Tudomány és technika

A génipar bizarr jövője

Az elmúlt években láthattuk, hogy miként fejlődnek a modern technológiák, mint a 3D-s nyomtatás, az egyszerű téridomok nyomtatásától, egészen a műanyag fegyverek, lakások vagy műszervek előállításáig. Elképesztő látni, hogy amihez egykor egy egész gyárkomplexum kellett, dolgozókkal, bérszámfejtőkkel és éjjeliőrökkel, ma előállítható az ember íróasztalán. Nem kérdés, hogy ez a technológia alapjaiban változtatja meg az életünket, de vajon milyen irányban?

A 3D-s nyomtatás csupán egyetlen példa. Számos más terület létezik, ami “demokratizálhatja” a világot, függetlenül attól, hogy mit gondolunk erről. Ilyen például a gyógyszergyártás vagy az energia előállítás. Ki ne akarna egészségügyi önállást vagy függetlenséget az áramszolgáltatóktól? Más kérdés persze, hogy ezek a technológiák szolgálhatják-e valaha a kisemberek érdekeit vagy csupán az elit hatalmát fogják erősíteni.

Van egy terület azonban, amire kevesen gondolnak, illetve laikusként eszünkbe sem jut, hogy a fenti technológiák közé soroljuk. Ez a génmódosítás. Mi lenne, ha hamarosan bárki hozzájuthatna a génmódosításhoz szükséges eszközökhöz és akár hobbiszinten művelhetné ezt a sokat vitatott eljárást?

Azonban még mielőtt bármelyikünknek alkalma lett volna elgondolkozni egy ilyen eszköz etikusságán, a berendezés megvalósult.

A Ray Kurzweil és Peter Diamandis által alapított és a Google-hoz hasonló megacégek által finanszírozott Szingularitás Egyetem bemutatta az eszközt, amivel több millió DNS-t lehet előállítani az alapoktól, tehát nem meglévő molekulákat módosítani, hanem újakat létrehozni. A feltalálók úgy gondolják, hogy az eszköz igazi “fogyasztói termékké” válhat.

Öveket becsatolni! Az ego és az önhittség klinikai példái következnek (angol nyelven). (Tekerd át az első két percet, ha nem vagy kíváncsi Ray Kurzweil ömlengésére a Szingularitásról.)

Röviden és közérthetően összefoglalva az eljárást: A DNS szálban található A, T, G és C bázispárokat a videóban látható üvegekből töltik az első berendezésbe. Az elkészült DNS szálak 20%-a tekinthető hibamentesnek. Ezeket egy mikroszkopikus felbontású kamera segítségével kiszűrik. A nyomtató már csak a hibátlan DNS ‘molekulákkal’ dolgozik, amelyekből másodpercenként 100 darabot képes nyomtatni. A nyomtató több DNS-t állít elő egyetlen futtatás során, mint amennyit az egész világon összesen létrehoznak egy egész év alatt.

A riportból  kiderül, hogy magasröptű ötletek egész sorával rendelkeznek a találmány felhasználását illetően, mint például, hogy visszahozzák a dinoszauruszokat, életet “állítanak elő” mesterségesen vagy kiküszöbölik a születési rendellenességeket.

Austen Heinz, a Cambrian Genomics alapítója, a berendezés feltalálója szerint bármilyen élő anyagot képesek lesznek előállítani, segítségével bárki géntervezővé válhat és úgy gondolja, hogy a szintetikus DNS-é a jövő.

Sajnos a feltalálókban még csak fel sem merül, hogy milyen következményekkel járhat az emberi vagy a földön található bármilyen egyéb génállomány megbolygatása. Végtére is “csupán” az élet alapjairól beszélünk! Miért óvatoskodjunk?

Úgy vélik, hogy simán átadhatják a teremtés “kulcsát” bármilyen jöttmentnek, aki megengedheti magának, hogy megvásárolja a berendezést és még csak el sem gondolkoznak azon, hogy ez jó ötlet-e.

A találmány segítségével tehát bárki, akinek elég pénze van és tanult genetikát, bármilyen genetikai kotyvalékot előállíthat. Például keresztezhet növényeket és állatokat vagy új vírusokat hozhat létre. És akkor még csak azt említettük meg, amit szándékosan állítanának elő, de mi van a tévedésekkel és balesetekkel? Röviden, ez a berendezés magát az életet változtathatja meg a Földön, támogatói pedig úgy kezelik, mint bármilyen más internetes startup-ot.

Félreértés ne essék, nem az új technológiák ellen beszélek úgy általában. A 3D-s nyomtatás remek eszköz lehet az emberiség szolgálatában, de meg kell értenünk, mi történhet, ha egy ilyen újítás rossz kezekbe kerül, márpedig ilyen kezekből bőven akad azok körében, akik megengedhetik maguknak, hogy megvásárolják.

A DNS nyomtató esetében is elmondhatjuk, hogy egyrészt rendelkezik azzal a potenciállal, hogy kihúzza a szőnyeget a nagy biotechnológiai cégek alól, akik jelenleg monopóliumot élveznek a génmódosítás terén, de ugyanakkor olyan szellemet szabadíthat ki a palackból, amit emberi erővel már soha többé nem lehet visszacsalogatni.

Forrás: The Daily Sheeple

Előző posztKövetkező poszt

62 hozzászólás

  1. Nekem nem tisztem védeni a pápát, de ha ez egy egyezményes jel a szeretet kifejezésére, akkor elég logikus, hogy használja a különböző nyelvű tömegek felé.

    1. Szerintem az a két ujj az a két ujj, mint ahogy a V jel is mindegy, mennyire közeli vagy távoli a két ujj … Itt van, már hallottam ezt a Lennon-sztorit, Mindenki tudja, hogy John Lennon világhírű volt. A következőket viszont kevesen ismerik. Lennon Hamburgban spiritiszta szeánszon vett részt és mielőtt még világhírűvé vált egy német újságnak ezt nyilatkozta: ?Tudom, hogy a Beatles olyan sikeres lesz, mint még soha egyetlen együttes sem. Pontosan tudom, mert ezért a sikerért eladtam lelkemet az ördögnek.? Majd ezt mondta akkor, amikor felért a csúcsra: ?A kereszténység össze fog zsugorodni és el fog pusztulni. Erre felesleges több szót vesztegetnem, a történelem engem fog igazolni. Mi már most népszerűbbek vagyunk mint Jézus.? ami itt van http://www.sopronbarkaja.hu/?po=hetiuzenet&pa=hozzaszol&wid=22 és a Yellow Submarine c\mlapon ott d\szeleg …

    2. Itt egy elemzes http://www.nezzjezusra.hu/ebook/rockzene.html KIEMELEM ezt a mondatot

     Eddig láttuk, hogyan hat a rockzene mint zene az emberre, tehát függetlenül az üzenettől, amit hordoz.
     Ezt a szovegbol kopiztam DE mi a jelentese … ott az elemzesben … ertitek …
     Az ismetles egyebkent sok mas szellemi/lelki elmelyulest is szolgal, ezt mondjak masra is nekem vilagos most nem megyek bele …

    3. Nem a két ujj a lényeg, hanem a harmadik. De mindegy, nem ér annyit a téma, hogy ennyit írjunk róla. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a jelnyelvben ez a Szeretlek kifejezése, és eléggé elterjedt a használata, nemcsak az Usában. Szóval nem kell egyből sokkot kapni, ha találkoztok valakivel, aki használja.

    4. Helyes, van ott egy harmadik is valóban. A jelektől egyébként – elnézést – ha “sokkot” kapok mert sok(k) ! Tisztában vagyok azzal, hogy a mostani pápának milyen múltja van/volt, hogy jó ember csak azt a miliőt is ismerem, nagyon is: a teológiát, ami hajlik, hajlik …. és még nem teljesen nyilvánvaló hogy merre is?! Ezért az ijedelem, engedtessék meg: Jézus tökéletes tanítása pedig OTT van, ahol eddig is mondtam, vallom! Mások csak elvettek belőle … Lényegről beszélek és nem az evolúcióról.

 1. Érdekes ezeknek a szimbólumoknak a kavarása. Vajon ki kavar, kinek van hozzá hatalma? Ki állítja, hogy Jézusnak, az emberiség létezésének mitológiájában sok ezer évre visszanyúló előzménye Hórusz = Sátán aki a szamárfejű Bafchomet?

  http://www.boldognapot.hu/blog/wp-content/themes/bn/images/uploads/82065881314018086010.jpg
  http://files.abovetopsecret.com/files/img/jc5042ff10.jpg
  http://whollybooks.files.wordpress.com/2012/07/seth-god-of-confusion-title-plate.jpg

  Szamár feje nem Hórusznak volt, hanem Seth-nek.

  Valaki hazudik és becsap benneteket. ?? a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.? 2Kor 11:14.b

  Az utolsó idők jelei:

  http://www.apokaliptika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=24:god-bless-amerika&catid=6:utolsoidokjelei&Itemid=11

 2. Na most gondoljuk bele egy igen fejlett AI és egy ilyen rendszer összekapcsolásáról.
  Bizarr jövőkép, science fiction, de pontosan mint a filmekben, hogy fogunk különbséget tenni az ember és az ember kinézetű gépek között? Nyilván a szemében lesz a “különbség”, de azért ez elég ijesztő. És főleg azért,mert ez nem sci-fi.
  Főleg ha a jövőben egy programozott katonai uralomra gondolunk.Minek oda ember (akit még az érzelmei,a lelke vezérel ) a kontroll alatt? Egy gépet semmi sem állít vissza, Van egy 2014-es film,a Machine..na az nagyon kemény,nem is bírtam végig nézni,de pontosan egy tökéletes Ai.-val rendelkező humanoid robotról szól, akit afféle “MK ultra” programozás alá tesznek ki.Persze a sok rossz dolog miatt egy vadállat lesz..Elég kemény film, én megijedtem,mert nagyon is valóságos.
  Szóval a lényeg: A két technológia együtt nem egy jó jel a jövőre nézve,És senki ne legyen annyira naiv, hogy azt higgye,
  ez nem kerülhet rossz kezekbe vagy ez úgysem történhet meg. Egyedül a lélek és a hit ami képes megmenteni ettől a jövőtől.Akármilyen nehéz is lesz.

  1. Hogy mit ? és van aki nem tudja ?! Jézus segíts !

   Kedves Szofi, nem azért mert jezsuita, mert fantasztikus emberek dolgoznak ott MÁSOKÉRT és csodálatos Isten emberei ! sajnos nem ismerik széles körben! Ez maga a borzalom … Most már biztos hogy HP és nem azért mert a “katolikus egyház” hanem, “azért” … 🙁 mert ÁTVETTE A VEZETÉST “az”, amiről már a 60-as években jelezte VI.Pál hogy “az egyház repedésein beszivárogtak” 🙁
   A konkoly és tiszta búza EGYÜTT NŐNEK AZ ARATÁSIG ! Jézus példabeszéde nyilván ismert!

   1. Szörnyű “”:( itt zokogok a gép előtt…

    Csak senki nem mondja hogy “jöjjünk ki” ment Ő MENT KI ! Jézus Krisztus Egyházából ! Pontosan UGYANAZ fog történni, mint Jézus keresztre feszítésekor, erről szólnak az új próféciák és nem is olyan nagyon újak: pontosan UGYANEZT !

    Az Ő Népe adta halálra ! Ugyanaz történik MOST !
    DE értsétek meg Katolikus Egyház ELLENESEK ! Attól, hogy az ő népének főpapjai adták Őt halálra, attól még az Ószövetség érvényes ! Sőt ! Beteljesedett !

   1. Úgy látom, te is pont azt a forrást linkelted be. Pedig az a jel valóban NAGYON az, éppen a szeretet kifejezése a siketek között. Aki ismeri a jelnyelvet, annak ez nem meglepetés 😉

   2. erről a volt párom jutott az eszembe, aki állandóan azt mondogatta, hogy mennyire szeret, majd, amikor megszerezte (önszántamból, szeretetből magam adtam oda neki, azt hittem egy család vagyunk) mindenemet előbújt a valódi énje, úgy megvert, hogy a bordám is eltört majd kirakott az utcára.
    Csak óvatosan kedves Mindenki! Az ördög először magához édesgeti az embereket, azután csap le. Egyelőre embereken keresztül tevékenykedik, még nem jelenhet meg.
    Évi! Neked most nagyon nehéz lehet! Kitartás, imádkozom Érted.
    Szeretettel,
    Anikó

    1. Nekem nem nehéz kedves Anikó. Azoknak lesz nehéz akik be lesznek csapva … A szívem hasad, hogy UGYANAZ történik az Úr Jézussal – ÁRULÁÁÁÁS ! – MINT AKKOR, a saját népe … érted ezt?!
     A katolikus LETÉTEMÉNY ugyanolyan érvényes MINT AZ ÓSZÖVETSÉG VOLT, A PRÓFÉTÁKKAL! Érted ? (én értem a protestánsokat … csak ÉRTÜK is fáj a szívem, hogy nincsenek az Úr Jézus gazdagságával ellátva olyan mértékben, ahogy azt Ő itt hagyta nekünk … Önmagát …!)

    2. Teljesen igaz, micsoda trükkjei vannak 🙁 miket értettem meg UTÓLAG ! de, Kenneth Haginnél is olvassuk, még a Bibliával is érvelt, IDÉZETT … csak ROSSZUL ! Épp, hogy ne gyógyuljon meg, de rájött és visszavágott, ez eredményezte a több betegségéből való gyógyulását.
     A személyes életünkben milyen csalódásokon kell átmennünk – kedves Anikó – hogy minden értéktelent odahagyva tudjunk ott lenni ahol a MINDEN van 🙂 Ezt olvasva gondolom,hogy a kemény kiképzés állít a Kősziklára 🙂 ! “Akit szeretek, korholom és fenyítem” mondja az Úr.

    3. “…(én értem a protestánsokat ? csak ÉRTÜK is fáj a szívem, hogy nincsenek az Úr Jézus gazdagságával ellátva olyan mértékben, ahogy azt Ő itt hagyta nekünk ? Önmagát ?!)”

     Évi! Mindenkinek kinyilatkoztatik minden igazság, amikor eljön az ideje! Mindenki, aki az Úré, meghívást kap Tőle előbb-utóbb az Úr asztalához, hogy mindennap éljen azzal! ( És Krisztusban nincs se zsidó, se görög, se…. protestáns, se katolikus….!)

     Én erre gondoltam, amikor írtam, hogy tartok tőle, hogy legtöbben ott , csak az elsővel élnek:

     Kempis Tamás (1379-1471) az egyik legkedveltebb középkori szerző, Krisztus követése c. könyvecskéjét magyarra is lefordították. Kempis ezt írja a Bibliáról: ?A hívő léleknek igen nagy szüksége van mind Krisztus testére, mind a Szentírásra. (?) [S] kezem ügyében lesznek a szent könyvek is vigasztalásul s életem tükreként, mindezeken túl pedig a te szent tested különös orvosságként és oltalomként. (?) E kettő nélkül jól élni képtelen volnék, mert Isten szava világosság a lelkemnek, az Oltáriszentség pedig életadó kenyér.? (Krisztus követése. Ecclesia, 1988, 353, 356)

    4. Milyen elsovel elnek … el van torve az ujjam most alig tudok irni … Kempis csodas … ha igy gondolod teljesen egyetertunk … Amen !

    5. Drága Évi!
     Nagyon a szívemre hangolt Téged az Úr 🙂 pontosan így történt az én életemben, ahogy az Ady versben… jót sírtam örömömben. Köszönöm.
     A második vers meg a lényeg 🙂
     Isten áldjon!
     Szeretettel,
     Anikó

   1. Ezt nem tudtam, Xenia, köszönöm. Vajon kinek mutatják, kit szeretnek? Melyikük siket-néma?

    1. Biztos utána lehetne nézni pontosabban a szituációnak, de az tisztán látszik, hogy nem egymásnak mutatják, hanem a pápát most tanítják meg erre.
     http://www.sfgate.com/entertainment/dayinpictures/slideshow/Day-in-Pictures-Jan-16-2015-101247.php
     Ennek alapján egy manilai bevásárlóközpontban vannak (Fülöp-szigetek), és gondolom, így a pápa bárki felé közvetíteni tudja a szeretetet szavak nélkül is ezzel az egyezményes jellel. A magyar jelnyelvet nem ismerem, lehet, hogy Magyarországon ez nem annyira ismert, ezért nem működne, de nekem van egy siket barátnőm, engem ő tanított meg rá (mármint erre a jelre, mert egyébként nem tudok jelnyelvül), szóval gondolom, hogy ez nemcsak az Usában lehet elterjedve, hanem tényleg világszerte.

    2. Ez egyértelműen az ördög jele, lásd pirospirula … és Az ördög ügyvédje film …

    3. Ezen az oldalon az amerikai jelnyelvi szótárban szereplő ?szeretlek?-ről van fotó:
     http://www.lifeprint.com/asl101/topics/i_love_you.htm

     Itt lehet megnézni a teljes manilai rendezvényt, ahol Ferenc pápa a ?szeretlek? jelet mutatta:
     https://www.youtube.com/watch?v=DIX_KZz3XWo
     52 perc 4 másodpercnél kezd el egy siket férfi jelnyelven beszélni, közben felolvassák a jelentését.
     1 óra 54 perc 50 másodpercnél mutatja Ferenc pápa a ?szeretlek? jelet.

     És még valami a pápáról: ő Argentínából érkezett, onnan, ahol a nagyvárosok lakosságának nagyon nagy része városszéli nyomornegyedekben tengődik. Ferenc köztük élt, a szegények, kiszolgáltatottak, betegek között. Nem véletlenül szól annyit az ő érdekükben.
     Egy írás a pápa ottani életével kapcsolatosan:
     http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-fogadta-buenos-aires-i-nyomornegyedek-egy-papjat

     Ez pedig egy cikk Ferenc emberségéről:
     http://magyarkurir.hu/hirek/az-ember-akit-ferenc-papa-atolelt
     Akinek ilyen szíve van, arról nem hinném, hogy a gonoszságot szolgálja.

    4. Kedves Ildi így tehát ez a jel is “kettő” vagyis, szokás szerint az ördög ellopta ezt is, most is, mert nagyon nehéz megkülönböztetni: csukva-e vagy nyitva-e a hüvelykujj ? Erről egy nagyon fontos dolog jutott eszembe:
     Fájdalmas, ha a katolikus templomok homlokzatán sokszor megjelenített sugárzó háromszöget a SZEMMEL azonosítják azzal a “szemmel” ami már majdnem rákerült a piramis tetejére (ami az Ellenőrzés szeme, az Antikrisztus szeme … )
     A mindenható Istenre utaló jel: a sugarak/a ragyogás, a háromszög a Szentháromság…
     Az történik éppen, hogy az ördög ELLOPJA a mindenható Istenre utaló (nem ábrázoló hanem utaló! – nem bálvány, figyelem! ) JELET és AZT MAJD mint a sajátját szándékozik alkalmazni: imádatot követelve – ahogy meg is van írva, hogy beül az Isten templomába – mert a piramis tetejére majd rákerül a “mindent látó szem” !
     Még nincs ott, még hiányzik a csúcs – a teljes ellenőrzés, megfigyelés az egész bolygón – úgy, “mintha” Isten volna, holott ő épp az Antikrisztus lesz …
     Ez a párhuzam lelhető fel ebben. Ahogy a jelet ellopja, úgy “lopja el” a mindenhatóságot (nem tudja, csak szándékozik, becsap).
     U.i. Bizonyára ismered: “… hogy senki ne tudjon venni, sem eladni hacsak nincs rajta a száma … az emberi szám, hatszázhatvanhat”. Félő, hogy ezt éppen a “jók” – nincsen jó csak az Isten, mondta Jézus – fogják úgy értelmezni, hogy ugyan, miért ne venném fel, nézzék meg, én “jó vagyok” kövessenek, ellenőrizzenek nyugodtan, DE “a bűnösöket” kapják csak el !
     Félő, hogy ha azt fogjuk mondani a körülöttünk élő esetleg katolikus embereknek, FEL NE VEDD EZT A JELET, AKÁR AZ ÉLETED ÁRÁN – miért? kérdezik majd sokan, hiszen jó vagyok – és ha azt mondjuk majd hogy azért, mert ott van a Bibliában, lehet, legyinteni fognak. Ez nem Neked szól, hanem annak a felkészületlenségnek, akik a nagy bizalom alapján mennek majd – esetleg – az Antikrisztus után, nem félnek majd felvenni a bélyeget … már látom ennek jeleit ismeretségi körben sajnos.
     Köszönöm hogy írtál, szeretettel üdvözöllek (de azt a jelet sosem fogom használni, csak “természetben” 🙂 )
     Éva

    5. Kedves Éva!

     Köszönöm válaszodat és kedves üdvözlő szavaidat!

     Igen, az ellenség az utánzás nagymestere. Főként a Jelenések sok helyen utal erre. És az is meg van írva, hogy főleg a végidőkben igen nagy erővel képes megtéveszteni az embereket, olyannira, hogy ha lehet, még a választottak is higgyenek a csalásainak.

     Szeretettel,
     Ildi

 3. Sziasztok !
  MI A VÉLEMÉNYETEK A NORVÉG -ÉGBOLT SPIRÁL JELENSÉGRŐL?

  (nyilván átjáró más világba, dimenzióba, de mégis mi lehet ez ? )
  vagy talán,
  gonosz szellemi lények bejövetele a földre???

  válaszotokat, előre is köszönöm…

  1. Kedves KIRU!

   Nekem ez inkább valamilyen földről indított kísérletnek néz ki. Mintha egyenlő szakaszokban energialökéseket, impulzusokat indítottak volna ki. Mindenképpen látszik, hogy nem természeti jelenség, és hogy a földről indult . De nem gondolom, hogy átjáró lenne más dimenzióba. Ugyanis a szellemi lények ( akár gonoszak, akár jók), még mindig bármikor közlekedhetnek a dimenziók között. Sátán, még nincs levetve teljesen a földre, még bejárása van az égi, mennyei dimenziókba is. A gonosz szellemi lények pedig eddig is, itt is tevékenykednek.

 4. Ahogy Shakespeare írta : nincsenek jó és rossz dolgok, csak a gondolat teszi azzá őket. Valóban: egy kést egyaránt lehet használni kenyérszelésre és anyósölésre. Viszont léteznek olyan gondolatok,ötletek,amelyek már eredendően veszélyesek: nehéz elképzelni,hogy egy kész atombombát miféle jó célra lehetne használni. Ugyanolyan veszélyes,ha bármilyen “zseniális” ötletet anélkül kezdünk (akár ” jóakarattal” ) alkalmazni,hogy annak következményeit fel tudnánk mérni. Ez a különbség az okosság és a bölcsesség között.

  1. Szerintem éppen az tudhatja, aki azon a területen alkotott. Vida Gábor létrehozott egy új fajt. Most már sok éve a természetvédelemről és egyáltalán a megmaradásunkról tart előadást – természetesen ingyen – óvodáktól a különböző klubokig (rohangál) felrajzolva az emberiség előtt álló lehetőségeket, a pusztulást, az esetleges megmaradást és annak módszerét. Tehát ő tudja … (én tőle tudom 🙂 )
   Papp Lajos szívsebész professzor is olyan halkan szól, annyira szerény, bármennyire szeretik, az előadásai elején kéri már, hogy majd ne tapsoljanak. Egyszer elsóhajtotta magát, hogy “van-e jogunk egyáltalán megállítani az emberi szívet”?! Elmondta, negyvenkilencszer NEM TUDTA újra indítani. Ez a negyvenkilenc nem kábé ötven. Hiába indított újra tízszer vagy hússzor annyit és mentett meg száz- és ezer emberéletet … azokét nem, és a kutatások, melyek megállapítják, hogy a szívátültetett embereknek megváltozik a gondolat- és ízlésvilága, és sok más, OLYANNÁ MINT AZÉ AKINEK A SZÍVÉT BELÉ ÜLTETTÉK ! “Halálosan indokolt” itt a visszavonulás, a szerénység és az AGGODALOM a jövőért. Ő is mindenhova rohangál előadásokat tartani …
   Minden lehetőségünk megvan arra, hogy egészségesek legyünk, bőven “be lennénk biztosítva” és nem a “hivatalos egészségbiztosító” által ami kifizeti a gyógyszert, gyógyítást, ápolást és valójában betegségügy. Nem: valóban egészségesek lehetnénk – maradhatnánk – egészséges élelmiszertől, környezettől.
   Nem “véletlen” hogy krónikus betegségek gyógyulnak meg, amivel előbb “együtt kellett volna élni” kemény diétával, biolevekkel tartott kúrával (Gerson módszer) és áttétes rákos betegek gyógyultak meg, akiket már előbb hazaküldtek meghalni … Lásd “Egészségforrás Alapítvány” honlap. Ez a legkeményebb téma, azért írtam mert pl. a rák diagnózis halálhírnök. Így igen 🙁

 5. “Mint a genetika területén három évtizeden át oktató tanárember, jól tudom, hogy a gének azonosításában és működésének megértésében egészen napjainkig az általános módszer az elrontás volt” írja Vida Gábor akadémikus a Helyünk a bioszférában c. könyvében.

    1. Kedves Thea nem most láttam először ilyet 🙁 csak most NAGYON elszomorodtam és még annál is jobban … Ángyán professzor egy ilyen pofával illusztrálva írta meg (búcsú)levelét, hiszen az intézetét felszámolták (környezet- és tájgazdálkodás) a magyar egyetemen … DE azért mégis bizakodom kis országunkat illetően. Szélsőségektől mentes (érzelmi csapongástól mentes :D) betonbiztos üzemmódba kell kapcsolnunk hiszen a talpunk alatt KŐSZIKLA na meg sátán 🙂
     Ismered a dalt ? “Sarkam alatt – hej – sarkam alatt – hej – sá-tán a sarkam’ alatt!” 😀

 6. Talán ez is besorolható a következő vers alá:
  “És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig.” Dániel 7:25
  A gének megbolygatása pont a törvények megbolygatása; az emberi génállomány emberi ésszel való tökéletesítése pedig az idők megváltoztatása (illetve annak illúziója, ahogy Dániel könyve is írja), hiszen ilyen módon akarják felgyorsítani, rövidre zárni az adaptációnkat, még ha elsősorban csak fizikai adaptációt ismernek is el – holott nekünk lélekben kell már elváltoznunk, pontosabban átadni az irányítást a test kívánalmakat hajhászó kezéből az Úr kezébe.
  Ezt a genetikával foglalkozók nemigen ismerik el, náluk anyag létezik, amit meg kell ismerni majd vélt igazuknak megfelelően tökéletesíteni erővel.
  Csakhogy ez nem olyan, mint egy fékcsere; itt nem lehet egy-két izmos taposással bekoptatni az alkatrészeket…
  Ráadásul most – talán felismerve a zsenialitásuk korlátait – az emberi “tudatfelhőbe” igyekeznek fellőni egy ilyen találmányt, hátha a széles rétegekből előbukkan még egy-két gátlástalan zseni, akinek ragyogó ötlete lesz; a maradék pedig kiváló kísérleti alanynak.
  Még mindig az a baj, hogy mindent tárgyiasítanak, és az ismeretek felének birtokában azt hiszik, az egész lett az övék. A lelkiismeret, mint iránytű hiába mutatja nekik a helyes irányt, ha az ördög hangjára zsebre vágták azt, már ha élhetek ilyen képzavarral.

 7. Szerencsére, csak üres testeket tudnak majd esetleg létrehozni. A 3D-s nyomtató nem tud lelket, és életet nyomtatni, az nem a DNS-be van írva. Hiszen, ha egy élőlény meghal, akkor DNS ide, vagy oda, nincs ember, aki azt életre keltheti. Testi életfunkciókat fenntarthatnak, de az nem a lélek.

  1. Miért ugrik be ilyenkor nekem a Romero-féle zombifilmek sorozata, vagy annak bármelyik adaptációja, nem is értem 😀
   Lehet, nem elég gyors a nefilim-termelés?

  2. nem is kell nekik más csak az üres élet képes test,mert a saját tudatukat már átt tudják ültetni.A Montauk Projekt,nem teljesen erröl szól de van benne egy rész érdemes több forrásbol utána nézzni.

   1. Meg a A Philadelphia kísérlet is benne van,itt egy részlet belöle.

    1941-ben Tesla elérte a kísérleti fázist az elektromágneses alapú láthatatlanság esetében, de rájött, hogy az emberek és lelkük transzformációjával bajok lesznek. Több időt kért egy embereket is tartalmazó esetleges kísérlet előtt, hogy el tudja kerülni a kísérleti alanyok várható károsodását, de nem adtak, és mikor ezért szabotálta a projektet, eltávolították belőle.

    1. A kísérlet végekor Duncan átjött 1943-ból 1983-ba és ott is maradt. Ettől elvesztette az időreferenciáját és nagyon sebesen öregedni kezdett. Viszont ha ő meghal, az egész Montauk projekt talán létre sem jön, hiszen ő volt az egyik kulcsszereplője. Kutatásokat indítottak, hogy megőrizzék az “esszenciáját”, az elektromágneses lenyomatot és egy új testbe helyezzék át.
     az utolsó mondat a fontos

     azota csak tökélesiteték a technikát ki tudja meddig értek el

    2. Addig érnek el, ameddig Isten haragja el nem pusztítja mindazokat akik Istent játszanak …

   2. Itt a tudaton lehet a hangsúly, ami nem a lélek. A tudat a testet vezérli, és kapcsolatba kerül a lélekkel, jó esetben alárendelve magát. Rossz esetben hátat fordítva neki, és így Istennek is.

    1. A tudat is a lélekhez tartozik , csak a tudomány az, ami a kettőt elválasztani gondolja! Ha meghal az ember, a lélek kiszáll, és benne van az ember tudata is. Egy embert nem nyilvánítanak halottnak, akiben a tudata még benne van. A testet nem vezérelheti a tudat, mert akkor nem lenne béna, vak, süket, néma, stb, ember, mert akkor csak azt kell akarnom, hogy mozogjak, lássak, és stb. A testnek van egy beépített programja a gerinc velőben, és az agyban (mint egy gépnél), ami az életfunkciókat vezérli. Ezt mesterségesen is működtetni tudják megfelelő gépekkel, de ha lekapcsolják azokat, a test bomlásnak indul, ugyanúgy, ahogyan addig tette volna, amíg nem volt a gépekre kötve.

     Azt azért nem tudom elképzelni, hogy már át tudnák magukat ( lelküket a tudatukkal) ültetni más testbe, mert akkor elég lenne nekik újabb, és újabb fiatal, és egészséges halott testeket ( balesetben elhunyt, illetve hozzásegítetten (szívleállítás, stb) elhunyt ) szerezni, és amikor azokat megunták, akkor továbblépni. És itt magáról a lélek “transzplantációról” kell beszélnünk, hiszen az nem ugyanaz, mintha “emlékeket” ültetnének egy más ember tudatába. Attól még az mindig egy másik ember, csak esetleg az emlékei olyanok, mint az enyimek.

    2. Ott vétóznám meg a tudat és lélek azonosságát, ahol az emberek tudatosan, akarattal választják a bűnt. Művészektől elkezdve tudós elmékig rengetegen vannak, akik tudattal, öntudattal, világtudattal (sorolhatnánk az aspektusait) rendelkeznek, mégis elfordulnak az Úrtól.

     A tudat nem gyógyító erejű, így a vakságot, egyéb hibát sem gyógyít meg. Egyik csodálatos gyógyulás sem tudatunkból fakadt, hanem Isten kegyelméből, hitből, szeretetből. Hiába tudom, hogy az allergia környezeti eredetű, és amíg fennáll az allergén, addig beteg maradok, ha hiszek az Úr kegyelmében és kigyógyulok belőle. Pl.

     Pontosan a beépített program a tudat, annak alapja a vegetatív vezérlés. De nem offolok tovább 😉

     A lélek átültetését én sem hiszem, pontosan a feljebb megfogalmazott aggályaim miatt. Szerintem csak emlékeket tudnak áthelyezni, adathalmazt, mert úgy gondolják, az ember gép, és csak a HDD adatait kell áttenni egy másik gépbe. Érdekes lesz tapasztalniuk majd a lélek hiányát, mert akkor világossá válik előttük, hogy létezik. Néznek majd, de nem látnak.

    3. “Ott vétóznám meg a tudat és lélek azonosságát, ahol az emberek tudatosan, akarattal választják a bűnt. Művészektől elkezdve tudós elmékig rengetegen vannak, akik tudattal, öntudattal, világtudattal (sorolhatnánk az aspektusait) rendelkeznek, mégis elfordulnak az Úrtól.”

     De az, hogy elfordulnak az Úrtól, nem azt jelenti, hogy nincs lelkük. A tudat, a lélekhez tartozik. A szellemünk addig halott, amíg nem kapcsolódunk össze Istennel, és Krisztussal a Szent Lélek által. De, addig is volt/van lelkünk, és tudatunk. Van akaratunk, kívánságaink, lelkiismeretünk, van gondolkodási képességünk, logikánk, lelki természetünk ( békés, haragos, kedves, erőszakos, gonosz, stb…) vannak érzelmeink, stb. De, levegőt nem tudatosan veszünk (bár ezt úgy is megtehetjük bizonyos mértékig, és ideig), a vesénk se az alapján működik, a szívünk se, a mirigyeink, enzim kiválasztásunk, és a többi testi funkciónk se.
     Amikor az Ige “testi emberről” beszél, akkor a lelkiről van szó ( csak nálunk a fordítás idején, még nem használták a “szellem” megnevezést, illetve nem volt még ilyen szó.) . A test, csak kiszolgáló gépezet. A kívánság nem a testből indul, hanem a lélekből. A test, jelzi, ha éhes, vagy szomjas, vagy egyéb dolgot kell neki végezni, de a “zabálást” , a szexuális kívánságot, az alkoholizmust, és a többit, a lélek végzi. Azt kell nekünk , az ó-emberi lelket, megöldökölnünk a szellem által. Azt kell a halálba adnunk.

     “A tudat nem gyógyító erejű, így a vakságot, egyéb hibát sem gyógyít meg. Egyik csodálatos gyógyulás sem tudatunkból fakadt, hanem Isten kegyelméből, hitből, szeretetből.”

     Ezzel nem vitatkozom, mert így van, csak azt mondtam, hogy ha a tudatunkkal irányíthatnánk a vegetatív funkcióinkat, akkor megtehetnénk az öngyógyítást is. ( A keleti vallások gurujai se tudják azt megtenni, mert ott is idegen szellemek azok, akikkel “dolgoznak”.)

    4. “Azt kell nekünk , az ó-emberi lelket, megöldökölnünk a szellem által. ”

     Jav: Azt kell nekünk , az ó-emberi kívánságokat, megöldökölnünk a szellem által.

    5. Idám!

     (Tudom, hogy Veled lehet jó értelembe véve 😀 kötözködni…)
     “Jav: Azt kell nekünk , az ó-emberi kívánságokat, megöldökölnünk a szellem által.”

     Az ó-emberi kívánságok is “szellem” által vannak.
     Annak a szelleme által, akiével születtünk megváltásunk előtt …
     Jézus Krisztus befogadásával “egy másik szellem” hat ránk.
     A “régi szellemünk” kívánságait öldököljük meg az “új” szellemünk, a Szent Lélek által.

     Szeretettel: Erika 😀

    6. Kedves Erika!

     ?Jav: Azt kell nekünk , az ó-emberi kívánságokat, megöldökölnünk a szellem által.?

     “Az ó-emberi kívánságok is ?szellem? által vannak.
     Annak a szelleme által, akiével születtünk megváltásunk előtt ?”

     Nem Erika! Mi nem a Sátán szelleme által születünk. A szellemünk halott Isten nélkül (Ádámék bűne miatt, az az a halál a szellemi, és a testi), ami bejött a világba általuk), de ahhoz nem férhet hozzá Sátán. Vagy halott, vagy újjászületett a Szent Lélek által. Az ördög által megszállottak is, csak az ember lelkét érhetik el. Beköltözhetnek a testbe, és leuralhatják az emberek lelkét, de még akkor se juthatnak be, még a lélekbe se.
     Sőt, még arra sincs lehetőségük, hogy az ember akaratát (a nem megszállottakét) a magáé alá hajtsa! Ha nem így lenne, akkor nem lenne lehetséges az ítélet Istentől, mert akkor minden bűn a Sátántól való lenne! De, ahogyan azt Káinnak is megmondta Isten, hogy ” a bűn kint leselkedik rá, de ő uralkodjon rajta….”! Vagyis, ezért is lehet majd az utolsó ítéletnél az, hogy “akik a jót cselekedték, azok az örök életre mennek, akik a gonoszt cselekedték, azok az örök kárhozatra!” De, ezt írta Pál is, hogy egy házban nemcsak tisztességre való edények vannak,…., de cselekedjen jót az illető, és akkor tisztességre való edény lesz.

     “A ?régi szellemünk? kívánságait öldököljük meg az ?új? szellemünk, a Szent Lélek által.”

     A lelkünk, kívánságait öldököljük meg, amely a szellem ellen harcol…! Az ember, az ember. Nem különböző szellemi lények “kötélhúzása”, hanem maga is egy önálló lény, aki választási lehetőséggel bír. Vagy önálló marad ( és a jó, és gonosz tudás fája gyümölcse szerint ( lelkiismerete) él, és folyamatosan eldönti, hogy melyik cselekedetet válassza, a jó, és gonosz közül) , vagy pedig Istenhez tartozik, vagy a Sátánhoz. ( Természetesen mindenkivel próbálkozik a Sátán a kísértésével, de az embernek kell dönteni, hogy hallgat-e rá, vagy sem.)
     Gondold meg, a Krisztus előtti kort. Pl, a vízözön előttit is. Az ember választhatta a jót, és választhatta a rosszat.

  3. IDA
   És mi történik ha mégse lesz igazad,és olyan lényt hoznak létre akinek “lelke” lesz. vagyis pont ugyanolyan érzelmei és gondolatai mint aki anyától-apától született. Vagyis megkülönbözhetetlen lesz egy normál embertől.
   Sajnos még ez a technológiai szint legalább 100 év!

   1. Nem gondolom, hogy valaha is képes lenne az ember arra. ( Már csak időhiány miatt se.) De, ha mégis az lehetne, akkor az a kérdés, hogy miért, mi céllal tennék. Mert most is azt mondják, hogy túl sokan vagyunk a földön, és túl van a föld népesedve…! Ha lélekkel bíró embereket gyártanának, akkor még többen lennénk. Vagy neki állnának szelektálni ( ahogyan most a háborúkkal, járványokkal, és hasonlókkal próbálják), és csak kevesen lennének, akik azt a “lécet átugorják” , amelyik maradhat. Viszont ettől, még nem tudnak átköltözni egy másik testbe azok, akik végül is szeretnék e földi életüket örökkévalóan egy ilyen fizikai testben élni. Ráadásul, ha túl szuperek lennének, az eredeti emberi faj ellenségként tekintene rájuk, és ők is az “előemberre”. Mint olyanokra, akik felélik az élőhelyüket, haszontalanul.

    1. IDA
     Én helyedben nem lennék oly biztos.
     jelenleg tényleg lehetetlen kivitelezni,. Cél mi lehet? Sztem te is tudod: mesterséges ember ott is dolgozhatna ami egy normál embernek nagyon veszélyes. életveszélyes munkahelyekre gondolok:pl katonának,halálos kórokozókkal foglalkozó stb.
     Hadsereget mindig érdekli ez:ne kelljen állampolgárokat frontra küldeni: jelenleg két útja van robotika, ezután mesterséges élőlény, és ezek átmenetei. Robotika vonal már ezerrel megy,mesterséges élőlény vonal meg nem soká indul.
     Valódi lélekkel rendelkező ember tuti nem akar senki csinálni, veszélyes lenne.(max próbának)Tudata, intelligenciája legyen,de az élete értelmén ne kezdjen filózni csak a parancsot kövesse. Moralitás nem árt,különben csak egy gép lenne.Ám legyen korlátozott az .
     Trendek azt mutatják ilyen termékre van igény hadseregbe. Az állampolgárok egyre kevésbe akarnak hadszíntérre menni,de mégis kell katona…
     Technika fejlődése lassan lehetővé is teszi ezt a gyakorlatba

    2. Kedves FAIRI!

     Most megfogtál, mert nem tudom, hogy hol élsz, és milyen kormányokról beszélsz, amelyeknek fontos az állampolgárainak az élete. Most nekem egy se jut eszembe olyan. Persze lehet, hogy vannak olyanok, de azok a vezetők kérész életűnek bizonyulnak. Továbbá, eddig minden inkább arra mutat, hogy népességcsökkentést szeretnének a földön, és nem annyira foglalkoznak a gyalogok feláldozásával se, a hadseregekben. ( A “honvédelmi”, és katonai pályát pedig roppant egyszerű népszerűvé tenni az emberek körében. Szerintem csak annyi kell hozzá, hogy heti három alkalommal “történjen” valamilyen “terrorista” akció az országban ( abban, ahol a katonai pályát népszerűsíteni kívánom… ( a médiák bevonásával természetesen, és akár még élő közvetítésben is….!)), néhány, vagy több halottal, és pár hét múlva, tömegével, és önként jelentkeznek az emberek katonának, hogy hadd védjék a hazát, és irtsák a “büdös terroristákat” …! Továbbá, a “zombikra” is, meg vannak már a megfelelő módszerek, és “gyógyszerek”, amelyekkel a lelkiismeret, illetve az értelem és érzelem részleges, illetve végleges kikapcsolását elérhetik. Emberanyag meg egyenlőre bőven van. Azután pedig, még a technikai fejlődés miatt, az olyan veszélyes munkák végzését is meg tudják ( vagy meg fogják tudni rövidesen) oldani gépekkel amelyekre esetleg nem vállalkozna ember. De, ilyenek nincsenek, mivel a legtöbb országban, az emberek bármit elvállalnak, amivel biztosíthatják a mindennapi kenyeret a családjuknak. És az ilyen jellegű fejlesztések, eddig is, leginkább nem az emberek megkímélése érdekében történtek, hanem a profit érdekében. Hogy kevesebb élő munkával lehessen megcsinálni a dolgokat, mert akkor kevesebb embert kell fizetni. ( Nem mondom, hogy a feltalálók többsége, nem az emberiség érdekében, és javára szeretné hasznosítani a találmányát, fejlesztését, de sajnos azok, akik a megvalósításhoz szükséges pénzzel rendelkeznek, nem erről híresek, illetve nem ilyen céllal fektetnek be, ezekbe a projektekbe.) Persze ezekről még lehetne jó hosszan írni, de gondolom, hogy nem szükséges.

     De, őszintén szólva, én továbbra se a “hivatalos” magyarázatban hiszek ( ami arra jó, hogy az embereket megtévessze, és elhiggyék, hogy minden az ő érdekükben történik, hogy nekik majd jobb életük legyen…, stb! És, ami csak arra jó, hogy a támogatásukat ( mind anyagi, mind erkölcsi) megszerezzék ( addig, amíg el nem érik azt az állapotot, hogy szükségtelenné válnak majd ezek az emberek) . De, nem gondolom, hogy a cél ez lenne, amit írsz. Nemcsak a fent említett okok miatt ( hiszen megoldható a jelen emberanyagból is, mint mondtam), hanem mert éppen ezért, semmi logika nincs benne. Tehát én, továbbra is azt gondolom, hogy a hallhatatlanság elérése a fő cél. Mégpedig nem romló, de érzéki testben. ( Mármint persze néhányaknak !) Ezért van az egész emberiség “krémje” mozgósítva, hogy valahogyan arra rájöjjenek. De, mint mondtam, ezt nem verik nagydobra. Szerintem még azok többsége se tudja igazán, akik dolgoznak ezeken a projekteken. Nekik is be van adva az “emberiség érdekében” maszlag, és ezt el is hiszik…! Közben folyik a “munka”, és rájönnek erre-arra, és biztos vagyok benne, hogy olyan stáb is van már, akik “össze tudják fésülni” a különböző kutatások eredményeit. De, én továbbra se hiszem, hogy van az emberiségnek elég ideje arra, hogy valami módon rájöjjön, hogy hogyan tudna testet cserélni. Illetve arra, hogy lélekkel rendelkező embereket állítson elő. De, ez utóbbi nem is lehet cél szerintem. ( Azért gondolom ezt, mert őszintén szólva, azok a “láthatatlan” megrendelők, támogatók, akik ezek mögött a projektek mögött állnak, már annyi pénzzel, és anyagi javakkal rendelkeznek, hogy igazából nincs szükségük egy petákra se már. Viszont szeretnék minél tovább élvezni gazdagságukat, és hatalmukat. De, jelen pillanatban a halál náluk is akár mikor kopogtathat…!
     Mármint én így gondolom.

    3. “Most nekem egy se jut eszembe olyan.”
     minden demokráciában az a szinjáték egy hogy fontos az állampolgár. Kell aki dolgozzon,mert ha meghal akkor a vezető réteg is éhezni fog.
     Egy nyugati hadseregnél egy katona halála is hír,kiképezni iszonyat drága,de könnyen meghal. Elég egy IED.
     Meghalt 12 ember Franciaországban nagy hír volt óriási tragédia, meghalt 2000 ember Nigériában senkit nem érdekel. Akár egy gyerek miatt is tudnak szervezetek gyűjtést szervezni stbstb. Milliónyi példa van ahol igenis fontos akár 1 ember élete is,és halála hír értékű lesz.
     “népességcsökkentést szeretnének a földön, és nem annyira foglalkoznak a gyalogok feláldozásával se, a hadseregekben”
     legyen bármennyi konfliktus népesség meredeken nő, közben Európa szenved a népességcsökkenéstől. Mivel emberforrás Európában korlátozott egy kiképzett katona is érték. fehér ember nem születik,magyarok is egyre kevésbe vállalnak gyereket stbstb.megoldás:további robotizálás vagy menekült befogadás, akik képzetlenek,és teljesen más eképzeleseik vannak a dolgokról Alias konfliktus..

     “néhány, vagy több halottal, és pár hét múlva, tömegével, és önként jelentkeznek az emberek katonának, hogy hadd védjék a hazát, és irtsák a ?büdös terroristákat? ”
     bullshit,senki nem akar háborúzni, fehér ember nem akar, fotelharcosok vannak,meg videojáték mesterek. Rizsa van,de ha meghal egy katona valahol franctudja hol azonnal megy a siránkozás minek mentünk oda.

     Jövő kb ez lehet:előbb robotok,majd bioszintetikás seregek fogják a falon túl ölni a terroristákat.Mert legyen bármennyi terrorakció emberek nem akarnak közelkeletre menni!
     “Továbbá, a ?zombikra? is, meg vannak már a megfelelő módszerek, és ?gyógyszerek?, amelyekkel a lelkiismeret, illetve az értelem és érzelem részleges, illetve végleges kikapcsolását elérhetik.”

     harcérték nulla! ha nem tudod a fejlett precíz fegyvert használni akkor nem vagy több mint céltábla. ami kell:hidegvérre ötvözött racionalitás.Rengeteg pénzből kinevelsz egy jó katonát ami meghal fél perc alatt akár.

     “egtöbb országban, az emberek bármit elvállalnak, amivel biztosíthatják a mindennapi kenyeret a családjuknak.”
     csak mikor jogot követel és felgyújtja a várost akkor bajok lesznek.Ez a baja Franciaországnak is,és emiatt szívtak egyet a svédek is.Közben meg nem is dolgoznak mindannyian (egy családban ott 5 gyerek van), hanem egy részük rájön lopni és rabolni jobban megéri.

     “kevesebb élő munkával lehessen megcsinálni a dolgokat, mert akkor kevesebb embert kell fizetni.”
     te is inkább meg sokan az olcsóbb kínai terméket fogják megvenni,nem a magyarok által kézzel készített anyagot… Minden dolog kétélű:ők profitot akarnak, mi olcsó terméket. ha olcsó munkás sok pénzt akar akkor a cég vagy továbbmegy vagy robotot vesz ha van ilyen opció.

     “ovábbra se a ?hivatalos? magyarázatban hiszek”
     józan eszedben kell hinned,de a legjobb ha semmibe se hiszel, még sokszor a szemednek se

    4. “Tehát én, továbbra is azt gondolom, hogy a hallhatatlanság elérése a fő cél.”
     erre mindig ezt szokta mondani:emberek vágynak a halhatatlanságra,de sokszor nem tudnak magukkal mit kezdeni egy esős délután. Ha technika igy halad el fogjuk érni.Lélek nem probléma, ha tudsz csinálni egy mesterséges embert akit nem tudsz megkülönböztetni egy valóditól, és valaki személyiségét át tudod vinni másik testében így hogy senki nem tudja a személyiséget megkülönböztetni, akkor nyert ügyünk van. Feladat nem könnyű,de nem lehetetlen.Innentől a lélek dolog csak filozófiai és teológiai dolog lesz, mivel nem tudod megmondani ki az eredeti és ki a másolat.

     “hogy van az emberiségnek elég ideje arra”
     már lehet rég kész van a dolog,de mondjuk kétleném.. Ám a művelethez szükséges első lépések kezd kirajzolódni, lehet 100 év se kell már…
     ha van pénz és van akarat akkor minden gyorsul, és minél több van annál gyorsabb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend