Háborúk

Szíria: Egy kiterjedt háború kapujában

saudi_troops

Bár a magyar médiában nem sokat olvashattunk róla, néhány külföldi oldal megírta, hogy Törökország a Közel-Kelet legnagyobb kiterjedésű hadgyakorlatára készül a szír határ mentén, a szaúdiak pedig nyilvánosan Bashar al-Asszád elnök ?erőszakos elmozdításával? fenyegetőznek. Törökország úgy gondolja, hogy ?biztonsági zónát? kell felállítani Szírián belül ?humanitárius célzattal?. Szaúdi-Arábia, Törökország és szunnita szövetségeseik óriási mennyiségű pénzt fektettek a szíriai konfliktusba, nem beszélve az általuk biztosított fegyverekről, így most, hogy szunnita felkelőik közel állnak a teljes vereséghez, minden erejükkel azon vannak, hogy ürügyet találjanak a közvetlen beavatkozásra.

Szaúdi-Arábia jelenleg azzal érvel, hogy Asszád egy rendkívül veszélyes diktátor, akit minden körülmények között, bármilyen eszköz árán el kell mozdítani pozíciójából.

?Amennyiben a béketárgyalások nem járnak sikerrel, Bashar al-Asszád szír elnököt akár erőszakkal elmozdítjuk a helyéről, nyilatkozta Szaúdi-Arábia külügyminisztere.

?Bashar al-Asszád távozni fog, efelől ne legyenek kétségeink,? nyilatkozta Adela al-Jubeir Szaúdi-Arábia külügyminisztere a CNN-nek. ?Vagy egy politikai folyamat eredményeként fog távozni vagy erőszakkal kerül eltávolításra.?

Szaúdi-Arábia katonákat és vadászrepülőket is küldött arra a török katonai bázisra, ahonnan az esetleges szárazföldi akciót indítanák.? (forrás)

Mégis kire célzott Asszád ?eltávolítójaként??

A szaúdiak tényleg készen állnak szárazföldi csapatok bevetésére?

A fentiek alapján úgy tűnik, igen. Külügyminiszterük ezzel kapcsolatban sem kertelt:

?El kell mondanom, hogy komoly tárgyalások folynak egy szárazföldi komponens hozzáadásáról a Szíria elleni kontingenshez, ugyanis muszáj megteremteni a lehetőséget a területek megtartására, ami a levegőből nem megvalósítható.?

?Részt fogunk venni az USA vezette koalícióban, amennyiben szárazföldi csapatok bevetése mellett határoznak Szíriában. Készen állunk arra, hogy különleges egységeket küldjünk ezekhez a csapatokhoz.?

Csakhogy ennek meglépését Szíria és szövetségesei nem fogják ölbe tett kézzel nézni. Ez esetben viszont a szaúdiaknak a Hezbollah-val, Iránnal és Oroszországgal is számolnia kell. Ehhez persze komoly segítségre lenne szükségük, ami megmagyarázhatja a fent említett közös hadgyakorlat szükségességét. Végre a CNN is kénytelen volt írni a szaúdi katonai erők gigantikus parádéjáról:

?Szaúdi-Arábia hatalmas katonai gyakorlatot tart, amelyben 20 nemzet erői vesznek részt, jelentette az állami média hétfőn.

Az Északi-villám elnevezésű, az észak-szaúdi Khalid Király Katonai városban tartott hadgyakorlatban arab és muszlim országok vesznek részt a Szaúdi Hírügynökség szerint. A hírügynökség nem szolgáltatott további részleteket a hadgyakorlattal kapcsolatban, de a ?térség történelmének legnagyobb? gyakorlataként említette.

A hírek szerint a gyakorlatban Szaúdi-Arábia mellett Jordánia, Bahrain, Szenegál, Omán, Egyesült Arab Emírségek, Szudán, Kuvait, Maldív-szigetek, Marokkó, Pakisztán, Csád, Tunézia, Comore-szigetek, Dzsibuti, Malajzia, Egyiptom, Mauritánia és Mauritius vesznek részt, összesen 350 000 katonával, 20 000 tankkal, 2420 harci repülőgéppel és 460 katonai helikopterrel.

Eközben a török hatóságok kitartanak a ?biztonsági zóna? felállításának szükségessége mellett az észak-szíriai menekültek számára. Mivel folyamatosan több ezer menekült tart Törökország irányába, úgy gondolják, hogy ezzel némiképp irányítás alá vonhatják a helyzetet. A határ szíriai oldalán már több török üzemeltetésű tábor is áll, ahol hozzávetőleg 100 000 szír menekültről viselnek gondot. Persze senki sem gondolja komolyan, hogy itt pusztán a menekültek megsegítéséről lenne szó.

Az Iszlám Állam évek óta használja bázisként Törökországot, amin keresztül sok millió dollár értékben adott el olajat szerte a világon.

Az Iszlám Állam és Törökország közötti együttműködés mára annyira egyértelművé vált, hogy még a CNN is elismerte.

?Az USA ki akarja űzni az Iszlám Államot a török határ menti területekről, hogy ne tudjanak több ellátmányhoz jutni Törökországon keresztül.?

Az ISIS olajszállító parádéjának végül az orosz bombázók vetettek véget és most úgy tűnik, hogy a szunnita militánsok számára stratégiai fontosságú Aleppoba vezető utánpótlási útvonalat is elvágják.

A folyosó Azaz városán át vezet, ami láthatólag életbevágóan fontos a török miniszterelnök számára, aki kijelentette, hogy nem hagyják elesni a várost.

?Nem fogjuk hagyni, hogy Azaz elessen,? nyilatkozta Davutoglu riporterek kérdésére, saját repülőgépén Ukrajnába tartva. ?Ha még egyszer közeledni próbálnak, keményebb reakcióra számíthatnak.?

Láthatjuk, hogy miközben Törökország az Iszlám Állam ellenségének próbálja mutatni magát, egyszer sem említve a szervezet jelenlétét Azaz városában, egy 2013-as BBC cikkből kiderül, hogy az a terrorista csoport irányítása alatt áll:

?Az Iszlám Állam, vagyis az al-Kaidához kötődő legkeményebb csoport, elfoglalta Azaz városát a Szabad Szír Hadseregtől. A dzsihádisták kemény szorításának egyik jeleként egy szemtanú elmondta, hogy a városban senki sem dohányzik az utcán, mivel az iszlamisták ezt tiltják.?

Tavalyi hírekből pedig tudjuk, hogy a szervezet továbbra is jelen van a városban vagy annak környékén és soha nem vesztette el felette az irányítást. Inkább csak arról van szó, hogy a nyugat és területi szövetségesei számára előnyösebb volt azt a látszatot kelteni, hogy ?csak mérsékelt lázadókról? van szó.

Érdemes megfigyelni, hogy a nyugati média híradásaiban egyetlen egyszer sem hangzik el, hogy tulajdonképpen kik ellen harcolnak a kurdok Azazban. Azért nem mert az Iszlám Államról van szó.

Ennek fényében Törökország intervenciója tulajdonképpen az Iszlám Állam és egyéb keményvonalas terroristák védelmében történne.

Syria

Kard csattogtatás vagy kiterjedt háború?

Szíria megszállása hadüzenetet jelentene, illetve megerősítené, hogy az Iszlám Állam jelentette fenyegetés mögött mindvégig a NATO állt. Miközben bizonyos kiszivárgott hírek ezt a szavak szintjén már leleplezték, Szíria NATO általi megszállása az Iszlám Állam védelmében, tettekkel is demonstrálná ezt.

Az a tény pedig, hogy az USA láthatólag megpróbál politikailag eltávolodni mind Törökországtól mind pedig Szaúdi-Arábiától, azt jelzi, hogy már most, a kiterjedt provokáció vagy intervenció előtt egy hihető tagadhatóságon dolgoznak.

Vajon Szaúdi-Arábia és Törökország úgy gondolják, hogy majd szépen besétálnak Szíriába és elfoglalják a kiszemelt területeket, a szírek, a Hezbollah, Irán vagy Oroszország pedig ezt csendben végignézi?

Azonkívül, ha netán mégsem alakul ki harc, mármint ezekkel a szereplőkkel, az Egyesült Államok mégis hogyan szándékozik mindebből kimaradni?

Ne legyenek kétségeink. Szaúdi-Arábia és Törökország soha sem merne támadni amerikai támogatás nélkül.

Az elkövetkező hetek kulcsfontosságúak. Március elejére Szaúdi-Arábia és Törökország valószínűleg elveszíti a támadás lehetőségét. A hadgyakorlatra összegyűlt csapatok a hivatalos ütemezés szerint addigra hazatérnek, az Aleppoban lévő szunnita militánsok pedig valószínűleg teljes vereséget szenvednek.

Kérdés persze, hogy ennyi erőfeszítés, pénzkiadás és idő után Szaúdi-Arábia és Törökország feladja-e terveit. Arról álmodoznak, hogy Szíriát szunnita nemzetté alakítják, és ha ezt a tervet most feladják, az ország Irán és a Hezbollah irányítása alá kerülhet, ami sokkal rosszabb számukra, mint az Asszád elmozdítására indult lépések előtti állapot.

A következő néhány nap során kiderülhet, hogy a konfliktus kiterjedt háborúvá eszkalálódik vagy sem.

Források: New Eastern Outlook, The Economic Collapse

Előző posztKövetkező poszt

45 hozzászólás

    1. Nem vagy véletlenül rokona a Morgan Freeman-nek? 🙂 Ez semmi esetre sem pejoratív.Egyébként én kedvelem azt a színészt.

      1. Nem! 🙂
        De amúgy Morgan Freeman saját bevallása szerint ateista, konkrétan azt mondta hogy nem hisz Istenben…

        1. De nem ezért kedvelem. 🙂

          Akkor csak névrokonságról van szó… 🙂

  1. Erdogan lenne az Antikrisztus? Jó kérdés, ha ő meggyilkolja Asszadot, az oroszlánt akkor nagy valószínűsége, hogy XVi.Benedek aryánkat is felkíséri a Golgotára, akkor pedig itt van már a Nagy Figyelmeztetés.

      1. Akkor elmondom az esti mesét, hogy tudjátok róla és, hogy ti is el mesélhessétek a gyerekeiteknek, unokáitoknak. Nem kell elhinni, hiszen jeleztem, hogy csak egy mese,…egy esti mese 🙂
        Először felállítanak egy kamu, egy csali AK.-t, akiről viszont mindenki azt fogja gondolni (főleg a keresztények!), hogy “íme itt van, eljött a fellépésének ideje” és aki véghez viszi mindazt, amivel néhány száz év alatt beetették a világot (főleg a keresztényeket!). És most jön a nagy átverés. Aztán Jézus helyett jönni fog az igazi AK, aki persze nem AK-ként fog jönni, hanem egy egyház fejeként és megmentőként, és legyőzi őt,….mármint a mindenki által igazinak gondolt kamu AK-t. Remélem bírtok követni. Ezért a világ, leszámítva néhány vaskalapos keresztényt, imádni fogja őt. A többit már ti is tudjátok….

        Hát kedveseim, eddig volt, mese volt. Így volt, nem így volt, ez egy ilyen mese volt!

        1. Mit gúnyolódsz a témán?! Én valószínűnek tartom ezt a ‘”mesét” ! Aludjatok jól EGY KICSIT mert aztán nagyon ébren kell lenni 🙂

        2. Kedves Éva,
          Szó sincs gúnyolódásról,…kikérem magamnak. Ez kérem szépen, a mesemondás egyik legmagasabb szintje. Művészet a javából Ha te nem értesz a művészethez, kérlek ne szólj bele! 🙂

        3. Rendben, értettem … közben pedig értem, mit akartál ezzel üzenni … A megbántás formáit irántad, remélem, kitanultam… tényleg volt elégszer, szándékomon kívül. Bocs.meg!

      2. Békét fog hozni meg a “szép vallást” ahol “nem lesznek különbségek” hanem csupa jó meg szép meg humanitárius a szabadság, egyenlőség, testvériség égisze alatt akár.

        1. Kedves Éva!

          Igazából úgy gondolom,hogy akik antikrisztust várnak,azok a világot akarják megmenteni úgy,hogy közben nem törődnek azzal,hogy Jézus Krisztus Urunk által újjá tud születni szellemileg lsten segítségével ki tudjanak igazulni,akik az igazi Jézus Krisztust,azok már szellemileg is fel vannak készülve Isten segítége által újjsászületve.
          Vagyis akik ak-t várnak,hogy majd megoldja,azok nem foglalkoznak a szellemükkel,csak testiek,illetve esetleg a keleti szellemi dolgokkal maximum,mint a buddhizmus,aminek nincs köze Jézushoz.

    1. (33) Álljatok most fel, és fogadjátok Pecsétemet, az Élő Isten Pecsétjét.

      Imádkozzátok, hogy pecsétemet méltányoljátok, és fogadjátok azt szeretettel, örömmel és hálával.

      ?Ó, Istenem, szerető Atyám,
      Szeretettel és hálával elfogadom a Te védelmed Isteni Pecsétjét.
      Istenséged körülveszi testemet és lelkemet, az örökkévalóságig.
      Alázatos hálával meghajolok, és felajánlom Neked, szeretett Atyámnak Irántad való mély Szeretetemet és hűségemet.
      Könyörgök Hozzád, hogy ezzel a különleges pecséttel védj meg engem és szeretteimet,
      És én megígérem Neked, hogy életemet a Te Szolgálatodban élem, most és mindörökké.
      Szeretlek drága Atyám,
      Megvigasztallak Téged, ezekben az időkben, kedves Atyám.
      Felajánlom Neked, szeretett Fiad testét és vérét, lelkét és Istenségét, engesztelésül a világ bűneiért és minden gyermeked üdvösségéért. Ámen.?

      Menjetek gyermekeim, és ne féljetek. Bízzatok Bennem, szeretett Atyátokban, aki szeretettel teremtett meg mindnyájatokat.

      1. Andre, ami a mély irományt illeti – belenéztem, amit küldtél, “jó”
        csak nagyon lefoglal most a család elleni drasztikus lépés, a Bodnariu-ügy, melynek kapcsán kiderült,hogy egy nagy terv része és itt az iromány: http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201510/20_eve_kerultek_nyilvanossagra_a_torontoi_jegyzokonyvek megtalálod a menekültügyet, a leminősített nemzeteket, és a többit, ami szép sorban “megvalósítandó” és a háborúkat beleértve a gazdasági egy-kézben tartását és alkalom adtán csődjét. Fő ellenség MEGNEVEZVE: a zsidó-keresztény “hagyomány” vagyis AZ ISTEN HITEN ALAPULÓ erkölcs és élet … Nagyrészt ismerjük ezt, de így leírva … sokkolt.

        1. Éva, itt az újabb felhozatal, még nincsen megnevezve, melyik az a 80 ország, bár sejteni lehet: http://www.hidfo.ru/2016/02/nemzetkozi-terrorizmus-tobb-mint-80-orszag-tamogatja-az-iszlam-allamot/

          A torontói jegyzőkönyvek csak a jéghegy csúcsa, odadobnak egy koncot, hogy legyen mivel lefoglalni a kutatni akarókat. Van a Kalergi féle ocsmányság, de mindnek az alapja a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve, amit még sehol sem találtam meg teljes egészében. Részletek itt lelhetőek fel: http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/bolcs1.htm

        2. Az Erdogan család több százévre visszavezetően bízonyítva, hogy kazár család, csak még azt nem értettem meg, hogy hogyan kötödik a Meroving vérvonalhoz, de talán holnap megkérdezem, aki ennek jobban kutatója.

  2. Szerintem is döntő a következő három hét. Most robbantásokat hajtottak végre katonai konvojok, létesítmények ellen, kvázi casus belli – akkor is ha a kurdok voltak valójában, akkor is ha nem. Azt nem tudni biztosan, hogy Erdogan mennyire szabadult el a ” pórázról”, illetve mennyire irányított báb. Ugyanez igaz a szaúdiakra. Az biztos, hogy ha nem tesznek semmit az számukra totális vereség – és győzelem a szíriai -orosz – iráni – iraki .kínai tengelynek. És vereség a neoconoknak Washintgonban. Izrael azt hiszem talán a legnagyobb vesztes lenne.
    Azaz a támadás az utolsó ütőlap lenne a szaúdi-török duónak. A vereség következményei számukra végzetesek lehetnek: Törökországnak egy önálló kurd állammal kellene szembenéznie, míg Szaúd-Arábiának totális dezintegrációval. Bár, ha nem támadnak, hosszabb távon hasonló sors lehet az osztályrészük.

    1. Most már látható lesz, amikről régebben írtam. Kinyílik lassan a második pecsét, de soha nem szabad félni, mert a háború lefolyása Isten felügyelete alatt zajlik, ahogy az előkészületek is. Az aratás elkezdődött!
      Már 2013 nyarától húzódott a háború kezdete, mert Iránnak hadba kellett volna vonulni, mert ő az egyik kulcsfigura. Hála Isten irgalmasságának eddig is békében élhettünk és imák hatására sok lélek menekült meg.
      Dióhéjban annyit, hogy látszólag egy arab vallási háborúba csöppenünk szunniták és síiták között, mint régen a katolikusok és protestánsok, de ez ne tévesszen meg senkit, mert ez megváltozik majd és az arabok Izrael ellen fordulnak és összeroppantják, ha most erről nem beszél senki és elképzelhetetlennek tűnik is.
      Egyre több merénylet, bizonytalanság lesz, de mindig a békét fogják hangoztatni. A tőzsdék egyre labilisabbak lesznek a gazdaság és a háború kihatásai kölcsönhatásban lesznek egymással. A pénzek el fognak értéktelenedni legtovább az arany bírja. Először jelentéktelen háborúnak tűnik, de hirtelen úgy keverednek bele országok, hogy nem is értik. Németország még egy fontos szereplő, de ezt most ne részletezzük.

  3. Én egy szóban összetudom foglalni ennek az egésznek a lényegét. Bocsánat,…pontosabban kettő szó segítségével meg egy db. 1 jegyű számmal. Íme: HIDEG HÁBORÚ 2.,…….ennyi és semmi több.
    Majd valamelyik hétvégén egy rendkívüli összeröffenés történik valahol a világban, ahol a hidegvérű politikusok megint megoldják ezt az igazán meleg helyzetet.
    Vajon mi lenne velünk politikusok nélkül? Ugye, ugye….
    Most meg elolvasom a cikket.

      1. Ezt most komolyan mondod, vagy csak cikizel? Valami azért “csak” van benne, ha már a Wikipedia is számon tartja. Csak annyit üss le/be a keresődbe, hogy “cold war 2” azt láss csodát 🙂

        1. Nem szokásom, maximum önmagammal 🙂

          Az egyik legcsodálatosabb dolog, amit megtérésem után, miután elkezdtem olvasni a Bibliát, észrevettem, hogy a Biblia egy-egy versében megtaláltam néhány korábban olvasott könyvet. Egy egész könyvet egyetlen Igében. Nekem ez akkor nagyon komoly felfedezés volt. Sokszor egy-egy témánál tényleg elég lenne csak maga a cím, egy sort se kéne írnom, de azok kedvéért, akik nem biztos, hogy látják, vagy értik a fontos dolgokat, nem baj, ha bővebben leírjuk, hogy mi van. Persze nem mindig találom el egy-egy cikk tökéletes hosszát, de többnyire inkább a túlzott szűkszavúság jellemző rám.

    1. Kedves Adrián!

      A laza hozzászólások ideje lassan lejár és komolyan kell venni a véleményeket.
      Miért érzem úgy mikor téged meg Oszkárt olvasom az az érzésem, mintha egy személyiségfejlesztő tréningen lennék, ahol azt magyarázzák, hogyan erősítsem a pozitív gondolkodásom, ami nem az aminek mondják. Az egyik előző cikkhez már írtam, hogy amit te erősítesz, amire gyúrsz az csak Krisztus ezeréves országában lesz.
      Nem kell mindennapi átváltoztatás, nem követsz el bűnt és nem is vagy bűnös Jézus mindent megcsinált helyettünk, örökre meg vagyunk igazulva. Te egyből a desszerttel akarsz kezdeni. tudnám hosszasan ecsetelni a véres kereszt miért annyira véres.
      Van még az a rossz hírem a hitünk most lesz próbára téve. Mint mikor Jézust elfogták szétszaladtak a követői csak most az egyházon keresztül lesz. Nem akarják az árulók elhinni egy templomban bármit tehetnek, mint mikor alig merték Jézust elfogni.
      Azért is lesz ez veszélyes nagyon jól ki lesz találva hisz az antikrisztus is ezeket fogja hangoztatni, hogy nem vagy bűnös és nem is követsz el bűnt, megigazultál, holott ma még úgy áll a dolog Jézus azt mondja egyetlen órát nem bírunk úgy eltölteni, hogy ne követnénk el bűnt.
      Nagyon könnyű lesz csapdába esni.
      Végezetül ide másolok valamit, ami megmutatja, hogyan válasszuk a praktikák helyett Krisztust, akinek van füle hallja meg!

      Popper Péter saját vallomása régebbről.

      Egy alkalommal beszélgettem Pilinszky Jánossal, és a katolikus költő megjegyezte: – Utállak benneteket pszivel kezdődő foglalkozásúakat. – Miért utálsz János? – Mert nagyon nagy terheket raktok az emberekre. Azt hirdetitek, hogy minden emberi problémának van megoldása. Ezzel sikerül elérnetek, hogy az emberek többsége úgy érzi, csak ő olyan hülye, hogy nem tudja megoldani a szexuális problémáit, a szüleivel való viszonyát, a házasságát, az egzisztenciális ügyeit, a politikai orientációját stb.- és összeomlik. A valóságban, -mondta Pilinszky- az élet dolgainak többsége nem megoldható. Legfeljebb jól- rosszul elviselhető. Óriási a különbség közöttünk. Ti úgy gondoljátok, hogy az életben problémák vannak és megoldásokra van szükség, én meg úgy gondolom, hogy az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség.
      Szíven döfve tántorogtam ki Pilinszkytől.

      1. Kedves Palas!

        Ez jól hangzik, csak éppen nem igaz.

        Valóban minden nap követünk el bűnt, sőt a testünkben nem lakik jó (Róma 7:18), csakhogy Jézus áldozata győzött a bűn felett és nem fordítva. Az összes bűnön (1. János 2:2). Örökre (Zsidók 9:12).

        Szegény Pilinszky. Az életben valóban vannak tragédiák, ezeket azonban nem Isten küldi, viszont valamennyiből képes jót kihozni a hívő számára. Ez egy ígéret! “Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden összedolgozik a javukra” Róma 8:28
        Ráadásul Jézus igája gyönyörűséges, és az Ő terhe könnyű, ha pedig nem az, akkor az nem Tőle van.

      2. Nekem Pilinszky hite sosem jött át. Nem kellett volna “leforrázva állnia P.Péternek”!

        Máshol azt írja Popper, hogy Pilinszky azt mondta, az utolsó ítéleten mindenkinek nyakába lesz akasztva egy tábla, rajta a tetteinek sora … na neeeee ! Hol is az irgalom? Jézus halála és feltámadása megsemmisítette a bűnöket: fel lett szögezve a keresztfára! És vele együtt feltámadunk! Leforrázva, kereszténytől szerintem nem lehet eljönni.

  4. Kedves Thea!

    Tulajdonképpen az elit által az emberek tovább álmodták ezeket a gondolathalmazokat,és mivel az elit behódolt a sátánnak,az emberek elhitték nekik,hogy ők igazak,tehát így nagyon sokan behódoltak nekik,vagyis az elit által álmodott világot tovább álmodták az emberek,gördítették gondolatilag évezredeken át,és így lett egy igaz szépséges,teremtett világból egy hamis(bár Isten tisztító terve is közben megvalósul,ami Jézus elfogadása általi tisztulás,újjászületés belülről).
    Mostmár igazán olyan cikkeket is felrakhatnál,amik tisztítják az emberek gondolatait,amik valóban a Mennyei Atyától származnak,amiktől egyre szebb,szentebb,tisztább érzéseik,gondolataik lehetnek az embereknek,és már nem sötétedne tovább az ég,hanem tisztulna,vagyis ennyi viharos hír után már jólesik a tartós napsütés ,és derű,hogy lássák az idelátogatók,hogy eddig csak rosszat álmodott az ember.Az igazi élet Isten jelenlétében,Jézus Krisztussal a szívünkben kezdődik itt,és folytatódik a Mennyei Jeruzsálemben és az édenben,és szellemileg tisztuljunk Isten Szent Szelleme által,ez egy fontos dolog.Úgyis mindjárt itt a tavasz,és a megújulás időszaka.

    1. Tudod azzal, hogy valaki megpróbál mindent kizárni az életéből, ami a világgal kapcsolatos, ami egyébként csak úgy lehetséges, ha elvonulsz egy magányos helyre, hátrahagyva még a családodat is, mert hiszen ahol egynél több ember van, ott konfliktusok és problémák is vannak, ahelyett, hogy az Istentől származó “minden értelmet meghaladó” békét valósítanád meg, ami a körülményektől független, egy nagyon gyenge lábakon álló békét kapsz, ami azonnal összeomlik, ha egy külső tényező jelenik meg.
      Én szeretem megtalálni a békét és a megoldást minden hírben és helyzetben.
      Igaz, hogy ezt nem minden esetben emelem ki, de, aki egynél több cikket is elolvas itt, az biztos, hogy hallani fog róla. Szóval találd meg a jóhírt a fenti cikkben! Ahogy a legrosszabb napban is meg tudod találni, hogy miért lehetsz hálás, egy nehéz időket előrevetítő cikkben is lehetséges. Ha elakadsz segítek. 🙂

      “Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é? …De mindezekben felettébb diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakíthat el minket Isten szeretetétől, amely Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” Róma 8:35-39

      1. Meggyőztél Thea,de attól néha mégis lehet felrakni kissé derűsebb témát is.Bár ahol vihar van,ott is előbb-utóbb kisüt a nap.

        1. Kedves István a derű Thea személye és akik még hittel vannak jelen ezen az oldalon 🙂
          Most nem olyan időket élünk, hogy virágos-kedvű tudósításokat lehetne küldeni nyaralásokról, telelésekről … Hanem éppen a borús, kemény tényekkel, hírekkel kell KÉSZÜLNÜNK hogy azokat, amelyek bekövetkeznek, hittel tudjuk kibírni és még szeretettel, nyugalommal is, Istenben bízva mindig, végsőkig. Most ilyen időket élünk. Hála Istennek! Én pl ennek nagyon örülök, és szeretném megérni a végkifejletet és hűnek bizonyulni 🙂
          Közhely, hogy ez pl “kihívás” – szerintem a lehető legnagyobb, és arra kell gondolni hogy az Úr előkészített minket, mindig előre vetítette, hogy mire számíthatunk ill. számíthattak a tanítványok, “amikor ez bekövetkezik, emeljétek fel fejeteket, megváltástok közel van” – tehát már ezeknek a híreknek HALLATÁN is fel kell emelni a fejünket … alleluja ! 🙂

        2. Aranyos vagy Éva, de maradjunk annyiban, hogy Jézus személye bennem/bennünk “a dicsőség reménysége” 🙂

        3. A derűd, ami másoknak reményt adhat a súlyos témák ellenére és a HIT ami személyedből jön Jézustól 🙂 a Szentlélek által: így gondoltam. 🙂
          Köszönet.

      2. Igazad van,kedves Thea,hiszen ez a “kizárás” már a világ alapjainak megteremtése előtt megtörtént.Sőt,ez a bizonyos “kizárás” az,amit Teremtésnek nevezünk.Jézus,az Élet,anélkül,hogy bármit is kizárt volna az életéből,szó szerint semmivé tette,semmivé,sosem létezővé a világ úgy nevezett fejedelmét.(János evangéliuma 14:30)Ennek a világnak a fejedelme a Semmi.Ami csak létezés nélkül képes jelenni.Így még -bármennyire is szorgalmasan dolgozunk rajta- az ítélkezéseink sem tudják életre hívni.Mert Mr.Semmi,a világ fejedelme,egyszerűen semmi.Semmi!
        Tehát éppen pontosan olyan időket élünk,hogy virágos-kedvű tudósításokat küldjünk azoknak,akik bármikor is borúsnak és keménynek látják a világot – nem a Semmi világát,hanem az Élet világát. 🙂

        “…jön a világ fejedelme,és bennem nincsen semmije.”(János14:30)
        “…én az Atyámban vagyok,és ti énbennem,és én tibennetek.” (János 14:20)

        1. Thea,még annyi eszembe jutott ezzel kapcsolatban,hogy mindezzel nem a múltkori beszélgetésünket kívántam folytatni.De ha már így alakult,néhányat még hozzátennék korábbi gondolatainkhoz.Egy Bibliai verset idéztél,ami összeveti a múlandóságot az örökkévalósággal.Pál második leveléről van szó,a Korintuszbeliekhez.(2 Kor. 4:18)Amiért akkor is egyfajta szemléletről írtam,annak az az oka,hogy ha a múlandót az örökkévalóhoz hasonlítjuk,akkor éppen azt a “semmit” kapjuk eredményül,amiről fentebb írtam.Ennek a felismerése szemlélet kérdése.Szerintem legalábbis,ez van abban az általad idézett versben – a betűk mögött valójában ezt az értelmet találjuk.Amikor a múlandót az örökkévalókhoz hasonlítjuk,akkor nem azt mondjuk,hogy azoknak a jövőben valamikor majd letelik az idejük,hanem azt,hogy ezek sosem léteztek.Az múlandót hasonlítani az örökkévalóhoz,az pontosan ugyanaz,mint azt mondani,hogy azok sosem léteztek.Néha a “Megbocsátattak neked a bűneid” pontosan ugyanazt jelenti,mint a “Kelj fel és járj!”.Nem számít,hogy milyen betűk vannak használva éppen,ha ugyanazt a lelket/szellemet írják le.A betű nem számít.Az csak a puszta teremtett dolog,nem maga a Teremtő.

      3. Kedves Thea!

        Elvonulhatunk magányos helyre , de a saját énünk ott lesz és problémát okozhat.
        Ne hagyd magad befolyásolni, amire a Lélek indít azt cselekedd, egyébként felelős is igazán te vagy a fórumért, mások meg írnak ha úgy gondolják.

        1. Ezt nem egészen értem. Mármint a gondolat első részét. A felelősséggel tisztában vagyok.

        2. Laci, nem magányos helyről gondolkozom, hanem olyan SEGÍTSÉGRŐL amit másoknak nyújtunk 🙂
          Emlékszel, Placid atya mindig azt mondja, ő nem is volt a Gulágon mint hadifogoly, hanem oda vitte az Úr szolgálni … Azt nem tudhatjuk előre, hogy Isten minket egyenként vagy közösségben hova hív.

        3. Kedves Éva!Ez egy szemléletbeli különbség amit írsz Placid atyával kapcsolatban.Ezek szerint ő nem a gulágon volt,hanem Isten vezérelte őt oda.Mekkora különbség,igaz?Valamivel fentebb itt azt próbáltam én is fejtegetni,hogy nagyon nem mindegy,hogy milyen szemlélettel áll az ember a világhoz.Önmagához,a gulághoz,Istenhez…
          Placid atya számára ezek szerint a gulág nem is létezett!Legalábbis,számára a gulág nem gulágként jelent meg,a gulágot ezek szerint nem gulágként élte meg.A gulág Placid atya számára ezek szerint maga a semmi volt – legalábbis nem a gulág.Hanem valami egészen,egészen más.

        4. Oszkár, kiütéseket kapok. Isten a csipkebokorban úgy jelentette ki magát, hogy Ő az AKI VAN !
          Placid atya példája a helytállásé, a kibontakozott szereteté, a hűségé “valakihez” és nem a senkihez légüres térben. Sőt, fiataloknak meséli a túlélés szabályait, hogy este mindig ivott vizet, hogy hajnali kettőkor felébredjen imádkozni. Az sem volt semmi.
          Aztán, hogy hoztak szőlőszemeket, hogy préselt ki abból néhány csepp “bort” – mert fekete kenyeret azt kaptak – hogy azzal megemlékezzenek Jézus kereszthaláláról, és egyesüljenek Testével és Vérével.
          A fiatalok bámulják és NEM A SEMMIÉRT hanem a győzelemért, amit önmagán, és a borzalmas körülményeken aratott, amit a Szentlélek erejében élt meg.
          Ez nem a “semmi” hanem a MINDEN. 🙂
          ———————————————————-
          Most jut eszembe egy vallásalapító Mary Baker Eddy aki a gyógyulást magyarázta úgy, hogy NINCS és ezáltal le lehet győzni. Sok követőre tett szert, sokan meggyógyultak (lásd placebo – hit a gyógyulásban). Ő maga viszont FÉLT, és miközben nagy vagyonra tett szert, úgy ment előadni, hogy a különvonat előtt és mögötte is robogott egy vonat, nehogy karambolozzon, amiben ült.
          Nem, a “lehazudás” az nem az Úré, hanem az ördögé … bocs, ha azt hiszed, hogy nem létezik (akkor nincs miről beszélni)?

          Jézus példabeszédében említett egy hadvezért, aki átgondolta, induljon-e csatába, “mert ha nincs elég ereje, akkor időben békét kér”. Figyelmeztetett minket, hogy addig béküljünk meg – például a valós bűneink miatt Istennel – ameddig úton vagyunk és van rá idő.
          Az ellenséges had, a csata, és annak kimenetele MIND valós dolgok. A Szentlélek ereje még inkább 🙂 az örök életre.

      4. Kedves Thea!

        Valami olyan fogalmazódott meg benne,hogy tényleg nem kell elzárkóznunk,csak élő emberi lánccal lezárni a határainkat összefogott kézzel Jézus Krisztusban a bevándorlók előtt,és terjeszteni az Igét nekik,és még látják is,hogy mekkora összetartás is van bennünk,ami nem tőlünk való,hanem Istentől.Mások meg határainkon belül imádkoznak a Mi Urunk,segítőnk ,Jézus Krisztus felé,és Istennek,és határokon belül is élő,emberi láncban lehetne dicsőíteni a Mennyei Atyánkat,és összekötni a hitünket a cselekedeteinkkel,és a kellemest a hasznossal.
        Közben lehetne pikniket tartani,jön a tavasz,a nyár,mert az igaz Istentől származó szeretetet nem lehet pénzért megvenni.
        A lényeg,hogy Istennek is tetszen és ami neki tetszik,az nekünk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend