Készpénznélküli társadalom

Izrael jól halad a készpénz felszámolásával

israel-worlds-first-cashless-societyElőször 2013 szeptemberében írtunk arról az izraeli kezdeményezésről, aminek célja a készpénz teljes felszámolása az országban. Az izraeli kormány akkor hagyta jóvá annak a bizottságnak a felállítását, amelynek feladata a készpénz felszámolását célzó intézkedések koordinálása. A kezdeményezés indokaként a feketegazdaság felszámolását és az adócsalás lehetőségének csökkentését jelölték meg.

Miután a bizottság előállt egy háromlépcsős tervvel, amit egy 2014. végén életbelépő, új törvény segítségével érvényesítenének, a hír a magyar médiát is bejárta.

Az Index megírta, hogy ?kezdetben még lenne lehetőség kisebb tételek készpénzes vagy csekkes fizetésére szervezeteknek 7500 sékelig (nagyjából 480 ezer forintig) amit aztán egy év múlva lecsökkentenének 5 ezer sékelre (320 ezer forintra), majd fokozatosan teljesen elhagynának. Magánembereknek 15 ezer sékel (960 ezer forint) lenne a limit. Aki ezt megszegné, az bűncselekményért állhatna bíróság elé.?

A HVG pedig kiemelte, hogy ?míg Magyarországon egyre nő a gazdaságban a készpénz mennyisége, a kormányzat pedig az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével ezt meg is támogatja, addig van egy olyan ország, ahol szinte teljesen be szeretnék szüntetni a készpénz használatát.?

A ZeroHedge-től idézve azért azt is megjegyzi, hogy ?mindezen törekvéseknek van egy hátulütője is: ha minden pénzügyi műveletünket elektronikusan intézzük, akkor az azzal jár, hogy a pénzintézetünk, azon keresztül pedig a kormányzat mindig tudni fogja, hogy mire költünk, hol vásárolunk, ez pedig igen komoly megfigyelési eszközt ad a kormányok kezébe.?

A bizottság szerint az izraeli társadalom készen áll az átállásra, mert sokan eleve az elektronikus fizetési formákat részesítik előnyben.

Mások ellenben úgy gondolják, hogy a kormány ilyen irányú erőfeszítései nem járhatnak sikerrel, sőt jelentősen gyengíthetik az izraeli gazdaságot. Csupán azt fogják elérni, hogy az emberek dollárban vagy más valutában bonyolítják majd tranzakcióikat, hacsak a kormány nem tervezi betiltani a külföldi valuták birtoklását is.

Egy biztos: amíg lehetőség van készpénzzel fizetni, az állam nem lesz képes teljes mértékben irányítása alá vonni a lakosságot. A folyamat azonban, még ha lassan is, de a kijelölt irányba halad.

Ami néhány éve még összeesküvés elméletnek vagy tudományos fantasztikumnak számított, ma már rohamos léptekkel terjedő gyakorlat. Eddig egy kis műanyag lapon hordtuk a virtuális fizetéshez szükséges chipet, mára viszont egyesek már a mobiltelefonjukba költöztették, onnan pedig csupán egyetlen lépés, hogy a testbe kerüljön, ahogyan azt János a Jelenések könyvében kétezer évvel ezelőtt megjövendölte.

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

    1. Írja: “Ahogy eltávolítjuk a sötétség gonosz kegyeltjeit a hatalomról, a ti saját transzformációtokkal is előre kell lépni.”

      Pontosan erről beszélünk. Az Antikriszus a saját bábjait is beáldozza, hogy úgy tűnjön fel a világ szemében, mint a szegények és az elnyomottak megmentője. Tulajdonképpen az Új Világrendet dönti meg, hogy egy még újabbat és persze idővel még elnyomóbbat állítson a helyére.

      Írja: “Itt a szabadság, a jólét, és az új kormányzás ideje!”

      Pontosan! “Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek” Dániel 11:24

      Szerencsére a galaktikus föderáció fantázianévre hallgató csapatnak csak pár év adatik a földön, utána a föld alá korlátozódik mozgásterük. 😀

      1. “Szerencsére a galaktikus föderáció fantázianévre hallgató csapatnak csak pár év adatik a földön, utána a föld alá korlátozódik mozgásterük. 😀 ”

        Ez jó, ezen nagyot nevettem 😀

    2. Tisztelt Sándor,

      Tiszteletben tartom azt, amiben hiszel. De engedd meg nekem, hogy némileg kiegészítsem saját felfogásom és hitem szerint.

      Az Anunnakik avagy a bukottak sok mítoszt és legendát hagytak maguk után, és sötét kegyeltjeire, azaz az illuminátusra és anno a templomosokra. Ez szinte egészen biztos, hogy így történt.

      Ellenben a cikk többi része megítélésem szerint, erősen Tolkien kategóriába tartozik. Nincs semmi autentikus alapjuk! Egyszerűen nem értem (Ne haragudj), miért hivatkozol olyan dolgokra, amelyeket semmilyen aspektusból nem lehet bizonyítani? Most kitalál valaki valamilyen történetet minden alap hiányában, és azt vakon követni kell? Szerintem ez nem bölcs döntés, de Te tudod 🙂

      Amúgy is. Az egész inkonzisztens, az állítólagos “Galaktikus Föderáció” ilyen mértékű tudással és hatalommal bír, és csak ilyen roppant egyszerű tanácsokkal látja el a szenvedő emberiséget? Ez nagyjából olyan, mintha jómagam egy koldusnak jó étvágyat kívánok viszont ételt nem adok számára soha, aztán szerencsétlen a végén éhen hal. Nagy segítség o_O

  1. Nem oly meglepő, a pénz is szimplán az illúzió része. Amelyre lassan valamiért már nem lesz szükség.

  2. A készpénz felszámolásának egyetlen valódi célja a kisemberek totális ellenőrzése és kézbentartása. Ha csak elektronikusan lehet fizetni, akkor a szörnyhatalom által nemkedvelt személy bármikor nehézség nélkül MEGSEMMISÍTHETŐ a fizetési lehetőségének letiltásával. Akkor még egy zsemlét sem tud venni magának, és mindenhová mehet gyalog. Nem pusztán megfigyelésről van tehát szó (arról is, természetesen).
    Mindeközben a készpénz felszámolása a legkisebb méretékben sem gátolja a milliárdokban mérhető bűnözőket! Azok egyik külföldi bankszámlát nyitják a másik után, ide-oda rakosgatják a pénzeket, korrumpálják a politikusokat, bírókat, törvényhozókat, rendőrséget, mindenkit. Leginkább egymást.
    Alapítgatják a cégeket egymás után, aztán HAMIS CSŐDÖKKEL eltüntetik a pénzt, annak nyoma vész, hiába a “követhetőség” amire hivatkoznak a hazug aljas háttérhatalmi megmondóemberek.
    Mi, kisemberek csak egyet tehetünk: ahol csak lehet, készpénzzel fizetni! Akkor is, ha drágább, vagy körülményesebb.

    1. Pontosan, sőt, emellé még hozzátenném: cserekereskedelemmel is, ahol csak lehet.

      Szépen, lassan összefutnak a szálak amik a totális ellenőrzés felé mutatnak; hamarosan elérjük, hogy ténylegesen nem adhat és vehet az, aki nem veszi fel a bélyeget. Ideje felébredni és egy testben cselekedni.

  3. Nem igazán értem, hogy milyen hírértéke van ennek a cikknek?
    A cash money felszámolása világjelenség! A színes ígérvény papírkák=pénz egyébként is a “szükséges rossz” kategória!

    Kedves Thea!
    Svédország kicsit elörébb van ebben a dologban is! ( Ha, érdekel szívesen elmondtam volna!)
    Érthetetlen, hogy miért pont IsrüHell-t kellett kiemelni?

    1. Kedves Wikiing!
      Azért mert éppen előreléptek ebben a dologban és bevezetnek egy konkrét intézkedést a kp ellen. Svédországban erre nincs szükség, mert az emberek önként dalolva adják fel és szívesen fizetnek digitálisan. Amúgy pedig én is tudom, hogyan kell megnyitni az index.hu oldalát, de azért köszönöm a felajánlást.
      http://idokjelei.hu/2013/07/a-keszpenznelkuli-tarsadalom-megerkezett/ => Hol tartunk most?

      1. Thea!

        Tudom, hogy nem vagy jobban motiválva a szent föld kiválasztottjaival szemben, mint pl. a Yttland-i vikingekkel, csak “nem értem” a “hírértékét”! Bizti bennem van a hiba! 😀
        Egyéb iránt nem ajánlottam (zs)index portált, …. védöoltást kaptam ellene! 😀

        Áldott napot!

    2. Egy cikk hírértékét az dönti el, hogy az olvasók számára érdekes-e vagy sem.
      Ezért én itt kijelentem, hogy számomra igenis érdekes.

  4. Igen, mivel számukra az Újszövetség nem Szentírás, És azok a próféciák számukra nem Istentől vannak, ezért ők lehetnek az elsők, akiket becsaphatnak. Hiszen ők nem tudnak a bélyegről!

    1. Szia Thea, ha te is ugy tartod jonak, akkor a fenti cikk utolso “megjosolta” szavat meg kellene cserélned “megjövendölte” szora, ugyanis Isten profétai nem josolgatnak, hanem profétalnak, vagy jövendot mondanak. A ciganyasszony es a hamis profétak josolgatnak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend