Izrael

Mit jelent a harmadik zsidó templom felépülése?

Forrás: prophecynewswatch.com

A harmadik jeruzsálemi zsidó templom felépítésének előkészületei fokozott ütemben folynak, és egyúttal az ősi zsidó áldozat visszaállítására is nagy hangsúly kerül. Idén április 10-én már próbaáldozatot is tartottak, ahol megmutatták az érdeklődőknek, hogyan is zajlik egy ilyen ünnep.

A zsidó templom felépülése komoly jelentőséggel bír a bibliai próféciák szempontjából, így az ezzel kapcsolatos hírek és fejlemények nemcsak a zsidók, de a keresztény hívők és Bibliakutatók számára is érdekesek.

Arnon Segal a Templomdombra tett látogatás során. Fotó: Nir Kafri
Arnon Segal a Templomdombra tett látogatás során. Fotó: Nir Kafri

Arnon Segal újságíró szerint a vallási cionizmus és Izrael állama igen régóta próbálja a zsidó törekvéseket a siratófal irányába terelni, sokak szerint azzal a céllal, hogy a “Templomdombot kitöröljék a zsidók elméjéből”. Segal és társai évek óta azon fáradoznak, hogy megváltoztassák a döntéshozók – rabbik, Knesset tagok és más befolyásos izraeli állampolgárok – hozzáállását, akik “a hagyományokat követve most is ragaszkodnak az ősi imák szövegeihez és a judaizmushoz és minden vágyuk a templom helyreállítása”.

A Templom Intézet azon 12 Izraelben működő szervezet egyike, amelyik a templom helyreállítását tűzte ki céljául, és amelyek közül némelyik sok százezer sékel támogatást kap az izraeli államtól. Az Intézet évente sok ezer látogatót fogad és rendszeresen tart ismeretterjesztő tanfolyamokat.

Arnon Segal és Friedman Rabbi szerint két “apróságot” leszámítva minden készen áll, hogy az újjáépült templom azonnal megkezdhesse működését.

A frigyláda modellje a Tempplom Intézet Látogatói Központjában
A frigyláda modellje a Templom Intézet Látogatói Központjában

Az első és legszembetűnőbb probléma a frigyláda hiánya. Friedman Rabbi szerint 10 komoly tanulmány foglalkozik a Frigyláda jelenlegi helyének kérdésével.

“Mindet áttanulmányoztuk és úgy gondoljuk, hogy valószínűleg a Templomdomb alatti valamelyik alagútban lehet eltemetve. Amikor elérkezik a nap, hozzá fogunk férni,” mondta.

Segal szerint azt is érdemes figyelembe venni, hogy a második templomban nem volt frigyláda.

A másik problémás kérdés az Al-Aksza és a Sziklamecset, amelyek kicsit útban vannak az építészeti tervek szempontjából.

“A templom nem magánkezdeményezésből fog felépülni,” hangsúlyozza Segal. “Nem ez az irány. Az irány a tudatosság megváltoztatása. Az előkészületek leginkább mentálisak.”

Az előkészületekben résztvevő és anonimitást kérő egyik személy elmagyarázta, hogy “amennyiben a Sziklamecset problémája nem létezne, a templomot már ma felépítenék.”

“A harmadik templomot Izrael kormány fogja felépíteni, nem pedig magánszemélyek. Senki sem fog olyasmit tenni, amit nem kéne, mármint bármilyen földalatti akciót, mint mondjuk, hogy felrobbantja a Sziklamecsetet. Azok az emberek, akik elhatározták, hogy felépítik a harmadik templomot, irányadó és racionálisan gondolkozó emberek és ahogyan megalapítottuk Izrael államát, eljön az a nap is, amikor a templomot felépítjük, mégpedig szép rendben, állami jóváhagyással? az oltár helye, ahol az áldozatbemutatás lehetséges, nem esik az Al-Aksza területére, így legalább az áldozatbemutatást engedélyezniük kellene számunkra.”

Mielőtt azonban bármilyen áldozatbemutatás lehetségessé válna, Izrael államának engedélyezni kellene, hogy a zsidók egyáltalán beléphessenek a Templomdomb területére, hogy a templommal összefüggő tevékenységeket folytathassanak.

Az utolsó időket tanulmányozók számára mindezeknek természetesen profetikus jelentősége van a Dániel és Jelenések könyvében leírtak miatt.

Érdemes megjegyezni, hogy az utolsó időkkel kapcsolatos legtöbb próféciának, pontosabban azok részleteinek időzítésére többféle magyarázat létezik, bár a legfontosabb események tekintetében a legtöbb szakértő egyetért.

A He is Near.com szerint például a Jelenések 11:2 és 13:1 alapján, miután az Antikrisztus aláírta a 7-éves közel-keleti békeszerződést, a harmadik jeruzsálemi templom az első három és fél év során épül fel. Mire elkészül, az Antikrisztus már a világ elsőszámú vezetője lesz, aki a hét év felén “ül be a Isten templomába, azt állítva magáról, hogy ő isten” (II. Thessz. 2:4, Jelenések 13:1-18, Dániel 9:27). Ezzel kezdetét veszi a Nagy Nyomorúságként ismert időszak, ami az emberi történelem legpusztítóbb és legsötétebb korszaka lesz az Antikrisztus uralma alatt.

middle-east peaceEszerint, a templom felépülése mellett, a közel-keleti helyzetet rendező békeszerződés megkötésével kapcsolatos fejleményeket is fontos figyelni, mivel ennek bekövetkeztével indulhat el a megjósolt eseménysorozat.

A Nowtheendbegins.com azt is leírja, hogy a Dániel 9:24-27 alapján a Nagy Nyomorúság vagy Jákob nyomorúsága kezdetén, pontosan a hét év felénél, a “törvénytipró”, közismert nevén az Antikrisztus, átveszi a hatalmat a templom felett és tulajdonképpen ezzel veszi kezdetét ez a nyomorúságos időszak. Dániel próféciáiból azt is megtudjuk, hogy az Antikrisztus ekkor véget vet a zsidó áldozatbemutatásnak:

“És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít [érkezik], amíg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.” Dániel 9:27

A harmadik templom felépülése egyértelműen megmutatja majd tehát, hogy milyen közel járunk az utolsó időkre vonatkozó többi bibliai prófécia beteljesedéséhez, különösen a Dániel 70. heteként is ismert, zűrzavaros és nehéz időszakhoz, majd ezt követően Jézus visszatéréséhez, amikor végre igazságban és békében uralkodik majd a földön.

Előző posztKövetkező poszt

179 hozzászólás

  1. Geostratégiai könyvek és a Frigyláda
    A Templom-hegy titka
    http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201501/geostrategiai_konyvek_es_a_frigylada

    “Moskoff rabbi szerint bármilyen kockázatos és utópisztikus, mégis ez utóbbi opciót kellene Izraelnek követnie, mert ? a Messiás közvetlen, azonnali beavatkozását nem számítva ? egyedül ez mentheti meg a cionizmust és Izraelt, amelyek minden más esetben rövidebb-hosszabb távon vereségre vannak ítélve.”

    Itt az “utóbbi opció” : ” Izrael nem jelenti be hivatalosan a Frigyláda megtalálását (de nem is cáfolja, hasonlóan az atombombával kapcsolatos álláspontjához), viszont fokozza a politikai és vallási kampányt azért, hogy zsidók imádkozhassanak a Templom-hegyen. Így a közvéleményt hozzá tudják szoktatni ahhoz, hogy az imádkozáshoz a területen előbb-utóbb zsinagógára is szükség lesz. Ezt az egykori Szentek Szentje helyére (vagyis a Frigyláda feltételezett rejtekhelye fölé) építenék, ami ma szabadon álló, beépítetlen terület a Templom-hegy délkeleti részén (a pontos helyszínt Moskoff nem hozta nyilvánosságra, de cáfolja, hogy akár a Szikladóm, akár az al-Aksza mecset alatt lenne). Ha sikerül közben rituálisan megtisztított papokat felszentelni ? amire szintén zajlanak előkészületek a jeruzsálemi Templom Intézetben ?, ők a megnyitás előtt a mélyből közvetlenül a zsinagógába hozhatnák a Frigyládát, és így történhetne meg a nagy bejelentés. A világ ebben az esetben kénytelen lenne elfogadni az új helyzetet, és hozzájárulni ahhoz, hogy felépüljön az új szentély, a Harmadik Templom is.”

  2. “Az első és legszembetűnőbb probléma a frigyláda hiánya. Friedman Rabbi szerint 10 komoly tanulmány foglalkozik a Frigyláda jelenlegi helyének kérdésével.
    ?Mindet áttanulmányoztuk és úgy gondoljuk, hogy valószínűleg a Templomdomb alatti valamelyik alagútban lehet eltemetve. Amikor elérkezik a nap, hozzá fogunk férni,? mondta.
    Segal szerint azt is érdemes figyelembe venni, hogy a második templomban nem volt frigyláda.
    http://endtimeinfo.com/wp-content/uploads/2013/09/Visitor-Center-in-Jerusalem-370×218.jpg

    …remelem megtalaljak a frigyladat amirol fingjuk sincs kik kezelhetik csupan …attol a naptol kezdve nyugtunk lesz! soxerencset hozza

    1. A cikkre reagálva.
      Írja, hogy a zűrzavaros időszakot béke váltja majd fel.
      Véleményem szerint is igaz lehet, már annak aki megmarad.
      Az ember lehetősége felett szaporodott el, hála az olcsó szénhidrogéneknek és nyersanyagoknak.
      Most ezek a készletek fogynak, párhuzamosan háborúk jelennek meg.
      A vége kisebb populáció, nagyobb egység.
      Az akció kezdeti évét 2015re teszem, végét 2035re.
      Túlélési ráta, 1:10.
      Do you fear from the death?

  3. “Én értettem, amit mondtál, és úgy is van. Nem volt erős a fogalmazásod…”
    Kedves Ida! Örülök, hogy te értetted, én igazából sokkal erősebb megfogalmazásokkal szoktam találkozni, és gondoltam, nem árt, ha írok egy figyelmeztetést, hátha van, aki meghallja. De az írott szövegnek tényleg megvan az a hátránya, hogy nem vagyunk egyforma gondolkodásúak, sokszor félreértjük egymást (ha mondjuk személyesen ismernénk egymást, akkor a szándék nyilvánvaló lenne, és kevésebb ok lenne a félreértésre), és ezért jobb tisztázni a dolgokat, hogy mindenki számára egyértelmű legyen. Ezért jó is, hogy Thea pontosíttatta velem, hogy értettem, amit írtam.

  4. @ Kedves IDA! @május 19, 2014 9:20:13 du.
    Már “kitaláltam”! 😀 Látod milyen szerény vagyok? 😀
    De, úgy látom, hogy itt a hsz.-ben elfogyott a hely!
    De, ne keseredj, …”rossz pénz nem vész el!” lesz még lehetöség ennek kifejtésére is!

    Áldott napot!
    U.i. Mi az az COG? 🙂 Valami UFO-vallás?

    1. Kedves Wiiking!

      Az itt , Antenor nicknév alatt kommentelő uriember tud neked róla felvilágosítást adni, illetve itt olvashatod a blogjukat:

      http://churchofgod.hu/

      Én az apokríf írások fordítását szoktam, olvasni náluk!

  5. “De úgy is értelmetlen a kérdés, hogy aki befogadja és követi Krisztust, az, melyik fajtához tartozik? Természetesen az Ábrahám magvához.
    A cionisták, (többségükben nem ábrahámi a vérvonal, hanem csak egy pogány nemzetiségből való felvette a zsidó nevet), ők Isten és Jézus Krisztus ellenségei. A Krisztusban való hit és járás eltörlését tűzték ki célul maguknak, hogy a ?saját messiásuk? eljövetelének útját egyengessék. ” 1948 ,NÁLUNK ERRE AZT MONDTÁK HOGY EZ A FÜGEFA VIRÁGZÁSA.Ha én ezt elmondanám így ahogy le van írva antiszemita lennék de lehet még a gyüliből is kitiltanának.Pedig nekem is az a véleményem!

    1. “1948 ,NÁLUNK ERRE AZT MONDTÁK HOGY EZ A FÜGEFA VIRÁGZÁSA.Ha én ezt elmondanám így ahogy le van írva antiszemita lennék de lehet még a gyüliből is kitiltanának.Pedig nekem is az a véleményem!”
      Ugye az a véleményed, hogy a cionisták hozták létre, azért, hogy egyengessék az antikrisztus útját, hogy aztán az antikrisztusnak legyen milyen állam ellen felvonulni? Mert ugye azt tudjuk a Bibliából, (te is tudod, hiszen gondolom olvasod, mivel gyülekezetbe is jársz), hogy az antikrisztus vezetésével a legtöbb nép felvonul Izrael ellen a végső időkben, hogy utolsó csapásként eltörölje a föld színéről. Tehát a cionisták az antikrisztus útját egyengetik Izrael államának létrehozásával, az antikrisztus pedig a zsidók ellen fog fellépni, tehát a cionisták tulajdonképpen zsidóellenesek. Ugye ezt akarod mondani?
      Lehet, hogy csak számomra tűnik önellentmondásosnak… 😉

      1. Xenia nincs ebben semmi ellentmondás a maga ördögi nemében. Annyira ismerhetnéd sátán stratégiáját, hogy nem szokta kímélni a saját szolgáit sem. Az simán belefér, hogy beáldozza a saját szolgáit. A zsidókat is eszköznek tekinti, és embergyilkos volt kezdettől fogva. Sokkal logikusabb és hitelesebb ez mint a “keresztény mainstream”. Üdv

        1. Kedves Arpiel, én továbbra is ellentmondásosnak látom. Ha a gonosz cionisták hozták létre Izrael államát, és az is bűn, ha majd elkezdik építeni a harmadik templomot, akkor hogyan lehet az, hogy Isten mégis úgy nevezi, mint “Isten temploma”, tehát felvállalja a bűnös dolgot a sajátjaként, szent helynek nevezi, és hogyan lehet az, hogy éppen azok ellen fog fordulni Isten, akik felvonulnak Izrael ellen, és számon fogja rajtuk kérni a zsidógyűlöletet? Az egész arról szól, hogy a gyűlöletet engedd be a szívedbe. Ha hitetlen vagy, akkor már sínen van a dolog, mert: a cionisták gonoszok, az egész zsidóság az, jön az antikrisztus, és ő lesz a jófiú, mert fellép a gonosz zsidók ellen, akik az egész emberiség életét megkeserítették a történelem folyamán, minden rossz tőlük ered. Ha meg hívő vagy, akkor hogyan fog ez a váltás nálad végbemenni?: Most még gonoszak a zsidók, minden kizsákmányolás mögött ők állnak, a mi országunkat is ők tették/teszik tönkre, aztán ha megjelenik az antikrisztus, aki meg akarja őket büntetni, hirtelen már az antikrisztus lesz a rosszfiú és a zsidók mellé állunk?
          Nem tudom, hogy mainstream-e vagy nem, de én Istent látom az események mögött, és ha Őrá nézünk sem félelemből, sem megtévesztésből nem fogunk a gonosz oldalára állni.

        2. Xenia ne haragudj, de most olyan szavakat adsz mások szájába, amit ők maguk nem mondtak.
          Krisztusban és az Új Szövetség korában nincs különbség zsidó és nem zsidó között, ahogy a “választottak” sem Izraelt jelentik többé. (Róma 11:7) Valaki vagy Isten oldalán áll, vagy nem, függetlenül a származásától.

          Szerintem a zavart részben az okozza, hogy amikor egy jövőre vonatkozó próféciát olvasunk, ahol Isten elmondja mi fog bekövetkezni, az nem jelenti azt, hogy ez kívánatos vagy Isten parancsa. Lásd azt a rengeteg próféciát, amikor Isten elmondja milyen szörnyűségek fognak történni Izraellel, ha nem követik az Urat. Isten nem ezt akarja, csak elmondja, hogy ez fog történni, ha ők ezt meg ezt teszik.

          Azonkívül már az első templom sem Isten ötlete volt, hanem Dávidé, Isten csak rábólintott. Ma pedig, az Újszövetség korában nincs szükség templomra, ami az Ótestamentumban is az eljövendők előképe volt (Lásd János 4, Ap csel 7:48, 17:24, Zsidók 9:24). Az Ószövetségi próféták szent helynek nevezik, hiszen számukra ez a templom szinonimája volt. Jól szemlélteti ezt, amikor Dániel az AK által kötendő szövetséget is “szentnek” nevezi (Dániel 11:28, 30), pedig tudjuk, hogy amit az AK tesz, az minden csak nem “szent”. Egyértelmű, hogy a “szent” itt a szerződés vallási jellegére utal.
          Amit az Antikrisztus tesz a templommal, ettől még persze Isten elleni vétek, hiszen ő nem az Újszövetségben van, hanem a testben és tettével (meggyalázza a szentélyt) Istent akarja megsérteni vagy “levetni” a trónról.

          Az Armageddoni csatában pedig nem a jó és és a rossz fog megküzdeni a kezdetben, hanem az Antikrisztus és a vele szembenállók, akik nem Isten mellett harcolnak, hanem az AK ellen. Nem hiszem, hogy csupa megváltott szent áll majd szemben az Antikrisztussal. Ebbe a csatába fog Jézus beavatkozni, és csak ezen a ponton mondhatjuk, hogy a jó harcol a rossz ellen, hogy végre rendet tegyen.

        3. Kedves Thea, bocsánat, ha erősen fogalmaztam. Nem az volt a szándékom, hogy bárki szájába szavakat adjak, csak azt fogalmaztam meg, amivel nap mint nap találkozok. Nem személyeskedés volt, általánosságban értettem, amit írtam.
          “Valaki vagy Isten oldalán áll, vagy nem, függetlenül a származásától.”
          Ez így van. De a gyűlölet semmiképpen nem fér meg Istennel – kivéve a bűngyűlölet, de én éppen azt látom, hogy az emberek nem tudják elválasztani a bűnt a bűnöstől, ezenfelül egy egész népet elvetemült bűnösnek nyilvánítanak, holott valójában egyik nép sem különb a másiknál, és a világuralmi törekvés sem egyetlen nép jellemzője.
          “Azonkívül már az első templom sem Isten ötlete volt, hanem Dávidé, Isten csak rábólintott.”
          Azért az több volt rábólintásnál, és ráadásul a legfontosabb: nem bűn volt, nem Isten akaratával szemben volt megépíteni sem az első, sem a második templomot – akkor miért lenne bűn a harmadik templom?
          “Ma pedig, az Újszövetség korában nincs szükség templomra,” – Nekünk valóban nincs, mert velünk Isten Új szövetséget kötött. A zsidó néppel viszont egy másik terve van, ami kitűnik a próféciákból.
          “Az Armageddoni csatában pedig nem a jó és és a rossz fog megküzdeni a kezdetben, hanem az Antikrisztus és a vele szembenállók, akik nem Isten mellett harcolnak, hanem az AK ellen. Nem hiszem, hogy csupa megváltott szent áll majd szemben az Antikrisztussal.”
          Én nem mondtam ilyet, hogy csak jók és rosszak állnak szemben egymással – arra akartam rámutatni, hogy ha már most beengedi az ember a gyűlöletet a szívébe egy nép iránt, az nem fog megváltozni akkor sem, ha megjelenik az antikrisztus, sőt az a logikus folytatása a dolgoknak, hogy akkor inkább azokkal értünk egyet, azokhoz csatlakozunk, akik le akarnak azokkal számolni, akik felé már úgyis ellenszenvet érzünk.

        4. Szia Xenia!
          Így sokkal érthetőbb és szerintem ezeket fontos tisztázni, hogy mások is értsék. Sokszor és sokan sajnos túlzásba esnek mindkét oldalon: ok nélküli gyűlölet kontra vak imádat. Ezért is fontos nekünk minden esetben rámutatni, hogy Isten nem személyválogató és a megváltás terve a kezdetektől fogva minden embernek szólt.
          C.S. Lewis nagyon találóan fogalmazta meg az ördög taktikáját a fentiekkel kapcsolatban:
          “Nagyon szeretném megmondani önöknek, és gondolom, önök is nekem, hogy e két hiba közül melyik a rosszabb. Ez megint az ördög csapdája, aki minden hibát párokban, ellentétpárokban helyez el a világban. S mindig arra biztat bennünket, hogy jó sokat törjük a fejünket, vajon melyik a rosszabb. Értik, hogy miért, ugye? Arra számít, hogy az egyiket különösképpen nem kedveljük majd, s ezáltal fokozatosan belekerget minket a másikba. De ne engedjük magunkat bolonddá tenni. Tartsuk a célt szemünk előtt és haladjunk egyenesen át a két hiba között. Csak azzal kell törődnünk, hogy mindkettőt elkerüljük.”

        5. Kedves Xénia!

          (Most olvasok vissza, és most találtam meg a hsz-idet.)
          Úgy látom a problémát, ami miatt nem érted a dolgokat, a ?keveredés? okozza.
          Sátán mesterien érti, hogy a szenthez, (Izrael) hogy keverje hozzá a szentségtelent (Cion).
          Gondolj itt a magvető, a búza és konkoly példázatára.
          Thea nagyon jól leírta a ?párban választható bűn? lényegét…
          A Zsidóságot a jelenlegi formában, (keveredetten) sem ?maradéktalanul? elfogadnunk, – sem ?gyűlölködve? elutasítanunk nem szabad, mert MIND A KETTŐ BŰN !!!
          Az Atya. ígérete szerint ?szétválasztja? a búzát a konkolytól…
          (Neki sem kell a fertőzött búza, de a hasznosat mégsem dobja el, hanem szétválasztja…)
          Maga a ?szétválasztás? művelete, (megítélése) pedig egyedül az Atya ?jogkörébe? tartozik !!! és nem emberi ítéletek, ítélkezések az alapja.

          Habár Isten ítéleteinek ESZKÖZEI – ítélet alá tartozó, (zsidókat gyűlölő) – emberek lesznek, …
          ? Jőnek messze földről, az égnek végéről, az Úr, és haragjának eszközei, elpusztítani mind az egész földet.?
          Ésai:13:5

          de Isten ezekről az “ítélet alá rekesztett” emberekről azt mondja, hogy ÖSSZEÜTI ŐKET.
          ?És összeütöm őket, EGYIKET A MÁSIKHOZ, az atyákat és a fiakat együtt, azt mondja az Úr; nem kegyelmezek meg, és nem kedvezek, és nem leszek irgalmas, hogy el ne veszítsem őket!?
          Jeremiás 13:14

          Ha két törékeny tárgyat, (pl. üvegpoharat) összeütünk egymással, mind a kettő összetörik …
          Ezért van az, hogy a ?cionisták? gonoszságait, (pl. gyilkosságok, népirtások/Palesztína) nem fogadjuk el, DE, gyűlölködnünk, fegyverkeznünk, harcolnunk sem szabad velük.
          Sőt, az ilyenekkel még egyet értenünk sem, … mert azt biztatásnak vehetnék emberek, és ezzel vétünk az ilyen embertársaink élete ellen!
          Mert mi TUDJUK, hogy mind a két oldal ( mind a 2 üvegpohár) meg fog semmisülni !

          Szeretettel: Erika

        6. Kedves Xénia!

          Én értettem, amit mondtál, és úgy is van. Nem volt erős a fogalmazásod, csak megpróbáltál rámutatni azokra az ellentmondásokra, amiket ezek az elméletek rejtenek, ha az Szentírás próféciái alapján vizsgáljuk, és nézzük őket!
          De már az utolsó napokban vagyunk, és a hitetés már egyre nagyobb tempóban folyik. És, ahogyan írtad is, csak azok fognak megmenekülni belőle, akik kizárólag az Úr Jézusra szegezik a tekintetüket. Mert meg van írva, hogy egyebek ( megtért, de langyos, vagy egyéb hiányossággal rendelkező keresztények is) , a tévelygés szellemével lesznek súlytva Istentől! És onnantól, már nem lesz Ige értés, és hasonló! És ahogyan azt láthatjuk az Ige alapján hinni fognak a hazugságnak.
          (Gondoljunk bele, hogy mi lesz itt, ha akár csak arra gondolunk, hogy pl Hitler mit tudott kihozni az emberekből! Mi mindenre képesek voltak, pedig akkor még nem is volt itt Sátán akkora hatalommal!)

          Pl, nem régiben gondolkodtam azon, az Úr előtt, hogy ” …ebben az utolsó időben, hogyan lehet az embernek magának eldönteni, mi alapján, hogy nem tévelyeg-e, hogy nem kapott-e be hamis tanításokat, hogy egyáltalán az Úrban van-e? ( Itt ugye arra gondolok, hogy vannak más Jézusok, más szellemek,…! Akik mint sok helyen láthatjuk, megtévesztésig hasonló a jelenségeket, érzéseket, stb-ket okoznak az embereknek, mint a Szent Lélek! A gyümölcsökről is tudjuk, hogy nagyban lehet közelíteni megjátszással a Szent Lélek gyümölcseihez…! Szóval kérdeztem az Úrat, hogy, ” de hát Uram, itt a Sátán, aki a mi ellenségünk, világosság angyalaként mutatkozva, itt a sok hamis tanítás, ill hamis próféta, hamis atyafi, hamis békesség, hamis világosság, hamis …., stb! Szóval, akkor az ember, honnan tudja legalább azt eldönteni, hogy én magam, nem a széles úton poroszkálok-e? És nem kaptam-e be, valami “hamis akármit”, és még csak nem is tudok róla…?!
          Erre kaptam az egész , János 1 levelét, de elsősorban ezt: 1 Ján. 4,7 Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.

          Persze nem először olvastam ezt a levelet se, és természetesen mindig megkaptam belőle a szellemi táplálékot, de akkor, és ott tudatosult bennem az, hogy az az egész levél arról szól, hogy vizsgáljuk meg magunkat, és ha úgy találtatunk, ahogyan ott le van írva, és SZERETET van bennünk ( egymás és a többi ember felé ) , akkor, az Úrban vagyunk….!

      2. 🙂 Szerintem csak számodra önellentmondásos Xénia! 🙂 Ezt a “magyarázatot” lehet ezen a vonalon tovább is spírázni! pl, hogy “…. na igen, de az azért lesz, mert az ábrahámi, igazi, valódi, stb zsidóság, mint választott nép, majd nem fogja elfogadni AK hatalmát, mert majd őket, a genetikájuk miatt , Isten nem engedi, hogy megtévesszék! És ők majd elzavarják AK-t, és AK-nak, majd éppen ezért kell, hogy a világ összes népét összegyűjtse, mert tudja, hogy jönni fog az űrből Jézus, és meg kell próbálni előtte megsemmisíteni az igazi, valódi, ábrahámi vérvonalat , mert akkor , Jézus vissza fog fordulni, és nem jön le a földre, mert nem lesz kit megmentsen…….! És, ha ez így sikerül, akkor ez Jézusnak, és Istennek akkora megszégyenülése lenne, hogy többé már nem is próbálkozna, és a föld maradna a Sátán, és a kazár zsidók uralma alatt…, stb…! Meg ….bla-bla…! 🙁

        Azért figyelemre méltó “magyarázatok”. De hát az ideológiát ki kell dolgozni a “törvényes” üldözéshez!

        Zsolt. 2,1
        Miért dühösködnek a pogányok, és gondolnak hiábavalóságot a népek?
        ?A föld királyai felkerekednek és a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és az ő felkentje ellen:
        ?Szaggassuk le az ő bilincseiket, és dobjuk le magunkról köteleiket!
        Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket.
        Majd szól nékik haragjában, és megrettenti őket gerjedelmében:
        Én kentem ám fel az én királyomat a Sionon, az én szent hegyemen!
        Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
        Kérjed tőlem és odaadom néked a pogányokat örökségül, és birtokodul a föld határait.
        Összetöröd őket vasvesszővel: széjjelzúzod őket, mint cserépedényt.
        Azért, királyok, legyetek eszesek, és okuljatok földnek bírái!
        ?Szolgáljátok az Urat félelemmel, és örüljetek reszketéssel.
        Csókoljátok a Fiút, hogy meg ne haragudjék és el ne veszszetek az úton, mert hamar felgerjed az ő haragja. Boldogok mindazok, a kik ő benne bíznak!

  6. Kedves Naíve!

    – Noé és családja, mikor kiszálltak a bárkából, ők kapták legelőször az állatokat eledelül, azért, mert az özönvíz elpusztította az éppen ehető növényvilág jelentős részét.
    9,3 Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.
    9,4 Csak a húst az ŐT ELEVENÍTŐ VÉRREL meg ne egyétek.
    9,5 De a TI VÉRETEKET, AMELYBEN VAN A TI ÉLETETEK, SZÁMON KÉREM; számon kérem minden ÁLLATTÓL, azonképen az EMBERTŐL, kinek-kinek atyjafiától számon kérem az ember életét.
    1. Mózes 9:

    Itt nagyon fontos azt is tudni, hogy ekkor Isten szövetséget kötött nem csak Noéval és fiaival, hanem Noé UTÓDAIVAL IS!!! ? ami azt jelenti, hogy a ?vérnek ez a szövetsége az UTÓDOKRA IS KIHAT?
    9,8 És szóla az Isten Noénak és vele az ő fiainak, mondván:
    9,9 Én pedig ímé szövetséget szerzek ti veletek és a TI MAGVATOKKAL TI UTÁNNATOK.
    1. Mózes 9:8-9.

    Tulajdonképpen ezzel Isten kimondja, hogy ?vért kiontani gyilkosságot jelent?
    Ennek ellenére ? SZÜKSÉGBŐL ? az állattal szemben engedélyezi Isten a gyilkosságot az embernek, de az ?élet hordozóját a vért?, nem eheti meg. (Mert minden élet az Istené, emberi élet is, és állati élet is.)
    Ugyan akkor megtiltja embernek és állatnak egyaránt, hogy ?EMBERVÉRT ontson?, mert ha ezt meg teszi, számon lesz kérve tőle! (Ennek a szövetségkötésnek jegyében követi el később Izrael Jézus megfeszíttetése által a FRIGYSZEGÉST!)

    Ez a törvény addig be is tölti küldetését, míg Isten Ábrahámot elhívja, magját megsokasítja, akik Egyiptom földjére kerülnek, és élnek, pogány szokások között. (Nehezükre esik a ?húsos fazekaktól? és a pogány szokásoktól elszakadniuk.)
    Egyiptomból való szabadulásuk után Isten Mózes által törvényt ad a népének:

    12,23 Csakhogy abban állhatatos légy, hogy a vért meg ne egyed; mert A VÉR, AZ A LÉLEK: azért a lelket a hússal együtt meg ne egyed!
    12,24 Meg ne egyed azt, a földre öntsd azt, mint a vizet.
    V. Mózes 12:23

    12,15 Mindazáltal a te LELKEDNEK TELJES KÍVÁNSÁG SZERINT vághatsz barmot és ehetel húst, minden te kapuidon belől, az Úrnak, a te Istenednek áldásához képest, a melyet ád néked; mind a tisztátalan, mind a tiszta eheti azt, ép úgy mint az őzet és a szarvast.
    V. Mózes 12:15

    – Mint itt láthatjuk, Izraelnek volt olyan ?VÁGYA? – ami nem a szükségből eredt, – hogy húst egyen.
    – Ezért Isten elmondja, hogy amit kérnek az ?gyilkosság?, mert a vér hordozza az életet.
    – De, hogy ne essenek bűnbe, (ne vegyenek részt az idegen népek bálványáldozatain, hamis istenimádaton, – ahol valószínűleg a szertartás része volt a húsevés is,) Isten engedélyezi nekik a ?gyilkosságot?, de megkülönböztette az engedélyezettet az engedély nélküli gyilkosságtól.
    Engedélyezettnél: a vért földre kell önteni, (el kell fedezni) és ez által Isten nem kéri számon ezt az embertől. Ahol nem ez történik, az gyilkosság bűnének számít.

    – ?Mi lehet ennek a jelentősége? ?
    Isten azért kötött ilyen szövetséget Noéval, hogy az a nép, amelyik betartja a szövetségét, megmenekülhessen a bűntől, és annak következményeitől. De Izrael megszegte az Istennel kötött szövetséget (frigyet), amikor Jézust kereszthalálra adta. Izraelre nézve ennek súlyos következményei lettek…

    – ?de nem értem, min változtat, ha marad valamennyi vér a húsban, amit az ember elfogyaszt.?
    Természetesen a húsból nem lehet a vért 100 %-osan kifolyatni, mint ahogy mi emberek sem vagyunk tökéletesek.
    Nem is ez a lényeg, hanem a szándék! Akarunk-e Istennek engedelmeskedni, vagy sem.
    Kifolyatjuk-e a vért a földre, és elfedezzük-e, (elismerjük-e, hogy Isten minden életnek az Ura) vagy megesszük-e? (azaz, jogot formálunk-e arra, ami nem a mienk.)
    Normál vágás esetén a kicsi kifolyathatatlan vért ki tudjuk áztatni.
    Személy szerint én, a nyers húsnak azt a részét, amely áztatás után is véresebb, de az elkészített húsban is ha foltot látok, azt a részét kivágom és kidobom.

    – Pontosan az ilyen kérdések miatt adott Pál apostol lelkiismereti szabadságot a mészárszékben vásárolt húsra.
    Nem nekem kell tudni, hogy véresen készülte a hústermék, vagy sem. Ezt annak kell tudni, aki eladja.

    Szeretettel: Erika

  7. Kedves Naive!
    Nem sértenéd meg vele Jézust!Hozzá bármikor,bármilyen állapotunkban jöhetünk.(gőgösen is),:
    “Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.”Zsid.4.15,16
    Az Ő segítségével a gőg(meg az összes többi dolog)sokkal könnyebben legyőzhető.
    Nem Jézus várja el,hogy térdeljünk előtte,ez nekünk szükséges,a mi tiszteletünkből/imádatunkból fakad. Ezt a példát adta nekünk,Ő is térdelt az Atya előtt.De ez nem szükséges ahhoz,hogy meghallgasson,sem az összetett kéz,sem a becsukott szem,sem a hangosan kimondott szavak,elég szívből szölni Hozzá.
    A vérrel kapcsolatosan:
    “Mert minden test lelke a vére a lélekkel együtt. Ezért mondtam Izráel fiainak: Semmiféle testnek a vérét ne egyétek meg, mert minden testnek a lelke a vére. Ki kell irtani mindenkit, aki megeszi. “1Móz,17.14
    “A pogányokból lett hívők felől pedig mi írtunk, azt végezvén, hogy ők semmi ilyenfélét ne tartsanak meg, hanem csak oltalmazzák meg magokat mind a bálványoknak áldozott hústól, mind a vértől, mind a fúlvaholt állattól, mind a paráznaságtól.”Csel 21,25
    A kóser vágásnak a lényege:egy vágással kell az állat torkát átvágni,így maradéktalanabbul ki tud a vér ürülni,és az állat is kevésbé szenved.
    Az állatok levágása és fogyasztása is a bűnbeesés következménye.
    Azzal egyetértek az ipari állattartás az állatkínzás,és nem ez a természetes mód,hanem a kapzsisá következménye.Az állatkínzás bűn,de meg van írva,hogy az utolsó időkben megszaporodik a bűn (minden formában)

    1. “Az igaz ember jól bánik még az állataival is,de az istentelennek még a ?jóindulata? is kegyetlenség.”Péld.12,10

    2. Kedves Wiking!

      Köszönöm szépen a válaszod. Örülök, hogy Krisztusban egyek vagyunk.
      Akkor folytassuk tovább az utunkat 🙂
      “Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van,
      annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé…” (Fil. 3,14)

      Szeretettel,
      Anikó

  8. @ Kedves IDA!
    Igazad van! Köszi a pontosítást! Csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy mindkettö S?MI leszármazott!
    Az arab, muszlim, persze ettöl még nem ugyanaz, ez mindenkinek világos!

    Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy sem a nagy egyházak, sem a kis-szekták nem tudnak súrlódásmentesen együttmüködni! Ennek csúcsa pl. a vallásháborúk! …és ez nem a múlt, ez a jelen! Gondolj a délszláv háborúra, É-?roszági katolikus protestánsokra, vagy ( a keresztény!)európa felhígulására/konfliktusára!
    Nem hiszem, hogy A Krisztus részre osztható lenne, vagyis ahogy az I.sz.-ban is voltak a judaizmusnak szektái akik saját elképzelésük( föleg a Torára hivatkozva!) az isten tiszteletröl, úgy vannak ma is akik “úgy gondolják”, hogy “ismerik a Istent!” és úgy imádják ahogy ök, és nem ahogy Isten akarja! “Pál: -Ti azt imádjátok akit nem ismertek, … !” Pedig, ahogy akkor úgy most is mindenki kezében ott van az “ismeret”(Bibblia), de az értelemezés, magyarázat, hangsúlyok és kereszthivatkozások egészen furcsa isteni kinyilatkoztatásokhoz vezet némelyeket!
    A szörnyü az, (ahogy Te is írod, hogy “nem mindenki kiköpött Krisztus/keresztény ilyenkor!”

    Tudod, az érettség nem csak kort jelent, hanem sokkal inkább kifinomult érzéseket, …. mondhatnám: Krisztusi igaz szeretetet! De, ez az én meglátásom és büszke vagyok rá, ahogy mások is a sajátjukra!
    Ámen

    @ Kedves ANIK?! @ május 17, 2014 4:39:13 du

    “Kedves Wiking! … Te pont olyan fontos vagy számára, mint én, és bárki más ezen a földön.”
    Na, ezt azért egy-két +ény nem egészen így gondolja! 😀 De, ez az ö szegénységi bizonyítványuk! 😀
    @ május 16, 2014 8:30:15 de.
    Kérdezed a Krisztus halálálnak jelentöségét! OK!
    Én, EGY LEHETÖSÉGnek tartom, hogy aki élni akar annak legyen jogalapja az örök életre, akár földön akár az égben(bár ezek száma igen korlátozott!)
    Természetesen semmi sincs “ingyen”, ezért a hiten kívül kellenek a cselekedetek is! Elmélet, gyakorlat és vizsga! Ki áll meg majd azon a napon? Ezt biza csak remélni tudjuk!
    Én azért vagyok itt “kakukk-tojás”, mert merem megfogalmazni ahogy én megélem azokat az értékeket amit pl. a krisztusi tanítás hordoz! Persze a magam módján, amit mások tüzzel-vasal akarnak “helyes irányba” terelni! Nem válogatósak az eszközökben! 😀 De, vérig vannak sértve, ha esetleg “Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten!” stílusban kapják a válaszomat!
    Akció-reakció! 😀
    Emlékezz! A prófétákat is sokszor saját népük akarta halálra kövezni(söööt Jézust is!!!), mert az “isteni kinyilatkoztatások” nagyon is forradalminak, lázadónak hatottak az adott korban!
    Bár, én nem vagyok próféta(jó lehet Jóel szerint az utolsó idöben ez sem csoda, sööt isteni jel!) de, viszolygok az emberi okoskodásoktól, magyarázkodásoktól, föleg ha az szeretetnek álcázott radikalizmussal párosul!
    Alapos vagyok, a lehetö legtöbbet akarok megtudni arról ami az (örök)életemet jelentheti!

    Remélem, így már tisztább a kép!
    Isten tartson kegyelmében!

    1. Kedves Wiiking!

      Én úgy gondolom, és eddig is úgy gondoltam, hogy nincs közöttünk sok mindenben nézeteltérés. ( De, pl, azért én azt mondom, hogy ” ha megütik az egyik orcádat…stb.! Nem pedig, hogy “amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten….” ! Mert az a Törvény! “Szemet, szemért….”! ) Az Egyházról is tudjuk mindketten, hogy Krisztus testébe az tartozik, akit Jézus ismer, és nem az, aki azt mondja magáról, hogy ismeri Jézust. ( Ezzel szerintem , minden ” egyházi” tanításokkal le is számoltunk, mint olyannal, ami a széthúzást okozza…! 🙂 Tudjuk, hogy aki az Úré, az “hallja” az Úr szavát, és követi őt…! Meg azoknak adatott, hogy értsék az Isten országára vonatkozó dolgokat…..! És, ismeri az Úr, az övéit…stb, ..!)
      írod:
      “Tudod, az érettség nem csak kort jelent, hanem sokkal inkább kifinomult érzéseket, ?. mondhatnám: Krisztusi igaz szeretetet! De, ez az én meglátásom és büszke vagyok rá, ahogy mások is a sajátjukra!”

      Ez sokban igaz, de a kereszténynek arra is gondolnia kell, hogy egy “mezőn” nem csak felnőtt juhok vannak,és hallgatni a Szent Lélek vezetésére azzal kapcsolatosan, hogy milyen “idős” kereszténnyel beszélünk, illetve, hogy kereszténnyel beszélünk-e! Persze nem kioktatni akarlak , csak felhívni a figyelmedet arra a tényre, hogy azok pl, akik még “tejen” élnek, nem biztos, hogy befogják tudni venni a “kemény eledelt”. Illetve gondolni arra, hogy annak még a gondolatára is, hogy olyasmit adsz eléjük, “felrúgással” válaszolnak majd !De, ha még olyan kérdéseket is teszel fel ( olyan táplálék feldolgozását, megemésztését, azon való kérődzést, vagy abból kiindulva, arról konstruktív vitát vársz el) , amik még némely , kemény eledelhez szokott juhok ízmirigyeit, és gyomrát és beleit is ingerlik, akkor ne csodálkozz, ha “kézzel-lábbal” való tiltakozást fogsz kiváltani belőlük.
      Persze nem akarom senki viselkedését elbagatellizálni, de azért szerintem érdemes ezen a dolgon is elgondolkodni.

      A büszkeséggel is vigyázni kell, mert:

      Péld. 16,18 A megromlás előtt kevélység jár, és az eset előtt felfuvalkodottság.
      1 Kor. 4,7 Mert kicsoda különböztet meg téged? Mid van ugyanis, a mit nem kaptál volna? Ha pedig úgy kaptad, mit dicsekedel, mintha nem kaptad volna?

      1. Kedves IDA!
        Bevallom, hogy nem vagyok én sem tökéletes! 😀
        De, azt is, hogy Isten nem a tudatlanság szellemét, hanem az erö és hatalom szellemét adta!
        Ez nekem, úgy jön le, hogy a “fellelhetö” tudás pl a Biblia és egyéb “tudományok” ismeretének az évek alatt párosulnia kellett a jó ítélöképességgel! Ami persze kemény “munka”, de én ezt metodikát választottam!
        “MIndent megpróbáljatok, ami jó azt megtartsátok! – Pál.

        Évekig “hadakoztam” a magam elöítéleteivel, vallási dogmáimmal amit kéretlenül(kisgyereként) kaptam! Rámkeresztelték a szüleim vallását és azzel együttjáró “kötelezettségeket”! Bevallom, gyerekként még élveztem is! 😀
        “Mikor gyermek valék, úgy szóltam mint gyermek, …. de elhagytam a gyerekhez ilö dolgokat!”
        Az is tény, hogy nem voltam “népszerü” vallási oktatóim szemében, mert tudni akartam a “felszín alatti” dolgokat! Tele voltam kérdésekkel és kíváncsisággal!

        Ez a metódus megmaradt: Kérdések és kíváncsiság!

        Jó néhány éves aktív kutatás, tanulmányozás és éjszakákba nyúló beszélgetések érlelték meg bennem azt amit én “esszenciális igazságnak” érzek/hiszek!

        Tudod, nálam a tudás egyre mélyebb tiszteletet és alázatot=taníthatóságot hozott, de rá kellett jönnöm, hogy egészséges önbecsülés elengedhetetlen a boldogsághoz!
        Hiszen mindenki a “boldogságot” keresi! Nem, hiszek abban, hogy aki egy életet végig szenved az igazán tudja mi a SZERETET, A BOLDOGSÁG!
        A “Boldog Isten” szabadságra hívott el, és nem rabszolgaságra, szenvedésre!

        A munkám és “hobbim” sokat segített, hogy meglássam a személyiség müködését! Lehet, hogy ezt valaki “nagyképüségnek” hiszi, de én ebben is Jézust látom! Így olvasom életét!

        Nem vagyok tévedhetetlen, de megengedhetem magamnak a nyitottságot új gondolatok, ideológiák irányában! A krisztusi szellemet látom meg ott is ahol sokan “ördögöt” látnak!
        Ezért írtam, hogy akinek erös a hite annak nem kell félnie! …, de ne is bízza el magát! Ez is igaz!

        Tudod az én filozófiám, hogy az ?t kell, hogy megtaláljon Téged!
        “A hit nem mindenkié, hiába akarja!”

        Ezt nem értik meg néhányan! Az ismeret CSAK ESZKÖZ, Te magad/a lelked/érzésed, gondolataid teszik teljessé azt amit egyedül képtelenek lennénk megtenni!
        A tökéletességet! A kiegyensúlyozottságot!

        Ne haragudj, hogy ennyire elkalandoztam, … de, ez még mindig csak a felszín amit mindenki láthat! A szenvedélyes “harcot”, ha kell és a tavaszi szellöt, … de, ennél sokkal több az élet, … az örök élet!

        Áldott estét Neked!

        U.i. Az idézeteid “kevélységröl, ….felfuvalkodottségról és (alpatalan!) dicsekvésekröl” szólnak!
        A büszkeséggel nincs semmi baj, hisz Jézus is büszke volt, hogy Atyja akaratát képviselhette itt a földön!
        Tovább megyek, egy férj is büszke lehet(kell is!) 😀 a feleségére! Plö. a föztjére! Miért lenne ez bün(vétek)?
        A tökéletlen emberi “okoskodás” az ami egy konyhakésböl gyilkos szerszámot csinál!

        1. Kedves Wiiking!

          Igen, kb így láttalak szellemben. ( Persze nem akarom azt mondani ezzel, hogy azt gondolom, hogy már ismerlek!) A kérdéseid alapján, amiket feltettél, és amik a Biblia zavaró ellentmondásaira vonatkoznak, gondoltam, hogy ezek a harcok, illetve válaszkeresések nem maradtak abba. És, az is igaz, hogy bizony az apokrifokban, és a gnosztikus( bár gondolom, egyéb forrásokat is felhasználsz ) írások között némelyikben ott vannak azok a kockák, amelyek magyarázhatóvá teszik ( illetve kitöltik a hiányzó helyeket) az ellentmondásokat. És, ha pl János Evangéliumát tartjuk szemüvegként magunk előtt ezek megvizsgálásával kapcsolatosan, akkor elég sok elmélkedni valónk lesz Úr Jézus előtt.
          De az is meg van írva, hogy az ismeretben, és az Istenről és a Jézus Krisztusról való tudományban is növekednünk kell, illetve javasolt. Viszont azt gondolom nem kell mondanom neked, hogy a hitető szellemekkel is vigyáznunk kell, mert azért igencsak aktívak, és igyekeznek azon, hogy “elnyeljenek” bennünket. És, minden még, ami ezeket az utolsó időket ( is ) jellemzi…! Viszont csak a kereső talál, a zörgetőnek nyíttatik meg, és csak azok elégíttetnek meg, akik szomjúhozzák az igazságot…! És szabaddá is csak az Igazság tesz!

          írod:
          “Tudod, nálam a tudás egyre mélyebb tiszteletet és alázatot=taníthatóságot hozott, de rá kellett jönnöm, hogy egészséges önbecsülés elengedhetetlen a boldogsághoz!”

          Kedves Wiiking, nem akarok semmi okoskodást írni, csak leírom, ami beugrott ezzel, ill a többi néhány mondatoddal kapcsolatosan. Ha szól neked, akkor használd, ha nem, akkor bocs!
          Ján. 12,25 A ki szereti a maga életét, elveszti azt; és a ki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.

          írod:
          “Nem vagyok tévedhetetlen, de megengedhetem magamnak a nyitottságot új gondolatok, ideológiák irányában! A krisztusi szellemet látom meg ott is ahol sokan ?ördögöt? látnak!
          Ezért írtam, hogy akinek erös a hite annak nem kell félnie! ?, de ne is bízza el magát! Ez is igaz!”

          Igazából aki az Úr Jézus Krisztusba helyezi minden hitét, és reményét, és reá támaszkodik teljesen, annak nincs mitől félnie. De gondolom, te is erre gondoltál. Mert tudjuk, hogy van hamis hit, hamis biztonság, hamis megtapasztalás, hamis tudomány, és…stb. És vannak más lelkek, és más Jézusok, más evangéliumok….! ( Félelmetes, ha belegondolunk, milyen szilárdan is kell állnunk a Krisztusban való hitben!)

          írod:
          Tudod az én filozófiám, hogy az ?t kell, hogy megtaláljon Téged!
          ?A hit nem mindenkié, hiába akarja!?

          Mát. 7,14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
          Luk. 13,24 Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert sokan, mondom néktek, igyekeznek bemenni és nem mehetnek.
          Róm. 9,15 Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek.
          Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené.

          Én ezekre az igékre még nem kaptam kielégítő választ.

          írod:
          “U.i. Az idézeteid ?kevélységröl, ?.felfuvalkodottségról és (alpatalan!) dicsekvésekröl? szólnak!”

          Igazából arra akartam a figyelmedet felhívni az idézetekkel, hogy : “Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.”
          Vagyis, hogy önmagunkból, nem sok “büszkélkedni” valónk van, se Isten, se az emberek előtt, mert semmit nem vehetünk magunknak, ha felülről nem adatik nékünk…! Hiába büszke valaki az értelmére, okosságára, szépségére, ügyességére, vagy bármi másra, mert maguk ezek a dolgok, tulajdonságok is adottak, és nem szerzettek. ( Még az akarást is Isten munkálja bennünk, tehát ….?!) És arra a figyelmeztetésre is figyelni kell mindenkinek, hogy: “… Az ismeret felfuvalkodottá tesz,…””És a te ismereted miatt elkárhozik a te erőtelen atyádfia, a kiért Krisztus meghalt. “..”Így aztán, mikor az atyafiak ellen vétkeztek, és az ő erőtelen lelkiismeretüket megsértitek, a Krisztus ellen vétkeztek.”
          És te is tudod, hogy ez az igevers, nem csak a bálványáldozati hús megevéséről szól….! Erre is céloztam az előző hsz-omban.

          u.i.: Ez a “jól főző feleség” című dolog, bocs, de “kicsit” zavaró. Olyan, mintha a feleség arra lenne büszke, hogy a férje jól keres. Igazából ( azt hiszem a többi nőtársam nevében is beszélhetek) mi az emberre, aki a “férjünkben van”, arra szoktunk ( vagy legalábbis szeretnénk) büszkék lenni. És kb, ezt szeretnénk mi is, ha a férjünk arra az emberre lenne büszke, akik vagyunk. 🙁

        2. Kedves IDA!
          A Ján.12:25-ben a meggyülölni a lelkét , úgy is fordítják, “kevésbé szeretni”! Aki ezt is (gyülölni a saját lelkét/életét) kökeményen, szó szerint veszi és hiszi, … annak hamarosan olyan személyiség torzulásai lesznek amit nem lehet kezelni! Ezt nem én mondom, hanem olyanok akik többet tudnak az emberi lélekröl/ személyiségéröl!
          A saját(börömön) tapasztalatot már nem is említem!

          Ez az egy vers órákig tartó beszélgetésekhez kitünö táptalajt!
          Ezért – ismétlem- magamat: EGYENSÚLY, KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG!!!
          Nem pedig “ész nélküli mantra”, má bocsi! Mea culpa! 🙂
          Tudod, mindenki – tudat alatt is!- lelki, testi, érzelmi kielégülésre vágyik, vagyis a boldogságra! Azok akik arra várnak, hogy “majd, ha ez vagy az történik, változik, akkor (!?) boldog leszek!”, azok mindig boldogtalanok maradnak!
          Én se értettem ezt sokáig, hogy miért nem müxik ez a valóságban! Néha görcsösen, aszkétai módon ” vezettem a testem rabszolgaként”, de ahelyett, hogy boldogabb lettem volna, csak lelkifurdalásaim voltak, hogy nem tudok megfelelni a “köbevésett” tilalomfáknak!
          Ezek a felismerések kezdtek válaszokért kiálltani!
          Az én értem/nem értem versem: “Szeresd Istent teljes szívedböl, ….és szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!”
          Ez az Újszövetség alapja(?)
          Tudom, hogy amit most írok az hasonlítani fog a “teljes sötétéség” egyiptomi 10 csapáshoz, de azért írom le, mert ha valaki egy “tudatmódosult” pillanatában mégis végig gondolná, akkor … ki tudja? Lehet, hogy megértené a lényegét!
          ” Szeresd teljes szívböl ÖNMAGADAT, hogy még teljesebben szerethesd Istent, … szeresd családod, barátod/testvéred, …. és felebarátod=EMBER társadat! ”
          Már látom ahogy ” haló hörög, fegyver csörög, szó bennakad, lehellet megszegi, … ösz Bárd emelkedik!” 😀 Arany J. Walesi bárdok

          Nem gyözön leírni, fülbe súgni vagy háztetökröl kiáltani:
          LELKÜNK TÜKÖRKÉPE VAGYUNK! – húúú, de okosat mondtam! 😀
          Akiben teljessé lesz a szeretet – én is csak most botladozom ezen az úton! -, annak nem kell magyarázni, hogy a minöségi szeretet és mennyiségi szeretet közt mi a különbség!
          Bár, a szeretet fizikai fogalomként “lekorlátozni” nem bölcs dolog!

          Mire gondoltam? Egy szülö – vegyünk egy nooormális szülöt – aki szereti a gyermekeit. Mindegyiket szereti, … nincs különbség! Igaz? …vagy mégis van?
          Butaság, ha – jelen esetben egy szülö/vagy bárki – összehasonlítás kezdene végezni, hogy kit jobban, kit “kevésbé” jobban szeret! DE, a SZERETET MINÖSÉGÉBEN IGEN IS VAN KÜLÖNBSÉG! … és mégis létezik az egyensúly! Mégis hogyan? Ahogy egy rózsa és egy szekfü esetében sem lehet összehasonlítást tenni, hogy melyik a szebb, illatosabb az érzékeinknek kívánatosabb! / A tanítványok: Ki nagyobb köztük?, …János a (jobban/másként)szeretett apostol!/
          “Ök” önmagunkban hozdozzák azt amiért “rózsaként/szegfüként” szeretjük öket!
          / A tanítványok: Ki nagyobb köztük?, …János a (jobban/másként)szeretett apostol!/
          És most visszakanyarodtunk a SZERESD!… Isteni parancshoz!(?)
          Nem tudom, elképzelni, hogy a “megtestesült Szeretet” ne értékelné ezt a fúziós Szeretet, ami bennünk izzik !
          Azt hiszem, hogy a tökéletessé váláshoz vezetö út egyik mérföldköve!

          A 3-om vers amire még ne kaptál választ – szerintem! – azt könnyen megkapod!
          ” A válaszok készen vannak, csak tudni kell (jól) kérdezni!” Lefordítva: ha, megérted, hogy Isten képmásai(lényének manifesztálódott/megtestesült gyermekie) vagyunk, akkor nem szabad csak a betüt látni, … a szívünkbe/lelkünkbe ott vannak a válaszok! ” A betü megöl, de a Szellem/Lélek megelevenít!”
          Ne engedd, hogy bárki is büntudatot keltsen benned!
          Aki ezt teszi az biztos, hogy olyan mint a búgócsiga ami, mielött megállna imbolyogni kezd! Azok akik “hivatásnak” hiszik a térítést, azok néha elfelejtik, hogy Jézus hányszor vonult el, egyedül és … találkozott Atyjával és Önmagával! Meditált/imádkozott, a lelki egyensúlyát nyerte vissza, hogy újra el tudja ” viselni” a sok tökéletlen/gonosz embert! Korának nemzedékét!

          Az U.i.-hoz! “büszkeség”
          Ne, abból indulj ki, hogy ma az emberek milyenek, milyen “érzelmi rövidnadrágosok”, hanem abból, hogy az isteni tálentumaid amit Te magad is ismersz, alkalmazol és boldog vagy ha jönnek a sikerek ! Plö. konyha-MÜVÉSZET! 😀 , hogy maradjunk a klasszikus példánál! Valld be öööszintén, ugye jól esik ha megdicsérik a föztödet, a igényességet amit a külsöd is elárul! De, az ” arany alma ezüst tálon, a helyén mondott ige, … óh mely igen kívánatos!”

          Férfi társaim, férjek, barátok, …MAGyarok .D , ne fukarkodjunk a dícséretekkel! Egy igazi Nönek a legszebb ékessége a mosolya(amit a TE szívböljövö dícséreted varázsol az arcára!) 😀 Ámen

          Summázva: Tipikus dilemma mezítelenség/csóré-ság 😀 … ” Ki mondta, hogy mezítelenek vagytok?”
          ” Betü megöl, de a Szellem/Lélek megelevenít!”

          Áldás a tiszta szívüknek!

          / Aki prívát kíván véleményt/részvétet 😀 nyilvánítani: wiiking0724@mail.com /

        3. Kedves Wiiking!

          A “meggyűlölni” a saját lelkét, az arról szól, hogy megismeri önmagát ! Olyannak, amilyennek Isten látja valójában, és nem olyannak, mint amilyennek ő hiszi magát! És, amikor meglátta magát, olyannak, akkor “meggyűlöli”…!, Persze, ehhez kell az akaratunk, az, hogy szeressük az igazságot magunkról!
          A többiről, amit írtál nem tudok neked mit mondani. Én azt látom, hogy szeretnéd Krisztust is megtartani, és szeretnéd, önmagadat se elveszíteni! És szeretnéd kitalálni, hogy ezt hogyan tehetnéd meg. (Vagy már kitaláltad?!)

  9. WIiking!
    1.Ezt te írtad:”Megyjegyzem! Személyeskedésed jellembeli hibára utal!”Akkor tied is.
    2.Minek a kapcsán arabozol? Én nem említettem őket.De hogy Ézsau és Jákób hogy kerülnek ide Ábrahám fiai címszó alatt,az még zavarosabb.Ugyanis ők Izsák fiai.Ábrahámé meg Ismáel és Izsák,meg a többiek.Egyébként meg annyira egykutyák,hogy két teljesen két külön nép.(egyébként meg:”nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem: Izsákban neveztetik néked a te magod”)De örülhetsz,hogy a te tudásod nem szelektív.
    3.Nem válaszoltál a kérdéseinkre(se Anikóéra,se az enyémre)Nem az volt a kérdés,hogy milyen valláshoz tartozol,hanem hogy:” KI AZ ISTEN?Melyik?A Teremtő Isten vagy az univerzális tudat? “és:”Neked mit jelent Jézus kereszthalála.”

    1. Okoska!:)
      Személyiség (egy) személyhez kötött fogalmat takar, az “arab-ok” pedig egy – személyiség nélküli- tömeget! Érted a különbséget? Mit is jelent a személyeskedés???
      Ha, lesz idöd: Talmud!!!! Cion Bölcsei Jegyzökönyvei!!!! és http://www.youtube.com/watch?v=lI4PUXCxn3E de, találsz még böven a juh tyúkon a kiválasztottak, múltjárol, jelenéröl érdekes beszámolókat! Hasonlíts össze a Biblia ókori népével! 😀
      A Jézus gyilkosok ma is köztünk élnek! 🙁

      1. Wiiking!!!!! :)” Te szelektív tudású!”Erre írtam,hogy személyeskedés,nem az arabokra 🙂 🙂 🙂 én őket szóba se hoztam.

      2. De legalább egy jó nevettem.;-)
        Az ajánlott források meg nem érdekelnek,mert megvan a saját véleményem a dologról,mégpedig ez:
        ?Mert nem az a zsidó, a ki külsőképen az; sem nem az a körülmetélés, a mi a testen külsőképen van:Hanem az a zsidó, a ki belsőképen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; a melynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van.?Róm.2,28.29.

        ?Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.?jel.3,9.

      3. “A Jézus gyilkosok ma is köztünk élnek!”
        Itt vagyok, kövezz meg! Jézus az én bűneim miatt halt meg. 🙁
        Nemcsak én követtem el bűnt, hanem mindenki, de tudom, hogy ha én lettem volna az egyetlen, aki bűnt követ el, én lettem volna az egyetlen elveszett bárány, Jézus akkor is eljött volna meghalni értem.

  10. Erika!
    Nyugodj meg! 😀 Béke van! 😀
    Komolyan mondom, hogy már-már szórakoztató a paranoiád! 😀

    Látom vitamin hiányod van! 😀

    Ha, Te vagy az itt levö NAGY KERESZTÉNYEK reprezentánsa vagy, akkor az Isten mentsen meg az ilyen kesze-kusza magyarázatoktól! Látom, ahogy az Atya Isten és Fia a fejét fogja amikor rájuk hivatkozol mint Mesterükre! 😀

    Édua!
    A zsidózásod miatt könnyen megütheted a bokád! Mo-on törvény tiltja az ilyen “gondolat büncselekményt” !
    Egyébként, zsidó-arab egykutya, ha nem tudnád! Ni csak! Ábrahám fiai, Ézsau és Jákob!
    Ejnye-bejnye Te szelektív tudású! 😀

      1. Már megbeszéltük! Te Lúdas Matyi akarsz lenni, … a többit tudod!
        Kit érdekel Erika? Minden szava aranyat ér, … vagy ezüstöt, …vagy …? 😀

      1. Mit akarsz? Mi legyek? 😀
        Az itteni szekta tagok úgy is skatulyázzák azt aki nem bééééget úgy ahogy “Ök” szeretnék!
        A butaságnál csak egy rosszabb van: Az amikor még meg is magyarázzák!

        Úgy érzem, hogy lesz nagy arcra esés az utolsó ítéletnél némelyeknek! De, ez nem az én dolgom/(elö)ítéletem! 😀
        Ha, én nem leszek ott a “Jobbik” oldalon, akkor sem esek kétségbe! Éltem, voltam és egy lábnyomot én is hagytam! /Ez a bünöm, hogy így merek gondolkodni!/

        1. Némelyik hozzászólás olyan már mint egy virágos mező, mármint a nyelvre értve. 🙂 Nézd Wiking, minden bűn megbocsájtatik (kivéve a Szent Szellem elleni bűnt, de azt szerintem te nem követted el), szóval rendezheted magadat Jézussal bármikor, én is ezt teszem ! Csak ne felejts el megváltozni ha már megtérsz (tértél). 🙂

    1. Kedves Wiiking!

      Csak a pontosítás végett, az arabok Ismaeltől származnak. Ézsautól, az edomiták. 🙁
      Továbbá többek között erre gondoltam, amin vita folyik köztetek, amikor azt írtam, hogy , először is Jézushoz kell menni, mert csak Ő az, aki az Atyát kijelenti nekünk, ha akarja! ( ?Luk. 10,22 Mindent nékem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az Atya, hanem csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni. ) Ekkor még nem tudtam, hogy keresztény vagy, mert ez még a a “megjelenésed” elején volt. ( Viszont, azt már azért írtam, hogy mindenkinek más dologgal kell megküzdenie, megharcolnia, mert addigra nyilvánvaló lett…!)
      Amit pedig itt hiányolsz, hogy senki nem “vallott” a felekezeti hovatartozásáról, arra azt tudom mondani, hogy azért itt sokan elmondták, hogy katolikusok, vagy van, aki Jehova Tanúi közé tartozik, vannak Adventisták, COG-osok, meg “különböző protestánsok”, és illetve csak keresztények, akik egyszerűen nem viselnek más nevet, mint amelyben üdvözülnünk is kell nékünk…! De, vannak olyanok, akik ateisták, evolucionisták, …stb! Szóval elég vegyes az itteni kép, hogy csak úgy “szektának “neveztessünk!
      Az erőszakos térítésről nekem is (sőt mindannyiunknak) ugyanaz a véleményünk, ami a tied is. A Szent Lélek soha nem erőszakoskodik. De, szerintem itt azért “vérre menő” harcokat nem tapasztalhattál, legfeljebb csak mindenki elmondta , hogy mit a maga részéről gondol. ( Persze, mindenkinek megvan a maga habitusa! És nem mindenki “kiköpött” Krisztus olykor ! 🙂 )

    2. “Egyébként, zsidó-arab egykutya, ha nem tudnád!”
      Édua nem arabokról beszélt, hanem muszlimokról, a kettő nem teljesen fedi egymást. Van sok muszlim ország, amelyiknek nem sok közük van az arabokhoz származást tekintve, tehát Ábrahámhoz sem. pl: Malajzia, Indonézia, Pakisztán, Törökország, Irán és még sorolhatnám. Magyarországon is találsz muszlimokat, akik nem arab, hanem tőzsgyökeres magyar származásúak (már ha létezik ilyen). Szóval: zsidó, arab, maláj, indonéz, török, iráni, magyar stb. egykutya 😉

    1. Kedves Edua!

      Hogy a zsidók nem bántják azokat, akikből keresztény lesz, erről én nem vagyok teljesen meggyőződve.
      Szerintem ezen a téren is szét kell választani a zsidóságot Ábrahámi leszármazottakra és cionistákra.
      Az Ábrahám leszármazottai közül vannak olyanok, akik maguk is befogadták Jézus Krisztust, akik pedig még nem, azok tényleg nem bántják a keresztényeket.

      Viszont a cionistáknak “csípi a szemét” mint az “ősatyák Istenét imádó zsidóság,” mint a Krisztust követő keresztények.
      Tudjuk, hogy főleg a kereszténység ellen már ma is, milyen bűnöket követnek el. Elfogadom, hogy ma még “leplezik a szándékos keresztény gyilkosságokat”, de az köztudott, hogy a kereszténység hitét tűzzel, vassal igyekeznek kioltani, illetve hamis istenimádatba vezetni.
      Ha ma még nem is látható annyira a “test szerinti gyilkosságuk” annál inkább láthatók a “lélek gyilkosságok.”
      Mind ez azért, hogy megkészítsék az útját az AK-nak, aki színre lépésével magának követelhesse meg a hamis istenimádatot.

      Szeretettel: Erika

      1. “Mert nem az a zsidó, a ki külsőképen az; sem nem az a körülmetélés, a mi a testen külsőképen van:Hanem az a zsidó, a ki belsőképen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; a melynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van.”Róm.2,28.29.

        “Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.”jel.3,9.

        1. Csak a szemednek higgy! Menj el egyszer Jiszrahél-be és kezdj el beszélni keresztényi hitedröl! Kíváncsian várom a tapasztalatodat, hogy az “isten ajándékai” mennyire zárnának szívükbe! Mennyire értékelik a Te keresztény isten hitedet! 😀

        2. Csak a szememnek hiszek.Tapasztalatból írtam!Éltem Izráelben keresztényként,és értékelték a keresztényi hitemet.A munkaadók kifejezetten szeretik a keresztényeket mert tudják,hogy megbízhatnak bennük.És a keresztény öregotthonban is vannak zsidó nem keresztény öregek,és jól érzik magukat 🙂
          Volt egy 99 éves zsidó ismerősőm,mindig azt kérdezgette,hogy a mi ismereteink/hitünk szerint mikor fog Jézus vissza-az ő hite szerint el-jönni,megéri-e?Olyan aranyos volt,tiszta szívéből várta és nem nézett le minket azért,hogy nekünk már eljött egyszer.Soha nem gyalázta,inkább úgy volt vele,hogy akkor nekünk(pogányoknak)most meg nekik(zsidóknak)fog eljönni.

        3. És mi a gondod, az üldözéssel?! Ha Jézust üldözték/zik , akkor a követőit is üldözik! Inkább örülj, ha üldöznek Jézus nevéért, mert akkor már méltóvá tétettél…! Miért nem erről beszélt Jézus?! Akkor meg miért kell felháborodni, ha megtörténik?! Most pont annyira nem tudják, hogy mit cselekszenek, mint anno! Meg a többi vallású népek se! Na meg azon is lehetne kicsit elmélkedni, amikor a “keresztények” üldözték/zik a keresztényeket….! Szerintem az a keményebb megpróbáltatás!

        4. Luk. 21,12 De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.
          ?Ján. 16,2 A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.

        5. Kedves Ida,ha nekem írtad az előző hozzászólásodat,akkor nem értem. 🙁 Én csak azt próbálom megértetni,hogy a zsidók sem rosszabbak a többi népnél.

        6. Wiiking,
          És ehhez mit szólsz? How the Jews Treat Christians in Israel – It’s Serious!
          http://www.youtube.com/watch?v=5jG6kJm-50k
          Mondjuk a videóban elhangzottak alapján már nem igazán tudom hová tenni a címet, azaz hogyan jönnek ide az üldözött keresztények, de gondolom megtévesztésnek manapság egy cím is bőven elég.
          Ettől függetlenül javaslom hegyezd a füleid 1:07 perctől től kb. 1:14-ig, hogy te is halld mit mond egy ugyanolyan, ortodox zsidó, megjelenésű pasas. Aztán hallgasd végig még legalább 2x, mert pont akkor van egy kis háttéri hangzavar is.
          Meg van? Akkor most tekerd vissza, kapcsold be a captions-t és ellenőrizd az ott megjelenített angol felírat tartalmát a hangban is elhangzottakkal. Szerinted mi az ami kimaradt belőle? Aztán esetleg, kezdj el feltenni magadnak kérdéseket. Ezt nevezik kritikus gondolkodásnak. Szóval ez közel sem egy általános jelenség Izraelben. Én csak továbbra is azt tudom mondani neked, hogy vannak olyan emberek, szerkesztőségek, amelyeknek valamiért nagyon fontos, hogy eltorzítsák a valóságot és hogy a tömegeket a saját oldalukra állítsák. A másik oldalon is hasonlóképen történik. Máris meg van a két egymással szemben álló tábor, ideológia. Ugye azt nem kell külön elmagyaráznom neked, hogy mit lehet kezdeni ezekkel az emberekkel, ha valakik ebből bármilyen jellegű hasznot akarnak húzni. És végezetül egy jó tanács. Óvakodj az egyoldalú tájékoztatást nyújtó, gyűlöleted propagáló oldalaktól…. míg nem késő.

        7. Kedves Edua!

          Nem neked írtam, Wiikingnek! Veled egyetértek, hiszen én is azt mondom!
          Bocsánat, hogy nem címeztem meg!

        8. De egyébként szerintem azon kéne sírnunk, hogy nem üldöznek, vagy nem eléggé üldöznek bennünket….! 🙁 A tökmindegykik…..!

        9. Ida,
          Már ne is haragudj, de ez a kijelentésed már tényleg megmosolyogtató. Gondolom azok a keresztények, akiket ma a hitükért bántalmaznak, vagy akár a gyerekeik szeme láttára meg is ölnek, repdesnek, repdestek az örömtől, hogy rajtuk tejesedhet be a prófécia ezen része. Mondanék valamit neked, de nem szeretnélek vele megbántani, ezért inkább csak azt mondom, hogy tedd össze a két kezed és légy hálás az Úrnak, hogy eddig nem kellett kivenned a részed az ilyen jellegű üldöztetésből.

        10. Kedves Adrien!

          írod:
          “Már ne is haragudj, de ez a kijelentésed már tényleg megmosolyogtató. ”

          Mosolyogj nyugodtan! 🙂 És, ne csak ezen, a többin is megteheted, amik “még” nem voltak ennyire megmosolyogtatók a számodra! ( Csak kár, hogy nem “hallod/hallottad” meg, amit mondtam! )

        11. Hát, kedves Edua, ez az valóban. A vihar előtti csend! Már nincs másra időnk ( és arra se sok), minthogy a lámpásainkat megtisztítani, és a tartalék olajat magunkhoz venni!

      2. Izráelben nagyon sok keresztény van,keresztény gyülekezetek,keresztény öregotthonok,sőt keresztény kibuc is!És egész város is(Názáret).És semmi bántódásuk sincs. Egyetlen esetről sem hallottam,ahol bántódás érte volna az ottani keresztényeket.Az ott élő arabok viszont okoznak gondokat nekik.(nem csak nekik)

        1. Kedves Edua!

          Lehet, hogy félre értettük egymást, mert én nem Izrael államáról beszéltem, (ott nem tudom, hogy mi van,) hanem a földkerekség viszonylatáról, – a zsidó és kereszténység viszonyáról.
          Bocsika a félreértésért.

          Szeretettel: Erika

        2. Nem értettelek félre,Izráelt példának hoztam fel,mert ott elég sok zsidó él egy helyen.És ha bántanák a keresztényeket világszerte,akkor azért érdekes lenne,hogy pont ott nem bántják őket,ahol a legtöbben vannak,ráadásul a saját államuk.A muszlimok se idegen országban üldözik őket,hanem otthon.

      3. Kedves Erika!

        írod:
        “Hogy a zsidók nem bántják azokat, akikből keresztény lesz, erről én nem vagyok teljesen meggyőződve.
        Szerintem ezen a téren is szét kell választani a zsidóságot Ábrahámi leszármazottakra és cionistákra.
        Az Ábrahám leszármazottai közül vannak olyanok, akik maguk is befogadták Jézus Krisztust, akik pedig még nem, azok tényleg nem bántják a keresztényeket.

        Viszont a cionistáknak ?csípi a szemét? mint az ?ősatyák Istenét imádó zsidóság,? mint a Krisztust követő keresztények.”

        Szóval, akkor Pál apostol melyik “zsidó fajtához” tartozott? Hiszen, mi pogányok is, azért is ( többek között) mehetünk/ tünk be a kegyelembe, mert a zsidók elvetették Jézust, mint Krisztust! És ők voltak az elsők, akik üldözték a keresztényeket is, akik megint csak a zsidókból kerültek ki, az elején…… Vagy már akkor is “bepancsoltak” a DNS-be a kazárok, meg a Sátán, a szabadkőművesekkel egyetembe…?! 🙁

        1. Kedves Idám!

          – Ennél a beszélgetésnél a jelen korunk volt a téma és nem Pál apostol…
          Míg Edua Izrael államára gondolt, addig én világviszonylatról beszéltem, mert félre értettük egymást.
          Ha végig olvastad volna a párbeszédet, rájöttél volna …, vagy ha végig is olvastad, akkor viszont megint csak nem értem, hogy keveredett ide Pál apostol.

          De, hogy válaszoljak is a kérdésedre, a cionizmus az 1948-as Izrael állam megalapítása előtt jött létre, mondhatnám úgy is, hogy a jelenlegi Izraelt a cionizmus alapította meg.
          Innéttől viszont értelmetlenné válik a kérdés, hogy Pál melyik fajtához tartozott?
          De úgy is értelmetlen a kérdés, hogy aki befogadja és követi Krisztust, az, melyik fajtához tartozik? Természetesen az Ábrahám magvához.
          A cionisták, (többségükben nem ábrahámi a vérvonal, hanem csak egy pogány nemzetiségből való felvette a zsidó nevet), ők Isten és Jézus Krisztus ellenségei. A Krisztusban való hit és járás eltörlését tűzték ki célul maguknak, hogy a ?saját messiásuk? eljövetelének útját egyengessék.

          – ?Hiszen, mi pogányok is, azért is ( többek között) mehetünk/ tünk be a kegyelembe, mert a zsidók elvetették Jézust, mint Krisztust!?
          Egyébként pedig csak óvatosan kevélykedjünk a kereszténységünkkel, mert az ígéretek örököse még ma is a zsidóság. Főleg úgy, hogy Jézus a zsidóság bűneiért is meghalt!

          Most tehát a te két fiad, akik néked Égyiptom földén annakelőtte születtek, hogy én hozzád jöttem vala Égyiptomba, az ENYÉIM; EFRAIM és MANASSE, akár csak Rúben és Simeon, az ENYÉIM LESZNEK.
          1. Mózes 48:5
          Ők József 2 fia, akik Egyiptom földjén születtek, és anyjuk a fáraó PAPJÁNAK leánya. Mit gondolsz, Jákob ?miért vette a nevére őket?? Talán kevésnek találta a saját 12 fiát? Nem! Ők a ?pogány világból? jöttek, de Jákob a NEVÉRE VETTE ŐKET azért, hogy Izrael ígéreteinek örökösei legyenek!
          Míg Efraim a ?kereszténységet? szemlélteti, addig Manassé a ?megtért maradékot.?

          18 Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem A GYÖKÉR TÉGED.
          19 Azt mondod azért: KITÖRETTEK AZ ÁGAK, HOGY ÉN OLTASSAM BE.
          20 Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; FEL NE FUVALKODJÁL, HANEM FÉLJ;
          21 Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, MAJD NÉKED SEM KEDVEZ.
          22 Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt, akik elestek, keménységét; IRÁNTAD PEDIG, A KEGYESSÉGÉT, HA MEGMARADSZ A KEGYESSÉGBEN; különben te is kivágatol.
          23 Sőt azok is, HA MEG NEM MARADNAK A HITETLENSÉGBEN, BEOLTATNAK; mert az Isten ismét beolthatja őket.?
          Róma 11:18-23

          – ?És ők voltak az elsők, akik üldözték a keresztényeket is, akik megint csak a zsidókból kerültek ki, az elején…?
          Miről beszélsz? Csak nem a NÉRÓ féle keresztényüldözésről?
          Tudod ki volt Néró? Egy pogány, aki csellel uralkodott Izraelen!!! …

          Szeretettel: Erika

        2. Kedves Erika!

          írod:
          ” Ennél a beszélgetésnél a jelen korunk volt a téma és nem Pál apostol?”

          Igen , tisztában vagyok vele! És én is csak arról beszélek, amit a hsz-omban fel is tüntettem, hogy nem kell , ahogyan írod:

          “Szerintem ezen a téren is szét kell választani a zsidóságot Ábrahámi leszármazottakra és cionistákra.
          Az Ábrahám leszármazottai közül vannak olyanok, akik maguk is befogadták Jézus Krisztust, akik pedig még nem, azok tényleg nem bántják a keresztényeket.”

          Nem kell itt annyira erőltetni, a “jó zsidó”, és “gonosz zsidó”, illetve a “gonosz zsidó, nem zsidó ” című elképzelést, és “magyarázatokat”, mert ez se több annál a spekulációnál, mint amit Hitler csinált a német “árja fajjal” …! ( Az Ószövetségben Isten beszél arról, hogy a jövevényeket, akik Izrael házához, és Istenhez adják magukat, azokat elfogadja Isten zsidóknak ( a 10. nemzedék, már a Templomba is bemehet). De, erről már írtam párszor, de ami a fontosabb, a Biblia ezt írja! Tehát senkinek, semmi joga megkülönböztetni ( nyomorgatni) a jövevényeket….!) Továbbá , az, hogy a zsidók most nem kövezik halálra a köztük lévő keresztényeket , az éppen annak is betudható, hogy a 21. században élünk, és még csak most 66 éves Izrael állama! (Roppant izgalmas lenne látni azt, hogy amikor a legfőbb földi szövetségese(i), és támogatója(i) “keresztény ország(ok)”, és “éppen csak megszáradt a tojáshéj a fenekükön” , meg mernék tenni, hogy a köztük lévő keresztényeket, mondjuk hivatalosan száműznék?! ( Mondjuk az Újszövetségeket, azért ki dobták a szemétbe, de ez nem az állami hozzáállás! Na jó, mondjuk, most ezen nem lehet felháborodni, mert, ha az én postaládámba dobnának be valami idegen “szentírást”, én se tennék valószínűleg másképpen…! ) Meg azután, amikor évezredekig éltek ezekben az országokban száműzetésben , és még mindig sok honfitársuk él azokban, nem gondolom, hogy mernének állami szinten keresztényüldözésbe kezdeni, stb…! De, arra mérget vehetsz, hogy akik nem üldözik, nem azért nem üldözik a keresztényeket, mert ők “Ábrahám igazi magja”!)
          Egyébként meg a hithű zsidóknál, az is fontos, hogy kitisztítsanak maguk közül ( Izraelből) minden tisztátalanságot, minden bálványt….! Mint pl, Jézust!

          írod:
          “De, hogy válaszoljak is a kérdésedre, a cionizmus az 1948-as Izrael állam megalapítása előtt jött létre, mondhatnám úgy is, hogy a jelenlegi Izraelt a cionizmus alapította meg.
          Innéttől viszont értelmetlenné válik a kérdés, hogy Pál melyik fajtához tartozott?
          De úgy is értelmetlen a kérdés, hogy aki befogadja és követi Krisztust, az, melyik fajtához tartozik? Természetesen az Ábrahám magvához.
          A cionisták, (többségükben nem ábrahámi a vérvonal, hanem csak egy pogány nemzetiségből való felvette a zsidó nevet), ők Isten és Jézus Krisztus ellenségei. A Krisztusban való hit és járás eltörlését tűzték ki célul maguknak, hogy a ?saját messiásuk? eljövetelének útját egyengessék.”

          Mi ez itt………..?! Drága Erika! Te kitaláltad ( vagy csak a magadévá tetted) a leendő zsidóüldözés legújabb ideológiáját, hitrendszerét!

          írod:
          “Egyébként pedig csak óvatosan kevélykedjünk a kereszténységünkkel, mert az ígéretek örököse még ma is a zsidóság. Főleg úgy, hogy Jézus a zsidóság bűneiért is meghalt!”

          Igen drága Erika! Éppen a tegnapi napon írtam le ezt is kb 30-adszorra! De, legalább úgy néz ki, hogy volt értelme.

          József két fiát is, már megbeszéltük. És a megtért maradékot a 12 törzs jelképezi, itt a “pogány keresztényekről”, és a “zsidó keresztényekről” van szó:
          írod:
          Míg Efraim a ?kereszténységet? szemlélteti, addig Manassé a ?megtért maradékot.?

          írod:
          – ?És ők voltak az elsők, akik üldözték a keresztényeket is, akik megint csak a zsidókból kerültek ki, az elején??
          Miről beszélsz? Csak nem a NÉRÓ féle keresztényüldözésről?
          Tudod ki volt Néró? Egy pogány, aki csellel uralkodott Izraelen!!! ?

          Nem! Nem Néróról beszélek. Még csak Istvánnál tartok, illetve Saulnál, aki (Csel. 8,1 Saulus pedig szintén javallta az ő megöletését. És támada azon a napon nagy üldözés a jeruzsálemi gyülekezet ellen, és mindnyájan eloszlának Júdeának és Samáriának tájaira, az apostolokat kivéve. ?Csel. 11,19 Azok tehát, a kik eloszlottak az üldözés miatt, mely Istvánért támadott, eljutának Fenicziáig, Cziprusig és Antiókhiáig, senkinek nem prédikálván az ígét, hanem csak a zsidóknak.Csel. 9,1 Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,….! De, ha az Apostolok cselekedeteit elolvasod, akkor ott is láthatod, hogy Néró még a “mesébe” se volt, amikor a zsidók ( a szórványban lévők is!) már üldözték a keresztényeket! ) maga is zsidó volt, mint azt te is tudod!

          Szeretettel: Ida

        3. Kedves Ida!

          – ?Nem kell itt annyira erőltetni, a ?jó zsidó?, és ?gonosz zsidó?, illetve a ?gonosz zsidó, nem zsidó ? című elképzelést, és ?magyarázatokat?, mert ez se több annál a spekulációnál, mint amit Hitler csinált a német ?árja fajjal? ?!?

          Ezt a két Igét azért másolom ide, hogy tudd, hogy nem nekem mondasz ellent !!!
          ?Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, AKIK AZT MONDJÁK, HOGY ŐK ZSIDÓK, ÉS NEM AZOK, hanem a Sátán zsinagógája.?
          Jelenések 2:9

          ? Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, AKIK ZSIDÓKNAK MONDJÁK MAGUKAT ÉS NEM AZOK, HANEM HAZDNAK; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.?
          Jelenések 3:9

          – ?Nem! Nem Néróról beszélek. Még csak Istvánnál tartok, illetve Saulnál, …?
          Ha Isten megbocsájtotta Saul vétkeit és elhívta a damaszkuszi úton szolgájának, akkor ki vagy Te, (vagy én, vagy bármely más ember) hogy érvénytelenítsd az Isten kegyelmét és Pál Istennek végzett munkáját?
          Az Újszövetség 27 könyvéből 13 Pál apostol tanításait tartalmazza. Akkor ezeket a tanításokat is megveted?

          Szerinted Jézus sem volt tisztában a küldetésével, amelyet a zsidók között végzet?
          Mert ha tisztában volt vele, akkor, vajon amiért is mondhatta a következőket?
          ?Jeruzsálem, Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek, HÁNYSZOR AKARTAM EGYBEGYŰJTENI A TE FIAIDAT, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá; és te nem akartad.
          Ímé, pusztán hagyatik néktek a ti házatok.
          Mert mondom néktek: Mostantól fogva nem láttok engem MINDADDIG, mígnem ezt mondjátok: Áldott, aki jő az Úrnak nevében!?
          Máté 23:37-39
          (Nem azt mondja, hogy soha többet, hanem, hogy mindaddig…)

          ? MÁS JUHAIM IS vannak nékem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is ELŐ KELL HOZNOM, és hallgatnak majd az én szómra; és LÉSZEN EGY AKOL ÉS EGY PÁSZTOR.?
          János 10:16
          (Jézus is tisztában volt azzal, hogy az akkori időben a zsidóság el fogja vetni Őt, és ez által fogja előhozni a ?más juhait is? mégsem azt mondta, hogy ezért végleg elveti őket, hanem hogy a zsidóság és a ?más juhok? lesznek ?egy akollá? és a 2 ?összeolvasztott? akolnak lesz egy ugyan az a pásztora.)
          Ha maga Jézus nem vetette el a zsidóságot, akkor ki vagy Te, (vagy én, vagy bármely más ember), hogy büntetlenül elvesd?

          Mert János 10:16-os verse által teljesedik (teljesedett) be,
          ?Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; MERT TI MINDNYÁJAN EGYEK VAGYTOK A KRISZTUS JÉZUSBAN.?
          Galata 3:28

          ?Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak RÉSZBEN történt, AMEDDIG A POGÁNYOK TELJESSÉGE BEMEGYEN.
          Róma 11:25

          Kedves Idám, Isten adja a lelkedbe, hogy az Isten Igéjének szavait komolyan vedd!

          Szeretettel: Erika

        4. Drága Erika!

          Eddig én voltam ( illetve még anno Ria) az, aki neked, illetve másoknak is próbálta elmondani az Ige által, az igei hozzáállást Izraelhez, a zsidókhoz, és a velük kapcsolatos próféciákhoz! Most megpróbálsz nekem úgy válaszolni, mintha én írtam volna le azokat a hozzászólásokat, amiket te írtál!
          Mindazonáltal köszönöm neked és Istennek is, hogy megpróbáltátok a türelmemet, és és megláthattam, hogy nem elégséges az, hogy elhordozzam az értetlenségedet, amit a válaszaid tartalmaznak . Természetesen nem gondolom egy percig se, hogy direkt csinálod !
          Persze maradok szeretettel feléd : Ida

    2. Igazából nem csodálkozok azokon a zsidógyűlölőkön, akik szélsőjobboldali portálokon szivják magukba a tudást, személyes tapasztalat nélkül, hagyják magukat mások által manipulálni. Ami inkább megdöbbent az az, hogy igazi keresztyének is tényként fogadják el ezeket a dolgokat, és nem veszik észre, hogy a nagy megtévesztés része. Sehol nincs arra prófécia a Bibliában, hogy a Izrael fogja uralni a világot Krisztus visszajövetele előtt, mégis egy jópár keresztény itt attól fél, hogy micsoda nagy veszélyt rejt magában az, hogy létrejött Izrael, hogy épitik a templomot, stb. Körülbelül pont ugyanaz a hozzáállás, mint Tóbiás és Szanballat tette annak idején (csak ők pogányok voltak). Én úgy látom az Ige alapján, hogy Isten késziti az ő népét a végső időkre, az ő visszajövetelére, amelynek része az is, hogy Izrael államának meg kellett alakulnia, a próféciák igy fognak beteljesedni. A templomot nem az antikrisztusnak épitik, hanem Istennek, az Ige is Isten templomaként utal rá. Nem látom azt sem, hogy a templomba hizelkedéssel fog beülni az antikrisztus, hanem inkább erővel, és akkor az igazi zsidók sorsa megpecsételődni látszik. Pusztitó utálatosságot fog felállitani a szent helyen, és akkor a júdeaiaknak menekülniük kell, különben meghalnak. A hitető beszédét inkább arra fogja használni, hogy összegyűjtse a népeket Izrael ellen. És amikor mindenki felvonul, mert mindenki egységes lesz a zsidógyűlöletben, akkor jön vissza az Úr megmenteni a népét.
      Tudom, hogy már többször elmondtam, és sokan az ellenkezőjét látják, de akkor is leirom még egyszer, hogy az események mögött Isten áll, ő irányitja a történelmet, és csak olyan történik meg, amit ő megenged. A sátán is próbálja mozgósitani az erejét, és igyekszik elhitetni, ha lehet, a választottakat is, de aki igazán Istenre figyel, az nem fog neki bedőlni.

      1. A zsidók irányába való gyűlölet szítása is a figyelemelterelést szolgálja,+bűnbakot is szolgáltat a világnak.A zsidók után/esetleg még egyidőben a kersztények következnek.Szomorú,hogy ezt mennyien nem látják át

        1. Szerintem a keresztyéneken fogja kezdeni (bélyeg felvétele), de lehet, hogy egyidőben lesz.

      2. Így, ahogyan írod Xénia! És, ahogyan már többször is leírtuk, minden népben vannak “jóemberek” ( kevésbé bűnösek), és vannak “rosszak” (bűnösebbek) ! Nem népcsoport függő…!

  11. Áldott napot minden Embernek!
    Kedves kereszt-ények!

    Elsösorban azoknak akik álmatlanul forgolódnak a miatt, hogy kiderítsék milyen vallású vagyok! 😀
    Mivel, már többször leírtam, hogy NEM TARTOZOM EGYETLEN (u.n.) VALLÁSHOZ, most (közkívánatra, nehogy a kíváncsiság újabb lyukat fúrjon némelyek oldalába :D) elmondanám :
    SZABADON GONDOLKODÓ KERESZTÉNY- nek tartom magam! /Gy.k.: Nem = a szabadkereszténnyel!!!/
    Bár, továbbra sem értem, hogy az én vallási idenditásom miért tartozna a “publikus infók” kategóriájába, de azok akik ezt kardinális kérdésnek érzik azok most megnyugodhatnak!
    Az viszont több mint érdekes, hogy ebben a kérdésben SENKI, mondom senki nem vette a bátorságot és vallotta meg “közügy” hitét/vallását/lelki irányultságát!
    Bevallom, e miatt még én rendkívül jól alszom! 😀

    Az a tény, hogy némelyek felhatalmazva érzik magukat és – kérésemet figyelmen kívül hagyva, mi szerint NEM BIBLIAI ISMERET HIÁNYBAN szenvedek- másolják a Bibblia passzusait azt hívén, hogy “ez az az egyetlen Út, a térítés egyetlen formája”!
    Tudom, nagyon egyszerü, hogy a Bibliában le van írva – ergo: fogadd el! Mert a teljes Írás Istentöl ihletett, …
    Csak egy példa: Jézus egyik példázatában – a “hütlen szolga, akinek elengedte király a hatalmas adósságát, de Ö csekély adósság miatt, fojtogatta egyik szolgatársát, …” emlékszel? Mit mondott Jézus, tanítványaihoz fordulva? – Ti mit GONDOLTOK, mit tesz a Király amikor tudomására jut az eset?
    A tanítás müvészetére gondolok! Érted?
    Hagyta Jézus, hogy GONDOLKODJANAK tanítványai és helyes következtetésre jussanak!
    Megdícsérte azt a gazdag ifjút aki nem csak ismerte, de ÉRTETTE is a törvény betüjét! ” – Jól mondád!”

    Sajnálom, ha vkinek ez a metódus zavarja a lelki világát – ezzel mindenkinek magának kell szembe néznie!- , de mint Thea is említette: – Ez az oldal szabad lehetöség a gondolatok és vélemények(hitek) kifejtésére!

    Remélem, hogy elég konstruktív voltam?

    ÁRPIEL!
    Lucifer, Sátán, Ördög meghatározását Az elhitetés kora c. cikkben már levezettem! Egyet értünk ahogy látom!

    A fény/világosság kérdésében pedig botorság lenne arról vitatkozni, hogy a fény=világosság, hiszen evidens, hogy a két fogalom(tény) elválaszthatatlan! Igaz ez a lelki/szellemi vagy fizikai síkra egyaránt!

    További kellemes idötöltést! 😀

    1. Kedves Wiiking!

      Ezzel az írással nem vesztettél semmit, mert már minden Krisztusban hívő keresztény tudja rólad, hogy ?ki vagy?? ?milyen érték/telen rendet ? képviselsz, kinek a rabszolgája vagy … ?
      Nem kell aggódnod az éjszakai alvásunk és álmunk miatt sem. Egyikünknek sincs lelkiismeret furdalása miattad. Amire parancsot kaptunk Urunktól Jézus Krisztustól, azt már megtettük, elmondtuk, (magyaráztunk, mint anya a hülyegyerekének),- a választási lehetőséged szabad …

      ?SZABADON GONDOLKODÓ KERESZTÉNY- nek tartom magam!?
      – Mi viszont KRISZTUSBAN HÍVŐ, és KRISZTUST KÖVETŐ keresztényeknek valljuk magunkat, így viszont sok közünk hozzád nincs!
      – ?szabadon gondolkodó? és ?keresztény? szó házasítását pedig nem akarjuk megismerni, kérlek, tartsd ezt evidenciában! Utálatos és undorító az a számunkra!
      A kereszt ?kiábrázolásának? is két formája létezik, és mindkettő más-más értelmezést takar.
      a.) Krisztus keresztjének ábrázolása, ahol a felső 1/3-nál metszi a függőlegest a merőleges.
      b.) A ?fejre állított? kereszt, ahol az alsó 1/3-nál metszi a függőlegest a merőleges.
      Ez a második megjelenítés (és értelme) tartozik hozzád és rabszolgatartóidhoz.
      – Egyébként személy szerint rám, úgy hat a ?szabadon gondolkodó keresztény? fogalma, mint egy autó viszonylatában a ?szabadon futó? amit elfelejtettek az autóhoz kapcsolni …

      – ?Az viszont több mint érdekes, hogy ebben a kérdésben SENKI, mondom senki nem vette a bátorságot és vallotta meg ?közügy? hitét/vallását/lelki irányultságát!?
      Ez egy olyan megjegyzésed, amikor a ?süket követeli a gondozójától, hogy olvassa fel neki az aktuális híreket. A gondozó felolvassa, és felolvasás végén a süket reklamál a gondozónál, hogy miért nem olvasta fel azt amit kért, mert ő nem hallotta.?
      Ezzel te is így vagy: válaszokat vártál, kaptál is, csak nem hallottad meg, mert nem ezeket a válaszokat akartad hallani, vagy kierőszakolni belőlünk… Sorry (Ez egyébként magánügyed, hogy mit akarsz meghallani és mit nem.)

      – ?mi szerint NEM BIBLIAI ISMERET HIÁNYBAN szenvedek?
      Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
      Jakab 2:19

      – ?Mit mondott Jézus, tanítványaihoz fordulva? ? Ti mit GONDOLTOK, mit tesz a Király amikor tudomására jut az eset??
      Áruld már el ?barátom?, hogy Te melyik kereszténynek adtál kölcsönt itt az oldalon, hogy ilyen szavakkal illetsz bennünket?
      Vagy éppen azt reklamálod, hogy nem fogadjuk el a hamisságaidat … ? De hamár a ?Királyra? hivatkozol,apellálsz, akkor ?legyen az Igaz Bírád maga a Király? …

      – ?Hagyta Jézus, hogy GONDOLKODJANAK tanítványai és helyes következtetésre jussanak!
      Megdícsérte azt a gazdag ifjút aki nem csak ismerte, de ÉRTETTE is a törvény betüjét! ? ? Jól mondád!?
      Lehet, hogy mégis vannak Biblia ismereti vagy értelmezési problémáid?
      ?Jézus pedig látván, hogy bölcsen felelt vala, monda néki: NEM MESSZE VAGY az Isten országától. És többé senki sem meri vala őt megkérdezni.?
      Márk 12:34
      Más szavakkal szólva MÉG KINT VAGY és NEM BENT!

      – ?Ez az oldal szabad lehetöség a gondolatok és vélemények(hitek) kifejtésére! ?
      Ez így igaz, ahogy mondod.
      Ennek ellenére sem kéne összetéveszteni (finoman fogalmazva is) a ?használhatatlan hulladék lerakóval.? Arról már nem is beszélek, hogy a ?veszélyes hulladékot? törvénynek megfelelő keretek között kell tárolni.
      Az erőszakos, agresszív, megtévesztő agitációkat pedig kifejezetten utálom …

    2. Kedves Wiking,
      nehéz helyzetben vagy. Emberileg nem Te tehetsz erről. Én még tisztán emlékszem azokra az időkre, amikor a bennem lakozó lélek, körömszakadtáig harcolt az Igazság ellen. Szüntelenül kétségek között voltam. Ez volt az én “szerencsém”, a kétségek segítettek abban, hogy ne álljak meg, tovább tudtam keresni. Te megálltál, erre van meg a hited, most. Az Igé csak bizonyos részeit fogadod el. A lényegét nem. Nem véletlenül kérdeztem Jézus kereszthalálának jelentőségét, személy szerint a Te vonatkozásodban. Tudom, hogy,amikor odaállok az Úr elé minden átélt pillanatommal szembe fogok kerülni. Együtt fogjuk megnézni, hogy hol és mikor mulasztottam szeretetet adni. Szeretet adni= Krisztusban lenni= mindent az Igén keresztül megvizsgálni. Imádkozom Érted, hogy az Úr továbblendítsen, mert, ahol most tart a lelked az a hamisság.
      1Jn 4,1
      Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba. (ezért kérdeztem a személyes véleményedet Jézusról)
      1Jn 4,3
      És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már. (Wiking, Te nem vallod Jézust személyes megváltódnak)
      Mt 10,14
      És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja a ti beszédeteket, mikor kimentek abból a házból, vagy városból, lábaitok porát is verjétek le. (nem kell közösségben lennem a Te tanításaiddal)

      Szeretettel,
      Anikó

      1. Anikó!
        Olvastál valamit tölem, hogy Krisztus szerepét illetöen hogyan ítélem meg? …na ugye!

        “Nehéz helyzetben vagyok?” …hmmm, miböl gondolod?
        Azért mert a “stílussal” van problémám? Ez az “agresszív térítösdi” nem vonz! De, azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül!

        Mindig azt kérdezem: Ha, én ilyen stílusban próbálnám “meggyözni” a másikat, akkor mit szólna?
        “Akit erövel akarnak meggyözni, annak nem változik a véleménye/hite!” – Brian S.

        Én másként ismertem meg Jézust! Ámen.

        1. Látszik minden megnyilvánulásodon. Az általad megismert krisztusból pedig köszönjük, de nem kérünk …

        2. Ami pedig az “agresszív térítősdit” illeti, nem mi megyünk te utánad, hanem te jössz közénk és provokálsz bennünket.
          Mért nem mész provokálni egy muzulmán templomba? Ahhoz ugye nincs bátorságod?

        3. Kedves Wiking!
          Tudom, hogy Istennek minden ember egyaránt fontos. Meg akarja menteni őket a haláltól, de kell hozzá a beleegyezésük.
          Te pont olyan fontos vagy számára, mint én, és bárki más ezen a földön. A sorsod az Ő kezében van, én csak azt mondom, amit tőle hallok, jobban mondva olvasok. Ezek szerint számodra az Ő szavai erőszakosak.
          Ez 3,17 -19
          Embernek fia! őrállóul adtalak én téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg őket az én nevemben.
          Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg.
          De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet.
          Isten szeret Téged, nem tudom, hogy Te hol hagytad el a szeretetet.
          Szeretettel,
          Aniko

  12. Kedves Wiiking!
    “hogy Ő fény ,és te ugyanaz a fény vagy.”Mert fény vagy.Szeretet vagy”
    Ő Mindenható,szent tökéletes ISTEN,mi meg bűnös emberek;Ő a Teremtő,mi a teremtmények.A kettő még véletlenül sem ugyanaz!!!Isten a szeretet,nem mi!Sőt még csak fények sem vagyunk,hanem (hús)test-lélek-szellem.
    Jézus a Világosság,nem fény.Nem mindegy! Sok fény van és nem mind ugyanaz,különbözőek.
    Lucifer a fény-hozó ő hozza nektek ezeket a fényes hamismegvilágosodásokat.

    1. Egyetértek Edua, de Lucifer már Isten tudja mióta sátán (mióta elbukott), akkor még tényleg fényhordozó volt, ezt sokan keverik. Amit ma hoz az sötétség, legfeljebb hamis világosságba bujtatva (világosság angyalának álcázva).

      1. Így van,ennek ellenére még mindig így próbálja beállítani magát,amit sokan el is hisznek.Pont erre szerettem volna rávilágítani,hogy már csak HAMIS fényhozó,hamis fényt hoz,a fénnyel kapcsolatos hamis megvilágosodást.Kösz Arpiel, kimaradt az első hamis szó a fényhozó elől,így tényleg nem elég egyértelmű.(nem szabad sietve írni)

  13. “Mivel pedig megsokasodik a gonoszság,a szeretet sokakban meghidegül.De aki mindvégig kitart,az üdvözül.”Mát.ev.24.12.-13.
    “Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom:örüljetek.A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt.Az Úr közel!”Fil.4.4.-5.
    “Hallottam,hogy egy hatalmas hang megszólal a mennyben:Most lett a mi Istenünké az üdvösség, az erő és a királyság,a hatalom pedig az ő Krisztusáé,mert levettetett testvéreink vádlója,aki a mi Istenünk színe előtt éjjel és nappal vádolta őket.Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok,akik nem kímélték életüket mindhalálig.Jel.12.10.-11.
    Kedves testvérek
    Már régebb óta látogatom az oldalt anélkül,hogy hozzászóltam volna.Szerintem általában hasznos ismeretek,megjegyzések jelennek meg rajta,néha persze jóhiszemű tévedések és elszomorító vélemények,lelki állapotok is.
    Szeretném mégis egy elcsépeltnek hangzó,de az utolsó időkkel összefüggésben keveset emlegetett igazságra felhívni a figyelmet.
    Az ÚrJézus mondta,hogy az utolsó időket sok egyéb más jel mellett arról is felismerhetjük, amiről az elsőként idézett ige is beszél.Ez a mi hivatásunk,küldetésünk,kiváltságunk,hogy ha azokba a legnyomorultabb napokba visz életünk útja,akkor még inkább képesek legyünk tettekkel,élettel megmutatni mit kaptunk Őbenne.
    Szeretve a Szentháromság egy igaz Istent,és egymást,ha kell,az életünk árán is.Előítéletek, származási,vallási vagy bármilyen más elfogultság,részrehajlás nélkül,önzetlenül,ahogy Ő szeretett minket.
    “Az az én parancsolatom,hogy úgy szeressétek egymást,ahogyan én szerettelek titeket.Nincs senkiben nagyobb szeretet annál,mintha valaki életét adja barátaiért.Ján.15.12.-13.
    Van miért szeretnünk,van miért örülnünk,van miért élnünk,szerintem, ehhez képest minden egyéb igazság csak “másodlagos”.
    Isten áldjon mindnyájatokat.

  14. “az oltár helye, ahol az áldozatbemutatás lehetséges, nem esik az Al-Aksza területére, így legalább az áldozatbemutatást engedélyezniük kellene számunkra.?

    Idézet a cikkből. Akkor most megkérdezném, hogy hová esik, ha nem az Al-Aksza területére?!

  15. “Ők viszont -tények alapján- sok esetben mindezt nyíltan teszik, és ahogy már említettem, a vallásuk alapján még tagadják is. Tehát náluk ez teljesen ?hivatalos? és elfogadott viselkedési forma. Ráadásul magukat nem is tekintik semmilyen formában bűnösnek emiatt, ellenkezőleg. ”
    Kedves Zsolt! Nekem az az érzésem, hogy ezt, amit írtál, nem saját személyes tapasztalatod alapján mondod, hanem olyan oldalakat látogatsz, ahol ilyen esetek vannak összegyűjtve. Ez kb. olyan, mintha a magyarokat a kuruc.info kommentjei alapján ítélnék meg (nem politizálni akarok, de ott lehet olvasni szélsőséges megnyilatkozásokat, amikor szóban meggyilkolnak embereket). Vannak olyan zsidók is, akikről te beszélsz, és vannak mások. Vannak pl. olyan gazdag zsidók, akiknek közük nincs a vallásukhoz, csak származásilag zsidók (lásd Soros György), az ilyenek között gyakori az erkölcstelenség, perverzség, aminek leginkább ahhoz van köze, hogy megszédítette őket a pénz, a hatalom, és mire eljutottak odáig, már szinte megölték a lelkiismeretüket (és nem néznek se Istent, se embert). Vannak hithű zsidók, akik a törvényt igyekeznek betartani, nem tudok róla, hogy ők gyaláznák Jézust, de lehet, hogy olyan is akad közöttük, de az tény, hogy nem fogadják el, mert hitük szerint a Messiás még nem jött el. Képzeld el, ha téged ebben a hitben neveltek volna, számodra is természetes lenne, hogy Jézust elutasítod. Aztán van olyan zsidó, én személyesen ilyennel találkoztam, aki félig-meddig tartja a vallást, de nem teljes szívvel, inkább úgy próbálja, hogy magának próbál kedvezni, és ha belefér a kényelmi zónájába, akkor a vallási előírásokat is betartja. Az ilyenek sem gyalázzák Jézust, egyszerűen nem foglalkoznak vele.
    Egy ilyen magyarországi zsidót hívott el valaki egyszer a gyülekezetünkbe. Érdeklődött az iránt, amit hallott és látott a gyülekezetben, elkezdett utánanézni a dolgoknak a Bibliában, és aztán nagyon sok vita következett. Ezek nem vérre menő viták voltak, hanem a kérdéseivel, érveivel megkeresett embereket a gyülekezetből, és próbálta a maga elképzeléseit igazolni. Jézussal egyszerűen nem tudott mit kezdeni, de tudta, hogy ő a kulcsa az egésznek. Aki elhívta a gyülekezetbe, egy idő után (hónapok teltek el) már le is mondott róla, hogy ez az ember biztos nem tud megtérni, egyszerűen a fejében olyan erősen álltak a falak. Aztán mégis eljött az a nap, amikor kiállt a gyülekezet elé, és elmondta, hogy ledőlt az a fal, ami elválasztotta attól, hogy Jézust elfogadja. Nem tudom igazán leírni, de hihetetlen volt látni, hogy tényleg az valósult meg, amiről az Ige ír, hogy lehullt a lepel, ami addig az értelmét borította, és meglátta Jézust. Elmondta, hogy igazából az fogta meg, hogy látta annak az életét, aki elhívta a gyülekezetbe, hogy nemcsak beszél, hanem úgy is él, ahogy mondja. Ez neki új volt, mert a zsidó közösségben, ahol ő forgott eddig nem ez volt jellemző sem őrá, sem a munkatársaira/főnökére (zsidó munkahelyen dolgozik). És igazából akarta ő is ezt az őszinte, tiszta életet, de tudta, hogy ez csak Jézussal lehet, és ez számára egy óriási akadály volt, mindaddig, amíg Isten el nem hozta a szabadulást.
    Az, hogy nem tekintik magukat bűnösnek, szerintem minden hitetlen emberre jellemző. Itt ezen a fórumon is, ha odafigyelsz, látod, hogy a bűn van, aki számára tabutéma (pedig nem zsidóról van szó). A bűnismeret és a bűnbánat is a Szentlélek által van, Isten tudja elvégezni bárkiben.
    A Koránról: éppen nemrég volt itt egy muszlim hozzászólás, amely hazugnak nevezte a Bibliát 😉 Nekik megvan a saját verziójuk Jézusról a Koránban (nemcsak róla, hanem az ószövetségi eseményekről is – pl. nem Izsák, hanem Izmael volt az igazi gyermeke Ábrahámnak) : nem tudom, ez mivel rosszabb, hogy saját Jézust alkotnak, minthogy elutasítják az igazit. Lényegében ezzel is elutasítják. De elég csak megnézni a keresztyének helyzetét a világban: hányan halnak meg hitükért muszlim országban, és hányan Izraelben?
    És mégis van remény a muszlimok számára is, Isten szeretete őket is el tudja érni 🙂
    Én személy szerint Krisztust gyalázó zsidóval nem futottam még össze fórumokon (ettől függetlenül biztos léteznek), de ateistákkal igen. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell a bűnösöket rangsorolni, a lényegi kérdés az, hogy kegyelmet kaptunk-e vagy még bűneinkben vagyunk. Ha Pál apostol meg tudott térni, akkor a többi zsidó számára is van remény. Nekünk az a feladatunk, hogy az életünkkel és a szavainkkal hirdessük Krisztust minden népnek. És akinek több bűne bocsáttatott meg, lehet, hogy jobban fogja szeretni az Urat 😉

    1. Jav: nem tudom, ez mivel *jobb*, hogy saját Jézust alkotnak, minthogy elutasítják az igazit. Lényegében ezzel is elutasítják.

    2. Kedves Xenia,

      Mint már említettem, ez egy igencsak kényes téma. De ismét hozzáfűzném, én nem ítélkezem mert ehhez nincs jogom, és nem is szándékozom ezen erősen vitázni. Nem vagyok ateista és soha nem is voltam az, kérdéseim voltak és sokat kutakodtam (ahogy most is), de hiszek Jézus Krisztusban és egy jó Teremtő Istenben. Azonban bűnös ember vagyok, ez nem kétséges. Ezt is leírtam már egyszer, de ismét megteszem.

      Ami az általad említett ún. szélsőséges jelenséget illeti. Magamról csupán annyit, magyar vagyok és szeretem hazámat Magyarországot, és nem szeretem amikor hazámat sérelem éri. (Érte már eddig is elég sajnos bőven). Ez a mentalitás szerintem abszolút nem szégyen. Ellenkezőleg. Persze szubjektív.

      Tehát összegezve.

      Minden -politikai- oldalon vannak erősen szélsőséges jelenségek, de a magyar nem gyűlölködő nemzet, soha nem volt az. Ez történelmi tény. Ebből kell kiindulni, mert a lényegre fókuszálva könnyen leszűrhető, hogy ez az igazság. Sok magyar honfitársunk nagyon aggódik szeretett hazája sorsa miatt (Én is, mert nem alaptalan az aggódás), sok esetben ennek is köszönhető amikor erős megjegyzéseket tesznek, de nem szimpla megjegyzések alapján kell megítélni embereket, főleg nem egy népet. Mindazonáltal és nem éppen mellékesen, ne feledjük az ok és okozati összefüggést ebben a kérdésben. Közel sem ignorálható tényező.

      Én ezt a témát most itt részemről lezárnám. Remélem a véleményem nem sértett meg senkit. Abszolút nem szándékoztam ilyet tenni. Csupán őszintén elmondtam a véleményemet 🙂

      Isten áldjon mindenkit!

      1. “de hiszek Jézus Krisztusban és egy jó Teremtő Istenben. Azonban bűnös ember vagyok, ez nem kétséges.”
        A lényegi kérdés az, hogy találkoztunk-e Jézussal, és átéltük-e, hogy megbocsátotta a bűneinket. Ha ez megvolt, akkor más minden a helyére kerül idővel 😉

        1. Nos kedves Xenia, erre törekszem. Semmi kétség 🙂
          “Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!”

          Én ezért sem dobálok feleslegesen. Kritika. De próbálok figyelni az önkritikára is.
          “Ha tükröt tartasz mások elé, ne felejts magad is tükörbe pillantani.”
          🙂

  16. Sziasztok!
    Belőle, benne, általa. Minden Isten része, még a gonosz is. Erejét a tőle való félelmetek adja és hiteti el, hogy elgondolásaidnak hitelt adjál, így teremtve meg azt önmagadban.
    Biztosan állítható, hogy a tudatosság szintje és a felismerések nagysága adja a biztos tudást, hogy szétválaszd a valóságot és az emberi állat (ego) véleményét.
    Van az objektivitásnak olyan foka ahonnan tisztábban látszanak ezen dolgok. Jézus is erre próbálja felhívni figyelmünket.
    Ehhez azonban saját pszeudo egzisztencialitásunkat fel kellene adnunk, és ez oly nehéz.
    Ettől függetlenül a hazugság ott van, hogy magunknak jogot adunk, hogy véleményünket abszolút igazságként kezeljük akár a szentírásra hivatkozva.
    Jézus a megtestesült Isten, melyek nem rajtunk kívül álló személyek. Ehhez azonban a bennünk élő korlátokat le kell bontanunk és sajnálom de a vallás(akármelyik) is lehet egyfajta korlát. Persze lehet segítség is. Mint ahogy a magasabb szinten lévő vallásos emberek( mint itt a legtöbben) látják a képmutatásból templomba járókat, kik kifele mutatva járnak szépelegve. Úgy, olyan tisztán látszik, hogy mennyi módon lehet Jézust félreérteni. Pedig ő csak a valóságot mondja mindig, de általában nincs meg még a szétválasztás képessége az emberekben. Itt is ez látszik megnyilvánulni, bárhogy is dobálódzunk az idézetekkel.
    Kik a Bibliát tagadják sokszor ezen dolgot tagadják. Vagyis, hogy az idők folyamán “tudattalan” személyeket kik bele-bele piszkítottak saját céljaik érdekében és nem az Isteni lényeget tamadják. Pl ennek primitív példája a Michelangelo-i Szikszuszi kápolnában Isten bácsi ábrázolása (a Pápa engedélyével) , holott kimondva vagyon, hogy sehogy nem szabad ábrázolni. se földön, vízen stb.

    Balázs

    1. “Belőle, benne, általa. Minden Isten része, még a gonosz is.”

      Évát is ezzel a rossz dumával etette Luciferkó az Édenben:
      “Hanem tudja az Isten, hogy amely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.”
      1. Mózes 3:5

      Más szavakkal: Megvádolta az Örökkévaló Istent azzal, hogy gonosz.
      Csak úgy mint most te is.

      De, ha az Örökkévaló Isten gonosz, akkor te mi vagy? Luciferkó szószólója!?

      1. 1 Móz. 3,22
        És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:

      2. Nem érzem megvádolásnak, inkább annak, hogy az Úr mindenható, még a gonosz munkájára is hatással (mit hatással – felügyelettel!) van. Az Ő elrendelése szerint cselekedhet a gonosz avagy sem, látjuk ezt több helyen is az írásban. (Csak két példa: Jób története és a Jelenésekben is az Úr engedélyével)
        Ha megépül a templom, ott áll az útálatosság, majd elkezdődik a vérengzés – nagyon kaotikus idők lesznek azok. Ha egy percig is úgy érezzük, Istennek nincs hatalma a gonosz felett, elvesztünk. Ahhoz pedig, hogy megértsük: hatalma van felette, látni kell, hogy minden az Ő engedélyével történik az Általa teremtett világban – így a gonosz is része. Ettől Isten nem válik gonosszá, hiszen ígéretet tesz nekünk, hogy ez egy átmeneti állapot, nem végleges.
        Amiben ellent mondanék Balázsnak: nem Isten részének tartom a gonoszt így, hanem a világ részének, egy eszköznek, tényezőnek, amit bármikor “kikapcsolhat” Mennyei Atyám. (37. Zsoltár példának okáért)

    2. Kedves Balázs,

      idézlek: Itt is ez látszik megnyilvánulni, bárhogy is dobálódzunk az idézetekkel.
      Nem dobálózunk az Igével, mert hisszük, hogy
      “Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait?
      ( Zsid. 4,12.)

      Aki az elméjében próbálja a hitet megtalálni semmit nem fog találni.
      Engedd meg, hogy más tollával ékeskedjek ,( Oswald Chambers ) szerintem jól megfogalmazza, hogy mit is jelent igazán keresni az Igazságot.

      “A gondolkodás helye a szív és nem az agy. Az ember igazi szellemi erői a szívben lakoznak, amely a fizikai, a lelki és szellemi élet központja. A gondolkozás kifejezései az agyra és a szájra utalnak, mivel ezek segítségével válik a gondolat érthetővé. A Szentírás szerint a gondolkodás helye a szív, ez az a hely, ahol a Szentlélek munkálkodik. Szinte törvényként fogadhatjuk el, hogy Jézus Krisztus soha nem válaszol agyunkból kipattant kéréseinkre, hiszen azok rendszerint valamilyen könyvből vagy valakitől kölcsönvett gondolatok, de az igazi kérésekre amely szívünkből fakadnak, amelyek valóban izgatnak Jézus Krisztus mindíg válaszol.
      Lehet, hogy ezeket a problémákat nehéz szavakba foglalni, de ezek azok a problémák, amelyeket Jézus Krisztus meg akar oldani.”

      Szeretettel,
      Anikó

  17. Kedves Zsolt!

    Valahol már leírtam, hogy “Izrael népét” tudni kell szétválasztani:
    A.) Mózesi törvényeket “tartó” Ábrahám “magvára”,
    Ők azok, akik Jézus Krisztusban még nem ismerték fel azt a Messiást, akit az Atya ígért nekik.
    “14 De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál felfedetlenül, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
    15 Sőt mind máig, amikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.
    16 Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.”
    2. Kor. 3:14-16
    Ezért ők még mindig az Atyától ígért MESSIÁS VÁRAKOZÁSBAN vannak, – egészen a “felismerésig”, amikor a felismerés megtörténik, akkor ők is “megtérnek” a Jézus Krisztushoz.

    B.) Cionista “zsidók”:
    Minden néptől és nemzettől látványosabban gyalázzák az Örökkévaló Istent, és az Ő egyszülött Fiát, Jézus Krisztust.
    Ők azok, akik ma “hatalmon vannak” és az Antikrisztus útját készítik elő.
    (Nekik az Antikrisztus a messiásuk.)

    Szeretettel: Erika

  18. Egy dolgot roppant mód nem értek. Itt sokan áldozatokról beszélnek, tudom a Szentírásban található.
    De miért kell Isten számára áldozatot bemutatni? Miért kell megölni egy állatot -áldozat- gyanánt? -Ne ölj- Miért követeli ezt meg? Vagy csak a zsidók szerint van így?

    Nem tudok olyan keresztény templomot, ahol ilyen szertartást gyakorolnak napjaikban. Sem katolikus, sem ortodox keresztény templomot.

    1. Kedves Zsolt!
      A “Ne ölj” a tízparancsolatban emberre vonatkozik természetesen, nem állatokra.
      Az áldozatokat Isten rendelte el az Ószövetségben, ezek az állatok Krisztusra mutatnak, Krisztus pedig a halálával eltörölte az áldozatokat (Zsidók 10). Keresztyének számára értelmetlen az áldozatbemutatás, mert Krisztus halála tökéletes elégtétel volt a bűneinkért. A zsidók viszont nem hiszik azt, hogy Jézus a Messiás, ők még mindig várják, ezért akarják a templomot újjáépíteni, és áldozatot csak a templomban szabad bemutatni (ezért nem mutatnak be jelenleg áldozatot a zsidók).

      1. Kedves Xenia,

        Köszönöm, így tiszta.
        Tehát magyarán jelenleg erősen Isten és egyben Krisztus akaratával szemben állanak. Lehet-e ebben a formában értelmezni? Mert jómagam mint laikus így érzékelem.

        1. Jól értelmezed. Isten akarata az volt, hogy elküldte a Fiát, hogy rajta keresztül egyszer és mindenkorra kiengeszteljék Istent, ők (azok a zsidók, akik nem hittek Jézusban) azonban elutasították, így még mindig a megváltót várják. Egy földi megváltót, “királyt” akarnak.
          “Én az Atyám nevében jöttem, mégsem fogadtatok be; ha más a maga nevében jön, azt befogadjátok.” (Jn. 5:43) Ez lesz az Antikrisztus.
          Ez nagyon jól szemlélteti a hozzáállást (az érintett résztől linkeltem): http://youtu.be/X6PyEI0g-c0?t=41m2s

        2. Köszönöm kedves Thea,

          Nos, éppen ezt nem igazán szándékoztam leírni, a vita avagy a félreértések elkerülése érdekében, miszerint Ők jelenleg magát az AK-t várják, mivel Krisztust és ezáltal a Teremtő Istent tagadják napjaikban is.

        3. Igazad van Zsolt, hogy ez a kérdés megosztást hoz. A baj az, hogy sokan tévesen ezt származáson alapuló megosztásnak vélik, holott a megosztást Jézus személyének megítélése hozza.
          Lukács 12:51-53, János 7:43, 9:16, 10:19

          Ami pedig minket illet: “Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” Galáta 3:28 🙂

        4. “Tehát magyarán jelenleg erősen Isten és egyben Krisztus akaratával szemben állanak”
          Így van, akárcsak mi mindannyian, mielőtt megtértünk.

        5. Kedves Thea,
          május 15, 2014 2:44:51 du

          Igen, ezt elfogadom 🙂
          Tiszta.

          Kedves Xenia,
          május 15, 2014 3:19:35 du.

          ?Tehát magyarán jelenleg erősen Isten és egyben Krisztus akaratával szemben állanak?
          -Így van, akárcsak mi mindannyian, mielőtt megtértünk-

          Ez utóbbi is érthető és elfogadható 🙂
          Ellenben azért mert még valaki nem tért meg, az nem jelenti automatikusan azt, hogy előtte gyalázni kell Krisztust. Még talán sok ateista sem cselekszik így. Ők viszont -tények alapján- sok esetben mindezt nyíltan teszik, és ahogy már említettem, a vallásuk alapján még tagadják is. Tehát náluk ez teljesen “hivatalos” és elfogadott viselkedési forma. Ráadásul magukat nem is tekintik semmilyen formában bűnösnek emiatt, ellenkezőleg.

          Szóval ebben a kérdésben azért akad itt némi kontraszt a két dolog között, bármilyen aspektusból vizsgáljuk a dolgot. Azt pedig tegyük hozzá, ha jól tudom még a korán is elismeri Jézust. Sőt, azt is állítja, hogy visszatér. Persze lehet tévedek, akkor elnézést 🙂

          A kiválasztott nép pedig hivatalosan tagadja és sok esetben nyíltan gyalázza, és ez még véletlenül sem rágalom, ezek száraz tények. Én magam nem ismerek egyéb vallást rajtuk kívül, amelyik ilyen formában cselekedne Krisztus személyét illetően. Nekem igazából ez nem kerek nagyon. De lehet ez a tudatlanságomból fakad.

        6. Kedves Zsolt!

          Nem. Istennek más a terve Izraellel, és más az Eklézsiával! És Isten terve az Eklézsia megjelenésével nem változott meg Izrael felé! ( Az egész Ószövetség arról szól, hogy Isten hogyan fog könyörülni Izraelen, és hogyan fogja megtisztítani a népét! És itt nem az Eklézsiáról van szó….!) De erről annyi sok igevers van, hogy nem lehetne kimásolni azokat ide!
          Csak egy -két mondat: Az Eklézsia az Atya Isten szellemi népe, Krisztus Menyasszonya. Izrael népe, a földi népe Istennek, és a Királyuk Jézus Krisztus lesz! ( Ill, már most is ő, de ezt ők még nem tudják! A zsidók, hívő zsidóként fognak megtérni, nem keresztényként…! Jézus visszajövetelével , ez a kegyelmi korszak lezárul, a hitből való megigazulás is, (mert akkor már látás lesz, nem lesz szükség hitre) és a többi, ennek a korszaknak a velejárójával! A keresztények pedig már vele együtt jönnek vissza és uralkodnak majd vele ! Amikor az Úr megjelenik, akkor már senki nem válik többé kereszténnyé! Az a lehetőség, csak odáig tart majd! ( pl, Sátán is meglesz kötözve 1000 évre, és már nem lesz az embereknek harcuk vele…., stb) )

      2. Sziasztok! Most először fogok itt hozzászólni, de bő fél éve nagy lelkesedéssel olvasgatom eme oldal cikkeit, és -számomra rendkívül nagybecsű- hozzászólásiat. Szívesen bemutatkoznék bővebben, de nem tudom, a fórumon belül hol van ennek a helye, ahhoz meg hosszú lenne, hogy ezt a hozzászólást azzal kezdjem.

        Ezúttal viszont itt megjelent egy kérdés, ami engem régóta nem hagy nyugodni a kereszténységgel kapcsolatban, és a segítségeteket kérném, hogy helyre tudjam tenni.

        >> A ?Ne ölj? a tízparancsolatban emberre vonatkozik természetesen, nem állatokra. << -hangzott el fentebb.

        Sok önmagát kereszténynek valló embertől hallottam, láttam olyan hozzáállást az állatokhoz, amit én morálisan elfogadhatatlannak érzek. "Az állatnak nincsen lelke, nem képes szeretetre, csupán elfogad Téged egy másik állatként" -valahogy így fogalmazott a katolikus pap általános iskolás koromban, hittan órán. "Az állat azért van, hogy az embert kiszolgálja" mondta egy katolikus ismerősöm. Én magam próbálok vegán életmódra berendezkedni, mert számomra valamiféle "belső hang" révén a húsfogyasztás semmiképp nem egy bűntelen dolog. Különösen az a formája, ahogy ez a mai világban zajlik. Sokan szinte ölni tudnának, ha valamelyik házi kedvencüket más ember szándékosan megölné, vagy kínozná, de az ipari hús fogyasztásával sokkal szörnyűbb dolgok felfoghatatlanul nagy méretekben zajlásához járulnak hozzá. Bocsássátok meg, ha szavaimból kevélység érződik, nagy erőkkel küzdök, hogy távol tartsam magam az ítélkezéstől. Engem -azon kívül hogy gyerekkoromban erőszakkal lettem a számomra már akkor is hiteltelen katolikus egyház szolgáltatásai "alá vetve" – leginkább ez tartott távol a kereszténységtől közel 30 éves koromig. Tudnátok segíteni, hogyan oldhatnám fel a fejemben ezt az ellentétet? Amennyire tudom, a kereszténység számára teljesen elfogadott a húsevés, egyedül nagyböjt idején "tiltott". Tévúton járok, ha azt hiszem, hogy az én morális tiltakozásom az ártatlan állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód, illetve azok megölése ellen "belülről fakad"? Sokáig ezért is vonzódtam elsősorban a buddhizmushoz, meg mindenféle reinkarnációval összefüggő vallásokhoz, mert számomra sok ilyen "zsákutcát" feloldanak, és szimpatizálok azzal a hozzáállással, hogy lehetőség szerint tiszteljünk minden élőt, ne okozzunk más élőlényeknek szenvedést, halált. Hogyan tudnám ezt helyretenni magamban miközben Jézust szeretném "befogadni"?

        1. Kedves Naive!
          Biztosan mások is megosztják majd veled a gondolataikat. Én most csak röviden reagálnék.
          1. A “ne ölj” igazából rossz fordítás, mert az eredeti “ratsach” szó inkább gyilkosságot jelent. Ezt csak zárójelben jegyzem meg, mert a kérdésed szempontjából nem annyira fontos.

          Az Éden kertjében, a bűnbeesés előtt, az embernek nem volt szüksége húsra és még később se. Ez az özönvízzel és az emiatt módosult éghajlati körülményekkel változott meg. Az embernek (nyilván kivételek akkor is voltak) több energiára volt szüksége a túléléshez.
          Az állatkínzás az egészen más kérdés. Mi most az új szövetség idejében élünk, ami a régi mózesi törvényekhez képest is szigorúbb, hiszen nemcsak azt mondja, hogy “ne ölj”, de azt is, hogy szeressük ellenségeinket és tegyünk úgy másokkal, ahogyan mi szeretnénk, hogy ők velünk tegyenek. Ebbe beletartozik az is, hogy állatokon keresztül sem bántunk meg más embereket és jó gondot viselünk az Isten által ránk bízott földről és a rajta élő állatokról.

          Ami a húsevést illeti Pál ezt mondja:
          “Az egyik azt hiszi, hogy mindent ehet, az erőtlen pedig zöldségfélét eszik. Aki eszik, ne vesse meg azt, aki nem eszik, aki pedig nem eszik, ne ítélje meg azt, aki eszik, hiszen az Isten befogadta őt. Ki vagy te, hogy más szolgája felett ítélkezel? Tulajdon urának áll, vagy esik. De meg fog állni, mert van hatalma az Úrnak arra, hogy megtartsa. Ez az egyik napot különbnek tartja a másik napnál, az pedig egyformának tart minden napot: mindegyik legyen bizonyos a maga meggyőződésében.” Róma 14:2-5

          Tehát “legyen néktek a ti hitetek szerint”. 🙂 (Mt. 9:29)

          Azt pedig ne felejtsd el, hogy nem a halál az ellenségünk. Egyrészt mert Jézus már 2000 éve legyőzte, másrészt mert “Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” Máté 10:29

        2. Kedves Thea!

          Köszönöm a segítséged. Idézném a válaszod egy részét, hogy megmagyarázzam, miért kevertem ide az állatkínzást is.

          “Az állatkínzás az egészen más kérdés”

          “Azt pedig ne felejtsd el, hogy nem a halál az ellenségünk. Egyrészt mert Jézus már 2000 éve legyőzte, másrészt mert ?Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.? Máté 10:29”

          Úgy sejtem, hogy a “céltalan” állatkínzás egy ilyen közösségében mindenki szemében “bűnös” dolog. Ha azonban ugyanez csak amolyan “szükséges rossz”, akkor talán már kevésbbé fekete-fehér a kérdés. Ezért emeltem ki a húsfogyasztáson belül az ipari hús fogyasztását, ami a költséghatékonyság szellemében rettenetes kegyetlenségek árán kerül a boltok hűtőibe, ahonnan azt konyhakész állapotában vesszük ki. Ha bárki kétségbe vonja, hogy az ipari hús fogyasztásával nem pusztán testek elpusztításához járul hozzá, hanem állatkínzáshoz is, azt javasolom szánjon egy negyed órát arra, hogy Youtube-on megtekintsen néhány videót a vegán propagandából, a húsipari állatok életéről készült videókból. Egész más megvilágításba tudja helyezni a témát pár perc betekintés a folyamat azon részébe, amikor azok az állatok még élnek, vagy éppen meghalnak. Amilyen hatással ezek a videók rám voltak, azt számomra nem tudja feloldani az, hogy az özönvíz után Isten felhatalmazta az embert az állatok fogyastására. Sőt mi több, odáig merészkedek, hogy ebben a tekintetben kérdőre vonjam a bibliát. Nem tudom láttad-e az Űrodüsszeia c. filmet. A filmben kezdetben békében élnek az “ősemberek” egymással, és körülöttük legelésző tapírokkal. Aztán egyik reggel megjelenik egy különös fekete kőtábla, amit sokáig csak izgatottan körbeugrálnak “elődeink”, majd egyikük -egy társa bíztatására- megérinti. Ez a jelenet számomra a bibliai bűnbeesést modellezte. Ezután mind megérintik, és hamarosan elkezd az ember eszközt használni, és már a felfedezés perceiben megjelenik az erőszak előszele, a “megvilágosodott” ember darabokra töri a körülötte heverő csontokat újdonsült találmányával. Ezután jelenik meg a filmben a “gyilkosság”, valamint a húsevés. Bocsássátok meg, hogy a szent Bibliához hasonlítok egy részben “darwinista” filmet, csak számomra annyira “ördögi”, ami a húsiparban történik az emberiség túlnyomó része számára elfogadható dologként, hogy nagyon beleillik a világképembe az az elképzelés, hogy ez is a bűnbeesés része, hogy ez is a gonosz csábítása. Tudományos alapokon lehet vitatkozni arról, hogy szüksége van-e az embernek állati eredetű táplálékra, de úgy gondolom a húsfogyasztás napjainkban sokkal inkább a hús élvezeti értéke, mintsem tápértéke, szükségessége miatt olyan fontos az emberiség számára. Még egyszer köszönöm válaszod, de sajnos ezekkel nem kerültem sokkal közelebb a kognitív disszonanciám kiküszöböléséhez. Nekem valamiért nem elég bibliai, vagy bármilyen más erkölcsi törvényeket ismerni, “tudni”, szükségem van rá, hogy “értsem” is azok jelentősségét. Amikor még tizenéves koromban kényszerből részesültem keresztény “oktatásban”, a paráznaság körüli “dogmák” jelentősségét sem értettem, lázadtam ellenük. Azóta sok szenvedést láttam az életben, több olyan embert ismertem, akiket nem tervezetten hoztak a világra, sőt olyanokat is, akiket elvetettek volna, csak különböző okokból erre mégsem került sor. El sem tudom képzelni, milyen lehet abban a tudatban felnőni, hogy valakit a saját anyja elpusztíttatott volna magzatnként, és csak annak köszönheti az életét, hogy ezt valamilyen okból nem tehette meg. Ehhez hasonló példákon keresztül megértettem, hogy miért bűn mindaz, amikről fiatalabb koromban azt hittem, senkinek nem ártok velük. Talán ma már vagyok annyival érettebb, hogy ne csupán élettapasztalatokon keresztül, hanem mások szavain, “tanításán” keresztül is tanuljak, fejlődjek. Köszönöm még egyszer.

        3. Kedves Naive!

          Igen így van, ahogyan ezt írod is. Sőt, a kozmetikai és egyéb kutatási célú állatkínzásokról ne is beszéljünk, mert a szívem kiesik a talpamon. De én úgy gondolom, hogy a lányok nem ezzel a kérdéseddel foglalkoztak, inkább a húsevéstől való viszolygásodra akartak “gyógyírt” adni!
          De annyit tudok mondani ehhez még, amit írtál, hogy Isten haragját ez is csak fokozza az emberiség felé! Pl, nézd itt az Igében:
          Jel. 11,18 És megharagudtak a pogányok, ÉS ELJÖTT A TE HARAGOD, és a halottak ideje, HOGY MEGÍTÉLTESSENEK, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; ÉS ELPUSZTÍTSD AZOKAT, AKIK A FÖLDET PUSZTÍTJÁK.

        4. Kedves Naive!
          Üdvözlünk az oldalon.

          Induljunk el a teremtéstörténettől:

          18 És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki SEGÍTŐ TÁRSAT, hozzá illőt.
          19 És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei VADAT, és mindenféle égi MADARAT, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert amely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve.
          20 És nevet ada az ember minden baromnak, az ég madarainak, és minden mezei vadnak; de az embernek HOZZÁ ILLŐ segítő társat nem talált vala.
          1. Mózes 2:18,19

          Tehát Ádám az állatvilágot Istentől ?segítő társul kapta? ? és nem tápláléknak.
          Majd az állatvilág megteremtése után ?hozzá illő segítőtárs? Éva teremtése következett.
          Táplálékul pedig Ádám és Éva a növényvilágot kapta, csak úgy, mint ahogy az állatvilág is.
          29 És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó füvet az egész föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
          30 A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld füveket adom eledelül. És úgy lőn.
          1. Mózes 1:29,30

          Ez így volt egészen az özönvízig, amikor is Noé és családja kiszállt a Bárkából…
          Mivel az özönvízzel Isten elpusztította a földről az embereket is, az állatokat is (csak annyi maradt amennyit Noé bevitt a bárkába), sőt a növényvilágnak a ?pillanatnyilag ehető részét is? ezért Isten az embereknek ajándékozta eledelre az állatvilágot is!
          3 Minden mozgó állat, amely él, legyen nektek eledelül; amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat.
          1. Mózes 9:3

          Egyetlen megkötés volt Isten részéről:
          4 Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.
          1. Mózes 9:4

          És ez a ?vér törvénye? vonatkozik ránk a mai napig is. (Legalább is a saját vágású állataink tekintetében.)

          Majd a 3. Mózes 11. fejezetben Isten Izraelnek kijelentette, hogy melyek a táplálkozásra való ?tiszta állatok.? Ezt Izrael elméletileg a mai napig betartja.
          Gyakorlatilag pedig csak az Isten a tudója, hogy betartja-e vagy sem, főleg a ?mészárszékben? vásárolt húsok tekintetében nem lehet(ett) tudni, hogy az eladó mit ad el, a vevő pedig mit vesz, és eszik meg.
          Mivel Jézus korában a mészárszékben vásárolt hús, sok zsidónak ?lelkiismereti kérdést? jelentett, hogy a vásárolt hússal vét-e az Isten törvénye ellen, ezért Pál apostol a Korinthusiakhoz írt levelében a vásárlóknak lelkiismereti szabadságot ad a ?mészárszékekben? az az a hentesnél, vagy az üzletekben vásárolható húsok fogyasztására:
          25 Mindent, amit a mészárszékben árulnak, megegyetek, semmit sem tudakozódván a lelkiismeret miatt.
          26 Mert az Úré a föld és annak teljessége.
          1 Korinthus 10:25,26

          Szeretettel: Erika

        5. Kedves Erika!

          Köszönöm válaszod. Tudnál segíteni nekem ennek a “vér törvényének” a megértésében? Mi lehet ennek a jelentőssége? Gondolom a kóser vágás is innen ered, de nem értem, min változtat, ha marad valamennyi vér a húsben, amit az ember elfogyaszt.

        6. Kedves Naive!

          Először is én is üdvözöllek körünkben. Másodszor, igen, belülről fakad a viszolygásod, és pedig azért, ahogyan az Igében mondja az Isten, hogy ” az igaz ember, még a barma fájdalma mellett se megy el együttérzés nélkül”…! ( Nem pontos az idézet, de ez a lényege!) Tehát teljesen Istentől való dolog az, ha elutasítod az állatokkal való kegyetlenkedést! ( És, már az egész teremtett világ is várja sóhajtozva, Isten fiainak a megjelenését, amikor is megszűnnek majd azok is “!)

          A másik dologra azt tudom neked mondani, hogy ne tétovázz, térdelj le, vagy csukd magadra valahol az ajtót, és imádkozz Jézushoz, és hívd segítségül a nevét . Kérd, hogy bocsássa meg a bűneidet, és, hogy költözzön a szívedbe, legyen a te Urad, Királyod, Istened! És, köszönd meg, hogy meghalt érted…! És, még, ami majd jönni fog a “nyelvedre”!
          És, ezután, már a fent említett dolgokat is elmondhatod neki, és kérheted a szabadítását belőle. Utána már Ő fog téged vezetni, megszabadítani, meggyógyítani, és az Ő szerelmével betölteni!

        7. Kedves Ida!

          Köszönöm válaszod, nagyon sokat segítettél. Eddig nem tudtam róla, hogy a Bibliában bármi igazolja az én hozzáállásom, véleményem, érzésem a témával kapcsolatban.

          Jézus befogadásának ezen módjára még nem állok készen. Szégyenkezve vallom be, hogy valami féle belső ellenállás, talán gőg egyelőre visszatart. Talán az (is) lehet az oka, hogy gyermekként már rengeteget térdeltem a templomban úgy hogy akkor az még nem jött szívből, kötelességből csináltam. Ugyanakkor van bennem egy olyan elképzelés is, hogy Jézus, mint a szeretet földi megtestesítője nem azt várja híveitől, hogy térden csússzanak, mint valami fáraó, vagy egyéb “földi hatalom” előtt, sokkal inkább arra, hogy fogadják el az utat amit kínál, és kövessék a példáját. “Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket”. Ezt a részét igyekszem magamévá tenni, ugyanakkor a belső ellenállásommal is küzdök, mert akármennyi magyarázatot is találok rá, valahol érzem, hogy valamiféle gőg is dolgozik bennem. Amint ezt legyőztem, megteszem amit javasoltál, de amíg nem jön igazán tiszta szívből, addig úgy gondolom csak megsérteném vele Jézust.

        8. Kedves Naive!
          Isten nem a testhelyzeted, hanem a szíved nézi. “Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.” Sámuel 16:7

          Gőg mindannyiunkban van, de nem kell megvárnod, amíg “tökéletes” leszel mert Jézus úgy szeret ahogy vagy.
          “Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” Róma 5:8
          Engedd meg neki, hogy megmutassa. Miért nem kéred egyszerűen arra, hogy segítsen neked megismerni Őt? Beszélhetsz hozzá, ahogy velünk is teszed.

        9. Kedves Naive!

          Ahogyan Thea is mondta, nem az a lényeg, hogy letérdelsz-e, vagy sem! Egyébként én azt tapasztaltam, hogy nekem van szükségem olykor a térdelésre, és nem Jézusnak, vagy Istennek!
          Továbbá írod, hogy nem állsz még készen arra, hogy így befogadd Jézust! De, igen, csak azt felejted el, hogy a Sátán is ott áll melletted, és megpróbál észérvekkel, illetve érzelmekkel rávenni arra, hogy ne térj meg! Tudod, ez olyan, mint a “szocializmus” alatt a “disszidálás” volt! Ha valaki elakart költözni az országból, mert nem tetszett a politika, vagy egyéb okok miatt, azt minden erővel, törvénnyel, hatalommal, vagy erőszakkal megakadályozták! A legtöbb helyen lőttek rájuk! Ill mint tudod, most is van olyan “kommunista” ország, ahol meghalsz, ha megpróbálod az országot elhagyni, és elkapnak! Na, így képzeld el Sátán királyságát is! Ha az ember az igazsághoz akar csatlakozni, akkor mindent bevet annak érdekében, hogy eltántorítson bennünket a gondolattól is! ( Ne gondold, hogy közülünk a sokaknak nem kellett “vakon átszaladni a szellemi zöldhatáron”, egy jó nagy levegőt véve, hogy lesz, ami lesz, én akkor is az igazságot akarom….!) Még azt is mondanám neked, hogy ne próbálj meg előbb “jóemberré válni”, és majd csak akkor menni Jézushoz, ha szerinted elég jó leszel ! Először is, Isten ingyen adja a kegyelmet a Jézus Krisztusban, hit által! Mi soha nem tudnánk megdolgozni érte! Másodsorban pedig csak újjászületés által lehetünk Isten fiai, ill leányai, és kerülhetünk személyes kapcsolatba Jézussal, és Istennel! És, mivel, ha befogadod Jézust a szívedbe, a Szent Lélek által újjászületsz, és Ő megtermi a gyümölcsét bennünk( ha engedjük) , hogy olyanok legyünk, mint Jézus! Viszont, ha egész életedben jóember is voltál, és csak jó cselekedeteid voltak, de nem születtél újjá víztől és Szent Lélektől, akkor nem mehetsz be az Isten országába( nem lehetsz személyes szeretet és szellemi kapcsolatban Jézussal, az Azyával, és a Szent Lélekkel!) ! Se most, se az öröklétben!

          írod:
          “Ezt a részét igyekszem magamévá tenni, ugyanakkor a belső ellenállásommal is küzdök, mert akármennyi magyarázatot is találok rá, valahol érzem, hogy valamiféle gőg is dolgozik bennem. Amint ezt legyőztem, megteszem amit javasoltál, de amíg nem jön igazán tiszta szívből, addig úgy gondolom csak megsérteném vele Jézust.”

          Nem, nem sérted meg Jézust! A megtérés akarati döntés, és nem az érzelmek kellenek, hogy táplálják! ( Ha csak a pillanatnyi érzelem táplálja a megtérésünk, akkor úgy járunk, mint a köves helyre esett magvak. Gyorsan kinőnek, de nem fogják bírni a naphevét, meg a többi megpróbáltatást….!)

        10. Kedves Naive! Az előttem szólók már a lényeget elmondták, csak annyit tennék hozzá kiegésztésként az állatokkal kapcsolatosan, hogy sajnos a bűn kihatással van az egész világra, emberre, állatra, időjárásra egyaránt. Isten eredetileg nem ilyennek teremtette a világot, mi tettük ilyenné. Ha nem eszel húst, az igazából nem sok mindent old meg, mert az állatok például továbbra is enni fogják egymást. Mindez a bűnnek a következménye, de Isten készitett egy kiutat. Ahogy Ida is idézte az igét, erre vár az egész teremtett világ, hogy Isten fiai megjelenjenek – Jézus visszajövetelével kezdetét fogja venni egy új korszak, ahol nem lesz pusztitás sem az emberek, sem az állatok között. Ézsaiás könyvében lehet erről olvasni:
          Ézsaiás 11:6-10
          “Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket. A tehén a medvével legel, fiaik együtt heverésznek, az oroszlán pedig szalmát eszik, mint a marha. A kisded a viperalyuknál játszadozik, és az alig elválasztott gyermek a mérgeskígyó fajzata felé nyújtja kezét. Nem árt, és nem pusztít szent hegyemen senki, mert tele lesz a föld az ÚR ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja. Azon a napon Isai gyökeréhez fognak járulni a nemzetek, mert zászlóként magaslik ki a népek közül, és székhelye dicsőséges lesz.”

        11. Kedves Xenia!

          Köszönöm válaszod.

          Egy részével azonban “vitatkoznék”.

          ” Ha nem eszel húst, az igazából nem sok mindent old meg, mert az állatok például továbbra is enni fogják egymást.”
          Szerintem ez hibás érvelés. Kis porszem vagyok a Földön, de a magam részét bármilyen téren kivehetem. Szerintem ezen analógia mentén -hogy sarkított példával éljek- akár azt is mondhatnám, hogy nem sok mindent old meg, ha én tisztességesen élek, mert a világ úgyis tele van korrupcióval, még a gyerekek is használják, manipulálják egymást. Vagy akár azt is, hogy nem számít, megtérek-e vagy sem, mert az emberiség túlnyomó része úgyis a gonoszt szolgálja. Az meg, hogy egy eleve ragadozónak teremtett állat megeszi a másik állatot, végképp nem érv számomra. Úgy gondolom részben pont azért vagyok ember, hogy erkölcsi vonatkozásban képes legyek felülemelkedni az állatok szintjén, másrészt egy ragadozó állat elpusztulna, ha nem enné meg a prédáját, egy oroszlánnak aligha van választása, ha élni akar. Minden esetre nagyon kedves számomra a prófécia, amit leírtál, rettentő boldog lennék, ha ezt megélhetném itt a Földön.

        12. Kedves Naive! Igazából csak azt akartam kiemelni, hogy Isten egy sokkal jobb megoldást, kiutat tervezett el, egy olyat, amit mi, emberek soha nem tudnánk megvalósitani. Ha az emberek le is mondanának a húsevésről, a pusztitás akkor is megmaradna az állatvilágban. “egy ragadozó állat elpusztulna, ha nem enné meg a prédáját, egy oroszlánnak aligha van választása, ha élni akar.” Ez igy van most, ahogy leirtad, de nem igy lesz, amikor Isten terve megvalósul (és eredetileg sem igy volt, a bűneset előtt). Nem érvelni akartam, csak rámutatni arra, hogy Isten mit tervezett el. Én nagyon várom azt az időszakot 🙂

  19. @ EDUA!május 15, 2014 9:52:16 de
    Épp a minap dícsértelek meg, hogy jól látsz meg dolgokat!
    De, lehet, hogy elhamarkodtam! 😀

    @ ANIK?! május 15, 2014 11:36:35 de.
    Ha, Te tudod miért volt Jézus halála, akkor mit válaszoljak! Te is tudod, meg én is, … szóval?

    1. “Az általad ajánlott videóban ez van:Nincs bűnös csak tudatlan,akit meg kell tanítani.”A Bibliában pedig az,hogy, mindenki bűnös(nincs egy igaz se)és a bűnösöket kell tanítani,nem a tudatlanokat:
      Hadd tanítsam a bűnösöket a te útaidra, hogy a vétkezők megtérjenek hozzád Zsolt 51,15
      A mint meg van írva, hogy nincsen csak egy igaz is;Rm 3,10
      A videó(d)ban :jézus tanításának a lényege:hogy ő fény és te ugyanaz a fény vagy.
      A bibliában a Biblia szerint:
      Ettől fogva kezde Jézus prédikálni, és ezt mondani: Térjetek meg, mert elközelgetett a mennyeknek országa.Mt.17,4
      Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket a megtérésre.Lk 5,32
      Ezenképen, mondom néktek, örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén. Lk 15,10
      Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött e világra, hogy megtartsa a bűnösöket, 1Tim 1,15
      Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.Rm 5,8

    2. Kedves Wiiking,szép lassan kibújik a szög a zsákból…és mindenki számára világossá válik,hogy te tulajdonképpen miben is hiszel.

      1. Már többször mondtam: a hit magánügy, csal Istenre és az emberre tartozik!! Világos?
        Az a tény, hogy neked vannak korlátaid, …na az is magán ügy! 😀
        …de ettöl a nap mai is keleten kelt! 😀

        1. Kedves Wiiking!
          Nem,nem világos,éppenhogy sötét hozzáállás.A Krisztusban hívő keresztények nem tartják magánügynek a hitüket.
          Ezek után megkérnélek,hogy válaszold meg a saját kérdésed:
          “Csak egy rövidke kérdés: Melyik Istenröl beszélsz ill. melyiket képviseled!KI AZ ISTEN? Értem én, hogy nektek (kereszténeykenek/Krisztus követöknek) kristálytiszta az Isten személyének kérdése! No, de mi van a világ nagyobbik felével(több mint 6mrd! emberrel)? Számukra legalább annyira tiszta az ö ?istenük? kiléte/személye! Én ezért is érzem azt, hogy az Isten/Teremtö/Univerzális Tudat? kiknek kinek spirituális fejlödési szintje szerint -,”
          Melyik?A Teremtő Isten vagy az univerzális tudat?
          (Ezt biztos nem tartod magánügynek,hiszen tőlünk is kérdezted)

        2. Wiiking,
          Ezt véletlenül nem te mondtad, nem te tőled származik?
          ?Már többször mondtam, ha a te hited erős ne félj semmitől?
          Oops! Megítélésem szerint ez igencsak ellenkezik azzal, hogy sosem vagy hajlandó senkiről a hitedről társalogni. Erről a jellemről ilyen szavak jutnak hirtelen az eszembe: kétszínű, összezavart, hamis, szegény buta, Istenem mentsd meg öt.
          Elő tehát azokkal “holografikus memóriádból” származó “pszichó-magfúziós” gondolatokkal hadd tudja meg mindenki, hogy Adriannak nincs igaza 🙂
          Emlékszel még? “Gyere, beszéljük meg, hisz magunk közt vagyunk! Vagy, magunkon kívül?”

        3. DEAR ADRIAN!
          “Jézus TILTOTT tanításai ! – (Apokrifok, Biblia)” Ha legörgeted a leírást a videóba, akkor láthatod, hogy kiről van szó 😀 “SZERETET, FÉNY Mindenkinek” Ragozzam? 😀 Meg Villáspityu és társai 😀 a “FÉNY” meg a szeretet tudtam én, hogy nem keresztény gondolatok ezek.
          wiiking
          május 15, 2014 8:48:30 de.

          Ez is több mint érdekes!
          ? Isten a (gondolkodás)szabadság szellemét adta nekünk, ?.?
          https://www.youtube.com/watch?v=8wlMGnD3Q5s

        4. David testvérem,
          Erről a gyöngyszemről valóban lemaradtam, bár nekem eddig sem voltak kétségeim afelől, hogy mit képvisel és miben hisz az emberünk….sajnos.

    3. Kedves Wiking!

      Őszintén kérdeztelek, mert kíváncsi voltam (vagyok) arra, hogy személyesen Neked mit jelent Jézus kereszthalála.
      Szíved joga nem válaszolni rá. A nem válasz, is egy válasz.
      Amennyiben Neked a videóban nem volt semmi ellentmondásos, akkor felesleges volt a kérdésem.
      Én a teljes Igazságban hiszek, nem elégszem meg féligazságokkal. Nekem a hozzászólásaidból úgy tűnt, hogy megérzed a féligazságokat. Csak ez indított kérdezésre.

      Mt. 7,8 Kérjetek és adatik néktek;KERESSETEK ÉS TALÁLTOK; zörgessetek és megnyittatik néktek..
      Mert a ki kér, mind kap; és a KI KERES, TALÁL; és a zörgetőnek megnyittatik.
      Szeretettel,
      Anikó

  20. -Meg egy dolog kell a templomhoz:
    A vörös üsző. Egyszer mar majdnem talaltak egyet, de a rabbik szerint volt nehany nem vörös szőre igy bebuktak. Majd legkozelebb…..
    -Amugy szerintem is lehet szovetseg lada nelkuli templom, mintahogy a masodik is igy “uzemelt”.
    Aztan, hogy legalabb a 4.templomra megkerul-e a lada, csak az UR tudja.
    -A 3. templom velemenyem szerint Isten altal elismert lesz. Jezus maga beszel az aldozat megszunteteserol. (Nem mondja az apro betus reszben, hogy az nem igazi, sot “szent helynek nevezi”). A Jelenesek 11 is erre utal…

    1. “A 3. templom velemenyem szerint Isten altal elismert lesz. Jezus maga beszel az aldozat megszunteteserol. (Nem mondja az apro betus reszben, hogy az nem igazi, sot ?szent helynek nevezi?). A Jelenesek 11 is erre utal?”
      Így van, és Pál apostol is egyértelműen Isten templomának nevezi:
      “Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten.” 2Tesszalonika 2:4

  21. Tisztelt Nagyérdemü! 🙂
    Nem akartam, hozzászólni ehhez a témához, de néhány Biblia olvasó figyelmébe ajánlanám: ” mindezek az eljövendö jó dolgok árnyékai, nem a valóság”!
    Akinek még nem tiszta: A 3.-IK TEMPLOM ÚJJÁÉPÍTÉSÉNEK NINCS BIBLIAI ALAPJA!
    Akit érdekel, szívesen segítek megtalálni a hivatkozásom Bibliai forrásait!
    Áldott napot!

    1. Kedves Wiiking!

      A 3. templom majd csak az 1000 éves királyság alatt lesz felépítve, ez most csak a 2. újjáépítése lesz…
      Ha pl az ezékieli próféciákat elolvasod (pl Ezék. 34 ), de legjobb, ha az összeset, akkor láthatod, hogy ott a Messiás Király , a Templomban fog áldozatot bemutatni Istennek. És ott is szó van arról, hogy miután összegyűjtötte Isten Izraelt, és a földjükön letelepítette, akkor fog eljönni a Messiás, és országolni, uralkodni, ……, és a Templomba fog áldozatokat bemutatni……!
      Szóval ne felejtsük el, hogy a zsidóknál, mint hívő zsidóknál, Jézus Krisztus “kimaradt”. Ők a Messiást várják, és nem azt látják, hogy visszajön, hanem, hogy “végre eljön”! És, ha így olvassuk a bibliai könyveket, akkor bizony érthető, hogy miért akarják felépíteni a Templomot! Hiszen vissza lettek hozva a földjükre, ott élnek már bekerítetlen városokban…, békességben…, …( Ők azért sokkal-sokkal jobban hisznek Istenben, és még sokkal jobban is ismerik Őt, mint a keresztények nagy többsége! Számukra nem kérdéses az az igevers, hogy “…avagy ha szól valaki, az meglesz-é, ha az Úr nem akarja…?!” Sőt, Jézus is figyelmeztetett, hogy nem tervezzünk mi magunk az életünkben semmit Isten nélkül, hanem:Zsid. 6,3 És ezt megcselekeszszük, ha az Isten megengedi. Viszont a keresztények nagy rész, mintha szintén vak lenne az írásokra ( valószínüleg azok is), mert a legtöbbnek a szájából csak a Sátán, meg az illumináti, meg a mindenféle ördögök dicsőítése jön ki, mintha ők lennének a valódi, teljes jogú főnökök itt a földön, és Isten csak a kispadról szemlélné az eseményeket! Vagy még onnét se…!).( És, mivel ők ( a zsidók) nem ismerték fel Krisztust ( Akit, mint tudjuk csak majd akkor siratnak el, és ismernek fel, amikor az armagedoni csatánál visszajön…!) , ők nem is tudnak “úgy” az 1000 éves királyságról, ahogyan mi tudunk! Mármint, hogy Jézus az, aki jön, és, hogy Ő lesz a királyuk…!)

      1. Kedves Ida,

        “És, mivel ők ( a zsidók) nem ismerték fel Krisztust ( Akit, mint tudjuk csak majd akkor siratnak el, és ismernek fel, amikor az armagedoni csatánál visszajön?!) , ők nem is tudnak ?úgy? az 1000 éves királyságról, ahogyan mi tudunk! Mármint, hogy Jézus az, aki jön, és, hogy Ő lesz a királyuk?!)”

        Addig pedig gyalázzák ahol csak lehet, ezt szabad? Hogyan van ez? Nem ítélkezem, mert nekem ehhez nincs jogom, de ebből a logikából kiindulva igencsak bűnös népnek tekinthető. Mert én nem ismerek olyan keresztényt, aki gyalázta volna Krisztust. Ellenben Ők nyíltan rengeteg esetben megteszik. Sőt, hivatalosan a vallásuk alapján, még tagadják is. Tehát tömeges tagadásról beszélhetünk.

        Nekem ez a dolog nem kerek. Nem ismerték fel Krisztust, ez élből azt jelenti, hogy gyalázni kell vagy lehet? Krisztus maga Isten. Ebben az esetben nagyon súlyos dolgot követnek el tömegesen a vallásuk alapján is, persze lehet csak én gondolom így.

        1. Mondj egy vallást, ami nem tagadja Jézust, mint Isten Fiát. Ha elfogadnák, nem lenne szükség más vallásra. Ha megtér valaki, teljesen mindegy, hogy milyen közegből tér meg (zsidó, muszlim, ateista), nagyon könnyen előfordulhat, hogy megtérése előtt gyalázta Istent. Semmivel sem rosszabb/bűnösebb egyik nép a másiknál, egyik vallás a másiknál.
          Pál apostol megtérése előtt üldözte a keresztyéneket, sok vér tapadt a kezéhez, és meg volt győződve arról, hogy Istennek tetsző dolgot cselekszik – Isten mégis el tudta érni és átformálta teljesen. Sok zsidó tér meg Izraelben ma is (lásd Messiás-hívő gyülekezetek) – és a végső időben a maradék meg fog térni Istenhez.
          “De Izráel népének gondolkodása valóban elsötétült, és megmerevedett. Mind a mai napig, amikor csak olvassák az ószövetségi Írásokat, befedi a szívüket az a ?takaró? ? s az nem is tűnik el onnan, csak akkor, ha az Úrhoz fordulnak. Igen, mindmáig, amikor csak Mózes Törvényét olvassák, ez a ?takaró? borul az értelmükre. Amikor azonban az Úrhoz fordulnak, az a ?takaró? eltűnik, mivel az Úr a Szellem, ahol pedig az Úr Szelleme, ott a szabadság.” 2Korintus 3:14-17

        2. Kedves Zsolt!

          Ahogyan azt Xénia is mondta, és még hozzáteszem, hogy az ítélet az Istené, és az majd csak az élet végén lesz megváltoztathatatlan! Ill, az utolsó ítéletkor is! Akkor lesz az is, hogy minden szóért számot kell majd adnia az embereknek, illetve a cselekedeteik szerint ítéltetnek majd meg. A Törvény vége Krisztus! A keresztényeknek! Viszont a zsidóknak a Törvény, még mindig áll! Ők aszerint lesznek megítélve! A pogányok pedig a lelkiismeretük szerint. (” Aki törvény alatt vétkezik, törvény alatt vész el, aki kegyelem alatt, az kegyelem alatt vész el….!” Ha nem vagy kegyelem alatt, és zsidó vagy ( vagyis nem keresztény vagy) , akkor a törvény vonatkozik rád! A mózesi törvény pedig azt mondja, hogy idegen Isteneket ne imádj! Márpedig nekik , Jézus idegen Isten, mert ( Isten által) megvakíttattak arra nézve, hogy Ő a megígért Messiás a számukra! Mármint ezt írja az Ige! )
          Egyébként pedig ( Mát. 27,25 És felelvén az egész nép, monda: Az ő vére mi rajtunk és a mi magzatainkon.), még saját magukat is átok alá helyezték, amikor Jézus megfeszítését kérték, hogy még nehezebb legyen a dolguk! ( De, ez a próféciákban szerepel is, hogy így lesz! Ráadásul, mint már írtam, a Biblia szerint , Izrael, mint földi , választott nép, csak az 1000 éves királyság alatt fog teljes “fényében” ragyogni! Zak. 14,8 És e napon lesz, hogy élő vizek jőnek ki Jeruzsálemből, felerészök a napkeleti tenger felé, felerészök pedig a nyugoti tenger felé, és nyárban és télben is úgy lesz.És az Úr lesz az egész földnek királya, e napon egy Úr lészen, és a neve is egy. Az egész föld síksággá változik Gebától kezdve Rimmonig, déli irányban Jeruzsálem felé, és felmagasztaltatik és a maga helyén marad a Benjámin kapujától az első kapu helyéig, a szegletkapuig, és a Hananéel tornyától a király sajtójáig. És lakni fognak benne, és nem éri többé pusztulás, és bátorságban lakoznak JeruzsálembenZak. 14,21 És Jeruzsálemben és Júdában minden fazék a Seregek Urának szenteltetik, és eljőnek mind, a kik áldozni akarnak, és választanak közülök és főznek azokban; és nem lészen többé Kananeus a Seregek Urának házában e napon..)
          De, ez annyira nagy téma, hogy nem lehet csak röviden beszélni róla. A lényeg, hogy számukra ( mint nép számára, és nem mint egyes zsidó ember számára!), addig amíg a pogányok teljessége be nem megyen az Újszövetség alá, amíg Krisztusban nem találtatnak az összes választottak, és hivatalosak közülünk, addig “elvettetett” állapotban vannak. Számukra addig, csak a várakozás van a megígért Messiásra ( akit majd csak akkor ismernek fel, amikor visszajön! Akkor fogja siratni a föld minden nemzetsége….!Jel. 1,7 Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. ) ! ( De, mondom, ez nem az egyes zsidó emberekre vonatkozik, hiszen közülük is sokan térnek meg , és fogadják el Jézust, és lesznek kereszténnyé!)

          Szóval, csak azt mondhatom Zsolti, hogy most az, hogy ha valaki szidja, vagy ostorozza őket ( ez ügyben) , az olyan, mintha a vak embert kezdenéd rugdosni, azért, mert nem látja, hogy már zöld a lámpa (pl)!

      2. Kedves Ida ! Csak egy kérdésem lenne hozzád. Te Hit Gyülis vagy ? Úgy emlékszem karizmatikusnak karizmatikus. Köszi. Üdv

        1. Kedves Arpiel!

          Nem! De az, amit a Vidám Vasárnapban mond, illetve tanít Németh Sándor, az többnyire teljesen igei. (Viszont abból nem láttam mindet! Illetve sokat nem láttam azok közül se! )
          És vannak onnét “füleseim” is, amik viszont nagyon nem azok! De, ahogyan írva is van a gyümölcseikről ismerjük meg ….! Továbbá, nekem az nem annyira “tetszik” ( ahogyan már Xéniának is írtam), ha “valaki” állami támogatásért, illetve állami elismertségért kuncsorog keresztényként. Tudod, ahogyan meg van írva , mindig üldözni fogják, azokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztusban. ( De, egyébként, ezt még a kat. egyház berkein belül is megláthatod! És, itt nem a “külsős” szentekre gondolok! ) Persze, mindannyiunknak az Úr Jézust kell követnünk személyesen ( hiszen magunkról fogunk számot adni ), az ítélet pedig az Úré.

        2. Értem amit mondasz, de nem erre gondoltam, hanem hogy cionista keresztény vagy e ? Mert a H.Gy.-nek talán ez a legerősebb téveszméje, és ebben láttam némi hasonlóságot veled. Nagy kiábrándulások lesznek még ott !

        3. Kedves Arpiel!

          Nem értem, hogy milyen cionista keresztényre gondolsz?! Figyelj kérlek! Én az Igét szólom, és szóltam, eddig! Csak azt mondom, ami a Bibliában benne van! Ha lesz “valami” csalódás, az nem nálam lesz! Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de közületek a legtöbben, “összeesznek” minden “gazt”, de a “jó legelőt”, ami az Isten Igéje, beszéde, azt elkerülitek, az ott található “étket”, “füvet”, nem fogyasszátok!
          De senki nem mondta, hogy “gyűjteni” kell Izrael számára a keresztényeknek, vagy, hogy túlzottan foglalkozni kellene velük. Mármint az értük való imádságon kívül ( ami ugye írva van, hogy “tartassanak könyörgések minden emberért….”!), illetve megtenni azt, amire a Szent Lélek indít .( Pl, bizonyságtétel feléjük,….stb) Egyébként pedig, Róm. 11,1 Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való. Róm. 11,15 Mert ha az ő elvettetésök a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételök hanemha élet a halálból?
          Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
          ?Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának; Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
          Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be. Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj; Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd néked sem kedvez.
          Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt a kik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol.
          ?

    2. Na még egyszer tömören, hogy érthető is legyen! A hívő zsidók várják a Messiást, és ezért építik a Templomot…! Mert a próféciák arról szólnak, hogy abban fog áldozatot bemutatni….! Méghozzá a közeljövőben…!

  22. ICE (immigration and customs) Ordered to Stay Silent on Release of 36,000 Criminal Illegal Immigrants
    http://www.breitbart.com/Breitbart-Texas/2014/05/14/ICE-Agents-Prohibited-from-Commenting-on-Release-of-36000-Illegal-Immigrants

    But you need to get fingerprinted and iris scanned, you need to take off your shoes, take off your belt, go through the radiation chamber or get molested take the shock bracelet (soon, just youtube it) …that is if you are someone who actually can support him/herself and wants to spend money and do business in our good old USA..
    People should wave these kind of articles at the TSA, the FAA at ambassadors and demand honorable treatment not jailbird processing.

      1. Kedves Erika,
        A fordítás:
        ICE (Bevándorlásügy és vámhatóság) arra utasít, hogy maradj csendben, amikor megszabadulnak 36000 illegális bevándorlótól.
        http://www.breitbart.com/Breitbart-Texas/2014/05/14/ICE-Agents-Prohibited-from-Commenting-on-Release-of-36000-Illegal-Immigrants

        De először át kell menned egy ujjlenyomat- és retina ellenőrzésen, le kell venned a cipődet, az övedet, át kell menned egy röntgenkapun vagy rád erőltetik a sokkoló karperecet (hamarosan, csak keress rá a youtube-on) …ez van, ha te vagy az az ember, aki el tudja tartani magát és szeretne egy kis pénzt költeni vagy üzletelni a mi jó öreg Egyesült Államunkban.
        Az emberekkel tudatni kellene ezeket a dolgokat a Szállításbiztonsági ügyintézésnél, a Szövetségi Repülés Ügyintézésnél (ezeknek nem tudom, mi lehet pontosan a magyar megfelelője – Pali) és a nagykövetségeken, és emberhez méltóan kellene bánniuk velünk, nem úgy, ahogy a bűnözőkkel szokás.

        1. A cikk éppen a 36000 illegális bevándorló bűnöző szabadon bocsátásáról szól, akik összesen 88,000 bűntényt követtek el (többek között szexuális erőszak, gyermekrablás, családon belüli erőszak, emberölés, fegyverrel való visszaélés). Eredetileg ki akarták őket utasítani az országból, de aztán szabadon engedték őket (magyarul: ennyi bevándorló bűnözőt szabadítottak rá az amerikai társadalomra 2013-ban).

        2. Hopp, a criminal kimaradt…
          Köszönöm, Xenia a kiigazítást!
          A cikket mellesleg nem olvastam el.

        3. Minden ami ezen a földön történik, betudható a jó akaratának és betudható a rossz cselszövésének. Minden nézőpont kérdése és, hogy te, mit akarsz elhinni. Csak és kizárólag Isten tudja a jövőt! Ennek tudatában értelmetlen erről beszélni és szót fecsérelni találgatásokra. Amiket itt olvastam csak következtetések találgatások, amik lehetnek jók de lehetnek ármány részei is. Beszélni lehet róla, de kb annyi az értelme mint ha arról beszélgetnénk, hogy a kutyák a velős csontot szeretik jobban vagy a kutyatápot? Érted ugye?! Ennyi a jelentősége! Csak Isten a tudója mindennek, csak Isten tudja a jövőt és a vallások pedig köszönő viszonyban sincsenek Istennel! Ugyan a Biblia alapja igaz, de annyi a ferdítés és a szemfényvesztés benne, hogy elhiteltelenedett. Mert ha valami nem teljes csak részeiben igaz akkor az hazug.

          Isten a legnagyobb!
          Allahu Akbar

          http://www.youtube.com/watch?v=cxzBQJQwFd0

        4. Kedves Hellfire!

          “Ugyan a Biblia alapja igaz, de annyi a ferdítés és a szemfényvesztés benne, hogy elhiteltelenedett. Mert ha valami nem teljes csak részeiben igaz akkor az hazug.

          Isten a legnagyobb!
          Allahu Akbar ”

          A Bibliában megírt igazságokat még az Örökkévaló Isten ellenségei sem tudják letagadni, maximum mocskolni…
          Szerinted melyik isten a legnagyobb? Allah Akbar?…

          Vajon miért olyan fontos egyes embereknek, hogy az Örökkévaló Istent gyalázzák? – feltéve persze, ha ténylegesen annyira “jelentéktelen” mint amilyennek láttatni szeretnék?
          (Személy szerint én, egy tőlem elesettebb embert nem frusztrálok, mert azt magamra nézve rangon alulinak tartom, és kicsit sem jellemesnek.)
          Tudom a mai világ fitogtatja az erejét de csak a gyengébbel szemben. De mi lesz akkor, ha tévedésből véletlen egy nálánál erősebbre támad rá?
          Megmondom: mikor szembesül az erőfölénnyel, akkor fülét, farkát behúzza és kétségbeesetten könyörög az életéért. Nem hátrány, ha ezt szem előtt tartja az egér, mikor a macska bajszát húzgálná.

  23. Nagyon fontos téma, és jó cikk, köszönjük Thea !
    Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de én már jó pár éve fölébredtem a cionista kereszténység alvajárásából. Érdekes visszagondolni, hogy mennyire üdvözöltem és éljeneztem a 3. templom felépítését, mintha az ténylegesen Isten akarata lenne, és nem az Ő helyére állt ember erőlködése és személyének minden szempontól figyelmen kívül hagyása lenne (sátáni-szabadkőműves-cionista tervet nem is említve). Van a cikkben egy a rabbik által elmondott mondat: “Arnon Segal és Friedman Rabbi szerint két ?apróságot? leszámítva minden készen áll, hogy az újjáépült templom azonnal megkezdhesse működését.” Erről van szó ! Konkrétan az égvilágon semmi nincs meg hozzá (főleg nem Biblikusan). Legfőképp az Isten engedélye és akarata. Nekem teljesen nyilvánvaló hogy ez az ügy pont a prófétikussága miatt is nagyon hasonlít magára az Izrael állam létrejöttének mikéntjére. Egy tőről fakadnak ezek a tervek és tökéletesek abban, hogy megtévesszék a (főleg karizmatikus) kereszténységet (nem az Isten által helyreállított Izraelre értem). Szóval van egy olyan érzésem, hogy darázsfészek téma ez is, csak valahogy nem jött le. Nem szerencsés összetéveszteni sátán munkáját Istenével, annak ellenére, hogy most ebben nagyon hasonló. De hát az utolsó időknek ez az egyik legjellemzőbb sajátossága, a megtévesztés, elhitetés. Tudtommal a templom helyét sem tudják még pontosan, és szerintem is az építést csak akkor fogják elkezdeni, ha már megvan a szövetség az antival. Ezért is fölösleges stopperórával figyelni, hogy mikor kezdik az alapozást (lsd.: H.Gy.) 🙂

    1. Kedves Árpi!

      – Ez a Templom valóban nem az Örökkévaló Isten akaratából épül szerintem sem. Sőt találónak tartom a “cionista” elhatározást is, illetve, az igaz hitű zsidóságot megtévesztve ez a Templom “titkoltan” az AK. számára épül.

      – Viszont, ne felejtsük el, – hogy csak úgy mint Jézus kereszthalála sátáni befolyásra ment végbe – de az Örökkévaló Isten sátán gonoszságát az emberiség áldására fordította Krisztus kereszthalála és feltámadása, váltságáldozata által, mely szükséges volt ahhoz, hogy ez által nekünk ajándékozhassa a “bűnbocsájtó kegyelmet,” – hogy aki hisz Jézusban (és engedelmeskedik tanításainak) el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

      – A 3. Templom megépülésével ugyan ez lesz a helyzet, csak ez elsősorban a “megtévesztett, de hithű zsidóság” áldását fogja elhozni…
      Azok a zsidók, akik eddig ugyan “lemaradtak a Krisztusról,” de nem hagyták el az Örökkévaló Isten imádatát, ( a lehetőségeikhez mérten a Mózesi Törvényeket megtartják), ez által a Templom által fogják tudni felismerni, – és befogadni – az Atyától ígért, Igazi Messiásukat is, Jézus Krisztust, az Isten Fiát, – aki az ő bűneikért is meghalt.
      Tehát a 3. Templom lesz a Krisztushoz való “felzárkóztatásuk” “záloga”.

      – Személy szerint ÉN EZÉRT (IS) VÁROM NAGYON ennek a templomnak a felépülését.
      Másrészt pedig azért is, mert ha felépül, akkor már mi is látjuk – időben – az “alagút végét”, 7 év és utána vége az egész földön az itt maradottak számára is a szörnyűségeknek.
      A Gyülekezet pedig ettől a 7 évtől hamarabb is “haza érkezik.”

      Szeretettel: Erika

      1. Kedves Erika ! Örülök hogy egyetértünk (megint), de azt mond el nekem, hogy gondolod mindezt, illetve hol van ez az Igében, mert nem tudom mire alapozod amit írtál: “A 3. Templom megépülésével ugyan ez lesz a helyzet, csak ez elsősorban a ?megtévesztett, de hithű zsidóság? áldását fogja elhozni?
        Azok a zsidók, akik eddig ugyan ?lemaradtak a Krisztusról,? de nem hagyták el az Örökkévaló Isten imádatát, ( a lehetőségeikhez mérten a Mózesi Törvényeket megtartják), ez által a Templom által fogják tudni felismerni, ? és befogadni ? az Atyától ígért, Igazi Messiásukat is, Jézus Krisztust, az Isten Fiát, ? aki az ő bűneikért is meghalt.”
        Miért kellene templom ahhoz, hogy felismerjék Jézust ? Ő nem úgy jön vissza, hogy bárkiben kétséget hagyna afelől, hogy kicsoda Ő ! A templom majd utána kell a szertartáshoz és szolgálathoz. Köszi és üdv neked !

        1. Kedves Árpi!

          Értem a kérdésedet, hogy mit nem értesz:
          A most épülő Templomot az Ábrahám magva is nagyon várja, mert úgy gondolják, hogy majd ebbe a Templomba fog vissza jönni az Atyától ígért Messiás.
          Aki jönni fog a “messiás nevében” azt örömmel fogják fogadni egy rövid ideig. Viszont látva a “messiásnak vélt személy” Atya ellenes cselekedeteit, gyorsan rádöbbennek, hogy ez nem lehet azonos azzal, akit az Atya megígért.
          A 1. Mózesben József története, ahogy bemutatkozik a testvéreinek, hűen szemlélteti, hogy Ábrahám magva, hogyan fogja “felismerni” az Atyától küldött Messiás személyét.

          (Ahogy József ellen is vétettek a testvérei, – mert eladták Őt rabszolgának – de József megvigasztalta őket, sőt, a “szűk esztendőkben” eltartójukká, védelmezőikké vált, ugyan így lesz ez az Antikrisztusi időkben is. Jelenések könyve ezt a “védelmet” úgy is kifejezi, hogy az Atya pecsétjét hordozzák a homlokukon … /Számuk 144.000/
          Az egyiptomi csapásokat, ha elolvasod, /2. Mózes 9. fejezetet/ az Atya elkülönítette őket a Gósen földjén. Az egyiptomiakat érték a csapások, de Gósen földje védelem alatt állt.
          Ugyan ezt a feladatot töltötte be az ajtófélfára hintett pászka bárány vére is.)

          Szóval, József története és az Egyiptomból való szabadulás, hű előképe volt az Antikrisztustól való szabadulásuk történetének.

          Szeretettel: Erika

  24. Majd elfelejtettem a cikkel kapcsolatban. A frigyláda nélkül is felépítik újra, mit gondoltok? Mert én erősen kétlem, hogy mostanság rátalálnak 🙂

    Vagy netán tévedek?

      1. “És megnyílt az Isten temploma a mennyben, és megjelent templomában az ő szövetségének ládája, és villámlás, zúgás és mennydörgés, földrengés és nagy jégeső támadt.” Jelenések 11:19
        Szerintem nemigen fogják megtalálni… lesz helyette más…

        1. Ahol a videóknál le vannak tíltva a hozzá szólások,ott nagyon sántit valami!

        2. Ne haragudj, de találó a neved és nem pozitív értelemben értem most. Ez minimum butaság vagy paranoia amit írtál. A legnormálisabb keresztény tanításokon úgy kiakad a világ, hogy elkezdenek anyázni, miért kellene ezt hagyni ? Naná hogy le van tiltva. Én sok jó anyagot láttam ahol le volt tiltva a hozzászólás, és persze van olyan cucc ami annyira gáz, hogy azért van letiltva, mert még egy keresztény is anyázna (barokkos túlzással). 🙂

        3. Kétezer éves vért ne hogy életre keltsenek már!aztán eladják mint megváló vérét!

        4. A bukott angyalok is,a világosság angyalának adják ki magukat!majdnem az összes illuminati kézjelet végig zongorázta a kezén a mókuska!természetes,hogy hazudik!na meg ez az elérzékenyülés a végén,majdnem lehidaltam! 😀

        5. “Isten temploma egy barlang,ahol a nimfák játszadoznak.”Ebből már világos,hogy kihez tartozik a videó. Sajnálom,hogy érdekesnek találod.

        6. Szia Wiking!
          Akkor szerinted miért volt Jézus kereszthalála?

          Isten áldjon,
          Anikó

        7. Szia Wiking ! Sajnos te átestél a ló túloldalára ! Miért ? Mert mindent megeszel ami csak azt bizonyítja, hogy ez a mostani szent könyv a Biblia hamis. Hallottál már a gnoszticizmusról ? Tudtad, hogy ellentmondásban áll az Isten Igéje legfőbb tanításaival ? Akár csak ebben a videóban szereplő idézetek némelyike (főleg az elejéről) ! Ha valami ellentmond a másiknak, akkor csak az egyik lehet igaz. Már pedig az bizonyított, hogy a gnoszikus evangéliumok (pl.:Júdás, Mária stb.) más forrásból és később keletkeztek mint a 4 kanonizált evangélium. Ha van egy kis eszed és Isten meg Ige ismereted, akkor rájöhtsz te is, hogy az öreg hamisító, aki nem alszik soha áll eme rendszer mögött is, ahogy az iszlám mögött, sőt még a katolicizmus mögött is. Az ellenség ő sátán, a te ellenséged is, mert téged is ki akar nyírni. Ezért ne légy balga, hanem okos és bölcs. Dobd el a szemetet, és azt olvasd és hidd, ami már bizonyított (lsd.: Qumráni tekercsek által is megerősített Igék). Nem tudod mennyire pontos vagy hiteles a Biblia ? Lehet. De az tuti, hogy benne van a frankó, mert az már bizonyított. Jézus Krisztusról beszél és erről szól a hit. Ő bizonyítja magát ! Üdv

    1. Mi ez a szenny Schwaben? Még viccnek is rossz….komolyan, Jewish style ….mi köze van ennek a kereszténységhez bármilyen formában is?
      Ne kelljen már itt is ilyen alja dolgokat nézni amennyibe lehetséges. Köszöntem.

      1. Először én is csak röhögtem, de nem olyan hülyeség ez ! Jól mintázza és példázza az izraeli állapotokat, azt a sok keresztényt elkerülő tényt, hogy kint olyan szintű erkölcsi relativizmus és romlás van, hogy ahhoz képest az osztrák szakállmaca (nem merném ide leírni a nevét magyarul) elbújhat. Szóval ez a téma is megérne egy misét. Pl.: https://www.youtube.com/watch?v=Lk3m2E39AXg

        1. Köszönöm Arpiel,

          Ezt videót már régen is láttam. Nem szeretném kommentálni……..

          Egyéb.
          Talán Isten nemes válasza az alábbi videó. 9 595 640 néző, ráadásul egy nappal későbbi felvétel mint az “újkori-nő” videója. Tehát a nyúl több nézőt produkált kevesebb idő alatt, mint az a…..Tehát van remény.
          http://www.youtube.com/watch?v=A9HV5O8Un6k
          😀

          Jó éjt!
          Isten áldjon mindenkit!

        2. Tisztelt Arpiel,

          “(nem merném ide leírni a nevét magyarul)”

          A szabadság ott kezdődik, amikor bátran kimondható, hogy kétszer kettő az négy 😉

        3. Zsolt. Nem bátorság meg szabadság kérdése, hanem jó ízlésé. Én a nevét említettem, hogy az túl profán, közönséges. Neked leírom (más ne olvassa tovább, ne bizony): pina kolbász. Ezt a nevet választotta magának. Sory

        1. Tisztelt Schwaben,

          Nem újdonság, tudom, de ez legyen az ő bajuk 😉

  25. “Jézus visszatéréséhez, amikor végre igazságban és békében uralkodik majd a földön”

    Ámen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend