Idők jelei

Elbocsátották a tanárt, mert azt mondta egy leszbikus diáknak, hogy Isten szereti

Egy Bristol-i állami szakközépiskola tanárát elbocsátották, mert azt mondta egy leszbikus diáknak, hogy Isten szereti őt.

A 17 éves tanári tapasztalattal rendelkező Svetlana Powell-t „radikalizációs veszélyforrásnak” minősítették, mert válaszolt diákjainak a saját keresztény hitével kapcsolatban feltett kérdéseikre.

Nem voltam jelen az esetnél, de a beszámolók alapján nagyon úgy hangzik, hogy a diákok szándékosan olyan irányba terelték a beszélgetést, mintha kifejezetten az lett volna a céljuk, hogy bajba juttassák a tanárt, tudva, hogy szinte bármit mond a témában, azt fel tudják használni ellene. Mint a nyuszika esetében, akit vagy a sapka hordásért vagy annak hiányáért vernek meg az anekdotában.

A Bristol-i oktatásügyi hatóság jelentése szerint Svetlana megosztotta a homoszexualitással kapcsolatos keresztény nézeteit, amikor egy órai beszélgetés során a diákok megkérték rá.

A rendelkezésre álló információk alapján úgy tűnik, hogy Svetlana kijelentéseit minden tekintetben megértés és szeretet hatotta át. Elmondta, hogy hite szerint a homoszexuális tevékenység nem egyezik Isten akaratával, Isten azonban a tetteiktől függetlenül mindenkit szeret. Amikor az egyik diák bejelentette, hogy ő leszbikus, Svetlana annyit mondott, hogy „Isten szeret téged”. Ezt minősítették súlyos fegyelemsértésnek.

Amikor néhány diák azt jelentette az illetékeseknek, hogy a tanár megpróbálta „agymosni” őket és „prédikált” nekik, az iskola biztonságért felelős vezetője értesítette a brit terror-elhárítási csoportot, a Pevent-et.

A tanárnőt másnap kihallgatták, majd egy órával később elbocsátották.

Svetlana Powell nem hagyta annyiban a döntést és a Keresztény Jogi Központhoz (Christian Legal Centre) fordult segítségért. A tanárnő jogi képviseletát ellátó Pavel Stroilov felhívta a figyelmet arra, hogy amikor egy ateista tanár Nagy-Britannia ellen szította diákjait és rendszeresen trágár stílusban beszélt velük, a testület megelégedett egy egyszerű megrovással.

„Véleményem szerint bebizonyosodott, hogy az elbánásbeli különbség védencem keresztény hitének köszönhető,” nyilatkozta az ügyvéd.

Az ilyen híreket hallva az ember óhatatlanul elgondolkozik azon, hogy vajon tényleg a tanár volt túl „erőszakos” vagy nyugat felé haladva a hit, főleg, ha keresztény, automatikusan kivágja a biztosítékot. Angliában élő barátaimmal folytatott beszélgetéseim alapján sajnos a második eset tűnik valószínűbbnek. Szerencsére azonban tudjuk, hogy minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik a legkisebb gyertyaláng is, a miénk pedig mindennél világosabb, így a csodálatos bizonyságokban sincs hiány, amik időnként a fentihez hasonló reakciókkal indulnak, majd 180 fokos fordulatot véve szereplőik rátévednek arra az Útra, amit addig elkerülni igyekeztek.

Előző posztKövetkező poszt

26 hozzászólás

  1. Kedves Zsolt!
   Csak az elsőt volt időm megnézni és csak azt tudom mondani, hogy abban a megváltásról és Isten feltétel nélküli megbocsátásáról van szó, amivel nyilván egyetértek. Nem tudom miért kéred erről a véleményem. Mindenesetre a videóban megszólaló testvér is kihangsúlyozza, hogy ne mások bűneivel foglalkozzunk, illetve, hogy Isten nem nézi a múltat, mert azt fehérre mosta Jézus vére, csak emlékezzünk, hogy ez nem jelenti azt, hogy azt csinálunk, amit akarunk, mert a tetteinknek fizikai és lelki következményei is vannak. Ha valami rosszat teszünk, Isten szeretetét és megbocsátását nem veszítjük el, de azért ártunk magunknak. Nem véletlenül mondta Jézus a parázna asszonynak, hogy “eredj el és többé ne vétkezz”. Ezt mondja nekünk is: “Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezz!” Ez a “ne vétkezz” pedig szintén nem a mi erőnkből lehetséges, hanem Jézuséból, aki bennünk él.

 1. Persze André, ragadd meg rögtön az alkalmat az idegenellenes és többnyire rasszista propagandának, gratulálok, hogy ezt jelenti neked a keresztény hit. Nem különbözöl semmiben sem a gyülölküdőktöl én a helyedben gyorsan elkezdeném kutatni Krisztus természetét, mert azzal te szemmel láthatólag nem rendelkezel.

  1. Péter fáj az igazság, nekem jobban fáj az amikor megadatik annak felismerése, hogy még mennyire hazudtak a szemünkbe. Ha ez neked gyülölködés, akkor nem tanultál semmit meg abból, ami szemünk előtt bontakozik ki, s az utolsó kő is el leszen mozdítva, mégha oly sokan abban reménykednek, hogy valahová azért képesek lesznek elbújni Abbánk haragja elől. Nincs kedvem ecsetelni, hogy mi történt meg ezidáig, mert úgyis kimagyarázzák, ahogyan a legújabb történést is a Vácott történt szentélyrombolást. Ebben sajnos magamat is bünösnek érzem, mert nem foglalkoztam Mátraverebélyen történt szentélyrombolással kellő időben, mert úgy gondoltam nem ismerem a tényeket, akkor miért tegyem közzé az igazságot felőle, aztán következett a pásztói könnyezés, amit megint kimagyaráztak, pedig az előzménye 1947-es, most már hiába látom, hogy már épülnie kellene ottan a bazilikának, mert még nagyobb szentségtörések fognak megtörténni, mégha oly kevesen fogják ezt fel. Lehet még alaposabban belemenni, de ami megtörtént azon már nem tudunk segíteni, csak alázatos engedelmes szívvel imádkozni, könyörögni Urunkhoz, hogy mentsen meg minket, mindet gonosz cselekedet elkövetésétől. Lehet ebbe is belebonyolódni, mint abba is kit, hogyan használnak a démoni seregek, de sokról később értesülünk, ha egyáltalán értesülünk róla. Amikor Ég s Föld eggyé válik, akkor már késő leszen azon gondolkozni, hogy valaki már ezt oly sokszor megmondta nekünk.

  2. Kedves Péter. Sajnálatos, hogy nem látod mennyire a korszellem és píszí (politikailag korrekt) diktálta sablont tolod. Isten nem foglalkozik a “rasszizmus” kifejezésével, mert az egy luciferánus hummanista szó kitaláció. Nem mondom, hogy nincs értelme, persze hogy bűn bárkit is gyűlölni a származása miatt, de azért ez a kifejezés és a másik trendi szómágia az “antiszemita” és újabban “anticionista” mind a manipulatív liberális eszmeiség új világrendet építő rendszerének fegyvere. Tökéletesen alkalmas, pont az általuk ellentételesen hirdetett kirekesztésre és megbélyegzésre. Nem tudom mit kezdene ez a mai (nyugat Európában) uralkodó nézetrendszer azzal, hogy Isten megátkozta Khám fiait, a khámita fő rasszt, akik leszármazottjai a mai négerek és Indiaiak. Jól látható a kultúrájukon, vallásukon, történelmükön, és még a gazdasági helyzetükön, hogy hol tartanak. Akkor Isten is rasszista ? Mi van a sátán fiaival, akik mind ítéletre mennek, mi van a sátán zsinagógájával, ami (akik nem zsidók, de azt hazudják magukról hogy azok).

   1. Arpiel, ha ismernéd jobban Jézus Krisztust és a Noé történetet, akkor nem utaltál volna igy a négerekre és az indiaiakra. Khám sok nép apja volt, de közülük is kifejezetten Kanaant átkozta meg mindannyiunk Ősatyja (nem pedig Khust). Az átok végül megfialt, a semita héberek teljesen uralmuk alá hajtották a kánaánita népeket, sőt elfoglalták az egész földjüket. Nem mellesleg Krisztus óta a rasszjegyek és származások teljesen mellékes, jelentéktelen dolgok :

    “Ne hazudjatok egymás ellen, mivelhogy levetkeztétek amaz ó embert, az ő cselekedeteivel együtt.
    És felöltöztétek amaz új embert, melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, a ki teremtette azt:
    A hol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.” Kolossébeliekhez írt levél 3. rész

    1. Bocs, de ezt elnézted. Nem Krisztus óta, hanem Krisztusban ! Ez csak a benne lévőkre vonatkozik !

 2. Sziasztok! Lenne egy kérdésem talán tudtok segíteni nekem. Ennyi meg ennyi bűnös ember közül a világban miért minding a melegekkel gyűlik meg a bajuk a keresztényeknek? De akár így is kérdezhetném. A hazugok, a tolvajok, a gyilkosok, a házasságtörök és a többiek kapcsán vajon miért nem preseskednek soha a keresztének? Én ezt tényleg nem értem, pedig nagyon szeretném tudni.

  Zsolt

  1. Kedves Zsolt!
   Istentől egyetlen “bűn” képes elválasztani, az pedig Jézus elutasítása. Nincs különbség a szexuális beállítottság vagy mondjuk a gyilkosság között ilyen szempontból. Az én kérdésem viszont az, hogy hallottál már olyan esetről, hogy egy tolvaj vagy egy gyilkos kikérte volna magának, hogy egy keresztény Isten szeretetével közeledik felé? Hallottál már olyan perről, hogy valaki azért vitt bíróság elé egy keresztényt, mert az nem volt hajlandó olyan tortát sütni, amin az áll, hogy “Gyilkolj te is!”? Zárójelben jegyzem meg, hogy egy keresztény cukrász egy ilyen tortát se sütne meg, csak ilyet senki sem kér tőle. Én azt látom, hogy nem a keresztények pereskednek, hanem a keresztényeket próbálják pellengérre állítani, amiért a saját hitük szerint hoznak döntéseket, abból kiindulva, hogy egy kereszténynek kötelessége bárki kénye-kedve szerint cselekedni, ami ha belegondolsz, a vallás és személyes szabadság korlátozása. Ráadásul ezt sok meleg is látja és fel is szólal az ilyen jellegű diktatúra ellen, kijelentve, hogy senki sem kényszeríthet egy másik embert arra, hogy a lelkiismeretével ellentétes dolgokat cselekedjen.

   1. Hello Thea!
    Koszonom a vallaszt. Nos, a tortentek nem teljesen egyeznek az altalad leirtakkal. De persze az is lehetseges, hogy az forras irja le az esetet egy kicsit maskepp, amibol en tajekozodtam. Szerintem az a ‘egy kicsit maskepp’ nagyon is fonts egy reszlet de most hagyjuk, majd kesobb talan meg visszaterhetunk ra, ha te is ugy akarod.

    ‘Istentől egyetlen “bűn” képes elválasztani, az pedig Jézus elutasítása’
    Ezt egy nagy Amen! -nel es nagy mosollyal tudom nyugtazni 🙂
    tudniillik, magam is egy hazug, egy tolvaj, egy parazna, egy Isten karomlo es raadasul meg meleg is vagyok. De hala Isten szeretetenek es kegyelmenek, a Megvaltomnak Jesusnak es az O benne nyugvo hitemnek OROK ELETEM VAN! Nincs es nincs is szuksegunk ennel nagyobb csodara. Legyen Istene a orok dicsoseg!

    1. Kedves Zsolt!
     Köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk. Isten áldjon! Az Úr tényleg nagyon csodálatos és ennél jobb hír nincs is a világon! 🙂

    2. Kicsit próbálom enyhíteni a rossz érzésedet- már ha emiatt éppen rosszul érzed magad- azzal, hogy csatlakozom hozzád, hogy ne érezd azt, hogy ezzel egyedül vagy, én is elég rossz embernek tartom magam, mivel sok rossz szokásom közül 2 olyan függőségem is van, amiről nem bírok leszokni, az egyik a csúnya beszéd kiegészítve káromkodással, ami akkor jön elő leginkább, amikor ilyen online játékokkal játszom, ezekről már próbáltam lemondani önerőből, de néhány hónapig bírtam csak. A másik a paráznasághoz kapcsolódik, erről szintén nem bírtam leszokni a mai napig, mivel ez túlmutat rajtam, már mondtam évekkel ezelőtt többször is többféle imát saját szavakkal is meg olyat is, ami előre le volt írva, hogy Jézus jöjjön be az életembe, mert meg akartam ezektől szabadulni, de úgy tűnik, valamit elrontottam, mert a helyzet egyre csak rosszabb lett. Ez kb. 3 éve történhetett, azóta próbálkoztam minden egyébbel, spiritualizmussal, ezotériával, ezekről azt találtam, hogy semmitérő hazugságok, aztán visszavezettek a Bibliához, de még valami mindig hiányzik, úgyhogy… az én harcom itt még nem ért véget, marad a további küzdelem, mert jobbat nem tudok, a másik verzió arról a kénköves helyről nem nyerte el a tetszésem, de ugyanakkor aggaszt, hogy nem tudom, mennyi időm van hátra, mégis úgy teszek, mint akinek bőven van ideje dönteni. Elég ellentmondásos, ugye?

    3. Azt gondolom, hogy ez jó helyzetfelismerés volt részedről Arpiel. Jézus is hozzátette a parázna asszonynak címzett mondanivalója végén, hogy többet ne vétkezzen. Zsolté kicsit szabadelvűbb hozzászólás volt, érdemes átgondolni az ő nézőpontját is. A katolikusok egész részletes szabályrendszert dolgoztak ki a bűn témakörre, ami viszonylag logikus. Alapesetben vannak “halálos bűnök”, amire nem vonatkozik a bűnbánat, bűnbocsánat intézménye. A többi eset a “bocsánatos bűnök”, aminek a feltétele, hogy hinni kell Isten könyörületességében, majd meg kell bánni a bűnt. Ez konzervatívabb gondolkodásmód a keresztények között is. A világiak hallani sem akarnak a bűn kifejezésről, de újabban az egyházak, gyülekezetek is kerülik a témát. Nem népszerű ilyenekről beszélni.

    4. Igazad van Neverend a bűnnel kapcsolatban, ez az ún. “nem szeretem szó”. De ez a halálos meg bocsánatos bűn katolikus értelmezése nem Biblikus, fals. Egy halálos bűn van az ige szerint, aminek elkövetését nem bocsájtja meg Jézus sem. A Szent Szellem káromlása, amit csak már megtért hívő tud elkövetni, miután a csak általa ismerhető Isten szellemének ellent mond, miután be lett avatva ebbe a kiváltságba, és mint bennfentes és kegyelmezett tapossa meg az egyetlen utat. Önmagát kizárva a kegyelemből és örök életből. Persze vannak akik ezt másként magyarázzák. A korábbiról egy jó kis cikk.
     https://www.gotquestions.org/Magyar/het-halalos-bun.html

    5. Csak a korrektség kedvéért. Én nem vagyok katolikus szakértő, náluk elég hosszú téma szól a bűnről. Nem írtam le én sem pontosan, ahogy értelmezik. A Máté 12,32 ott is kiinduló alap, annyit tudok.

    6. Kedves Arpiel!
     Irod nekem. ‘Krisztus követésének útját követnie kell a bűnök felismerésének és elhagyásának gyakorlata is.’
     Neked mar sikerult elhagyni a buneidet? Tenyleg tudni szeretnem miben vagy’ szentebb’ nalam, mivel tudsz kerkedi masoknak. Tudod Jesus Igen magasra tette a lecet es nem valoszinu, hogy valaha is meg fogod tudni ugrani azt a sajat testi igyekezeteid altal.

    7. Zsolt. Itt valami zavar van az erőben ! A szavaidból kiérezhető felháborodás és támadó hangnem valamiféle érintettséget jelenthet. Szóval nem írtam sem azt, hogy én bűntelen vagyok, se azt hogy nálad szentebb, azt pedig vissza is kell utasítanom, hogy kérkedtem volna bármivel ! Az utolsó mondatod pedig egyenesen hamis. “Tudod Jesus Igen magasra tette a lecet es nem valoszinu, hogy valaha is meg fogod tudni ugrani azt a sajat testi igyekezeteid altal.” Szellemben járunk nem testben (ideális esetben), de mivel a test még nem lett megdicsőülve, esendő és gyenge. De ez nem jelenthet fölmentést az alól, hogy ha bűnt teszünk, az attól még bűn, és utálatos az Úr előtt. Ha te nem így látod, akkor nagyon félrevezethettek. Nem akartam Theát megszólni, de jó lett volna ha a jogos örömén kívül ő is kifejezi a megtért élet bűnnel kapcsolatos kötelezettségeit. Attól tartok neked ezt a manapság (főleg az USA-ban) divatos liberális teológiai utat mutatták meg, ahol Jézus csak kegyelmes és elnéző minden hívővel, bármely bűn tekintetében (szokták ezt szuper meg hiper kegyelem tanításnak is hívni). Én nem ítéltelek el a homoszexualitásod miatt (nem is foglak), csak azt írtam le amit Isten mondott az igében, ami persze rám is vonatkozik.

    8. Bocs az ide nem illő kérdésért, de mikor lett önből “meleg” Adrian? A múltkor még feleség és gyerek is volt, nem? Vagy az csak fedősztori?

    9. Arpiel!
     Ha jol ertem, te egy gyakorlo bunos emberkent, a buntelen eletvitelt oktatod masoknak. Hat hogy is mondjam baratom, megmosolyogtato egy jelenseg vagy itt az egyszer biztos.
     De tudod mit? Fussunk neki meg egyszer.
     Mond el kerlek mi a problemad azzal a jo hirrel, amit en itt megosztottam veletek. Pontosan miert nem tudsz te is ugyanugy orulni az en megvaltasomnak? Tudod, en nemigen szoktam felreerteni az emberekket.

    10. Kedves Zsolt!
     Bár nem engem szólítottál meg, fontosnak tartom megjegyezni, hogy én nem azt látom, hogy Arpiel kioktatott volna, és ki mással beszélnéd meg ezeket a dolgokat, ha nem egy testvéreddel? A Biblia nem azt mondja, hogy nem mondhatunk semmmilyen kritikát másoknak, csak azt, hogy ne kárhoztassuk a másikat. Jézus maga is kitért erre a Máté 18-ban.
     Ezenkívül pedig az itt levezetett gondolatmeneted alapján azt is mondhatjuk, hogy ha netán valakinek a kommunikációját támadásnak vagy kárhoztatásnak veszed, éppen úgy nincs jogod megszólni őt ezért, ahogy szerinted neki nincs joga neked szólni bármi miatt. Mennyivel “bűnösebb” egy neked nem tetsző hozzászólás szerzője, mint egy “hazug, tolvaj, parázna”? Ha már így tekintesz a bűnökre, akkor azt tedd kivételezés és személyválogatás nélkül. Valóban jó hír, hogy Isten ennyire szeret bennünket, de ez Arpielre és a neked nem tetsző kommunikációjára is igaz.

    11. Folyamatosan félreérted amit írok. Most sem fejeztem ki olyat, hogy nem örülnék a megtérésednek, örülök és remélem találkozunk a Mennyben. Én az igei alapon való kiegészítését tettem meg a megtérés és hitben járás alapjainak. Valahogy így:
     https://www.youtube.com/watch?v=KML2ZMc6AQY

 3. Isten mindenkit szeret,mint embereket!Csak azt nem szereti, amit művelünk.Mint például,a leszbikusságot de lehetne még sorolni a sok gusztustalanságokat. 🙂

 4. Nyugat-Európában egyre gyakoribbak a bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények, ezeken belül is a nemi erőszakra irányulók. A média azt sulykolja a lakosságba, hogy ez utóbbiaknál az alacsony társadalmi fejlettségük okozza ezt, nem vizsgálva az ún. “vallási szokásokat, és az ezekből fakadó genetikai hibákat“, pedig a kérdést egy másik aspektusából is meg kell vizsgálni, nem elfelejtve, hogy Mohamedet is a Vatikán hozta létre, képezte ki. Az iszlám részévé tették a Korán által amúgy tiltott vérfertőzést. Az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek és ezen belül a nemi erőszakot elkövetők genetikai állományát figyelembe kell venni. Az erőszakra hajlamos embernek látszók esetében a 23. kromoszóma párnál (vagy a jelenleg 23-24-nek nevezettek) a normális, férfiakra jellemző XXXY, vagyis három női és egy férfi kromoszóma helyett XXXYY vagy rosszabb esetben XXXYYY, vagyis plusz “Y” kromoszómák is találhatók (Humán kromoszóma). A “többlet” okozza az elkövetők “erőszakos természetét”. Az ilyen génszerkezet leggyakrabban és szinte kizárólagosan a vérfertőzés eredményeként jön létre, ezért sokkal gyakoribb a “meleg“, leszbikus vagy biszexuális is ezekben a populációkban (erőszakos=XXXYY, nagyon erőszakos=XXXYYY, leszbikus= XXXXX, biszexuális= XXXXY stb.). Jellemzően csak az egyik fajt, az arabot és az iszlám vallásúakat említi a dán tanulmány, bár ugyanez a belterjesség érvényes az ún. “zsidókra” és cigányokra is (általában a társadalmi és vallási szokásokra hivatkozó belterjesség miatt). Igaz, kromoszómahibákra nem utalva, hiszen az “rasszizmus és antiszemitizmus lett volna a részéről” a zsidók megemlítése esetén (elégedjünk meg azzal, hogy a tanulmány szerzője ránk bízta, kiket sorolunk még a cikkben említettekhez, de azért az asszociáció egyáltalán nem nehéz): A mi Európánk A címben szerepelő “vérfertőzés” ezért nem csak hatásvadászat… és bár nem igazán kedvelem Bayer Zsoltot, igaza van, igaz, bár ő is csak a haszidokig merészkedett a zsidók megemlítésében: Mandiner
  A bevándoroltatásra és EU-s céljaira már 2010-ben is figyelmeztettem, a 120 milliós “vérfrissítésre” is. Az “Arab Tavasz” szintén előre látható volt, egyrészt a 2010-es terméscsökkenések okozta 2011 elejére várható éhínségek, másrészt az “Angolszász Misszió” Közel-Kelet és Afrika kiirtási céljai miatt. Mindegyikről írtam korábban.

  http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=461

   1. Nagyböjti készülődés: bojt.blog21.hu illetve bojt.lapunk.hu

    Keresztúti elmélkedések: andre.sokoldal.hu , nyomaban.hupont.hu illetve szent.blog.hu/2014

    Kegyelmekben gazdag áldott pillanatokat Megváltó Szabadító Urunk, Egyetlen Gyógyító Életünk, Értünk Feltámadott Jézus Krisztus oltalmazó szeretetében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend