Háborúk

Észak-Korea hajlandó feladni atomprogramját, ha „garantálják a rezsim biztonságát”

A Zerohedge (sok nagy hírügynökséggel egyetemben), a dél-koreai Csung Eui-yong nemzetbiztonsági különmegbízott nyilatkozatára hivatkozva néhány perccel ezelőtt adott hírt arról, hogy a két Korea megállapodott a közvetlen tárgyalások elindításáról. Észak-Korea azt is jelezte, hogy hajlandó feladni atomprogramját, amennyiben „a rezsim biztonságát garantálják”.

Csung Eui-yong, aki egyébként a koreai hírszerzés vezetőjével közösen személyesen is találkozott Kim Dzsongun észak-koreai pártfőtitkárral, Pyongyang-ból visszatérve nyilatkozott újságírók előtt.

A hír hatására a piacok azonnal szárnyalni kezdtek.

Csung szerint a következő lépésre, vagyis magukra a tárgyalásokra áprilisban kerülhet sor, ráadásul Észak-Korea arra is ígéretet tett, hogy addig egyetlen ballisztikus rakétakísérletet sem hajt végre.

A hír azért is érdekes, mert az utóbbi hónapokban egyre több helyen lehetett arról olvasni, hogy Észak-Korea jelenti az egyik legkomolyabb veszélyforrást a világon, legalábbis, ami egy kiterjedt vagy akár globális háború kirobbanását illeti.

Ami pedig a Bibliát illeti, úgy tűnik, hogy Koreának valamilyen módon tényleg szerepe lesz az utolsó idők eseményeiben, és a többség szerint nem a jó oldalon.

„Korai tibeti források szerint „Góg földje” Mongólia keletebbi területein feküdt, ami kétségtelenül azonos volt a koreai forrásokból ismert Goguryeo-nak nevezett országgal. A koreai leírások szerint az i.e. 37-től ismert Goguryeo birodalom magában foglalta a mai Korea északabbi részeit, Mandzsúriát, Észak-Kínát és Mongólia keleti részeit. … A Goguryeo (Góg országa) névből származik a modern Korea megnevezése is. Koreának így mindenképpen nagy szerepe lesz a Góg-Magóg szövetség részeként.” (forrás)

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

 1. Ezt a posztot én rontottam el, de most már mindegy…

  Észak-kolera

  Észak-kolera, a mutáns vírus
  fertőzne erővel bután : virtus
  ez – szülte, ki titokban legfőbb híve –
  kit nem zavar, hogy Ebola, sőt: HIV-e?
  Csak pusztítson és ártson,
  mint méreg a kalácson.
  Készül az új kilenc-per-tizenegy –
  a Világra a Nagy Testvér tüze megy!

  2013.03.30. Csorba Tibor

 2. Arpiel-nek (is) szeretettel (fontos a dátum):

  KOR(E)AI KRÉTAKOR

  Én is Un, nem csak Kim Dzsong!
  Belül is, nem csak kinn zsong!
  Minden napra hány rakéta?
  Kör-be ír a fránya kréta!

  2013.03.21. Csorba Tibor

 3. Petrosz, annak az idézetnek ugyan az a forrása, mint Thea idézetéé, vagyis, nem olvastad végig, csak kiragadtál egy neked tetszõ idézetet belõle. Az az írás átfogóan bemutatja a Magógita népeket, beleértve Gógot is. Goguryu Korea eredeti neve volt, jelentése Góg országa, igy a koreaiak legalábbis részben Gógtól származnak. A magyarok a Magógiták egy régleszakadt ága, amely teljesen elkaukáziasodott, de úgy a kínaiak, mint a koreaiak is úgy tudják, hogy régi “rokonok” vagyunk (legalábbis ahánnyal beszéltem, az úgy tudja). Egy kínai orvos ismerõs még azt is elmondta, hogy a magyaroknál gyakori a kisméretû kislábújj, ami a hunok egy jellegzetes vonása is (hogy ezt honnan szedte, azt nem tudom). Minden esetre a bibliai népek területei behatárolhatóak, de nem feltétlenül köthetõk a mai modern államhatárokhoz.
  Érdekes még az iszlám perspektíva is, ami nagyrészt a keleti egyházak nézeteibõl lett kölcsönözve.

  http://churchofgod.hu/content.php?act=gog-magog-eszkatologia

 4. Góg és Magóg beazonosítása. “Góg földje”-hez szerintem É.Koreának nem sok köze van. „A Szkítiával szomszédos keleti tájon pedig ott éltek Góg és Magóg nemzetei, akiket Nagy Sándor elzárt a világtól. A szittya földnek széle-hossza igen nagy. Az embereket meg, akik rajta laknak, közönségesen dentü-mogyeroknak nevezik a mai napig, és soha semmiféle uralkodó hatalmának az igáját nem viselték. A szcítiaiak ugyanis jó régi népek, s van hatalma Szcítiának keleten, mint fentebb mondottuk. Szcítiának első királya Mágóg volt, a Jáfet fia, és az a nemzet Mágóg királytól nyerte a magyar nevet.” (Kivonat Anonymus Gesta Hungarórum, 1/Szcítia fejezetéből 1283) Forrás: http://churchofgod.hu/content.php?act=ezekiel3839

  1. Kedves Petros!
   Kérlek, kattints a poszt alján lévő linkre. 😉
   Ez a rövid idézet nem arról szól, hogy Észak-Korea lenne Magóg földje, csupán arról, hogy valamilyen módon köze lesz ehhez a szövetséghez, ahogy az általad bemásolt rész is csak egy rövidke darabja a kirakósnak és nem azt jelenti, hogy Magyarország egyenlő Magóg földjével.
   Nem véletlenül került bele az általam idézett részbe, hogy “Goguryeo birodalom magában foglalta a mai Korea északabbi részeit, Mandzsúriát, Észak-Kínát és Mongólia keleti részeit.” Vagyis Magóg valószínűleg nem egyetlen nemzet.

 5. Kedves Arpiel! Persze, persze: suszter a kaptatófánál…Mint írtam volt: ha itt is lehet lapostetű Földről értekezni, akkor itt is lehessen antiatombombázni….Amúgy a kalapos figura nem amerikai, hanem svéd, és éveket töltött Japánban, ahol az a meggyőződés érlelődött meg benne, hogy a faházak 1945-ben is jól égtek a napalmtól.
  A fizika órákon meg azt tanultam, amit elém tálaltak, mert a tanáraim is azt tanulták, amit eléjük tálaltak, és így tovább…
  Nem gondolod-e, hogy van abban valami eredetiség, ha az ember úgy forgatja át magában a megszerzett tudást, hogy rájön: kételkedni egészséges?
  Ja! A legnagyobb német fizikus, Heisenberg egy kritikus időben azt állította, hogy nem létezik “kritikus tömeg”…aztán a győztesek ezt úgy magyarázták, hogy Heisenberg ilyen zseniális módon vezette félre a gyerekkorában fejére ejtett Hitlert, nehogy a németeknek legyen már hamarabb atombombája. Mert ezek szerint Heisenberg úgy látta, “MÁSOK” humánusabban alkalmazhatják azt békevágyuk kielégítése érdekében.
  Most itt néhány megalapozatlan és érdektelen link következik – én magam is “link” vagyok, ha feltételezem, hogy Kim-Dzsong-Un blöfföl az atombombával és Trump is blöfföl, amikor elhiszi neki…

  http://www.termeszetvilaga.hu/tv2000/tv0011/fizikusok.html

  http://www.gtodoroff.de/lt-null.htm

  http://www.ekkehard-friebe.de/Dissler.htm

  http://www.kritik-relativitaetstheorie.de/2011/09/wurde-die-welt-betrogen/

  http://heiwaco.tripod.com/cv.htm

 6. Kedves Csorba Költő Úr. Nehéz komolyan reagálni erre a cikkre, infóra, de megteszem és nem röhögöm el magamat. Ez a kalapos félkegyelmű stupid-ozó bácsi aki írta ezt a bohózatot nem lett okosabb, sem korrektebb attól, hogy hülye amerikai létére kalapot hordjon. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy az utolsó idők jelei közt kitüntetett helyen szerepel az egész világra jellemző őrület, a valós összeesküvés elméletektől, illetve gyakorlatoktól való félelem és ezek leleplezését követő “átesés a ló túloldalára.” Tehát, hogy a kétkedést és minden dolog leleplezését túltolják. Ilyen a lapos föld sztori, a Germán medicina kórokozó tagadása, most meg ez az antiatom agyhalál. Sajnos akkora káosz van a világban és főleg mögötte, ha megpróbáljuk átlátni ezt az egész mátrixot, hogy talán még sátán sem tudja hol mit kavart. De van még egy probléma, ami viszont orvosolható, a tudás. Az pedig nagyon jellemzően hiányos főleg az amerikai lakosság körében, ahonnan jönnek ezek az okosságok. Annyi bizonyíték van atomrobbanás ügyben (radioaktív mérések, szeizmográf adatok, emberi életek tönkremenése, titkos anyagok elérhetővé válása, szemtanuk stb.), hogy kár ezek hoax-ozásával vesződni. A fizikát meg egyébként sem lehet becsapni. Tibor, inkább költs szép és szellemes verseket, azok mindig igazak. 🙂
  Ezek biztos csak nagyobb dinamitok voltak 🙂 http://hvg.hu/tudomany/20171218_usa_amerikai_kiserleti_atomrobbantasok_titkositott_videok_uj_felvetelek_llnl_youtube

 7. Ez már a 4. variáció hogy Korea Góg lenne, volt már Oroszország, Magyarország és talán Németo.

  1. Kicsit figyelmesebben olvasva láthatod, hogy a legtöbb értelmezés szerint Magóg nem egyetlen nemzet és a fenti idézet sem állítja, hogy Magóg földje egyenlő lenne Koreával. Lásd Petrosnak írt válaszom.
   Ha pedig a forráshoz, vagyis a Bibliához fordulsz, azt fogod látni, hogy igen sok nemzetet felsorol, akik között a legtöbb értelmezés szerint ott van Oroszország és Németország is.
   “…ellened fordulok, Góg, aki Rós, Mesek és Tubal fejedelme vagy… Perzsák, etiópok és pútiak vannak velük, pajzsa, sisakja van mindegyiknek, továbbá Gómer minden csapatával, Bét-Tógarma a messze északról, minden csapatával – sok nép van veled!” Ezékiel 38:3-6

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend