Hit és vallás

Az Orlando-i lövöldözés túlélője több mint túlélt: „Megtaláltam Jézust és már nem vagyok meleg”

Bizonyára sokan emlékeznek a floridai Orlandó egyik meleg klubjában még 2016-ban történt terrortámadásra, amiben 49 ember veszítette életét. Az elkövető egy afgán bevándorló volt, aki a támadás közben a 911-es segélyhívó vonalon biztosította a nagyvilágot az Iszlám Állam terrorszervezet iránti hűségéről.

Akárhonnan is nézzük, a vérontás szomorú emlékeztetője annak, hogy milyenné válik a világ a szeretet Istenének ismerete nélkül, ugyanakkor az a bizonyos sötétségben fénylő világosság itt is felfedezhető, csak egy kicsit várni kellett, hogy értesüljünk róla.

„Nekem kellett volna lenni az 50. áldozatnak!” – írta a támadás egyik túlélője, Luis Javier Ruiz, néhány napja egy Facebook bejegyzésben.

„Nézegettem a Pulse klubban aznap éjjel készült képeket és emlékszem a küzdelemre a perverzióval, emlékszem, hogy megpróbáltam az alkoholba fojtani mindent, emlékszem a szexre fűvel-fával, ami végül HIV fertőzéshez vezetett. Igazi küzdelem volt. Az ellenség szorításában voltam, de Isten kimentett abból a helyzetből és nekem adta Jézus Krisztust,”

írta Luis.

„Most már tudom, hogy mit jelent a szeretete. A 49 áldozatból 2 közeli barátom volt és ők már nincsenek velünk. Meghaltak azon az éjszakán. Nekem kellett volna az 50. áldozatnak lennem, de mégis kaptam egy esélyt, hogy vallás helyett igazi kapcsolatom lehessen Istennel, hogy ne csak kedveljem, de szeressem Krisztust és megoszthassam másokkal a szeretetét. Most már tudom, hogy ki vagyok és tudom, hogy nem az határozza meg a személyemet, aki az ellenség szerint voltam, hanem az, aki Jézus szerint vagyok.”

Szombaton Luis is beszél majd Washingtonban azon a több szervezet által közösen rendezett eseményen, aminek mottója „a homoszexualitástól és transzneműségtől való szabadság ünnepe”. A szervezők kihangsúlyozzák, hogy az LGBTQ mozgalom iránti gyűlölet helyett az életet akarják ünnepelni.

„Tudatos döntést hoztunk, hogy magunk mögött hagyjuk a homoszexualitást és szeretnénk, ha ezt úgy tehetnénk, hogy ne gúnyoljanak érte,”

nyilatkozta Christopher Doyle főszervező az NBC-nek.

Miközben együtt érzek Christopherrel, nem szabad elfelejteni, hogy nem kell megreformált homoszexuálisnak lenni ahhoz, hogy kigúnyoljanak a hitünkért. Jézussal is megtették, a szolga pedig nem nagyobb az ő Uránál. Manapság a gúny alapból jár a hitért. Hiszen az apostolok „azt mondták, hogy az utolsó időben csúfolódók támadnak, akik istentelen kívánságaik szerint járnak”.1 Szóval Luis és Christopher, ne törődjetek a gúnnyal! Jó helyen vagytok!

 1. Júdás 1:18 []
Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

 1. Ez a Luis egy meleg aki HiV fertőzött lett, most meg haldoklik, de hál’ Istennek megtért és eközben egy vallásos szervezetet reklámoz?

  1. Lényegében igen. Közelinek érezte és érzi a halált. Megadatott neki, hogy gondolkozzon mi történhet, azután, mert nem ment el hirtelen. Ha ateista volt előtte, most elgondolkozott, hogy esetleg van tovább. Azt gondolom nem döntött rosszul az ő helyzetéből nézve. Furcsa helyzet, hogy ehhez kellet egy terrorista és 49 halott.

   1. Lényegében pont hogy nem REKLÁMOZ !? De az igaz, hogy általában válsághelyzet kell ahhoz hogy az ember felismerje az igazságot és jobbat válasszon mint addig …

    1. Akkor népszerűsít? Az arcát adja hozzá? Kampányol nekik? Nem értem mi baj van a reklám szóval, önmagában semmi rosszat nem jelent. 🙂 Nekik ez érthetően siker. Így a támogatóik elégedettek lehetnek. USA-ban így működnek a dolgok. Abból mekkora botrány lenne, ha egy ilyen nevű rendezvényt itt az Unióban megszerveznének. :-))) Lenne balhé, ellentüntetés, médiavita.

 2. Bocsi, de én nem értem ezt az egészet. Az illetőnek számtalan bűnei voltak és vannak továbbra is az életében,
  ugyanúgy ahogyan mindannyiunknak. Akinek nincsenek többé bűnei az vesse rám az első követ. Most, ha igaz, az egyiktől megszabadult. Szuper. És akkor most ettől tért meg?
  Őszinte leszek. Tele van már a hócipőm az ilyen és hasonló cselekedett alapú megtérés storytól, kérkedéstől. Persze tudom én, hogy abban semmi látvány, semmi írásra méltó nincs, ha valaki csak hisz az evangéliumban megtér és nem veri nagydobra, de akkor is. Nagyon, de nagyon, de nagyon szomorú vágyók 🙁

  1. Kedves Zsolt, ettől tért meg:
   “hogy vallás helyett igazi kapcsolatom lehessen Istennel”
   Egyébként az egész történetnek ez a lényege. És ha téged ez elszomorít, ahelyett, hogy örülni tudnál neki, akkor minden bizonnyal a te életedből ez hiányzik.

  2. Zsolt, az Újszövetségben olvasható hasonló történetekből is “eleged van”? Pál, Máté…
   Annak pedig, hogy gyakrabban olvashatunk olyan bizonyságokról, amikben a megtérést látványos változás követi, az az egyszerű oka, hogy az ilyen emberek annyira örülnek új életüknek, hogy szeretnék megosztani a világgal és nem véka alá rejteni a megtalált világosságot és kincset. Egyébként pedig mindannyiunk története hasonló kéne, hogy legyen, hiszen az újjászületés új embert jelent. Nem a cselekedetek megváltozása eredményezi a megváltást, hanem annak egyik jele, bizonysága.
   Szomorú pedig semmiképp se legyél, mert Jézus azt mondta, hogy “örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén.” Lukács 15:10

   1. Nem Thea. Nekem abból van már elegem, hogy folyton a melegek megtérése okoz nektek örömhírt és ünneplést. A hazug, a tolvajé, a házasságtörőké stb.-ek soha. Abból van elegem, hogy a keresztény tanár is mindig a meleg diákoknak kell külön elmondania, hogy Isten szereti őt. Abból van elegem, hogy a keresztény cukrász ugyancsak a melegeket nem hajlandó kiszolgálni, de a többi bűnöst igen. Szerintem ti, itt néhányan (eddig), valamit nagyon de nagyon félreértettetek, vagy csak egyszer összeesküdtetek a melegek ellen. Mondtam már, hogy meleg vagyok és keresztény?

    1. Szia Zsolt!
     Igen említetted: http://idokjelei.hu/2018/02/elbocsatottak-a-tanart-mert-azt-mondta-egy-leszbikus-diaknak-hogy-isten-szereti/
     Bizonyságot pedig elég sokfélét találsz az oldalon, egyáltalán nincs arról szó, hogy a “meleg” téma szerint válogatnék. A számomra inspiráló történeteket szívesen megosztom. Ha tudsz ilyet, küldd el bátran. Az igaz, hogy manapság a “meleg” téma úgy általában gyakrabban bukkan fel a médiában, mint korábbi években, így szerintem érthető, hogy az ilyen bizonyságok is gyakoribbak, de szerintem ennek csak örülni lehet, függetlenül attól, hogy ki milyen háttérből teszi ezt.
     Az pedig nem igaz, hogy akár egyetlen keresztény cukrász is megtagadta volna egy meleg kiszolgálását. Ezt is megtaglaltuk már az adott poszt alatt. Ezek a cukrászok külön kihangsúlyozták, hogy az őket beperlő meleg pár visszajáró vendég volt és ugyanolyan tisztelettel bántak velük, mint mindenkivel. Nem szép dolog így csúsztatni. Mindenkit kiszolgálnak, de nem készítenek olyan terméket, ami ellentétben áll a meggyőződésükkel. Olyat se, ami arra buzdítana, hogy valaki lopjon vagy csaljon, csak ilyet nem szoktak kérni tőlük.

   2. Ebben az esetben azért több tényező is szerepet játszhatott ebben az átváltozásban.
    1. Előtte is perverznek tartotta magát, nem volt kiegyensúlyozott homoszexuális és szexfüggő volt.
    2. Elképzelhetetlen trauma érte a lövöldözés során.
    3. Nálunk nincsenek annyira elterjedve, az áldozatsegítő szervezetek. Ott rengeteg ilyen csapat van különböző módszerekkel. Versengenek az áldozatért és szó szerint átmossák rövid idő alatt majd látványosan szerepeltetik és még a szöveget is megírják neki.
    Ettől függetlenül örülök neki, hogy pozitív irányt vett az élete.
    Sokkal nehezebb egy olyan homoszexuálist átalakítani, akinek viszonylag normális az élete és nincs oka különösebben változtatni, mert a világ ugye elfogadó. A meleg-keresztény ember pedig egy különös kihívás jelent. Nekik szerintem nem kellene megélni a szexualitásukat és akkor mindjárt csak keresztények lennének.

    1. Nem feltétlenül kell lemondaniuk Neverend a szexről – és a családról sem, ami még fontosabb! A neten is találhat bárki olyan történeteket, ahol az emberek MEGGYÓGYULTAK, lányok és fiúk egyaránt. Valami történt a lélekben azelőtt, azt ki kell deríteni.
     Lehet segítséget kérni, ez a lényeg. Nem kell katasztrófára/túlélésére várni 🙂 !

     Ja, az USA-ban már tiltva van ilyen terápia reklámozása – és akkor örüljünk hogy Mo-on éllünk.

    2. “Valami történt a lélekben azelőtt, azt ki kell deríteni.”

     Erre tudok példát is távolabbi környezetemből. Családi tragédia után változott meg az illető nemi vonzódása. Előtte párkapcsolattal rendelkező heteroszexuális volt. Én nem nagyon látom, hogy hol a motiváció, ami visszafelé fordítaná. Eleve a meggyógyulás kifejezés sem elfogadott, amit használtál, mivel nem tekintik betegségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend