Hit és vallás

Szerető vagy haragos Isten?

Az évek során, de különösképpen az elmúlt hónapokban, az aktuális poszt témájától csaknem függetlenül, elsősorban Isten feltétel nélküli szeretetére próbáltam helyezni a hangsúlyt. Ugyanakkor felmerülhet a kérdés, ahogy manapság bizonyos körökben nemcsak felmerül, de központi téma, hogy nem mondd-e ellent ez a szeretet olyan múltbeli vagy a jövőben várható eseményeknek, amiknek középpontjában félreérthetetlenül Isten haragja áll. Ezeket az eseményeket nyilván sokan sokféleképpen értelmezik, de tagadhatatlan, hogy Isten nemcsak képes a haragra, de időnként kifejezetten haragos. Elvégre az utolsó időknek nevezett korban egy egész eseménysorozat viseli ezt a címet.

Mielőtt rátérnénk a kérdés megválaszolására, fontos tisztázni, hogy itt nem az egyre nagyobb gyakorisággal jelentkező természeti katasztrófákra, betegségekre és a világot, annak bukott állapota miatt sújtó felsorolhatatlanul sok csapásra gondolok, amiket egyesek szeretnek Isten számlájára írni. A témát alaposan kimerítettük már nem egy poszt alatt, de annyit azért most is leszögezhetünk, hogy egy mindenható Istentől, amikor majd elérkezettnek látja az ítéletosztást, egy jót és rosszat egyaránt elsodró árnál nagyobb, vagyis tökéletes pontosságot várhatunk. Egyébként pedig általánosságban elmondható, hogy egy megmentő sohasem azonos a bajok okozójával, így ha azt olvassuk, hogy az igaznak ugyan sok baja van, Isten azonban valamennyiből kimenti őt1, akkor tudhatjuk, hogy Isten nem saját maga elől menti ki a mentésre szorulókat.

Visszatérve tehát a haragra. Manapság gyakran hallani, hogy Isten szeretete nem összeegyeztethető a büntetéssel, a pokollal, vagy mondjuk az utolsó ítélettel. Ezt a nézetet egészen jól és következetesen veszik védelmükbe a végtelen tolerancia önjelölt bajnokai, egészen addig, míg az illetőt nem éri valamiféle igazságtalanság. Mondjuk, valaki eléáll a sorban, nem adják meg neki az elsőbbséget, netán méltánytalanul sok adót kell fizetnie, ellopják a pénztárcáját vagy elfoglalják a helyét a színházban, hogy néhány enyhe példát említsek. Ilyenkor mindenki igazságot követel, mégpedig azonnal.

A Biblia szerzői számára a szeretet és az igazságosság vagy mondjuk ki, büntetés, nemcsak, hogy megfértek egymás mellett, de az egyik a másikból következett.

Jézus nem fogta vissza magát, ha igazságtalansággal találta szemben magát. Asztalt borogatott, korbácsot font vagy jól odaszólt, ha kellett. Utána pedig az életét adta haragja fogadóiért, legyenek templomi árusok, farizeusok vagy éppen római katonák. Haragudott rájuk, de szeretetét, az egyetlen feltételnélküli és teljes szeretetet, mégsem vonta meg tőlük. Ahogy tőlem sem.

Érdemes feltenni magunknak a kérdést, hogy vajon szeretnénk-e egy olyan világban élni, ahol senkinek nem kell számot adni a tetteiről? Akarnánk-e egy olyan országban élni, ahol mindenki saját akarata és vágyai szerint él, mindenfajta számonkérés nélkül? Hozzátéve persze, és ezúttal nem zárójelben, hogy mindannyian Isten szeretete és kegyelme által nyertünk megbocsátást. A tetteinktől teljesen függetlenül. Vagyis örök életünket ajándékba kaptuk.

Szóval hogyan egyeztessük össze Isten haragját a feltétel nélküli szeretettel? Miroslav Volf, a Yale Egyetem teológusa Horvátországban született és személyesen élte végig a délszláv háború borzalmait. Saját szemével látta ismerősei otthonának lerombolását, a templomok felgyújtását, a gyerekek lemészárolását vagy az asszonyok megerőszakolását. Korábban azt gondolta, hogy a harag nem összeegyeztethető Isten természetével, de rá kellett jönnie, hogy Istenről alkotott képe torz volt. Így ír ezzel kapcsolatos gondolatairól:

„Korábban azt gondoltam, hogy a harag nem méltó Istenhez. Elvégre Isten a szeretet, nem igaz? Az isteni szeretet vajon nem a haragon felül áll? Az Isten szeretet és Isten minden embert és teremtményt szeret. És Isten pontosan ezért haragszik némelyikünkre. Isten haragjával szembeni ellenállásom a háború utolsó járulékos áldozata volt korábbi hazámban, a volt Jugoszláviában. A becslések szerint 200 000 ember halt meg a délszláv háborúban és 3 millióan veszítették el otthonukat. Gyerekkorom falvait és városait lerombolták. A népemet éjjel nappal bombázták, a brutalitás pedig, amit egyesek elszenvedtek, máig felfoghatatlan számomra és nem tudtam elképzelni, hogy Isten ne haragudna ezekért. De számos egyéb példát is felhozhatnék. Gondoljunk Ruandára a 90-es években, ahol 800 000 embert mészároltak le 100 nap alatt. Vajon Isten hogyan fogadta ezt a vérfürdőt? Egy szenilis nagypapa rajongásával dédelgette a mészárosokat? Vajon elfogadta a vérontást, hogy meggyőzzön bennünket a népírtók alapvető jóságáról? Esetleg égtelen haragra gerjedt? Korábban lázadtam Isten haragjának a gondolata ellen, de rájöttem, hogy én magam lázadnék fel egy olyan Isten ellen, aki nem gyúl haragra a gonoszság láttán. Isten nem a szeretete ellenére haragos. Isten azért haragos, mert szeret.”

Annyira szeret, hogy azokért is meghalt, akikre a legjobban haragszik.

Ez a kérdés egyébként saját keresésemben is komoly szerepet játszott. Kamasz fejjel úgy gondoltam, hogy a világ teljesen értelmetlen, és mérhetetlenül igazságtalan egy mindent látó és tudó Isten létezése nélkül. A lelkem mélyén éreztem, hogy a világ nem ilyen, mármint nem értelmetlen, mégis leírhatatlan öröm volt teljes bizonyossággal tudni, hogy tényleg nem az. Az pedig már csak hab volt a tortán, amikor az is kiderült (Vigyázat, spoiler!), hogy Isten nemcsak mindent lát és számon tart, de mindent meg is bocsát. Eltöröl majd minden könnyet, nemcsak a szenvedők, de a bocsánatot nyert szenvedtetők szeméből is.2

 1. Zsoltárok 34:20 []
 2. “És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.” – Jelenések 21:4 []
Előző posztKövetkező poszt

54 hozzászólás

 1. Bennem Isten szeretetével kapcsolatban van – sok éve – olyan kérdés, amire nem sikerült olyan választ kapnom, amit elég “valódinak” éreznék.
  (Nem kötekedés. Valóban kínlódok ezzel a kérdéssel, úgy 15 éve.)

  Ma már apa vagyok.
  Én nem tudom elképzelni megoldásként azt, hogy amennyiben tanúja vagyok annak, hogy a gyermekemet kínozzák, megalázzák, stb., ha nekem lehetőségem és “hatalmam” van arra, hogy ezt megakadályozzam, ne tegyem.
  Nem tűnik megoldásnak az, hogy majd valamikor, utólag tegyek valamit, utólag büntessek. (Vagy ne, ha a tettes megbánta amit tett.)

  Szóval … ha Isten igazán szeret, akkor miért nem akadályozza meg a szenvedést?

  Milyen válaszok léteznek erre?

  Köszi.

  1. Kedves Julianus!
   Ez egy olyan kérdés, ami nagyon sok emberben, talán mindenkiben felmerül.
   Én azon a vonalon indulnék el, hogy mi van akkor, ha több gyereked van? Mi van akkor, ha éppen az egyik gyermeked okozza a szenvedést? Mi van akkor, ha az egyik gyermeked a másiknak okoz szenvedést? A megakadályozásnál hol húzod meg a határt? Ha Isten megakadályozna minden szenvedést (mert egyébként igenis előfordul, hogy megakadályozza), akkor szabad akarat nélküli robotok lennének csak a világon, akik kizárólag jót tehetnek. Én hiszem, hogy Isten egy olyan világot teremtett, ami a lehető legtöbb jót teszi lehetővé, miközben szabad akartot biztosít minden embernek.
   Ez a rövid írás is erről szól: http://idokjelei.hu/2017/05/a-szenvedes-problemaja/

   1. Kedves Thea!
    Köszi. 🙂
    Szerintem a kérdésed nem olyan nehéz. Létezik olyan megoldás, amikor nem úgy akadályozok megy valamit, hogy közben “lecsapok” a szenvedést okozó félre.
    A szabad akarat számomra egyébként is nehezen értelmezhető. Ha ebben a példában nézzük … hagyjak valami bűntettet megvalósulni azért, hogy a tettet végrehajtó szabad akaratát ne sértsem meg, miközben Ő megsérti a szenvedő alany (vagy alanyok) szabad akaratát? Amikor emberek között zajlik ilyesmi, akkor ezt bűnrészességnek is szokták tekinteni.
    Amit írsz, az pedig azt a kérdést is felveti bennem, hogy amikor mégis beavatkozik, akkor miért? Ott nem fontos a szabad akarat? Mi dönti el, hogy mikor fontos?

    Szóval, ez nekem most sem lett emészthetőbb, de köszi a gondolatot. 🙂

    1. Mindannyian a SAJÁT szabad akaratunkkal felelünk, abban van döntési lehetőségünk. A másikéban nem, dehogy, legfeljebb JOBBAT mutatunk neki annál,mint amiben éppen van …de akkor sem döntünk,nem dönthetünk helyette. És nem is manipuláljuk 🙂

 2. Isten és Jézus nem ismeri a haragot. Aki ezt állítja tévelyeg. Az Ószövetséggel meg ne foglalkozzatok mert ott nincs jelen Isten csak a Sátán.

  1. Gondolom Te az Újszövetséggel sem foglalkozol, ezért állítod az ellenkezőjét annak, mint ami ott le van írva.
   “Ő(Jézus) pedig elnézvén őket haraggal “Mk 3,5
   “Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede,”Mk 10,14
   “A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta. “Jn 3,36
   “És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;”

  2. Tudsz ám butaságokat írni Spanyzer !
   “Közel volt a zsidók páskája, Jézus is felment Jeruzsálembe. A templomban találta az ökrök, juhok és galambok árusait, és az ott ülő pénzváltókat. Ekkor kötélből korbácsot csinált, és kiűzte őket, valamint az ökröket és a juhokat is a templomból. A pénzváltók pénzét pedig kiszórta, az asztalokat felborította, és a galambárusoknak ezt mondta: “Vigyétek ezeket innen: ne tegyétek az én Atyám házát kalmárkodás házává!” Ekkor tanítványainak eszébe jutott, hogy meg van írva: “A te házad iránt érzett féltő szeretet emészt engem.” (János 2,16-17)
   “A teljes Írás (Ó és Új szövetség) Istentől ihletett, és hasznos arra, hogy megtanítsa nekünk, ami igaz, és hogy ráébresszen bennünket arra, hogy mi a rossz az életünkben. Kijavít minket, amikor rossz úton járunk, és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felszerelje az Ő népét minden jó cselekedet megcselekvésére.” (2Tim 3:16-17)

   https://www.gotquestions.org/Magyar/Biblia-harag.html
   http://divinity.szabadosadam.hu/?p=3790

  3. Az Ószövetségben nincs jelen Isten ? Hallottam már az őrült eszmefuttatást, hogy mert az Úr azt mondta a kígyónak:”ellenségeskedést vetek közéd és az asszony ivadéka közé”: ezt GONOSZSÁGNAK minősítik egyesek ! A gonosz legyőzése, annak ellenségének lenni nem volna JÓ ?

   Pártoljuk talán hitünkkel a gonoszságot ? Égbekiáltó bűnök tűrését szokták “Isten szemére vetni”sőt, nem is HINNI jóságában 🙁 Még mindig, még egy darabig tűr – ez igaz – mert hosszantűrő és kegyelmes.

   Amit előadsz, @spanyzer, az egy kenőcsös humanizmus és jó vége annak sokunk szerint NEM LESZ ! Mert Jézus azt mondta (az Antikrisztusra, akit majd sokan elfogadnak): “megtéveszti, ha lehet, még a választottakat is …”

  4. Elolvastam írásaitok, meg kell mondjam elbuktatok. Aki személyeskedéssel akar érvet lenyomni mások torkán az nem ismerheti az igazságot.Az igazsághoz nem fér kétség! A bibliában meg túl sok a “költői” túlzás! Amíg könyvből kell idéznetek és nem a szívetekből tudjátok mit kell mondani addig nem vagytok készen.

   1. Tudod mit Spanyzer ? Elbuktunk, de a te mércéd szerint és nem Isten mércéje szerint ! Jézus Krisztusé szerint pedig megállunk, még hozzá az Ő vére által, és Ő előtte ! De jó ez így nekünk. A szív teljességéből szól a száj, kiben mi van.

    1. Ezt jól mondtad! Azért óvatosan azzal hogy megmaradsz-e vagy sem.Kívánom úgy legyen ahogy elgondoltad!

    2. Úgy lesz, ahogy Jézus (aki Isten) akarta ! “És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van. A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (I.János 5,11-12)

  5. Bizony! Ha az emberektől elvárt szeretet ilyen: 1 Kor. 13,4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy:…, akkor az isteni szeretetnek is ilyennek kell lennie…

 3. Ha végiggondoljuk, Jézus passiója valóban a szeretet és a harag keresztútja volt… A szenvedések egyaránt ébreszthettek Benne haragot és szánalmat, sőt szeretetet irántunk.Ezen kettősség keresztezésére, keresztjére feszül fel az Ember, és ezt a keresztet Jézus Krisztus hordozza el minden tekintetben.Mi belehalnánk ebbe.Az okozná a végzetünket, hogy közben végleg megátkoznánk Istent.Ugyan Jézus is belehalt ebbe, de Ő tökéletesen csinálta végig.A folytatást mindannyian tudjuk…

  Érzelmek viharai tépték közben a testét és a lelkét, szeretet és harag kavaroghatott benne nagyon nagy erővel, olyan hatalmasan, hogy szerintem most azt mi el sem tudjuk képzelni.Pedig Ő ebben a rendkívüli viharban találta meg Istent. “Az igazság útján járok, és az igazság ösvényének közepén.” Érzett szeretet, haragot is közben.Talán váltakozva is, talán egyszerre is, ahogy a korbácsütések ördögi egymásutánisággal és ritmikussággal eltalálták; ahogy arra a békére gondolt, ami ezzel jön el a világra, és ahogy a szögek tépték a karjait és a lábait; és ahogy szakadt közben az addig ismert világ a darabjaira Benne és körülötte.És a szeretet és a harag pólusai keltette hullámzás Jézusba ütközve darabokra tépte az időt, a teret, a történelmet, a törvényeket…..végül elért egy olyan világba, ahol e két energia, szeretet-harag, végül örök érvényű tartópilléreknek bizonyult.És ahogy ezt a vihart is lecsendesítette a Megváltó Jézus, úgy a szeglet fejét adó kővé lett ugyanakkor, a sarokkővé, a zárókővé, a Kővé, amit az építők hiába vetetettek el. “A többi néma csend.”

  1. “Azért úgy láttam, hogy semmi sincs jobb, minthogy az ember örvendezzen az ő dolgaiban, mivelhogy ez az ő része a világban: mert ki hozza őt vissza, hogy lássa, mi lesz ő utána?” (A Prédikátor könyve 3:22)

   Nézd mindig Isten szeretetének / haragjának a napos oldalát! 😉 !Mert hiszen minek is lesnénk a sötétséget?Még ha a világosság a sötétségben fénylik is, attól még nem a sötétség a lényeges.

   https://www.youtube.com/watch?v=-FPQCop0BL0

 4. Az utolsó NAGY ARATÁS még hátra van. Milliók fognak megtérni Jézushoz Európában is . Sok elsőből lesz utolsó és utolsóból első. Bocsátsatok meg mindenkinek ne szennyezze be lelketeket a harag és a keserűség.

  1. Szia Valaki.
   Megtudnád nevezni azokat az igéket amik alátámasztják az milliók megtérésével történő aratást?
   Köszönöm

   1. Valaki nem válaszolt neked, de valaki mégis. Ám 8.11
    Igen, jönnek napok – mondja az Úr, az Isten -, amikor éhséget bocsátok a földre: éhséget, de nem kenyérre, szomjúságot, de nem vízre, hanem az Úr szavának hallgatására.

    Aztán: Ám 9.13
    Igen, jönnek napok – mondja az Úr -, amikor együtt jár a szántóvető és az arató, a sajtoló és a magvető, újbor fakad a hegyekből, patakzik minden halomból.
    Ám 9.14
    Népemet, Izraelt helyreállítottam: fölépítik a romba dőlt városokat és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és isszák a borát, kerteket telepítenek, és eszik a gyümölcsét. (Ez még nem teljes, de ALAKUL 🙂 )
    Ám 9.15
    Letelepítem őket földjükre (már megtörtént) soha többé nem tépik ki őket földjükből, amelyeket nekik adtam – mondja az Úr, a te Istened. (Szintén majd az ezerévben).

    Jézusban hívő zsidók SOKAN vannak már !

    És Joel: Szent István Társulati Biblia Joel könyve
    KNB SZIT BD RUF KG

    1. fejezet
    Szózat, amelyet az Úr Joelhez, Petuel fiához intézett. Halljátok ezt, vének, figyeljetek mindnyájan, ti lakói az országnak! Történt-e hasonló napjaitokban, vagy atyáitok napjaiban? >>
    2. fejezet
    Fújjátok meg a harsonát a Sionon, fújjatok riadót szent hegyemen! Reszkessen az ország minden lakója, mert elérkezik az Úr napja, már közel is van. A sötétségnek és a komor fellegeknek napja az, felhőnek és homálynak napja! Mint a szürkület, a hegyekre borul egy nagy és hatalmas nép; sohasem volt hozzá fogható, ezután sem lesz többé nemzedékek nemzedékén át. >>
    3. fejezet
    „Mindezek után kiárasztom Lelkemet minden testre. Fiaitok és leányaitok jövendölni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok meg látomásokat látnak. Sőt, még a szolgákra és a szolgálókra is kiárasztom Lelkemet azokban a napokban. >>
    4. fejezet
    „Bizony, azokban a napokban, abban az időben, amikor jóra fordítom Júda és Jeruzsálem sorsát, összegyűjtöm majd a népeket, leviszem őket a Jozafát völgyébe, és ítéletet tartok ott fölöttük népem és örökségem, Izrael miatt; amiért szétszórták a népek közé, s megosztották országomat. >>

    A harsonát vagy trombitát épp most fújják vö. Trump … 😀

 5. Én találtam egy logikai bukfencet. “Érdemes feltenni magunknak a kérdést, hogy vajon szeretnénk-e egy olyan világban élni, ahol senkinek nem kell számot adni a tetteiről? Akarnánk-e egy olyan országban élni, ahol mindenki saját akarata és vágyai szerint él, mindenfajta számonkérés nélkül?” Valóban nem szeretnénk, de ez van, ezt kell szeretni (vagy nem kell). Gondolom a példa az ítélet és számonkérés szükségessége miatt lett felvetve. Ami hasznos is lenne, nevelői vagy az áldozatokat védő célzattal. De hát ha mindenki (aki megérdemli) odaát lesz számonkérve és megbüntetve, hogy kerülhetjük el a világ az állandó bűn ismétlést, hogy lehet így tanulni vagy okulni a büntetésből ? Ha még az isteni számonkérésben sem hisznek (korábban a történelemben hittek, de nem nagyon látható bárminemű pozitív hatása). Az tiszta sor, hogy a “bűn zsoldja a halál”, de bárminemű büntetés (gondolok itt a pokolbéli kínzásokra is) mi célból lenne, aminek van egyáltalán bármi értelme ? Az isteni igazságszolgáltatás, hogy tud működni ha nem az emberi (földi) életben hat ? A másvilági lét már csak valami maradványa az életnek (üdvösség nélkül), egyáltalán milyen alapon áll (az emberi szellem elpusztíthatatlan mivoltának ostoba és okkult elméletében már nem hiszek) ? Mi a létének értelme ? Főleg ha igaz lenne az örök szenvedés tana. Mit is idézett Ted ? „És nem fogok gyászolni azon sokaság miatt, akik elpusztulnak; mert ők most már olyanok, mint a köd, és hasonlatosak a lánghoz és a füsthöz – felgyújtatnak és elégnek, és eltöröltetnek.” Hol van itt örök szenvedés (büntetés) ?

  1. Azt kell megérteni,hogy a parancsolatok nem azért vannak hogy ha annak ellenében élünk akkor ‘Isten jól megbüntessen – hiszen csak arra vár’ mondták többen, a teljesen hamis Isten-kép birtokában.
   Jónak lenni JÓ: AZ ÁLDÁSOKAT AKKOR NYERJÜK EL, ‘AUTOMATIKUSAN’ HA megtesszük, amit az Úr megtanított épp a parancsolataival.
   Meg kell érteni,hogy azzal gazdagszunk ha adunk. Ha bántasz bárkit is, önmagaddal “szúrsz ki” ezért a szentek hitének és állhatatosságának alapja “aki mást fogságba visz, fogságba kerül, aki karddal öl, kard élén kell elhullania” (Jelenések 13.9-10) vagyis pontosan attól a kardtól amit MEGFOGOTT (és másra irányította( !
   Így aztán milyen könnyű áldásokban járni 🙂 ! Nem kell senkit bántani (kardot fogni) sőt, meg kell bocsátani – mindent, hiszen aki tette önmaga ellen tette szegény – a megbocsátással fakad fel az élő víz a lelkedből, akkor kapsz te is bocsánatot …
   Ezt mondta az Úr: ‘”az én igám édes, a terhem KÖNNYŰ” ! 🙂 ÁMEN !

 6. 4Ezra.7:61

  „És nem fogok gyászolni azon sokaság miatt, akik elpusztulnak; mert ők most már olyanok, mint a köd, és hasonlatosak a lánghoz és a füsthöz – felgyújtatnak és elégnek, és eltöröltetnek.”

 7. Akkor, mikor….

  Mikor gyászzene hömpölyög az égből,
  s templomi harangok törnek darabokra,
  mikor tornyok dőlnek madarak röptétől,
  s lángra kap ismét Mózes csipkebokra,

  mikor reng a föld, hullámzik a bőre,
  s mint részeg, tántorog mind a bűnös város,
  mikor a tűz és víz zúdulnak karöltve,
  s rothad az éden: kertje bűzös, sáros,

  mikor a holtak sírgödröt temetnek,
  s az élők fekszenek gyertyás ravatalon,
  mikor tűzbe buknak ezeréves szentek,
  s bűnöst tömjénez hites imamalom,

  mikor az anyák gyermekhúst árulnak,
  s fiú gyaláz meg tiszta lelkű anyát,
  mikor mennykapuk örökre zárulnak,
  s Krisztus tagad meg Szentlelket, s hű Atyát,

  mikor kifordul a Föld magmás gyomra,
  s a Hold mindörökre sarló marad,
  mikor a vén Tejút fröccsen csillagokra,
  s feketelyukra antianyag tapad,

  akkor megérted a Mindenség rendjét,
  s a teremtett Világ kódolt törvényeit,
  akkor meghallod majd a Végtelenség csendjét,
  s érzed a Káosz rejtett örvényeit….

  2016.11.06. Csorba Tibor

   1. Kedves Éva! Bocsáss meg nekem a sajátos világnézetem miatt – megszenvedtem érte. Ha pedig a hiányos műveltségemre utaltál, azt külön megköszönöm! Egy egész élet kevés ahhoz, hogy a szándékoltan téves és rendkívül hiányos iskolai oktatás deficitjét az ember bepótolja. Talán életem utolsó negyedét kezdtem (statisztikailag), még van reményem.
    Azt persze mély tisztelettel megköszönöm, hogy olvastad a versem. Thea is fogadja hálámat, hogy megtűr a honlapon.
    Ha gyanús is vagyok, a lelkiismeretem tiszta: katolikus vagyok, vallásos nevelésben részesültem, 8 évig ministráltam. 50 éve keresek választ sok kérdésre. Most már sejtem, hogy nincs mindenre válasz – az emberi elme egészen elképesztő mennyiségű és jellegű kérdést tud feltenni, de meglepően kevésre tud válaszolni.
    Szeretettel: Tibor

    1. Kedves Tibor!Ne aggódj, mindannyian gyanúsak vagyunk. 🙂 Máskülönben meg, azt tudom még hozzátenni, hogy szerintem egyáltalán nem szükséges szabadkoznod.Elgondolkodtató a versed.Egy csipetnyit, pont kellően, pajzán ugyan, de nekem teccik.De látod, sajnos a vallásos érzékenység komoly dolog.Mint a vakbélgyuszi.Minél inkább kötve van valaki dogmákhoz, annál érzékenyebb.És minél inkább érzékeny, annál dühösebb tud lenni.Persze, szigorúan csak szeretetből, ahogy ezt a jelen cikk is meglebegteti… 😉

     Mert inkább kell babona,
     mi a vallásnak lakoma.
     Komfortzónába bezár,
     olyan, mint a heti bazár.
     Nem kell ide eredeti,
     csak a régi, csak az ósdi…
     Csak a régi megszokott,
     De Isten ott nincs; megszökött…
     Babona…
     Dogma…
     Ima…
     De mindez,
     csak megszokásból.
     Nem félünk a Messiástól.
     Hisz’ asse biztos, hogy létezik!
     Kő templomban Őt nem hiszik,
     ott van aki bort iszik.
     Aki a pulpitusra is kiáll,
     s onnan vizet prédikál…

    2. Kedves Tibor ! Egyetértek veled és tisztelem, hogy beismered (ahogy én is ezt teszem) elméd értelmének végességét, hogy nem érthetjük meg az érthetetlent, sőt amit igen azt is tükör által homályosan. A versed pedig lenyűgöző, még ha oly sötéten is mutatja azt ami oly sötét. Azt tudnod kell (bár sejtem, hogy nem fogok újat mondani), hogy semmilyen földi egyház és szervezet nem tart meg, nem ad semmi örök életre elegendőt, csak Jézus Krisztus hit által személyesen átvett kegyelme !

    3. Tetszik ez az Oszkár féle fricska, vág mint a jó éles bicska ! 🙂

    4. Jöhet minden Arpiel, UGYE, ami vág egyet “a katolikusokon” – még ha nem is ismered a LÉNYEGET ?! Tessék, itt egy “pulpitus” meg a víz https://mno.hu/belfold/kocsmabol-epitettek-templomot-csevharaszton-2410976?utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email jah, most meg jön a “nem a cselekedetek üdvözítenek” ! Nem is azért. A szeretetért. És ebből a faluból nem visznek gyermeket a szegénysége miatt intézetbe !
     —————————————
     A “Krisztus tagad meg … ” kezdetű sorra gondoltam, és arra, hogy a Szentlélek elleni bűn nem bocsátatik meg, minden más igen ! Ne tessék Őt használni a rendjéből kizökkent világ leírására 🙁 és akkor ez “dogmatizmus” meg … amit szoktatok mondani. DE hogy mi van a katolikus kőtemplomban, nem tudjátok 🙁 Akit jelöl az örökmécs !

     https://www.youtube.com/watch?v=cfGi2_NMGrg
     https://www.youtube.com/watch?v=J14SQWtl1O0
     mert Istennek semmi sem lehetetlen !

  1. Pusztaság, micsoda pusztaság, lesz egyre rosszabb

   http://3.bp.blogspot.com/-K-2xUQCIsE4/Ttqx98HAjkI/AAAAAAAABvQ/NHGPnqNcljQ/s320/worldwidewarning.png

   Pusztaságban élek, mert hol virág nyilik azt széttapossák,
   Hol igaz szeretve szeretetben élnének az nem kell már,
   Hol igaz őszinte szív, erényes alázatos nem kell már,
   Amannyira kellene nekünk a harmadik világégés talán,
   Mely minden életetszerűt feléget, pusztító tűz gyanánt?
   Mely mindent, mi életet ad feléget, pusztító tűz gyanánt?

   Pusztaságban élek, kevés pislákoló fényecske világít,
   Olyannyira kevesen értik mindannyian teremtmények,
   Maréknyi por az életszakasz vonalának a tengerén,
   Mely nem tesz kivételt, visz aggot, fiatal gyermeket…

   Pusztaságban élek, hol kevéske szeretet alig látszik,
   Mindannyian rohanunk, de mégiscsak hova talán?
   Mindannyian teremtények vagyunk, teremtők soha,
   Ezt olyan kevesen érteni akarják meg idehaza már.

   Pusztaság, micsoda pusztaság, lesz egyre rosszabb,
   Nagy Figyelmeztetés Szentlélek által tehet világ javára,
   S mikor megtörténik kőszívek szeretetben megolvadnak,
   Bűnbánatban szívek mérhetetlen bilincsei leoldódnak,
   S nem játszanak teremtőt teremtményként úgy ám.
   S nem játszanak teremtőd teremtményként bíz ám!

   2017.szeptember 3. 15:10

   1. “Merjünk kicsik lenni!”
    Mintha ehhez kéne
    bátorság…
    Távolság
    lenne ember
    és Isten között?
    Megkötözött
    téged is
    a félsz,
    s az, hogy
    élsz
    nem végtelen csoda talán?
    De végtelen.
    És csoda.
    Nem holmi
    mazochista iskola.
    Isten képére lettél
    teremtve,
    erre te
    begerjedve
    kérdőjelezed meg e Teremtést?

    Mester és tanítványa
    nem különbek egymástól…
    Nem lesz neked sem jobb
    az önsajnálattól.
    Aki teremtett minket
    gyermekének nevezett.
    Ne feledd!
    Teremteni teremtettél,
    mert a teremtés élet.
    Méghozzá
    férfiélet!!!
    Nálad meg beszűkült
    erre, hogy “végítélet”…
    Örülj inkább,
    s ne jajgass,
    azért van szád,
    hogy mondhass
    “igazat, tisztességeset,
    igazságosat, tisztát,
    kedveset”.

    Isten a Kedvesed.
    Gondold újra versedet.
    Kérlek…

 8. Isten végignéz több világraszóló öldöklést és kegyetlen mészárlást, ahol sok-sok emberrel még a keresztre feszítésnél is sokkal véresebb horror esik meg… Például, ahogy a cikkben is elhangzik, a gyermekek lemészárlása!A Jóisten végignézi mindezt, hiszen Ő mindent lát, ahogy a cikkben ezt szintén olvashattuk, dúl-fúl haragjában azokra akikért a Fiát küldte meghalni (!!), majd ezzel egycsapásra kegyelemmel ítélkezik a gyerekgyilkosok felett………akikért dühösen áldozatot hozott az Ő Egyetlene személyében… Tehát, Ő ugyanúgy és hajszál pontossággal meghalt az inkvizítorokért ahogy azok áldozataiért, hiszen mindentudó és végtelenül igazságos.Aztán a bűnök elkövetőinek megkegyelmez nagy haragjában.Vagy haragszik rájuk nagy kegyelmében?… Igen, ennek aztán tényleg sok értelme van! 😀

  1. Nem, nem azzal egyidőben hiszen a megbocsátás nem jár a gyalázatos tettekért AZONNAL de utána sem, kedves Oszkár ! Jézus az összes bűnökért meghalt, de a megváltás “csak” fel van KÍNÁLVA ! bűnbánattal és köszönettel lehet elfogadni …

    1. A cikkben az Isten haragja és szeretete közötti látszólagos ellentmondásra próbáltam összpontosítani, nem a megváltás mikéntjére. Nincs az a bűn vagy bűnös, akinek Isten ne bocsátana meg, ha Hozzá fordul, de ez nem automatikus. A megbocsátást vagy megváltást Isten mindenkinek felkínálja, de, aki nem fogadja el, sőt, köszöni, nem kér belelő, vagy azt gondolja, hogy nincs szüksége rá, arra nem erőlteti rá. Nem azért mert Isten nem bocsátott meg, hanem azért mert nem fogadta el a megbocsátását.

     “Boldogok, akiknek megbocsáttattak hamisságaik, és akiknek elfedeztettek bűneik. Boldog ember az, akinek az Úr a bűnt nem számítja be.” Róma 4:7-8

    2. Illetve létezik egy ‘rejtélyes’ kivétel:
     “Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek. Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik.” Máté 12:31-32
     Sok elmélet létezik erről a rövid részről. Szerintem ez pont arról szól, amit fent is írtam. Az egyetlen dolog, ami a megváltás és egy ember között állhat, az az, ha elutasítja azt.

    3. Kedves Thea!Világos egyébként, hogy mire szerettél volna rámutatni az írásodban, ami valóban nem érinti a megváltás mikéntjét.Az más kérdés, hogy nyilvánvaló szándékod ellenére ezek a bizonyos látszólagos ellentmondások csak még markánsabb látszatot nyertek.Ugyanis amíg önmagadban nem sikerül ezeket feloldani, addig nem is fogsz tudni világosan beszélni ilyesmiről.

     Például, itt most megjegyezted, hogy Isten nem erőlteti senkire a megbocsátását.Miközben nem régen éppen te vetetted fel ezeket: “Az igazság pedig elég fontos ahhoz, hogy akár intoleránsnak is tartsanak miatta.Ha például egy haldokló tolakodásnak veszi, ha valaki gyógyírt ajánl neki, akkor ezt soha ne is tegyük meg?Az öngyilkost hagyjuk tenni a dolgát, mert csak erőnek erejével lehetne megakadályozni?” (Az erkölcsi semlegesség mítosza; 2017/08/08 – 19:07)

     A végletes gondolatmenetek miatt nem sikerült igazán kifejezned jelen cikkeddel azt, ami a célod volt eredetileg.És ez így is marad, amíg rá nem ébredsz arra (amit ezek szerint már felismertél), hogy ugyanúgy, ahogy az Isten haragja és szeretete nem egymást kioltó, úgy ez az “erőltetés” és életmentés sem áll ellentmondásban.Ellentmondásban csak a fogalmak állnak és az a gondolkodásmód amelyik fogalmakat pörget.Benzinnel nem lehet tüzet oltani.

    4. Szia Oszkár!
     Köszi, hogy emlékeztettél erre a korábbi gondolatomra. Tényleg jó emlékezni erre. De szerintem ezzel együtt megállja a helyét, amit írtam, mert bár valóban mindent megteszünk, ahogy Isten is, hogy elérjünk valakit, a végén, senkinek se tolhatunk le semmit a torkán az akarata ellenére. A haldokló a tolakodásunk ellenére is visszautasíthatja a gyógyírt, az öngyilkos pedig megöngyilkolhatja magát, amikor már nem vagyunk ott.
     Ami pedig a fenti gondolatmenetet illeti, bennem nincs ellentmondás. Lehet, hogy valóban nem sikerült jól kifejeznem, de már amikor írni kezdtem tudtam, hogy ez egy olyan cikk lesz, aminek a hozzászólásokban kell kiteljesednie és örülök, hogy láthatólag eszerint alakul.
     Egyébként a szeretet és a harag összhangja többgyerekes anyukaként nem is igen lehet kérdéses számomra 🙂

    5. Kedves Thea ! Aki elutasítja a megváltást, az nem a Szent Szellemet utasítja el (kvázi káromolja), hanem Jézust ! Ezt a protestáns értelmezést nem osztom (ami inkább úgy született, hogy nem fért a kiagyalóinak teológiájába az eredeti jelentés, konkrétan az üdvösség elveszíthetetlenségének tanának butasága miatt, és ilyen túláltalánosított magyarázattal kenték el ennek az igének a magyarázatát). A Sz.Sz.-et csak az tudja káromolni, aki találkozott vele, aki (fel)ismeri ! A hitetlenekre vagy direkt meg nem térőkre ez nem áll ! Az első Sz.Sz. káromlók a Farizeusok voltak (nem mind), akik felismerték Jézust és a benne lévő Sz.Sz.-et is, de ellene törtek, nem csak azért mert féltették a hatalmukat, hanem mert sátán magvából valók voltak (ahogy ezt Jézus félreérthetetlenül közli is). A gyakoribb eset az, mikor valaki visszautasítja a Sz.Sz.-et és a megváltást is, a hitét elhagyja a megtérése után, ő lesz az aki kiesik a kegyelemből. Nem Isten vonja meg a kegyelmét, hanem az ember a szabad akaratából lép ki abból, még ha ki is volt választva.

    6. Többgyerekes anyukakén, gondolom, ezt már hallottad: Aki mondja másra, az mondja magára. 🙂 Vagyis, az ellentmondásos akkor inkább én vagyok kettőnk közül.Na jó, mi tagadás, minden ember ellentmondásos.Ha úgy tetszik, önmagával meghasonlott.Hiszen jelen cikked megírására is ezért volt szükség… Di-abolos, a Kettős, jól kitolt velünk. 🙂 Azóta két-ségeskedünk és nem vagyunk egész-ségesek, hanem fél-ek vagyunk.És ebben rejlik Krisztus törvényszerű szükségességének a lényege is.Mindannyian egésszé, egészségessé válunk Őbenne, Ővele, mert Ő az, akit a Doktornak szólíthatunk, Akiben egyesülünk; pontosabban, Akiben megértjük, hogy sosem voltunk elkülönülve, habár a fél-elemeink és a két-ségeink ezt látszanak igazolni.

     Jézus éppen azért jött, hogy összehozza, egyesítse, kibékítse az embert…….önmagával.Láthatjuk, hogy erre azért van szükség, mert Isten megváltásának és megbocsátásának útjában mi magunk állunk.Nem Sátán, meg az illuminátus, nem Joel Osteen meg ilyesmi… Ahogy itt most ki is derült.Mert ha mi nem fogadjuk el ezeket az ajándékokat, ugye, mi magunk vagyunk a saját megváltásunk akadálya, nem az ördög.Láthattuk.De ha mégis az ördög a hunyó, “van Aki azért jelent meg, hogy az ő munkáit lerontsa” –
     akár bennünk, akár a templomokban, akár a gyülekezetekben… Jézus éppen ezért jött, hogy önmagunktól mentsen meg minket.Minden gonosztól meg tud minket óvni Isten, de önmagunktól meg pont nem?Ő ne tudna erről a 22-es csapdáról, és pont Ő ne lenne felkészülve rá?Na, akkor nagyot fogunk majd csodálkozni, csak figyeljünk, és ne veszítsük el a hitet!… 🙂 Nem baj ha elveszítjük. “Ő akkor is hű marad”.Erre a végtelen csodára csak Jézus Krisztus képes, minden másra pedig ott van Buddha. 😉 🙂

    7. Oszkár, ha jól értettem te pont az üdvösség elveszíthetetlenségét írtad le a mondandód végén ? Mert ha igen, akkor Isten még sem veszi figyelembe a szabad akaratunkat akkor ha valaki szándékosan lemond Jézus kegyelméről és vele szembefordul (megismerése után) ? Tehát a megtérés után, lehetetlen visszaesni azon állapotba, amibe korábban voltunk ? “Ha hűtlenek vagyunk, Ő akkor is hű marad…” De az van előtte az igében: “Ha türelmesen kitartunk, Vele együtt fogunk uralkodni. De ha megtagadjuk őt, Akkor ő is megtagad bennünket.” Ergo: aki el akarja veszíteni a kegyelmi ajándékát, el tudja.

    8. Árpiel, én abban hiszek, hogy a “menekülőutat”, az élet útját, a megbocsátás útját, tehát az Utat magát, amit Isten bocsájt a rendelkezésünkre, mindenki szabad akaratából fogadja el.Megértjük ezt, ha sikerül lecsendesítenünk magunkban a dualitások okozta vihart, és a fortyogó gondolatok áramoltatása helyett a letisztult szellemünk tükrén hagyjuk megcsillanni azt, ami valójában is van és létező.Ez a fajta tapasztalat nem felszínes megértéshez vezet.Igazad van, ott van az Írás. Azonban sosem a szakácskönyvet esszük meg.Hanem megízleljük magát az ételt.Az ételt, amiben minden részletes hozzávaló egybefőtt, és végleg feloldódott valami olyasmiben, amit többé már nem hagymának, karajnak, zellernek, sónak nevezünk.Csak élvezettel elmerülünk az étel ízvilágában…

    9. “Nincs az a bűn vagy bűnös, akinek Isten ne bocsátana meg, ha Hozzá fordul, de ez nem automatikus. A megbocsátást vagy megváltást Isten mindenkinek felkínálja, de, aki nem fogadja el, sőt, köszöni, nem kér belelő, vagy azt gondolja, hogy nincs szüksége rá, arra nem erőlteti rá. Nem azért mert Isten nem bocsátott meg, hanem azért mert nem fogadta el a megbocsátását.”

     Thea! Egy kivétel van: A SZENTLÉLEK KÁROMLÁSA, SOHA NEM NYER BŰNBOCSÁNATOT!

 9. Little Pebble levele Isten népéhez 2017. szeptember 15.

  Sokan nyugtalankodnak a közelgő Figyelmeztetés, a III. világháború, és az utolsó idők katasztrófái miatt. Miként kapcsolódnak ezek a Dániel Könyve, és Szent János Jelenések Könyve kijelentéseihez?
  Ti ne legyetek összezavarodva a sok Figyelmeztetésről szóló üzenet miatt – amely bár hamarosan jönni fog – de előtte még sok más eseménynek kell bekövetkeznie. Jegyezzétek hát meg a következőket:
  A Nagy Háborúnak kell jönnie először.
  A Közel-Kelet Iránnal, Izraellel, és más nemzetekkel.
  Háború Európában, és orosz invázió.
  Háború Ázsiában – Észak,- Dél-Korea, Kína, Oroszország, és az USA beavatkozásával.
  Támadás az USA-ban.
  Háború Dél-Amerikában.
  Támadás Japánban; Ausztráliában.
  Mindeközben hatalmas vulkánkitörések és földrengések világszerte.
  A gazdaság, és a pénzügyi rendszer összeomlása.
  Az Antikrisztus megjelenése.
  Ezt követően lesz a Figyelmeztetés, miután a pápa már elmenekült Rómából. Előzőleg azonban megtörténik az Egyházszakadás.
  Tehát a felsoroltak mind megtörténnek a Nagy Figyelmeztetés előtt.
  Ezért kell otthonaitokat felkészíteni, és gondoskodni élelmiszeretekről, ivóvizetekről, illetve ha lehetséges, vidékre költözni, ahol magatok termelhetitek meg szükségleteiteket, és alakíthattok ki megfelelő menedékhelyeket. Ezekben, és ehhez hasonló imaházakban fognak majd miséket mondani szerte a világon. Ezek lesznek majd az utolsó idők katakombái, ahol túléli a Hit az Antikrisztus egyházüldözését.
  Ez az Egy Világegyház,- és Világállam idején történik, amikor a Fenevad bélyegét beültetik a kéz, vagy a homlok bőre alá.
  Ennek a Wormwood üstökös, és az Elragadtatás vet majd véget.
  A második három napos sötétség elteltével pedig elérkezik Jézus második eljövetele.
  Ámen.

  1. http://uzenete.blogspot.hu/2015/07/little-pebble-uzenete-az-egesz-vilag.html
   Ez most komoly ? Egy ilyen népvallásos tömegbabonás álprófécia, amit ez a kaotikus kisöreg oszt, ez kell a birka tömegnek ? Ez hiteles neked ? A katolikus egyház ontja magából ezt a világvége váró, figyelmeztetős, szüzanyás, angyalos maszlagot, ami nem más, mint sátán nagy vicce, amivel megtréfálta (de csúnyán) az ős kereszténységet. Ez most már könnyen megy neki, a több évezredes vallásos agymosás és hagyományozás elég masszív tömeghatást ért el. Az álkeresztény brend úgy áll mint egy ősi kőfal, de nem fogja elkerülni a teljes összedőlést, mert parázna és korrupt kezdettől fogva, és a naiv hiszékeny tömegek megvezetője. A fent felsorolt “próféciák” is annyira szánalmasak. Gyorsan végigsorolja majd az összes kontinenst, hogy ott háborúk lesznek, így valami csak bejön belőle, a szokásos unásig ismételt jeleket persze nem lehet kihagyni (chip bőr alá való beültetése, ami szinte biztos, hogy nem lesz a fenevad bélyege), de a vicc az a pápa elmenekülése az anti elől, mintha valami ellenségek lennének. 🙂 Wormwood üstökös, hogyne. Ilyen nincs is (a hülye csillagászok legalábbis nem tudnak róla). Nekem speciel a hócipőm tele van ezekkel az önjelölt kaotikus prófétákkal, akik szaporodnak mint fán a gomba és jól szörföznek vagy akár keresnek is ezen a szellemi kortüneten.

   1. Wormwood http://www.millenniumprophecy.com/science2.jpg

    Tehát akkor nem létezik, mint ahogyan nem létezik a Bahamákon történtek, nem létezik Nagy-Britannia megtérése, nem létezik Katalónia szigetként kiemelkedése a Fenevad területéről menekültek keresztények részére, s nem fog lenni a Balti-tengertől a Kaszpi-tengerig élhetetlen sivatag, pedig a palagáz azt fogja okozni, Arpiel ha nem tudnád… S még annyi minden, ami elképzelhetetlen emberi szemmel, de meg fog történni, hiába tagadjuk, hogy ennyire nem vagyunk bűnösök, hogy ezt illetnénk. Akkor vegyük a legalapvetőbbet, ki nem hazudott már, gondolattal, szóval esetleg cselekedettel? Nagyon alaposan gondold át, mert egyikünk sem igaz minden pillanatban, ha nem imádságos lelkülettel kezdi a napot.

    1. Nézd, először is bocsánatot kérek ha téged személyesen megsértettelek. Nem te vagy a haragom tárgya, hanem a kaotikus hamis egyház. A jól ismert történelmi okokból és a bukott szellemi rendből való származása miatt. A szememben (és hiszem, hogy a többségi újjászületett hívők szemében is) te ennek a megtévesztő nagy paráznának vagy a sokmilliomodik megtévesztettje, Isten kegyelme mellett (üdvösséged alapjait neked kell ismerned, ha ismered személyesen Jézust). Az állítólagos próféciára visszatérve pedig válasszuk szét a búzától az ocsút. A Jelenések könyvében sok homályos és nehezen érthető részlet van arról a hét évről mikor az antikrisztus fog uralkodni és megtörténik a nagy nyomorúság is. Ennek az embernek a látomása vagy mije, vagy a Szent Szellemtől van vagy nem. Azért kételkedek benne, hogy tőle lenne, mert ismerve a rendszert amibe a fenti ember benne van, nehezen feltételezhetjük, hogy tényleg mélyen közeli kapcsolatban állna az Isten szellemével, de ezt a látszat prófétálást már annyiszor tetten értük katolikus körökből és annyiszor egyértelmű volt, hogy fals a dolog (Vassula, Maria Divine Mercy stb.), és biztos hogy még több lesz. Az a csillagászati ábra amit linkeltél is egy rossz vicc. Nibiruval meg az ismeretlen “Wormwood” üstökössel. A csillagászoknak az ilyen ábráktól és dolgoktól megy föl a vérnyomásuk. Tudom, hogy ez az égitest a Jelenésekbeli “Üröm” akar lenni, de ilyet én is ki tudok találni 1 perc alatt. Viszont nem rajzolnám úgy, hogy az üstökös körül keringjen a Nibiru. Ez már ezo-kontósan is dilettantizums ! 🙂 Amiket felsoroltál (pl. Nagy-Britannia megtérése meg a többi), azokat nem is értem, mert senki nem tud róla, egyszerűen képtelenségek, illetve ha próféciák akarnak lenni, akkor meg előre honnan tudjuk, hogy meg fognak e történni ? Mert ez a számdra hiteles kisöreg mondta ? Na ez a rossz vicc ! Az Istentől jött szolgálati prófétálás paródiája. Mutass olyan próféciákat, amiket Istentől tudott és szépen rendjében bekövetkeztek. De sajnos ez sem biztosíték arra, hogy Istentől volt, hisz sátán is elég jól előre tudja a menetrendet, történéseket. Neki sokkal népesebb jós csapata van. Isten szuverén, elvileg adhat bárkinek kijelentést, próféciát, de hű is a Bibliából megismert önmagához képest, és így a prófétálásnak is megvannak a maguk szabályszerű alapjai, elvei, kritériumai.

    2. Arpiel levezessem neked azokat az összefüggéseket, amelynek ismeretanyaga részben már látszik? Akkor kezdem a Pebble testvér levelével…
     A Közel-Kelet Iránnal, Izraellel, és más nemzetekkel. =MédBabilon
     Háború Európában, és orosz invázió.= Eldöntik, hogy melyek merényletek, s melyek nem? Lesznek aztán majdan olyanok, amelyeket cenzúrázzák; Orosz invázió egy tág fogalom, Oroszország mind a mai napig nem lett felajánlva a két szívnek, mert a két szív már egyesült. Senkit ne tévesszen meg az, hogy milyen burokban hirdetik a kommunizmus irányát, hazánk se kivétel, de ebbe se menjünk bele, ha érdekel elolvasod: http://andre.bloglap.hu/cikkek/minden-politikus-kommunista-64695
     Háború Ázsiában – Észak,- Dél-Korea, Kína, Oroszország, és az USA beavatkozásával= A koreai rakétatender mellett van egy még súlyosabb, ebben három atomhatalom érdekelt, mindegyik akarja Kasmírt, ahol ha tudod minek a lelőlehelye, akkor már érted minden rosszban Oroszország és USA egy követ fúj.
     Támadás az USA-ban= Mint értesülhettél róla a fehérek létszáma drasztikusan csökken az Egyesült Államokban, s ha Alaszkát vissza kell adnia jogos tulajdonosának Oroszországnak, akkor lesz értelme a 2017. augusztus 12-én kezdődö tüntetéssorozatnak, melyre 2017. szeptember 14-én határozatot adott ki a fehérek ellen a kinevezett egyesült államokbeli elnök.
     Háború Dél-Amerikában= Olajban gazdag Venezuela, erre az olajra áhítózik az USA és szövetségesei, na most ott van a BRICS nevű gazdasági csoportosulás egyik érdekövezete, …
     Támadás Japánban= Nagyon sok ország irigykedik Japán eredményeire, irigykedik a japánok múltjára, s hogy bedönthessék a gazdaságát, pár eltévesztett atomtöltet Koreai-félszigetről majd oda fog csapódni, s akkor megtapasztaljuk a japán harcstílust, amely még vérengzőbb lesz, mint a II. világégésnél
     Támadás Ausztráliában= Ezzel nem tudok mit kezdeni, mivel az ország javarésze a Nagy-Homoksivatag, s ott hogy miket műveltek arról még fogalmam nincsen, de lehet ha belegondol az ember, hogy a Szaharának valamikor milyen gazdag élővilága volt
     Mindeközben hatalmas vulkánkitörések és földrengések világszerte= 3 megavulkánt ismerünk, egyik a Szent András törésvonalnál helyezkedik el, Yellowstone Nemzeti Park javarészén, a másik ami közelebb van a Hátságon, ahonnan lényegében indulnak a hurrikánok, a harmadik ismert, Nápoly mellett, nem a Vezúv, annál tízszerte erősebb, ha kitör, van még bizonyára több ilyen szupervulkán-képződmény, de fogalmam csak ennyiről van, s sejtésem 1973-as Szibériában valószínűleg levőről.
     A gazdaság, és a pénzügyi rendszer összeomlása= Az már összeomlott 1973-ban, amikor az aranyfedezet helyett papírpótlékokat gyártottak…
     Az Antikrisztus megjelenése= Ki lehet az, ki ápol jó viszonyt a hamisprófétával, nem kell a sok megtévesztés, hogy a politikusok közül melyek viselkednek az antikrisztusian, ebből a leggazdagabb, Lucifer fia, maga az Antikrisztus… Hogy mely politikusokra illik leginkább, egyre többre…, mivel annyi bálványtemplomokat építettek 1967 óta…
     Ezt követően lesz a Figyelmeztetés, miután a pápa már elmenekült Rómából= Ezzel nem tudok mit kezdeni, mivel 2pápa van a katolikus berkekben…
     Előzőleg azonban megtörténik az Egyházszakadás= http://andre.bloglap.hu/cikkek/ezert-nem-foglalkozok-a-frissules-aktualizalasaval-65118/

   2. Szia,

    a chip valóban az antikrisztus bélyege, mert az USA-ban már ültetik be az emberek kezébe,ez az obamacare,RFID chip.De tudod az nagyon érdekes h a legnagyobb jósok is orosz támadásról írtak Európában, ezeket a jóslatokat régóta ismerem,és azt kell h mondjam egyeznek Jézus Krisztus üzeneteivel.A pápa elvileg haláláig pápa,ilyen nincs h csak úgy lemond, régen is megöregedett a pápa és még sem mondott le.Mivel Benedek még él,a mai napig Ő a Katolikus Egyház igaz feje, ez a másik meg egy undorító kereszténygyűlölő liberális köcsög,Ő a hamis próféta, és valóban hamis is,mert neki nincsen joga ahhoz h Isten törvényeit megváltoztathassa,gondolok itt a melegekre,az azonos neműek házassága nem elfogadott Isten szemében, vagy pedig az abortusz,az eutanázia,védi az iszlámot stb stb. A pápának valóban el kell menekülnie, csak nem annak aki nem odavaló,hanem Benedeknek, mert Őt lemondatták.Egyszerű a válasz, a szabadkőművesség beáramlott az egyházba.És sajna mi is fenékig ülünk a szarban.Imádkozz inkább, h ne haljon meg kb 5 millió magyar, mert én imádkozom mindennap ezért, és inkább az én életemet vegye el, és ne ártatlan gyerekekét.És közel vagyunk a dátumhoz. Minden jót neked!

    1. Szia,

     Véleményem szerint is az RFID chip, az antikrisztusi bélyeg, viszont jelenleg melyik a valódi antikrisztus a 4 közül, vagy lesz még ezeknél is aljasabb? A hamispróféta melyikkel ápol barátinál is jobb viszonyt, ez a legnagyobb kérdés, tehát melyik az aki Lucifer fia, a többi csak beosztott a káoszhadműveletben. Van egy nagyon jó összeállítás a http://kla.tv/hu -n, de még ott is 8500 galádot emleget az írás, de arról nem szól hogy kik azok a rejtőzködő személyek, hány közüle magyar, s lehetne folytatni az elemezgetést. Egy bizonyos, mindegyiket már nem lehetséges megmenteni, mert már Magyarországon is fizetnek kézbe ültetve vele, s sok európai kormány tagjai ugyanúgy rendelkeznek vele, jelenleg Észtországot szemelték ki kutatási zónának, mivel ott a legkevesebb a készpénz forgalom: http://www.portfolio.hu/gazdasag/forradalom-zajlik-egy-kis-europai-orszagban-nyolcszorosara-nohet-az-allampolgarai-szama.262613.html Senkinek nincsen joga elvenni abból a Bibliából, amely mindannyiunk lelkébe bele van égetve, sajnos ezt kevesen tudják, de most már a hamispróféta továbbment, http://andre.bloglap.hu/cikkek/ezert-nem-foglalkozok-a-frissules-aktualizalasaval-65118/ ezek után még aki ellene mond az Amoris Laetitianak: https://onepeterfive.com/cardinal-muller-people-working-curia-living-great-fear/ (Ugyanez folyik egyes teológiai fakultásokon is – ha valaki bármi megjegyzést vagy kérdést tesz fel az Amoris Laetitia-val kapcsolatban, azonnal kirúgják.) Hogy nálunk mennyire látszik a konkoly a búzától való elválása, erről nem szeretnék nyilatkozni, mivel elég alapos meglepetések értek, s arra a következtetésre jutottam, amely a mennyeiek által kért bármelyik 3 épület megépítését ellenzik, hátráltatják, lehetetlenné teszik azokért imádkozni kell, hogy végre kikerülhessenek abból a 22es csapdából, amelyet a gőg okoz leginkább -A gőg elrejti, az alázat viszont felfedi a hibát. (Vianney Szent János)- Kellemes kegyelmekben gazdag pillanatokat a Nagy Figyelmeztetés előtti időszakban Megváltó Szabadítónk, Egyetlen Gyógyítónk Jézus Krisztus oltalmazó szeretetében!

  2. Ez itt is legyen meg…
   Kadarkúti Éva néni naplójából, a Nagyfigyelmeztetésre vonatkozóan.

   Drága Kicsinyeim! A Figyelmeztetés egészen váratlanul fog jönni. Lesz, aki álmából ébred, lesz, aki éppen főzi az ebédet, lesz, aki a kertben dolgozik, lesz, aki az irodában foglalkozik az iratokkal, lesz, aki úton van autóval, vonattal vagy autóbusszal. Az egész Földön egy időpontban, egyszerre következik be, az egyik helyen éjszaka lesz, a másik helyen nappal. Ezért teljesen mindegy, hogy hol lesztek és mit csináltok éppen. Attól kezdve, hogy meglátjátok a keresztemet az égen, térdepeljetek le és bánjátok bűneiteket! Imádkozzatok családtagjaitokért, szeretteitekért és minden ember megtéréséért! Ne féljetek! Veletek leszek! Nektek és szeretteiteknek a haja szála se fog görbülni. Teljesen hagyatkozzatok Rám, Édesanyámra és az egész Szentháromságra. 2009-03-09
   1.) Itt van a Szentlélek kiáradásának ideje.
   2.) Ne féljetek! Édesanyám veletek van most is.
   3.) Írjátok, hogy a Figyelmeztetés természeti csapásokkal kezdődik, és nagyon hamar bekövetkezik. 2009.04.05. Ez az utolsó idők egyik jele. Az engesztelő csoportok kapcsolódjanak össze, mint ez a két kör. A fehér pontok az engesztelők hófehér lelkét jelzik. Mi égiek azért halogatjuk a Nagy Figyelmeztetést, hogy minél több engesztelő csoport alakuljon, és kapcsolatba kerüljön egymással. A körök azt is szimbolizálják, hogy beteljesedett az időtök. 2009. nov. Elmondta, azért mutat egyre csökkenő számokat egyes választottjai látomásaiban, álmaiban, hogy az idő múlására figyelmeztessen. Biztosított bennünket, engesztelőket afelől, hogy vigyázni fog ránk, megőriz minket és szeretteinket minden bajtól. Azt ígérte, hogy hazánk és az egész Föld engesztelő csoportjainak tagjai – ha szívük tiszta és mindenkivel kiengesztelődnek – meg fogják érezni a nagy figyelmeztetés közeledtét, tehát őket nem éri váratlanul ez az esemény. És mindezt azért engedi meg, hogy szeretteiket felkészíthessék. 2009. nov. 16.

   http://nagyeva.blogger.hu/

   1. Még fokozod ??? 🙁 “A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre” (I.Timótheus 4,7)

    1. Arpiel van-e fogalmad arról, hogy a Napunkból is kiszakadhat olyan, amely kirajzolja a Nagy Tűzkeresztet, San Sebastian de Garabandal fölé, melyet mindenhol látni lehet? Elmondom neked, amely almafámat, Garabandal módon metszem, még 44 darab alma van rajta, ez tulajdonképpen mit jelent, mert biztosan nem lehet tudni a jelzést, csak érteni képtelenségnek tünik az embernek…

     S hogy még érdekesebb legyen bizonyíték van róla, Medjugorje hamarosan elhallgat, s kitör a III. világháború, a tíz titok lassan már mindegyik látnoknál meglesz, akinek át kell adni a titkokat kinyilatkoztatásra az a szerzetes is ott van már

 10. Az embereknek nem kellett a szeretet most jönni fog az ítélet és az Isten haragja. Mindenhol abortusz, házasságtörés, részegeskedés, bálványimádat, összetört családok, megkötözöttségek, vallásosság, állkereszténység, szegények kizsákmányolása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend