Tudomány és technika

Itt vannak a drone rajok

Forrás: Global Guerillas

A drone rajok használatát lehetővé tevő algoritmusok hihetetlen sebességgel fejlődnek. Az elkövetkezendő néhány év során a technológia fejlődése, az éles bevetések és felhasználási területek száma komoly mértékben emelkedni fog és egyre több ember ébred rá, hogy ezek az apró robotrepülők életünk hívatlan részét képezik majd. Könnyen lehet, hogy öt éven belül szempillánk sem rebben, ha találkozunk egyel. Mindenhol ott lesznek.

Tehát az egyértelműség kedvéért, nem egy-két nano robotrepülőről, hanem egész rajokról beszélünk. Tíz, száz, ezer. Egymillió? Természetesen miután a tömeges gyártásnak köszönhetően az áruk jelentősen csökkent.

Az alábbi videón a Pennsylvania Egyetem GRASP kutatólaboratóriuma és a KMEL Robotics által kifejlesztett nano quadrotorokat láthatjuk, de természetesen számos más fejlesztés is létezik, mint például a Pentagon kém kolibrije, vagy az amerikai légierő rovaralakú “szárnyasokból” álló mikro flottája.

A harcászatban a rajoknak számos előnye van:

  • Elvághatja az ellenség utánpótlását és kommunikációját,
  • komoly hatással van a cél moráljára,
  • nagy megnehezíti a védekezés koordinálását,
  • jelentősen növeli a meglepetés erejét.

Gondolunk csak bele mi mindenre használhatnák ezt a technológiát:

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend