Hit és vallás

Iszlám Állam helyett Jézus

Ehhez a rövid videóhoz nem is fűznék különösebb kommentárt. Remélem hozzám hasonlóan nektek is jól esik ilyesmit látni időnként.

Ez a fiatal lány csatlakozni akart az Iszlám Államhoz, hogy megöljön mindenkit, aki nem muszlim, e helyett azonban Jézust találta meg. Így lesz a gyűlöletből szeretet, a halálból pedig élet.

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. Érdekes, hogy magam is hasonlóan jártam, csak a Hit Gyülekezetével kapcsolatos anomáliákra akartam felhívni a kedvesem figyelmét. Aztán a kedves fényt kapott én meg jól bennragadtam Isten Igéjében, távol attól a hamis egyháztól.
  Hihetetlenül messze voltam azelőtt az Igazságtól, csak ajánlani tudom mindenkinek a tanulmányozást, főleg az evangéliumokat!

  1. Kedves R ! Te mitől gondolod, hogy tudni véled azt, hogy Idegen, nem testvér ? Netán mindent tudó vagy ? Vagy ha már valaki szkeptikus az ún. szellemi megnyilvánulásokkal és sok gyanúsnak vehető csodás gyógyulással kapcsolatban, akkor az már nem is testvér ? Kipottyant a kegyelemből ?

 2. Vegyük szemügyre az állítólagos gyógyulásokat is, amit az ilyen önjelölt tanítványok végeznek! Rengeteg videót megnéztem már és mi mindegyikben a közös? Isten csak azokat képes meggyógyítani, akinek fáj a keze vagy a lába? A videók 95% tartalma arról szól, hogy egyik lábad rövidebb, mint a másik? Minden második embernek csontritkulása van? Komoly gyógyulásokról szó sincs! Mi van a bélfekélyesekkel vagy a gyomorfekéllyel, rákkal, idegrendszeri betegekkel?
  Isten csak azokat szereti, akik nem betegek? Vagy csak a “lábfájósokat” képes meggyógyítani?
  Majd ha emberek az utcán tömegesen gyógyulnak meg igazi BETEGSÉGEKBŐL, akkor elhiszem, de így és ez Isten munkája és akarata?
  Tapasztaltam ennek ellenkezőjét is, ami ritka, mint a fehér holló..
  Ismerem ezeket a dolgokat és nem a levegőbe beszélek, nyugodtan nézzen mindenki utána. Éveket foglalkoztam ezzel.

  1. Szerintem korlátolt vagy. Sőt a Szent Szellemet korlátozod. Valóban le lehet redukálni a kérdést a duális szellemi hatalom megnyilvánulására. Vagy sátán démona (neki nincs olyan tevékeny és kiáradó szelleme, mint sok keresztény gondolja tévesen) Kundalini néven vagy más néven okozza a jelenséget, vagy Isten Szelleme. A jelenség külső furcsaságain (érzelmi és fizikai kitörések) kívül nemigen lehet más rossznak mondható dolgot tapasztalni és tekintettel a hosszú távú hatásokkal, melyek a megváltozott és Istenfélő élet általi jó gyümölcsök, nehéz azt józanul feltételezni, hogy mindezek démonok hatásai. A többi ellentmondásról nem beszélve, hogy eleve végig Jézusról és az evangéliumokról beszélnek, őt képviselik stb. Ez vonatkozik a torontói áldásra is és annak hazai hullámaira. Annyiban lehet igazad, hogy van valami zavarkeltő és figyelemelterelő ezekben a “rángatózásban, őrjöngésben, fékezhetetlen nevetésben, kutyaugatásban” (az ún. “halandzsa nyelveken való kiabálás” valószínűleg a nyelveken szólás túlkapása), ami lehet talán démoni befolyás is, de ez sem biztos, mert a pszichológia is megtudja magyarázni ezeket a viselkedéseket a csoportnyomás és egyéni lelki alkat okozta megfelelési kényszer által. Ami plusz teher és nem Istentől van, az az emberi lélek hamisságából és sérüléséből származó álságosság, színjáték, általában nagy gyülekezetekben látható. Tehát vannak anomáliák és én sem értem a gyógyítások meglehetősen emberinek látszó mivoltát, meg egyáltalán a furcsán ritka igazi csodás gyógyulások dolgait sem, de nem öntöm ki a fürdővízzel együtt a gyereket is, nem ítélem ördöginek a karizmatikus megnyilvánulásokat. Szerintem te se tedd !

  2. Idegen,akkut tüdő tágulatból (asztma a hörgők faluknak megkemènyedèse miatt elveszítik az elegendő oxigènfelvètelhez szüksèges nagy felületüket) gyógyulás elèglenne neked a meggyőződèshez? Szerintem nem.Pedig 3 èvi kínlódás (többszöri korházi kezelès) után 3 perc alatt gyógyultam meg egy ima ès Isten igèjènek a megvallása álltal.Szabadulás volt a javából.Elötte állandóan jártam közbenjárókhoz,vènekhez,a gyülekezet vezetőihez kèzrátèteles imáèrt,de nem így kaptam meg a szabadulásomat.Ha valaki feltámad a halálból tèged az sem győz meg.Rossz szellem súgdos a szellemi füledbe.Egyedül isten tudja magát neked kijelenteni,hogy ne maradjon kètely benned.Ha istent keresed őt kèrd mutassa meg magát neked szemèlyesen.Meg lessz.

  3. A kundalinit azok kapják(azokat tölti be)akik a kundalinit keresik.Jóga + mindenfèle meditáció.A Szent szellemet azok akik istentől születtek újjá.Jèzus azt mondja ha halat kèrsz vajon kígyót ad e neked?Mátè 7:10 ez nekemelèg bizonyítèk a szentszellem ajándèkáról.Akármifèle megnyilvánulást okoz is.Pünkösdkor óriási hangzavart okozott a Szent szellem.Ha csendes áhitat lett volna valószínűleg nem tèr meg 3000 ember.

   1. Pünkösdkor nem a Szent Szellem okozta a hangzavart, hanem a többféle nép aki odacsődült és nem értették miért hallja mindegyik a saját nyelvén beszélni a tanítványokat. “Eszök vesze” -írja egy régebbi fordítás.

    1. KI okozta,hogy mindegyik a saját nyelvén hallotta a tanítványokat ? Talán a tanítványok egyszerre többen beszéltek ? 😀 Nem, ez lehetetlen, mert nem volt köztük versengés, EGYETLEN örömhírt hirdettek, Jézusról !

     Akik nem hittek, úgy gondolták, részegek: “teleitták magukat édes borral”. Tényleg ? A részegségből EZ következik mint “mellékhatás” ? ugye nem …

 3. “Milyen gyakran vezetek embereket Krisztushoz”? Mondjuk azt, hogy nagyon, de nagyon ritkán, eddig életem során hármat sikerült, de szó sem volt a buta megtérő imás magyarázásról, én nem nyilvánítok megtértnek senkit, azt csak Isten tudja kinek a szívében mi lakozik. Közlöm az evangéliumot és simplán ennyi.
  A kritériumokról meg annyit, hogy évek óta nem látogatok egyetlen gyülekezetet sem! A hitemet nem közösségben élem meg, szervezeteket nem követek, tag sem vagyok sehol.
  Ebben a történetben nem a lány érdekes, hanem aki az ő megtérését reklámozza. Amit Torben művel nem lehet a Szentszellem munkája. Ilyesmit olyan gyülikben vagy közösségekben láttam utoljára, ahol a kundalini szelleme uralkodott. Isten nem a zűrzavar és a káosz Istene. Ezek a manifesztációk nem Isten Szelleme által történnek, erről 100% megvagyok győződve, de ezt nem csak én mondom, hanem tőlem hozzáértőbbek is.
  Találhatsz bőven forrást, ami elég bizonyíték arra, amit beszélek, de nem muszáj vagy
  nekem hinni, kérdezz meg olyanokat, akiknek már sajnos volt részük ehhez hasonló hipnotikus transzokhoz! Hetekig, hónapokig rémálmaik voltak nem tudtak aludni. Idegrendszerükben, egész testükben, lelkükben kárt szenvedtek és már sohasem lesznek “normálisak” ezzel van bajom!
  A hamis állpásztorokkal van bajom

  1. Szia Idegen!
   Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid voltak, de engedj meg két észrevételt. Ugyan ezen logika vagy hozzáállás alapján mit reagálnál, ha egy nem hívő azt mondja: ‘a keresztények önhittek, ítélkezők és képmutatók, szóval a kereszténység hamis, kössz, nem kérek belőle’. Óva intenélek az általánosítástól és nemcsak ebben.
   A másik dolog pedig, hogy szerintem sokkal bölcsebb, ha az ember több időt szentel a saját feladatára mások kritizálásánál, és mondjuk szót fogad Jézusnak, aki azzal hagyott itt bennünket, hogy menjünk el a széles világra és hirdessük az evangéliumot minden teremtésnek (Márk 16:15), illetve ha már kritizálni akarunk, akkor azt tegyük azzal, hogy jó példával járunk elől, és megmutatjuk, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Lehet, hogy azért teszik ezt kevesen, mert félnek attól, hogy akkor őket fogják kritizálni és kritizálóból kritizáltak lesznek? 😉

   1. Szia Thea!

    Biztosan imádkoztál már emberekét az utcán megérintve őket. Rángatóztak, üvöltöztek, sikítoztak? Ha a Szentlélek megnyilvánulásánál ez a standard állapot, mint állítják, akkor nálad miért nem voltak ilyen történések?
    Bemerítkezésnél is ugyan ez a történet, démonok előtte, közben és utána?
    Torben már nem egyszer magyarázkodott ez miatt ,és másoknak is feltűnt, hogy valami nem stimmel.
    Erre akartam rávilágítani. Nem Torben-t akarom bántani, mint embert.
    Kritizálni viszont engem is lehet, mivel nem vagyok tökéletes, nekem is vannak hibáim.
    Arról pedig, hogy a nem hívők csoportjai hogyan vélekednek a kereszténységről nem csak mi hívők tehetünk, ateista, gnosztikus akárki ugyan úgy sáros. Mind a két táborban egyenlő arányban vannak problémák.
    Ezeket a jelenséget akkor sem tudom Isten Szentlelkének a munkájával összeegyeztetni.

 4. Torben Søndergaard a Szentlélekkel együtt munkálkodik vagy a kundalini-vel? A Szentszellem munkája nem rángatózásban, őrjöngésben, fékezhetetlen nevetésben, kutyaugatásban, halandzsa nyelveken való kiabálásban nyilvánul meg.
  Hipnotizőr módon ismételget szavakat. Bemerítkezés után mindenkiben démonok marhaság….
  Sokáig követtem Todd White munkásságát, de miután összeállt a Benny Hinnel, aki előtt 6-napja az áldását fogadta nagyon elgondolkoztam.
  Szóval a történetnek örülök, de a többinek nem.

   1. Nincs ebben semmi jó, Istenhez ennek semmi köze. Olyan, mint a “Torontói áldás” a sátán munkája.

    1. Nem találod jónak, amikor emberek megtalálják Jézust? Vagy az csak akkor jó, ha egy nemlétező tökéletes gyülekezetben történik? Vagy csak akkor, ha azon kívül? Mi a kritérium nálad? Nincs egyetlen gyülekezet és egyetlen ember se, akinek tökéletes lenne a teológiája. Ez a lány pedig minden jel szerint az Urat követi, nem pedig egy szervezetet. Te milyen gyakran vezetsz másokat Jézushoz?

  1. A kundalinit úgy képzeld el, mint a Star Warsban az erő. Jó és rossz energiák szabadulhatnak fel, a körülményektől függően. Végső soron lehet vele gyógyítani vagyis tulajdonképpen azzal lehet gyógyítani, de ahhoz nagyon tisztának kell lenni. A sötét oldalra gondolom könnyebb rálépni. Alapvetően a metafizika nem egyszerű terep, de az anyagi világ sem az. Könnyedén kell szörfözni az élet hullámain, nem érdemes túl radikális változásokat létrehozni, ezzel azt akarom mondani, hogy nem feltétlen baj, ha valaki nem foglalkozik a kundalinivel.

   1. Ez szerintem is így van, Neverend.Körülbelül… Azért csak körülbelül, mert lehat azért ez máshogyan is.A Kundalini / Shakti felébresztésének megvannak a maga technikái.És azt hiszem ezzel itt most kissé pongyolán fogalmaztam.De ezekkel a technikákkal helyesen élni olyasmi nehézségi fokozat, mint megfelelni a 10 parancsolatnak.Most induljunk ki az utóbbiból.Nem mondom, hogy lehetetlen ügy a 10 parancsolat.Azonban erre olyan megoldás kínálkozik csak, amit ember józan ésszel el sem gondolhat.Lehet erkölcsös és szép életet élni a parancsolatokon keresztül, lehet gyógyítani tisztességesen a Kundalini erővel.De ezek véges eredménnyel kecsegtethetnek csak.Mert önmagában az emberi erkölcs és tisztesség véges, mert sokunk élete első kanyarulatánál sem lát messzebb.Valami egyszerűbb megoldásra van szükségünk.Ami nem tüneteket gyógyít, hanem minden probléma forrását kezeli egyszer és mindenkorra.

    1. Nos az utóbbi két úriemberre tökéletesen hat az új világrend eszénye. Hajrá csak igy tovább. Isten mindenek felett áll ha tetszik ha nem. Könnyebb lesz elfogadni hogy valaki nálatok is okosabb.

   2. Thea!
    Hol van Jézus?
    Hova kell vezetni, akit Jézushoz akarunk vezetni?
    “Te milyen gyakran vezetsz másokat Jézushoz?” kérded.
    És Te?
    És hogy kell azt a hozzávezetést csinálni?

    1. Attila!
     1. A gyermekei szívében (Pl. Róma 8:11) és a leendői gyermekei szíve ajtajánál (Jel. 3:20)
     2. Jézushoz.
     3. Szinte minden nap. Ez nem jelenti azt, hogy minden nap történik lépés Jézus felé, hiszen nem mindenki akar közeledni Hozzá.
     4. Minden, amit mondunk vagy teszünk mutathat Jézusra, egyébként pedig olvasd a Bibliát, ott elég sok példát találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend