Nagytestvér, Tudomány és technika

A Pentagon kém kolibrije

Nagytestvérnek az új kém Kolibri nélkül is elegendő fegyver áll rendelkezésére, hogy megfigyeljen minket, főleg, hogy saját mobiltelefonjaink és a Facebook elvégzik a munka jelentős részét, azért jó tudni, hogy már ilyen is van.

Aki számára újdonság, van már rovar robot, amit a még a lárvakorban beültetett csip segítségével tudnak irányítani. Ennek előnye, hogy működtetéséhez elegendő a rovar szervezete által generált hő, így külön elemre nincs szükség.

A kolibri kémrobot első verziójának elkészítése 5 évbe tellett és 4 millió dollárba került. Az új model, a Nano Hummingbird, azaz kolibri tényleg megszólalásig hasonlít egy igazi, ide-oda repkedő kolibrire. A hadseregnek nincs más dolga, mint a megfigyelni kívánt személy ablakpárkányára ereszteni a robotmadarat, és a beépített kamera segítségével megszerezni a kívánt információt.

?Bárhol használható, bárhova eljuttatható és a célpontban fel sem merül a gyanú, hogy figyelik,? mondta Peter W. Singer, biztonsági szakértő.

Az AOL News cikke szerint a projekt egyelőre a kutatási fázisnál tart, annyit azért már most tudni lehet, hogy a kis robotot egy előrenéző kamerával szereltek fel és egy feltöltéssel 8 percig képes repülni.

[vsw id=”a8ZbtZqH6Io” source=”youtube” width=”590″ height=”344″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend