Klímaváltozás

Planetáris bíróság, Földalkotmány, világkormány és a pápa ökológiai kiáltványa

pope-francis-environment-encyclical1

Tegnap óta a Föld népességének kérdése és a globális felmelegedés ismét terítékre került a médiában, miután a több mint egy éve készülő pápai enciklikát nyilvánosságra hozták.

Az eseményről sok magyar hírportál írt azóta.

A hirado.hu a következőképpen összegezte a június 18-án ismertetett dokumentumot, amit rendkívüli várakozás előzött meg:

?A La Repubblica című olasz napilap az új enciklikát ökológiai kiáltványnak nevezte az emberiséghez, a nemzetközi politikai-gazdasági, valamint tudományos élethez.

Az egyházfő – aki azt szeretné, ha körlevele részévé válna a decemberi párizsi ENSZ-klímakonferenciának – azzal a sürgős felhívással fordul a világ vezetőihez, hogy tegyenek az éghajlatváltozás ellen. “Még sohasem bántunk olyan rosszul közös otthonunkkal és ártottunk neki annyit, mint az elmúlt két évszázadban” – szögezte le Ferenc pápa az enciklikában.

Az év végén Párizsban tervezett klímakonferenciára utalva a római katolikus egyház vezetője megjegyezte, hogy sürgősen és drasztikusan csökkenteni kellene a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek megvalósulásához szerinte erős, szankcionálási lehetőségekkel bíró nemzetközi intézményekre lenne szükség.?

Ferenc pápa több tucat tudóssal, teológussal és egyházi személlyel konzultált a környezetvédelmi kérdésekről, és a korábbi pápák ilyen témában végzett munkájából is merített.

Ezen tudósok között volt John Schellnhuber professzor is, a Potsdam-i Klímahatás Kutatóintézet igazgatója, akit a Vatikán kért fel a Pápa ökológiai kiáltványának bemutatására. A professzor korábbi írásaiban és kommunikációjában arra utalt, hogy a földön 6 milliárddal több ember él a kelleténél.

Schellnhuber professzor 2013-ban kifejtette, hogy a Föld jövőjét egy ?planetáris bíróság? felállításában látja, amit egy úgynevezett ?Földalkotmány? kormányozna, mindezek felett pedig a Globális Tanács, vagyis egy világkormány állna.

A Földalkotmány, ami megfogalmazná ?az emberiség szabadságért, méltóságért, biztonságért és a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinek szabályait? felülírná az ENSZ Alapokmányát.

A Globális Tanács a föld népei által választott testület lenne, amelynek tagjai nem egy földrajzilag, vallási vagy kulturális szempontok alapján meghatározható csoportból kerülnének ki.

A Planetáris Bírósághoz pedig a Földalkotmány megsértésével kapcsolatos ügyekben lehetne fordulni.

A professzor úgy gondolja, hogy az emberiség ?szabadságához? egy világkormány felállítása és az azzal járó újabb szabályok, törvények és bürokrácia szükséges.

Az enciklika, ami a Föld megmentése érdekében szólítja fel az emberiséget az együttműködésre, valószínűleg a globális felmelegedés kérdésével kapcsolatban számíthat a legtöbb kritikára.

?A rendkívül erős tudományos konszenzus arra mutat, hogy a klímarendszerek aggasztó felmelegedését tapasztaljuk. Az elmúlt évtizedekben ezt a melegedést, a tengerszint emelkedése is kísérte,?

áll az enciklikában.

Az írásban utalt ?erős konszenzus?, amit 12 000, a klímával kapcsolatos tanulmány megvizsgálásával állapított meg a globális felmelegedést hirdető két kutató, erősen eltúlzott kifejezés. A számokat alaposan megvizsgálva, a kutatók 97 százalékos konszenzusa helyett azt látjuk, hogy még a vizsgált tanulmányok alapján is elenyésző azoknak a szakembereknek a száma, akik szerint a globális felmelegedés megalapozott elmélet lenne, illetve, hogy azt a lakosság hétköznapi tevékenysége okozná. (videó)

A fősodrású média mindebből persze a tévesen megállapított 97 százalékos konszenzust emelte ki, a részleteket pedig figyelmen kívül hagyta.

A Guardian robbanásszerű pápai beavatkozásként írja le a dokumentumban megfogalmazottakat, ami alapjaiban változtathatja meg a klímakérdést, tehát egyértelmű, hogy a pápa állásfoglalása komoly súlyt nyom a latban vagy legalábbis ez lenne a cél.

Az enciklika valószínűleg heves reakciókat vált majd ki a világon. Míg egyesek a környezetszennyezés miatti jogos aggodalom kifejezését, addig mások a világkormány szükségességének egyházi áldását látják benne.

Az Index például ezekkel a szavakkal kezdi a pápai dokumentumról készült beszámolót:

?A végíteletre vonatkozó jóslatokat nem lehet többé iróniával és megvetéssel kezelni?

? jelentette ki Ferenc pápa, amikor csütörtökön nyilvánosságra hozta a globális felmelegedés a környezetpusztítás veszélyeiről szóló pápai enckilikáját.

A félreértések elkerülése végett tisztázzuk, hogy bár a Ferenc pápa által felvetett problémák egy része nagyon is valós, az azokra javasolt megoldásokat látva felmerül a kérdés, hogy milyen szándék húzódik mögöttük.

(Az enciklika teljes szövege itt olvasható: link.)

A világkormány és a globális felmelegedés kapcsolata 2009-ben került először a látóterünkbe, amikor Lord Christopher Monckton rámutatott erre a Koppenhágai Klímakonferencia előtt:

?2009. decemberében Koppenhágában az ENSZ Klímaváltozási Konferenciáján a fő napirendi pont egy bizonyos egyezmény aláírása lesz. ? Én elolvastam a szóban forgó egyezményt. A lényeg? Egy világkormány megalapítása.?

Mit gondoltok, a kiáltványnak lesz kézzelfogható hatása és ha igen, milyen?

Végül pedig immár sokadszor a Nagy globális felmelegedés svindli, azok kedvéért, akiknek még nem sikerült megnézni, hátha ezúttal összejön:

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. Hali, ezt az oldalt neha megtalaltam, beleolvasgattam 🙂 es nem az, hogy nem vagyok hivo es abban is hiszek, hogy nemsokara jon az antikrisztus meg a hamis profeta, csak azt talalom “erdekesnek” ebben az oldalban, hogy semmi konkretum nincs csak az, hogy ki mit mondott :-)) Ez az ember ezt mondta, amaz valami mast…. nagyjabol ilyesmire epul ez az oldal es ebbol akartok kihozni egy vilagvege vagy korszakvegi hangulatot mikozben szinte 100%, hogy a jelentosebb esemenyek csak nehany 100 even belul fognak bekovetkezni. Na mindegy, azert sok sikert. 🙂

  1. Bár szerintem a szavak nagyon jelentős dolgok, hiszen még a világ is Isten szava által lett, amit állítasz egyszerűen nem igaz. Nem kéne egyebet tenned ennek ellenőrzéséhez, mint kettőnél több cikket elolvasni az oldalon.
   100%-ig biztos vagy? Hm…

 2. “….A professzor korábbi írásaiban és kommunikációjában arra utalt, hogy a földön 6 milliárddal több ember él a kelleténél…..”

  Mi az, hogy a “kelleténél”????? Kinek a kelletéről beszél a tudós uram, a Gyáriparosok Világszövetségének, vagy a Teremtő számára szükséges mennyiségről?????

  A szúnyogok és emberek túlszaporodását ugyanis a természet törvényei szabályozták eddig, nem pedig a technika.

  Tetszettek volna nem tönkretenni a termőföldet és a természetet az iparral, egészen mások lennének a “kellő” arányok.

  1. Ez pontos fogalmazás volt! Jól is esett mert röviden így … csak mások is értenék! Például, a cikkbéli egyházfő, de, tartok tőle, nemigen 🙁
   Üdvözlet Erzsébet 🙂

 3. Pápa
  Hallottad a Pápát?
  Kimondta a pápá-t.
  *
  BIBLIAI SPORT
  ApCsel-gáncs
  *
  BÍ-BOROZÁS
  Az asztalo-kon k(l)ávé,
  Péter széke üres(t)?.
  Erdő susog: a terv fekete (?)
  Füstbe ment (Ró)ma.
  Csorba Tibor 2013.03.12.
  *
  HABEMUS PAPAM

  Malvin! Itt a kanyar ?
  lesz-e Falk (a)land,
  egy isteni kán-kán –
  Ferences Vati-kán,
  Welby-s Angli-kán ?
  Csorba Tibor 2013.03.13.
  *
  PÁPA PÁPA
  Szólhat már a vita-kánon –
  áldás van a Vatikánon:
  dupla pásztor ? két a pápa!
  Nyúlhat Péter szép palástja.
  Rég tudás vall – nóta, benne
  két dudással. Nota bene:
  vigyázz Akol ? még majd szétráz
  a Római Katolikus Kétház!
  2013.03.23. Csorba Tibor

 4. A C02 történettel kapcsolatban én azt gondolom, hogy az általunk kibocsátott mennyiség befolyásolja az időjárást.
  Ami viszont sokkal látványosabb az egyéb környezetszennyezés, mérgek, vegyi anyagok, kőolajszármazékok. A növényzet és állatvilág pusztítása. Ezt nem lehet letagadni és ez ellen globálisan kell fellépni.
  Globális Tanács és Világalkotmányra pedig előbb utóbb szükség lesz. Nem tehetjük meg, hogy agresszív mini nemzetállamokban diktátorok rendelkezzenek élet és halál felett, vagy egy apartheid típusú berendezkedés jöjjön létre valahol. Tehát, ha elfogadnának egy alkotmányt, ami egy elfogadható értékrenden, alapul akkor az védettséget jelentene az összes földlakónak. Ezen kívül a kiesebb közösségek, nemzetek autonómiát kapnak olyan kérdésekben ami nem esik globális szabályzás alá. Létezhet olyan globalizáció, aminek pozitív eredménye lehet. Minden a kivitelkezésen múlik.

  1. Pontosan, Neverend.
   Világos, kézenfekvő megoldás a bajokra, elfogadható és sok ember – még hívők – józan esze is ezt diktálja, sőt, részemről sincs vele semmi gond.
   Ám az a “de” mindig ott van.
   Isten ígérete szerint ugyanezt hozza létre, megváltott hívőkkel, megtisztított földdel (újrateremti az egészet). Abba a rendszerbe, amiről beszélsz, és ami kézenfekvőnek tűnik, olyan habitussal, hitetlenséggel, amivel az emberek tömegei léteznek manapság, nem lehet maradéktalanul beilleszkedni. Csak a szeretet szülte felelősségtudat képes olyan viselkedésre sarkallni (feleősségtudat minden és mindenki iránt, magunkat is beleértve), amitől ténylegesen működőképessé válik a Királyság, és nem olyan globális diktatúrába csap át, mint amibe a jelenleg készülő fog. Ugyanis gonosz szándékkal vezérelve jó gyümölcsöt nem teremhet az a fa, márpedig ha valakinek egy pillanatig is megfordul a fejében, hogy a népesség 1/6-a nem jogosult az életre miután Isten megteremtette és lélekkel ajándékozta meg, az bizony gonoszság, bármilyen jó is a szándék. Az pedig bűnt szül, a zsoldja a halál.
   A mostani világ veszett fejsze nyele, nekünk a következőre kell készülnünk. (Ami persze magába foglalja azt is, hogy nem rontjuk a jelenlegit tovább szándékosan.)
   Summa summárum: igen, minden a kivitelezésen múlik.

 5. Mindenesetre én továbbra is azt mondom, elég jelentős őngólt lőttök ezzel a “felmelegedés-tagadás-párti” és “nincs-is-túlnépesedés-sokkal-több-ember-is-elférne” irányvonallal, gyakorlatilag azzal egyenértékű mintha be akarnátok bizonyítani hogy a Föld mégiscsak lapos és valójában a Nap kering körülötte, és Giordano Bruno óta folyamatosan átverik az emberiséget ezzel a Nap körül keringő Föld maszlaggal…
  (Mint ahogy 1-2 ISIS hittudós megtette).

   1. Hát ez az, én pont arra akarok kilyukadni, hogy ezek a problémás folyamatok léteznek – azért lettek létrehozva és tematizálva – hogy eszközként szolgáljanak.
    De ti mindenáron abba az irányba kanyarodtok hogy ezek a problémák nem is léteznek.

    1. Szia Ghostcat!

     Értem, hogy mit mondasz és megpróbálom kicsit jobban kifejteni, hogy te is értsd, hogy én mit értek mindez alatt 😀

     A Földdel nagyon sok probléma van. Ez tény. Az ember nem viselt túl jó gondot erről a csodálatos otthonról, amit Isten létrehozott számunkra. A baj csak az, hogy az elit által megfogalmazott problémák és főleg azok okozói vagyis az általuk tálalt magyarázatok nem helyesek. Sok problémát ők generálnak, például éppen a globális felmelegedés visszafordítása nevében végzett kísérletekkel vagy a időjárás befolyásolással, de oldalakon keresztül sorolhatnánk. Tehát az egyik probléma, hogy azokat a problémákat, amiket az elit létrehoz, a tömegekkel akarja megfizettetni, például adók formájában, vagy például azzal, hogy a fejlődő országok számára nem engedi meg bizonyos fajta energiaforrások használatát, stb.
     Ha tudod, hogy ki áll mindezek mögött és tudod, hogy ő azért jött, hogy öljön, lopjon és pusztítson, tudod, hogy soha nem az lesz a cél, hogy az embernek vagy a Földnek jó legyen, hanem az, hogy minél rosszabb legyen és minél kevesebben legyünk.
     A Bibliából viszont tudjuk, hogy ennek a folyamatnak Isten fog véget vetni (“eljött a te haragod …hogy elpusztítsd azokat, akik pusztítják a földet.” Jel. 11:18), (ami persze nem jelenti azt, hogy addig is azt teszünk a Földdel, amit akarunk, csak okosnak kell lenni, hogy mik a valós problémák, és mik a kitaláltak) és azt is, hogy Sátánnak nem lesz ideje teljesen tönkre vágni bolygónkat.
     “Amíg csak föld lesz, nem szűnik meg a vetés és az aratás, a hideg és a meleg, a nyár és a tél, a nappal és az éjszaka.” I. Mózes 8:22

     A Föld népességével kapcsolatban nem tudom, hogy megnézted-e a feltett videót (https://www.youtube.com/watch?v=A59a3aRW7N0), de abban biztos vagyok, hogy Isten nem számolta el magát, amikor megteremtette a Földet és azt mondta az első emberpárnak, hogy szaporodjanak, sokasodjanak és töltsék be a Földet. És itt megint visszakanyarodunk a tolvajhoz, aki azért jött, hogy öljön. Isten azt mondja, hogy sokasodjunk, Sátán pedig azt, hogy túl sokan vagyunk. Szerinted kinek van igaza?

     Még néhány ajánlott videó: https://www.youtube.com/watch?v=FyE_smY8zTs
     https://www.youtube.com/watch?v=K31kZKE3tRs
     https://www.youtube.com/watch?v=KNAmLZm4k2I

 6. Magyarul nem található róla, így akik értenek angolul azoknak ajánlom: Licio Gelli a fasiszta CIA-GKB-s szabadkőműves máltais jezsuita, a vatikáni P2-es páholyvezérről anyagot, de élete jól mutatja a “háttérhatalom” működését. Gyilkosságok, maffia…vallás, pénzmosás, “politika” és minden pályán játszik és mindent megúszva.

  http://www.illuminati-news.com/2006/1217d.htm

  Ebből a leírásból megérthető az a mélység, ami a hamis prófétát körüllengi. Megérthető a Káin bélyege is, de most él-e vagy valaki más lett az?

 7. A széndioxid kibocsátással kapcsolatban: a TALAJBÓL – ha fedetlen – távozik lényegesen több széndioxid mint amennyi a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével. Ez egy tesztkérdés volt, földrajzvizsgán, egyetemi ALAPSZAKON. Ott tudtam meg a jó választ … hogy rosszul válaszoltam… Vannak kutatók, akik ezzel foglalkoznak, túl nagy dobra nem verik, mert mi lesz a nagyüzemi gazdaságokkal, meg mi lesz a nemrég avatott szalmatüzelésű erőművek sorsa?! Ezek ünnepelt “megújulók” 🙁
  És ha még váltanánk az erdőkertekre, az agroerdészetre … gyerekcipőben jár, de már tudjuk… akkor a levéltömeg asszimilálná a széndioxidot: igencsak változna a légkör… De, megint “az ember akar okos lenni ” és megoldani a klímaváltozást 🙁

  1. Még hozzáteszem,hogy szintén a talajból – a nitrogén trágya következtében – szennyeződik a légkör, jut túl sok nitrogén(dioxid) a légkörbe!

   1. Ez a professzor a hat milliárddal több emberrel, gyilkos. Csak Magyarországon a lakosság háromszorosát tudnánk etetni, permakultúrát művelő tudósok – Masanobu Fukuoka – a sivatagok zöldítésével foglalkozik. A pápa miért ilyet kérdez?!

    1. Ja csak ellenorizni 1milliardot tudnak es ez a tervuk Hitem szerint a Mindenható segítségével ossze is jöhet mert ígérete szerint az egyhazat elragadja aztán johet a nemulass az ittmaradottaknak

 8. The unholy alliance of the UN and the Vatican. Science and religion is united… on policy, on the politics towards a global centralized government. The Vatican and the UN is endorsing modern human sacrifices: the reduction of CO2 in poor countries that’s killing the poorest 1 billion.
  https://www.youtube.com/watch?v=F8UKWLAVEjE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend