Izrael

Egy muszlim, aki várja a harmadik zsidó templom felépülését?

A harmadik zsidó templommal illetve annak várható felépülésével kapcsolatban viszonylag kiszámítható gyakorisággal hallhatunk híreket. Egyesek így persze joggal tehetik fel a kérdést, hogy akkor minek írni vagy beszélni róla. Egész egyszerűen azért, mert ez egy viszonylag kézzel fogható és érdekes jele az időknek, már amennyiben helyesen értelmezzük Jézus, Dániel és Pál szavait, akik olyasmire utaltak, hogy az Antikrisztus a zsidók szent templomába fog beülni. (Lásd például: Dániel 11:31, Máté 24:15, ahol Jézus Dániel előbbi próféciáját idézi, 2. Thessalonika 2:4) Mivel a zsidók szent helyét, vagyis a jeruzsálemi nagytemplomot, a rómaiak Krisztus után 70-ben lerombolták, a vallásos zsidók azóta is várják a napot, amikor ismét áldozatot mutathatnak be a számukra szent épületben. Mivel Dániel arról is írt, hogy az Antikrisztus beszünteti majd ezt az áldozatbemutatást, annak valamikor el is kell kezdődnie mielőtt beszüntetheti.

Érdekes adalék a történethez, hogy a mai Templomdombon álló al-Aksza mecset felépítését elrendelő Omár kalifa, amikor Jeruzsálem 638-ban a fennhatósága alá került, felajánlotta a zsidóknak, hogy újjáépíti a templomot, ők azonban nem éltek a lehetőséggel, mondván, hogy a templomot majd az általuk várt messiás fogja felépíteni. Mivel ez 600 évvel Jézus halála után történt, a feladatot már csak egy hamis messiás végezheti el.

A múlt tapasztalatai alapján ilyen témájú cikkek esetében elengedhetetlen a disclaimer:  Jézus engesztelőáldozata óta semmilyen épületre vagy rituáléra – amelyek amúgy is az eljövendők előképei voltak csupán – nincs szükség, ahhoz, hogy valaki megbékéljen Istennel (Lásd: Zsidók: 9:9-15), hiszen “ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik” és “eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának” (Ap.Csel 7:48, János 4:23).

És akkor lássuk, hogy mire fel ez a sok hűhó. Semmiért vagy valamiért?

Az Israel Today a következőkről számolt be:

Adnan Oktar török vallási személyiség számos izraeli zsidó tisztségviselőt látott vendégül a Ramadán alatt és érdekes módon kifejezte lelkesedését a jeruzsálemi templom helyreállítását illetően.

Mr. Adnan Oktar, aki Törökországban széles körben ismert közvéleményt formáló személyiség, több rabbiból és politikusból álló küldöttséget fogadott a Ramadán végét ünneplő közösségi lakomára, az iftárra, amit június 22-én tartott Isztanbulban.

Rov Lipman rabbi, a Cionista Világszervezet vezetője és a muszlim, zsidó és keresztény vallások számos más képviselője is jelen volt az eseményen. Isztambuli látogatását követően Lipman rabbi elmondta, hogy örült a Törökországban tapasztalt barátságnak és jó szándékú áldásoknak, aminek eredményeként a Törökországról benne kialakult negatív kép teljesen megváltozott.

Adnan Oktar Izraelből érkezett vendégei élő televíziós műsorában is megjelentek és üdvözölték Mr. Oktár rendíthetetlen erőfeszítéseit a zsidóellenes hangulat felszámolására Törökországban. A programban fontos nyilatkozatok hangoztak el az izraeli-török kapcsolatokról, a térség békéjéről, de leginkább a muszlimok és zsidók közötti barátságról.

Adnan Oktár arról beszélt, hogy közel vannak a globális békének és nyugalomnak azok a napjai, amelyek lehetővé teszik, hogy Salamon Templomát és Palotáját újjáépíthessék.

A történész Ben Abrahamson Rabbi, aki a Szanhedrin konzultánsa az iszlámmal kapcsolatos ügyekben, kihangsúlyozta, hogy a Templom újjáépítése az egész emberiség számára nagyon jó fejlemény.

A török vendéglátó azt is megjegyezte, hogy a muszlimok, zsidók és keresztények számos közös értékkel rendelkeznek és a jelenlegi ellenállás Sátán húzása és az értelmes, szeretettel teli embereknek össze kell fogni a béke és szeretet támogatása érdekében.

Arra a kérdésre, hogy mit kellene tenni a muszlimok és zsidók közötti feszültség enyhítésére, azt felelte, hogy az izraeli és török kormányoknak nagyobb bátorságra van szükségük és nem szabad hagyni a médiában megjelenő, a szeretet nélkülöző cikkek vagy a szavazatvesztéstől való félelem befolyásolják őket.

Egyelőre ennyit lehet tudni erről az érdekes találkozóról. Talán a legérdekesebb elem ebben a rövid tudósításban a globális béke és a templom felépítése közötti összefüggés megemlítése, aminek kapcsán biztos másoknak is eszébe jut néhány idevágó bibliai prófécia…

Esetleg érdemes ezt a két régebbi cikket is el- vagy újraolvasni a témában:

Mit jelent a harmadik zsidó templom felépülése?

A harmadik zsidó templom máshol is felépülhet – Hol állt valójában az egykori szent templom?

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

 1. Thea mit tudsz Júda Ben Sámuel próf?ciájáról ,szerintem erősen az idők jelei köz? tartozik.

  1. Kedves Nemzsi!

   Megmondom őszintén, hogy előbb utána kellett néznem a kérdésnek, mert nem emlékeztem, hogy mi is ez a bizonyos prófécia, illetve kicsoda Júda Ben Sámuel.

   A kérdés elég összetett, de megpróbálom tömören összefoglalni:
   A prófécia először 2008-ban jelent meg az Israel Today magazinban Ludwig Schneider tollából és minden azóta megjelent cikk, írás, poszt, stb. ehhez vezethető vissza.
   Két keresztény szerző megpróbált utánajárni a hitelességének, megpróbálták felvenni a kapcsolatot Ludwig Schneiderrel, hogy megkaphassák a prófécia forrását, mivel az Júda Ben Sámuel kiadott írásaiban nem szerepel. Ludwig Schneider már elmúlt 80 éves, így csak a fiával tudtak beszélni, aki elmondta, hogy a prófécia az édesapja szerint a saját könyvtára egyik könyvéből származik, de már nem emlékszik melyikből és nem tudja megtalálni.
   Szóval a forrás hitelessége erősen kétséges, mégpedig nemcsak a fenti okból.
   Például a prófécia az Ottomán uralomról beszél, ez az elnevezés azonban I. Oszmán nevéből ered, aki 40 évvel Júda Ben Sámuel halála után uralkodott.
   Az is gyanús, amikor egy próféciát akkor tesznek először közzé, amikor az abban foglalt valamennyi esemény bekövetkezett már, vagyis utólag.
   Angolul értőknek itt van két igen hosszú cikk, ami mindezt nagyon részletesen taglalja:
   http://www.breakingisraelnews.com/58608/the-mystery-of-the-lost-jubilee-part-vii-judah-ben-samuels-internet-prophecy-opinion/#KgcsMsWFAFFk1HMs.97
   http://www.breakingisraelnews.com/59430/mystery-of-the-lost-jubilee-part-viii-prophetic-memories-opinion/#dMwoyEuuokgvyKYQ.97

  2. Kedves Nemzsi !
   Bocs hogy belekotnyeleskedek a témába, és én nem fogok olyan forrásmunkát felmutatni mint Thea, csak a szellemi és tapasztalati meglátásomat tudom megosztani. A kérdés elég aktuális, mi szerint az utolsó időkre való tekintettel (szerintem legalábbis) megsokasodtak nem csak a keresztények által megélt, kapott próféciák, üzenetek, hanem a zsidó kultúr és vallási körből is. Ezzel szemben én kifejezetten szkeptikus vagyok és elborzadva látom sok (cionista) keresztény beteges lelkesedését és néha már imádatát, ezen hírekkel és általában a zsidókkal kapcsolatban. Zsidó (júdaista) emberek szellemi értelemben semmiben nem jobbak vagy többek a pogányoknál (jelen korban) és ugyanúgy nem kapnak kijelentést és próféciát Istentől mint a világiak. A múltban biztosan másként volt (lásd az egész ószövetség), de ma a szellemi látás, kijelentés, ajándékok csak Isten Szellemével és annak Krisztus által való befogadásával állnak kapcsolatban. Ezért ha meg is szaporodnak a zsidó “próféciák” (ez valóban megfigyelhető tendencia), akkor ez nem Isten munkáját és akaratát jelzi, hanem pont fordítva (tekintettel a kiválasztottság szellemi befolyására és az átok következményeire), ez sátán megtévesztésének és hamis prófétaságának a jele ! Ezért nem érdemes komolyan venni ezen jeleket, hisz a céljuk a megtévesztés, az antikrisztus eljövetelének előkészítése. Másik példa az ún. Nátán nevű zsidó fiú esete (videó).

 2. Pogányoknak belépni tilos!

  Annyi ostoba feltételezést hallok mostanában a III. zsidó templomról, hogy ez kikívánkozik belőlem. Ha mondjuk a zsidók a közeljövőben felállítanának Jeruzsálemben egy templomot, amiben az ószövetségi rend szerin áldozatokat kívánják bemutatni, az miként érintené a keresztényeket? Vannak bizonyos felekezeti vezetők, akik minden további nélkül kijelentik, hogy ők legitimnek tartanának egy ilyen zsidó templomot, sőt, maguk is elmennének oda az Isten Imádni. Az ilyen kijelentések azt bizonyítják, hogy a keresztények többsége mennyire nincs tisztába még az alapvető teológiai kérdésekkel sem. Előszöris egy nem zsidó (pogány) csakis a számukra fenntartott ?külső udvarba? léphetett be, ami inkább egy bazár volt (itt voltak a pénzváltók és árusok), mintsem a tényleges istentisztelet helye, ahová már csak izraeliták léphettek be. A Templomnak ugyanis három egymástól elkülönített udvara volt:

  1. A papok számára fenntartott udvar
  2. Az izraelitáknak fenntartott udvar
  3. Az izraelita nők számára fenntartott udvar.
  4. A pogányok udvara.

  A hitbuzgó ?keresztény pásztorunk? így maximum a bazárból nézhetné, pontosabban hallhatná azt, ami a templomban folyik, a belső udvarra vezető kapu mellett ugyanis ott volt felfüggesztve az ún Soreg tábla, amin a következő figyelmeztetés állt:

  IDEGEN [POGÁNY] NEM LÉPHET BE A BAUSTRADE MÖGÉ ÉS A TEMPLOMZÓNA PLÁZÁJÁBA. BÁRKI, AKI EZT MEGTESZI, FELELŐS LESZ ÖNMAGA BIZTOS HALÁÁLÉRT!

  A szóbanforgó ?tiszteletesünk? jobb esetben ekkor elmélázna azon, hogy Krisztus halálával és a templomfüggöny kettészakadásával ő már bejutott az izraeliták udavara mögötti papi SZENTÉLYBE, de az elvetett zsidó rendtartásnak fejet hajtva kiszorította magát a megvetett pogányok udvarába. Azon a falon kívül, amit Isten lebontott (Ef. 2:11-22). Márpedig ha ez forog fenn a zsidó templom esetében, akkor ez lesz a helyzet a sokak által várva-várt III. zsidó templom esetében is. Az nem lehet egy józanszellemű keresztény, aki kivágja önmagát Krisztus testéből, az egyházból, vagyis az Isten szellemi templomának falából (Ef. 2:20-22, 1Kor. 3:16-17, 6:19, Héb. 8:2, 1Pét. 2:5), hogy a Szegletkőben elbukottak (zsidók) elpuktatottja (megtévesztett keresztény cionista) legyen.

 3. Idevágó prófécia…?
  “Romboljátok le ezt a templomot,és én három nap alatt felépítem.”

  1. Nem idevágó prófécia 🙂 … Jézus saját feltámadását értette a felépítés alatt.

 4. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ez a beruházás a közeljövőben létrejön. Amennyiben ez a jel, nyugodtan hátradőlhetünk :-).Lehetett olyan híreket hallani, hogy a templom egyes részei már le vannak gyártva, raktárakban őrzik, de ez csak kisebbségi propaganda. Kizártnak tartom, hogy Izrael állam nekiáll egy ilyen építkezésnek, rajta kívül pedig senki sem kompetens. Már csak a tervezési előkészületek is évek. A Sziklamecset mellett lenne hely, bár vannak római emlékek is, de lebontani vagy ráépíteni a Sziklamecsetre kizártnak tartom. Az izraeli értelmiségnek és a lakosságnak sincs erre igénye. Az ortodoxok pedig elférnek a Siratófal férfi oldalától barra található föld alatti zsinagógában.

 5. Adnak Oktar egy szabadk?m?ves nagymester, akinek a feladata egy ?modern, liberális iszlám? irányvonal létrehozása volt. A fickó viszont inkább egy pojácává lett, nem kis részben az ?t körülvev? ?háremnek? köszönhet?en, akik agyonsminkelt, mesterségesen sz?kített iszlám ?bimbók?, akiket Oktar csak az ? ?kiscicáinak? nevez. A szabadk?m?vesek számos protestáns ?újhullám? mögött állnak, azzal a céllal, hogy ha valamelyik irányvonal sikeresebb, akkor azt lovagolják meg a megtévesztés céljaiból:

  http://churchofgod.hu/content.php?act=szabadkomuves-protestans-kapcsolat

  Adnan Oktar ennek az iszlám megfelel?je, aki egy ?sexis?, toleráns iszlámot propagál, mint szabadk?m?ves:

  https://www.youtube.com/watch?v=9VzVN_7vo9k

  Mondjuk teszi ezt eléggé kisstíl?en, néhány éve követem a fickót a Youtubon és az a véleményem, hogy ejteni fogják mert inkább egy pojáca lett bel?le, persze az emberiség nívója is igen alacsonyodik, szóval még képben tarthatják. Minden esetre egyenl?re komolytalan alak.

 6. Csak a rend kedveert. Az igaz szeretet, Jezus elfogadasa lenyegesen fontosabb keresztenyek es nem keresztenyek szamara is, mintsem barmifele “bibliai joslatokkal” foglalkozni. Amennyiben a lelek tiszta, szeretettel telt szivu, akkor nem aggodik semmiert es nem ‘fel’ senkitol (sem hamis profeta, sem Jezus ‘ellenfele’, sem egyeb), hiszen tudja, tisztaban van azzal, ami elkerulhetetln. Tovabb el, ‘kuzd’ a maga modjan, akar osszefogassal.
  Ha bizonyos nepcsoport epit valamit, tegye. Az nincs befolyassal senkire es semmire.

  Magam reszerol ugy erzem nincs ertelme templomokkal es mas vallasokkal (kulturakkal) ugy foglalkozni, h kozben eliteljem azt. Nekik az a fontos, akkor tegyek, azt, amit helyesnek gondolnak…

  (Es az ‘elkepzeles, amiben ‘hisznek’, jol hangzik, csak sajnalatos, h azert semmit nem tesznek, csak beszelnek.)

  1. JAB!
   szerintem te a cikket egy kicsit félreértetted. Nem az elítélés miatt foglalkozott a templom újjáépítésével és a Keresztény Muszlim és Zsidó vallás összeolvasztásával.
   Hanem a bibliai próféciák miatt. Maga az oldal címes is “idők jelei”

   A zsidó templom felépülése pedig egy ilyen jel. Ezért foglalkozunk vele..

   Valamint ha a szeretet nevében végül magát Jézus váltsághalálát tagadják majd meg, akkor az milyen szeretet vagy béke?

   1. Csak tetelezzuk fel, h “magát Jézus váltsághalálát tagadják majd meg”; akkor mi tortenik?
    A tiszta szivu hivok es nem hivok, vagy barki mas szenvedni fog ettol, esetleg egyeb ‘fizikai’, lelki problemak fogjak gyotorni, talan elvesz a hit ereje, vagy Jezus es a kore hitt, velt, tapasztalt ‘valosag’ elvesziti ervenyet???
    Nem fog ilyen tortenni; ha megis, akkor ‘ott’ valami gond lehet.

    Szemelyes meggyozodesemre, hitemre hatassal nincs semmi templom epit es egyeb lelki, fizikai ‘cselekedet’; ergo magambol kiindulva, feltetelezem, h az ‘iagz, tiszta szivuek’ is hasonlo keppen velekednek. Ha megsem, akkor egyedul vagyok…

    Tehat, szamomra meg mindig erthetetlen, h milyen befolyassal lehet egy templom megepitese (jelen esetben) a szemelyes hitre; meg ha ‘bibliai profeciakat’ veszunk alapul.

    1. Személyes hitre Jézus Krisztus személye van. Őt igazolták az Ószövetség próféciái: MINDEN előre megírva lett! Ez különleges módszere és igen meggyőző módszere az Istennek!

     Például a zsidó népre: “szétszórlak ha nem hallgatsz szavamra” … nem így történt”?! és sok helyen, gyönyörűen írva az “összegyűjtelek. Most éppen itt nyitottam ki: “Mert íme én parancsot adok, és szétszórom Izrael házát az összes nemzetek közé, mint szétszóródik a búza a rostában, de egy szem sem esik a földre” … Ámosz 9.9 majd a 9.11-ben: “Azon a napon én felállítom Dávidnak leomlott hajlékát, és kijavítom falának repedéseit, és mindazt ami romba dőlt, megújítom, s ismét felépítem ami hajdan volt, hogy birtokukba vegyék Edom maradványait és az összes nemzetet, ahol segítségül hívják az én nevemet – mondja az Úr aki ezt végrehajtja…. ” és a 9.18: …”palántaként elültetem őket földjükön, és nem tépik ki többé földjükről, melyet nekik adtam – mondja az Úr a te Istened.”

     Tudod JAB mivel az Úr Isten saját maga, az egylényegű Fiúval engesztelt a mi bűneinkért, és mindaz eltöröltetett és eltöröltetik a bűnbánattal fordul Őhozzá, HA VALAKI KIHAGYJA ezt a megváltó tettet, az lehet jó ember (egészen soha nem jó, mert lehetetlen) de az örök életet nem nyeri el. Pontosan ezt akarja Jézus Krisztus – és a mi – ELLENSÉGÜNK hogy ne tisztuljunk meg, ne nyerjük el az örök életet, ne higgyünk az Úr Jézus Krisztus megváltó kereszthalálában …. és ne kövessük őt feltámadásában!

     Minden ember szívében ott a szeretet vágya és képessége, mert Isten a saját lelkét lehelte az emberbe. DE ha a romlást nem állítjuk helyre, Jézusban, amit Ő ingyen kínál nekünk, akkor elveszünk. “Aki hisz és megkeresztelkedik (a bűnök bocsánatára) az üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik”. Márk 16.16.
     ——————————————–
     Sokaknak ez a szó “csípős” hogy: elkárhozik. Sőt azt is mondják, hogy Isten vajon kárhozatra szánta a teremtményeit?! Pont hogy NEM ! AZ ÁRAT EZÉRT Ő MAGA FIZETTE MEG azért, hogy nem! mert le tudott volna jönni a keresztről … mi értünk nem akart ….

    2. A mondat hibás: ezt akarja Jézus Krisztus ellensége és a mi ellenségünk … a legfőbb ellenségünk a legfőbb rosszat akarja nekünk … elválasztani az örök élettől!
     Mindig is “maszatolt” mindig is hazudott … hogy egy kis “szeressük egymást gyerekek” elég … Éktelen tiltakozás folyik: “nincs is bűn” – hallod a pszichológusokat? Az más kérdés, hogy esetleg nem AKARTÁL … de lehet, be voltál CSAPVA! A Paradicsomban is BECSAPTA sátán az embert …

     Persze, hogy békét szeretnénk, ki nem? de az előre meg van írva, hogy az a béke HAMIS béke lesz … mert lesz, akiket üldözni fognak, ahogy már most is teszik leginkább a keresztényekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend