Háborúk

Oroszország szerint beláthatatlan következményei lennének, ha az USA szárazföldi csapatokat küldene Szíriába

Thea: Az alábbi hír olvasása közben érdemes észben tartani a hamis kelet/nyugat paradigmával kapcsolatos ismereteinket (link).

russia-us-nuclear_missile_war

Forrás: zerohedge.com

Ash Carter, amerikai védelmi miniszter, a szenátus fegyveres erők bizottsága előtt kijelentette, hogy az USA már nem hezitálna ?közvetlen szárazföldi akciók? elindításán Irakban és Szíriában.

A retorikában bekövetkezett változás (és látszólagos stratégiaváltás) csupán néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok felkészítette a közvéleményt egy ilyen eshetőségre, amikor nyilvánosságra hozta azt a sisak kamerával készített felvételt, amelyen Washington szerint a Delta Force akciója látható az Iszlám Állam egyik börtöne ellen. A támadásban állítólag 70 foglyot szabadítottak ki. Az akcióban egy amerikai katona is életét vesztette, ami az első ilyen haláleset Irakban 2011 óta.

A videó időzítése eleve gyanús, mivel csupán néhány nappal azután tették közzé, hogy Joe Dunford tábornok, amerikai vezérkari főnök, látogatást tett Haider al-Abadi, iraki miniszterelnöknél, hogy lebeszélje az orosz segítségről az ISIS célpontok elleni légitámadásokhoz. Úgy tűnik tehát, hogy Washington egyszerre próbálja 1) bebizonyítani a közel-keleti kormányoknak, hogy az USA még mindig képes hatékonyan harcolni a terrorizmus ellen, miközben persze továbbra is kérdésesek igazi szándékai és miközben Oroszország komoly előnyökre tesz szert Szíriában és 2) felkészíteni a közvéleményt arra az eshetőségre, hogy az Egyesült Államok szárazföldi csapatokat küldjön Irakba és Szíriába.

A Washington Post (tehát a hivatalos narratíva) így ír:

A Fehérház komolyan fontolgatja, hogy egy új segélyprogram keretében kisebb repülőszázadot mozgósít Apache harci helikopterekkel Irakba, az Iszlám Állam ellen, nyilatkozták amerikai illetékesek.

A lépéshez további több száz amerikai katonára lehet szükség Irakban. Egyéb javaslatok mellett, a nyilatkozó illetékesek elmondták, hogy a katonaságban első ízben támogatják nyilvánosan annak lehetőségét, hogy kisebb szárazföldi csapatokat küldjenek Szíriába, a mérsékelt kurd erők közé.

Egyre nagyobb nyomás helyeződik a rezsimre az irányváltás tekintetében. A rezsim oldalán történt orosz beavatkozás, illetve annak veszélye, hogy Moszkva Irakban is megteszi ugyanezt, arra késztette az Egyesült Államokat, hogy nagyobb szerepet vállaljon a helyzetben, mondják a védelmi minisztérium illetékesei.

A Pentagon munkatársai azt tanácsolták a Fehérháznak, hogy az Egyesült Államok 8 Apache harci helikoptert küldjön Irakba a megfelelő legénységgel. A jó célzó képességükről ismert helikopterek két tucat földi felderítővel dolgoznának együtt, akik beépülnének a szárazföldi erők közé és segítenének az Iszlám Állam elleni légitámadások indításában.

Egy másik, kevésbé valószínű forgatókönyv szerint egy kisebb harci tanácsadó egységet küldenének a fronton harcoló iraki erőkhöz és esetleg a szíriai mérsékelt lázadók közé. A Pentagon arra is hajlik, hogy növelje Irakban jelenlévő titkosszolgálati kapacitását, szintén szárazföldi erők formájában, akik az Egyesült Államok és Irak közötti koordinációban segítenének.

A védelmi erők vezetője a múlthéten azt mondta, hogy a 70 fogoly kiszabadításával végződő közös amerikai-kurd akcióhoz hasonló további támadások várhatóak. Továbbá az Egyesült Államok 50 tonna utánpótlást dobott le a Szír-Arab Koalíciónak (SAC), a mérsékelt lázadók egyik ernyőszervezetének, Szírián belül, a helyi erők megerősítését célzó kezdeményezés részeként.

A Pentagon és a Fehérház jelezte, hogy az Apache helikopterek bevetése tűnik a legvalószínűbb opciónak.

Amerikai illetékesek szerint a kormányban egyre többen támogatják a beavatkozás mértékének növelését a kurd és más iraki erők megerősítésével.

?Hiszem, hogy az elkövetkezendő napokban lehetőségünk lesz megerősíteni iraki sikerünket,? mondta Joe Dunford tábornok a keddi meghallgatáson.

Rendben. Nézzük meg, hogy ki tudjuk-e bogozni a fentieket.

Washington Apache harci helikoptereket akar küldeni az iraki csapatok megerősítésére, vagy legalábbis úgy hangzik. Ezenkívül a Pentagon szárazföldi csapatokat küldene a ?mérsékelt? lázadók és a Kurd Népvédelmi Egységek közé Szíriában.

Ahogy az nyilván többek számára világos (és ez ma már nem számít titoknak), az iraki hadsereget igazából Irán irányítja a síita milícia zsoldos csapatain keresztül. Ez nem túlzás. Ahogy a Reuters írta a hónap elején, ?az ötödik iraki hadosztály mostantól a milícia vezetőségének és nem a hadseregnek a parancsnoksága alatt áll, számos amerikai és koalíciós katonatiszt szerint.? Tehát, amikor az Apache helikopterek éppen nem a kurdoknak nyújtanak majd légvédelmi támogatást, nagy valószínűséggel Irán támogatta harcosokat fognak segíteni.

Hát legyen.

A baj csak éppen az, hogy mindez értelmetlenné teszi bármilyen amerikai csapat bevetését a szíriai ?mérsékelt lázadók? oldalán, hiszen ők is az Irán támogatta síita milíciák ellen harcolnak. Tehát az USA Irakban támogatná a milicistákat az Apache helikopterekkel, míg a határ másik oldalán, Szíriában, lőne rájuk, a ?mérsékelt lázadókat? támogatandó.

Teljesen abszurd.

Ott van azután még a kurd/török probléma is. Az USA 1) a Pesmerga (az iraki Kurdisztán hadserege) oldalán harcol Irakban és a továbbiakban is támogatni kívánja erőit az Apache helikopterekkel, 2) fegyvereket és lőszerutánpótlást dob le a Kurd Népvédelmi Egységeknek Szíriában (a Wall Street Journal által fentebb említett, alig létező Arab-Szír Koalícióval kapcsolatos nevetséges trükk részeként) és most meg 3) lehet, hogy szárazföldi csapatokat is küld majd, hogy a Kurd Népvédelmi Egységek oldalán harcoljanak.

Törökország azonban éppen most fejezte be a Kurd Népvédelmi Egységek bombázását. Emellett az Egyesült Államok rendszeresen indít bevetéseket a törökországi Incirklikből, ami igen érdekes helyzetet eredményezhet, ha az USA csapatokat küld a szíriai kurdok közé, mivel az amerikai gépek ugyanarról a támaszpontról indulnának, mint a török gépek, azzal a különbséggel, hogy míg egyikük támogatást nyújtana a kurdoknak, a másik bombázná őket.

Ez így biztos zökkenőmentesen zajlik majd.

Végül pedig fennáll a lehetőség, hogy az USA Szíriába küld szárazföldi erőket a ?mérsékelt? lázadók támogatására, akiket Oroszország és Irán lő majd (Dunford szerint valószínűleg legalább 1000 katonájuk van Irakban és 2000 Szíriában), amire az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke, Konsztantin Kosacsev szavaival és néhány fotóval reagálnánk:

?Az amerikai szárazföldi erők iraki és szíriai bevetésére reagálva Kosacsev ismét rámutatott, hogy Szíria esetében az USA vezette kampány az Iszlám Állam ellen már eleve sérti a nemzetközi törvényeket. A szárazföldi csapatok bevetése csak tovább tetézné a jogsértést.

?Bármilyen akció, legyen az szárazföldi vagy légi, amit az Egyesült Államok Szírián belül indítana, illegálisnak számítana,? nyilatkozta Kosacsev az RT-nek, kifejtve, hogy Damaszkusz nem kérte, hogy Washington vegyen részt bármilyen katonai akcióban egy szuverén országban.

?Csapdába esnének, folyamatos konfliktusba keverednének, kiszámíthatatlan következményekkel,? mondta Kosacsev, hozzátéve, hogy ?nagy hiba? lenne az USA részéről, ha szárazföldi csapatokat küldene Szíriába.

Kosacsev azt is kihangsúlyozta, hogy Oroszország nem küld szárazföldi csapatokat Szíriába.

?[Szíriában] nincs lehetőség szárazföldi hadműveletekre, mert ez elkerülhetetlenné tenné Oroszország bevonását a háborúba,? nyilatkozta az RT-nek.


?Nem lesznek szárazföldi csapatok? Orosz katonai konvoj Msta-B tarackkal Latakiában a front felé tartva.?

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. Kedves Pál!
    Köszönöm a választ.
    Eszembe jutott a Fr.Forradalom: “Akasszátok fel a királyokat” , Kommunista dalok: “Felforgatjuk az egész világot” , meg is tették. Emlékszem még gyermek-koromban a szoc.reál fotók: szőke gyermekek fekete, barna, kínai és más népek együtt nagy békesség sugárzik róluk, mintha egy szebb jövőbe menetelnénk. A háttérben félelem, fekete autó, hallgatás, csend. Agitátorok előtt becsukott ajtók a Tsz-esítés idején. Évekre eltünt emberek, fehéren soványan bicegve jöttek haza. Éreztem a hatalom félelmetességét, ennek ellenére láttam,h. emberek fekete ruhákban /az volt az ünnepi vidéken/ szépen vonúltak a templomba, és hittek. Gyermekeik már nem. Az iskolai irodalomba bevitt Isten ellenes tanítások, a darvinista eszmeiség megtette a hatását. Ezek mind előre gyártott elemei ennek a kornak és a jövőnek. Ez már több száz év. És visszafordul az emberiség a bábeli toronyig. “És az emberiség mégsem vesz észre semmit”. Üdvözöllek: s

  2. Obama azt mondta valamelyik nap,hogy leállnak a Szíriai-támadások gondolatával. Ez egy ellentétes hír. Azt hiszem meg vannak tébolyodva, mert már sokan ott sem hisznek nekik. Sőtt szakadásokról olvastam a Pentagonban és a Ciaé-ből letartóztatásokat. Nem mindenki áll már teljesen a globalisták mellett. Egyre nagyobb a káosz és ezt akarják. Mindenki mindenki ellen, ahogyan írva van. Akkora kavarodás lesz ebből, most sem átlátható már. Japán, Kína, Dél-Korea megbeszéléseket tart, és már megy is Kery, /Kerry/? hogy megtudjon valamit és megakadályozzák a 3 ország közeledését. Donyecket újból lövik. Isiseket vittek Jemenbe. Bármelyik ország lehet a következő áldozat stb. Csak térne észhez a hívők népe. s

    1. Én csak annyit jegyzek meg, hogy Megiddo hegye Szíriában van, az utóbbi hetek eseményei bizonyítják itt az ARMAGEDDONi csata, Al-Safirah-ban és Damaszkusz alatt is a Jelenések könyve odavonatkozó taktusai játszódnak, csak kevesen fogjuk fel, mert ahhoz is kevesen vagyunk, pedig bárki kérheti a tisztánlátás kegyelmét. Bárki összetudná tenni a kezét alázatos engedelmes szívvel, San Sebastian de Garabandalban, vagy ahogy néhányan ismerjük Rosarió hegyénél is történnek olyan események, amelyet világgá kellene kürtölni, de nem lehetséges, mert már akkora a sötétség

      1. Kedves Andre!
        Én ezeket a háborúkat még nem tartom az Armageddon-i csata kezdetének sem. Inkább-forrong a világ nagy tengere és ez egyre jobban és mértékében is sokkal nagyobb lesz, kiterjedtebb. A Jelenések könyve 16. fejezete az utolsó 7 csapásról ír. 16:16.v. ír Armageddon-ról. Ma Tell el-Muteszellim, vagy Jezréel völgye is Názárettől 15 km-re. Korai és közép bronzkori erődített település Egyiptom és Szíria felé hadi út és kereskedelmi út volt.
        Ézs: 63:1…jön Edomból, Boczra felől az Ezdredon síkság,….. most valóban arra felé vannak harcok az isis ellen Derraa v.Deiraa, Tell-Harah, de egészen fent Damaszkusz, Latakia, Hama, Aleppó. Thutmoszisz i.e. 1456 körül jött fel a Tenger-parton Megiddóhoz, de addigra ott volt Kádes fejedelme és megverte őket a fáraó Szíriát, Palesztinát. Tehát a Jordántól Ny-ra van mindenképpen, az Amarna-i levelek is írnak róla. Előjelnek vehetem a Közel-Keleti harcokat, de az írásban az van, hogy jönnek K-ről és Isten kiszárítja az Eufráteszt és oda csalogatja a népeket. A mostani dolgok is csalogatásnak nevezhetők már. Azért is mert a globalisták a cionisták az egész világot akarják és a népek így amerikára és szövetségeseire haragszanak a legjobban pláne az adósrabszolgaság miatt és a területek ,mint Eu stb. ahol hadsereget állomásoztatnak és sok légvédelmi bázist telepítettek. Én úgy látom nem a keleti népek kezdték el ezt a dolgot és nem is az oroszok, hanem a Ny-at. Ahonnan kimentek, mint tőlünk is Gorbacsovnak megigérték, hogy nem fognak terjeszkedni ezt megszegve teljesen vazallusok vagyunk és már Ukrajnában vannak és egyre közelebb a Medvéhez. Már több politikus beismerte,hogy kár volt Libíát, Egyiptomot, Irakot, Szíriát szétverni /demokrácia/ címen, holott ők egészen más ideológiát követnek és erős kézzel kell velük bánni, mert sokfajta törzsi alakulatok vannak. Nem lehet másképpen. Meglátjuk ezt itt az Eu-ban is mi lesz az eredménye ennyiféle embertömeg ránk-eresztése miatt, mert ez nem véletlen, ez tervezett. /Kalergi/ terv alapján. Minél több kisebb és szegényebb országok lesznek, annál könnyebb lesz betörni a népeket, sőtt, egymást fogják ölni egy db. kenyérért. Én egy nagy-nagy káoszra gondolok és akkor fellép az AK és majd a végén lesz ez a megmondott nagy csata. Lassan kivilágosodik előttünk, de még Ott Fennt is fogunk tanúlni, vagy inkább megtudni sok dolgot. A suttyomban tartott tárgyalásokat nem kötik az orrunkra. Ne haragúdj hosszu lett a válasz. s

        1. Csak egy gondolat még, Soraya:

          A jelenlegi első világbeli országokban a liberális eszmerendszert vezették be és generációkon át kondícionálták az embereket ehhez. Ezzel az alapvető hierarchiába vetett szemléletet számolták fel illetve a bibliai alapokon nyugvó közerkölcsöt is fel lehetett oldani a szabadossággal (a túlzásba vitt liberalizmus). Most viszont, amikor már ez a rész késznek tekinthető – a ma átlagember ugyanúgy nem hisz a klasszikus értelemben vett királyság működőképességével (akkor az Isteni királyságot is megkérdőjelezi természetesen; persze a földi és mennybéli között csak párhuzam van, de erre most részletesebben nem térnék ki, a struktúra a közös pont), mint ahogy nem tiszteli az Isten felé mutatott, és a felebaráti szeretetet, illetve a hűséget sem.
          Mindez viszont egy problémát is generál az utolsó időkre az Antikrisztusnak: míg a világnak vannak olyan tájékai, ahol fel lehet lépni erővel, és hatásos is, az liberalizmussal felpuhított társadalomban nem olyan egyszerű, a struktúra miatt. Természetesen van kiskapu, valamiféle biztonsági fenyegetettség esetén könnyebben lehet diktatórikus eszközökkel kormányozni, hiszen ebben az esetben a tömegek is befogadóbbak – konkrétan féltik az életüket és minden kényelmüket.
          Ennek vagyunk épp szemtanúi szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend