Lázongó világ

Erdogán négy nappal a tragédia előtt figyelmeztetett egy esetleges brüsszeli terrortámadásra

turkey_intel

Forrás: Activist Post

Bizarr időzítés vagy belső információ? Valószínűleg nem fogjuk megtudni, mindenesetre Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök, négy nappal a tragikus események előtt figyelmeztette Európát, hogy újabb terrorista támadások történhetnek városaikban, ha nem hagynak fel a kurd ?militánsok? támogatásával.

Ami pedig ennél is különösebb, hogy szó szerint Brüsszelt említette potenciális célpontként.

A Dardanellák ostromának 101. évfordulója alkalmából a törökországi Canakkale-ben 2016. március 18-án elhangzott beszéde során a következőket mondta:

??nincs különösebb oka annak, hogy az Ankarában felrobbant bomba ne robbanhatna fel Brüsszelben, vagy bármelyik másik európai városban.?

?A kígyók, amelyeket a kebleteken melengettek, bármikor megmarhatnak,? tette hozzá.

Természetesen meg kell jegyezni, hogy a támadásokat a nyugat által létrehozott és a NATO által irányított terrorszervezet, az Iszlám Állam vállalta magára, Erdogán pedig a ?kurd militánsokra? utalt figyelmeztetésében, akiket országa terroristáknak tekint.

Törökország, az Egyesült Államok és Belgium egyaránt terrorista szervezetnek tekinti a Kurd Munkáspártot (PKK), ugyanakkor saját geopolitikai érdekeik elérésére érdekében szoros együttműködésben állnak a szíriai kurdokkal (PYD, YPG ? Demokratikus Egyesülés Pártja) a Szírián belüli szárazföldi akciók során.

Ettől függetlenül Erdogan kijelentése több mint különös, főleg annak időzítése miatt. Elvégre tudjuk, hogy Törökország a szíriai válság kezdete óta a különböző terrorszervezetek, többek között az Iszlám Állam egyik fontos támogatója.

Mindeközben látjuk, hogy az Iszlám Állam a hatalmi erők mindkét oldalát erősíti, miközben az igazi egységet és a tényleges békét sürgető, egyik oldalhoz sem tartozó hangokat elfolytja. A terrorszervezet és az általa elkövetett szörnyűségek megkönnyítik a rendőrállam terjedését, idehaza táptalajt, külföldön pedig mentséget biztosítva a xenofób hangoknak és a háborúnak, minimum négy kontinensen mélyítve a káoszt, erősítve a félelmet és az ellentéteket.

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

  1. Érdemes elolvasni a nemadjukfel.blog.hu oldalt az új világrend felemelkedése címmel,ami 5 részes,hosszú írás,de érdekes.

   1. Köszönöm, nagyrésze ismert volt a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiből, bár nagyon valószínű az se került teljes terjedelmében még világosságra

 1. Na persze pont a kurdok lennének Európa ellenségei. Van aki még ez elhiszi?
  Erdogánnak mindig fontosabb volt a Kurdok leverése mint akár az Iszlám állam elleni harc.

  Amúgy várható volt egy ilyen támadás most hogy A Párizsi robbantások egyik fő szervezőjét elkapták. Ennek sem a Kurdokhoz sem a Törökökhöz nincs köze igazából.

  Nekem inkább azt volt érdekes végiggondolni, hogy mi értelme a robbantásoknak a terroristák szemszögéből.. Nekik konkrétan mi a hasznuk?
  Ebből leginkább olyan háttérhatalom húzhat hasznot aki végül egy általános kontrollt és megfigyelést akar bevezetni a lakosság biztonságára hivatkozva.. az emberek pedig önként fogják vállalni..

  1. Mert nem tudták,hogy a gondolataikra nem szabad hallgatni.Arra szabad hallgatni ott belül,amit szeretnének.Krisztusban Istennel belső nyugalmat.

  2. Mi a hasznuk?

   Nos kérem szépen hát ez általuk képviselt vallás szerint a “mennybe” vagy hova viszi őket, mert Gyaur kutyákat öltek. Ennyi.
   Már bocsánat de ez amolyan Keresztes háború 2.0 csak most nem Isten nevében (igen tudom hogy az másról szólt) hanem Allah nevében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend