Gazdasági válság

Mikor dől össze a kártyavár?

charts

Forrás: shtfplan.com

Az elmúlt hónapokban számtalan hírt hallottunk az elit kétségbeesettnek tűnő tevékenységeiről, beleértve távoli birtokok és atombunkerek megvásárlását vagy befektetéseik fizikai javakba történő menekítését. Ezek alapján úgy tűnik, hogy ezek a bennfentesek komoly változásokra számítanak a közeljövőben.

Keith Neumeyer, egy kanadai bányászati cég vezetője, aki pár hete arra hívta fel a figyelmünket, hogy a kormányok és központi bankok fizikai aranykészleteik növelésével készülnek a világgazdaság átrendeződésére, most a piac háttérszereplőinek manipulációira figyelmeztet, mégpedig a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság számára írt nyílt levél formájában.

Neumeyer szerint a számadás napja hamarabb elérkezhet, mint gondolnánk.

?Benne van a pakliban, az biztos,? nyilatkozta a Future Money Trends által készített interjúban.

?Az igazi kihívást az jelenti, hogy pontosan megjósoljuk, hogy ez mit is jelent és hogyan megy majd végbe? Azt gondolom, hogy a legtöbben figyelmen kívül hagyják, de azért akad néhány, a jövőre is gondoló ember, aki hajlandó beszélni róla.

Azt gondolom, hogy Kína azt akarja, hogy a valutája egy lebegő valuta része legyen? szerintem ez lesz ennek az egész változásnak? ennek a resetnek a következő állomása. Akár idén megtörténhet.?

Amikor a reset, vagyis a rendszer újraindítása megtörténik, mindenki számára nyilvánvalóvá válnak az áru- és értéktőzsdei manipulációk és ez lesz az a pont, ami Neumeyer szerint soha nem látott áremelkedést hoz majd a nemesfémek árfolyamában.

A világ egyik legismertebb trendelemzőjéhez, Gerald Celente-hez hasonlóan Neumeyer is úgy látja, hogy egy globális reset unciánként 3000 dolláros aranyárfolyamot is produkálhat, és hasonló hatással lehet az ezüst árára, ami így elérheti a történelmi átlagnak számító 16:1 értékarányt a két nemesfém között. Ez 150 dolláros ezüstárfolyamot jelentene unciánként.

Jelenleg minden uncia aranyra 10 uncia ezüst jut a kitermelésben.

Neumeyer szerint az ezüst árfolyamának jelenleg valahol 80-120 dollár között kellene mozognia unciánként, a jelenlegi 15-16 dollár helyett. Gondoljunk bele, ha egy olyan jelentéktelennek tűnő információ, mint Kína valós aranykészletének nyilvánosságra hozatala (ami 2009 óta várat magára) feje tetejére állíthatja a nemesfémpiacot, mi történne egy globális reset esetében?

Tudjuk, hogy Kína és Oroszország évek óta fokozott ütemben halmozzák arany- és ezüstkészleteiket és a leggazdagabb réteg tagjai is ezt teszik.

Amennyiben létezik valami, ami megmutathatja a nagy horderejű események érkezését, akkor ez az. Kövesd a pénzt! Jelen esetben pedig a pénz valódi (legalábbis a papírnál valódibb) értéket képviselő fizikai javakba vándorol.

Időkjelei: Sokan megjegyezték már, hogy válság idején az arany nem sokat segítene rajtunk, hiszen nem lehet megenni. Ez valóban így van. Nem is azért kerülnek fel az arany felhalmozásával vagy árfolyamával kapcsolatos hírek az oldalra, mert erre szeretnénk buzdítani az olvasókat, hanem azért, mert ezek a folyamatok segíthetnek megérteni, hogy merre tartunk.

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

  1. Nem az lesz a probléma, hogy kinek mennyi aranya gyűlt össze, hanem az, hogy hány ember nem hal majd éhen, helyenként szomjan.

    A legfelszereltebb atombunker is csak rövid ideig nyújt védelmet, hiszen egyszer onnan is elő kell bújni. De hová?

    Termelni, vermelni és megvédeni a termést. Ez a túlélés egyetlen lehetősége!

  2. Kb igy kell ertelmezni:

    10 millio alatt vegyel sot, fuszert, babot, gabonat
    100 millio alatt foldet ahol tudsz termelni
    100 millio felett meg vegyel aranyat…

    Ha ezt betartod, akkor megfeleloen reagalsz az esemenyekre 🙂

  3. Jelenleg az a helyzet, hogy Kína előre lefoglalta a kibányászandó mennyiségeket is. Több száz tonnáról van szó, amit szinte előre kifizetett a bányáknak, hogy ne kelljen sorba állniuk. Ők nagy mennyiséget ipari célokra is használnak, kell arany a telefonokhoz tévékhez és egyéb finom műszaki cikkekhez. Az ólmot lecserélték a számítástechnikában ezüstre. Még az is lehet, hogy a jövőben a technológiához többet kell felhasználni ezekből az anyagokból, és ezt a kutatás-fejlesztésekből már ezt előre tudják.

    1. “Az ólmot lecserélték a számítástechnikában ezüstre.”
      Mint elektronikában is jártas hobbista megjegyzem, hogy az ólommentes forraszanyagok konkrétan rosszabb minőségűek, főképp ha régi elektronikai eszközökben kell az új anyagokat használni.

  4. Ugyanakkor ha valakinek van egy kis megtakarított pénze, nem baj ha figyelembe veszi ezeket.
    Persze csak az “ahol a kincsed, ott szíved” stb…. után 😛 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend