Természeti katasztrófák

Joel Osteen és a texasi ítéletidő

Nem tudom ki mennyire követte nyomon a texasi időjárás helyzetet. Dióhéjban annyit, hogy az elmúlt egy hét során nagyjából 71 billió liter csapadék esett Houston városára, a térség történelmének legkomolyabb trópusi vihar okozta áradását idézve elő. Ha ennyi víz zúdult volna New Orleansra a 12 emeletes házakat is elborította volna az ár. Ezreket kellett kimenteni és még most is tömegek várnak segítségre.

Mindeközben több hírportálon is arról írtak, hogy Joel Osteen a legnagyobb amerikai, de talán a világon is legnagyobb (bár ebben igazán nem vagyok szaktekintély) mega-gyülekezet pásztora bezárta 17 ezer férőhelyes gyülekezeti arénájának ajtaját az otthon nélkül maradtak előtt.

Víz alatt a Lakewood Chruch
Víz alatt a Lakewood Chruch

Mielőtt bárki a kezét kezdené dörzsölni, hogy most új muníciót szolgáltatok Osteen kritizálására, gyorsan elmondom, hogy a hír minden jel szerint, legalábbis, a hozzám elérő jelek szerint, nem igaz, vagy nem úgy, ahogy azt ezek a bizonyos oldalak megírták. Először is a hatalmas gyülekezeti épület a többi házhoz hasonlóan, szintén napokig víz alatt állt, másodszor pedig a fogkrémreklámba illő mosolyáról (is) híres pásztor, idővel megnyitotta azokat a kapukat. Bár lehet, hogy jobban tette volna, ha az otthonát nyitja meg, hiszen ott nem volt gond a vízzel, na meg azok a fránya színházi székek se lettek volna a menedéket keresők útjában.

Igazság ide vagy oda, az eset, pontosabban a fent említett cikkek eredményeként kritikus hozzászólók egész hada lepte el Joel Osteen közösségi oldalait, ahol a különböző irányú támadásokat a pásztor hívei hasonlóan nagy hévvel igyekeznek hárítani. Volt, aki szerint Isten egyenesen azért küldte a vihart, hogy a Lakewood gyülekezetet tesztelje. Itt zárójelben muszáj megjegyeznem, hogy a természeti katasztrófák forrását tévesen pozícionálják ezzel a gondolatmenettel.

Mi ebből a tanulság? Ez nyilván attól függ, hogy hol állunk vagy mit tartunk fontosnak, mindenesetre én azon gondolkoztam el, hogy Osteen, aki már tényleg nem tudja, hogy hogyan tegyen a közvélemény kedvére, vagy mi lehet az arany középút a megalkuvások terén, a keresztények számára tulajdonképpen garantált kritikát elkerülendő, egyre erősebb bírálatokkal találja szemben magát.

Pál szerint „akik Isten akarata szerint akarnak élni Krisztus Jézusban, azokat mind üldözni fogják!”1 A világ szerint az evangéliumban csak elmaradott, buta emberek hisznek. Aki viszont az ilyen kritikák elkerülése érdekében felvizezi az evangéliumot, a jelek szerint ugyanúgy megkapja a magáét, csak nem butasággal, hanem szemfényvesztéssel és képmutatással vádolják. A fő különbség, hogy a második esetben a vádak megalapozottak. A kritikától való félelem igazi és megérdemelt kritikákat szült.

A kritizálók indítékait ezen rövid poszt keretein belül nem taglalnám, elég annyi, hogy az ilyen eseményeket a szkeptikusok nyilván besorolják majd valahová az inkvizíció, a keresztes hadjáratok meg a gyógyító sarlatánok közé, eggyel több okot sorakoztatva fel hit elleni védvonalukon.

Szóval ha már háborúságot szenvedünk, az az igazságért legyen, mert akkor boldogok leszünk.2 A világot nem érdemes megnyerni. Így is úgy is elveszítjük. Minderre fittyet hányva viszont olyasmit nyerünk, amit soha nem veszíthetünk el.3

  1. 2. Timótheus 3:12 []
  2. Máté 5:10 []
  3. Máté 16:25 []
Előző posztKövetkező poszt

42 hozzászólás

  1. Kedves Éva!

    “Vastagnyakú kálvinistaként” írom, hogy nemcsak szép, hanem emberi ésszel is követhető és érthető, amit a szeplőtelen fogantatásról írtál Mária kapcsán. Azt gondolom, érteni vélem a Mária-tisztelettel kapcsolatos felfogásod … és a “hétköznapi csodás történeted” (a sértetlen Bibliáról a sok penészes könyv között) is hétköznapian lélekemelő 🙂

    1. Köszönöm hogy nem hagytad szó nélkül kedves Gitta 🙂 Küldöm szeretettel https://www.youtube.com/watch?v=8WxE4SPwhEI
      —————————————————————–
      Egy ideje még úgy gondoltam a közöttünk való szeretetet és közös imádságot, hogy menjünk egymáshoz énekelni külön fenntartott padsorokkal a különböző keresztény imaházakban, templomokban ! Nagyon szeretem a protestáns felekezetek énekeit is, és mindig szívemen volt Jézus főpapi imája az ” egyek legyetek amint én és az Atya egy vagyunk” csak

      most kifordult “egység” készül és ilyenre már nincs idő: a megtévesztett “magyar vallásúak” egyre borzalmasabb dolgokat mondanak és az ezotéria útvesztőjében milyen sokan tévedeznek !
      Van mit nekünk EGYÜTT mentenünk … Isten áldását kérve ehhez !

      Nagyon örülök minden egység-élménynek Jézusban 🙂
      https://www.youtube.com/watch?v=-qq7Y0Rz_V4

    2. Kedves Ditta ! Vajon elfogadható e (vastag nyak nélkül is) valamilyen Biblia kijelentéseivel szembe menő tanítás csak azért mert “nemcsak szép, hanem emberi ésszel is követhető és érthető” ?

      1. Egy biológusnak mindenképpen.

        A Biblia tanításával azért nem megy szembe, mert Mária NEM ÉRTETTE hogy fog történni vagyis már meg is történt (az angyal válasza: a Szentlélek …) : “áldottabb vagy” …

        Vajon az Úr tett-e kivételt? Tett: Illést testben elragadta DE még ha vele nem is tett volna, az Isteni Személy miatt tett volna.

        Vajon az Úr tett-e kivételt? Tett: Jézus halálakor történtek ! “A föld megremegett, sziklák repedtek meg, sírok nyíltak meg és sok elhunyt szentnek teste feltámadt. Feltámadása után kijöttek a sírokból, bementek a szent városba, és sokaknak megjelentek (Máté 27.52-53)

        Az is benne van a Bibliában, hogy MINDEN NINCS benne. Az ember értelme viszont következtethet, mert működik.

        Arpiel, neked a legkisebb rezzenés – egy furcsa látvány, egy szoborról – elég arra hogy gyűlölködj. NEM ISMERED a mély hitet,mely meghozta a gyümölcseit, igaz, nagyon sok férgest is ! Ez viszont NEM JOGOSÍT FEL hogy állandóan – ismerethiányban – VÁDOLJ! A művészek Isten adta tálentumaikkal festenek, szobrot alkotnak. ETTŐL még imádják ? NEM !

        A keletiek berúgtak annak gyönyörűségétől – lásd ikonok – hogy az Isten pici gyerek volt, anyukájához bújt sőt, lehet hogy sírt is utána ha nem volt a közelében …

        Innentől befejeztem a társalgást, ne várj arra,hogy az Úr fedd meg szeretetlenségedért !

        1. Szó sincs itt “szeretetlenségről”. Csak te a dogmád (amiről felsőbb és mélyebb isteni kijelentésként beszélsz) védelme érdekében szembe állítod az én hamis tan leleplezésemet erről, a szokásos teológiai megalkuvással békejobbot nyújtani kívánó testvérnő gesztusával. Vajon melyik üti a másikat ? Mi a fontosabb Isten szerint ? Egy hamis tanra épült egyesség elfogadás, mint szeretet cselekedetnek álcázott megalkuvás, vagy a keresztények milliói által (érdekes módon ezt mindenféle keresztény vallja a katolikusság kivételével) evidenciának tartott, vallástörténetileg bizonyítottan szinkretista tév tanítás (sorozat) ? A Mária kultusz, az összes fő katolikus dogmával együtt egyedülállóan bizonyítja a Mithrász kultusz és a többi misztérium kultusz ókori római és más keleti vallásokban is tetten érhető hatását, adaptációját, átvételét. Kimondom. A benned lévő sértettség és Isten felém való feddésének elvárásának oka mögött, sajnos egy a belsődet és a személyes vallásos hitedet felkavaró és azt védő erőteljes és egyben hamis teológiai alapú érzelmi és szellemi identitás áll. Ennek vélt igazságával szembeni igazságtalanságnak látja a valódi Mária kultuszt leleplező bibliai igazságokat, ez pedig kognitív disszonanciát okoz a lélekben, ezért van az ellenállás, akár még a józan ész belátásával szemben is (de facto mit ír az ige). Ezért veszélyesek a tévtanítások, főleg ha több mint ezer éves hagyományra nyúlnak vissza. Visszatérve a témához, nem az a lényeg, hogy elragadtatott e Mária testben mint Énok és Illés, hanem az ami egyedülálló módon, csak a katolikus egyházban megjelent vele kapcsolatban, annak ellenére, hogy sok ponton ellentmond mind a Bibliának, mind annak a szellemiségnek amit hordoz, és Jézusnak is mint Igazságnak (“szeretted az igazságot, gyűlölted a hazugságot”). Ilyenek: “társmegváltó”, “Isten anyja”, “imameghallgató” stb. Ismét beteszem ezt az írást, ami objektíven bizonyítja a fent elhangzott dolgok megalapozottságát. Ezek ellenére téged Éva mint testvéremet szeretlek és elfogadlak, de a tévtanokkal nem tudok közösséget vállalni, és azon vagyok hogy ne is maradjanak leplezettség alatt, a jól érthető szellemi okoknál fogva.
          http://users.atw.hu/elizeus/isten_anyja.html

      2. Kedves Arpiel! Természetesen nem fogadható el , amennyiben ELLENTMOND a Bibliának. Én konkrétan a szeplőtelen fogantatással kapcsolatban reagáltam Éva írására. Ez a “tétel” így nem szerepel a Bibliában, de az az állítás sem, – ahogyan Éva levezette – hogy hazugság lenne. Mivel nem tartozik szorosan az üdvösségünk kérdéséhez, ezért nem is részletezi az Írás.
        Tudom, hogy vannak, akik a Bibliát olyan merev szigorúsággal értelmezik, hogy ami abban nem szerepel, számukra az nem is létezik (nem rád gondolok). Évát idézném: “Az is benne van a Bibliában, hogy MINDEN NINCS benne. Az ember értelme viszont következtethet, …”, hiszen az értelmünket is Istentől kaptuk. A Szentháromság-tanát is így “következtették/fogalmazták” meg hittudósok, hiszen ez a kifejezés sem szerepel az Írásokban, de a sorok “mögött olvasva” kikövetkeztethető. Tudom jól, önmagában az emberi logika, intellektus akár tévútra is vezethet.
        Itt említeném meg érdekességként a COG-írásokat Antenortól (http://churchofgod.hu/) – te is hivatkoztál már rá rájuk), melyeket mellesleg nagyon szeretek, különösen a történelmi-prófétikus elemzéseket (az elveszett tíz törzsről). Szóval “Az Istenség” címszó alatt jó néhány logikus, igékkel alátámasztott írás olvasható, melyekben tagadják a Szentháromságot, Jézus istenfiúságát is egészen másképp értelmezik, mint a Háromság-hívők. Ez például érzékenyebben érinti az “örök életünket”, mint Mária fogantatása.

        1. Kedves Ditta ! Értem amit írsz, és ebben a bűntelen fogantatásban igazad is van, hisz más lehetőség nemigen van arra, hogy ha Jézus vér szerint is származik Máriától (Ábrahám és Dávid sarja), akkor Mária petesejtjének kellett megszentelődni kegyelem által, különben Jézus bűnös természetet örökölt volna mint mi, és meg kellett volna halnia, de magától és nem a mi bűneink miatt ártatlanul. Tehát ezzel én is egyetértek, Éva másik felvetésével már nem (testben elragadtatás, ami nem azonos a testben feltámadással, és mondanom kell, hogy semmi bibliai bizonyítéka nincs), de ennek a fikciónak önmagában nincs is különösebb tétje. Annyiban viszont már van, hogy erre is építették fel az “Isten anyja” veszélyes és hamis tanát, meg egy csomó többit is. Erre mondja az ige, hogy kis kovász is megkeleszt sok tésztát. Kezdeti apróbb agyalásból keletkeztek nagyobb agyatlanságok (persze ennél sokkal inkább démoni tanítások ereje és befolyása által). A katolikusoknál neuralgikus pont a Máriázás, mert fél istennőt csináltak belőle, aki “csak”egy szolgáló hívő volt a többi közt. Ez a mondat bennük azt váltja ki kb.: mintha neked azt mondanám, hogy Jézus csak egy ember volt és valójában a testét jól eldugták, elásták valahová. Ez megbotránkoztatást meg ellenállást váltana ki, persze nem is igaz. De náluk fordítva van, az igazság váltja ki ezeket a reakciókat. Ez roppant sajnálatos.
          A COG esetén is egyetértek, úgy látom, hogy kis hazánkban talán senki nem lát egy csomó történelmi-próféciai-ószövetségi igemagyarázati dolgot úgy, és keresztény tabuk leleplezését (igei alapon) jobban mint ők. Ezzel együtt és ambivalens módon, pont a fundamentális alaptanítások esetén látok (vallástörténelmi okokból) súlyos tévedéseket, Jézus és a Szent Szellem kilétét személyét illetően. Furcsa dolgok ezek, mintha az utolsó idők kapcsán sokkal előrelátóbbak és főleg pontosabbak lennének, szolgálva az igazság megmutatását, és a hazugságok leleplezését, miközben talán nincsenek is benne abban a bizonyos krisztusi testben (remélem ebben tévedek). De hiszem, hogy Jézus kegyelme és igazsága sokkal nagyobb mint gondolnánk.

        2. Kedves Arpiel !
          Minden vitában egy képzelt katolikussal vitatkozol, erre szoktam mondani, hogy előre-kész panelek vannak 🙁 Általánosítasz, többes számban írsz. Az igaz, hogy a feltámadást és a testben felvitelt összemosni nem lehet, nem ugyanaz. Csakhogy mindkettőre van PÉLDA az Írásban ! Hogy feltámadott-e (új testet vett) Mária vagy testben (a bűntelenben) vitetett fel mint Illés, azt nem tudjuk, de mindegy is. A bűntelen test, akiben Isten fogant meg, méltó a dicsőségre (Isten dicsőségére).
          MEGÍRTAM hogy számomra Mária családtag – a mi Anyánk és közben Szűz lány – azon az alapon, amit az Úr Jézus mondott a kereszten Jánosnak, és az Édesanyjának. A mennyei tisztasága miatt miért BAJ ? hogy lelkesednek érte cölibátust esetleg kénytelenül felvállaló és az megélő papok ?

          Minden írásodból – sőt az, hogy írsz, billentyűzetet ragadsz – az útálat jön át és ez nem a tanbéli tévedéseknek szól: ez már áttétes, mérgez téged 🙁

          Azt gondolod, hogy dogmák vannak, amit “hinni kell”: el nem tudjátok képzelni, hogy sokkal kritikusabbak vagyunk a kis gyülekezetek tagjainál (persze az értelmiség, miközben ama történet a nagy hittel, a bretagne-i paraszttal és parasztasszonnyal a legfontosabb kérdést világítja meg). Ez a hit nem egy dogmarendszerre vonatkozik 🙂 NEM arra, hogy “Isten anyja” volna a Szűzanya abban az értelemben hogy előbb volt mint Isten ?! 🙁 “Isten-szülő” mert az Isten úgy akarta, hogy egy anyaméhbe szálljon: ezt jelenti, mert Jézus Krisztus Isten, és édesanyja a názáreti lány.

          MINDEN Isten dicsőségét hirdeti, a “szentté avatások” azért vannak, hogy az embereknek példa legyen (van és kész, gyönyörűséges életekről szívesen hallok a magam részéről, miközben “példa” minden ember számára “égi” saját maga, amit az Úr róla elgondolt) ez is Isten dicsőségéről szól ! Hogy valaki teljesítette a tervet 🙂 arról, hogy “bánt” a kegyelemmel, élt-e vele, vagy kihagyta …
          Az a sötétség, melyet vizionálsz Arpiel, negatívan vakít el: ELKÉPESZTŐ szentség jelent meg számtalan emberi életben Isten dicsőségére. Soli Deo Gloria !
          —————————————————————————–
          A lényeg: “ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek” – pont ez van. A LEHETŐSÉG hogy Isten mindent megtehet, ebben van, mert “amit megköttök a földön, meg lesz kötve a mennyben is, amit feloldotok a földön, fel lesz oldva a mennyben is” : vajon ki(k) hol élnek ezzel ?

          Ugyanakkor, a kegyelemmel, az Úr adta szentséggel (Oltáriszentség) lehet a legjobban visszaélni “vizsgálja meg magát aki eszi ebből a kenyérből és iszik ebből a kenyérből” … mert lehet MÉLTATLANUL enni és inni … és a saját ítéletét “eszi és issza” ahogy erről a témáról Pál apostol beszél. Ez a lényeg az ún. “katolicizmusban”: el lehet gondolni, micsoda bűnhalmozás van ott, ahol NAPONTA ítéletét eszi-issza valaki (pap). De mit jelent tiszta szívvel “felöltözni az Úr Jézust” – szintén Pál apostol szavai … ezek hoztak gyümölcsöket a szent életekben. “Gyümölcseikről ismeritek…”

          Hidd el, Arpiel, mi tudunk legjobban elborzadni ha egyesek hittagadók az életükkel 🙁
          “De eretnek nem bírok lenni” mondta B.Häring. Én sem, sőt ! Csodálatos könyvet írt a református Reichert Gyula a Jelenéseket magyarázva (Ama fényes hajnali csillag), abban az Oltáriszentséget “kárhozatos bálványimádásnak”nevezte (az Úr Jézus imádjuk …) DE azt is leírta, hogy “meg kell adni, a katolikus egyházból sosem halt ki a hit, míg a mi egyházunkból igen” ! Ez az, amit az Úr mondott: “a pokol kapui nem vesznek erőt rajta”! … elég sokszor volt a kapuban.
          —————————————————————————–
          Ahelyett, hogy a szálkát próbálod kivenni a szemünkből Arpiel, figyelj, figyeljetek inkább a “magyar vallásra” és az ezotérikus eszméletlenségekre, mert ahogy itt volt is cikk erről:
          “‘A harc a lelkekért folyik” – a sátán részéről.
          Tegnap láttam Sid Roth beszélgetését Perry Stone-nal. Apja is pásztor volt, Szentlélekkel telt ember sok ajándékkal: utolsó üzenete a SÍRÁS volt, mert a hívők nagy támadásoknak lesznek kitéve ezekben az időkben … Erre figyeljetek, és mentsetek lelkeket az Evangéliummal – hagyjátok abba a veszekedést, hitvitákat !

  2. Nem a mi tisztünk megszólni Osteent. Az biztos, hogy nem kellett volna halogatnia a gyülekezeti épület megnyitását! Ha víz volt ott, akkor sem, legalább saját szemükkel látták volna, hogy igaz e! Ő is csak ember, tévedhet! A többi meg Isten dolga! Nem védem, de bírálni sem akarom! Nem látom az indítékait, mindenesetre furcsának tartom! Az irgalmas szamaritánus Izrael szemében egy pogány bálványimádó volt, akikkel szóba sem álltak. Mégis az segített!

  3. Bizony a Lakewood gyülekezet 17-ezer fővel nem a világ legnagyobb gyülekezete. A világ legnagyobb gyülekezete egy pünkösdi gyülekezet Dél Koreában (David Jongi Cho pásztorolásával) működik kb. 1- millió taggal. (2007. évi adat)

    1. Súlyos keresztény bálványimádó babona ! Többszörös bűn bármely kapcsolatba hozni ezen eseményeket Istennel. Ha egyáltalán igaz a hír, és nem később tették oda jó katolikus fotós hívek a bálványkultusz erősítése miatt, talán hogy jobban menjen a kegytárgy és Mária kultusz biznisze. Láttam én már karón varjút, meg katolikus csalássorozatot, kihasználva a hívek végtelen babonaságát és a természetfeletti jelenségek utáni vágyukat, meg minden kritika nélküli elfogadásukat. Ezek az ún. kaotikus “csodák” szánalmasak. Mind egytől egyig a Bibliában nem ismert, saját utóbbi századokban megjelenő emberi logika mentén és az ősi babona és boszorkányság gyakorlatára épülő népámító jelenségek. Gondoljuk végig, ha nem is a tévtanítást jelentő Mária imádtatás tárgya élné túl ezeket a viharokat,, hanem pl. Jézus szobrok, már az is súrolja a bűn fogalmát, mintha Isten megerősítené a bálványkultuszt, a mindenféle Istenábrázolásokat. Mintha szembeköpné saját magát és igéjét ezzel a külső és öncélú csoda jelenséggel. Ezek ha valóban csodák, és valamilyen természetfeletti erő őrizte meg őket a viharok erejétől, akkor ugyanazon a szálon futnak, mint a különböző Mária jelenések. Sátán megtévesztései, különösen az utolsó időkre való tekintettel !

    2. Kedves Andre, szerintem nem éri meg ilyet idehozni. Még mindig “köpköd” Arpiel pedig kb 6 pontban bizonyítom a BIBLIÁBÓL hogy a szeplőtelen fogantatás (bűn nélkülisége) és mennybevétele (feltámadt testben) Jézus Édesanyjának egyszerű logikával belátható.

      Éppen az “idők” miatt, amikor a lámpásainkat kellene már rendbe hozni, és RENDBEN TARTANI, nem bocsátkozom ÚJRA részletekbe … CSAK kijelentem, hogy tudom/tudjuk mi a bálvány és KI AZ ÉLŐ … nem keverjük/cseréljük fel: JOBBAN mint ahogy gondoljátok … A tendencia az, amit Jézus mondott, kezdve a kafarnaumi beszédétől (János 1.6) a keresztútig: ki mindenki nem tudta, hol van az Ő országa …

      1. Kedves Éva, miért köpködés az, ha valaki leírja az igazat? Árpi csak segíteni szeretne, tiszta jószándékból és szeretetből
        A kb. 6 pontodból legalább egyet szeretnék látni, ami bizonyítja a BIBLIÁBÓL Mária mennybevételét (feltámadt testben). Előre is köszönöm.

        1. Edua keresd elő a régebbi hozzászólásaimat, abban megleled, ha megadatik neked annak a megértése, persze előtte kérni kell a megkülönböztetés kegyelmi ajándékát, ha még nem kaptad meg. La Salette-ről van egy chanson az talán megvilágítja: https://www.youtube.com/watch?v=ZUlRoqUWWf0 , s még annyi ott nagyon sok mindent kapott az emberiség, köztük Jézus Krisztus szent vére, melyet érettünk kiontottál, áldd meg ezt a hajlékot, s vedd oltalmad alá. Az előbb említett chansont, ha figyelmesen megnézed, akkor meg fogod érteni az ÚJ Ég, s Új Föld akkortájt elmondott tényképeit. Dömöst s Fatimát most kihagyom, s megérkezünk San Sebastian de Garabandalba, köreimben Rosariónak nevezzük a hegység után, itt lett kinyilatkoztatva hogy már betelt a pohár: http://www.garabandal.us/themessage/images/view_hungarian.gif S ha neked ennél több kell, megkeresed amit már régebben behelyeztem ide, s a lelked mélyére beleégetett Bibliában a hetedik szobában lévő hangra figyelsz, ha képes vagy csendben szóló fenséges őszinte hangnak tetteiddel, s cselekedeteiddel felelni….

        2. Ne haragudj, de nem értem ezt miért írtad nekem? Esetleg Éva helyett vélaszoltál? Akkor viszont a Bibliából kelle volna idézned…

        3. Egyébként azt sem értem, hogy miről szól az írásod, mit akartál vele mondani, sőt számomra még az sem világos, hogy nekem írod-e (igaz, hozzám címezted) vagy imádkozol. “La Salette-ről van egy chanson az talán megvilágítja: s még annyi ott nagyon sok mindent kapott az emberiség, köztük Jézus Krisztus szent vére, melyet érettünk kiontottál, áldd meg ezt a hajlékot, s vedd oltalmad alá. “

        4. Kedves Edua
          ugye, az emberiség olyan módon örökölte a bűnt, hogy mind egytől származott/származik a most élő emberiség? a TESTEN át, mely az Úr felhívása ellenére a halált választotta (a bűn zsoldja a halál).
          Tehát 1.pont:
          Amikor az Úr Jézust Názáretben a szűz méhébe fogadta – sokszor emlegetik katolikusok az “igen”-t amit ő mondott, pedig Gábriel angyal mint egy befejezett tényt közölte vele (méhedben fogansz és fiat szülsz … Mária csak MEGKÉRDEZTE, “hogyan történik ez velem …” ) fontos, hogy a tény már akkor megvolt, amikor az angyal megszólította őt (nyoma sincs eldöntendő kérdés-feleletnek, hogy Mária gondolkozott volna hogy elfogadja-e vagy sem !!)
          Ezért is, de főképpen azért, mert a bűn a leszármazással kerül az emberiségbe EGYENKÉNT – akár akartuk, akár nem, Ádám akarta 🙁 de meghallgathatjuk a húsvéti himnuszunkat, melyben “szerencsés vétek”-ként énekeljük, “mely ilyen hatalmas és csodálatos Megváltót kívánt és érdemelt …(Isten szeretete miatt) !
          Miután az Úr Jézus VALÓSÁGOS EMBER és első sejtjeitől fogva a Szentlélek által nőtt a szűzi méhben, de ANYAGBAN nőtt, szellem, lélek és anyag EGYSÉGÉBEN !
          Bennünk az anyagi/testi lét hordozza a lelket+szellemet, az itteni életünk során ez az egység nem bomlik fel: viszont halálunkkor igen.
          Most már bizonyítékok vannak arra, hogy a test betegsége egy LELKI-SZELLEMI romlás következménye (a bűné, végső soron) és ha megértjük az “üzenetet” és persze állást is foglalunk hogy igen-e vagy mégsem … akkor bekövetkezik, bekövetkezhet a gyógyulás (ezt a német medicina tárta fel először tudományosan, magyarok is döngetnek már a területen, sorban orvosok, gyógyszerészek, pszichiáter is “mit üzen a tested” – a betegséggel a lelki elváltozást – vagy “mit üzen a lelked” – mert fáj valamid … Az Úr hányszor mondta betegnek, hogy “megbocsáttattak bűneid” és ez eredményezett gyógyulást (a konkrét démon-űzést most nem ideértve, de, akár … ez külön téma) !
          Tehát ha az Úr Jézus teljesen mentes volt a bűntől – hiszen ha “keveredett volna” benne a bűnös emberi természet Ádám után, akkor nem tudott volna bűntelenként életáldozatot adni a bűnösökért !
          Aki nem érti, hogy Jézus valóságos EMBER volt földi életében, és tejecskét szopott az anyukája melléből és NAGYON SZERETTE KICSIKÉNT IS AZ ANYUKÁJÁT, ahogy egy kisbaba szereti: hát még hogy szeretheti egy Isten-személy az ő anyukáját ! 🙂 – az ember volton sem bírtok eléggé csodálkozni, és Isten csodáját látni minden anyukában-kisbabában … pedig nagyon kellene, és ezáltal dicsőíteni Őt !

          Ehhez nem kell katolikusnak lenni, hogy a bűntelenséget elfogadjuk (a szeplőtelen fogantatást – az eredeti szűzi születést, amit persze addig nem tudott az ő anyukája és Mária sem … ) ezt a protestánsok is tudják, azzal, hogy a Szentléleknek (Szent Szellemnek) SEMMI KÖZE NEM LEHET A BŰNHÖZ, márpedig az első sejttől fogva “volt köze” az emberi petesejtnek az őt termékennyé tevő Istenhez, abszolút SEJTSZINTEN 🙂

          A többit majd sorban … ez az első, mert időben is ez volt az első. Isten TESZ KIVÉTELEKET ! Tett Illéssel, amikor testben elragadta, és sorban például Jóbbal is, aki IGAZ volt Isten előtt … mintha előre megkapta volna a megváltást … Illés biztosan, még többet is, a feltámadás lépcsőjét nem “kihasználva” testben vitetett fel (és jelent meg a Tábor hegyen JÉZUSSAL beszélgetni .. sőt Mózes is ott volt .. de ezt hagyjuk, ez nincs benne a Bibliában, csak az hogy Mózesnek nincs sírja … ) Miután nincs minden benne a Bibliában, de az benne van, hogy ha “mindent le akarnánk írni, a világ sem tudná befogadni a könyveket, ezeket viszont megírták” … Illés esete miatt kimondhatjuk, hogy Isten tesz kivételt ! Sőt, még ha Illéssel és mással sem tett volna kivételt, az Ő Édesanyjával biztosan tett volna, hiszen EGYEDÜLI HIVATÁSA VOLT, méhében növekedett EGY VÉRKÖRÖN vele az Isten Fia …

          Ugyanazon a vérkörön, abból a vérből ÉPÜLT FEL, amit aztán Jézus a kereszten értünk KIONTOTT !

          Voltak a megváltásnak kivételezett szentjei, akik Jézus halálakor FELTÁMADTAK, bementek a szent városba és SOKAKNAK megjelentek ! (Máté 27.52-53)

          Általában elmondhatjuk,hogy bűn és halál, feltámadás és megdicsőült test a Mennyben vonatkozásaiban vannak kivételek. Így akár egyenesen BIZONYÍTÉKA is lehet hogy Mária a Mennyben él, bűntelen testének maradványait az Úr nem hagyta a földben elporladni, nem hagyhatta ! Mint Isten vajon hogy szerette az Édesanyját amikor minden ember szereti, és egészen különleges “státusza” van egy édesanyának az ember szívében ?

          Jézus mirólunk az azt mondta, ígérte, hogy “ti is ott legyetek ahol én vagyok” … és visszakanyarodva, ha bűn halált jelent, maga a bűntelenség a halál-nélküliséget is jelenti, minthogy Jézus azért támadt fel …
          ————————————————————————-
          Aki nem akar belegondolni, hanem KÉSZ FOGALMAI vannak általában katolikusokról, azok nem tudják, miről beszélnek. És nem a Szűzanyáról szól … hanem JÉZUSRÓL aki olyan módon van jelen nekünk, amelyről nagyon-nagyon sajnálom, hogy akik kívül vannak, fogalmuk sincs …

          Az azonnal “ugrás a címre” ami itt történik, elszomorító. Nem is beszélve a gyümölcsökről – hiszen gyümölcseikről ismerik fel a fát, rossz fa nem hozhat jó gyümölcsöt – amelyek CSODÁJÁT mélyen Istenbe merült lélek nélkül nem lehetett volna “teremni”… (ja, ekkor meg a “nem a cselekedetek üdvözítenek” panel következik … és ezt ki mondta? csípi a szemet a sok jó, és a sok EGYÜTT SZENVEDÉS az Úr Jézussal, ami kizárólag katolikusokon megjelent szent sebek okoznak? akkor,amikor az illető éveken keresztül pl. egyáltalán semmit nem eszik “csak” az Úr Jézus testét egyetlen kis kenyérdarabban ?!)

        5. Hosszó írásodban egyetlen Bibliai idézetet sem találtam ami bizonyítja Mária mennybevételét (feltámadt testben). Pedig személyesen Te írtad, hogy kb. 6 pontból bizonyítod a Bibliából. Ebból a hatból kértem én legalább egyet. Sajnos hiába.

          Jézus ezt mondta az Ő anyjáról:
          “A te anyád és atyádfiai künn állnak, téged akarván látni. Ő pedig felelvén, monda nékik: Az én anyám és az én atyámfiai ezek, a kik az Isten beszédét hallgatják, és megcselekszik azt.” Lk 8,21
          Sőt ezt is:
          “Monda néki Jézus: Mi közöm nékem te hozzád, oh asszony?”Jn 2,4
          És természetesen mindezt nem azért, mert nem szerette az anyját, hanem bizonyságul előre, hogy nehogy az Ő földi anyját Ég Királynőjévé formálják.

        6. Ha ismernéd úgy a Bibliát ahogy én, akkor megtaláltad volna a helyeket. Én nem beszéltem “ég királynőjéről” ! Semmi közöm a kész panelekhez … a “katolikus” olyat jelent számodra, Arpiel számára is, amihez egyszerűen semmi közöm nincs. Ha az ágyam előtt térdelek – példának okáért – akkor nem az ágy a bálvány,amit imádok !

          Annyira benne vagyunk az IDŐBEN : vele értek nagyon egyet, több témát is említ, ami most aktuális https://www.youtube.com/watch?v=KbUiaex4aqk én csak egyet teszek hozzá (ja az “elragadtatásban” nem hiszek “úgy” … de ez nem is baj: most olvastam valakit, aki csak azért ÚTÁL minden keresztényt, mert azt olvassa ki a szavainkból, hogy mi persze elmegyünk, ők meg szenvedhetnek a nagy nyomorúságban … kb ilyen Edua, Arpiel amit mondtok, ilyen “telitalálat” ! )

          Na és, ha valami nem pontosan úgy van, pl. az égi jel ?! Azért gyors kiabálás jár, vigyázz, hamis próféta ! – mondja a pásztor a videóban.

          Egyet csak azért teszek hozzá, mert lelkes, hogy Jézus FIZIKAILAG is itt lesz a Földön. Abban hiszek hogy Jézus most is, ITT VAN FIZIKAILAG a Földön … “A testem VALÓBAN ÉTEL, vagyis a kenyér VALÓBAN a testem …”

          Ha nem baj, Edua, miután tudtam az előítéletedet, sem nem keresem, sem nem számolom, hogy hány helyről írtam a Bibliából ?! vajon a Tábor hegyi történetről honnan tudunk ? Az angyal szaváról honnan tudunk ? és a többiről … jó lenne, ha kilomtalanítanád magadból az irántunk való (elő)ítéleteket, mert Jézus jön, és azt fogja mondani: “Én voltam” !
          —————————————-
          Ha azt a történetet nézzük, ahol egy asszony felkiáltott: “Boldog a méh mely hordozott és az emlő melyet szoptál’ – mire Jézus azt mondta, hogy “sőt inkább boldogok akik Isten igéjét hallgatják és megtartják”.
          Mi történt itt ? Az asszony a tömegben azt látta, hogy itt egy HÍRES EMBER, és minden asszony mennyire szeretné, ha a gyermeke híres lenne … egy EMBER vágya volt, igen kisstílű … Erre mondta Jézus Isten Országának valóságát, melyhez képest eltörpül, “sőt inkább boldogok” … mint akik ebben a világban hírnévnek örvendenek, mint akit ünnepelnek (sztárokat? 🙂 ) ! DE amikor Jézusnak éppen nem volt “dolga” hogy a borról gondoskodjék, (még nem jött el az én órám, mondta) a kánai menyegzőn, Édesanyja kérésére mégis megtette …
          Milyen kapcsolat van egy anya és gyermeke között ? Életre szóló … vajon Jézus és Édesanyja között az nem ?!
          Azt szoktam mondani a témára, amikor nem említem az érveket, hogy nem valószínű hogy Jézus úgy dobta el Édesanyja testét (elhunytként, a földbe) hagyta úgy, mint amikor mi eldobunk egy használt papírzsebkendőt (értéktelent) !

          Szóval, Edua, neked a VÉR sem érv … a valós élet biológiája sem … csak azért, hogy “egy katolikusra” ugyanazt mondd, mintha nem írt volna semmit … még arra gondolok, hogy a biológus Arpielnek érv … és abbahagyja végre a GYAKORLATOT !
          ——————————————————————-
          Eszembe jutott, hogy mi van akkor ha ez a szobor-egybenmaradás a rombolás helyszínén előjele annak, ami a Jelenések 7.3-ban van: “Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak, míg meg nem jelöljük homlokunkon Istenünk szolgáit” ami NEM A SZOBOR hanem ez lehet egy JEL ahogy Jónás próféta három napja is jele volt Jézus feltámadásának … olyan jel, JEL ! és milyen érdekes, ma reggel a kidobott penészes könyvhalomban az egyetlen teljesen tiszta, ép, csak kb 80 évvel ezelőtt kiadott Biblia …

        7. “Ha ismernéd úgy a Bibliát ahogy én, akkor megtaláltad volna a helyeket.”Kedves Éva, ha ÚGY ismerném, mint Te nem is kértem volna, hogy idézd.

          “Én nem beszéltem “ég királynőjéről” ! Semmi közöm a kész panelekhez … a “katolikus” olyat jelent számodra, Arpiel számára is, amihez egyszerűen semmi közöm nincs. Ha az ágyam előtt térdelek – példának okáért – akkor nem az ágy a bálvány,amit imádok !” Márpedig ha katolikus vagy akkor közöd van hozzá, mert a katolikusok számára Mária az ég Királynője és imádják. Igen, nem az ágyat, hanem Máriát, vagyis az Ég Királynőjét.(többek között) Akinek történetesen semmi köze Jézus anyjához, viszont annál több a bailoni-akkád Istarhoz. (aki a sumér Inanna) Ezt teljesen korrektül levezeti a Magyar Katolikus Lexikon (!!!) Idézem:
          “ÉG KIRÁLYNŐJE (lat. regina coeli): 1. az akkádok →Istár istennője, az ég istenének Anunak szolgálója, majd felesége; a szépség, a szerelem és a termékenység ajándékozója. – 2. A Szentírásban Aquila, Szümmakhosz, Theodotion fordításai és a Vg szerint Jer 7,18: és 44,17-19.25: az ~ről van szó. Jer 44: a LXX is ~t olvas. Az ~nek tisztelete Manassze idején (Kr. e. 687-642) Júdeában annyira elterjedt, hogy Jozija (640-609) sem tudta kiirtani. Az ~t főleg az asszonyok tisztelték tömjén, sütemények és italfélék föláldozásával (Jer 7,18; 44,17). A föláldozott süteménynek vsz. csillag formája volt (vö. 44,19). Jeruzsálem pusztulásában a nép az ~ tiszteletéért kapott büntetést látta (Jer 44,15). – 3. A →BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIA MEGSZÓLÍTÁSA.

          Álljon itt mégegy katolikus ima bizonyságul, egyben bizonyságul az imádatára nézve is. :
          “Napi imádság az angyalok királynéjához ( Imák – Szűz Máriához)
          EGEK FENSÉGES KIRÁLYNŐJE, angyalok patrónája, te kezdetben megkaptad Istentől a kegyelmet, hogy széttipord a sátán fejét. Alázatosan kérünk, küldd el nekünk égi seregeidet, …. Istennek dicsőséges Anyja, küldd harcba győzhetetlen seregeidet ….. Könyörögd ki nekik a kegyelmet, hogy meglássák az igazságot és megtérjenek, tiszteljék a Szentháromságot és TÉGED IS AZ ÉG KIRÁLYNŐJÉT…..Ki olyan, mint az Isten? Ki olyan, mint Te Mária, angyalok királynője a pokol legyőzője? Ó jóságos és gyengéd Szűzanya, tiszta hitvese a tiszta szellemek Királyának,”

        8. Edua,ilyeneket nem szoktam imádkozni, valami régi imakönyvben lehetett. Számomra Ő Az, akinek Jézus adta: Íme a te anyád ! mondta a tanítványnak, akik a kereszt alatt voltak, mindvégig vele. Tehát magyarul és röviden: családtag 🙂

          Az más kérdés, hogy minden szép dicséretben, gondolatban ISTEN DICSŐSÉGE van ! A szentek tiszteletében is (követésre szánta az egyházvezetés, példának) szintén “mindössze” Isten dicsősége ! Kegyelme nem volt hiábavaló ugyanis … ez MIND istenről,az Úrról szól ! Át lehet kódolni, persze tudom, szándék az nincs rá .. annál inkább – alaptalan! – ítélkezés, gondolkozás nélkül.
          Én azt ölelem, amit Jézus adott “ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet tibennetek”! és ahhoz ragaszkodom, amiről azt mondta: “a pokol kapui nem vesznek erőt rajta” – alleluja !

    3. Megnéztem a képeket, érdekes az egyben maradt szobor … gondoljuk csak el, “megszállott katolikusok” egy igen nehezen mozdítható szobrot odavisznek -nyoma sincs gépnek pl. a közelben, minden csupa rom – csak azért, hogy vakhitüket a bálványokban “bizonyítsák” 😀

      Érdekes, ami ma korán reggel történt. Még levittem a lomtalanításra szánt dolgokat, és körülnéztem: egy szétdobált könyvtár, tele klasszikusokkal, Tolsztoj: Háború és béke, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk szép illusztrációkkal … útikönyvek .. aztán észrevettem, hogy mind penészes ! Az egyiket mégis felhoztam, UV-lámpával majd eltüntetem róla, aztán észrevettem egy fekete könyvet. Bibliát, 1938-as kiadás, Károli, kézírással a megajándékozott neve.

      Mondhatom, testvérek, hogy ezen az összes könyvön feltalálható, mélyen penészedő lapokból SEMMI nincs 🙂 de még az élén sem, semmi (nem azért, mintha éppen Andre által hozott csodára lett volna válasz ez, de … nem érdekes ?!)

      Aki akarja, megnézheti mindkettőt, Budapesten lakom, elég központi helyen 🙂 Érdekes, de nem is annyira mert Isten csodái MINDENNAPOSAK ! NEM TUDJÁTOK ? 🙂

    4. Szent Mihály arkangyal üzenetei:

      “Az Atyának és a Magasságbelinek gyermeke, a Jegyesnek jegyese, a Szentlélek kertje, a Szentháromság gyümölcse!
      Tudod-e mit jelent “az Úr félelme”? Mindannak gyűlöletét jelenti, ami gonoszság és ami ellentétben áll Istennel.
      Isten jóságos, szelíd, gyengéd, irgalmas, szeretetteljes és Ő az Igazság.
      Félje ezért lelked az Istent és engedd Istennek, hogy tökéletesítsen! Az Isten félelme a bölcsesség kezdete, és a bölcsességet csak az egyszerű gyermekek kapják, mert övék a mennyek országa. 1
      Amíg meg nem változtatjátok szíveteket és rosszindulatúak maradtok, addig nem mehettek be Isten országába. Ó… nem hallottátok, hogy megteremtésetek idején miként sírt örömkönnyeket háromszorosan Szent, mindenek felett diadalmaskodó Teremtőnk? Igen, a Magasságbeli, a hatalmas, az élő Isten, akinek életeteket köszönhetitek, aki benneteket megteremtett, nem más, mint az az Isten, akivel szembefordult ma a világ.
      Miképpen hiheti bárki, hogy megmenekül Isten igazságosságától? Isten szeme őrködik mindenen mindörökre.
      A tenger homokszemeinél is több a Szentsége ellen elkövetett bűn és megbántás. Még meddig kell néznie, hogy megszentségtelenítik képmását? Mennyi ideig tudja fenntartani magát az ember a semmiből? A hűséges Szeretetet visszautasítani annyi, mint az Életet visszautasítani. Pedig Isten, akiről ők megfeledkeztek, sohasem feledkezik meg róluk.
      Irgalomért könyörgök számotokra, különösen azok számára, akiknek közületek a legkeményebb a szíve. Meg kell menteni a gyengét és a szükséget szenvedőt az ördög karmaiból, aki Isten népét bűnre csábítja.
      Jöjjetek hát! Újítsátok meg imáitokat hozzám, és közbe fogok lépni. Jöjjetek, őszintén igyekezzetek megmenteni Isten gyermekeit! Jöjjetek és imádkozzatok! Figyelmeztetlek titeket, de vannak, akik nem akarnak figyelni.
      Kérjétek közbenjárásomat, és meg foglak védeni a gonosz lélektől és háza népétől.
      Miképpen a menny Isten csodáit dicséri, dicsérjétek ti is szüntelenül a Magasságbelit, a ti Teremtőtöket, mert ki hasonlítható a mennyben a Mindenhatóhoz? Az Isten fiai közül ki vetélkedhet Vele?
      Trónja, mely a Naphoz hasonló, így kiált felém: “Igazságosság!” Amit a Szent Isten mondott, meg fog valósulni, és tűz által érkezik az igazságosság.
      Ám, akiknek szíve tetszett Istennek, akik így kiáltottak Hozzá: “Te vagy az én Atyám, az én Istenem, megmenekülésem Sziklája!”, Isten elsőszülötteivé válnak, és nem fognak félni azon a napon, amikor Ő tűz által jön el.
      Jahvénak az a szándéka, hogy hamarosan keresztül halad közöttetek.
      Halljam hát forró imátokat!
      Kérdezzétek meg magatoktól: “Mit fog jelenteni számomra az Úr napja?” Aki rosszat forral, saját romlását idézi elő. Ezért mondom nektek: Jöjjetek, és vessétek el a béke és a kiengesztelődés magjait, hogy ízletes legyen gyümölcsötök a Mindenható számára, és a menny lesz a ti jutalmatok.”

      Szent Mihály, Isten arkangyala

      SZENT MIHÁLY ARKANGYAL ÜZENETE.

      Íme, hát megkezdődött! Különösen az Úrhoz, és Megváltóhoz, Jézus Krisztushoz a szívükben és lelkükben hűségesek ismerik fel közületek, hogy az idők megváltoztak, és a föld is változik, amint az az ősidők óta meg lett jövendölve az emberiségnek; a próféciák most ezekben a végidőkben realizálódnak, és kibontakoznak. Az Egyesült Államokat sújtó áradás csak a kezdete azoknak a változásoknak, amelyek a közeljövőben történnek majd a természetben.
      Sokan imádkoztok most azokért, akik nagy veszteségeket szenvedtek az utóbbi időkben nemcsak a geofizikai, hanem a geopolitikai események következtében is. Látjátok-e a bekövetkező események rendszerét, amelyek mintegy hírnökei az időszaknak, amelyben éltek? Észre kell vennetek, hogy ez az az időszak, amikor nagyon fontos, és nagy jelentőségű események követik egymást.
      Tehát ez az az idő, amikor nemcsak az utóbbi események áldozataiért kell imádkozni, hanem saját magatokért, családtagjaitokért, barátaitokért is, mert az elkövetkező események nem kímélik a megperzselt földet, amely a bűnök áldozata, a bálványimádás, és az emberiség perverzitása miatt. Sajnos az igazakra is rázúdulnak az események, épp úgy, mint a rosszakaratúakra, mert azoknak az emberiség kollektív gaztettei miatt kell megtörténniük.
      Ezekben a végidőkben azoknak, akik közületek még buzgón imádkoznak a Mennyei Atyához, imáik révén hatalmukban áll mérsékelni, halasztani, vagy akár el is hárítani a megjövendölt eseményeket.
      A Mennyei Atya e hatalmas imaharcosai erősebbek, mint a gonosz és csatlósai, akik oly sok fájdalmat, és viszályt okoznak az emberiségnek. A gonosz és csatlósai nagymértékben felelősek az emberiség problémáiért, mivel ők a démonok által vezérelve évszázadok óta ellenőrzik, és manipulálják az emberiséget. Kollektív kapzsiságuk és hatalomvágyuk teszi őket felelőssé a világ pusztításáért, és az emberiség állapotáért.
      Ezekben az utolsó időkben az emberiség Megváltója, a Mennyei Atya Fia nagyon erőteljesen van veletek, hogy a Mennyei Atya követőit spirituálisan segítse a bajok okozóinak, a sátán kiszolgálóinak felismerésében.
      Ezekben az utolsó időkben a pusztítást és kétségbeesést okozó események zömét közvetlenül vagy közvetve a sátán követői okozzák okkult praktikáik, illetve titkos társaságaik révén.
      Ezekben az utolsó időkben nektek, a maradéknak, a Mennyei Atya követőinek, az Ő Fián, a Megváltón keresztül különleges, és nagyon fontos felelőssége, hogy megváltoztassa az emberiségre váró eseményeket. Fel kell tudnotok ismerni a sátán csatlósait gaztetteik, vagy az új világrenddel kapcsolatos nyilatkozataik alapján, amely egy, a sátán által okozott zűrzavar, hogy megpróbálja átvenni az uralmat az emberiség felett, és hogy keresztülhúzza Istennek az emberiségre vonatkozó tervét.
      A most következő időszak nehezebb lesz mindnyájatoknak, talán annál is nehezebb, mint amit el tudtok képzelni, habár már sokan tapasztalhatják a sátáni erők által okozott rombolást.
      Legyetek tudatában, hogy a legtöbb destruktív földi esemény kitervelt, és megtervezett a sátán, és kiszolgálói által, a titkos technológia felhasználásával, amelyet sátán adott át az övéinek. Ez a terv a sátán csatlósainak készsége a pusztításra, és az emberiség megsemmisítésére ezekben az utolsó időkben a természetjog manipulálása, és hatalmas viharok, áradások, aszályok, földrengések, tűzvészek, valamint egyéb pusztítások előidézése, hogy a bolygó lakóit elpusztítsa.
      A sátán szolgái pszichopaták, akik végletesen gonosz emberek, de azt hiszik, helyes, amit tesznek, mert a sötétség rabszolgái, és mesterük a sötétség hercege.
      Azok viszont, akik a Világosságban keresik az erőt, amely a Mennyei Atya Világossága, az Ő Fia, a Megváltó közvetítésével, hatalmas imaharcosok, akik sikeresek lesznek ezekben az utolsó időkben.
      Azonban a szörnyű események mérséklése, halasztása, vagy elmaradása a ti felelősségetek, hogy imádkozzatok a Mennyei Atya beavatkozásáért minden jó lélek nevében; legyen szétzúzva a gonosz feje itt a földön, inkább előbb, mint később, legyenek letaszítva a gonoszok a sötétség mélységeibe örökre.
      Ismerjétek fel, hogy most nektek van hatalmatok véget vetni a sátáni hatalomnak inkább előbb, mint később.
      Hívjátok fel erre családtagjaitok, barátaitok figyelmét is, hogy mindannyian kérjétek a Mennyei Atyát, vessen véget a sátáni uralomnak, és alkossa meg az Új Eget és Új Földet, inkább előbb, mint később.
      Végül is a Mennyei Atya és az Ő követői Jézus Krisztusban, a hatalmas imaharcosok győzedelmeskedni fognak a gonosz sötétsége felett.
      Így legyen! A Mennyei Atya Akarata szerint!
      Az üzenet véget ért du.12:45-kor

      http://www.endtimesdaily.com/messages-1/september-2-2017-st-michael-archangel

  4. Úgy érzem, hogy jobb volt nekem addig, amíg nem tudtam erről a fickóról. Köszi Thea.
    Most újra el kell vonulnom, hogy kitöröljem őt a világomból.

    1. Neverend, ez olyan volt mint a “múltat végleg eltörölni, rabszolga had indulj….!” 😀 Megfutamodás helyett inkább javaslom a dolgokkal való szembenézést, és inkább az ember álljon bele a viharba ami lecsapott rá. 🙂 Egyáltalán nem azt mondom, hogy én ezen tanács gyakorlatának mestere vagyok, mert ez így enyhe csúsztatás lenne.De szerintem akkor is ez (lenne) a helyes hozzáállás az elfojtással szemben.Az elvonulás viszont tényleg jól tud jönni olykor.De ezt is, mint a tudást, csak módjával!(Meg mint mindent is csak módjával.) Látod, a tudás, tudni dolgokról, önmagában nem segít.Ahogy a hit sem segít önmagában, még ha hegyeket is mozgat.De ha már tudás, akkor tényleg sokkal inkább Edward Witten (M-elmélet), mint ez a f@szi ebben a cikkben… 😀 (Elnézést, hogy belekotnyeleskedtem!)

  5. Az, hogy a gyülekezeti ház el volt árasztva, TELJES HAZUGSÁG. Max a pince volt elárasztva. Nézd meg ezen a videón.
    https://www.youtube.com/watch?v=RKJkJ6Woavw A videó alapján max 1cm víz volt. Az, hogy a pince beázott egy 5 szintes komplexumnál, elég gyenge duma. Ráadásul olyan hírek is napvilágot kaptak, hogy az általad prezentált képek egy régebbi időpontban készültek.

    Időrendi sorrend:
    1. Osteen Twitterre kiírja, hogy mindenkiért imádkozik. 🙂
    2. Kiírják twitterre, hogy a gyüliház beázott, így BEZÁRT.
    3. Elmennek civilek megnézik a gyüliházat, felveszik videóra, víznek nincs semmi nyoma. Az ajtók be voltak zárva, mint ahogy tweetelték.
    4. Twitteren savazzák 2 napon keresztül.
    5. Azt állítja, hogy a temploma sosem volt bezárva. És azt mondja, azért nem nyílt meg hamarabb, mert nem volt felhatalmazás. Nincs olyan jogszabály texasban, hogy kéne engedély, pl vadi új bútorokat árusító bolt nyitotta meg kapuit. Szezám tárulj, kinyílnak a kapuk.
    6. Magyarázza a bizonyítványt. Amikor CNN riporter megkérdezi tőle, mire van szüksége a segítséghez, első helyen a pénz van… Ha valóban krisztusi ember lenne, itt ezen a ponton azt mondaná, hogy tévedett. Erre ő azt HAZUDJA, hogy mindig nyitva voltak az ajtók!

    Úgy gondolom,hogy a cikk nem teljesen tükrözi a valóságot, még ha a beázásos csúsztatást leszámítjuk. akkor sem.

    Ez alapból egy olyan pali, aki magánjettel repked, arról tanít, hogy hinned kell az anyagi jólétben és NEKED kell elérned. 11millió dollára(270millió huf..) becsülték a házát 2011-ben, 3 lift van benne, úszómedence. Ezen kívül van még egy hasonlóan luxusháza. A gyülekezete évi 70 millió adómentes pénzt zsebel be adományokból, és nem vettük a világszerte toplistás könyveit. VILÁGSZERTE TOPLISTA= a világ szereti. Szóval ez nagyon távol áll az üldözéstől. Még Trump is elismerően nyilatkozott róla régebben.

    Sajnálatos módon az ilyen karizmatikus vezetők a híveket be tudják hülyíteni, aki meg nem hívő az átlát rajtuk úgy, mint a szitán. És az embereknek ezért megy el a kedvük az egész kereszténységtől. :/ Sajnos az embereknek a krisztusi élet nem szimpatikus, de ha azt mondják gyere, adakozz, gazdag leszel? Tele a 20 ezer fős gyüliház :/

    1. Szia Ig-ig!
      Az angol média ezzel a hírrel volt tele az elmúlt napokban, de engem, ahogy talán a posztból is kiderül, nem az érdekelt, hogy ebben a konkrét esetben Joel Osteen sáros volt-e vagy sem. Félreértés ne essék, nem kedvelem amit képvisel, és ezen nem hiszem, hogy változtatna, ha holnaptól olyan szegény lenne, mint a templom egere. Nem akarom ismételni magam, a posztban már leírtam, hogy mi gondolkoztatott el. Ennek híján nem igen méltattam volna említésre az egészet.

    2. Köszi a megvilágítást ! “Mert nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne; és nincs oly elrejtett dolog, mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne.” (Lukács 8, 17)

      1. Én kiegészíteném a hsz-edet egy idézettel, Pál apostol Rómabeliekhez írt idézetével:”A ki pedig kételkedik, ha eszik, kárhoztatva van, mert nem hitből eszik. A mi pedig hitből nincs, bűn az.” Róm 14:23 Karoli

  6. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Régen abban a naiv, de nagyon bibliainak tűnő gyerekes kényszerképzetben hittem, hogy ha a hívőket (főleg a nagyrabecsült pásztorokat) bármivel vádolják, számonkérik vagy kritizálják, akkor az csakis a sátán akarata lehet, biztos hazugság, és csak a fent idézett “azokat üldözni fogják” elve következett be. Tehát hallelúja ! Ma már jóval mérsékeltebben látom így. Egyrészt működik az a hazabeszélő pozitív diszkrimináció (kvázi szerecsenmosdatás) amit jól lehet látni a keresztény cionizmus által diktált, izraeli-zsidó polkorrektségben, mi szerint bármi ami izraeli vagy zsidó dolog, téma, személy, politika stb., az kritizálhatatlan, sérthetetlen, már-már megszentesült. Aki ezt nem veszi figyelembe, azt jól leantiszemitázzák. Ismerjük ezt a hatalom által is előszeretettel használt befeketítési módszert. Sajnos hasonlókat lehet látni az ún. mega-giga bővölködési, nagyon áldott gyülekezeti (szinte kizárólag pünkösdi-karizmatikus) irányzatban is. Elég a H.Gy.-re gondolni. Az amerikai példa pedig nagyon is találó, akár jön hurrikán, akár nem. Van ott anélkül is sok olyan rossz irány, ami nem tesz jót sem a pünkösdi-karizmatikus gyülekezeteknek, sem a nagybetűs eklézsiának. Ez a természeti rumli csak felszínre hozta ezeket az anomáliákat, azon felül, hogy a világi társadalom és erők mindig magukon hordoznak bizonyos keresztény ellenes attitűdöket.

    https://www.youtube.com/watch?v=1_8vDt0LdwM
    http://www.evangelikalcsoport.hu/2017/03/24/a-hamis-es-halalos-bovolkodes-teologia/

    1. “Meglássátok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való.”

      Kolossébeliekhez írt levél 2. rész

  7. Hasonló eseményekben egyre gyakrabban lesz részünk, ez biztos, mivel valóban a “végső idők” elkezdődtek. Csak nem mindenki ismeri fel annak, mert világnézet, azaz HIT kérdése. Számunkra a Szentírás Isten kinyilatkoztatott üzenete, titkának feltárása, de még ezt is különféle módon értelmezzük. Egyre aktuálisabbá válik, kivált a Jelenések könyve vagyis a második eljövetelt előkészítő eseménysorozatok felismerése, értelmezése.
    A lényeg az üdvösségen, vagyis a lelkünk megmentésén vagy elvesztésén áll vagy bukik, ez a jelenkor nemzedékének nagy kihívása, kezdve az “elittel” egészen a “pornépig”. Mennyország – Isten birodalma, vagy Pokol – kárhozat Lucifer társaságában. Ki mit vet, aratja, a maga idejében. Kétségtelen, mindannyiunknak próbatételek sorozatán kell áthaladnunk, kivétel nélkül. Ami nagyon lényeges, hogy ki a “Mózesünk” és kik a “prófétáink”.
    Szerintem Oszkár erősen ingoványos úton jársz, a célba-érésedkor nagy meglepetés érhet, csak egy “bárónak” sikerült állítólag kihúznia önmagát a pácból, saját hajánál fogva.
    Ami a minősítésünket illeti, csak egy Valaki bizonyult méltónak, a többit nem kell figyelembe venni, de ne feledjük, csak a “kisded nyáj” tud és fog hűséges maradni mindvégig. Nem szétszóródott “egyedek”, sokkal inkább kis testvéri hierarchikus közösségek, akik együttesen alkotjuk “Krisztus Misztikus Testét”. Ezt itt a Földön Anya Szent Egyháznak, sőt Apostolinak mondjuk, valljuk és hisszük, korunk “hitetlen, tévtanításokban, pogányságban merült tengerében”.

  8. A világot?
    Elveszíteni?? 🙂
    De hiszen “úgy szereti Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Na, az mondjuk igaz, hogy a világot nem érdemes megnyerni, mert a világ már meg van nyerve.És nem Lottón… 😎 😉

    Azt a bizonyos “el nem veszíthetőt” meg kegyelmi ajándékként kaptuk, s így nyertük meg – nem pedig a gyülekezetekben, templomokban, sem pedig nem imával vagy jó cselekedetekkel.Mindez nem kijavítása, hanem kiegészítése a cikk utolsó mondatainak, amit jó kedvemből teszek. 🙂 A “megnyerni” ugyanúgy igaz, mint a “kegyelemből ajándékként kapni”.Nézzük a kettőt egyszerre, majd nagy elégedetten igyunk meg rá egy finom teát, mert szavaink erre úgysincsenek.(Hát…..egy azért mégiscsak van.Egy nagyon 1xű szó… 🙂 )

    1. Erre céloztam a “világ megnyerésével”: “Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall?” Illetve ez a ‘világ’ nem az a ‘világ’, mert amíg az egyik örök, a másik nem: “A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
      A többi pedig (y) 😉

      1. VILÁGos, kedves Thea.Érdekes, hogy csupán ez az egyetlen szavacska, “világ”, milyen tág határok között értelmezh……izé……relativizál…….izé-bizé… :))) És ez még csak egyetlen szó a Bibliából, s még a Biblia sem feltétlenül az egész világ… 🙂

        Néha a VILÁGosság sötétség, meg fordítva; ahogy olykor a halál meg pont maga az élet, és viszont… (lásd pl. a jelen cikket!). Egy nem könnyen emészthető (fél)mondat: “…gondolkodás teszi azzá.” (Shakespeare: Hamlet) Isten a VILÁGot szereti, nem a fényt.A fény pedig Einstennek (Mr. Relativitás) volt fontos, nem Istennek.(Habár a két szó, “Einstein” / “Isten” valamennyire egybecseng, de… De melyik “egy-követ” vetették meg az építők, amelyik aztán a szeglet fejévé is lett? 🙂 )

        Na, de fordítsuk komolyra a szót! 🙂
        “Ma a torna papucs, holnap a vilááág?!” 😀 😉

        https://www.youtube.com/watch?v=vuMi5jBL2mI

        1. OMG!!!Ha már a moralitás alapelveinél tartunk: “a fittyet hány” című idézet is hogy összecseng a cikkben és a videóban!… 😀 (Ma már nem viccelek többet itt. 🙂 (L) )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend