” beférnek, és azok Isten dicsőségét fogják majd hirdetni mert a természetnél SENKI sem tud többet. Alázattal és boldogan alkalmazhatjuk a legjobb megoldásokat ami mind idegen a “kvótáktól” és a félelemkeltéstől.

      3. Nem a multik és a pénzintézeteknek kellene felhagyni a bolygó pusztításával, hanem annak a “tudománynak” és ezzel karöltve a technológiáknak, amely Istennek gondolja magát, és NEM veti alá magát azoknak a törvényeknek, amelyeket csak el kell fogadni. Nagyon érdekes, hogy ezen múlik minden.

    2. Érdekes módon a Mars ugyanugy melegszik és húlik mint a Föld, gondolom azt is a terepjáróm okozza mert az ENSZ megszavazta hogy a Napnak nincs haása a globális felmelegedésre ami egyébként már 18 éve nincs ugyhogy már klímaváltozásnak kell nevezni. Látod 1970-ben a CO2 lehúlést okozott mert nem engedte át a napsugarakat, 1980-tól felmelegedést okozott mert nem engedte ki a napsugarakat most már mindent okoz a CO2 még gyakoribb UFO jelenséget és földrengést és terrorizmust is. Ezt hivják ugy hogy katasztrófafílikus vallás.

      1. A CO2 volt már a mostaninak a többszöröse is a Földön, más volt egy kicsit az élővilág. A látványos környezetkárosítás a nagy probléma, már rövidtávon is. Át kell térni más technológiákra és vissza kell fogni magunkat.

        1. Igen sokkal zöldebb volt a bolygó amikot a CO2 a többszöröse volt a mainak…nem kell itt visszafogni semmit csak a zöld komcsikat és a propagada “tudományukat”. Az igazi problémákkal bezzeg nem foglalkozik egyik sem, csak a sok mítosszal mint a frakkelés, a globális melegedés, az ózonluk meg az erdőirtás…mind mind megdöntöt mítosz a globális kontroll konszolidálásának érdekében.

    3. Neverend,
      Probalj megismerkedi a, idezem, “kibocsataskereskedelem” fogalmaval es annak reszleteivel, gondold at egy kicsit, aztan gyere visza, mert kerdezni szeretnek valamit.

      1. Tudom, hogy miről van szó, maga az alapötlet nem olyan rossz. Hirtelen technológiai átállás problémákat okozhat társadalmi szinten. Az ilyen kredit rendszer egy kicsit tompítaná az élét, de azért még lehetne gyorsítani a folyamaton. A nagyobb gond az, hogy USA és Kína kihúzza magát minden ilyesmi alól és ezt nem lehet csak a vezetőikre fognak, azok meg akarnak felelni a polgáraik igényeinek.

        1. Gondoltam megkérdezem mekkora lehet valóban a baj, ami a “globális felmelegedés” / “klíma váltózás”-t illeti, hogyha ugyan azok a szereplők, akik oly hangosan és oly szenvedélyesen sürgetik a közös cselekvést –politikusos, üzletemberek, befektetők — a megbízóikon keresztül adják-veszik a CO2 emissziós kvótákat a nemzetközi tőzsdéken,…. de mivel te tudod miről van szó, azaz “maga az alapötlet nem olyan rossz” most akkor inkább passzolom a kérdést. Nem szeretnélek összezavarni, holmi morális-összeférhetetlenségekkel…hipokritizmussal.

      2. A kibocsátáskereskedelmet azért gondolod ördögtől valónak, mert nem érted. Egy drasztikus beavatkozás az iparba, gazdaságban nagyon komoly társadalmi problémát okozhat, ha viszont fokozatosan ésszerűen állunk át akkor sok kellemetlenség elkerülhető. Pl amikor Magyarországon bezárták a szénbányákat valahogy próbálták mérsékelni az egyéni károkat és végül is nem ment több ezer bányász az utcára. A kvóta arra jó, hogy belőnek vele egy szintet, amit fokozatosan csökkentenek. A kereskedelem pedig segít abban, hogy legyen idő a technológiai átállásra.
        A környezetvédelmi szabályoknak fontos szerepe van abban, hogy tisztább legyen az ipar. Néhány évtizede még senkit nem érdekelt, hogy mi jön ki a gyárkéményből vagy milyen vegyszereket nyomatnak a folyókba. Európában most határozottan jobb a helyzet.

        1. Neverend,
          Szóval nem értem. Akkor elmondom még egyszer mi van.
          A KIOTÓI EGYEZMÉNYT ALÁÍRÓINAK (ÉS ITT GONDOLJ FŐLEG AZ IPAROSODOTT ORSZÁGOKRA) AZÉRT TALÁLTÁK KI A KIBOCSÁTÁSKERESKEDELEM LEHETŐSÉGÉT, HOGY CSALHASSANAK,…. HOGY AZOK KIJÁTSZHASSÁK A CO2 EMISSZIÓKAT.
          Másképp szólva, egy hátsó kiskaput hagytak saját maguknak, érted már? Ennyi és semmi több. Itt barátom nem az a cél, hogy a valóságban is történjen valami, hanem az, hogy az emberekkel elhitessék, hogy nagy a baj és ezért együtt kell cselekedniük,…bocsánat, akarom mondani bólogatniuk,… az irányt meg irányítást bízzák rá az ENSZ-re, régiókra, államokra.
          Azt tudom tanácsolni, hogy próbálj alternatív forrásokból is tájékozódni és igyekezz odafigyelni azokra is, akik nem feltétlenül képviselik a főmédia véleményét.

          https://www.youtube.com/watch?v=tPukacCtJ_4 (féligazságok!)

          https://www.youtube.com/watch?v=TWjGZNDEH-A (csak, ha beszélsz amerikajúl)

    4. Neverend: már ne haragudj, de tanulni kellene, mert a tanulatlan ember kritika nélkül behabzsolja a világ fölötti hatalomra törő valakik és az azokat kiszolgálók hazug dumáit.
      Mindig elképedek, amikor a Marssal vagy a Vénusszal példálóznak. Azok teljesen más bolygók! A Mars tömege a Földének töredéke, felszínéről a szökési sebesség 5 km/s (a Föld esetében >11 km/s). Azt nem árt tudni, hogy a bolygók légköre mindig “párolog” a világűrbe, ennek oka egyrészt a gázmolekulák statisztikus sebességeloszlása (van egy nagysebességű rész, nagyon kis számaránnyal) másrészt a napszél, amit a Föld mágneses tere kivéd. A Marsnak nincs érdemleges mágneses tere. Ennyi.
      Valamikor, a Naprendszer keletkezése után igen valószínűen a Marson is volt légkör és vízburok, erre pár ráutaló jelet találtak, bár ezek kiértékelése még nem 100%-os.
      A Vénuszos összehasonlítóknak. (nagyon röviden) Nem sokkal a Föld keletkezése után (több mint 4 milliárd évvel ezelőtt) egy Mars nagyságú test csapódott a Földbe, ez az ütközés szakította ki a Hold anyagát is (és legalább akkora mennyiságet szétszórt az űrben), ekkor a Föld elveszítette az AKKORI gáz- és vízburkának legnagyobb részét. Ha ez az ütközés nincs, akkor most a Föld sokkal jobban hasonlítana a Vénuszra, mint most.
      Sajnos, egyre erősödnek az emberiség eddigi fejlődését visszacsinálni akarók, és a civilizációt elpusztítani akarók hangjai. Riogatnak mindennel, de a MŰKÖDŐ MEGOLDÁSOK említését nagyon gondosan kerülik. Mindig csak a problémát ismételgetik. Ebből pedig csak pusztulás lesz, ha megfogadjuk a tanácsaikat … tényleg: mit is tanácsolnak? Pontosabban: mit is KÖVETELNEK? Egyre hangosabban.
      Pontos, SZÁAMDATOKKAL IS ALÁTÁMASZTOTT, RÉSZLETEKBEN KIDOLGOZOTT javaslatokat még véletlenül sem hallunk! Csak az ilyen “éljünk még szegényebben” tipusú dumák, mert még nem vagyunk eléggé nyomorultak…. és súlykolják belénk mindezt olyanok akik a szerencsés oldalán állnak az egyre növekvő különbségeknek ember és ember között. Ők nem akarnak lemondani a luxusjachtjaikról, magánrepülőgépeikről, “befektetési” papírjaik sok-sok-milliárdos hozamairól, ők nem állítanak elő valódi értéket, az ő számukra a pénz fial további pénzt.
      Lassan egyre feltűnőbb, ahogy a világban egyre inkább összenő az, ami összetartozik. A vörösök és a zöldek, meg a sátánisták, meg a new age és hasonlók. A titokzatos háttér-támogatásuk ugyanonnan jön, és nem 4 éves választási ciklusok függvénye, már legalább 50 éve ugyanúgy folyik, a ’68-as hippimozgalom már jól láthatóan ezek keze nyomát viseli.
      Szívesen kifejtem részletesebben is, például számpéldákkal, ha valakit érdekel

      1. Igaz, összenő ami összetartozik, éppen az Aratás idejére ami már nagyon közel van. A “hippimozgalomban” voltak olyanok is akiknek elege volt a háborúból és a polgári élet képmutatásaiból – joggal – aztán persze a hippimozgalomból is.
        Érdekes, megjelent a háborúellenességben a “helyettesítő áldozat” ami a szívünkbe van írva https://www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU és ők sem fogadják majd el azt a bizonyos bélyeget …

      2. Tanulni kellene? Erre ráhibáztál…Nálunk tantárgy volt a csillagászat és földtan.
        ” és súlykolják belénk mindezt olyanok akik a szerencsés oldalán állnak az egyre növekvő különbségeknek ember és ember között. Ők nem akarnak lemondani a luxusjachtjaikról, magánrepülőgépeikről, ?befektetési? papírjaik sok-sok-milliárdos hozamairól, ők nem állítanak elő valódi értéket, az ő számukra a pénz fial további pénzt.”
        Pontosan erről beszélek én is. Ráadásul te még a kerítés jobbik oldalán állsz.. Tehát a luxusjachtosok pontosan tudják, hogy ha mindenki annyit fogyasztana, mint ők akkor kevés lenne a bolygó, ráadásul nem lenne rabszolga. A “nyomorod”, ami egy afrikai szeméttelepen élőhöz 5 éves gyerekhez képest, aki a megunt iphonodból égeti ki a fémhulladékot amit Európából érkező hajókból borítanak a földjükre, luxusnak számít. Ne legyél képmutató, neked az az érdeked, hogy ezek a bangladesi, afrikai fickók ne legyenek sokan, ne jöjjenek ide, mert egyenlőre te fogsz osztozkodni velük nem a luxusjachtos. “Növekvő különbségek ember és ember között? ” “Vörösök” Ez most, hogy jön össze? Ők elméletben a kiegyenlítődés mellett vannak, újraelosztás stb. Sátánisták, hippik, new age…. Összehordasz mindent, mert zavar van a fejedben és félelem.

        1. Neverend: hiába nyomod itt az ál-környezetvédő dumát, a tények nagyon mást mutatnak. A rövidebbel kezdem: a vörösök és a zöldek összeborulására először akkor figyelt fel a világ értelmesebbik része, amikor Schröder összeborult Joschka Fischerrel és nagy ívben betiltották az atomerőműveket, aminél nagyobb baromságot kevés európai politikus tett azelőtt (no jó, azért voltak: a svédek meg az osztrákok).
          Nem véletlen, hogy ez a schröder (szándékos a kisbetű) később a Gazprom felügyelő bizottsgában kapott tagságot. Talán nem kell említenem, hogy atomenergia nélkül az emberiség halálra van itélve.
          Más: az általam említett mindenféle zavaros emberiség-ellenes és középosztály-pusztító bandák HÁTTÉRTÁMOGATÁSA ugyanonnan jön. Nomeg a mainstream sajtóban elfoglalt kedvező helyzetük is több mint feltűnő.
          Más: az, hogy “bezzeg Afrikában éheznek” egy tipikus ál-emberies duma. Azért, mert ott éheznek, nekem miért kellene lemondanom arról, amiért megdolgoztam? Azért, mert azok szaporodnak, mint a nyulak, nekem miért kellene odaadnom a házamat, kertemet, hazámat idegeneknek? Mondjam, vagy mutassam?
          HA AZ EURÓPAI GYÖKERŰ CIVILIZÁCIÓT ÖSSZEOMLASZTJUK, AZZAL SENKIN SEM SEGÍTÜNK! Segíteni csak egy erős, iparilag és gazdaságilag fejlett Európa tudna (ez a mostani MÁR nem az).
          Az emberiség előtt most a történelem legnagyobb (és lehet hogy utolsó!) választása áll. Kidobjuk a technikai civilizációt, és akkor elpusztul majdnem 7 milliárd ember. Ugyanis kőkorszaki körülmények között a Föld nem tud néhány milliónál több félmajmot eltartani, ez a helyzet. És azoknak az élete olyan MINŐSÉGŰ lesz, amely semmivel sem jobb a halálnál. REMÉNYTELENSÉG, CÉLTALANSÁG, éhezés, betegségek, 25 év átlagéletkor, stb.
          A másik út a csillagok felé visz. Fúziós energiatermelés, szaporító reaktorok (ezek üzemanyaga elég koncentrált ahhoz, hogy megére a Naprendszer bármely pontjáról ideszállítani), és csak kiegészítőként a megújulók (másra sajnos nem alkalmasak). Lassan a Föld többi társadalmát is fel lehetne emelni, ehhez a TUDATI változás a legfontosabb és sajnos a leglassúbb. A hulladékok 100%-os újrafeldolgozása (a Föld nyersanyagai is fogynak, réz, króm, wolfram, nikkel, ón, felsorolhatom a periódusos rendszert), vagyis meg kell oldani a gépek automatizált szétszedhetőségét (már a tervezéskor). Stb.
          Nyilvánvaló, hogy az olaj+gáz+szén alapú civilizáció 100 évnél tovább fenntarthatatlan! De a Nagy Váltáshoz nem elegendő, ha riogatjuk az embereket és az “éljünk még szegényebben” (hazug, ostoba és végtelenül ellenszenves) dumát nyomatják és a civilizáció összeomlását próbálják elérni. MEGOLDÁSOKAT kellene felmutatni! És már rég el kellett volna kezdeni megvalósítani!
          Csak egyetlen példa: jelenleg az emberiség energiafogyasztása kb. 13 TW (folyamatos teljesítmény adat, többen ezt “13 TWév /év” formában írják)
          Ha naponta épülne valahol a Földön egy db 1 GW-os atomerőművi blokk, akkor 13 ezer nap vagyis kb. 40 év kellene, hogy a fosszilis forrásokat kiváltsuk (figyelembe véve azt is, hogy közben növekedni fog az energiaszükséglet)
          És akkor hol van még a teljes ipar+közlekedés+háztartások+mezőgazdaság villamosítása….
          Mérhetetlenül hatalmas feladat előtt áll az emberiség. MÉG SOHA a történelem során ekkora feladat nem volt, és ekkora tét sem! És akkor a világ legfejlettebb országa kihátrál az ITER mögül, és ontja magából a lopakodó bombázókat, megpuccsol más országokat sorozatban, ás az ál-liberális pusztító borzalmat erőszakolja másokra. Ez az ország, amely alapvetően meghatározza az úgynevezett ENSZ céljait és cselekvéseit, mégha meg is játssza az összeveszősdi színjátékot néha.
          Attól tartok, hogy az emberiségnek elég nagy esélye van a pusztulásra.

      3. Kedves Papy!
        Kérlek láss túl az iparon,a globalizáción,és a fúziós meg ilyen-olyan energián,hiszen Jézus Krisztus mellett leszünk,nem az ipar a megoldás,lássunk túl a globalizációs problémákon,nem azon kell dolgozni,hanem,hogy minél több embert vezesünk a Mennyei Atyánkhoz,akihez csak Jézus üzenetén keresztül vezet az út.Tudom,addig is élni kell,de ez a Föld és ez a test másképpen fog kinézni Jézus eljövetelekor.

        1. Egyetértek a lelkülettel és a céllal, István, de közben az is megfordult a fejemben, hogy számon kéri rajtam Atyám, hogyan bántam a nekem adott tálentommal. Elástam, vagy fialtattam a pénzváltóknál? Ezt csak így a dolog margójára szánva.
          A tálentomunkat fialtatni kell – pl. úgy, hogy a technikát (összefoglalva alkalmazom a tudomány és vívmányai jelzésére) még tapasztalatlanul kezelő technikai kultúrába fényt viszünk életünkkel. Valóban tapasztalatlanok az Istentől ennyire elrugaszkodott szellemiséggel. Nagyon sok probléma adódik abból, hogy a lelkület tévúton jár, aminek a szolgálatába nagyon komoly technika adatott. Jézus, a Krisztus útján járva, Istenre szegezett tekintettel (ha élhetek ilyen képzavarral) azonban sokkal biztosabb a kezünk ilyen téren is. Van mértékletesség, bölcsesség, fontossági sorrend, van igazság, ami segít mindezeknek az előnyeit kihasználni.
          Segít a Földet jó gazdaként kezelni addig, amíg el nem jön az ítélet.
          Ezzel kapcsolatban pl. jobbnak találom a fissziós a fosszilis energiahordozóknál, de a fúzióst még annál is jobbnak. A nyersanyagéhségre jó megoldás az újrahasznosítás vagy Földön kívüli bányászat, de a mértékletesség bevezetése mégjobb. Jó dolog a kereskedelem, az ebből kifejlődött kapitalista rendszer (a munkával megtermelt, tettleg létrehozott lét és jólét, ha lehet ilyen szűk korlátok közé szorítani – és miért ne, alapelgondolása ez), jó dolog az emberek egymás általi, akár gazdaságilag, akár máshogyan történő elnyomását akadályozó szocialista rendszer – de van sokkal jobb, ami a felebaráti szeretetre épül és mindkettőt felülmúlja.
          Szóval a lehetőség adott, hogy jó gazdák legyünk, csak arra is figyelni kell, hogy mindenki a saját tálentomjait, az összeset fialtassa, ne akarjon többet, mint ami van.

  3. Sok éve láttam a Fáraó című filmet.
    A papok pontosan tudták mikor lesz teljes napfogyatkozás.
    Erre az időpontra sűritettek minden társadalmi feszültséget, majd lázadásba vitték a népet magukkal szembe, épp akkor amikor ez megtörtént. Azután már biztosítva volt az engedelmes megfélemlített nép.
    Ez van a klímaváltozással is. Nincs új a nap alatt.
    A fenntartható fejlődés csak a “plepszre” vonatkozik, az fogja vissza magát, de nézzétek csak a luxszus kategóriában körbe, vagy az autóipart! Itt nincs szó spórolásról, ők élvezik az élet habos oldalát. Ez külön katagória, nem számít a kocsi, vagy repülő fogyasztása, mert nekik jár, neked meg nem. Értitek: “Kivéve a gyevi bírót” Ez van.
    KSI

    KSI

  4. Ebben minden benne van, ezt 1956-ban mondták ki először nyilvánosan:

    ?Csak Róma méltó Párizsra; csak Párizs méltó Rómára.?

      1. Ez szörnyű! Én azt hittem, egyszerűen KINYÍLNAK A KAPUK ami nagyon fontos lenne! Honnan ez a show? … értem persze 🙁 De KINEK van erre szüksége? Micsoda torz színjáték!!!

        1. Nem hogy inkább ilyeneken szörnyülködnétek: VICARIUS CHRISTI

          Pápai himnusz/dalszöveg

          Hol Szent Péter sírba téve
          És Rómának dobog szíve,
          Ezrek ajkán, ezer nyelven
          H? ima zeng édesdeden:
          Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
          Krisztusnak helytartóját!

          Arany födél, márványfalak
          S a Vatikán visszhangzanak,
          S a hét halom tág körében
          Megharsanva körülröppen:
          Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
          Krisztusnak helytartóját!

          Új erőre kap e szózat,
          Bejárja a szent sírokat,
          Zúgva vonul hegyen, síkon
          Áttör zajló hullámokon:
          Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
          Krisztusnak helytartóját!

          A forró dél, rideg éjszak
          Ez imában egyesül csak
          Kivált honunk édes nyelvén
          zeng igazán, zeng őszintén
          Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
          Krisztusnak helytartóját!

          Mint villámmal egy perc alatt
          Messze szárnyal a gondolat,
          Szintúgy röpül ajkról ajkra,
          várak-, puszták- és falvakra:
          Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
          Krisztusnak helytartóját!

          Eljut szentek fénykörébe
          S leszáll onnét szíveinkbe,
          Mint a fölszállt páranedvek
          Szomjas földre visszaesnek
          Tartsd meg, Isten, szent atyánkat,
          Krisztusnak helytartóját!

          Szeretettel

        2. Szörnyű ahogyan mondod, de még szörnyűbb amit tegnap este tudtam meg a munkatársaimtól, hogy a Káin bélyege által létrehozott ISIS vezetői 300 tagjával Líbiába menekítették, abba a Líbiába, ahol meggyilkolták Kadafit, s miért menekítették ki, mert V. Putyin bejelentette szemet szemért harcot, emlékszel http://www.uzenetek.eu/blog/alois-irlmaier-latnok-jovendolesei-/ -re, s tudod te is a palagáz mozgását, tényleg úgy fog történni, ahogyan annak idején ki lett nyilatkoztatva, tehát Uraltól a Visztuláig, ha ránézel a térképre, akkor érteni fogod, miért kell a teljes területet élhetetlen sivataggá tenni, akik azon a területen élnek, a mocskos pénz miatt halálra vannak itélve, sőt mivel Irlmaier német látnok, s a Visztula és Odera alatt is vannak alagutak, tehát bizonyára a Szászország, Szász-Anhalt és Meklenburg-Előpomeránia nagy része, ha elkezdik a közet közül kinyerni a palagázt

        3. Sajnálom kedves Adrian (tényleg az vagy nekem 🙂 ) hogy kiakadsz viszont én nem szörnyűlködtem hanem ALAPPAL lepődtem meg és több mint szomorú lettem!
          Pápai himnusz, naés 🙂 nem ez számít HANEM AZ, AMIT AZ ÚR EGYHÁZÁBA HELYEZETT, ÉS AMIN A POKOL KAPUI SEM VESZNEK ERŐT bár már kinyitották 🙁
          Jézus azt mondta, hadd nőjön a konkoly a búzával az aratásig… Érted? nem a pápa, nem a hoppmesterek, udvartartás (az borzalmas, még alapjáraton is) hanem JÉZUS az Ő Egyházában … érted? Nem érted – majd megérted legkésőbb Tőle személyesen 🙂

        4. Kedves Andre nem értem, hogy a palagáznak mi köze a német látnokhoz? Amit a háborúról mondott, azt ismerem …

          Ezt a majmot nem bírom felfogni sem olyan borzalmas: persze az evolúcióra céloz 🙁 de EZ egy templomon/bazilikán … ahol ott az Úr !

          Az viszont tényleg hozadéka lehet, hogy a pápa is ír arról amit mindenki tud, hogy ÉLHETETLENNÉ tesszük a Földet, a drága és csodálatos teremtést 🙁 pedig EL KELL SZÁMOLNUNK, HISZEN RÁNK BÍZATOTT… Tehát bizonyos szempontból jó, a környezetvédők ünneplik, hogy ezek az témák felmerültek, és katolikusok, akiket a pápa igazgat, azoknak is (nem beleértve most ezt a show-t de hátha nem látják…)
          http://inforadio.hu/hir/belfold/ader-az-egyhazak-velemenyere-kivancsi-781755 így lesz a napi politika része … Viszont a környezetügy megoldása EGYBEESIK a szociális megoldással … ezt nagyon kevesen tudják még, én itt már sokszor írtam erről.

        5. A palagázt csak földfelszíni lepusztítással lehet kitermelni, valahová már feltettem, hogy mekkora terület érintett a számításaink szerint. S tudod mit jelent a lepusztítás, nem számít nekik semmelyik épület, semmiféle világörökségi helyszín, mert nekik a szívük helyén is csak pénz van. Bár amennyi világörökségi helyszínt elpusztítottak Egyiptomtól Afganisztánig, nem fogja érdekelni őket. Annyira gonoszok, amit csak akkor értünk meg, ha nem emberi szemmel figyelünk tetteikre, biztosan már eladták lelküket Lucifernek, tehát a bélyeget már felvették. Budapesten is vannak már belölük, már 10 éve bizonyosan

  5. Az egy igaz Istenben hívőként, Teremtőnkkel szemben igen hűtlen álláspont “mindent” egy kaptafára venni, ama gerjesztett probléma sémával, melyben a megoldás is kétes értékű.

    Nagyon nagy a baj, határozottan antropomorf, csakhogy az ember KÉPTELEN jelenleg, ebben a szervezettségében és ezzel a “tudománnyal” megoldani. VAN erre tudomány, az ökológia és a vegyi fegyverek teljes “atomcsendje” ha lehetne.

    KÉTFÉLE tudomány van, amelyik létrehozta a problémát, ugyanaz akarja megoldani, viszont az lehetetlen: Einstein mondatát sokan idézik. “LEHETETLEN megoldani egy problémát ugyanabban a rendszerben, amelyben keletkezett”!

    Nemcsak a klímáról van szó természetesen, hanem az egész Föld-pusztulásról. A klímát, köszönik, a szokásos vaksággal igyekeznek megoldani, mint ismeretes, vegyi anyagok szórásával repülőgépekről 🙁

    Nyomulnak, ugyanúgy http://www.independent.co.uk/voices/there-is-no-eu-solution-to-climate-change-as-long-as-ttip-exists-a6763641.html magyarázom:
    Egy kiszivárgott dokumentum szerint a párizsi klímatárgyalásokon az EU
    arra utasítja a képviselőit, hogy akadályozzanak meg minden olyan
    éghajlatvédelmi intézkedést, amely “korlátozhatja a nemzetközi
    kereskedelmet”. Eközben az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP)
    tárgyalásai során egy olyan energia-fejezet elfogadását erőlteti az EU,
    amely növelné a gáz- és olajimportot az Egyesült Államokból (beleértve
    palagázt is). Tehát miközben az EU a klímavédelem bajnokának szerepében
    próbál tetszelegni, pont a szükségessel ellentétes lépéseket tesz.

    Rossz vicc, azt gondolni, nincs semmi baj a környezettel – globális baj van: a természeti elemek minden szintjén, szinte mindenben – mikor volt természetes, hogy kinyílt az ibolya novemberben? Széndioxid, széndioxid, állandóan erről hallunk, holott a HELYES talajápolás, egy teljesen más mezőgazdálkodás … úgy bizony, tudomány “az is” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend