Készpénznélküli társadalom

Izrael lehet a világ első készpénznélküli társadalma

Az izraeli kormány múlthét kedden jóváhagyta a készpénz teljes felszámolását felügyelni hivatott bizottság létrehozását. A bizottság feladata lesz koordinálni minden olyan tevékenységet, amellyel felgyorsíthatják a készpénz kivonását az ország gazdaságából, hogy ezzel csökkentsék az adócsalás lehetőségét.

Egyre több országból érkeznek ilyen és ehhez hasonló hírek, mintha ezzel egy társadalmi igénynek próbálnának eleget tenni a politikusok, holott, a legtöbb ember teljesen elégedett lenne a hagyományos fizetési módszerekkel. Magyarországra ez különösképpen igaz, főleg a kamatadó miatt fokozatosan dráguló virtuális fizetési módszereknek köszönhetően.

Valószínűleg hazánkban sokan alapvetően bizalmatlanok a hatalommal és bankokkal szemben és nem annyira a bibliai próféciák beteljesülésétől tartanak.

Vajon mi lehet a helyzet máshol a világon?

Az izraeli kezdeményezésben, egyebek mellett, részt vesz a rendőrség, az adóhatóság, a kormány pénzmosás és terror-elhárítási hatósága, a Bank of Israel egyik igazgatója és a főügyészség több munkatársa is.

Az állami bürokrácia képviselői szemében a készpénz maga a gonosz, mert lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy kibújjanak adófizetési kötelezettségeik alól. Egy készpénznélküli társadalomban minden tranzakciónak nyoma van, így nemcsak az ellenőrzés egyszerűbb, de a hatóságok le is vonhatják, ami nekik adó formájában jár, még mielőtt az összeg jóváírásra kerülne az adott bankszámlán. A készpénz felszámolása elméletileg rendkívüli módon leegyszerűsíti majd a hatóságok munkáját.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal illetékesei nem győzik hangsúlyozni, hogy a világon ma már elfogadott tény, miszerint a készpénz a feketegazdaság és a pénzmosás legfontosabb eszköze. A felálló bizottság azt is vizsgálni fogja, hogy az elfogadásra kerülő megoldás ne hárítson extra terheket azokra, akiknek nem lesz választása az ügyben.

Egyes megfigyelők szerint a kormány ilyen irányú erőfeszítései nem járhatnak sikerrel, sőt jelentősen gyengíthetik az izraeli gazdaságot. Csupán azt fogják elérni, hogy az emberek dollárban vagy más valutában bonyolítják majd tranzakcióikat, hacsak a kormány nem tervezi betiltani a külföldi valuták birtoklását is.

Egy biztos: amíg lehetőség van készpénzzel fizetni, az állam nem lesz képes teljes mértékben irányítása alá vonni a lakosságot. A folyamat azonban, még ha lassan is, de a kijelölt irányba halad.

Ami néhány éve még összeesküvés elméletnek vagy tudományos fantasztikumnak számított, ma már rohamos léptekkel terjedő gyakorlat. Eddig egy kis műanyag lapon hordtuk a virtuális fizetéshez szükséges chipet, mára viszont egyesek már a mobiltelefonjukba költöztették, onnan pedig csupán egyetlen lépés, hogy a testbe kerüljön, ahogyan azt János a Jelenések könyvében kétezer évvel ezelőtt megjósolta.

Forrásként használt cikk: israelnationalnews.com

Előző posztKövetkező poszt

19 hozzászólás

 1. Én nem “kívánom” követni a bukottak vezérét. Pedig, ha és amennyiben jól tudom, a Szentföldön fog uralkodni, a Biblia alapján. Elnézést, ha tévedek ebben a kérdésben.
  A probléma az, hogy sok az analógia a Biblia és jelen események (Szíria, Oroszország, USA, Izrael) között. Az égi “jel” is adott, ISON. Bár, sokan úgy vélik, nem is üstökös. Nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, amúgy is a tényeket jobban kedvelem, mint a fikciókat. De valamiért rossz előérzetem van.

  1. Márk. 1,15
   És mondván: Bétölt az idő, és elközelített az Istennek országa; térjetek meg, és higyjetek az evangyéliomban.
   Csel. 3,19
   Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljőjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.
   Csel. 2,21
   És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

   (Ha még nem tetted meg!)

 2. Gondoltam,hogy a 2 pöcegödör közül lesz valamelyik az első.Akkor az usa lesz a második.

   1. Nagy különbség van, főleg fejben és gyakorlatban, kedves Ria az olyan emberek közt, akik azt gondolják, hogy hisznek valamiben(The Second Amendment), szeretik a fegyvereiket, rendszeresen célba is lőnek velük, elképzelték, hogy ha erőszakkal akarják elvenni tőlük, majd ők megvédik a jogaikat (hol a fenébe, abban a házban, ahol az asszony van és 3 kiskorú gyerek tartózkodik? esetleg meghívják a rohamosztagot a legközelebbi alkalmas helyszínben)…………… és az olyanok közt akik ugyan ezt művelik hivatásként, azaz parancsot teljesítenek, tisztában vannak vele, hogy annak amit tesznek, nem lesz semmilyen jogi következménye(saját magukra nézve), emellett a bevetéseiket a legapróbb részletekig előre ki dolgozták nekik, olyanok akiknek ez a munkáljuk,…..szervezettek, kimeríthetetlen a tartalékaik, lehetőségeik vannak, mindezt rutinból csinálják,…méghozzá idegenben (nem kell aggódniuk a családjuk biztonságáért).
    Érted hova akarok kilyukadni Ria? A két oldalt még véletlenül sem lehet összehasonlítani. Képzelődni nagyokat mondani meg firkálni, majd esetleg hőshalált halni ettől persze még lehet, de attól tartok, hogy mást nem igazán.

    1. Ja persze, hogy nagy különbség van Kanku, de pl., akik otthon tartanak fegyvert, csak self- defense-re hasznalhatjak, es a lakasban is koddal, vagy lakattal ellatott gun-boxban taroljak altalaban, ahol gyerekek is élnek, ott ez kötelezo. (En sokszor a konyhank asztalan latom a férjem pisztolyat 🙂 ilyenkor ki is tör a botrany mindig, mert latni se birom, és persze mondanom sem kell talan, hogy ugy vasarolta a pisztolyait (nagyon komolyak), es végezte el a fegyverviselési engedélyéhez szükséges logyakorlatot, majd a vizsgat, hogy én mit sem tudtam rola.)
     Es hogy szeretik-e az emberek ezeket a fegyvereiket, azt nem igazan mondhatnam, inkabb azt latom, hogy egészen természetesnek veszik, (mint barmely butordarabot) hogy az otthonukban ilyeneket tartanak, nem szamit ez itt nagy dolognak.
     Ha rajtam mulna, biztos, hogy egy darab önvédelmi fegyver sem volna a lakasunkban, mivel tudom, hogy van Aki megvédene barmely “olyan” helyzetben. 🙂
     Es persze értem, hogy hova akarsz kilyukadni, de én ezzel nem sokat törodöm – jatszadozzanak csak a gyerekek, amig meg nem ütik a bokajukat: ” …mert akik fegyvert fognak fegyverrel kell veszniük” (Mt 26:52).

    2. Igaz Ria.
     Es ez az igazan egeszseges mentalitas.
     Egy “kormany” ne mondja meg, hogy mit csinalhatok otthon, es mit nem. Ne mondja meg, hogy megvedhetem-e magam fegyveres tamadoval szemben (azonos onvedelmi ero), vagy nem.
     Ez lenne a normalis, es termeszetes minden egyes csaladban, hogy a ferfi rendelkezik olyan eszkozokkel, melyekkel kepes megvedeni a csaladjat szelsoseges helyzetekben is. Ez Isten adta jog.

     Es ha a kormany akarja elvenni ezt a jogot, vagy fenyegetni az eletunket (ahogy Kanku mondja) az mar egy teljesen mas kerdes.
     Mindemellett a fegyvertartas joga pontosan azert alapjog, hogy egyetlen kormanynak se jusson eszebe onkenyuralomra torni….

    3. Szia Sharky rég jartal errefelé… 🙂

     Az USA kormanyanak (most mas kormanyokrol nem beszélek, mert itt most a fegyveres önvédelmi jogokrol témazunk) valoban nincs joga beleszolni, vagy megmondani, hogy egy csaladfo, vagy barki mas, miként védhet ki esetleges tamadas(oka)t, mégpedig a következok miatt:

     The judicial branch is one of the three branches of government. The Constitution established the judicial branch of government with the creation of the Supreme Court.Congress created the other federal courts.The courts review and explain the laws, and they resolve disagreements about the meaning of the law.The U.S. Supreme Court makes sure that laws are consistent with the Constitution. If a law is not consistent with the Constitution, the Court can declare it unconstitutional. In this case, the Court rejects the law. The Supreme Court makes the final decision about all cases that have to do with federal laws and treaties. It also rules on other cases, such as disagreements between states.
     The U.S. Supreme Court has complete authority over all federal courts. Is rulings have a significant effect. A Supreme Court ruling can affect the outcome of many cases in the lower courts. The Supreme Court’s interpretations of federal laws and of the Constitution are final.
     Es ez az alaptörvény 1787 ota a mai napig érvényben van, amibe az emberek fegyverviseléshez valo joga azota is benne foglaltatik.
     Isten ahhoz valoban jogot adott, hogy az ember védje magat amilyen eszközzel tudja, mégha Jézus a Lk 6: 27-31; 36- ban az ellenség szeretésérol tanitott is, de ez nem vonatkozik arra, amikor a haza vagy a csalad védelmérol van szo, mert attol, hogy valaki iránt irgalmas lelkületűek és könyörületesek vagyunk, még nem kell hagynunk, hogy az életünkre törjenek. 😉

  1. A lakosságot mindenhol a világon kontrol alá akarják vonni. Amúgy a hatalmi elit tagjai nem Izraelben élnek, maximum érdekeltségeik vannak ott, meg amúgy is a rendszer felett állnak.

 3. Kedves Ida .
  Engedj meg egy rövid jelzést : ?addigra már akkora lesz a hitetés? ; Már most
  akkora a hitetés .
  Ha ezt kiegészítésnek értelmezed, akkor az idő-vel kapcsolatosan pontosabb
  meghatározást nyer az általad is leírtak .

  Némi információ / kiegészítés a cikkhez : #24-es hsz ;
  http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=373#c6987

  Kedves Thea .
  Megkérlek, hogy töröld majd az alsó hozzászólást, mert valamiért nem jelent
  meg benne a jelzett link, így megismételtem a hsz-t – Köszönet a segítségért .

  1. Kedves Seraf!

   Persze! Ezzel itt legtöbben tisztában vagyunk. A világ “megvezetése” (szerintem) már befejeződött. Szerintem már majdnem minden kész arra, hogy az AK fellépjen! ( Azok a világi emberek, akik felébredtek, és látják, hogy mi folyik a világban, azok az Ige szerint úgyanúgy az életükkel fognak fizetni azért, mert ellenállnak majd AK-nak, mint a keresztények és a zsidók. Hacsak meg nem térnek még most! ( Az Ige alapján egyébbként, még mindig meg lehetne Istenhez való megtéréssel változtatni ezeket a dolgokat, de mivel nem akarnak/fognak az emberek megtérni, ezért kell ezeknek meglenniök! És világi szinten az a kevés világosan látó ember nagyon kevés arra, hogy politikai lépéssel megváltoztathasson bármit is! )
   Én most , alul a hsz-omban , kifejezetten csak az AK pecsétjére ( ill az AK-ra ) gondoltam, hogy már a keresztények becsapása is folyik jóideje! Pl ezzel a Bibliát átírták, meghamisították, …nem is Isten beszéde, ( kivettek-beraktak, megbuherálták…azért, hogy a hatalmat a nép felett megtartsák,…”szabadköműves bérencek” hírdetik az Evangéliumot jóformán már mindenütt…, stb), …csak a zsidók akartak maguknak “történelmet”…, meg leginkább Az csak egy erkörlcsi kódex, …meg Jézus is csak azt akarta, hogy az emberek jobbak legyenek…., stb! Sátán, pokol, ítélet nincs! Isten nem olyan, stb…! Hamis tanítások, hamis próféciák által is. És ebbe a hitetésbe az is beletartozik, hogy a keresztényeket abba a hítbe ringatja S, hogy “óóó.., nincsen semmi gond, ti és mások is , majd rögtön kifogjátok szúrni, hogy miről is van szó! Ha előbb nem, a “pecsételéskor” biztosan…! Mert majd ott lesznek az angyalok is, akik figyelmeztetik az embereket, és a többi…! Tehát, majd mindenki magáravethet, ha felveszi a bélyeget, mert mindenki tudni fogja, hogy mit tesz…! Viszont ezzel szemben az Isten Igéje azt mondja, hogy “elhiteti”az embereket, és ha lehetne, még a választottakat is elhitetné….!
   Jel. 12,9
   És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind AZ EGÉSZ FÖLD KEREKSÉGÉT ELHITETI, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.
   ?Jel. 13,14
   ÉS ELHITEI a földnek lakosait A JELEKKEL, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.

   Persze gondolom, hogy nem írtam újat neked, de muszáj minél többször leírnunk, hogy nagyon közel az idő, és mindenki meneküljön Úr Jézushoz!

 4. Sokszor jut eszembe a tema hallatan ez a resz:
  Jel 14,6 És láttam, hogy egy másik angyal repül az ég közepén………….
  :
  Jel 14,9 Egy harmadik angyal is követte őket, és így szólt hatalmas hangon: “Ha valaki imádja a fenevadat és annak a képmását, és felveszi annak a bélyegét a homlokára vagy a kezére,
  14,10 az is inni fog az Isten haragjának borából, amely készen van elegyítetlenül haragjának poharában, és gyötrődni fog tűzben és kénben a szent angyalok és a Bárány előtt;

  Az jut eszembe errol, hogy azert nem ugy lesz, hogy valaki hopp becsusztat a bore ala egy chipet oszt egybol Satanista lesz.
  Amikor eljon ez az ido, akkor az egen repulo angyal fogja figyelmeztetni az embereket….
  Termeszetesen ez a chip csup lehet az egesz eloszobaja, de akkor ennel valami sokkal “nagyobb” dologrol lesz szo. Aki felveszi azt a valamit, teljes tudataban atadja magat a fenevadnak es akit kepvisel a Stanannak (lasd fenn).

  1. Kedves Zoli!

   írod:
   “Termeszetesen ez a chip csup lehet az egesz eloszobaja, de akkor ennel valami sokkal ?nagyobb? dologrol lesz szo. Aki felveszi azt a valamit, teljes tudataban atadja magat a fenevadnak es akit kepvisel a Stanannak ”

   Szerintem ezeket az igeverseket se hagyjuk figyelmen kivül:
   ?
   2 Thess. 2,8
   És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;
   A kinek eljövetele A SÁTÁN EREJE ÁLTAL van, A HAZUGSÁGNAK MINDEN HATALMÁVAL, JELEIVEL ÉS CSODÁIVAL,
   És a gonoszságnak minden CSALÁRDSÁGÁVAL azok között, a kik elvesznek; MIVELHOGY NEM FOGADTÁK BE AZ IGAZSÁGNAK SZERETETÉT AZ Ő IDVESSÉGÖKRE.
   És AZÉRT BOCSÁTJA REÁJOK ISTEN A TÉVELYGÉS EREJÉT, HOGY HIGGYENEK A HAZUGSÁGNAK;
   Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.
   Jel. 13,11
   Azután láték más fenevadat feljőni a földből, a kinek két szarva vala, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szól vala, mint a sárkány;
   És az előbbi fenevadnak MINDEN HATALMASSÁGÁT CSELEKSZI ő előtte; ÉS AZT IS CSELEKSZI, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat, a melynek halálos sebe meggyógyult vala;
   ÉS NAGY JELEKET TESZ, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára.
   ÉS ELHITETI a földnek lakosait A JELEKKEL, AMELYEK ADATÁNAK NÉKI, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.
   ÉS ADATÉK NÉKI, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,
   Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
   És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
   Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.
   Jel. 19,20
   És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, AKI A CSODÁKAT TETTE ő előtte, AMELYEKKEL ELHITETTE AZOKAT, AKIK A FENEVAD BÉLYEGÉT FELVETTÉK, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének:

   Azért ha megnézzük, akkor itt sokkal keményebb dologról van szó, mint arról, hogy “tudatosan” fogják felvenni a bélyeget , és teljes tudatában lesznek, hogy mit képvisel!
   Először is , az a helyzet, hogy azokat Isten átadja a tévelygés lelkének, akik nem fogadták be az igazság szeretetét! ( Ezek azok a “keresztények” lesznek, akik nem hagyták magukat megtisztítani és elkészíteni Isten által. Akik testben jártak, nem Szellemben.) Továbbá, az AK a Sátán ereje által, csodákkal, jelekkel és hasonló dolgokkal jön el. De nem arról van szó, hogy rá lesz írva, hogy ő az AK, és a Sátán ereje által végzi a csodákat, jeleket! Nem ,hanem valószínű, hogy nagyon “alázatoskodó” lesz, nagyon “szerénykedő”, és stb ( a “meszelt sír”, aki kivülről szépnek, tisztának látszik!)! Ezt mi tudjuk az Igéből! Amazok majd azt hiszik, hogy Krisztus jött vissza! ( Hiszen az is meg van írva, hogy sokan jönnek majd az Én nevemben, és sokan követik azokat…és a többi….! És ez így is volt, van és lesz sajnos!) És a HP is, amikor megjelenik, azt fogja tenni, hogy úgy ímádják majd AK-t, mint istent! ( Én még arról se vagyok meggyőződve, hogy AK és HP tudja-e egyáltalán, hogy kinek az erejével munkálkodnak! Hiszen láthatjuk, azt a rengeteg vallásos embert, akik megvannak győződve róla, hogy ők Isten gyermekei, és hogy üdvösségük van ( vagy legalábbis reménykednek benne, hogy a “sok jócselekedetüket” látva, Isten majd megbocsátja a vétkeiket! És nem tudják, hogy a szélesúton járnak, és nem is tudod meggyőzni őket róla! Sőt, a prédikációikban mindig elmondják, hogy ” és menjetek be a szoroskapun, és a keskenyúton járjatok……!”) Szóval ne vegyük ki a képletből Isten haragját se!

   1. Igen, ketsegtelen, hogy nagy jeleket fog tenni. Valoszinu Isten is ezert fog ilyen eroteljes figyelmeztetest adni. Kiabalo repulo angyalokat ritkan latni az egen, de akkor lesz 3 is.

    RFID: regen, mintegy 15 eve olvastam egy cikket, hogy mar megvan a chip es azert fogjak a jobb kezbe vagy a homlokba ulteten, mert ott a test legnagyobb homersekletvaltozasa, es ezzel fognak aramot termelni a litium akkumlatornak, Es ha a litium kifolyik, akkor elfekelyesedik az a resz.
    Ha ez igaz akkor biztosan nem csak egy sima RFIDrol van szo, mert annak ma nem kell aramforras. Ugy kell elkepzelni, mint ahogy a belepteto kartyakoban sincs sem elem, sem akku.
    Az azonosito (ID, ami egy szam ) kiolvasasahoz szukseges energiat a kiolvaso adja radio frekvencian (RF), igy jon ki az RFID, de ez nagyon messze van a bibliai belyegtol.
    Egy szoval sem mondom, hogy jo dolog, de ez meg “csak” a mindent athato control resze.

    Fenevad Belyeg: Ez csak a sajat agymenesem, de lehet az is, hogy valami olyan cuccot ultetnek, be amitol a tudatod teljesen megvaltozik, behodolsz es mar keptelen vagy megterni.

    1. Szia Zoli!

     De az Ige szerint nem igazán fognak hinni Istennek és az angyaloknak! Szerintem addigra már akkora lesz a hitetés ( és akkor már Sátán is angyalaival együtt a földre lesz vetve a mennyből), hogy azt a gonosztól valónak fogják mondani! Legalábbis az Ige azt mondja, hogy ha lehetséges lenne, akkor még a választottakat is becsapná ( elhítetné). És az, hogy a választottakat nem lehetséges, az csak Isten kegyelmének tudható be! Gondolom ők lesznek , akik figyelmeztetni fogják az embereket! ( Az sajnos úgy néz ki, hogy nem sok sikerrel!)Az Ige szerint, a két jeruzsálemi próféta halálát is nagy ünnepléssel fogják fogadni! )Na meg most éljük az Istentől és a híttől való elfordulás idejét is! Amikor már régóta vannak olyan ” keresztény” gyülekezetek, ahol se Jézust, se Istent nem hiszik….Sátánt és a poklot még annyira se! Homoszexuális “pásztorokat, lelkészeket, stb-ket” “szentelnek” fel…! Szóval, ha amazokat ( a választottakat) is majdnem becsapja, akkor emezeket…?!
     A lítium elemről én is olvastam annó, de mint mondod, már egyre fejlettebb cuccokkal rohamozzák meg az embereket. De egy biztos, hogy mire odakerül a dolog, látható bélyeg lesz, ahogyan az Igében írva van, és az emberek annyira be lesznek csapva, hogy örömmel fogják felvenni. Egyébbként én is egyetértek veled ebben, hogy a bélyeg valamilyen tudatmódosítással is együtt fog járni, és képtelenek lesznek megtérni. Mert tudjuk, hogy azok, akik a bélyeget felveszik, a tűzestóba vettetnek. Róluk ezt olvassuk, míg a többi emberről, akik éltek a világon eddig, azt, hogy cselekedeteik szerint fognak megítéltetni! ( De itt is volt valmelyik cikkben szó róla, hogy a tudósok már kitaláltak tudatmódosító chipet, amely azt teszi, hogy az emberek képtelenek megkülönböztetni a jót a rossztól. Thea biztos tudja, hogy melyik volt az a cikk!)

     De én továbbra is azt látom, hogy a hazugság, hitetés, becsapás már most elkezdődött ( ill tart már egy ideje, és egyre intenzívebbé válik) , és az is beletartozik, hogy annak ellenére, hogy az Igében írva van ez a fent idézett rész, hogy még “majdnem a “választottakat” is ..(! ), mégis sokan úgy gondolják, hogy áááááh…, ez majd akkor egyértelmű lesz, és mindenki tudni fogja, hogy miről is van szó ( ki mellett is voksolok), és majd mindenki szabadon ( nem megtévesztés alatt!), önként fog dönteni…!
     Szerintem ebben is csak az Úrban bizhatunk, hogy megvéd bennünket, a saját ügyességünkben nem gondolom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend