Tudomány és technika

Ember-állat hibridek és egyéb genetikai egyvelegek

Az özönvíz előtti időkben a bukott angyalok már próbálkoztak az emberi és állati gének keresztezésével és ez részben sikerült is. Az Isten és Lucifer között a lélekvilágban elindult harc a földön folytatódott. Ez volt az özönvíz egyik fontos kiváltója is, hiszen Isten általa pusztította el az átprogramozott DNS kódot. A próbálkozások azonban folytatódtak. A náci Németország laboratóriumai után a mai kor kutatói egyre nyíltabban vetik bele magukat ilyen kiszámíthatatlan kimenetelű kísérletekbe.

“Ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is.” (Máté 24:37) “Látták az istenfiak, hogy szépek az emberek leányai, ezért feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek maguknak.” (I. Mózes 6:2)

Forrás: The Truth Wins

A tudomány hihetetlen utat járt be az elmúlt évtizedben a génmódosítás terén. Ott tartunk, hogy egy egyetemista akár házilag is képes “új életformák” létrehozására. A törvények ezzel szemben nem igen tartottak lépést a fejlődéssel és ma szinte bármi megengedett a tudomány képviselői számára.

Az alább említett furcsaságok pedig nyilván csupán a jéghegy csúcsát jelentik. Nem tudhatjuk, mi minden folyik a kísérleti laboratóriumokban, amit nem kötnek az orrunkra.

Mi a garancia arra, hogy a tudósok által létrehozott teremtmények nem kerülnek ki a szabadba, ahol korlátok nélkül szaporodhatnak (feltéve persze, hogy egyáltalán képesek erre) amikor az ember már nem lesz képes visszacsalogatni a szellemet a palackba? A legtöbb tudós nagyon szereti feszegetni a határokat, de a következményekkel ritkán számolnak.

Néhány napja hozták nyilvánosságra például, hogy a tudósok olyan egeret hoztak létre, ami egy mesterséges emberi kromoszómát hordoz minden sejtjében.

A kutatók ezt hatalmas áttörésnek tekintik, ami szerintük képessé teheti őket különféle betegségek gyógyítására. Az Independent a következőket írja:

A genetikai betegségek génterápiával történő gyógyításával kapcsolatos kísérletek során a tudósok genetikailag módosított egereket hoztak létre, amelyek testük minden sejtjében hordozzák a mesterséges emberi kromoszómát.

A máig nem publikált tanulmányból kiderül, hogy a kutatók egy mesterséges emberi kromoszómát hoztak létre kémiai összetevőkből. Tehát ezúttal nem egy természetes kromoszómát szedtek szét, hanem újat építettek, ami mutatja, hogy milyen hihetetlen szintre jutott a szintetikus biológiát támogató technológia.

Elég bizarr.

Mesterséges emberi kromoszómákat hordozó egereket létrehozni egy dolog, azonban részben emberi aggyal rendelkező egyedeket “teremteni” egészen más történet.

A Lifenews.com információ szerint a Wisconsin Egyetem kutatói sikeresen ültették be egy emberi embrió sejtjeit egerek agyába. A sejtek szaporodni kezdtek, okosabb egereket eredményezve:

Az ilyen jellegű kísérletek korlátok nélkül haladnak előre. A Wisconsin és a Rochester Egyetem tudósai az elmúlt néhány hónap során tették közzé ember-állat hibrid kísérleteik anyagát. A Wisconsin Egyetem kutatása során a tudósok olyan immuntoxint fecskendeztek az egerek agyába, ami elpusztította agyuk egy bizonyos részét, a tanulásért, memóriákért és térérzékelésért felelős hippokampuszt. Ezt követően a sérült sejteket emberi embriókból nyert sejtekkel pótolták. A sejtek elkezdtek szaporodni és a kísérleti állatok visszanyerték tájékozódási képességüket és végig tudtak haladni egy vízi labirintuson.

A Rochester Egyetem kutatása során a tudósok az idegrendszer szöveteit támogató, emberi neuroglia sejteket ültettek újszülött egerekbe. Hat hónappal később az emberi sejtek kitúrták állati megfelelőiket és az állatok javított képességre tettek szert egyszerű útvesztők megoldásában és képesé váltak feltételes nyomravezető jeleket megtanulni.

Ezek a protokollok már sérthetik a hibridek létrehozását tiltó törvényeket és bizonyos kérdéseket is felvetnek. Lehet, hogy ezek a hibrid egerek nem emberek és nem is emberszerűek, de ugyanakkor egy lépéssel közelebb kerültek Algernonhoz. Lehet, hogy nemsokára néhány visszás bioetikai kérdéssel találjuk szemben magunkat: Milyen jogai vannak egy emberi aggyal rendelkező egérnek?

Tényleg ezt akarjuk?

Ma már képesek teljes emberi szerveket növeszteni az állatok testében. Japánban már ott tartanak, hogy 12 hónapon belül elkezdődhet az emberi szervek disznók testében történő tenyésztése, hogy több beültethető szerv álljon rendelkezésre a transzplantációra várók számára:

A japán kormány által tudósokból és jogi szakértőkből felállított bizottság hamarosan nekilát, hogy összeállítsák a történelmi jelentőségű kutatásokat szabályozni hivatott rendelkezéséket. Amennyiben a munka a tervek szerint halad, az emberi szervek állatokban törtnő növesztése 12 hónapon belül elindulhat.

Úgy hangzik, mintha a tudományos fantasztikum világába tévedtünk volna. A módszer lényege, hogy a kutatók egy emberi őssejtet helyeznek el egy állati embrióban, egy hibrid embriót hozva létre, amit beültetnek az állat méhébe. A Telegraph szerint az állat valószínűleg egy sertés lesz.

A beültetést követően az embrióból egy tökéletes emberi szerv alakul ki, például szív, vese, hasnyálmirigy, vagy egyéb. Miután a felnőtt sertést levágják, egyszerűen kiveszik belőle a szervet és beültetik egy emberbe. (forrás)

De vajon egy emberi szervet növesztő sertés továbbra is sertés marad? A benne növő szervet is nehéz lenne teljesen emberinek nevezni. És az ember, aki a szervet kapja?

Elképzelni is nehéz milyen következményekkel találja majd szemben magát az emberiség ezen az úton.

Sokan megdöbbennének, ha tudnák, mi minden folyik még a tudomány nevében.

Kansasban például emberi géneket tartalmazó rizst is termesztenek.

Amerikában lassan ott tartanak, hogy a nem kifejezetten “bio” termékként árusított rizs esetében a vásárló nem tudhatja, hogy genetikailag módosított élelmiszert vásárol-e vagy sem. A legújabb fejlemények szerint pedig a rizsben már emberi gének is lehetnek. Jelenleg egyetlen emberi tulajdonsággal keresztezett GMO termék létezik, legalábbis, amiről tudunk, mégpedig a Ventria Bioscience biotechnológiai cég által Kansasban (és még ki tudja hol) 3200 hektáron termesztett rizsfajta formájában.

A Ventria körülbelül 2006 óta fejlesztgeti szép csendesen az emberi májból származó génekkel módosított rizst, a termékből nyerhető, a gyógyszeripar által használt mesterséges protein miatt.

Az ember egyre drasztikusabb mértékben avatkozik a természet dolgaiba és csak nagyon kevesen látják ennek veszélyeit.

Amikor a Daily Mail még 2011-ben arról írt, hogy brit kutatók több mint 150 ember-állat hibrid embriót hoztak létre, nem sokan figyeltek fel:

A Daily Mail birtokába került adatok szerint 155 hibrid, azaz emberi és álltai gént egyaránt tartalmazó embriót hoztak létre a 2008-as Emberi Szaporodás és Embriológia Törvény hatályba lépése óta.

A törvény tulajdonképpen legalizálta a különböző hibridek létrehozását. Ezek között vannak az emberi spermával megtermékenyített állati petesejtek vagy a cybridek is, amelyeknél emberi nukleuszt ültetnek egy állati sejtbe.

A Slate pedig a következő “újításokról” számolt be néhány hete:

Nemrégiben kínai tudósok emberi tejproteinből származó géneket ültettek egy egér génállományába, de azóta már egész kecskecsordákat tenyésztettek ki, amelyek humanizált tejet adnak. Eközben a Michigan Egyetem kutatói olyan módszert fejlesztetek ki, amivel emberi végbél záróizmot ültethetnek egerekbe, hogy hatékonyabb kezelést találjanak az inkontinenciára. Más orvosok pedig azon dolgoznak, hogy humanizált immunrendszerrel ellátott állatokat hozzanak létre, az HIV vakcinák kísérleteihez.

Íme néhány további példa a tudomány egyvelegeiből:

 • Emberi sejteket tartalmazó nyúl petesejt,
 • Emberi vérrel rendelkező sertés,
 • Emberi májjal rendelkező birka,
 • Emberi sejteket tartalmazó tehén petesejt,
 • Macska-ember hibrid protein

És ezek csupán azok a projektek, amikről tudunk. Vajon milyen beteg kísérletek folyhatnak, amik nem publikusak?

Olyan korban élünk, amelyben a génmódosítás előtt álló lehetőségek határtalanok, de pusztán azért, mert az ember képes valamire, még nem jelenti azt, hogy meg is kell valósítani.

A “Hibrid” című film megkísérelte bemutatni az új, részben emberi életformák létrehozásának veszélyeit. Vajon milyen lélek lakozik egy se nem teljesen emberi se nem teljesen állati lényben?

Pandora szelencéjét felnyitották. A világ egy furcsa hely lett és csak sejteni lehet, hogy mi következik még.

Előző posztKövetkező poszt

35 hozzászólás

  1. Igen, ezt már régen mondták a biológusok, hogy a paradicsomot emberi génekkel manipulálták azért, hogy a héja keményebb legyen és tovább eltartható is! ( Már régóta nem beszélnek erről!)

 1. Szia (magyar hangja) Ria. 🙂 Egyetértek előttem szóló tanult kolleginával, egyiket sem ajánlom. De ezek szerint Te láttad őket Ria ?

  1. Csak belenéztem egyes részeibe Arpi,es annyi elég is volt,hogy tudjam mirol van szo.Teljesen végignézni egy hivo “gyomra” ezt nem is birna,mert egyszeruen a Szellem nem engedi. De nincs is ra szükség,mert ez szamara teljesen értelmetlen és hiabavalo foglalatossag,raadasul idaig – ami a filmben lathato – el sem fognak tudni jutni a Satan csicskasai, mert annal sokkal hamarabb eljön az Ur.Isten ezt mar nem fogja megengedni.
   Sajnos nagyon sok mocskot meg kell vizsgaljak,mégha csak néhany sor vagy par filmkocka erejéig is azért,hogy inteni tudjak azoktol masokat – nyilvan a testvéreket.
   De egyébként sem engedhetjük meg magunknak az ilyesfajta haszontalan idotöltést,amikor annyi sok még az elveszett.
   ( Azt mar – gondolom – mondanom sem kell,hogy még magunkon is van boven mit dolgozni (nyilvan Isten Szelleme vezetésével) a megszentelodés utjan.)

   Es még azt mondjak a hitetlenek,hogy mi elzarjuk magunkat a külvilagtol…,mintha mi legalabb is csukott szemmel mennék a munkahelyünkre,a bürokratikus hivatalokkal soha semmi dolgunk nem volna,nem kellene ostoba,rosszindulatu embereket elviselnünk,azt a sok erkölcstelenséget, bunt, meg sem latjuk, a sok szenvedés, jaj, es fajdalom mellett valami farizeusi goggel, segitségnyujtas nélkül csak ugy elszoktunk sétalni stb.
   Raadasul valamikor mi is ugyanugy a sötétség fiai voltunk,akkor hogyne ismernénk a külso vilagot ?…En is mar jocskan benne voltam a felnottkorban,amikor Isten jovoltabol uj felismerésre jutottam.
   A vilagiak ezt képtelenek felfogni,de hogyan is tudnak a szegény lelkek,amikor szorosan fogja oket az ördög,amirol persze mit sem tudnak,hiszen annak a létezését sem hiszik, – ravasz modon elfedi magat elolük, a “vilagossag angyalava” valtoztatva magat.
   Nekünk pedig mindenképpen el kell hatarolodnunk toluk (szellemben), ha nem akarunk Isten ellenségei lenni,ahogy a Jakabb 4:4-ben is olvassuk:

   “Parazna féfiak és asszonyok ,nem tudjatok,hogy a vilag (vilagi szellemiség) baratsaga ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e vilag baratja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz”

   Az ilyenféle isteni parancsokrol pl. hulivuli es tarsai mit sem tudnak…,mert hat ok nem betu szerint…tudod? 🙂

   Szia 🙂

   1. Én láttam a ?Dr. Moreau szigete? cimű filmet! Nagyon alattomos, sunyi istengyalázás! Bár a “hívatalos” leírása szerint nem erről szól, de valójában, szellemileg erről!
    Számomra “lenyűgöző” volt látni, ahogy Sátán ( aki a film szellemi atyja), aki bebuktatta az emberiséget ( ez természetesen nem jön ki a filmből, mert úgye elvileg nem erről szól a film!), pofátlanul rátolja Istenre a felelősséget a teremtményei bűneiért( amik tulajdonképpen az ő, Sátán hittetése miatt jöttek a világba!), mondván, hogy : …na tessék! Megteremtett benneteket ilyeneknek, amilyenek vagytok. Azután törvényt adott nektek, amit közületek a legtöbben nem tudnak teljesíteni, merthát Ő teremtett benneteket olyannak, hogy ne tudjátok teljesíteni, mert ellentmond a természeteteknek ! És mivel azokat a törvényeket nem tarthatjátok meg (Ő miatta! Az Ő hibájából! Merthát ilyennek teremtett benneteket!), ezért azután megbüntet, megöl benneteket!
    Persze a megváltásról sincs szó benne!

    Szóval én ajánlom ennek a filmnek a megnézését mindenkinek, aki látni, érzékelni akarja , hogy milyen “finom”, észrevétlen ( szinte észrevehetetlen) trükkökkel fordítja el az emberek lelkét az Istentől a Sátán, és úgymond , “jogos” Isten elleni lázadásba viszi őket!
    Persze ez akkor volt, mostmár nem szöszöl ilyen light-os technikákkal!

    1. Szerintem,ha valakinek nincs annyi szellemi latasa,hogy a vilagban vegye észre a Satan széltében – hosszaban valo ügyködését,az az ilyen filmekben még ugy sem fogja. Nem kell ahhoz moziba menni,hogy ezt meglathassuk foleg,ha tudjuk,hogy mivel a Szellem az,aki vezet,es mindenre megtanit,megfogja mutatni kello idoben azt is (a lelkünkben ),hogy mi az amirol tudnunk kell,mi az,amit észre kell vennünk.
     “Ugy tudom”,hogy Krisztus bennünk van (a Szellem altal),mi pedig O benne. Akkor minek nekünk mozizni? – kérdezném? Na persze,aki ott tart az menjen csak,de kivancsi volnék,milyen békés, felüdült szivvel jön majd ki onnan.
     Urunk ezt parancsolta nekünk:

     “Tovabba Atyamfiai,amik csak igazak,amik csak tisztességesek,amik csak igazsagosak,amik csak tisztak,amik csak jo hiruek; ha van valami dicséret,ezekrol gondolkodjatok” (Fil 4:8).

     Nem tudom,hogy észrevettétek-e mar nalam,hogy én csak nagyon ritkan szolok hozza politikai,es az ezekhez hasonlo cikkekhez,leginkabb a kommentekre reagalok,(kivéve ha a 3.jeruzsalemi templom épitésével, ill. ha az Izralben történo eseményekkel kapcsolatos dolgokrol van szo.) Eppen csak azt figyelgetem – ugy a hattérbol – ,hogy – na megy-e mar az a dolog elore aszerint,ahogyan az a proféciakban all? – és nem terhelem le magam mindeféle,semmire nem jo,a szellemet nem felemelo,hanem lehuzo dolgokkal. Könnyedebben kell venni az életet én ugy gondolom,ezért nem ajanlottam megnézésre ezt a bizonyos ?Dr. Moreau szigete? cimű filmet (sem).

    2. Persze! Én is csak azoknak ajánlottam, akiket ilyen szempontból érdekel! Nem tettem kötelezővé. Aki akarja megnézi, akinek meg elég, ha te végigvizsgálod a ( ” nagyon sok mocskot ….,mégha csak néhany sor vagy par filmkocka erejéig is azért,hogy inteni tudjak azoktol masokat ? nyilvan a testvéreket.”), az ne nézze meg! Egyébbként ez inkább a vallásosakra és a világiakra veszélyes, a hívőket inkább a kevélységgel, nagyképüséggel, dicsekvéssel kisérti a Sátán.
     A mozizást én se ajánlom, de vannak filmek, amiket szivesen megnézek ( TV-n vagy a monitoron)! Pl:

     http://www.youtube.com/watch?v=Jghtcearle0

    3. Te hallottal mar olyanrol Ida,hogy a hivok egy Testté kereszteltettek meg Krisztusban? Ha nem, kukkancs mar bele egy kevest abba a Könyvbe tajékozodasképpen légyszi’,hogy azutan ne kelljen többé ilyeneket szolnod: “a hívőket inkább a kevélységgel, nagyképüséggel, dicsekvéssel kisérti a Sátán.” – az egyik legfontosabbat viszont lehagytad,hogy egyeseket pedig: irigységgel.

    4. Igen Ria valószínüleg azzal is! De én úgy látom, hogy bennünket, akik már megtértünk, újjászülettünk, hiszünk, és valamennyi ismeretre eljutottunk, bennünket már inkább azzokkal kisért, azokkal akar elkapni, amiket írtam! ( Mondjuk egyértelmű is, hogy nekünk már nem amazokon a kérdéseken kell rágódnunk!)
     Én legalábbis ezt látom, hogy ez a nyomás, ahogyan közeledik AK ideje, egyre nagyobb a Sátán részéről az Eklézsia tagjai felé! Nem a “világszeretetével, vagy a pénz szerelmével” akar bennünket “becserkészni”, hanem a kevélységgel! Szerintem ezek az igeversek, most még fontosabbak, mint eddig bármikor volt:
     Eféz. 6,11
     Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
     ?Eféz. 6,13
     Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok

    5. Kedves Ida! Thea, Ria, Arpiel, – és mindenki!

     – Elsőként IDA augusztus 01, 2013 9:43:34 du. hozzászólását szeretném lereagálni.
     Nagyon örülök ennek a hozzászólásnak, nagyon jó képet festettél “Sátán vádjairól Isten ellen.”
     Miért örülök neki? Azért, mert ezek a kérdések a Bibliáról gondolkodó, de még “hitetlen emberekben is” (sőt tán hívőkben is) egyre inkább felmerülnek. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a kegyelmi korszaknak nagyon a vége felé járunk, mint akár, ez a témakör felmerülése, egyre erősebben, egyre gyakrabban. Régi keresztény őseink nem elgondolkodtak a Biblia tanításán, összefüggésein, -nem kutatták azt- hanem csak hittel elfogadták a papok tanításait, – mondván a pap csak jobban tudja … A hitetlen mai világ pedig próbál érveket találni Isten ellen, “logikátlanságot bizonyítani” Rá és Létére. Bele ás a Biblia mélyére és felszínre hoz olyan kérdéseket, amelyek évszázadokig, akár évezredekig is “el voltak rejtve” előlünk. Ezt sajnos elég sikeresen teszi, mert ezek olyan kérdések, amelyekre az évszázadokon keresztül működő keresztény egyházak sem adtak, illetve nem tudtak választ adni, ezért kerülték a témát.
     Így ezek a kérdések – a tanításokat monoton módon befogadó – híveket felkészületlenül éri, válasz nélkül hagyja.
     De Örökkévaló Istenünk gondoskodott a válaszokról, melyet már ugyan eleitől fogva a kezünkbe adott Szent Igéjében, ELREJTVE A VÉGSŐ IDŐKRE, sőt gondoskodik Szent Szelleme által az Ige “megnyílásáról” is! Mi több, nem csak az általad fel tett kérdésekre válaszol, /MÁR A TEREMTÉS KÖNYVÉBEN IS/ – hanem olyan kérdésekre is, amely még kérdések formájában sem fogalmazódtak meg bennünk. Szó szerint “Rácsodálkozhatunk” … a kérdések nélküli válaszadásaira is.
     “Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.”
     Dániel 12:4

     – RIA! Amikor az orvos gyógyít, – műt vagy akár csak gyógyszert ír a FERTŐZŐ betegnek, időt fordít a beteg vizsgálatára, valamint jelen kell, hogy legyen a beteg nem éppen steril és veszélytelen közegében.
     Nem az a “bűn”, hogy időt pocsékolunk egy “Istentől elszakadt filmre”, hanem az, hogy azt milyen lélekkel tesszük? Szórakozni akarunk-e rajta, vagy megnézni azt, hogy a “világ mivel mérgezi a fiait” és ha ezt tudjuk, akkor a Bibliából előkerülhet a “gyógyszer is!”
     Ne kövessük el azt a hibát, amit őseink, – azért hiszem el, /vagy csak azt/ mert a pap mondta …
     Istenünk értelemmel ajándékozott meg, és a Szent Igéjével … Szabad tudakozódnunk Istenünktől. A Biblia egy párbeszéd Isten és az ember között. Ha Istenünktől hittel kérdezünk, a Biblia csodálatosan megnyílik !!! Dánielnek adott ígéret szerint jobban, mint elődeinknek …

     – THEA!
     Szeretnék kérni Tőled, egy olyan email címet, amelyre csatolmányt is feltudok tölteni. Szeretnék Neked küldeni valamit …
     A Szent Szellem vezetése által Rád bízom, hogy meg akarod-e osztani az itt felmerült kérdésekre kapott válaszokat, és ha igen, akkor milyen formában.

     Szeretettel: Erika

    6. Szia Kedves Kormos Erika!

     Köszönöm, hogy írtál, és hogy rámutattál arra a kérdésre, amit csak egy mondatban említettem meg, mármint a megváltás kérdésére! Igazad van, többet kellet volna írni róla, de amikor hozzászóltam, nem is jutott eszembe, hogy nem csak hívő keresztények olvassák ezt az oldalt! Ezért jó, ha olvassátok a hsz-okat, és a hiányosságokat kipótoljátok!
     Arra a hozzászólásra visszatérve, úgye ahogy mondtam a megváltás, Jézus Krisztus megváltó munkája a megoldás! Hiszen megtérésünk után újjászületünk, ami által egy teljesen új, isteni természetet kapunk a Szent Lélek által! Ezután már megerőtlenedve a bűnős természetünk, már tudunk Istennek tetsző életet élni, ha megmaradunk az Úr Jézus Krisztusba, és Istenbe vetett hitünkben, és abban az életben járunk a Szent Lélek által, amelyet kaptunk, megtagadván a “test” kivánságai és cselekedeteit! És ebben az esetben, ha benne maradunk, akkor az Isten kimunkálja benünk, hogy Krisztusra hasonlítsunk!
     Persze ez nem megy mindig zökkenőmentesen, de:
     1Jn 1,9
     De ha elismerjük b?neinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten h?seges és igazságos: megbocsátja b?neinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól.
     1 Ján. 2,27
     És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
     1 Ján. 3,8
     A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.
     Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.

     Persze tegyétek hozzá ti is még azokat, amiket el kell még mondanunk!

     Szeretettel: Ida

    7. Na akkor K.Erika, levezetem neked itt a volt történéseket:

     Arpiel bedobta ezt a bizonyos: ?Dr. Moreau szigete? c.filmet, ami: “( Inkább ) a ?Dr. Moreau szigete? az ami ízelítőt ad arról, hogy mi lehetett a Földön az özönvíz előtt.” ,
     amire Thea megkérdezte Arpielt,hogy: “Szerinted szakítsak valamelyikre időt?”
     Mire én: “Ne szakits Thea?:) ” – ( gondolva,hogy Theanak ennyi is elég, + tudva azt,hogy amugy is nagyon kevés az ideje egyéb masra is.)
     Ezutan Arpiel rakérdezett nalam imigyen: “De ezek szerint Te láttad őket Ria (még egy masik filmet is) ?”
     Mire én: (itt még mindig csak Arpielnek valaszolva) : “Csak belenéztem egyes részeibe Arpi,es annyi elég is volt,hogy tudjam mirol van szo.Teljesen végignézni egy hivo ?gyomra? ezt nem is birna,mert egyszeruen a Szellem nem engedi. De nincs is ra szükség,mert ez szamara teljesen értelmetlen és hiabavalo foglalatossag, bablabla…”, hozzafuzve késöbb a témahoz kapcsolodoan (egy masik hsz-omban) ezt a fontos igehelyet is:

     ?Tovabba Atyamfiai,amik csak igazak,amik csak tisztességesek,amik csak igazsagosak,amik csak tisztak,amik csak jo hiruek; ha van valami dicséret,ezekrol gondolkodjatok? (Fil 4:8).”

     Itt ugye az történt,hogy Arpielnek valaszolva elmondtam a véleményemet, ill.az én hozzaallasomat a témahoz? – amiben is jeleztem,hogy egy hivo szamara nem szükséges horrorfilmek nézegetésén keresztül szerezni be infokat Satan,e vilagban valo müködésérol, amikor,ha arrol tudni akar,elég megnéznie a napilapok elso oldalat,bekapcsolnia a radio, tv stb. hirmagyarazatat (vagy nézzen szét maga körül) ,ha ugy érzi, hogy valosagos bizonyossagra van szüksége.

     Ezenkivül te nem tudhatod,hogy Arpiel, Jeromos én, – es talan még Schwabent is ide sorolhatnam – ,merre felé jarunk még az “idokjelei ” blogon tul, ahol igenis, jocskan jelen vagyunk a “nem éppen steril és veszélytelen közegben” is.
     A moziban ücsörögve hogyan tudsz bizonysagot tenni az ott bamuloknak? Netan az onnan kijövoket nyakon csipve megkérdezed tolük,hogy: – Hé öcsi! (vagy mindegy ki) – tudod-e mit lattal itt az imént?

     Ez volt a dolog egyik része ugy nagyjabol,a masik pedig az,hogy addig, amig te ilyen magyarazatot adsz itt a blogon valakinek (ez év januar eleje körül) az egyik feltett kérdésére miszerint: ” Isten az 1Mozes 1:26-ban, mit értett azon a kijelentésén,hogy: “Teremtsünk embert a mi képünkre es hasonlatossagunkra stb.” alatt,és te eloallsz egy ilyennel:

     “Senkit ne tévesszen meg a ?tradicionális tanítás? ? mert a Biblia itt tényleg ?nem árulja el?, hogy ki is ez a ?teremtőtárs?.” Valamint: “Ez a többes szám, több féle LELKISÉGET takar, melyet Ádám teremtésénél egyértelműen Isten lehelt Ádám orrába!” Akarki is legyen az a “többféle LELKISEG”, ember biztosan nem lehet.” – amikor (mi Bibliat olvasok) tudjuk jol,hogy Jézus volt az,akivel Isten együtt teremtett (Példabeszédek 8:23-31), addig te ne nagyon oktatgass masokat, ehelyett jo,ha hozzafogsz a Biblia olvasasahoz Mozes 1-tol.
     Egy masik ilyen “bölcsességed” – szintén valakinek valaszolva arra a kérdésére (ugyanitt),hogy “Honnan van a sötétség?” , arra ezt irod: ” (Ha megfigyeled, Isten a ?sötétséget? nem teremti, hanem csak a világosságot, és ezért el is választja a sötétségtől.)”

     Ezzel szemben az Ezsaias 45:7-ben ezt olvassuk: “Ki a vilagossagot alkotom,es a SOTETSEGET TEREMTEM,ki békességet szerzek es gonoszt teremtek;en vagyok az Ur,aki mindezt cselekszem”.
     Sötétség,vagyis éjszaka,a mai napig van -> “Es nevezé Isten a vilagossagot nappalnak,es a setétséget nevezé éjszakanak;és lon este es lon reggel;elso nap”(1Moz 1:5).

     Szevasz.

   1. Ja, ez az. Fenn van jútubon is. Beírod, hogy gay pope vagy valami..
    Híradóban láttam amúgy. Valamit elcseszhettek mert az ellő kecske meg a bicegő kismaki közé bekerült egy hír is.

  1. “a pápa szavai tulajdonképpen a katekizmust idézték, amely bátorítja a melegeket, akik nem engednek a hajlamuknak, hanem küzdenek, és Jézus tanítása szerint akarnak élni.”
   Ezzel igazából nem is lenne gond, inkább a gyakorlattal van a gond, ahogyan az “integrálást” elképzelik. Természetesen az az igazi keresztyéni hozzáállás, hogy a bűnt elitéljük, a bűnöst viszont meg akarjuk menteni. A pápa nyilatkozatát viszont eléggé kétesen lehet értelmezni, amikor azt mondta, hogy a homoszexuális aktust elitéli az egyház, de az irányultságot nem. Azzal nem lenne gond, ha megtért homoszexuálisokat befogadnak az egyházba, de az már gáz, hogy papokká teszik őket. Vannak olyan bűnök, amiket ha elkövetett az ember, már nem lehet gyülekezeti elöljáró (a Biblia szerint). Egy papnak (elöljárónak) példaképnek kell lennie minden tekintetben.
   És nem tudom, hogy volt-e erről már szó, de a homoszexualitás nagy reklámozása és előretörése is igencsak része a nagy megtévesztésnek. Egyes bibliai értelmezések szerint az Antikrisztus meleg lesz, ezt a Dániel 11:37-re alapozzák: “… nem gondol az asszonyok vágyával…”

   1. Nekemaz jelent problémát, hogy a pápa mond valamit, és mindig az alatta lévő klérus tagjainak kell azt ” megmagyarázni”, hogy az amit a pápa mondott, az tulajdonképpen nem is az, nem is úgy értendő, hanem amarra gondolt, és az nem is ellenkezik a Kat egyház eredeti álláspontjával…! Ez már előfordult egy párszor! ( Mondjuk csak a jelenlegi pápával, ha jól tudom! Persze nem figyeltem túlzottan a régebbieket!)

    Én is hallottam arról, hogy esetleg homosexuális lesz az AK, de itt egy másik fordításban nem úgy néz ki:
    Dán 11,36
    És önkénye szerint cselekszik a király, és felfuvalkodik és fölemelkedik minden isten ellen; még az istenek Istene ellen is nagyokat szól, és pedig sikerrel, míg betelik a harag; mert meg van a végzés. *
    Nem gondol atyáinak istenével, * az asszonyok után lesz kivánsága, ** egy istennel sem törődvén, mert mindenik ellen támad. ***
    De Maozim istent * mégis az ő helyén fogja tisztelni; azon istent, kit atyái nem ismertek, tiszteli majd aranynyal és ezüsttel, drága kővel és becses jószágokkal.
    És azon lesz, hogy megerősítse Maozimot * azon idegen istennel, kit megismert, és (tisztelőinek) nevelni fogja dicsőségét, hatalmat ad nekik sokak fölött és földet ingyen oszt. ** (Káldi Biblia)

    írod:
    ” Vannak olyan bűnök, amiket ha elkövetett az ember, már nem lehet gyülekezeti elöljáró (a Biblia szerint). Egy papnak (elöljárónak) példaképnek kell lennie minden tekintetben.”
    Ezt így nem olvastam, csak olyat, hogy a kivülállóktól is jó bizonysága legyen! De ez már arra értendő, amikor Krisztusban van az illető! (Legalábbis én úgy látom az Igéből.)
    Persze ezt a kat egyházban (is) nehéz eldönteni, mert már nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt az igéből láthatjuk. Legtöbbször mégcsak meg sincsenek térve azok, akik előljárók lesznek, hanem csak elvégeztek egy iskolát, és “felszentelték” őket!

    1. Szia Sharky!

     Én már nem tudom mit higgyek! Ez már annyira undorító, hogy szinte hihetetlen! De azért adok valamelyes hitelt ezeknek a híreknek, mert az Ige azt mondja, hogy olyan lesz az utolsó napokban, mint Lót idejében és Nóé idejében!

    2. “Vannak olyan bűnök, amiket ha elkövetett az ember, már nem lehet gyülekezeti elöljáró (a Biblia szerint).” Ez alatt pl. azt értem, hogy a Biblia egyértelműen mondja, hogy “egyfeleségű férfi” legyen. Tehát ha valaki mondjuk már a 3. feleségénél tart (elvált, újraházasodott), akkor én úgy látom az ige alapján, hogy nem lehet gyülekezeti elöljáró, akkor sem, ha ezeket a házasságokat “hitetlen” korában kötötte. A házasság nem hitfüggő, hanem az egy szövetség 2 ember között, amit Isten nem akarja, hogy megszakitson bárki, mivel szövetségről van szó.
     A katolikus egyház valóban külön eset, mert ott a papok megválasztásánál nem az Igét veszik figyelembe. Lásd pl. a fent emlitettet, hiszen az Ige egyértelműen egyfeleségű (nem nőtlen) férfit emlit. Természetesen nem kötelező házasnak lennie, hiszen Pál apostol sem volt az, de szerintem kb. olyan arány lenne természetes a házas és nem házas elöljárók esetében, mint Pál apostol és a többi elöljáró aránya (akik házasok voltak). Azzal, hogy a katolikus egyház megtiltja a házasságot, kizárja a legtöbb “normális” jelöltet, hiszen azoknak az aránya elég kicsi, akik mint Pál apostol, kegyelmi ajándékot kaptak az egyedüllétre. És mivel a normálisak ki vannak zárva, marad az elenyésző számú tényleg Isten mellett elkötelezett és önmagát tisztán megörző pap, illetve azok, akik vizet prédikálnak és bort isznak, azaz nyiltan nem felvállalt parázna életet élnek, vagy homokosok, vagy pedofilok.
     Ha valaki ilyen kemény háttérből tér meg, akkor meg kell gondolni, hogy keresztyénként milyen elhivást tölthet be. Érdekes felállás lenne pl. egy megtért homokos elöljáróvá választása. Inkább segiteni kellene, hogy kerülje az olyan közeget, ami növelheti a kisértést. A megtéréssel sajnos (akikről én tudok) nem múlik el egy csapásra a kisértés, ez egy igencsak hosszú (akár egész életen át tartó) harc lehet. Egy megszabadult alkoholistának pl. józan ember nem ajánlaná a csapos állást. Ugyanilyennek tűnik számomra egy katolikus pap, homokos irányultsággal a ministráns fiúk között.
     Vagy ha más egyházat nézünk, többnyire elöljárónak legalkamasabbak a házas emberek, mivel ők gyakorlatilag mindenkit tudnak lelkigondozni. A gyülekezetekben (amiket én ismerek) általában nem szokott a pásztor egyedül egy nőt lelkigondozni, hanem a feleségével együtt. Férfit ugyanakkor egyedül is lelkigondoz. Ha viszont homokosságból tért meg az elöljáró, akkor nem biztos, hogy olyan jó ötlet férfiakat lelkigondoznia, tehát szerintem nem ez az elhivása, hanem más.

    3. Igen, igazad lehet! Én csak a papokra koncentráltam! Bár hallottam olyan pásztorról, aki homoszexuális volt annó! (???) Én hiszek az Úr teljes szabadításában, de valóban nem mindenkinél működik azonnal! ( Valamiért) Persze nem tudok ebben okosat mondani, mert ez (is) elhívás kérdése kellene hogy legyen, hiszen ehhez kell a pásztori kenet, ajándék is a Szent Lélektől!

 2. Ez egy rendkívül veszélyes terület. Akár örökre tönkretehetik az egész emberiséget genetikailag.

 3. Ebben az írásban van egy kis hoax. Emberi anust egérre varrni? Mi szükség rá? Képzeljétek el… Napi szaron vannak ehhez hasonló photoshopok. Inkontinencia gyógyítása: hüvelyi mellső és hátsó fali plasztika, rutinműtét.

   1. a jelenések Könyve ír róla az emberi és állati hibridekről.jel 9.3-10.17-19.a mitologiák tele voltak külömböző lényekkel amik le voltak írva.András

   2. Szia Thea ! Mit kell látni ezen a linken segíts kicsit. Én láttam ezt a “Hibrid” filmet. Nagyon undorító és bizarr. Inkább a “Dr. Moreau szigete” az ami ízelítőt ad arról, hogy mi lehetett a Földön az özönvíz előtt. Erről a témáról biztos olvastad a COG szerintem legjobb írását: http://churchofgod.hu/content.php?act=nefilim

    1. Szia Arpiel!
     A link a hivatalosan közzétett orvosi tanulmány az egerekbe ültetett emberi záróizmokról.

     Én sajnos egyik filmet sem láttam. Szerinted szakítsak valamelyikre időt?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend