Hit és vallás

A zsidó ács sírjának őrzésére kirendelt katona örül a nyugodtnak ígérkező hétvégének

Jeruzsálem – Plinius, a római hadsereg Jeruzsálemben állomásozó katonája megkapta hétvégi beosztását. Egy frissen kivégzett zsidó ács sírját kell őriznie. Plinius örül, hogy végre kipihenheti a mozgalmas hétköznapokat.

Plinius és társa, Martimus, majd kiugrott a bőréből, amikor felettesei közölték hétvégi megbízatásukat.

„Valami zsidó bajkeverő sírját kell őriznünk,” magyarázza társának, aki szórakozottan dobálta a közeli platánfa törzsét.  

„Örülök, hogy végre pihenhetek. Tudom, hogy az ember a kalandos élet reményében csatlakozik a sereghez, de azért néha jólesik egy kis nyugalom.”

„Egy halottra vigyázni nem túl megerőltető. Elvégre nem kell attól tartanunk, hogy meglóg. A halottaknak nem szokása felkelni és elsétálni,” folytatja nevetve.

A két katona először kavicsokkal dobott célba, majd amikor megunták, törött korsókat állítottak sorba és próbálták eltalálni lándzsáikkal.

„Ez aztán az élet! A többiek a város másik oldalán várakoznak készenlétben, mert a zsidók megint mozgolódnak valami miatt. Mi aztán igazán mázlisak vagyunk!”

Hajnalban Pliniust valami furcsa, vakító fény ébresztette. „Már reggel van?”

A Babylon Bee cikke nyomán

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend