Háborúk

Az amerikai erők 45 perces figyelmeztetést adnak az ISIS-nek a bombázások előtt, majd kifogynak a lőszerből

Forrás: Activist Post

Félretéve egy perce, hogy ki és miért hozta létre az ellenséget, aki ellen a harc jelenleg folyik Szíriában, nézzük meg, milyen eszközökkel vág vissza az Egyesült Államok hadserege.

Amióta Oroszország valódi bombákat dob az ISIS állásaira Szíriában, az Egyesült Államok és a NATO erői kénytelenek kettős propaganda kampányt fenntartani az ügyben, egyszerre ígérve ellenállást és biztosítva védelmet az Iszlám Állam erőinek.

Így amikor az orosz erők olyan célpontokat támadnak, amik igencsak fájnak az ISIS pénztárcájának, az Egyesült Államok kénytelen hasonlónak tűnő kampányokat indítani.

Csakhogy az Iszlám Állam olajszállító teherautóinak kilövése helyett az amerikai stratégia igen érdekes, újszerű módszereket követ, amelyek során az Iszlám Állam konvojai a támadások előtt 45 perccel figyelmeztetést kapnak a támadóktól a támadás érkezéséről. Az amerikai erők figyelmeztető cédulákat szórnak rájuk a levegőből a következő szöveggel:

“Hagyják el teherautóikat, szaladjanak el. Figyelem! Légitámadás érkezik. Az olajszállító teherautókat meg fogjuk semmisíteni. Távolodjanak el a teherautóktól! Ne kockáztassák életüket!?

?Hagyják el teherautóikat, szaladjanak el. Figyelmeztetés: légitámadás érkezik. Az olajszállító teherautókat meg fogjuk semmisíteni. Távolodjanak el a teherautóktól! Ne kockáztassák életüket!?
“Hagyják el teherautóikat, szaladjanak el. Figyelmeztetés: légitámadás érkezik. Az olajszállító teherautókat meg fogjuk semmisíteni. Távolodjanak el a teherautóktól! Ne kockáztassák életüket!”

A hadsereg azzal magyarázza a figyelmeztetést, hogy a sofőrök között civilek is lehetnek.

Arról persze egy szó sem esik, hogy más kontextusban a szabályok értelmében kérdezés nélkül lelőhetnek bárkit, aki támogatást nyújt egy terroristának, például azzal, hogy lopott olajat fuvaroz számukra. Arról sem esik szó, hogy ezek a potenciális civilek miért kapnak figyelmeztetést, amikor tényleges civilek felé semmilyen hasonló figyelmességet nem mutatnak. Igazán sajnálatos, hogy az amerikai hadsereg egyszer sem dobott le ilyen cédulákat Irakban az elmúlt tíz év során, hogy akár csak néhány civil áldozatot megmentsen a több millió iraki állampolgár közül, akik elestek a támadásokban.

Érdekes azt is megnézni, hogy hány olajszállító teherautót lőtt ki az Egyesült Államok Oroszországhoz viszonyítva. Steve Warren ezredes szerint az USA hadserege a kampány kezdete óta 116 tankert lőtt ki, míg az oroszok több, mint ezret semmisítettek meg öt nap alatt. Amikor pedig ennek okáról kérdezték, az ezredes egyszerűen azt felelte, hogy vadászgépeik kifogytak a lőszerből:

“A cél az volt, hogy minden teherautót megsemmisítsünk ott, de kifogytak a lőszerből, mielőtt ezt kivitelezhették volna. A célunk azonban az volt, hogy minden egyes teherautót kilőjünk.?

Annak ellenére, hogy ma már az Egyesült Államok megpróbál az ISIS ellenfeleként mutatkozni a nyilvánosság előtt, még mindig kénytelenek az orosz bombázásokról készített felvételeket mutatni a fővonalas médiában ennek alátámasztására.

Az amerikai külpolitika legújabb propaganda hadjáratát humorként is felfoghatnánk ezekben a feszült időkben, ha a helyzet nem lenne ennyire tragikus és egyben veszélyes is.

Végül pedig emlékeztetőül, hiszen nem tudjuk, hogy mindebből valójában mennyi a propaganda:

A hamis kelet-nyugat paradigma ? A szabadság vége vagy a szabadság előszobája?

Előző posztKövetkező poszt

29 hozzászólás

  1. Csaba,
    Nem lesz es nem is lehet semmilyen felemelkedes. Evek ota olyan dolgokat terjesztesz ujra meg ujra itt, raadasul a figyelmeszteteseink ellenere, amelyek nem talalhatoak meg a Bibliaban. Magyarul, hamis profeciakat terjesztesz.

    1. De igen lesz felemelkedés.
      Jon az arató itt es sok ezer bolygón.
      Ez már csak igy megy az univerzumban.
      Kozel az idő.
      Csók.
      Tomi

      1. Nocsak,…és ki lenne az az arató, csak nem Ashtar Sheran Parancsnok a Galaktikus Flotta Fővezére személyesen?

  2. Ma valójában az történik, hogy az ilyen és hasonló hírek — eddig csakis “összeesküvési elmélet”-ként aposztrofált — már benne vannak a fősodrású médiában is. Néhány éve látom ezt a tendenciát, de Magyarországon, csak néhány hete, hónapja kezdtem el tapasztalni ugyanazt. Mondhatni, egy geopolitikai paradigma váltáson dolgozik most már a magyar főmédia is. Nem tudom, de valamiért úgy érzem, hogy a világ, ami a katonai erőket tömörüléseket illeti, komoly átrendeződéseken fog átmenni a jövőben. Mindez természetes Amerika és most jön a lényeg…az amerikai dollár kárára. Vannak akik (a többség) ezt, egy mára már megszokott természetes folyamatnak látják, “harc a világdominanciájáért” és sokan még drukkolnak is hozzá, pedig nem nagyon kéne elérzékenyülni az ilyen és hasonló kérdésekben. Szóval meggyőződésem, hogy ez is benne van a pakliban, hiszen az egy világvaluta is az egyike a célkitűzéseknek. Nagy valószínűséggel az USA-tól egyre több ember és így egyre több ország fog elfordulni, elhatárolódni, ami végül az így megrendezett dollár bukásához és egy új egységes világvaluta bevezetéséhez fog vezetni. Itt azt is illik elmondani, illetve tudni, hogy mindezek nem valósulhatnának meg, ha odaát valakik nem lennének hajlandók eljátszani a rossz fiú szerepüket. Most éppen Putyint kapta meg a jó, a megmentő szerepét, de ne legyen senkinek sem illúziója, hogy ő csak a saját pecsenyéjét sütögeti.
    “Végét járja a nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend” mondta nem is olyan rég Orbán Viktor. Csak azt nem értem, hogy akkor miért lobbizik olyan nyíltan és egyértelműen az amerikai érdekeket képviselő TTIP egyezmény mellet? Minap, egy reggeli rádió adásban aggodalmát fejezte ki aziránt, hogy míg az EU tétovázik ebben a kérésben, az ázsiai térségek gazdasági előnyre tesznek szert velünk szemben azzal, hogy ők megkötik ezeket a megállapodásokat Amerikával. Most nem is értem. A nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend a végét járja, de nekünk mégis ahhoz kell csatlakoznunk? Ért ezt valaki, mért én most egy kicsit igencsak összezavarodtam.
    Hmm…lehet hogy ez a TTIP nevű ker. egyezmény nem is az amerikai cégek, azaz Amerika érdekeit képviseli, hanem az Új Világrend érdekeit? Merthogy egyszer szidjuk Gyuri bácsi meg barátait, egyszer meg jó lenne, ha együtt tudnánk dolgozni velük? Lehet, hogy köztünk is árulók rejtőznek mint például Amerikában, vagy Németországban, vagy mondjuk Burkina Faso-ban?
    Ne azt figyeljétek tehát, amin ezek vitatkoznak, vagy amin éppen marakodnak, hanem azt, hogy miben értenek egyet.
    Ezekért mondom hát néktek “Ne bízzatok az emberben, hiszen csak (egy) lehelet van az orrában: mire lehet hát becsülni?”

    1. Az jut eszembe erről, amit pár éve talán Chris White vetett fel először, amikor arról beszélt, hogy az elit megszervezi a saját maga elleni lázadást, hogy már az Antikrisztussal az élen, minden magát “felébredtnek” tartó mozgalmat maga mellé állítva, új köntösben lépjen hatalomra. Új Világrend v.2

      1. “Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is.”

        Számomra a kereszt (Thot) is egy elfogadhatatlan szimbólum hogy a hatágú csillagról (Remphan) ne is beszéljek.

      2. Szinte felfoghatatlan normális emberi aggyal az, ahogy ez a sátáni “elit” gondolkodik. Persze úgy nem sokat kockáztat a lázadással, ha nem tudjuk ki ő és hol van.

        1. Szofi, képes emberi aggyal felfogni, csak kérni kell a tisztánlátás kegyelmét. Tekintsél csak a szúk hazánkra, amelyből kellene kiindulni a felemelkedésnek, tekintsél azokra a próféciákra, amelyeket már megismerhettünk, bár hajlamosak vagyunk félremagyarázni, mert belekeverjük emberi természetünket, ahelyett, hogy a kősziklára tekintenénk, felfognánk már nem lehetséges külön utakra kobórolni.

          Ez a legutolsó megismert: 2015. december 7. Szentségimádáson az Úr Jézus: ?Drága gyermekeim! A Szívem vérzik értetek. Sokan hiába olvassátok üzeneteimet, mégis súlyos, halálos bűnben éltek.
          Gyermekeim! Emiatt még súlyosabb ítélet vár rátok, mert megadtam nektek a tisztánlátás kegyelmét, de ti mégis megátalkodottan ragaszkodtok bűneitekhez. Vigyázzatok, mert a halál hirtelen jön, és ha bűnben talál benneteket, menthetetlenül elkárhoztok.
          Kicsinyeim! Ellenfelem már mindent előkészített, hogy sokakat megöljön közületek. Előre figyelmeztetlek benneteket. Éljetek szüntelen készenlétben! Az időtök vészesen fogy. Hirtelen fog lecsapni rátok a veszedelem. Térjetek meg Hozzám addig, amíg még időt kaptok rá! Lehet, hogy a holnap már túl késő lesz.
          Kicsinyeim! Véremen megváltott gyermekeim! Higgyetek szavaimnak, bízzatok Bennem, Én csak a javatokat akarom. Mindaz, aki megvet Engem, és szavaimat, és nem bízik Bennem, a sátánt választja, aki az örök tűzbe taszítja azt, aki őmellette dönt.
          Drága gyermekeim! Kérve kérlek benneteket, hagyjátok el bűneiteket! Mielőbb gyónjátok meg azokat, és utána fogadjatok be Engem, a Szent Eucharisztiában, tiszta szívetekbe! Csak Velem és Általam üdvözülhettek. Nélkülem az örök tűz martalékai lesztek. Imádkozom értetek Atyámhoz, de helyettetek nem dönthetek, mert tiszteletben kell tartanom szabad akaratotokat. Térjetek meg Hozzám mielőbb! Akkor az Én hathatós védelmem alatt fogtok állni, és tehetetlen lesz veletek a sátán. Megáldalak titeket Szívem végtelen szeretetével, megerősítő áldásommal, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.?
          Megerősítés a Hozsannából: 239, 3: ??a Bíró kéri számon sáfárságom éveit.? 240, 6: ?Szent szavát, ha ma meghalljuk, azt követni ne átalljuk?? A Szentírásból: Márk 4,11-12:
          ?(Jézus) ezt mondta nekik: Nektek adatott, hogy ismerjétek az Isten országa titkát, azoknak pedig, akik kívül vannak, minden példabeszédekben hangzik el, hogy nézvén nézzenek, és ne lássanak, hallván halljanak, és ne értsenek; nehogy megtérjenek, és bűneik bocsánatot nyerjenek.
          (Iz 6 ,9-10)

          de nemrégen tudtam meg valamit, amit még bennfentesek sem értettek, ha érted akkor könnyen elérkezel Vatikáni II. zsinatig, emez információ pedig bizonyító erővel vív: Magyarország csatlakozása a nemzetközi pénzügyi intézményekhez 1973 végén azért került ismét napirendre, mert egyrészt a románokat időközben felvették az IMF-be és a Világbankba (Magyarország és Románia között kimondatlanul is mindig folyt egyfajta versengés), másrészt 1972 októberében parafálták, majd 1973. március 6-án aláírták azt a pénzügyi egyezményt, amellyel Magyarország rendezte – a fejlett tőkés országok közül már csak az USA-val szemben fennálló – a háborús károkból és az államosításból adódó tartozását. Ezzel a csatlakozás elől elhárult a legfontosabb akadály. Ezt követően rövid idő múlva sikerült a háború előtti kötvényadósságok ügyére is pontot tenni.

          http://www.archivnet.hu/gazdasag/magyarorszag_csatlakozasa_az_imfhez_es_a_vilagbankhoz__ii._resz.html?

    2. Igen Thea, tulajdonképen erről van szó. Van egy, már egyre szélesebb körben ismert NWO, az amelyikkel a “felébredteket”, és a ha már itt tartunk, a keresztényeket is hülyítik és van az AK rendszer NWO-ja, ami az előzőnek a “legyőzése” után alakul majd ki, amiről az emberek azt fogják gondolni ” összefogott, egy lett a világ és így közösen sikerült legyőznünk a gonosz NWO-t “, de ami valójában már az elejétől fogva tálcán volt kínálva nekik. A szokásos hegeli dialektika. Ha még visszaemlékszel pár evvel ezelőtt azt is leírtam itt, hogy ezzel a sok valósnak látszó összeesküvéses poszttal lehet, hogy pont sátán malmára hajtjuk a vizet. No mindegy, talán a későbbiekben, együttes éberséggel, és egy olyasfajta alázatos(sabb) hozzáállással, miszerint el/beismerjük, elsősorban saját maguknak, hogy sátán még mindig okozhat meglepetéseket számunkra, mert így a Biblia, úgy a Biblia, de azért mindent mi sem tudunk/értünk belőle, talán sikerül kijavítani az elkövetett csorbát.

      1. Kedves Adrian! “És nemzetközivé lesz holnapra a világ..” (Internacionálé) Ez a felfogás a jelek szerint egy idős az emberi gondolkodással.Az intellektus és a szocialista munkaversenyek terén,továbbá a “népek kapitalista olvasztótégelyén” keresztül (USA; Nyugat) már évezredek óta folyik ez,amire itt néhányak figyelmét felhívtad.Egyébként ami csekélységemet illeti,örülök éleslátásodnak.Korántsem kritika,ezért kérlek nézd el nekem,de Sátánnak se malma,se vize… 🙂 (Se Sátán… – egyedi véleményem,elnézést!)
        Azonban amit említettél még,miszerint “együttes éberség” és “alázatos(sabb) hozzáállás” ,ha nem is képes kijavítani az elkövetett csorbákat,de azokat a meglepetéseket amikre hivatkoztál,kellemes meglepetésekké teheti………lévén,hogy Jézusról van szó. :))))

        Isten áldjon!

      2. Kedves Oszkar,
        Ez igy van, valoban nincs neki, de mivel mindig is jol tudott hazudni megis csak sikerult elhitetnie az egesz vilaggal, hogy vannak mas vizek es mas malmok is.

        1. Igen…

          “Leütöttem az ördögöt egy furkósbottal,oda kötöztem egy székhez,másnap mégis elmentem vele vásásrolni…” 😀 😈 🙄 :mrgreen:
          Idézet az “Egy csipetnyi lélek” című filmből.

      3. Kedves Adrián!

        Nagy eséllyel ,aki Jézus Krisztust elfogadja megváltójának,az alázatosabbá,türelmesebbé,szeretetteljesebbé válik,és megértőbbé a világban zajló folyamatok láttán is.
        Mint,ahogyan Bruno fentebb írta,(bár nem vagyok benne annyira biztos),de lehet,hogy maga a kereszt szimbólum is okkult szimbólum,láttam is erről egy videót,de ettől függetlenül ténynek látom,hogy Jézus Krisztust keresztre feszítették,mint,ahogyan sok ember,akik halálközeli élményekből visszatért vagy látomásokban kapott beszámolt Jézus Krisztus sebhelyeiről.Illetve ott vannak az apostolok,és köztük hitetlen Tamás példája.

        1. Persze még igyekszik a megtért ember Jézus Krisztus tanításaiban ,Isten Igéjében növekedni,és igyekezni az Ő útját követni.

        2. Kedves István!Nekem sem szimpatikus a keresztábrázolás.Szívesebben veszem mindazt,ami Jézus feltámadására emlékeztet engem.Nehéz kifejezni ezt.Hiszen Jézus áldozathozatala a kereszten ugyanúgy csúcspontja a Megváltásnak,ahogy a feltámadása.
          A keleti harcművészetek filozófiájához tartozik,hogy amikor el akarja érni az ember a célját -és itt ugye küzdelemről,de mondjuk,a kung-fuban sem elsősorban test-test elleni küzdelemről van szó-,akkor az elérendő célt a fizikai cél “mögé” kell képzelni egy ujjnyival.Drasztikus példa jön (habár mondom,nem elsősorban fizikai küzdelemről beszél a kung-fu): egy ütés bevitelekor nem az ellenfél testi célpontja az ütés igazi célja (végállomása),hanem a kung-fu-ember mindig a testi célponton “túlra” összpontosít egy ujjnyival.Mivel ez maximalizálja az ütés energiáját,az igazi kung-fusok nem használják test-test elleni küzdelmükben fizikai tudásuk legjavát.Inkább elfutnak…(Ha lehet.)

          Őszintén szólva,számomra ez az elv volt a kiindulópont a fenti kérdésben.A feltámadás az áldozathozatalon “túl” van egy ujjnyival.Azonban ez a kis távolság mégis egy egész végtelent jelent az ember számára.Vannak olyan rendkívüli embertársaink,akik életüket adják a másik emberért.Feltámadni azonban ők sem képesek.Csak Jézus által.Ezt az egy ujjnyi távolságot,a fizikai célon “túlit” észrevenni a “mennyei látás” (Példabeszédek 29:18) dolga,amit nem szemmel végzünk el,hanem a hitünkkel vagyunk képesek ezt érzékelni.

          Amire ez a keleti bölcsesség felhívta a figyelmemet,természetesen a Biblia teljesítette be.Engedd meg ezért,hogy a következő kis olvasmányt ajánljam neked.
          Igaz,itt is megtalálni azt a szimbólumot,amiről szó volt előbb.Vagyis a keresztet.Ami ezen az oldalon keresztből hallá változik át… 🙂 Szerintem azonban kár lenne ilyesmin fennakadni,ha csak nem nagyon babonás az ember. 🙂 Ennek a rövidke,de szerintem teljességgel lenyűgöző olvasnivalónak nem szimbólumokban van az ereje.Ahová csak a mennyei látás ér el,azt szimbólumokkal lehetetlen ábrázolni.

          http://velunkazisten.hu/kr_mindenekfelett/0311_Mennyei_latas

          Barátsággal!

        3. 16,24 Ezután Jézus így szólt tanítványaihoz: ?Aki követni akar, tagadja meg magát,VEGYE FEL KERESZTJÉT és kövessen.

          István! Mitől okkult a kereszt????????????? Valóban igaz az, hogy hamarosan befognak vezetni egy új keresztet, de annak semmi köze nem lesz ahhoz a kereszthez, amivel az Úr Jézus legyőzte a sátánt!

          Ne akarj kereszteden könnyíteni!

          Krisztus-keresztje

          Ne akarj kereszteden könnyíteni!

          Kemény a harc, nehéz a kereszt terhe.

          Nem bírom már!- sóhajtod csüggedezve.

          De tarts ki! Egyszer meglátod, megérted,

          hogy a keresztre miért volt szükséged.

          Vándor roskad le az útszél kövére.

          Bot a kezében. Bárcsak célhoz érne!

          De nem megy tovább! Hogyan érje el,

          ha olyan nehéz terheket cipel?

          Amikor indult, erős volt és boldog.

          Azóta annyi minden összeomlott.

          Magára maradt. Szép napoknak vége.

          Keserves, árva lesz az öregsége.

          Szívében ott a kérdés szüntelen:

          Miért lett ilyen az út, én Istenem?!

          Ahogy így töpreng, kicsordul a könnye,

          és leperdül az útszéli göröngyre.

          Aztán elcsendesedik. Lehet-e

          ilyen csüggedt, ha Isten gyermeke?

          Magasba emeli tekintetét.

          Ott majd megérti, amit itt nem ért.

          Fogja botját, és indul vánszorogva.

          Mintha a domboldalon kunyhó volna!

          Odaér. Bemegy. Fáradtan lefekszik.

          Elég már a vándorlásból estig.

          Soká eltöpreng még bajon, hiányon,

          míg végre lassan elnyomja az álom.

          S magát álmában is vándornak látja,

          Útban a távol mennyei hazába.

          A mennyei város ragyog feléje.

          Oda igyekszik; siet, hogy elérje.

          Kezében vándorbot, vállán keresztje.

          Vállára azt maga Isten helyezte.

          Siet örömmel. Föl! Előre! Föl!

          A messzi cél, mint csillag, tündököl.

          Hőség tikkasztja. Keresztje teher.

          Útközben néha pihennie kell.

          Kedves ház kínál pihenést neki.

          Súlyos keresztjét ott leteheti.

          S ahogy tovább indulna, mit vesz észre?

          Tekintete ráesik egy fűrészre.

          “Olyan súlyos keresztet cipelek.

          Jobb lesz, ha belőle lefűrészelek”

          – mondja magában.

          “De jó, hogy megtettem!

          Sokkal könnyebb!” – sóhajt elégedetten.

          Siet tovább. Mindjárt elfogy az út,

          s eléri a ragyogó gyöngykaput.

          Ó, már csak egy patak választja el!

          Jön-megy a partján, hídra mégse lel.

          De hirtelen eszébe jut keresztje:

          A túlsó partra az most híd lehetne.

          Jaj, nem ér át. hiába próbálgatja:

          hiányzik a lefűrészelt darabja.

          “Mit tettem!” – kiált kétségbeesetten,

          mert keresztemet nehéznek találtam!”

          S ott áll a parton keserű önvádban.

          Azután új vándort lát közeledni,

          s mert keresztjéből nem hiányzik semmi,

          mint hídon, boldogan indulhat rajta,

          hogy átjuthasson békén a túlsó partra.

          “Rálépek én is” Reménykedni kezd:

          az ismeretlen, idegen kereszt

          hogyha átsegíti. Rálép, de reccsen

          lába alatt. “Jaj, Istenem, elvesztem!

          Uram, segíts!” Így sikolt, és felébred.

          Még a földön van. Előtte az élet.

          Csak álom volt a kín, a döbbenet.

          “Megváltó Uram, köszönöm Neked!

          Keresztemet Te adtad, ó, ne engedd,

          hogy egy darabot is lefűrészeljek!

          Amilyennek adtad, olyan legyen!

          Te vezetsz át a szenvedéseken.

          A Te kereszted szerzett üdvösséget,

          de mivel az enyémet is kimérted,

          Te adj erőt és kegyelmet nekem,

          hordozni mindhalálig csendesen!”

          Te hát az Úr Jézus a kereszt álltal legyőzte a fenevadat, a többi már csak rajtunk múlik, hogy az Úr Jézus segitségével leakarjuk győzni, ami csak a kereszt álltal lehet, ami földi életünk megpróbáltatásait értjük… 🙂

        4. Kedves István,
          Tudtommal 1 db. kereszt sincs a házamban, még kép formájában sem. Keresztet sem vetek magamon. Magam részéről bálványként könyvelem el. Vannak, akik ettől érzik keresztényebbé magukat, esetleg az ilyen még hasonló tárgyak segítségével fejezik ki büszke keresztény mivoltukat itt a biztonságos Európában, a tengeren túl, egyéb kontinenseken, vagy egy olyan nem keresztény országban, ahol tolerálják az un. keresztény egyházakat. Ismerek ilyen embereket.
          Én az Atyát szolgálom és ő tudja ezt. Az ilyesmihez szerintem nem kellenek a tárgyi bizonyítékok, egyéb “közvetítő” eszközök.

        5. Kedves Csaba!

          A kereszt egy kivégzőeszköz, semmi több. Jézus idejében sem jelentett mást.
          A Máté 16-ból, amit idéztél (én most kicsit hosszabban):
          “24 Ezután a tanítványaihoz fordult: ?Aki engem akar követni, az tagadja meg magát, vegye fel és vigye a keresztjét, úgy kövessen. 25 Aki megpróbálja magát megmenteni, az el fog veszni. Aki viszont értem feladja önmagát, az fogja igazán megtalálni az életét.”
          … ezzel függ össze pl.:
          Máté 24: “9 Akkor majd letartóztatnak titeket, és átadnak azoknak, akik megkínoznak, sőt meg is ölnek benneteket. Minden nép gyűlölni fog titeket amiatt, hogy az én nevemet viselitek.”

          Amit írtál, bele- és félremagyarázás.

          A versed szerintem arról szól, hogy:
          Lukács 9: “61 Egy másik is ezt mondta: “Követlek, Uram, de előbb engedd meg, hogy búcsút vegyek házam népétől.” (érted… nehéz otthagyni a régi dolgokat, nehéz követni az Urat és meghalni érte, nehéz a kereszt.) 62 Jézus pedig így felelt: “Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.”

        6. Nem is tetszik ez a vers, mert Isten nem tol ki velünk soha, mintha jó nehéz dolgokat pakolna ránk! A Biblia, benne Jézus, nem ezt mondja a kivégzésünkről, hanem:

          Mt.5.:
          10 Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.11 Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok.12 Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.”

          Mt.11.:
          “28 Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. 29 Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.30 Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.”

          És még egy fontos: kérlek, írd be egy bibliai keresőbe azt a szót, hogy “kereszt” és egy másik ablakban azt, hogy “bárány”. Hasonlítsd össze. A kereszt sehol sem szerepel jelképként, a bárány pedig szinte mindenhol a bűnért való áldozatként jelenik meg, és Jézusra utal: arról szól, hogy Isten megbocsátja a bűnt Jézusra (mint a Bárányra) tekintettel (a “juhok” pedig a Krisztust követőkre utal, ezért a “bárány” jelképben az is benne van, hogy Isten Fia emberré lett.) A kereszt csak a halálról szól.

          Ezért ha a kereszténység (helyesebben: keresztyénség a görög krisztianosz szóból) mindenáron szimbólumot akar, egyetlen létjogosultsága a báránynak lehet. Egyébként a Biblia sehol sem használ szimbólumokat, legfeljebb jelképet, amit hasonlat szintjén kezel. A szimbólumok használata orrba-szájba az okkultisták szokása, és odabillogozzák kb. mindenhova, ennek ellenére és megnyugtatásul ez még az Isten teremtett világa marad :).

          A “keresztelés” szó egyébként a görögben a baptizma, egész pontosan bemerítést, alámerítést jelent. Annál is inkább, mivelhogy a kereszt még megemlítve sem volt, amikor János elkezdett bemeríteni embereket.
          Javaslom mindenkinek, hogy párhuzamosan olvassa a különböző fordításokat: https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20M%C3%B3zes%201&version=ERV-HU;NT-HU;KAR
          http://www.istenkereso.hu/letoltesek/biblia/Csia_Lajos-Ujszovetseg.pdf

        7. Ebben a világban nagyon sokszor két dolog jelenik meg párhuzamosan. Így a kereszt tekintetében is. Egyrészt van a kereszt mint jelkép, másrészt ott van Krisztus halála. Ma összetartozik, de nem azért, mert a keresztnek is jelentősége van. Jézus váltságáldozatának van jelentősége, a kereszt esetleg emlékeztet erre. Hajlamosak vagyunk nagyobb jelentőséget tulajdonítani annak ami a valóságra mutat csupán, mint magának a valóságnak. Egy kereszteződésben, ha előttünk van egy “elsőbbség adás kötelező” tábla akkor vajon mit teszünk? Lelassítunk és nagy tisztelettel nézünk a táblára, aztán a kereszteződésen áthajtunk figyelés nélkül, vagy meglátjuk a táblát és a kereszteződést óvatosan közelítjük meg elsőbbséget adva a többi járműnek?

      4. Azt nem tudom,hogy mikor veszik észre már az emberek,hogy az állam,a vallás,a bank,és a tudomány nem Isten,így szolgálni sem tudja az ember őket,de,ha megfordítjuk,akkor is eléggé ellentmondásos a dolog,mert az állam,a vallás,a bank és a tudomány sem tudja szolgálni az embert,csak az ember tudja szolgálni a Mennyei Atyát,vagyis neki feleljünk meg(mint Jézus is mutatta),és amint az emberek meg szeretnének feleni a Mennyei Atyának,úgy az emberek is egyszercsak megfelelnek egymásnak is.

        1. A tudomány nagyon is fontos és kívánatos dolog. Az egyetlen probléma, az hogy a tudományt kiherélik azáltal, hogy az igazságot száműzik abból.
          A tudomány végső soron mindig Isten létezésének bizonyítására jut.

          Pl. gyógyászat placebo hatás (tudományosan bizonyított) = hit, azaz sokkal több van az ember mögött, mint anyag.

        2. Igen,a tudományban vannak hasznos dolgok,mint például amikor feltalálták a kerékpárt,a tömegközlekedést,a mosógépet,a hűtőgépet,és még azért sorolhatnám,de a fegyverek,a harci repülőgépek,az atombomba,és egyéb ilyen dolgokat is a tudomány hozta létre sajnos,ami azért nem hasznos.

        3. Mindent lehet rossz célra használni. Ott van például a kés, próbáld meg elképzelni, hogy száműzöd az életedből. vagy a balta is jó példa lehet – főleg így télen erdei kunyhóban.
          De nem az eszköz a rossz, hanem az aki rossz célra használja.

          A tudomány pusztító ágát nem szívlelem, ebbe tartozik a nukleáris rész is.

      5. Kik lehetnek ezek a “felébredtek”?Tudom,hogy vannak ébredési mozgalmak.Ezek nagyon ősi gyökerűek.Annyira a régmúltba azonban mégsem tekintenék vissza.Újabbkori leágazásuk a reneszánsz kibontakozására tehető,vagyis a felvilágosodás korszakára,a középkorba.Még újabb korszakuk Blavatsky-val kezdődött.De kik azok a “felébredtek”?

        Én már jártam úgy,hogy azt hittem,hogy a szemem szélesen tárva-nyitva van,és hogy ennél éberebb már nem is lehetnék.Kiderült azonban,hogy ennél mélyeben még sosem aludtam… Vagy például: volt olyan életszakaszom -és amilyen “ügyes” vagyok meg is ismételtem többször is-,amikor azt hittem,látok.Rendre kiderült később,hogy ennél vaksibb sosem voltam.Meggyőződésem -és remélem,ez a meggyőződés nem vakságomból adódik-,hogy egyszerűen törvényszerű a következő: aki azt hiszi és kijelenti magáról,hogy fel van ébredve,az valójában nagyon mélyen alszik.És ugyanúgy,aki azt mondja magáról,hogy lát,ezzel csak azt bizonyítja,hogy mennyire vak is valóában.Hiszem,hogy ez univerzális törvény.

        Aggasztó helyzet?
        Elismerem,bizony az lehet.Mert az ember személyisége egyszerűen széthullik,ha nem kötheti magát valami mindent egybefogó bizonysághoz.A világban minden a kettősséget és ebből a kettősségből eredő bizonytalanságot hirdeti.Legalábbis,a felébredtek és a látók számára.A többieknek (és persze,mindenkinek) ott van Jézus.Aki pontosan azt mondta,hogy éppen olyankor vak az ember,amikor azt hiszi,hogy lát… Jézus csodája nyomán azonban mégis van valami,amiben biztosak lehetünk.Az ő ígéretében.Ez a Megváltás.Úgy gondolom,ha másban nem is,de ebben biztosak lehetünk.Hiszem,hogy az egész világegyetem összefoglalható ebben a szóban: Megváltás.Ösidők óta azon küszködik a megvilágosodni akaró emberiség,hogy egy rövid formulába foglalja a végtelen világot.Ahogy Paul Davies Templeton díjas fizikus mondta: “Olyan rövid formuláról van szó,ami még a pólónkra írva is kifér.” (A Templeton díjat a tudományok olyan kiválóságainak és nagyságainak ítélik meg,akik munkájuk során sikeresek abban,hogy a vallás és a tudomány közötti szakadék fölé sikeresen építenek hidat.Naaagyon sok pénzt,azt hiszem,több millió dollárt szoktak juttatni ezért a díjért….. :mrgreen: 😈 :mrgreen: )

        Sem azt nem merném kijelenteni magamról,hogy vak vagyok,sem azt,hogy látok.Egyikben sem vagyok biztos. 🙂 Amiben biztos vagyok,az a Megváltás.Jézus ígérete.Nem lehetnék benne biztos,ha nem mindenki számára bírna ez igazságtartalommal.Amennyiben bármelyikünk is kimaradna ebből,senki számára nem jelentene biztonságot,és senki sem jelenthetné ki magáról biztosan,hogy ő maga örök életet és szabadságot nyert Jézusban.Erős véleményem,hogy aki csak néhányak,azaz nem mindenki számára tarja elérhetőnek a Megváltást,annak gőgösségéről árulkodik,hogyha saját magát üdvözültnek tartja.(Minden szentnek maga felé hajlik a keze.)Hiszen teljesen törvényszerű,ha bárki is kimarad ebből,akkor ezzel végtelennyi bizonytalanság keveredett ebbe a képbe.Aki valaki más számára lehetetlennek tartja a Megváltást,az fenntartja az esetlegességét annak,hogy ő maga üdvözül.

        Én nem vagyok sem felébredt ember,sem látó.Meg vagyok váltva Jézusban.Akár csak bárki más.Mert ez egészen biztosan nem lehetetlen.

  3. Kedves Thea!

    Az fordult meg a fejemben,hogy ki kellene adni egy hirdetést,hogy a Mennyei Atyánkhoz a leküldött,leszületett lelkekhez képest kevés lélek tér vissza,mit csinálnak a kedves politikai és egyéb vezetők,talán a pénz istenét bálványozzák vagy a bálványok istenét pénzelik?Talán azt kellene oktani,amit Jézus Krisztus képviselt,és szellemileg általa megtisztulni,a tanításaira rávezetni az embereket,illetve idővel már a Szent Szellem és a lélek is vezetné őket a helyes irányba,csakbe kellene indítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend