Gazdasági válság

Globális pénzügyi reset: A központi bankok és kormányok készülnek

?A központi bankok aranyat vesznek... ami nagyon kivételes jelenség... a mi életünk során még nem fordult elő...?
?A központi bankok aranyat vesznek… ami nagyon kivételes jelenség… a mi életünk során még nem fordult elő…?

Forrás: shtfplan.com 

A világgazdasági piacok egy példanélküli újraindítás előtt állnak, aminek a jeleit csak azok nem látják, akik nem figyelnek. A legnagyobb befektetési alapok, az egyes kormányok és központi bankok titokban folyamatosan próbálják növelni fizikai aranykészleteiket, egy olyan eseményre felkészülendő, amelynek hatására az amerikai dollár végleg elértéktelenedik és a világ kénytelen lesz átállni az új globális valutamechanizmusra, állítja Keith Neumeyer, egy kanadai bányászati cég ügyvezetője.

Neumeyer szerint a reset előtt a külföldi, tehát nem amerikai befektetők kénytelenek tőkeáttétel csökkentést kieszközölni dolláradósságaikra. Ez a folyamat már elindult, amit a dollár átmeneti erősödése is mutat.

Amint az amerikai államadósság birtokosai csökkentik pozícióikat, semmi sem áll a dollár összeomlásának útjában és felkészülhetünk a teljes pénzügyi, gazdasági és monetáris átállásra.

?A központi bankok aranyat vesznek… ami nagyon kivételes jelenség… a mi életünk során még nem fordult elő… mindig eladtak, most pedig vesznek… Azt hiszem, hogy a pénzvilág átállása érkezik…

Azt hiszem, hogy az amerikai kormány szándékosan hagyja, hogy Kína aranyat halmozzon fel… Úgy gondolom, hogy Kínának az Egyesült Államokkal megegyező mennyiségű aranyat kell felhalmoznia a reset előtt. Úgy látom, hogy  a színfalak mögött valamilyen megállapodás van születőben a központi bankok között és ezért látjuk azt, hogy a kormányok aranyat vesznek.

Azt gondolom, hogy ennek segítségével egy új valutát hoznak létre… ez nem féltetlenül lesz közvetlenül arany alapú… valamilyen keverék valuta lehet… Történhet például az SDR-ok (az IMF különleges lehívásai jogosultságai) vagy valamilyen más mechanizmus segítségével… Úgy látom, hogy efelé tartunk.

Amikor megtörténik a reset, hagyni fogják, hogy az arany erősödjön… és nem lepődnék meg, ha elérnénk a három, négy vagy ötezer dolláros aranyárfolyamot is az elkövetkezendő öt évben.?

Az elmúlt időszakban mesterségesen lenyomták az arany árfolyamát, hogy az egyes kormányok és központi bankok olcsón növelhessék tartalékaikat és bár a fővonalas média elemzői szerint a dollár és az amerikai tőzsde jelenlegi erősödése a gazdaság fellendülését bizonyítják, Neumeyer szerint ennek éppen az ellenkezője történik.

Úgy gondolja, hogy a jelenlegi tartalékvaluta árfolyamának mostani erősödése az amerikai államadósság hihetetlen mértékű felszámolásához köthető, a befektetők pedig tudják, hogy hamarosan mindenki a kijáratok felé veszi az irányt.

?Az amerikai dollár erősödése rövidtávú. Olyan mennyiségű amerikai államadósság van a piacon és a nemzetállami hitelezők olyan gyors ütemben próbálnak ettől megszabadulni és inkább helyi adósságra váltani, hogy ezzel komoly dollárigényt generáltak, mivel az átváltáshoz dollárra van szükség. A dollár jelenlegi szárnyalása kizárólag a tőkeáttét-csökkentés miatt van… Erről a történetről nem igen olvashatunk az észak-amerikai médiában.

A globális tőkeáttét-csökkentés befejezését követően a dollár egyszerűen összeomlik majd és elkezdődhet a reset.

Egyelőre mindez nagy titokban folyik, persze a bennfentes játékosok pontosan tudják mi történik és nem halogatják megtenni a szükséges lépéseket, hogy felkészülten várják az átállást.

financial_collapseA jelenleg folyó arany felhalmozás a rendszeren kívülálló aranyból történik… Erről mi nem hallunk… ezek hatalmas szuverén vagyonalapok, állami alapok és bankok, amelyek felvásárolják a fizikai fémeket… A szektorban való jelenlétüket rendkívüli titoktartás övezi, de ők pontosan tudják mi folyik.?

Amennyiben Neumeyernek igaza van, a jelek pedig arra utalnak, hogy helyzetértékelése elég pontos, a dollár jelenlegi szárnyalása rövid életű lesz.

A közvetlen következményeket a mi nézőpontunkból nem lehet megjósolni. Nem tudhatjuk például, hogy az új pénzrendszerre történő átállást milyen egyéb lépések kísérik majd, más szóval, nem tudjuk, hogy ez az esemény az a bizonyos nagy reset lesz-e, amiről oly sokan beszélnek alternatív, sőt, már fővonalas körökben is az elmúlt években. Mindenesetre, ha ez lesz az a dominó, ami elindítja a lavinát, valószínűleg nem fogunk meglepődni, bár sokunknak nehéz elképzelni, hogy milyen mértékű változást jelent majd mindez a világ számára.

A teljes interjú angol nyelven: youtube.com…

Előző posztKövetkező poszt

24 hozzászólás

  1. A Citibank egyik vezeto kozgazdasza a keszpenz beszunteteset javasolja:

    http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-10/citi-economist-says-it-might-be-time-to-abolish-cash

    Mikozben a citibenk a kovetkezo keppel nepszerusiti Global Citizen Earth kampanyat:
    Today we’re celebrating #GlobalCitizenEarthDay, an epic event inspiring action. Click here to use ThankYou? Points to support the movement: http://citi.us/1J863qV

    http://kepfeltoltes.hu/150419/citibankus_www.kepfeltoltes.hu_.png

    A kezjelet mar Hitler es napjainkban Obama is hasznalta, foleg a fiatalok koreben, “propaganda celokkal”.

    “BTW this is the same hand gesture or symbol Hitler used for his Hitler Youth. Obama used it for Obama supporting youngsters as per some reports and pictures (Obama Youth) and Jay Z , Beyonce and others who are said to be in with the Illuminati. Careful what you wish for!”

    1. Köszi Sharky. Milyen érdekes, hogy épp egy magyar bankjeggyel illusztrálták a cikket…

  2. Megfogott a másik cikk hozzászólásában Seraf által betett videó, úgy érzem, köthető ide is.
    Látom igazságát annak, hogy van, akit fegyverrel, van, akit a gazdasági összeomlással tartanak félelemben, azaz megtévesztésben.
    Mert hatalmas tévedés a félelem, hiszen miért is aggódnánk bármin, amikor fontosabbak vagyunk Istennek a mezei madaraknál, akikről pedig nyilvánvalóan gondoskodik?

    A nagy megtévesztés egyik kardinális eleme így szerintem a félelem, és ennek eszközét láthatjuk a cikkben. Ez persze nem zárja ki azt, hogy valóban ne lehetne összeomlás – hiszen ha annak folyományaként kiteljesedhet a hatalmuk, meg is teszik azt.

    Csak a Károli-féle fordítás említi 120-szor: “Ne félj”. Miért buzdítana minket az írás minduntalan erre, ha nem lenne fontos? Ezért gondolom, hogy a nagy megtévesztés egyik alapeleme (lesz) a félelem gerjesztése.
    Így reményünk:
    “Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” János 14:27
    És ígéretünk:
    “Semmit ne félj azoktól, amiket szenvedned kell: Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöcbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját.” Jelenések 2:10

    1. Örülök, hogy értékesnek tartod a jelzést : A félelem, illetve
      abban tartás alappilére a negatív hatalombirtoklásnak ; Ha
      megfigyelitek az esti “horror-híradó” szerkesztését, akkor a
      világban jó ( érdemes dolog ) nem történik ( fű se nő ), de a
      negyedik emeletről kiesett macska ( tűzoltók meg a kataszt –
      rófavédelem által történő ) megmentése országos hír – Ősi
      technikája ez a nép félelemben / kordában tartására … És a –
      mikor ez nem működik ( pl. hanyatlik a rendszer, a birodalmi
      felépítmény ), akkor a *törvények szigorításával* vagy diktatú –
      rával kompenzálják a hatalom megtartásának folyamatát { A –
      zaz a harácsoló tevékenységük folytatását és az emberek ki –
      használását / kizsákmányolását }

      https://www.youtube.com/watch?v=9Gu_tDuwdfA&index=1&list=PLo3D7cHyR-tOt9dxdaDXlvF3g3kSR0wcK

      Akkor mutatnák egy másik videót, amiben a birodalmi tech –
      nikákról esik szó : Ahogy azt Esztinek jeleztem : Tekintsetek
      el attól, hogy a videó nyugat-ellenes felhangokat hordoz, mi –
      vel az új hidegháborús hangulat miatt ez természetes – Ma –
      ga a technika a lényeges, ami nem új találmány .

      1. A ne félj kitétel pontos mivel ennek a játszmának
        a emberek félelembe tartása fontos tényezője lehet .

      2. Kedves SERAF!

        Kösz ezt a videót is! Csak azt nem értem, hogy mire gondoltál a “nyugat-ellenes” felhangokkal…?!

        1. Kedves Ida .

          Így próbáltam megfogalmazni, hogy a videó csak az egyik fél
          véleményét tartalmazza, ami érezhetően és teljes mértékben
          negatív színben tünteti fel a nyugati ( szembenálló ) blokkot :
          Mivel a videó propaganda is, és általában vannak olyanok, a –
          kik politikailag ‘elkötelezett nyugat vagy kelet pártiak’, így való –
          jában arra akartam célozni, hogy a birodalmi technika bemu –
          tatása miatt linkeltem és a videó *politikai meg propaganda*
          jellege nem érdekes ; A magam részéről pártatlan vagyok, de
          egy ilyen video linkelése más elgondolásra is okot adhat – Jel –
          zésed alapján tényleg félresikeredett a ‘felhang’, mivel azt kel –
          lett volna írni, hogy teljes mértékben nyugat ellenes { Nekünk
          végül is mindegy ki mondja ki, hogy eddig miket s hogyan csi –
          náltak – Mivel információs / dezinformációs háború is zajlik, így
          lehet, hogy nem sokára a keleti blokkról is lesz egy-két ilyen }

        2. Drága SERAF!

          Én meg arra gondoltam, hogy a másik fél “véleményét”, már elég sokszor hallottuk, és végre egy értelmes európai ember is feltűnik a színen…! Aki végre normális érvekkel jön elő ( amelyeket egyébként is végig gondolt már minden gondolkodó ember), nem a propagandát “nyomja”, arra “felkészített” értelmű embereknek! Ráadásul, amit mond azt mindenki tapasztalhatta, láthatta, és a saját bőrén is érezhette. ( Nem csak, senki által nem ismert, és senki által nem ellenőrizhető, “titkosszolgálati megfigyelésekből, jelentésekből, lehallgatásokból”, származó vádaskodásokról van a beszédében szó…! És az előző összeállítás is olyan történelmi tényeket tartalmaz, amelyet már az USA illetékesei , illetve történészei se titkolnak. Bár, gondolom, hogy a többségünk nem élt még 1956-ban, de azért tudjuk, hogy akkor is, a szabad-Európa rádión keresztül jött a “másik” fél lázítása a magyarokhoz, azzal, hogy majd segítenek….! Meg “mellettünk állnak”…! Azután, a “rendszerváltás” után, pedig kiderült, hogy 2 másodperc alatt egyeztek meg, a mi hovatartozásunkról a II. vh után, a Szovjetunióval…! …stb….!)
          Persze, mi mennyei polgárok vagyunk, és nem kell nekünk túlzottan elmélyedni a politikában, és “pártoskodni” se igen kell. Azt is tudjuk, hogy a Sátán keze is mindenben benne van, de azért arra vigyáznunk kell, hogy a “jót, ne mondjuk rossznak, és a rosszat jónak”.
          ( Mindenesetre nem az oroszok vannak ott a világon majd mindenütt harcolni, és újjáépíteni….!)

    2. Luk. 21,25 És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog, Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek. És akkor meglátják az embernek Fiát eljőni a felhőben, hatalommal és nagy dicsőséggel. Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.

    3. Thea? a Pálnál írt, illetve Jn.14:27 Lesz 10 napig tartó nyomorúságtok. Ez a 10 nap tényleges vagy másképpen gondolják a Bibliát magyarázók? s

      1. Kedves SORAYA!

        A Jelenések könyvében, a gyülekezeteknek írt levelek, prófétai levelek. Az egyháztörténelemről szólnak. Ezek az egymásután következő egyházi “felépítmények” az időben. Az első 3, az ősegyház “(vissza)fejlődését” mutatja, a másik négy pedig, hogy a történelem folyamán milyenek jöttek létre. ( Persze, ez a 7, felépítésű típus, minden korban megtalálható is volt a gyülekezetek, illetve a hívők (lelkülete, hozzáállása) között.
        A Jel. 2,8 A Smirnabeli gyülekezet … idejében, 10 évig tartó üldöztetése volt a gyülekezetnek, az eklézsiának. ( Ezek a napok, prófétai éveknek számítanak).

      2. Kedves Soraya!
        Ida már leírta a véleményét. János a Jelenésekben említ 10 nap nyomorúságot, de konkrétan a szmirnai gyülekezetnek (Jelenések 2:10). Ennél többet nem tudok erről, mármint, hogy a prófécia egy konkrét gyülekezetnek szólt János idejében. Van sok prófécia, aminek többszörös jelentése, beteljesedése van, de ennél a konkrét esetnél csak az elsődlegesről tudni szerintem.

        1. Drága Thea!

          “Van sok prófécia, aminek többszörös jelentése, beteljesedése van, de ennél a konkrét esetnél csak az elsődlegesről tudni szerintem.”

          A Jelenések könyve, prófécia! Ha nem lenne egyéb jelentése, mint annak az Ázsiában lévő 7 gyülekezetnek írt üzenet, akkor szerinted a többinek nem üzent volna az Úr? Csak azok kaptak volna Tőle biztatást, feddést, vagy ígéretet a visszajövetelére, illetve a győzteseknek járó jutalomra nézve…? Hiszen semmi említés, és üzenet nem történt se a Jeruzsáleminek ( és a többi Izrael területén lévőnek), se a galáciaiaknak, se a rómaiaknak, se az indiaiaknak, se az etiópoknak, egyiptomiaknak, se … a többinek! Addigra már elég sok helyen volt gyülekezet….!

        2. Szia Ida!
          Értem, amit mondasz. Egyrészt kicsit tömören vagy félreérthetően fogalmaztam, azonkívül egyháztörténetből nem vagyok túl jó, valahogy soha nem érdekelt annyira, hogy mélyen beleássam magam. Lehet, hogy ideje bepótolnom.
          Pontosítva az előbb írtakat, inkább arra gondoltam, hogy a másodlagos jelentést (a gyülekezeteket illetően) nagyon sokféleképpen magyarázzák. Ezek mind lehetnek jó magyarázatok, mint ahogy egy-egy Ige személyesen mindannyiunkhoz tud szólni és még azt is többféleképpen, így ezeknek a próféciáknak is lehet nemcsak egy, kettő, de több beteljesedése is, és nem feltétlenül mondhatjuk egy konkrét értelmezésre, hogy az a “fő” vagy legfontosabb jelentése.

        3. Szia Thea!

          Szerintem ezekben a próféciákban is konkrét volt az Úr, mert ha csak találgatnunk kellene, akkor nem sokra mennénk velük így az utolsó időkben. Hiszen mostanra “érett” meg az a helyzet, hogy visszafelé is rájuk lássunk .) Én Watchman Nee értelmezését teljesen korrektnek, és igeinek találom.
          Természetesen egyéb szellemi igazságokat is tartalmaznak azok az igeversek is, de az elsődleges jelentésük az “egyháztörténelemmel” kapcsolatosak, mivel próféciák azok, a gyülekezetekre nézve.

        4. Watchman Nee-nek több könyve is olvasásra várakozik a gépemen. Hamarosan időt szakítok azokra is 😉

  3. Sziasztok!
    Kicsit az az érzésem, hogy megint itt egy kvázi megmondó ember, aki “bombabiztos” előre jelzéseivel figyelmezteti a világot. A gondom ezzel csak az, hogy már 7-8 éve folyamatosan ezt olvasom, hogy mindig vannak ilyen megmondó emberek, akik minden évre újra és újra mondják: most aztán biztosan összeomlik a gazdaság. Már minimum ötször kellett volna összeomlania az elmúlt 5 évben.
    Félreértés ne essék: Bibliaolvasó vagyok, tudom, mit ír az ige. Csak kezdem nem komolyan venni ezeknek a megmondó embereknek a jóslatait, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
    A világ bajban van, ezt főleg a Szentírás alapján hiszem és tudom. Csak nekem ez az egész összeomlás víziósorozat már kissé hiteltelenné kezd válni.
    A dolgok Isten kezében vannak nyilván. Ő tudja mindennek a menetrendjét, idejét, és az Írásban erről a menetrendről adott is bőséges kinyiladkoztatást. Én ehhez tartom magam.
    A teremtő áldásával.

    1. Kicsit úgy tűnik most nekem, hogy nem a fenti cikkre reagáltál.
      Azt, hogy mikor lesz teljes gazdasági összeomlás kizárólag Isten tudja. Még azok az emberek sem tudják, akik ezen dolgoznak és Sátán sem tudja.
      A fenti cikkben megszólaló Keith Neumeyer ellenben nem is erről beszél, hanem leginkább arról, amit saját gazdasági szférájában lát megtörténni és ezt próbálja értelmezni és elhelyezni az összképben. Nem bocsátkozik időjóslatokba, csupán értelmezni próbálja, hogy miért vásárolnak a “nagyok” aranyat.
      Számomra mindig érdekes egy olyan ember véleménye, aki személyes tapasztalattal, információval rendelkezik egy adott kérdésben, területen.

  4. Titokzatos dolog ez a pénzügyi világ. Van valaki, aki el tudja képzelni, hogy ez mit fog jelenteni a szegény és egyszerű emberek számára, akiknek aranyból legfeljebb egy karikagyűrűre futotta? Vagy egy olyan ország számára, amelyből már kiloptak minden aranyat, kivéve talán a Szent Koronát, amely pechjére manicheus szimbólumokat tartalmaz, nem szabadkőművest…

    Tudom, hogy itt inkább Biblia-szakértők vannak, de talán-talán akad olyan is, aki érti ezt az “újraindítást”. Nekem az a sejtésem, hogy megint ugyanaz a globális pénzügyi elit fog győztesen kimászni a bajból, amely idejuttatta az emberiséget.

    1. Jól látod Szofi, az IMF és az AIIB is egy tőről fakad, a gyökeret ismerjük, de reméljük, hogy nem a mi időnkben, amit persze tudunk, hogy már a mi időnkben fog nyilvánosan fellépni, s az útját készíti a hamis próféta, hogy megtévessze még az akolban levőket. Egyre gyorsulnak, s egyre többször kerül elő, hogyha meglenne a Marianum Regnum, ha helyreállították volna, amit Rákosi leromboltatott, ha már épülhetne az Szent Anna-réten az Engesztelő Kápolna, mert napjában lehet hallani, mennyi és mennyit loptak el, csak ne épülhessen meg. Lehetne tovább ecsetelgetni, de ha a Hősök terén jársz, ott megleled azt az információt, miért inkább lerombolnák még az altemplomát is, csak a mélygarázsért, a sok erkölcstelen alakoskodásért. Ami megadatott számukra, azt mindent meghamisítottak, ami a felemelkedést szolgálná, azt ott üldözik ahol nem is gondolnánk, de amikor szemünkkel látjuk, akkor is előbb kételkedünk, majd amikor megtapasztaljuk, akkor már bennünket is üldöznek.

      1. Miért írod hogy nem a mi időnkben Andre, amikor éppen a mi időnkben. Látom, hogy komolyan veszed a kápolnát, így majd én is komolya(bba)n veszem…
        Persze hogy ugyanazok akarják újraindítani, Szofi, miért hol van a világi hatalom? Nem egy kézben? Ám nem ők fognak győzni, az ideig-óráig még akkor is, ha tömegeknek az nagyon hosszú lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend