Tudomány és technika

Újabb elektromos tetoválás bankoláshoz és orvosi megfigyeléshez

tats

Forrás: Activist Post

A Chaotic Moon nevű cég a tetoválások növekvő népszerűségét kihasználva próbálja terjeszteni találmányát. Ez körülbelül a lakosság 20 százalékát fedi, a többiek számára pedig marad a jó öreg propaganda: egészség és biztonság.

Az elektromos tinta, különböző érzékelők és mikrochipek felhasználásával készült, hártyavékony ragtapaszra hasonlító tetoválásokat így népszerűsíti egyik fejlesztője:

?A pénztárcánkat folyton magunknál hordjuk és ezek nagyon sebezhetőek. [Sebezhetőbbek, mint amikor több millió ember fiókját hekkelik meg egyszerre?] A Tech Tat tetoválással minden információt a bőrünkön hordhatunk, és amikor szükségünk van a bankkártya vagy személyi adatainkra, egyszerűen lehívjuk a rendszerből,?

mondja Eric Schneider.

Az orvosi célú felhasználásról pedig ezt gondolja:

?Ahelyett, hogy az ember évente elmenne kivizsgálásra, csak magára rakja ezt a tetoválást egy évben egyszer, és ez magától ellenőriz mindent, amit egy kivizsgáláson megnéznének és az információt továbbítja a háziorvosnak, aki szükség esetén felveszi velünk a kapcsolatot.

A Tech Tat tetoválások így mindent magukban foglalnak. Észreveszi a láz korai jeleit, ellenőrzi a legfontosabb életjeleket, a pulzust, egyszóval mindent és szól, ha azt érzékeli, hogy betegek leszünk vagy a gyerekünk meg fog betegedni.?

Egy egész hadseregnyi új biometrikus biztonsági intézkedés és kütyü ígéri, hogy megvédi biztonságunkat és pénztárcánkat, csakhogy ezek mindennek elmondhatók, csak éppen biztonságosnak nem.

Aki pedig azt gondolja, hogy a prediktív orvoslás vagy bűnmegelőzés csak a technika megszállottjait érinti és soha nem lesz egyéb érdekességnél, jobb, ha tudja, hogy a Barack Obama nevével fémjelzett egészségbiztosítási program leírása szerint ez akár kötelezővé is válhat a jövőben azok számára, akik az állami egészségbiztosítást választják.

A hatóság a költségmegtakarítással érvel, illetve azzal, hogy így nyomonkövetheti a biztosítottakat, a legapróbb részletekig felügyelve az egészségükkel (és életükkel) kapcsolatos kérdéseket.

Technológiaközpontú világunkban sokan a kényelem érdekében szemet hunynak a kockázatok felett, pedig szinte naponta hallunk új történeteket a személyazonosság lopásokról és a különböző szoftverek és hardverek feltöréséről, illetve arról, hogy miként fér hozzá az állam hozzáférhetetlennek ígért adatainkhoz.

Sokakkal azt is sikerült elhitetni, hogy a nyomonkövetés egyenlő a biztonsággal, így chipet ültetünk házi kedvenceinkbe, nyomkövetőt teszünk a gyerekeinkre és saját teljesítményünket is fitness kütyükkel figyeljük.

Csakhogy ezzel egy mindennél csúszósabb lejtőre lépünk, ami olyan szakadékok felé vezet, ahonnan már nem lehet visszamászni. Itt már nem arról van szó, hogy miként használjuk ki a technológia újításait saját és családunk életében, hanem arról, hogy az állam veszi át a szülő szerepét egy olyan rendszerben, amiben mi, a nép vagyunk a gyerek.

A Chaotic Moon promóciós videója (magyar felirattal):

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Kat Kerr szerin – aki rendszeres látogató a mennynek – a Fenevad bélyege egy elektromos tetoválás lesz. Én nem hiszem, hogy ez előfutár lenne, de sokkal inkább eltudom képzelni, hogy ezt továbbfejlesztik és így lesz kapható az akkori világ összes lakói számára. De ne felejtsük el, hogy mi már nem leszünk itt! Legalább is nagyon sok olyan személy, aki bepillantást nyert az örökkévalóságban erről számol be! Ilyen személy pl. Janet Balderas Canela, Puerto Ricoból akit az úr gyerekkorában ragadta el és megmutatta neki az elragadtatást és az Antikrisztusi birodalmat!

  2. Star Trek -ből a doki szkennerét feltalálhatnák már, lehetőleg néhány éven belül, míg nem lesz aktuális nálam a prosztata szűrés. Ezen kívül valamit kezdhetnének ezzel a nagy közös egészségbiztosítással. Drogosok, alkoholisták kórházi kezeléseit közösen fizetjük. Mire alapoznak ezek a nagy keresztény jóindulatunkra vagy szocializmusra? Egy ilyen kis tetoválással legalább lehetne tudni a páciensről, hogy megérdemli-e az ingyenes ellátást. Persze lehet azzal érvelni, hogy ő több jövedéki adót fizet, de jobb lenne egy igazságosabb, átláthatóbb egészségügy.

    1. Kedves Neverend!

      Minden találmányt lehet jó és rossz célra felhasználni,ebből a dualisztikus látásmódból kellene kiszabadulnunk,ehhez Jézus Krisztus megmutatta az utat,plédát,és most is irányt mutat nekünk az ő cselekedete,mivel egymásra vagyunk hatással,lentebb pedig írtam még hozzá kiegészítőként ehhez az üzenetemhez is akár.

      1. Kedves István!
        A dualisztikus látásmód a köznépnek való, a fejlettebb ember mérlegel, árnyalatokban gondolkozik, melyik a kisebb, melyik a nagyobb rossz, képes nagyobb időintervallumban is értékelni egy folyamatot. Létezik a pillangó effektus, tehát előfordulhat, hogy egy jelen helyzetben helyesnek érzett cselekedet a jövőben katasztrófához vezethet. Még akár az is, hogy átengedted a helyet a villamoson egy idős embernek. Nagyon sok esetben az egyén egy rendszer része, ezért sok esetben lehetősége sincs átlátni, hogy mi a valódi cél. Jézus olyasmit mondott, hogy a szándék a fontos és persze ami a legfontosabb, hogy higgyél benne. (mármint abban amit helyesnek érzel). Van erre egy jó példa Máté akárhány, nincs kedvem megkeresni. A lényege amit ezzel mondani akarok, hogy hinni kell, bízni kell mások jóindulatában, mert a mi gondolataink, hozzáállásunk dönti el, hogy végül is jó vagy rossz cél valósul meg, akár ezzel a találmánnyal kapcsolatban is. Ezért nem szeretem ezeket az előre megbélyegző pesszimista írásokat, aki nem hisz a jóban, nem bízik az emberekben az Jézus tanítása ellenkezőjét képviseli.

    2. A rabszolgasort, nem látod ebben? Rendkívül jóhiszemű vagy. A több jövedéki adó … hm innen nézni az embereket … de akár onnan nézni, tényleg 🙂
      A normális családoknak meg fizessenek, mert több ép gyereket küldenek a társadalomba ? Akik majd odaadóan dolgoznak nemcsak a pénzért ? Elég nehéz így összerakni igazságos képet, ilyen alapokon!

  3. Kedves Thea!

    Azért elég sokan tudják már ezt,hogy ez mihez vezet,és milyen veszélyes,de biztosan akadnak emberek,akik beleugranak a csaliba.
    Ugyanakkor,amennyiben el tudnák az emberek engedni az önző énjüket,vagyis elvárások nélkül is tudnának egymásnak szellemileg ,lelkileg és/vagy fizikailag segíteni ,akár párkapcsolatban,családok között,stb,az már egy helyes irány.Lényeg,hogy Istennek tetsző viselkedés legyen,és így őt is szolgáljuk,persze ez csak Krisztusi szellemben lehetséges,szinte minden írásomkor leírom ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend