Természeti katasztrófák

Nem csalás nem ámítás, csak egy kis felhőmagvasítás

Ez most „összeesküvés-elmélet” lesz a javából, azzal a kivétellel, hogy nincs benne összeesküvés és nem elmélet, hanem tény, ami éppen közismert is lehetne. Ne lepődjünk meg, hiszen sok hasonló kérdéssel ez a helyzet. A címke mégis ragadós, mert így kevesebben veszik komolyan. Komolyság alatt pedig még véletlenül se azt értsük, hogy az aggodalmainkat fűtő listánkhoz kellene újabb tételt adnunk. Nem. Csupán azt, hogy az időjárás módosítása, történjen az jószándékból vagy sem, régóta működő, és folyamatosan fejlődő terület.

Igen, az időjárás befolyásolásáról van szó és bár tényleg nem újdonsággal állunk szemben, azért bátorkodom mégis elővenni, mert felmerült a gyanú, hogy a pár napja említett texasi ítéletidőhöz is köze lehet. Egyúttal azon is elgondolkodhatok, hogy nem kellene-e lecserélni a korábbi címet, hiszen hogyan lehet „ítéletnek” nevezni azt, amit mi hozunk a saját nyakunkra? Bár az is igaz, hogy az ítéletekkel ez gyakran megesik.

A jelen esetben az történt, hogy egy néhány napja közreadott, augusztus 24-i keltezésű dokumentum szerint néhány tudós éppen mostanában végzett felhő magvasítást Texas bizonyos területein. A dokumentum sikeresnek értékeli az akciót, mert „a vihar hosszabb életű volt és több esőt eredményezett nagyobb terület felett”.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezek a tudósok szánt szándékkal egy pusztító hurrikánt szabadítottak Texasra, csupán azt, hogy ezzel a technológiával ismét egy olyan szellemet engedtek ki a palackból, amit már nem lehet visszacsalogatni.

Egyébként előfordult már, hogy egy aszályos területen sikerült esőt fakasztaniuk, például Kaliforniában, és Texas mostani esetében is valószínűleg arról van szó, hogy az emberi segítség nélkül létrejött trópusi vihar hozta csapadékot akarták nagyobb területen szétosztani.

Ugyanakkor az ilyen jellegű kísérletekben résztvevő egyes tudósok szerint az eljárás fordítva sülhet el, és miközben esőt csihol az egyik helyen, aszályt okoz máshol, sőt, erősítheti az amúgy is egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket és visszafordíthatatlan károkat okozhat a természetben.

A módszer egyébként annyira nem új, hogy 1952-ben a Cumulus Hadművelet 35 halálos áldozatot követelő áradást idézett elő az angliai Devon városában.

1997-ben pedig az akkori amerikai védelmi miniszter, William Cohen a következőket mondta:

„Mások ökológiai hadviselést folytatnak, ami által megváltoztatják az időjárást, vagy földrengéseket és vulkánkitöréseket idéznek elő elektromágneses hullámok segítségével.”

Nekünk pedig bizodalmunk lehet, hogy Jézus szavára nemcsak a tengeri, de az elektromágneses hullámok is lecsillapodnak.

Zárójelben, na meg a miheztartás végett, néhány szó a felhőmagvasításról:
A világ számos aszályos vidékén évtizedek óta próbálják befolyásolni az időárást a felhőmagvasítás (angolul cloud seeding) nevű módszerrel. Ennek során földi ágyúk vagy repülőgépek ezüstjodiddal, folyékony nitrogénnel vagy szárazjéggel (fagyasztott szén-dioxiddal) bombázzák az eget. Az anyagok cseppképző hatásúak; a felhőben szétszóródott részecskék körül kicsapódik a nedvesség, és elég nagy tömegű vízcseppek keletkeznek ahhoz, hogy a Föld vonzereje miatt lehulljanak. Az eljárással manipulálni lehet, hogy hol ürüljön ki a felhő, illetve, hogy hol ne legyen eső.

Előző posztKövetkező poszt

28 hozzászólás

   1. Szerintem ez nem bibliai csoda, értelme nem volt, legfeljebb, mutatja hogy nagy felfordulás van …DE mennyire nagy CSODA volt, amikor a fáraó hada elől menekült a nép ! ? “és a víz úgy állt mellettük kétoldalt mint a fal” !

 1. Csak

  Ó, csak annyit, hogy rá ne jöjjenek:
  csak párányit, csak vézna csöppeket.
  Egy kis ködöt, csak néma hószitát:
  emeljen Rábát, kanyargó Tiszát.

  Csak fedje még a víz a zöld vetést,
  míg az élet – a búza – elvetélt.
  Csak fogja lelkük nyirkos félelem,
  csak legyen még a gyilkos tél velem !

  S az ázott ország, hogyha vízbe fúl –
  bajukba markos két kezem benyúl:
  ontják felém majd meleg könnyüket –
  s csak hozzák mind a telekkönyvüket.

  2013.04.05. Csorba Tibor

  1. Kedves Tibor!
   Üljön az arcodra
   nedves vigyor,
   mondhatni, hahota.
   S mielőtt eképpen,
   végképpen
   -mint fent-,
   ontod könnyedet,
   nyisd csak ki itten
   Míves Könyvedet:
   *Mert az Isten
   úgy szerette ezt a világot,
   (vágod?),
   hogy az Egyszülöttjét adta
   (s ez nem abrakadabra!),
   hogy az apraja,
   meg a nagyja
   az Életet ingyen befogadja.
   S ha mi nem is hiszünk,
   Ő hisz,
   hisz’ az Isten
   hűtlen nem lehet.
   És ahogy a “parányi,
   meg a vézna csöppeket”
   eteti, szereti,
   úgy kap Őtőle
   örök életet mindenki…*

   Ennyi elég.
   És az elégnél
   nincsen elégebb.
   Csak a sok fokozható…

   1. BravOszkár! Le a kalappal íráskészséged láttán! Válaszom persze igyekszik megfelelni a színvonalnak. (Ígérem, e poszthoz több “irodalmat” nem csatolok!)

    A magányos Isten

    Hazaértem, kezem a kilincsen –
    s akkor megszólalt bennem az Isten.
    Olyan élő volt és olyan tiszta:
    jelenlétét a lelkemre bízta.
    Nyugodtan beszélt, tán apám hangján –
    mikor biztatott: „Csak küzdj, kis hangyám!”
    Ó, hát én értem teremtőm szavát,
    mint mesélő hitét a balladák,
    lábat az út, ha rajta ballag át.

    Már régóta csiszoltam rest elmém –
    mennyire bántana, de restellném,
    ha leereszkedne hozzám az Úr
    és én csak bambán néznék válaszul -,
    érteni szavát az időn túlról,
    a „minden egy”-ből, amidőn úgy szól:
    „Eljöttem ítélni élőt és holtat,
    tudd: nem volt tegnap és nem lesz holnap –
    nekilököm a rosszat a jónak!”

    Küzdök én Uram és bízva bízok:
    nevetve gyengülök, sírva birok.
    Oly komisz ez a nagybeteg világ
    és mégis oly szép. Ne keress hibát,
    hisz a te műved, s benne az ember:
    szegett lélekkel, vergődő testtel.
    Fogadd szívedbe gyarló gyermeked,
    hisz én vagyok a játszótárs neked –
    nélkülem magány árvulna veled…

    2016.06.06. Csorba Tibor

    1. Köszönöm Tibor!
     Versed, mint a jó bor,
     melegíti ereim,
     feleim
     pedig itt,
     megint
     örülhettek egynek.
     Ahogy az Egynek
     szenteled versedet,
     és állítod
     költészetedet Neki;
     mit mondjak, barátom?
     Ez igazán mesteri!

    2. Micsoda poéták vannak erre ! Gratulálok a lírákhoz, szerintem egészen komolyra sikerült Tibor a műved, Oszkárnak meg szellemesre ! 🙂

    3. Köszönöm Árpiel!Ez az elismerés értékesebb nekem így, hogy tőled származik.De azért igyekszem nem elbízni magam… 🙂

 2. “A követ minden követ követ.”
  (Le a cipőkkel!)
  Avagy: az összeesküvés elméletek is összeesküvések eredménye, és az összeesküvők is gyártanak összeesküvés elméleteket egy összeesküvés elmélet szerint…

  +18
  Csak erős idegzetűeknek!!! :mrgreen: (Könnyen halálra nevetheted magad.)

  “NEM CSALÁS NEM ÁMÍTÁS”… 😀

  MAGYAR SZKEPTIKUS TÁRSASÁG – Hivatalos Facebook oldal; 2017. Szeptember 5.

  “Az ENSZ leállítja a klímaváltozással kapcsolatos összes tevékenységét az internetes kommentek hatására.Az ENSZ ma bejelentette, hogy lemondja a klímaváltozással kapcsolatban szervezett összes konferenciát, és minden más, a klímaváltozással kapcsolatos tevékenységét beszünteti.Ennek előzménye, hogy az ENSZ tisztségviselői elolvastak több kommentet, melyeket az interneten olvasható, klímaváltozással kapcsolatos cikkekhez írtak.Dr. Chris Eula, az ENSZ illetékese közölte: ‘Bizony jó nagyot tévedtünk.Szomorú, hogy olyan sok tudós pazarolta idejét a klímaváltozásra, csak hogy a végén rájöjjön: az egész dolog csak egy hatalmas átverés.’ Dr. Eula a New York Times-ban olvasott egy cikket arról, hogy a malária a következő évtizedekben Észak-Amerikában is megjelenhet. ‘Ezután legörgettem a kommentekhez, és megdöbbentem – mondta Dr. Eula. – ‘Legalább 30-40 kommentelő írta egyhangúlag, hogy a klímaváltozás csak kamu, a tudósok csalása azért, hogy több pénzt keressenek.Némely kommentben még a TÉNY szó is szerepelt csupa nagybetűvel, s tudjuk, hogy ezt csak akkor szabad leírni az interneten, ha tényleg igaz.A kommentekről értesülve Kanada és az USA is leállított minden klímakutatást.A becslések szerin a következő hónapokban mintegy 1400 tudós válik munkanélkülivé.

  Az eset is mutatja, fontoljuk meg jól, hogy miket kommentelünk, miket posztolunk a Facebook-ra, mert komoly következményei lehetnek.Ellenőrizzük a forrásokat, hiszen láthatjuk, mik történnek, ha a szatírát komolyan veszik az emberek.”

  “Láttam a foglalatosságot, amelyet adott az Isten az emberek fiainak, hogy fáradozzanak benne.” (A Prédikátor könyve 3:10)

 3. Saját megfigyelésem,… sok éven keresztül görcsösen dolgoztak ,hogy megváltoztassák az általános szélirányt. tökéletes a megfigyelésed.A Szaharában sincs ilyen őrült forróság mint amit ide generáltak már több nyáron át. Északi oldalon lévő bejárati ajtó belső kilincse délután
  15 órakor, belül, tűz forró volt! Szerintem igazolniuk kell azt a kijelentésüket, hogy Magyarország ,közép Európa elsivatagosodik. Ezt igyekeznek megvalósítani. Még egy érdekesség. Ki hallott arról,hogy itt a Kárpátok ölelésében tornádó keletkezik?! …a legbiztonságosabb időjárással bírt ez a Főld!Ma???! Csak a Teremtő Isten irgalmában és gondviselésében bízhatunk! Prófécia_ meg van írva! Ami történik az a gonosz igája alatt élők tevékenysége. felhasználják az Emberek félelmét és szörnyű állapotát,hogy a Mindenható Istenünk haragjának minősítsék a katasztrófális történéseket,és ezzel fogják az emberekre burkoltan rákényszeríteni az akaratukat. Istennek a haragja nyilvánul meg, – mondják majd! !!!De Mi tudjuk!!! A FELTÉTELNÉLKÜLI SZERETET ISTENE ÓV ÉS VÉD,(nem pusztít,öl!) ha Rábízzuk magunkat és Szeretteinket!!!.- És az egész Föld követé a fenevadat! …az egész Világot elhitető förtelmes SZEMFÉNYVESZTÉS,és hazugság áradat tölti be az Emberiséget, kivétel nélkül, elhiteti,ha lehet,még a ,, választottakat is”,Akik Isten Gyermekei. pfdjudith

  1. Én nem iszom olyan forrón, de egyetértek. Minden rossz, káros, és egyben szándékos jelenség mögött sátán és királysága áll. Semmilyen csapás, ítélet nem jön (egyelőre) Istentől (majd az antikrisztus idejében jönni fog) ! Sok keresztény ezekben is jeleket lát, a migrációt, az időjárási anomáliákat, pusztításokat Istentől jött ítéletnek gondolják, még büszkék is rá, de nem tudom mit tennének, ha kiderülne számukra is, hogy az ördög e világon felépített apparátusa, a háttérhatalom vezette rendszer áll ezen dolgok mögött. A keresztény élet és a naivitás de nagyon kéz a kézben jár még…..

 4. Előzöm a cikket “összeesküvés elméletileg”. 🙂

  https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21314706_1483252828432053_1959944163121021401_n.jpg?oh=a49fb4af9a60b9faced4c09523efde7b&oe=5A501A11

  “A NAPFOGYATKOZÁS 21.-ÉN ZAJLOTT,
  A HARVEY HURRIKÁN 25.-ÉN ÉRT PARTOT,
  ÉS HOUSTONT 26.-ÁN ÖNTÖTTE EL.
  LÁSD LUKÁCS 21:25, 26”

  Magyar Nemzet:
  “A Harvey hurrikán hatalmas széllel és óriási esőzésekkel érte el Corpus Christit 2017. augusztus 25.-én.”

  Megjegyzem, habár mindenki tudja: Corpus Christi = Krisztus Teste

  https://mno.hu/kulfold/lecsapott-a-harvey-hurrikan-a-texasi-partvidekre-2414269

  Lukács Evangéliuma 21. rész, 25. és 26. vers:

  “Jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban.
  A föld népei megijednek, és megrémülnek a tenger zúgásától
  és háborgásától.Az emberek elájulnak a félelemtől és az
  aggodalomtól azok miatt, amik a világgal fognak történni.”

  1. ez a vers/prófécia nem napjainkban, hanem a nagy nyomorúság napjaiban teljesedik
   közel van, de még nincs itt

   1. Pedig igazi Világmegváltásnak szántam ezt a bejegyzést.De így most már nem tudom, hogy tényleg valamennyire is komolyan vegyem-e azok után, amit írtál… Minden esetre, örülök, hogy elgondolkodtál rajta, és köszönöm, hogy engem is elgondolkodtattál!

   1. Pedig milyen előszeretettel kaptak rá a mai prédikátorok, lásd a feltűnően tájékozott Steve Cioccolanti (Chicciolina frászt fog kapni :-)) hagymázas agygáz eresztését, mikor briliánsan keveri a tömény asztrológiát a Jelenések könyvével és a mai csillagászattal (gondolok a 2017-es Napba öltözött asszony féle magyaráztra). Megtérésem előtt foglalkoztam egy kis asztrológiával is, most pedig asztronómiával, no meg persze Jelenésekkel is, és elmondhatom, hogy semmi nem fog történni szeptember 23.-án, de megint jó sok kár éri a kereszténység egészét azzal, hogy lejáratják a világ előtt. Tényleg a szemünk előtt bontakozik ki egy megtévesztésekkel, hitetésekkel, látszattal teli világ káosz, amiből a keresztények sem maradhatnak ki, hol egyik végletből (jelek, csodák, konspirációk elutasítása, a konzumidióta agymosottság állapotában) a másikba (mindenben égi jeleket látó, lapos föld hívő, babonára hajlamos, a konteózást túltoló) végletbe esve, szélsőségeket mutatva. Az is igaz, hogy az egész konteózás legfőbb átka, hogy ember nem lehet biztos semmiben pontosan, nem látni túl a falakon, dezinformálják a jól informáltak, de lehet őket is mások, egyszerűen túl sötét és szerteágazó annak a bizonyos nyúlnak az ürege. De létezik ! Nagyon nehéz az arany középutat megtalálni, főleg a valós infókat. Lassan azt gondolom, hogy ezzel az egész utolsó idős, konteós, NWO-es nyavajával aki nincs tisztában (de ugye ez meg nem is lehetséges), nem csak lemarad, hanem bármennyire is jó és Istenfélő hívő, bajba kerülhet, megtévesztés áldozata lehet, még a jóhiszemű és szent életű bibliai látása ellenére is. A legtöbb keresztény ilyen szempontból itt tart, kábé ahol a világi átlag is, akik a valóságot a hírcsatornákból meg újságokból vélik megtalálni, a sorozatok nézése közben, semmi gyanúval sem élve, hogy esetleg szénné vannak vezetve. De már látok változást is ebből a tudati mélyalvásból, egyre több keresztény kezdi kapizsgálni a lényeget, ébrednek rá, hogy nem csak szellemi ébredés van és szükséges az értelmi ébredés is ebben a világban élve, tekintettel, hogy ránk húzták a lepedőt. Szóval nagyon képbe kell lenni, képesek is vagyunk rá, már csak Krisztus végső Igazsága megismerése miatt is, de ebben a végső hajrában nem lehetünk értelmileg sem passzívak, a szellemi látáson és aktivitáson kívül.

    Egy jó forrást találtam bibliai alapon, ahol a szerző képben is van konteóügyileg és bibliailag is:
    https://varadikarolibiblia.blogspot.hu/2017/07/egi-jel-mit-mond-az-ige-2017szeptember.html

    Egy másik régi és korrekt motoros (Görbicz Tamás) reagálása már ambivalens, mert ahogy elküldi a bánatba a jel lesőket (“jelmebaj”), a végére kiönti a gyereket is a fürdővízzel együtt (még ha az a gyerek egy büdös mocskos antikrisztus bébi is) !
    http://gorbiczt.blog.hu/2017/08/23/jelmebaj

    “Ítéljétek meg tehát, mi kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. Mert amiket titokban tesznek, azokról még beszélni is szégyen, de mindaz, amit a világosság leleplez, nyilvánvalóvá lesz.” (Efézus 5,10-13)

    1. Nahát Árpi, ez már a második “gyenge idegzetű” ember ember akit idelinkeltél. 😉
     Esetleg talán mégsem állja meg a helyét az a kijelentésed, hogy a rossz, vallásos (bigott, dogmatikus) hit, meg a tanulatlanság és tájékozatlanság okozja a lapos Föld hitet?
     “Tényleg a szemünk előtt bontakozik ki egy megtévesztésekkel, hitetésekkel, látszattal teli világ káosz, amiből a keresztények sem maradhatnak ki, hol egyik végletből (jelek, csodák, konspirációk elutasítása, a konzumidióta agymosottság állapotában) a másikba (mindenben égi jeleket látó, LAPOS FÖLD HÍVŐ, babonára hajlamos, a KONTEÓZÁST TÚLTOLÓ)” + “Egy jó forrást találtam bibliai alapon, ahol a szerző képben is van konteóügyileg és bibliailag is” —->Nem kellett volna ezt magaddal megbeszélned, mielőtt leírod? 🙂
     A szerző a Bibliából gyönyörűen levezetve igazolja, a Lapos földet! Sőt még egy csodálatosan szép képet is mellékel hozzá a Biblia alapján.
     Nagyon köszönöm Árpád, magyarul ez az első értelmes írás (legalábbis amiről én tudok) ebben a témában!

 5. A cikk utolsó mondatához kapcsolódva, miszerint Jézus szavára lecsillapodnak (sőt valójában sose is háborogtak! 😉 💡 ) nem csak a tengeri és az elektromágnese hullámok, de minden más is; főleg Isten és az ember viszonya csillapodik le, ami csak az ember szemszögéből tűnik balhésnak, sosem Isten felől – de nem baj…

  …Szintén a miheztartás végett, de zárójeletlenül:
  magvasítás, mégsem időjárás, hanem Magvasítás idők jelei módra. 🙂

  Íme:
  Micsoda tehát a törvény?A bűnök okáért adatott, amíg eljő a Mag, akinek tétetett az ígéret: rendeltetvén angyalok által, közbenjáró kezében. (L)
  (Gal.3:19)

  https://www.youtube.com/watch?v=WZBKPooAz2c

 6. Annyit elárulok, hogy a létező globális klímaváltozást nem a széndioxid okozza. Három okaa lehet: a Nap külső forrásból (emberi vagy démonikus=alien) vagy magától megnövekedett intenzitású sugárzása, a természetes periodikus klímaváltozás állandóan változó jelensége, vagy és ami a legsanszosabb, háttérhatalmi titkos technológiájú szándékos légkör manipuláció (HAARP és sok hasonló ELF hullámokkal működő állomás).

  http://aranylaci.freeweb.hu/haarpvssun/haarpvssun.htm

  1. Gyermekkoromban többnyire nyugat felől érkeztek a felhők és az esők, ma többnyire délről.
   Nem volt akkora hőkülönbség és nem voltak ilyen viharok.
   Szerintem:
   Ha a co2 megnő, akkor a növényzet burjánzással válaszol, vagyis több tápanyag, dusabb növényzet.
   A délről felhajtott meleg levegő okozza ezeket a magas hőmérsékleteket nálunk és a sarki jég olvadását. Itt nem klimaváltozás, csak klima manipulálás történik.
   Ahogy szerintem Jézus eljövetelét is eljátszák és emberek tömegei fognak bedőlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Send this to friend