Nagytestvér

Amikor az állami diktatúra és a terrorizmus kéz a kézben jár

World-leaders-march

A Charlie Hebdo elleni támadás idején egy fontos projekt befejezésén dolgoztam és mivel igen sok cikk jelent már meg az oldalon arról, hogy miként használja az elit a különböző katasztrófákat és terrorista eseményeket a világkormány előkészítésére, legyenek azok megrendezettek vagy sem, valamint, hogy ezek megjelenése egyre gyakoribb lesz és nemcsak az Egyesült Államokat, de Európát és érinteni fogják, eltökéltem, hogy figyelmemet a projekt befejezésére összpontosítom.

Bizonyára sokan olvasták vagy hallották a hírekben, hogy még a szaúdi király is az európai célpontok ellen tervezett támadásokra figyelmeztetett, az ISIS pedig kifejezetten francia és amerikai állampolgárok elleni merényletekkel fenyegetett.

Sajnos ezek alapján a párizsi támadás nem mondható meglepőnek és az sem kétséges, hogy nem ez volt utolsó ilyen eset. A fővonalas hírekben az eset kapcsán kialakuló ?megoldásokat? és a február 18-ra összehívott globális biztonsági csúcsról szóló híreket olvasva azonban ideje volt tollat ragadni és rámutatni a geopolitikát átható elmebajra.

A politikai elit által használt nyelvezetet figyelembe véve a globális biztonsági csúcs mögött sokkal több rejlik az iszlám terrorizmus elleni harcnál. Félretéve a tényt, hogy az Iszlám Államot az amerikai kormány hozta létre Szíria destabilizálására, valamint, hogy Szaúdi-Arábia nyíltan pénzel bizonyos, az Iszlám Államhoz köthető szír terrorista frakciókat, rá kell jönnünk, hogy eredetétől függetlenül, a terrorszervezet puszta létezése is ürügyként szolgál a polgári szabadságjogok felszámolására és a szükségállapothoz hasonló helyzet megteremtésére az óceán mindkét partján.

A Reuters tudósítását olvasva az embernek nem szükséges túlságosan megerőltetnie magát, hogy a sorok között megtalálja az üzenetet.

Először is a csúcs nem feltétlenül az ?iszlám terrorizmusra? összpontosít. Magát a kifejezést alig említik. A politikai szószólók nyelvezetet váltottak és inkább a ?szélsőségességre? fektetik a hangsúlyt, amely jóval kiterjedtebb következményekkel jár majd. Bár a hatalom a ?terrorista? címkét is igen szabadon függeszti fel ellenségeire, a ?szélsőséges? kifejezés sokkal szélesebb fedezéket biztosít a kormányok számára a politikai ellenfelekkel szemben. Terroristának általában azt nevezik, aki félelmet próbál teremteni a lakosság körében egy viszonylag nagyobb kaliberű támadás kezdeményezésével vagy legalábbis annak kitervelésével. A ?szélsőséges? címkét ugyanakkor szinte bárkire ráragaszthatják, aki az aktuális hatalommal ellentétes véleményen áll vagy olyan kezdeményezéseket támogat, ami ellentétben áll a fővonalas gondolkozással. Az amerikai főügyész se a ?terrorizmus? se a ?dzsihádista? szavakat nem használta a csúcs bejelentésekor:

?Valamennyi szövetségesünket szeretnénk összehívni, hogy megbeszéljük, miként ellensúlyozhatjuk a világban jelenlévő erőszakos szélsőségességet??

A ?hivatalos? szóhasználatban az ?erőszak? egyaránt jelenthet elképzeléseket és tetteket. A lényeg, hogy a megfogalmazásban történt változás nem véletlen, célja pedig, hogy a lakosság minél több célcsoportot tekintsen ellenségének és ne csupán a radikális iszlámra összpontosítson. A terrorizmus remek ürügyet szolgáltat a hatalom számára, hogy bárki és mindenki ellen hadat üzenhessen. Ne feledjük, a fővonalas média, a nemzetbiztonság és számos rendőrállami intézmény az alkotmányvédőket is előszeretettel nevezi ?szélsőségesnek?. Vajon elképzelhetetlen, hogy hamarosan a szabadságban hívőket is bűnrészességgel vádolják?

A hurok pedig szorul. Az EU egy Utas-nyilvántartási adatállomány létrehozását tárgyalja, ami nem egyéb, mint egy központi adatbázis, amiben minden uniós állampolgár benne van. Azt gondolod, hogy a repüléstilalmi listák aggasztóak? Mit szólnál, ha a tilalom az internetes hozzászólásaid, Facebook üzeneteid vagy blog bejegyzéseid alapján kerülne meghatározásra, mégpedig társadalmilag teljesen elfogadott intézkedésként? Mit szólnál, ha minden úti célod rögzítésre kerülne, majd a rendelkezésre álló adatok alapján egy dohos szobában ülő bürokrata (vagy esetleg egy algoritmus) döntené el, hogy gyanús vagy-e vagy sem? A jelek szerint a francia illetékeseknek tetszik az elképzelés és látva a vezetők által hangoztatott ?politikai egységet?, tartani lehet attól, hogy a biztonsági csúcson elfogadásra kerülő intézkedéseket sok más ország is importálni fogja.

A Reuters cikkéből:

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter az európai belügyminiszterek találkozóját követően elmondta, hogy a dzsihádista támadások meghiúsítása érdekében szükséges az együttműködés erősítése.

?Valamennyien egyetértünk, hogy bizonyos utazókra, objektív kritériumok alapján és az alapvető szabadságjogok figyelembevételével, de szigorúbb ellenőrzést kell bevezetnünk, persze anélkül, hogy ezzel fennakadást okoznánk a határokon átívelő mozgásban,? mondta.

Elmondta, hogy Európában sürgősen életbe kell léptetni az Utas-nyilvántartási adatállományt (PNR), ami lehetővé tenné az utazókkal kapcsolatos adatok gyors megosztását a tagállamok között.

?Meg vagyunk győződve arról, hogy erre az eszközre szükségünk van annak érdekében, hogy nyomon követhessük azokat, akik terrorista irányító központok felé veszik az irányt, vagy onnan érkeznek,? mondta, hozzátéve, hogy az adatbázis a súlyos bűnözés elleni harcban is jól jöhet.

Sajnos az utazás miatt kell legkevésbé aggódnunk. Az elit elsődleges célja jelenleg a szólás szabadsága (amit a francia támadás révén a szólás szabadságára hivatkozva is korlátoznak) és félreérthetetlenül kijelentették, hogy az Internetet tekintik az egyik elsőszámú veszélyforrásnak, az egyik legősibb taktikával racionalizálva a diktatúrát: Szabadság vagy biztonság? Válasszatok!

A francia vezetés szerint bár a szólás szabadsága fontos, szükségszerű bizonyos ?kivételeket? tenni a szélsőséges nézetek korlátozására:

Cazeneuve szerint szükséges, hogy az Internet továbbra is a szólásszabadság platformja maradhasson, Európának azonban fel kell vennie a harcot a webes visszaélésekkel, hogy azt ne használhassák a gyűlöletbeszéd vagy antiszemita üzenetek terjesztésére, illetve sebezhető fiatalok erőszakos tettekre történő toborzására.

?Szorosabb együttműködésre van szükség az internetes cégek között, hogy megkönnyítsük az ilyen események jelentését és minden olyan tartalom eltávolítását, ami védi vagy támogatja az erőszakot és a gyűlöletet,? mondta.

Ki dönti el, hogy mi számít ?a terrorizmus védelmének?? Ki az a jóságos és bölcs uralkodó, aki eldönti, hogy mit mondhatunk ki és mit nem? Vajon ez a vezér igazságos lesz vagy inkább a hatalom iránt kritikus weboldalak támadására használja majd a cenzúrát? Milyen következményekkel járna egy ilyen jogi precedens?

Vajon mennyi idő alatt jutnánk el addig, hogy az olyan weboldalak, mint amit éppen olvasol, felkerüljenek a ?szélsőségesek? listájára? Mennyi idő alatt válna a szabadság védelme gyűlöletbeszéddé?

Látva, hogy néhány nappal a szólás szabadsága mellett szervezett felvonulás után 54 embert tartóztattak le a Charlie Hebdo elleni merénylet szempontjából ?sértő megnyilvánulás? miatt, valószínűleg nem sokáig.

A Fehérház már most is arra figyelmeztet, hogy a terroristák alvó sejteket aktiváltak az Egyesült Államokban:

?Azt gondolom, hogy ez éberségre ad okot, illetve arra, hogy biztosítsuk a nemzetvédelmi és titkosszolgálati szervek kellő finanszírozását és az együttműködést a többi titkosszolgálattal, legyen az brit, francia vagy német.

A franciák pedig jók ebben, ahogy a brittek és a németek is. Tehát aktívabbak lehetünk azokon a területeken, amelyek segítenek a terroristák megtalálásában és annak nyomon követésében, hogy kikkel kommunikálnak.? (forrás)

Úgy érti, hogy a legújabb események és az általuk generált, mára állandósultnak tűnő félelem eredményeként nincs szükség megindokolni a megfigyelés szükségességét.

Természetesen az is csupán idő kérdése, hogy a válaszlépések között mikor jelenik meg a katonaság bevetése, ahogyan az Franciaországban már megtörtént. Egyetlen erőszakos támadás 10 000 francia katona és 5000 különlegesen felfegyverzett rendőr bevetését eredményezte francia földön.

Néhány napja sok millió francia menetelt szolidaritásból, de milyen megoldás mellett? Még többet akarnak abból a kormányból, amelyik a problémát előidézte? Még több központosított hatalmat akarnak? A biztonsági erők globalizációját? Most, hogy megásták a sírjukat, valószínűleg bele is kell feküdniük?

Forrás: alt-market.com

Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

 1. Kedves Thea,

  egy ket kerdest tennek fel az altalad leirtakkal kapcsolatban. Lehet hogy en tudok rosszul teologiai kerdeseket ezert fontos, hogy magamban is tisztazzam esetleges kerdeseimet.

  Azt irod hogy:
  “a megoldást is elküldte Jézus személyében, aki az egyetlen bűntelen ember lévén magára vállalta, hogy megfizessen a mi bűneinkért, legyen az egy haragos szó vagy egy ember életének kioltása. ”

  En idaig ugy tudtam, hogy Jezus az elso emberpar bunet fizette meg.Adam engedelmetlen volt Istennel szemben. (1 Mozes 3,17-19) A buntetes maga a halal.
  Ez az a bun ami aztan tovabb oroklodik. (Roma 5:12)
  Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy egy orokletes bonrol van szo..

  Aztan sokszor irod hogy Istent kerned kell csak az ajandekert csereben. Szerintem nem eleg csak kerni hanem meg kell banni buneinket. (1 Janos 1,8:9)

  Roviden ezek jutottak az eszembe:-)
  Koszonom, hogy meghallgattatok.

  1. Kedves Tamaska!

   Jézus mindenki bűneiért meghalt. Ha nem így lenne, akkor Ádámon és Éván kívül senki számára nem lenne nyitva Isten kegyelmi ajándéka.

   “mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is.” I. János 2:2

   A második kérdésedre a válasz: igen. A megtérés első lépése (és ez manapság sokaknak nem egyszerű ráébredés), hogy rájöjjünk arra, hogy egyáltalán szükségünk van megváltásra, tehát bűnösök vagyunk.
   Pontosan ez az amire utaltam, amit kérni kell Jézustól: a megváltást, azaz a bűneink bocsánatát.
   A módszer elég egyértelmű: “Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.” Róma 10:9

 2. Milyen érdekes,egy kupacban a világot meg nyomoritó bagázs és sehol egy terrorista?Hogy lehet ez? 😀

 3. Nagyon jó cikk. Azért félelmetes, hogy ezek akik egy “fonal” mentén haladnak évszázadok óta…mi tartja őket össze, a hagyomány, a világnézetük…vagy mi? Nem mi, hanem inkább “ki”? Mert az nem lehet, hogy azóta sokan meghaltak ezek közül a hatalmaskodók közül, de az eszméjük, a világkormány, csak úgy magától megy tovább…ennyi időn keresztül. A nagy hitető, a gonosz maga, a sátán tartja “kézben” az összeset. Csak egy “vezető” által rajzolódhat ki mindez. Persze Isten hatalmasabb és végső soron Ő tart mindent kézben. Mikor lesz már vége? Nagyon unom.

  1. Aranyos egy hozzáállás, hogy unod (könnyű neked 😀 ) de nem lehet, ezt a “luxust” nem engedhetjük meg magunknak. Nagyon kell figyelni mint az erdőben minden neszre sötétedés után:JOBBAN be fog sötétedni. Az Írásban olvassuk:
   Máté 24:23-24 ?Ha valaki azt mondja akkor néktek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott; ne higgyétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet a választottakat is.? ?

 4. Nem kell nagyon komolyan venni ezeket az együtt menetelős képeket. Ugyanis többen tettek már fel a netre olyan képeket, amelyekről az látszik, hogy ezeket az “együttmenetelő” politikusokat utólag montírozták össze. Ami valószínűnek látszik, más szempontból is. Olyan, többségükben gyáva emberekről van szó, akik testőrök hada nélkül még a vécére se mernek elmenni, továbbá nem látszik az egész együttmenetelésnek az igazi kiváltó oka.
  Gondoljunk csak bele: mikor volt olyan a világban, hogy ezek az emberek mindannyian nagy egyetértésben így összejöttek volna, mint most?
  Vajon tizenvalahány ember halála VALÓBAN ilyen nyomós ok? Amikor Irakban, Líbiában, Szíriában, Afganisztánban, stb.. jóval millió fölötti a halottak száma?
  Vagy ha megnézzük, hogy hány újságírót ölnek meg évente, hát ott is ennek a többszöröse.
  Itt valami nem az, aminek látszani szeretne. (vannak tippjeim, de nem ez a fontos, hanem az elgondolkodás)

  1. Az elgondolás se rossz. De ha együtt meneteltek valóban, akkor az a kérdés is felmerül, hogy kinek szólt az az “összetartunk” …

   1. Költői a kérdésed, legalábbis annak érzem 🙂

    Viszont elgondolkodtató, hogy mindenhonnan ezt hallani az utóbbi időben, rengeteg olyan propaganda-blockbustert néztem, ahol ez az összefogás, illetve az erre való buzdítás megjelent. Mindegyik film története természetesen indokolta az ilyen megnyilvánulást, de külön nem térek most ki a történet által kiváltott lelkiállapotra, és az azon keresztül történő manpiulációra. A lényeg, hogy sok helyen szerepel a “we have to stick together” és hasonló kijelentés, és ugyanez egyre gyakrabban hallható a médiában is. A tömegeket akarják rávenni, hogy önként válasszák az összetartozás gondolatát. Ez önmagában jó – a gond ott kezdődik, amit tudunk mindannyian, azaz kinek az érdekében és uralmában kellene összefognunk, ugye.

    A minap néztem a Megiddo c. filmet megint, és érdekes a tíz körzetre osztott világ térképe pl. Nincs EU, Nyugat- és Közép-Európa van benne. Bár fikció a film ezen része, de azért elgondolkodtató a mai események fényében.

    1. Hát, tudjuk, hogy támad majd 10 király, akik a hatalmukat, és birodalmukat, az AK kezébe adják. És azt is, hogy AK , az egész földön hatalmat kap majd…. Továbbá azt is, hogy a nemrégiben, illetve a manapság készített filmekben előadott történetek, “érdekes” módon, előbb-utóbb “megvalósulnak”…!

     (Ezt csak érdekességként említem, hogy anno, amikor Bábel tornya épült, akkor is egy király alatt egyesült az emberiség, a torony építésére, és akkor is Isten volt, aki véget vetett a “nagy terv ” kivitelezésének…! )

 5. Ki, mi az Isten? (Az embert az Ő hasonlatosságára teremtette – milyen tekintetben?: pontos részletességgel?) ÖNÁLLÓ, ÖNTUDATTAL RENDELKEZŐ, ÖNMAGÁTÓL MINDEN MÁST, így a teremtett dolgokat is megkülönböztető,. indulatos, érző szerető, haragvó, megbocsátó, irányító, büntető, mindent (múltat, jelent, jövőt) tökéletes pontossággal ismerő SZEMÉLYISÉG? Előtte bármire vonatkoztatva nincs ismeretlen, így titok sem létezhet . Bármi is, csak az Ő tudtával és hozzájárulásával történhet meg. Még akkor is, ha a teremtetteknek (akiktől Ő -mint azokat létrehozó teremtő- elkülönül) a “döntés”(mi közt?) jogát megadta. A TÖKÉLETES (ha rajta kívül semmi, senki más nem létezik), aki szeretetből, a Maga örömére, önkifejezése okán is teremtette a létező élettelen(?) és élő, egymás rendszeréhez szorosan kapcsolódó tökéletes, célszerű működésre tervezett és kivitelezett halmazt, milyen Tőle független (természetesen nem létező) forrás léphetett be, ennek a tökéletes, az Ő megelégedettségét igazoló folyamat, állapot megrontására, úgy, mint a teremtő Istent megcsúfolni szándékozó, hatalmaskodó “kudarc-lény”? (Tud a tökéletes, a tökéletesség megvalósításának, kifejeződésének elhatározott szándékával olyan “tükröt” teremteni, amelyik az előzetesen elhatározott szándékával szemben “visszacsap” Rá? Közben “ellenérdekelt lelkület” rendszerbe kerülésének -a tökéletes teremtés jellegéből adódóan- semmi esélye, már csak azért is, mert Rajta kívül nincs senki, semmi . Már pedig a Maga, és a teremtettek örömre és nem hiúság megélésére teremtette az Ő korlátok nélküli tökéletes megismerésére, felfogására képtelen lényeket. Így a helyes viselkedés, tökéletes döntés(?!! )meggyőződéses beláthatóságának hiányában HITRE, “vak engedelmes-ségre” kényszerített teremtények az értelem ajándékának köszönhetően a tudat felelősségének konfliktusát kényszerülnek megélni. A viselkedésükért a felelősségük korlátlan, ha a születési és egyéb okú eltérő adottságaik, igényeik diktálta létük megvalósítására törekedve (lelkiismereti konfliktust is kiváltva) a felfogási különbözésekből is adódó hit diktálta szabályokkal szembe kerül a létéért önálló felelősséget érző személy.

 6. “Színház az egész világ”. Amióta televízió létezik : tévéshow az egész világ.Van főrendező,forgatókönyvíró, vannak kiosztott kis és nagy szerepek, statiszták,díszlettervezők és vannak nézők,akiknek mindezt el kellene hinni.

 7. Érdekes egy-egy friss hírnél a “Kapcsolódó cikkeket” is átolvasni ilyenkor. Olyan nagyon látszik miként épül egymásra a szándék és a következmény…

 8. A terrorizmus nem ideológia,nem nemzet,nem vallás,csak egy taktika,harcmodor.
  Éppen ezért a hatalom bárkire ,bármikor rásütheti,hogy terrorista, permanens harckészültséget tarthat fenn miatta,Obama a patrióta törvény értelmében bármikor,bárkit likvidáltathat indoklás nélkül.

  1. Nagyon jó meglátás. Egyszer pszichiáternél jártam mert eltévedtem 🙂 és annyira nem értettek, hogy mást nem tudtam mondani arra hogy “vajon mi lehetek én a szemükben” (?) kiszaladt belőlem ez a lehetetlen: “terrorista” ! Na, estek le a székről … Jut eszembe, hogy is lettek Néró császár rendeletére előállítva a keresztények, mert “felgyújtották Rómát”?!
   A terroristák …

   1. Lehet hogy off, de azért egy kicsit ide tartozik (most olvastam). MINDENKI nem dől be a Nagytestvérnek !
    A szabadságszerető magyar szabadságharcot vív, ahogy tud http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-696280 Ez a szöveg (hír): Bírálta Kövér Lászlót a Fidesz európai parlamenti képviselője, Szájer József, mert a házelnök kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből. Szájer József az ATV vasárnapi műsorában úgy fogalmazott: a házelnök nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez neki nem különösebben tetszik.
    Az uniós képviselő visszautasította Kövér Lászlónak azokat a kijelentéseit is, amelyek szerint az Európai Unió bizonyos értelemben a Szovjetunióra emlékezteti, ezért a jövőben lassan és óvatosan ki kéne hátrálni a szövetségből.

    1. Igen róma felgyújtása, a reichstag és sok minden….. nem változnak a módszerek,…ha valakit nem tudsz megfogni, mert tiszta, csinálj valamit helyette és kend rá….

 9. Jó ez a kép is. A nagy gyászmenet látszata, összeölelkezve a “nagy család”. Abbasz a palesztin elnök is a sorban, töle pár emberrel arréb Netanjahu.A két ellenség. Totális képmutatás az egész.
  A 2.világháborúban is a képmutatás zajlott. 1939 szept.1 kitört a háború, még másfél évvel később is Sztálin vezér küldi németországnak a vasalapanyagot a fegyverekhez, a gabonát a német hadsereg táplálására stb.
  Nem rég láttam az erről szóló dokumentumfilmet. Amit az iskolában tanítottak nekünk az hazugság volt.
  Ami most zajlik az is ugyan olyan hazugság. Szerencsétlen buta emberek pedig benyelik a hazugságokat aztán mennek a vágóhídra.

  1. Akár benyelik a hazugságokat, akár nem, hányszor, de hányszor mennek a vágóhídra csak azért mert viszik őket!
   Itt van most Budapesten a Szabadság tér: az egyik politikai oldal az egyik emlékművet, a másik a másikat akarná elbontatni. Az egyik alatt halálba küldött orosz katonák sírja “győzelem emléke” a másik pedig maga a giccs: lecsap a birodalmi sas, és szegény Magyarország ártatlan, még angyal szárnya is törött, holott nem törik soha a virtuálisan a tiszta szellemet megjelenítő (angyal)szárny. Ehelyett tudni kellene, hogy A SAS BENNÜNK VAN akkor, amikor különbnek gondoljuk magunkat más embereknél/népeknél, feljogosítva érezzük magunkat, hogy eldöntsük: ők nem élhetnek, hozzá lehet látni a kiirtásukhoz 🙁

  2. -Szerény meglátásom szerint, és ahogy TUDHATOM, és -ezzel nem vagyok egyedül, -EZEK az események, egy PAKTUMOK-megegyezések “FORGATÓKÖNYV” szerint TÖRTÉNNEK… ! -Csak, ha a XX. századra tekintünk vissza, bár akár a “KERESZTES-HÁBORÚIG” is tekinthetünk, vagy még messzebbre, -JÓL láthatjuk, hogy az “ESEMÉNYEKET” -megtervezéssel, és -TOVÁBBI EGYESSÉGEKKEL, esetleg korrigálva az -HATALMI -ELIT alakítja, és FORMÁZZA !
   -Ahogy a JELEKET -figyelve, és elemezve -EGY-ÉRTELMŰNEK látom, hogy CSAK a PRÓFÉCIÁK teljesednek be, más nem TÖRTÉNIK, ami most -történik… !!! ! -MAGa MAGunkra, kell nagyon VIGYÁZNI…, -hogy a GONDOLAT, a SZÓ, és a CSELEKEDETÜNK -ÖSSZHANGBAN álljon az önzetlen FELTÉTEL nélküli SZERETET, és a MEGBOCSÁTÁS, és a BOCSÁNAT KÉRÉS, -KOZMIKUS ÖRÖKKÉVALÓ TÖRVÉNYÉVEL !

 10. Kitűnő meglátások, amiket leirtál Thea, meg kell történjenek ezek az események. A károsultjai pedig a Krisztus igazi követői lesznek. Ha meg kell halnunk az Ő nevéért, akkor legyen. Nagyobb jutalom vár minket a Mennyei Atyánknál, mint a Földön élőknek rövid ideig tartó “kánaánjuk”.

  1. Thea már a megoldás – bibliai próféciák – ismeretében értelmezi a talányt 🙂 a feltett kérdést: na, így könnyű 😀
   Egyébként persze ámen, kedves Laci !

   1. Szóval, kezedném azzal hogy Én mint már mondottam párszor Hiszek, persze nem az egyházak által létrehozott dolgokban.
    Kérdés a megoldásokkal kapcsolatban: Ha figyelembe vesszük a jelenlegi eseményeket, a dolgok állását, nagy valószínűséggel sikerre viszik a terveiket azok a bizonyos valakik/valamik. Ami azt jelenti hogy 7.5milliárd embernek kampeca(Ez volt a prologe).

    Ez kinek megoldás?

    Epilogus:
    Ha a próféciák mind beválnak(miért ne válnának be) akkor az azt jelenti hogy 7.5milliárd bűnös ember él a földön, és hogy tipikus nagy szavakkal éljek az etióp éhezők vagy busmanok, akik 99.99% hogy nem a túlélői lesznek az egésznek, azok mitől is bűnösök hogy halniuk kell? Vagy esetleg ez úgy működik mint az emberi törvénykezés? A törvény nem ismerete nem mentesít a büntetés alól(lásd busman akik békében éldegélnek a természettel krisztusról pedig semmit nem tudnak)? Persze a busmanok jól érzik magukat ott ahol és ahogy vannak. Tehát számukra az a kánaán. Most ezért halált érdemelnek?
    Nekem ez nem stimmel mint hogy az eredendő bűnnel világra jönni dolog sem. Hacsak nem hiszünk a lálekvándorlásban a karmában s a többi “hókusz-pókusz”ban amit a vallás ugye eretnekség címkével elláva elutasít. Tegát ha ezek mind nincsennek akkor a gyerek egy frissen tisztán isentől fakadó lélekkel jön a világra. Mitől lett bűnös? Tán a szüli miatt akiről nem tehet, lévén isten választotta a gyereknek azokat a szülőket akiket?

    Na szóval sok itt az önellent mondás, bárki bármit mond, és hogy profán és szarkasztikus legyek már isten sem látja át a dolgokat és úgy csinál mint egy informatikus: Törli a rendszert és csinál egy újat.

    Istenem! Kérhetnék a családomnak egy backup -ot?

    1. Kedves G. Freeman!
     Azt hiszem az alapvető kérdés, amit nem tudsz tisztázni magadban, hogy Isten jó-e vagy pedig gonosz. A felvetett kérdések egy gonosz Istent feltételeznek, a Biblia viszont azt mondja, hogy Isten a szeretet (I. Jn. 4:8). Ebből kiindulva, tudhatod, hogy minden ember sorsa felől igazságos döntés születik majd azon a napon, amikor meg kell állnia Isten előtt.

     Az igazság az, hogy mivel Isten az egyetlen, aki tökéletesen igazságos, a mennyországba csak bűntelen emberek kerülhetnének. Ilyet a busmanok között sem találsz. Ezt Isten is jól tudja, és mivel szeret minket, téged és engem is, és azt akarja, hogy az örökkévalóságot Vele töltsük, a megoldást is elküldte Jézus személyében, aki az egyetlen bűntelen ember lévén magára vállalta, hogy megfizessen a mi bűneinkért, legyen az egy haragos szó vagy egy ember életének kioltása. Tehát ez a megoldás egy ajándék, ami minden ember számára elérhető, csupán kérni kell.

     ?Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.? János 3:16

     Azt pedig, hogy ki tud Krisztusról és ki nem, szintén rábízhatod Istenre, mert Ő azokról is gondoskodott, akik esetleg nem hallottak még róla.
     ?Mert Isten nem személyválogató. Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni. Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt.
     Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által.? Róma 2:11-16

     Egy másik dolog, hogy függetlenül attól, hogy mit hiszel, azt gondolom te is látod, hogy minden ember életének vége szakad egyszer, azoké is, akik, a te szavaiddal élve ?túlélik ezt az egészet?. Ugyanakkor az az Isten, aki ezt az életet adta neked, vissza is tudja adni és ezt meg is teszi, csupán kérned kell.

     ?Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.? Róma 8:11
     Még egy utolsó, de fontos dolog: akik nem ismerték meg Jézust életük során, a cselekedeteik alapján ítéltetnek meg Isten által. (Jelenések 20:12,13)

     Az informatikus hasonlatra: Láttad már, hogy hogy néz ki egy hímzés hátoldala? Mi, innen a földről sokszor csak ezt az oldalt látjuk, egy napon viszont meglátjuk, hogy milyen felülről.

     ?Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.? I. Kor. 13:12

     És igen, kérhetsz backup-ot! Úgy hívják Jézus! És minél előbb futtasd le a mentést, mert nem tudhatni, hogy mikor jön áramkiesés. Nem lenne jó elveszítenetek azt, ami a legértékesebb! 😉

    2. NA Thea, ezt jól megfogalmaztad. Remek. “áramkiesés és backup” 🙂 Jó! 🙂

    3. Kedves G.Freeman!

     Azt hogy mikor és hova születünk, mi magunk válasszuk meg még lélekként. Mindenki a fejlődésének megfelelő szülőket és környezetet válassza magának, és ne feledjük az előző élet hibáinak kijavítása és fontos szerepet játszik a lélek választásában. Ez annyira igaz ,hogy személyes életemben is tapasztaltam ,a lélek képes össze hozni két embert hogy ott és akkor és azon szülőktől meg születhessen.Ez persze nem jelenti azt hogy senki senkinek ne segítsen ha teheti./éhezők,szegények,stb/de akár milyen fájdalmas is el kell fogadnia mindenkinek, hogy amiben van azt ő maga választotta és alakította saját magának. Persze vannak a kollektív döntések és vállalások de erre nem térek most ki de ezek is lelki síkon történnek meg először.Isten meg adta az embernek a szabad akaratot . Ha beavatkozna direkte az eseményekbe ,mert ugye megtehetné, akkor megfosztaná az embert a szabad akarattól, s egyben megszegné az ígéretét.nos ez nem jelenti azt hogy tétlen folyamatosan jelzi a lelkiismeretünkön keresztül ha nem helyes amit tervezünk vagy épp már meg tettünk.Ez a közvetlen kapcsolat Isten és a lélek között.Aztán időről időre küldi a profétáit, hírhozóit akik az általa küldött üzeneteket közvetítik.A szabad akarat meg van hozzá ,hogy elfogadjuk azokat vagy sem, ez már a mi döntésünk. És mindenek felett elkülte közénk az egyszem fiát Jézust, ki meg mutatta a világnak miként lehet élni az Atya akarata szerint s vele közösségben. Az hogy ezt elfogadjuk e vagy sem megint a szabad akarat dönti el.Jézus csak egy törvényt adott nekünk ez pedig a SZERETET TÖRVÉNYE , ha ezt kivetíted a 10 parancsolatra meg látod ha a Szeretet vezet mindenkit a 10 parancsolat már nem is kell.Nos a fenti cikkre pedig ,remélem Magyarország még időben kilép ebből közösségből mert ez semmi jót nem hoz nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend