Nagytestvér

Valaki már megint megcsippelte magát – Ez lenne a fenevad bélyege?

 

Úgy érzem ideje kicsit más szemszögből is megvizsgálni a csipbelültetés/fenevad-bélyege kérdéskört.

Időről időre itt is, a fősodrású médiában is és minden alternatív oldalon olvashatunk arról, hogy egyre többen veszélyforrás helyett inkább új lehetőségeket vagy akár a lázadás egy formáját látják a mikrocsipekben és azok beültetésében.

Így történt ez az ausztrál Shanti Korporaallal is, aki nem is egy, hanem rögtön két csipet tetetett magába.

“Az ember úgy alakítja az életét, hogy többé nem kell aggódnia a jelszavak vagy PIN-kódok miatt,” nyilatkozta a news.com.au-nak.

“Ugyanazt a technológiát használom, mint a Paypass, így remélem, hogy idővel fizetésre is tudom majd alkalmazni.

Az Opallal az ember kap egy egyedi azonosítószámot, amit be lehet programozni a csipbe. Használhatod a csipkártyás ajtókhoz, a számítógép vagy a fénymásoló feloldására, hűségpontok gyűjtésére.”

Arról is olvashatunk időnként, hogy egyik másik kormány egy bizonyos, akár már most is tudható határidő beköszöntével kötelezővé teszi majd ezt az eljárást. A dátumok között 2017 elég gyakran felbukkan. Olyannyira, hogy 10 évvel ezelőtt az igen csak fősodrásúnak számító NBC is készített egy összeállítást erről, amit 5 évvel ezelőtt én is megosztottam a Youtube-on.

2013-ban pedig az egyik legnépszerűbb ?hír? volt keresztény körökben, hogy az amerikai állami egészségbiztosítási törvény már tartalmazza a kötelező beültetésre vonatkozó szabályozást.

Mivel a fenevad bélyegét érthető módon a legtöbb hívő komoly kérdésnek tartja, érdemes megvizsgálni, hogy ezek a hírek mennyire állják meg a helyüket, hogy kell-e egyáltalán tartanunk a tendenciától, illetve, hogy a mikrocsip-beültetés egyenlő-e a fenevad bélyegének elfogadásával.

2016-09-05_2025

Shanti Korporaal például elmondta, hogy egyes ?ultra konzervatív keresztények? a Facebookon közölték vele, hogy most már biztosan a pokolba kerül a csip miatt. Ezt leszámítva azonban inkább pozitív reakciókat kapott.

“A nagyim is akar egyet,” mondja nevetve.

“Több ellenállást tapasztaltam a tetoválásaim, mint a csipek miatt. A barátaim irigykednek.”

Amikor a 27 éves ausztrál felismerte, hogy milyen sokan akarnak csipet az ismeretségi körében, Chip My Life, magyarul ?csippeld meg az életem? néven saját disztribúciós hálózatot épített ki a férjével.

Az általuk kínált csipek ára 80 és 140 dollár között mozog, a beültetést végző orvos díja pedig további 150 dollár.

Amal Graafstra, aki a csipbeültetés egyik úttörőjének számít, és 2005 óta hord magában ilyen eszközt, azt állítja, hogy a csip azóta a teste részévé vált és nemhogy nem aggódik a beültetés kötelezővé tétele miatt, de a beültetettek jogainak harcosává vált. Úgy véli, hogy a csip megsemmisítése ugyanolyan testi sértésnek minősül, mint amikor valaki megrongál egy pészmékert.

“Azt akarom, hogy a testem részeként, egy szervként tekintsenek rá!”

Amal Graafstra a robottestrészekkel felszerelt emberekre épülő Deus Ex Mankind Divided nevű játék Sydney-i bemutatóján is részt vett és azt mondja, hogy ez a kor nem 2029-ben jön el, hanem már itt van.
Amal Graafstra a robottestrészekkel felszerelt emberekre épülő Deus Ex Mankind Divided nevű játék Sydney-i bemutatóján is részt vett és azt mondja, hogy ez a kor nem 2029-ben jön el, hanem már itt van.

Elsőként nézzük meg, hogy igaza van-e a fent is említett keresztényeknek. Shanti valóban a pokolba kerül a csipbeültetés miatt?

A válasz egyértelműen nem. (Illetve emiatt biztos nem.)

Először is a Jelenések könyvében olvasható komoly következmények nem elsősorban egy technológiai eszköz felhasználásmódja, legyen az bármennyire is visszatetsző számunkra, hanem a fenevadként említett Antikrisztus imádatával vannak összefüggésben, aminek a bélyeg felvétele a külső, bár nyilván szorosan kapcsolódó megnyilvánulása. Másodszor pedig nem tudjuk, hogy ez a bizonyos fenevad bélyege, amiről János ír, pontosan mi lesz.

A 90-es években sokan meg voltak győződve arról, hogy az addigra elterjedté vált vonalkód a fenevad bélyege, manapság pedig a csipről gondolják ugyanezt. Az igazság az, hogy egyelőre nem tudjuk a választ, de azt igen, hogy akármi is lesz az a bizonyos bélyeg, jelenleg semmilyen eszköznek a beültetése nem jelenti azt, hogy valaki elkötelezte volna magát a sötétség birodalma mellett és mindenképp elkárhozik emiatt. Akkor sem, ha végül kiderül, hogy mégis valamilyen csip lesz a megbélyegzés választott eszköze, ugyanis a hangsúly, mint Isten királyságában mindig, az emberek szívén van.

“Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából.”1

“Imádja” ÉS “felveszi”, vagyis mindkettőnek teljesülni kell ahhoz, hogy valaki Isten haragját magára vonja. Tudatos elköteleződésről van szó egy nagyon pontosan meghatározott ideológia mellett. Egy döntésről, amit a bélyeg felvétele pecsétel meg.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a csipbeültetés jó és támogatandó eljárás, csupán annyit, hogy önmagában nem jelent kárhozatot.

A másik kérdés, hogy mennyire hihetünk a csip kötelező beültetésével kapcsolatos híreknek. Tényleg szerepel ilyen kitétel például a Barack Obama nevével fémjelzett amerikai egészségbiztosítási törvényben?

A válasz ismét nem.

Léteznek ugyan olyan, főleg katonai létesítmények, ahol a beültetett személyazonosítás már előírás és nem választható opció, ugyanakkor fontos észrevenni, hogy a Bibliából ismert forgatókönyvben a kényszer csak a folyamat legvégén jelentkezik. Az odavezető úton inkább azt látjuk, hogy ?az egész föld csodálta?, Károli fordítása szerint ?csodálván követé? a fenevadat, vagyis szó nincs kényszerről. Sőt, az ember fejében, legalábbis az enyémben, inkább azok a híradásokban látott kígyózó sorok jelennek meg, amik egy-egy új elektronikai áruház megnyitásakor voltak gyakoriak nálunk vagy az Egyesült Államokban az új iPhone modellek debütáláskor jellemzőek.

iPhone 6-ra várva...
iPhone 6-ra várva…

A veszély, illetve az óva intés szükségessége, tehát nem annyira a kötelezőségben keresendő, mint inkább abban, hogy a fiatal generáció szinte kiolthatatlan étvágyra tett szert a technológiai újdonságok iránt és már csak azért is beszereznek minden új kütyüt, hogy ne lógjanak ki a sorból vagy éppen, hogy másoknál különbnek érezzék magukat azáltal, hogy az elsők között lehetnek.

Ami pedig a többi korosztályt illeti, a folyamatot inkább az államigazgatásra, bankolásra vagy az egészségügyre jellemző újítások bevezetéséhez lehetne hasonlítani. A komoly újítások először mindig opcionálisan választhatók, majd miután a többség megszokta, a régi módszer igénybevétele egyre nehézkesebbé válik, egyre kevesebb helyen vehető igénybe, míg végül a költséghatékonyságra vagy a biztonságra hivatkozva teljesen megszűnik.

Shanti Korporaal tehát valamilyen szinten mégiscsak részt vesz ennek az érkező rendszernek az előkészítésében, ugyanakkor ezzel a tettével mégsem vált automatikusan a kárhozottak táborának tagjává.

Lehet, hogy most kulcs nélkül tudja kinyitni az ajtót vagy jelszó nélkül lép be az operációs rendszerbe, de létezik egy világ, ahol nemcsak kulcsra vagy bankkártyára, de pénzre sem lenne szüksége. Egy világ, ahol nem lesz gyász, jajkiáltás vagy fájdalom, de újjá lesz minden és ahol maga Isten ad a szomjazónak az élet vizének forrásából.2 Egy világ, amibe egy olyan Ajtón át léphet be, ami Shanti szívének ajtaja előtt áll és zörget. Az Ajtó zörget, Shanti, de neked kell kinyitni, mégpedig csip nélkül!3

 1. Jelenések 14:9-10 []
 2. Jelenések 21:4-7 []
 3. “Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek, ha valaki meghallja a hangomat, és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorázom, és ő énvelem.” – Jelenések 3:20 []
Előző posztKövetkező poszt

160 hozzászólás

 1. http://www.masodikeljovetel.hu. Kérjétek a Szentlélek vezetését,hogy meglássátok Isteni eredetűek ezek az üzenetek.Sok közülük már megvalósult,sok most bontakozik ki.Megvalósult Izrael beszennyezése Soros által,a háborús készülődések,az Egyház beszennyezése modernizáció címszó alatt,a szexuális szabadosság jogainak sztárolása,és a fenevad bélyegének terjedése.Olvashattok a bélyegről az üzenetekben,és arról is,hogy az Élő Isten Pecsétje megvéd tőle.Ha azt elfogadod,a bélyeget nem kell.Úgy hírdetik a bélyeget,mint ami megkönnyíti az életet.Jézus elmondja az üzenetekben,hogy aki felveszi,elveszik számára.Arra kér,hogy ne vegyük fel,és hogy raktározzunk el élelmiszert azokra az időkre,mikor majd csak a csippel/bélyeggel lehet fizetni.Mert ez az ördög célja.Kéri Jézus,hogy terjesszük üzeneteit,és annyi embert akadályozzunk meg a chip felvételében,amennyit csak lehetséges.Az Úr most vívja végső harcát az ördöggel.Harcoljatok az ördög fertőzése ellen az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérének napi,rendszeres imádkozásával.Azt is kéri Jézus,hogy csak ezen üzeneteken keresztül hallgassunk rá,más látnok üzeneteit ne vegyük figyelembe.

  1. Arpiel, Pál apostol fogalmazza meg, mi a hit a Zsidókhoz 11-ben ‘1: A hit pedig a remélt dolgok felőli bizonyosság és a nem látott dolgokról való meggyőződés”
   Jézusnak nem volt SZÜKSÉGE hitre, Őbenne való hitet várta el (pl. gyógyításokkor) viszont LÁTTA ami vele történni fog lásd Getszemáni kert, szenvedése előtt. Annyira látta, hogy vérrel verejtékezett …

   Jézus valóságos Isten és valóságos ember is DE hitre, arra nincs szüksége. A mennyei Atyának való engedelmesség számára arany betűkkel volt írva, nem kellett gondolkodnia azon … 🙂 “forró drótja” volt a Mennyei Atyához (oda minek a hit? az a mi világunkban van csak, nekünk, embereknek addig míg hitben járunk és nem látásban) hiszen azt mondta: “én és az Atya egy vagyunk”.
   Ő “látásban” járt 🙂

    1. Arpiel, olyan felesleges ez a vita. Nem azért, mert “nekem van igazam” hanem azért,mert nyilván, Thea ezt véletlenül írta, hiszen Jézus MINDENBEN tökéletes !
     DE Önmagában nem lehet “hite” ! Ez filozófiai, elvi kérdés. Nem szabad nyitva hagyni, fogalmi zavart okozhat (pl. hogy Jézus mindössze ember).

     Amikor Fülöp hívására Nátánáel is megkereste Jézust, és Jézus kijelentette róla amikor meglátta, hogy “ő egy igaz izraelita, benne nincs álnokság” Nátánáel megkérdezte: „Honnan ismersz engem?” Jézus így felelt: „Még mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak a fügefa alatt.” Nátánáel erre elismerte: „Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael Királya.”
     … és a többi is “Atyám, tudom hogy mindig meghallgatsz csak értük mondom hogy higgyenek” …a TANÍTVÁNYOK tehát higgyenek … mégpedig abban, hogy Ő az Isten Fia.

 2. Jó látni illetve dicséretes, hogy vannak keresztények, akik mernek kérdéseket feltenni magukban, felülvizsgálni bizonyos kérdéseket, addig igaznak gondolt tanítasokat és főleg merik felvállalni mindenki előtt azt, hogy most másképp látják a dolgot. Persze ez a hozzáállás nem minden esetben vezet el az igazsághoz, vagy a teljes igazsághoz, de csak egyedul rajtunk múlik meddig maradunk nyitottak es alázatosan Isten színe elott és sűrűn ímádkozzunk hozza, hogy segítsen rátalalni, megérteni az igazságot, a jó választ. Azt is tudni kell, hogy a valasz, vagy egy esetleges puzzle darab nem egy ima következtében fog megérkezni(úgy értem azonnal, vagy másnapra)neked közvetlenül úgymond, hanem úgy és akkor, ahogy az ÚR akarja.
  Meggyőződésem, hogy nagyon, nagyon sok esetben az igazság visszatartó maguk az un. keresztény egyházak, sok esetben nagy nevű és büszke vezetői, de a követői is akiknek nem fér bele az egojukba, hogy ezt, vagy azt a tanítást ma már bizony másképp lát és ezennel beismeri, hogy tévedett. Vajon miért van ez egy tanító, pásztor esetében? Tán attól tart, hogy ezek emiatt elveszti a hívei egy részét? És akkor, teszek fel meg egy kellemetlen kérdést. azok a pásztorok vajon ebben az esetben Istent igazi szolgai, vagy a saját maguk egoista szolgái? Sokan nem tudjak ma mit jelent nyájat vezetni és akkor nagy valoszínűséggel azt sem látják mikor futamodnak meg eppem, hagyják magára a nyájat….
  Nem egyszerű a mai körülmények kozott jó pásztornak lenni. Amikor a pénz, a megélhetés is a kettő közé keveredik….csak idő kérdése, hogy hajlandó az ember kompromisszumot kötni a hazugsággal. És ezt sok helyen látom. Isten áldjon téged is Arpiel és minden kedves, vagy kevésbé kedves olvasót. En vagyok itt a legkevésbé kedves,….jól tudom. Bocsásson meg nekem ezért a Jóisten.

  1. Mélységesen egyetértek veled Adrián, csodálkozom is rajta. 🙂 Sőt, még azt is mondanám, hogy ebben a sokszor gondolkodás nélküli, de hamis tekintélyre épülő teológizálás oda vezet, hogy vak vezet világtalant…..

   1. Nem én velem értesz egyet, hanem az igazsággal. Nem a név, a nick az ami számít, hanem az, amit mond vagy állít.
    Ennek a történetnek még van egy legalább annyira fontos aspektusa mint ez, amiről most beszéltünk. És ez manapság sajnos nagyon elhanyagolt illetve félresoport az útból, pedig sok mindenben segítene tisztában látni a kiválasztottaknak 🙁
    Tudod, a hívők ma inkább az “isteni csodákra” éheznek, így meg is kapják azokat,…. bosegesen, mint az Írásra és a dokumentált történelemre, és így mar nem is marad másra idejük mint a már-már szánalmas “end times”-os tippelések, spekulációk 🙁
    Pedig lenne mit bepótolni. Ez csak egy példa, egy szál amelyen el lehetne indulni. https://youtu.be/4ZZ1hrz_U_E

    1. Szia Thea,
     Ugye tudod, hogy ezeket a gyógyításokat űző apostolok illetve a kiválasztottak sem voltak mindig gyógyítani, hiszen arról is olvashattunk a Bibliában, hogy ők maguk is súlyos betegek voltak időnként és olyankor valamiért nem működőtt az a felé természetfeletti gyógyítás, azaz nem tudták egymást meggyógyítani….ergo?

    2. Szia Adrian!
     Én úgy vettem ki az eddig beszélgetésből, hogy az a kérdés, hogy a jelek és csodák megszűntek-e az apostolok halálával vagy sem, nem pedig arról, hogy mindenki mindig meggyógyul-e.
     Egyébként konkrétan kire és milyen súlyos betegségre gondoltál?

    3. Szia Thea,
     Lássuk akkor azt a “nem szűntek meg” témát manapság. Hol vannak a hitetlenek, pogányok és zsidó vallást követők számára ma elkövetett, ma is látható, hallható csodák? Mert abban remélem egyetértesz, hogy akkoriban ezeket a csodák azoknak szólt, akik másban hittek illetve azoknak a zsidóknak, akik nem hittek Jézusban mint a megígért Messiás. Én azt mondom, hogy ma már nincs ilyesmi, mert Istennek nincs rá szüksége,…az egyház létrejött és az Evangéliumot immár minden nyelven hirdetik az egész világban. Azt mondjátok, hogy ez az egész csodatevés csak hit kérdése, de ti magatok nem tudtok egyetlen egy ilyen csodát sem elkövetni. Azt mondtad…valahol biztos vannak ilyen csodák a világban,….de hol? Mondj párat kérlek, mondj néhány nevet, időpontot és helyszínt, mert ezek hiányában ez nem más mint színtiszta képzelgés. A csodákat. az apostoli korszakban az evangélium hirdetésével egyidejűleg ezrek láttak…és hinni kezdtek,…meg papok is. Hol van ma ez a jelenség?…kérdezem én tisztelettel.
     Gondolom a gyógyítások is csodának számítottak és ha szerintetek csak annyi kell, hogy a gyógyító illető higgyen ahhoz, hogy a csoda gyógyítás működjön, akkor Epafroditosz (Filippi 2:25-27), Pál (2. Korintusz 12:7 ), (1. Timóthéus 5:23), Trófimus (2. Timóthéus 4:20) miért nem tudták, gyógyították meg egymást? Ezek a dolgok szerintem mind összefüggnek kedves Thea.

    4. Adrian, nem mondta senki, hogy ne tudnánk csodákat elkövetni, illetve annyi pontosítással, hogy ezt Isten Szelleme teszi rajtunk keresztül. Sőt, rajtad keresztül is tenné, ha hagynád. Ez nem egy képesség, hanem Isten ígérete a Szent Szellemen keresztül.
     A neveket, időpontokat és helyszíneket illetően pedig azt tudom mondani, hogy tölts el velem vagy bármelyik testvéremmel néhány napot. Nem tudom neked előre megmondani, hogy mikor történik csoda, de alig telik el hét nélkülük. Privátban szívesen írok konkrét eseteket az elmúlt hónapokból egyedül saját életemből, környezetemből, de szívesen küldök linkeket olyan példákról, amiket ezrek láttak. És szívesen elmegyek veled imádkozni, ha a környezetedben kéri valaki.

     Vannak dolgok, amik leellenőrizhetők: https://www.youtube.com/watch?v=_4JaEnkpYWg
     Persze mindig lesznek kétkedők. Emlékezz Jézusra. A János 12-ben azt olvassuk, hogy Isten hallhatóan szólt: “Szózat jött azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem.” Egy egész sokaság volt jelen, de a reakciójuk, illetve, hogy mit hallottak, mégsem volt egységes: “A sokaság pedig, amely ott állt, és hallotta, azt mondta, hogy mennydörgés volt; mások azonban így szóltak: “Angyal beszélt vele.””
     Pedig az Ige egyértelműen leírja, hogy “szózat jött az égből”, vagyis nem kell találgatnunk, hogy kinek volt igaza a jelenlévők közül.

     Az utolsó bekezdésre: egyedül Jézusnak volt tökéletes hite, így egyedül Ő gyógyított 100%-os hatákonysággal. A példák amúgy nem állják meg a helyüket. Epaphroditosz halálos beteg volt, de meggyógyult, Pál tövise nem betegség volt, az pedig, hogy valaki beteg, nem jelenti azt, hogy nem gyógyult meg később.
     Nem válaszoltál a kérdésemre, hogy a Szent Szellemben hiszel-e…
     Egy másik fontos dolog pedig az egyház történetét illeti. A jelek ritkulásának szerintem éppen az egyház elintézményesedése volt az oka, mert egy idő után fontosabbnak tartották a titulusokat, a tekintélyt és rangot, mint az Istennel való személyes kapcsolatot és a Szent Szellem vezetését. A jelek amúgy végigkísérték a keresztényeket az elmúlt 2000 évben. Küldjek könyvet erről?

    5. Thea,
     Hogyne hinnék a Szent Lélekben, a vigasztalóban, Ján. 12:16, Ján.14:26. Apropó Ján 14:26, mit is írja az Írás, miért is kapjuk segítségül?

    6. Elég hosszú a lista 🙂 A tanítás mellé, ami természetesen nagyon fontos:
     “azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek” János 16:13
     “8 Az egyik ugyanis a bölcs beszédet kapja a Lélek által, a másik pedig az ismeret beszédét ugyanazon Lélek szerint;
     9 egyik a hitet ugyanazon Lélek által, a másik pedig a gyógyítás ajándékait egyazon Lélek által;
     10 némelyik a csodatévő erőket, némelyik meg a prófétálást, némelyik a lelkek megítélését, a másik a nyelvek nemeit vagy pedig a nyelvek magyarázását.
     11 De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, úgy osztva szét mindenkinek, ahogyan akarja.” I. Kor. 12:8-11

     Szerintem kicsit fejtetőre állítva közelíted meg ezt a kérdést. A torzulások alapján próbálod megítélni, hogy mi van Istentől és mi nem. Közelítsd meg a királyság szempontjából. Márpedig, ha az Isten országa kétség nélkül elérkezett hozzánk (Máté 12:28), akkor Krisztusnak a bennünk lévő lelke miért korlátozná ezt a királyságot pusztán a lelkek megmentésére. Jézus nem ezt a példát hagyta nekünk:
     “Mert mi könnyebb, ezt mondani: ?Megbocsáttattak a bűneid?, vagy ezt mondani: ?Kelj föl és járj!??” Az első nyilván örök és a legfontosabb, de Jézus soha nem választotta szét a kettőt.

    7. Thea, persze, küld át a könyvét kérlek. Amúgy ki a könyv szerzője?

    8. Drága Thea
     Jézusnak nem tökéletes hite volt, hanem hatalma, akár a bűnöket megbocsátani, hiszen kérdezte is, “mi könnyebb ..”?
     Szerintem tökéletes hite annak van, akinek hitére az Úr MEGCSELEKSZI … hiszen nem a keresztények gyógyítanak, csak rávetik kezüket … vagy/és kérik az Urat hogy tegye meg!

   2. Még valami. Igazság szerint én itt ezen az oldalon is ppeldaul nem dicséreteket meg egyetértéseket az, amit látni szeretnék, hanem olyanokat, akik kardot ragadnak nap mint nap.

    1. Akkor én meg is ragadnám (bár a testvéreimmel nem szükséges tusakodnom, így jobban átgondolva inkább csak beszélgetnék 🙂 ).
     Szerintem a cessationism (az a tan miszerint a jelek és csodák az apostolok halálával megszűntek) az ördög egyik nagy húzása volt és egyáltalán nem Biblikus. Nem véletlen, hogy a videó sem az Igére, hanem egyházatyák véleményére alapozza a mondandóját, illetve az 1. Korinthus 13 egyetlen szavára, ami egészen másról, a szeretet fontosságáról beszél minden egyébhez képest.
     Soha ne alapozz teóriát egyetlen Igére, pláne nem egyetlen szóra!

     Való igaz, hogy helytelen a jelekre, csodákra helyezni a főhangsúlyt. Ezek másodlagos dolgok, amiket nem kell keresni, hanem Isten adja őket, amikor szükség van rá.
     Márk írja, hogy “Az Úr pedig együtt munkálkodott velük, és megerősítette az igét az azt kísérő csodálatos jelekkel.” (Márk 16:20)
     A munkát az Ige (Jézus) végzi el, a jelek csak megerősítik.
     Arról nem beszélve, hogy a legnagyobb csoda a megtérés. Gondolj bele! Egy teljesen új élet, egy új ember születik a szemeid előtt! Kell ennél nagyobb csoda? Ehhez képest a testi gyógyulás semmi. Ugyanakkor, ha valaki megtér Jézushoz, az újjászületést azonnali testi gyógyulás is követi vagy előzi meg gyakran. Jézus nemcsak a bűneinkért halt meg, hanem megtöretett a gyógyulásunkért (Máté 8:17, Ézsa. 53:4, 1. Péter 2:24). Nemcsak az I. században élt emberek betegségeit vette magára, hanem minden ember minden betegségét. Vagy mondjuk azt Neki, hogy “köszönöm Jézus, nagyon kedves tőled, hogy ennyit szenvedtél, de én nem kérek belőle, mert csodák ma már nincsenek”?
     Az is igaz, hogy sokan helytelenül állnak hozzá a témához, egyesek kihasználják, de ez nem teszi rosszá vagy helytelenné. Mindent lehet rosszul használni. Az Igét is.
     Ez a tan zárójelbe teszi a fél Újszövetséget.
     Ezt az írást érdemes elolvasni a kérdésben: http://divinity.szabadosadam.hu/?p=9571

     Írod: “nem is marad másra idejük mint a már-már szánalmas “end times”-os tippelések”
     Erre csak azért reagálok, mert gondolom benne vagyok halmazodban. Számomra az idők jelei a legkevésbé érdekes vagy fontos téma a hitemmel kapcsolatban, viszont egy olyan kommunikációs nyelvnek tekintem, amit azok is értenek, akik még hírből sem ismerik Jézust. Ha azt a küldetést kapod, hogy elmenj egy bantu törzshöz az evangéliummal, valahogy meg kell tanulnod kommunikálni velük. A világban folyó drámai eseményeket mindenki látja, de nem mindenki érti, sőt, teljesen értelmetlennek tartja és szeretné tudni, hogy miért van mindez. És ez alatt nem azt értem, hogy miért emelkedik vagy zuhan az olaj ára, hanem az élet értelmét.

     Azt is gondolom, hogy azok a testvéreim, akik érdeklődnek az idők jelei után, éppen azok, akik szorosan követik az Urat és az Igében élnek. Én legalábbis ezt látom.

    2. Kedves Thea,
     Hát….hogy is mondjam,… Adám sem volt valami Biblikus, hanem csakis szubjektív…. nem is, inkább olyan ökümenikus-sos (“Kirohanása nem csak nem szolgálja a Lélek egységét, de nem is bölcs.”) Azért, hála Istennek, még tudok olvasni a sorok között. 🙂
     A Strange Fire előadásokat mind megnéztem, neked is ajánltam néhányat több mint 1 évvel ezelőtt, de amint tapasztaltam nem nagyon érdekeltek. Kár, mert nem szubjektív megközelítéseket tartalmaz a bennük megfogalmazott kritika, hanem az Ígét használja és a józan észre apellál, illetve a biblikus történeteke mutatja be,…persze nem éppen úgy mint ahogyan azt karizmatikus vezetők és mások teszik. Tisztelet a kivétel.

     Azok az egyházatyák csak azt írták le, amit tapasztaltak az akkori időkben, azaz már akkoriban sem láttak, hallottak csodákról, tudniillik megszűntek. Ha te azt mondod, hogy voltak… hol vannak az erre vonatkozó történelmi feljegyzések, bizonyítékok? Nincsenek. Nem is voltak, míg be nem indult ez a “health and wealth” evangélium őrület a 19. században E.W. Kenyon és barátjainak köszönhetően. Ne felejtsd, ezek a modern hit-gyógyítók minden esetben mindenkit (hívőket) meggyógyítottak és azt is tanították, hogy Isten azt akarja, hogy te mindig meggyógyuljál,… ennek ellenére a legtöbbjük csúnya betegségekben hunytak el. Szívesen mondok neveket, éveket és a betegségeket, amiben ők maguk, vagy közeli hozzátartózóik is elhunytak.
     NINCS ÉS NEM IS VOLT OLYAN, HOGY HIT GYÓGYÍTÁS ILLETVE, HOGY AKKOR GYÓGYÍTUNK, AMIKOR MI AKARUNK!!! Ha már a gyógyításokról beszélünk….és ha kell ezt a Bibliával is alátámasztom 🙂

     “Soha ne alapozz teóriát egyetlen Igére, pláne nem egyetlen szóra!” Ez jó 🙂

    3. Adrian, gyógyítani csak Isten tud. A követői maximum az üzenetet tudják átadni. Ugyanez a helyzet a megváltással is. Senki sem képes megváltani egy másik embert, csak rámutatni a Megváltóra.
     Ádám cikkét azért osztottam meg, mert különbséget tud tenni egy legitim jelenség és annak torzulásai vagy hamisítványai között. Ez olyan, mintha egyetlen ember vagy egyetlen csoport példája alapján ítélne meg valaki minden keresztényt.
     Nem kell hinned a gyógyulásban a megváltáshoz. Sőt, egészségesnek sem kell lenned hozzá.
     Tegyük, amire Jézus elhívott: “Elmenve azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, Tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!”
     Nekem ebbe a Máté 10 is beletartozik.
     Egy kérdés, és nem kötözködésből, hanem tényleg csak kíváncsiságból: a Szent Szellemben hiszel?

    4. Bocs Thea, most témát váltottunk? Én úgy emlékszem az volt a beszélgetés témája, hogy megszűnt e vagy sem az apostoli “jelek és csodák” korszak (cessationism). Nem?
     Holnap megpróbálok Biblikusabb lenni, mert láttam, hogy nagyon hiányoltad az ezzel kapcsolatos Igét. Jó éjt!

    5. Szia, jó reggelt Hajrá.
     “Számomra az idők jelei a legkevésbé érdekes vagy fontos téma a hitemmel kapcsolatban, viszont egy olyan kommunikációs nyelvnek tekintem, amit azok is értenek, akik még hírből sem ismerik Jézust. Ha azt a küldetést kapod, hogy elmenj egy bantu törzshöz az evangéliummal, valahogy meg kell tanulnod kommunikálni velük. A világban folyó drámai eseményeket mindenki látja, de nem mindenki érti, sőt, teljesen értelmetlennek tartja és szeretné tudni, hogy miért van mindez.”

     “A kettő szorosan kapcsolódik szerintem. ”

     Az az én véleményem is, hogy ez a mostani kettőnk közötti beszélgetés nagyon fontos azok számára is, akiket te is említettél, akik nem csak a világ nagy eseményeit nem értik, hanem az Írást sem. Nekem fontos, hogy azt is tisztábban lássák, így nem tartom szerencsésnek azt az ötletedet miszerint folytassuk a beszélgetést a klubban. Szerintem az idelátogató nem hívők nem nagyon olvassák a klubban megjelent írásokat. Ezért azt gondolom, hogy maradjunk inkább itt, ha valamiért nem olyan nagy gond számodra, hagyd lássák, hagyd “hallják” az igét és netán-netan higgyenek is. Nekem az a klub olyan, mintha elrejtőznénk előlük,
     …pontosabban mondva, mintha az Igét bújtattnánk el előlül.
     Remélem most jobban látod ill. érted, hogy ez is, amihez én ragaszkodom mennyire szorosan össze kapcsolódik. 🙂

    6. Szia Adrian!
     Szerintem éppen, hogy hátrányukra lenne, ha egy teológiai kérdést, ami nem érinti a megváltást, viszont elég megosztó tud lenni (lásd a linkelt írást), itt beszélnénk meg. Akit pedig érdekel, az a klubban is el fogja olvasni. Jézus is ezt tette. Az összetettebb kérdéseket csak a tanítványoknak magyarázta el. Sőt, tobábbmegyek. Erről a kérdésről legszívesebben egy fanta mellett beszélgetnék, nem pedig írásban. 🙂

    7. Szerintem ennyit a vitáról:

     Márk. 16,15 És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.
     Márk. 16,16 A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
     Márk. 16,17 Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
     Márk. 16,18 Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

    8. Márk. 16,17 Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: ….

     Itt csak az a kitétel, hogy akik hisznek, azokat ezek a jelek követik…! De, mivel már az apostolok idejében is felütötték a fejüket a hamis tanítások ( legalábbis a bibliai szövegek szerint), ezért akár az is gondolható, hogy azok a csodák azért szűntek meg addigra amikor ezt írták, mert akkorra már nem a valódi jézusi ( és apostoli) tanításokban éltek az emberek…! ( Legalábbis itt nincs szó arról, hogy Jézus azt mondta volna, hogy ezek a jelek a hívőket csak 100-200 évig kísérik… Mármint a kanonizált szövegek szerint…)

     Sőt, Jézus szerint ( a kanonizált Biblia alapján) itt még kevesebb is elégséges lenne a csodák megtörténéséhez:

     Mát. 17,20 Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.

    9. Kedves Ida,
     Egyszer Évanak is felájanltam, így most neked illetve minden más ilyen erős hittel és Írás ismerettel rendelkező kereszténynek is teszek egy ajánlatot. Ismerek csonka betegeket. Egyik barátom például a kórházba van és tovabbi lábfej amputació vár. A nejével ua. a helyzet, azaz részben amputált lábfej. Mindkettő súlyos cukorbeteg. Az onkológia osztályok tele s szele vannak agonizaló betegekkeli. Vagy ott vannak a ravatolozók, a temetések….sorolhatnám még. A logisztikát én megoldom. Szólj, szóljatok és megbeszélgetünk egy-ket időpontot. Látni szeretném mekkora hitetek van. 🙂

    10. Mi volt Jézus válasza, amikor a tanítványoknak nem ment? Hogy nem Isten akarata, hogy a beteg meggyógyuljon?
     Ezt felelte: “A ti hitetlenségetek miatt.” Máté 17:20

     Bizony, az én hitem kevés arra, hogy visszaimádkozzak egy leamputált lábat, de volt már rá példa, hogy valakinek megvolt rá a hite és megtörtént.
     Ugyanez a helyzet minden egyéb területen, amihez hit kell. A megbocsátást sem Hitlerrel kezdi az ember, hanem mondjuk az undok szomszéddal, az elénk bevágó autóssal vagy az elvált házastárssal.
     A hit úgy erősödik, ha használod. Éppen ezért próbálok mindenkiért imádkozni, akinek szüksége van rá. Nem teszek különbséget, hogy lelki vagy fizikai eredetű a probléma. Te szoktál imádkozni másokért?

    11. Adrian!

     Mi van odaírva? Az van odaírva, vagy sem? Lehet reklamálni a főnöknél, hogy anno, amikor a földön járt miért nem lettek üresek a temetők, és miért csak 2 embert támasztott fel ( a kanonizált Biblia szerint!)? Továbbá, hogy a bethesda tónál is miért csak azt az 1 gutaütöttet gyógyította meg, amikor ott volt a többi nyomorult is? És azt is meg lehet tőle kérdezni, hogy ha ezt mondta a hívőkkel kapcsolatban, hogy azokat ezek a jelek fogják kísérni, akkor miért nem történtek, történnek ilyenek tömegével? És fel lehet tenni neki azokat a kérdéseket is, amik még előjönnek , akár nem csak ezzel kapcsolatban…!

     Viszont arról vitatkozni, hogy akkor most az van e odaírva, vagy sem ( mert a vita csak erről szólna!) felesleges! Ha Jézus tényleg ezt mondta, hogy a hívőket ezek a jelek kísérik, akkor az úgy van! Ha nem kísérik azok a jelek őket, akkor a hitükkel van valami gond. Azt kell kutatni és megtalálni, hogy pontosan mi is az a gond …! A többi “tanítás” és magyarázgatás amely megpróbálja ezt már hatályon kívül helyezni, az csak spekuláció, amely arra való kizárólagosan, hogy elaltassa magát a Jézusban hívő ember, hogy azok a jelek nem is annyira fontosak, és ezért nincsenek….., és tulajdonképpen minden rendben van…!

     A barátodnak pedig Jézus nevében mondom, hogy gyógyuljon meg! És a feleségének is a Jézus nevében mondom, hogy gyógyuljon meg!

    12. “…és miért csak 2 embert támasztott fel ( a kanonizált Biblia szerint!)? ”

     3-at….

    13. Megértem Ida indulatát, téged meg nem, kedves Adrian. VANNAK olyan evangelisták, akiknek működését számtalan csoda kíséri. Ha róluk van szó, megy a cikizés. Akkor most mi van?!

     Nem vagy következetes. Ha az Úr MINDENKIT feltámasztott volna, még ebben az életben, akkor mi volna az életünk célja – ti. az, hogy megfussuk a pályát vö. Pál apostol “(úgy fussatok, hogy elnyerjétek” az örök életet. Mindenkit, akit az Úr feltámasztott, vagy akit a hit támasztott fel, újra meg fog halni, természetesen. Mi értelme lenne “feltámasztgatni” ? Ám, ha valakinek a hitére adott válasza ez az Istennek, az más https://www.youtube.com/watch?v=ycX_6yu4eEU az 5.20-nál az asszony beszél.

     ÉRDEKES hogy éppen HOLNAP jön Mo-ra Daniel előadni erről ! – ez nem véletlen hogy most előkerült a téma 🙂 – https://www.facebook.com/events/1657702364450416/

    14. Nincs bennem semmilyen indulat Évi, csak idéztem, hogy mi van ezzel kapcsolatban a kanonizált bibliai szövegekben, és megjegyeztem, hogy emiatt ezzel kapcsolatban nem szólhat másról az Adrian által kívánt vita, csak arról, hogy azt mondta e Jézus, vagy nem. Vagy arról, hogy azt mondta, de nem úgy gondolta. Ez utóbbi pedig csak arról szólna, hogy a hívők hogyan kozmetikázzák magukat, amiért náluk nem működik, ahelyett, hogy annak okát firtatnák. ( Persze ettől még lehet rajta vitatkozni, ha valakik mégis úgy gondolják….)

     Pl ez is abban a könyvben olvasható : Ján. 4,48 Monda azért néki Jézus: Ha jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.

     1 Kor. 13,8 -ban leírt ….eltöröltetnek…..pedig, arról szól, hogy odaát már a szereteten kívül nem lesz szükség a többire, mert emezek ide, a földi életre adattak. Hiszen akkor már minek hinni, reménykedni, prófétálni, stb, ha látok, tudok mindent… Akkor töröltetnek el, ha átlépünk oda…! De, gondolom ez egyértelmű a többségnek.

    15. Mondom Adrian, kérdezze meg a főnököt, hogy ő miért nem támasztott fel mindenkit, miért nem gyógyított meg mindenkit, és akkor talán megérti, hogy mások miért nem járják (Az onkológia osztályok tele s szele vannak agonizaló betegekkeli. Vagy ott vannak a ravatolozók, a temetések?.sorolhatnám még. ) a kórházakat, ravatalozókat, stb, és miért nem élnek az ön által felajánlott lehetőséggel…! ( Azért segítek egy kicsit ! Jézus magáról ezt mondja: Ján. 5,19 Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi.
     A követői se nagyobbak nála! )

     De, ettől függetlenül még nem válaszolt a kérdésre ( ahogyan mindig is szokta tenni), hogy az van e odaírva, vagy sem…!

    16. Zsid. 11,1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés

     Héb 11,1 A hit pedig a remélt dolgoknak valóságként való [elfogadása] és a nem látott tények felől a [magunk] meggyőzése. (Csia ford)

     Zsid 11,1 Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk. Aki hisz valamiben, az meg van gy?z?dve arról, hogy az a dolog valóságosan létezik, annak ellenére, hogy nem latja. (egyszerű ford 2006)

     Zsid 11,1 És mi a hit? Bizodalom abban, hogy valamely remélt dolog valósággá lesz, és kétségtelen bizonyosság valamely dologról, amelyet az ember nem lát. (Dr Budai G)

     Zsid 11,1 A hit a reménylett dolgok valósága és a láthatatlan dolgokról való bizonyos meggyőződés. (Ravasz L)

     Mint látja, ennek a kérdésnek a megválaszolásához elég lenne az is, ha olykor lapozná, illetve olvasná a kanonizált Bibliát, és nem csak azokat a tanításokat keresgélné és hallgatná, amelyek a fülének és az elképzeléseinek kedvesek. ( Persze ez az ön dolga, hogy mit olvas, hallgat, eszik, iszik, stb… Szabadsága van rá. Csak megemlítettem, hogy hol találja , ha keresné.)

    17. Nagyszerű kedves Ida, köszönöm szépen a választ. Haladjunk szepen, lassan és békésen tovább, hogy értse meg mindenki.
     Ön szerint szükség volt e az akkori időkben és körülmények mellett azokra a csodákra( pont olyanokra, pont ott ahol és pont annyira), hogy az Atya illetve Jézus illetve a Szent Lélek, elindítsa az Új Szövetséget, az új immár világraszóló láthatatlan Egyházat? Továbbá, kerdezem én tisztelettel,..sikerült e, ön szerint, létre jönnie annak az Egyháznak, minek alapját az a “néhány” csoda illetve azokban a csodákban vetett hit jelentette?
     Ígérem minden kérdésére választ fog kapni.Kérem csak kérdésekre válaszoljon. Előre is köszönöm türelmet.

    18. Adrián, szerintem kicsit előreszaladtál. Hol írja a Biblia, hogy a csodák az egyház elindítása miatt történtek vagy, hogy a csodák jelentenék az egyház alapját?

    19. Kedves Thea.
     Kérdésedre válaszolva….SEHOL.
     De Thea, hol ír a Biblia a Szentháromságról?
     Azt mondod előre szaladtam. Értem, igazad lehet. Na majd, ha jönnek válaszok a kérdéseimre, engedelmeddel visszafelé szaladok egészen Mózesig. Nekem úgy rémlik, hogy ott is egy ehez hasonló csodákkal “tarkított” történet….korszak ZAJLOTT!!!! le. Te nem így emlékszel?

    20. Szia Adrian!

     Az Ószövetségben nem csodákkal tarkított korszakok voltak, csupán bizonyos emberekre, például prófétákra és királyokra (az Úr felkentjeire) töltetett ki az Úr lelke, tehát a csodák bizonyos emberekre voltak korlátozva. Akkoriban csak a próféták prófétáltak. Az Újszövetségben viszont a Szent Szellem kitöltetik minden hívőre, tehát a csodák a hívőket követik.

     “De ha Annak a Szelleme lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakó Szelleme által.” Róma 8:11

    21. Adrian, én csak 1 kérdést tettem fel, amire úgy látszik, hogy elég nehéz válaszolnia. ( Bár nem is vártam igazán választ, elég, ha magában válaszol rá.)

     De, hogy segítsek a dologban, még más bibliai verseket is ideteszek az előbbiekhez. Jézus ezt mondta ( mármint a kanonizált Biblia szerint):

     Jn 14,12 Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz énbennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekszem, sőt azoknál nagyobbakat is cselekszik majd, mert én az Atyához megyek;

     Márk. 13,31 Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak.
     Luk. 21,33 Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak.

     Mert itt arról beszél Jézus ( a kanonizált Biblia szerint), hogy aki benne hisz, az cselekszi majd azokat a cselekedeteket, sőt nagyobbakat is annál, amelyet ő cselekedett. ( Nincs szó itt arról, hogy ez csak az apostoli időkre vonatkozik!). Vagyis, ahol az igazi Jézusban való hit van, ott csodák, gyógyulások, jelek, prófétálások, stb-k is vannak. Ahol nincsenek ezek, ott nincs hit Jézusban. Vagy nem az igazi Jézusban való hit van…. Bár, azt is írja a kanonizált Biblia, hogy az anti-krisztusi fenevadak is tudnak csodákat , stb-ket tenni…! Ott pedig más Jézus, más evangélium és más szellem van…! De, a gyümölcsökről lehet azokat felismerni, hogy kitől vannak… (A Biblia szerint))
     A végére pedig odatettem azt a kanonizált Biblia szerint Jézus által mondott beszédet, hogy az ő beszédei soha el nem múlnak! Vagyis azok se, amelyek erről szólnak….
     Azt már döntse el ön, hogy akkor hogy van ez a dolog….

     Amit ön kérdez, azt nem fogom önnel megvitatni, vagy megbeszélni. Ahogyan ezt is lezártnak tekintem a magam részéről.

    22. Kérem Ida bocsásson meg, ha netán felzaklattam. Nem ált szándékomban ilyet tenni. Nem is számoltam a jelenlétével, tudniillik amolyan véletlenszerűen szólt hozzá, gondolom önszántából, a másokkal folytatott beszélgetéshez. Ettől függetlenül részemről ez egy nagyon tanulságos eszmecsere volt. Remélem mások is hasonlóképpen látják. Isten áldja kedves Ida és kérem zóljon bele máskor is.

     Van esetleg itt valaki más, aki megvalaszolná a feltett kérdéseimet? Ha már egyszer beleelkezdtünk az igazság keresésében ne hagyjuk abba 🙂
     Vagy nem ezért csináljuk?

    23. Nem történt felzaklatás Adrian. Egyszerűen részemről nincs mit hozzátenni a témához. A hozzászólásom alapgondolata is csak annyi volt ( főleg Theának szánva), hogy ezt a témát valóban nincs értelme a klub oldalra vinni, mert a vita kb csak annyi lenne, hogy mi van megírva. A többi beszéd pedig csak emberi spekuláció lenne, ahogy írtam, és amiért írtam. Azután már mindenki maga dönti el, hogy igaznak tartja e azt, ami oda van írva, vagy keresi tovább az igazságot, amivel azt mondja, hogy nem tartja igaznak azt. Ha pedig nem tartja igaznak, akkor az már annyi kérdést vet fel, amennyi “megvitatására” önnel, én spec nem kívánok időt fordítani. Gondolván itt az ön folyamatos, szándékos értetlenkedésére, mások beszédeinek a kiforgatására, gyanúsítgatására, tématerelésére, stb-re is, amelyek megválaszolása pláne idő és “tinta” igényes dolog. De remélhetőleg talál majd magának megfelelő vitapartnert. Bár szerintem az lenne a legjobb , ha egyszerűen csak leírná ( ahogy mások is szokták), hogy ön mit gondol, és azt is, hogy miért gondolja azt. Azután bizonyára válaszolnának is rá néhányan.

    24. Szia Thea,
     Mondtam én olyat, hogy Ószövetségi korszakok? Nem emlékszem ilyesmire.
     “Az Újszövetségben viszont a Szent Szellem kitöltetik minden hívőre, tehát a csodák a hívőket követik.”
     Értem, de akkor miért nem nevezték azokat inkább mindennapos cselekedeteknek, hiszen ha ezek minden hivőre érvényesek, ahogyan ezt te állítod, akkor azok mindennaposak lettek volna…nem? Ezrek kezdtek el hinni egy nap, egy városban egy, vagy több csoda, jelek miatt. És btw, azok a csodák Isten magasztalták, nem a csodatevőket. Olyanra sem emlékszek, hogy a újjászületett Krisztust kovetőket ne a hitükért, hanem a tömeges csodatetélek miatt üldözték volna. Te igen? Sem a Bibliában nincs ilyen leírva, sem a történelmi feljegyzésekben. A csodatetételek csak bizonyos személyekre és korlátozott időre szóltak aztán megszűntek. Hogy voltak e azóta, vannak e itt-ott Isteni csodák? Bizonyára voltak és még lehetnek is. Istent semmi és senki nem korlátozza abban, hogy bármikor végrehajtson csodákat, ha azok az Ő céljait szolgálják.
     Ez, amit ma sok gyülekezetben művelnek, olyanok, akik apostolokak kiáltották, nevezték ki sajátmagukat, ehez Istennek semmi közé. Mondtam, aki ebben hisz, az menjen és tegye meg azt, amiben hisz, bizonyítsa be másoknak is, hogx amit másoknak tanít az igaz és Istentől van. Ha arra nem képes, vagy nem akarja azt tenni, akkor az az illeto vagy hamis, vagy egy szívtelen fráter.

    25. Szia Adrián!
     Hogy ne üldözték volna? Hiszen Jézussal kezdték. Pontosan olyan hozzáállással, mint amiről ebben a beszélgetésben szó van.
     “A farizeusok pedig ezt hallva, mondták: Ez nem űzi ki az ördögöket, hanem ha Belzebubbal, az ördögök fejedelmével.” Máté 12:24

     Azt hiszem az lehet a probléma, hogy nagyon sokat olvasol és nézel erről a témáról, de nem igazán ismered tapasztalat útján. Mi lenne, ha a kereszténységet, a Megváltást és Jézust is az ellenvideók alapján próbálnád megítélni? Elhinnéd, amit mondanak? Gondolom, nem, mert megtapasztaltad és TUDOD, hogy igaz.
     Ugyanez volt a helyzet a vakon született emberrel a János 9-ben. A farizeusok Jézust próbálták elkapni a gyógyításán keresztül (újabb üldöztetés a gyógyítás miatt!) és bebizonyítani, hogy az ördögtől van. Csakhogy a vak megtapasztalta Jézust. A farizeusok jöttek az elméleteikkel, de ezek hatástalannak bizonyulnak ezzel szemben: “Ha bűnös-e, nem tudom: egyet tudok, hogy noha vak voltam, most látok.” (János 9:25)
     Ami pedig a tömeges és nem tömeges csodákat illeti, tudjuk, hogy nagyon sok minden történt, ami kimaradt a Bibliából. Nem írhattak le minden egyes csodát, hiszen “van sok egyéb is, amiket Jézus cselekedett, amelyek, ha egyenként megíratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket, amelyeket írnának.” (János 21:25)

     Én nem tudom mit művelnek egyes gyülekezetekben, de azt igen, hogy én mit teszek és, hogy “Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.” Zsidók 13:8

     Igen, én is úgy gondolom, hogy “aki ebben hisz, az menjen és tegye meg azt, amiben hisz”. Én ezt teszem és javaslom neked is, hogy amennyiben szeretnél minden kétséget kizáróan választ kapni erre a kérdésre, hidd el, amit a Biblia ír és “cselekedd Jézus cselekedeteit” vagy akár nagyobbakat is. 🙂

    26. “A csodatetételek csak bizonyos személyekre és korlátozott időre szóltak aztán megszűntek. Hogy voltak e azóta, vannak e itt-ott Isteni csodák? ”

     Erről beszélek Adrian! Ez nincs a kanonizált Bibliában leírva ( hogy ez csupán bizonyos személyekre, és bizonyos időszakra vonatkozik) , csak az, amit idéztem. Vagyis ön azt mondja, hogy vagy Jézus hazudik ebben a kérdésben, vagy a kanonizált Biblia. Ha a kanonizált Biblia hazudik ebben ( hiszen csak az lehet, mert csak abban vannak általunk is hozzáférhetően leírva Jézus “állítólagos” szavai), akkor az égész azonnal hiteltelenné válik. Hiszen, ha 1 dologban hazudik, akkor bármennyiben hazudhat. Vagyis megbízhatatlan forrás. Ha megbízhatatlan forrás, akkor a hitünket nem alapozhatjuk az abban leírtakra, hiszen, akkor bármi lehet abban hamis. És akkor teljes erőből neki kell feszülnünk a valódi igazság keresésének. Mert a kanonizált Bibliából tudjuk azt is ( ha ugyan ez igaz abban akkor), hogy hamis egyház ( birodalom ) nő ki a római birodalomból (Dán. 7,7-Dán. 7,8 Mialatt a szarvakat szemlélém, ímé, másik kicsiny szarv növekedék ki azok között, és három az elébbi szarvak közül kiszakasztaték ő előtte, és ímé, emberszemekhez hasonló szemek valának ebben a szarvban, és nagyokat szóló száj. Dán. 7,11 Nézém akkor a nagyzó beszédek hangja miatt, a melyeket a szarv szóla; nézém, míg megöleték az az állat, és az ő teste elvesze, és tűzbe vetteték megégetésre. Dán. 7,20 A tíz szarv felől is, a melyek a fején valának, és a felől, a mely utóbb növekedék és három esék ki előle; és ennek a szarvnak szemei valának és nagyokat szóló szája; termete is nagyobb a társaiénál. Dán. 7,21 Látám, hogy ez a szarv hadakozék a szentek ellen, és legyőzé őket. Dán. 7,22 Mígnem eljöve az öreg korú, és az ítélet adaték a magasságos egek szenteinek; és az idő eljöve, és elvevék az országot a szentek.— Jel. 13,1— Jel. 17,1—–), aki olyan beszédeket szól, amelyekkel elhiteti az egész világot, és harcol a szentek ellen és legyőzi őket….!
     Akkor jönnek azok a kérdések, amikről beszéltem ( már régebben is), hogy ki a fenevad, a hamis egyház , akinek az ereje, a királyi széke a Sárkánytól van? Mik azok a beszédek amelyeket szól, és amivel becsapja a világot, és a Sárkányt imádják általa az emberek? Kik azok a szentek, akik ellen harcolt és akiket legyőzött, és azok mit tanítottak, ha emez hazudik. Ama egyház megalakulása előtt, vagy után kanonizálták, illetve véglegesítették a Bibliát…. ? Ha után, akkor mennyire gondolható, hogy az valóban az igazságot tartalmazza, ha maga a hamis egyház a Sárkánytól van, és a beszédek is, amelyekkel elhítei az egész világot? ( Ha ezek a beszédek a Sárkánytól vannak, akkor a reformált egyházak is ugyanehhez a tanhoz tartoznak, és akkor, ahogy egyszer Antenor említette, azok is csak emennek a hamis egyháznak a leányai…) Stb, stb, stb…!

     Szóval azt kell eldöntenie önnek is, hogy valóban igaz a Biblia, és hiszi és elfogadja az abban foglaltakat ( és akkor azt is el kell fogadnia, amiről beszéltünk), vagy nem hiszi, de akkor felmerülnek ezek a kérdések amiket leírtam, és azok is, amiket nem, de kérdésekké válnak!
     Mert most ön csak azt csinálja, hogy bár hivatkozik a bibliai igeversekre, mint abszolút igazakra, de valójában nem fogadja el azokat annak, mert a tapasztalatai nem támasztják azt alá. Ezért megpróbál emberi okoskodással hidat építeni a tapasztalatai és a bibliai igeversek tartalma közé, hogy azok igazsága elfogadható legyen az ön számára a tapasztalatai ellenére is. ( És amennyiben valakik megkérdőjelezik a hídépítési spekulációi helytálóságát, rögtön vádaskodni és személyeskedni kezd, ahelyett, hogy a jó kérdéseket tenné fel magának…)

   3. Tudod Thea, sokan azok közül, akik ezeket a “csodákat” művelik az általuk jól ellenőrzött területeiken, tv/rádiós stúdiók, sport arénak, mega gyülekezetek stb, folyton azzal válaszolnak a kritikára, hogy a hozzám hasonlóaknak nincsen hite, ezért nem hiszünk az Isten mai csodáiban, meg azzal vádolnak, hogy mi a mai Istent egy gyenge, egy csodákra képtelen Istennek gondoljuk es, hogy ez csakis a mi hibánk. “Csodákra képtelen Isten” az én Istenem? Azért ez nem semmi.
    2 pillanatig nem tudna létezni egy Perry Stone nevű alak Isten életet adó és életet fenntartó rendszerei nélkül. A Nap sem kellne fel, ha Ő úgy dönt, egy csepp eső sem esne, ha Ő éppen úgy akarja,….miket beszélnek ezek az emberek? Honnan veszik egyáltalán azt, hogy a mi Istenünk egy impotens Isten?
    Nem is értem, hogyan lehet ennyire szemellenzős egy magát keresztény embernek nevező valaki. Komolyan mondom, ezek az emberek mérges kígyót érdemelnének a kezükbe. De egy olyan sajnos sosem akad a csodáik közelében,….csak a sok tolókocsis mozgássérült, akik hirtelen járni kezdenek, illetve a sok bólogató és Hallelujáhzó hipnotizált “testvér”. Lesújtó. A röfögős, ugatós, a vonyítos, a háháhás-hihihis, a remegős, a fetrengős, a gibberish-ses….betöltkezős műsorokról már nem is beszélve.

 3. Sziasztok. Mit lehet tudni a vízözön előtti időkről,…voltak esőzések illetve egymástól eltérő évszakok mint ma vannak?

  1. https://answersingenesis.org/creationism/arguments-to-avoid/there-was-no-rain-before-the-flood/
   https://answersingenesis.org/bible-questions/did-it-rain-before-the-flood/

   Évszakok biztos, hogy voltak (Pl. 1. Mózes 1:14), legfeljebb eltérhettek az özönvíz előttitől, például a szélsőségekben, de erről nem sokat tudunk a Bibliából. A teremtéstudomány szerint az özönvíz után valóban volt egy jégkorszak.

   Az 1. Mózes 8:22 azt mondja, hogy “Ennek utána míg a föld lesz, vetés és aratás, hideg és meleg, nyár és tél, nap és éjszaka meg nem szűnnek.”
   Ez szerintem arra utal, hogy az özönvíz egy éve alatt megszűnt, de előtte volt, hiszen előtte is volt vetés és aratás, tehát évszakoknak is lennie kellett.

   1. A legtöbb kreacionista (pl.Kent Hovind) szerint nem voltak évszakok, ha igaz a “fenti vizek”, tehát a magas légköri vízpáraréteg elmélet, ami egyenletes klímát biztosíthatott, így az évszakok vagy nem léteztek vagy a mainál sokkal enyhébb eltérésekkel váltakoztak. Szerintem ez az idézet:….nyár és tél….azt fejezi ki, ahogy múlik az idő, és a Föld hozza a maga periódikus változásait. Tegnap olvastam egy COG-os cikket arról, hogy mennyire félreértünk félreérthetetlennek tűnő kifejezéseket. A napokban gondolkodtam azon, hogy pl.a 2. halál hogy tarthat örökké a Gyehennában. Rájöttem sehogy. Az Isten megemésztő tüze nem örökké égő módon emésztgeti, kínozza az embereket, démonokat, bukott angyalokat. A végső halál az végső halál. Ekkor kaptam ezt a cikket valakitől. http://churchofgod.hu/content.php?act=korok_terve

  2. Isten ma is tesz csodákat a saját két szememmel láttam mert velem történt és el mondanám a sírást nem bírtam abba hagyni.csak úgy potyogtak a könnyeim. Az esetem pedig a bibliában leírt kenyér szaporitáshoz hasonló,annyi külömbséggel hogy nem kenyeret szaporított hanem mást

   1. Tisztelt Bocs! Ha a saját két szemddel láttad, annyit jelent, hogy egyedül voltál és mások nem latták a csodát. Esetben mi ertelme volt annak a csodának? A Biblia szerint azoknak az Isteni csodáknak mindig ertelme volt. Isten a Messiás vezette Egyházának a felallításán munkálkodott, ehhez kellettek azok a csodák. Valami nem stimmel ezzel atörténettel.

    1. Kedves Ricsi!
     Számtalan példát látunk a Bibliában, amikor a csoda egyetlen emberrel történt, és csupán azért tudunk róla, mert valaki leírta, ahogy tette ezt Vica is. Amúgy Istennek szerintem éppen elég, hogy egyetlen embert magához vonzzon egy esemény, legyen az egy csoda vagy egyéb, által, hiszen “örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén.” (Lukács 15:10) És a Jó Pásztor ott hagyja a 99-et, hogy megmentse az egyet. Ha csak egyetlen egy embert kellett volna megváltania a világon, akkor is meghalt volna érte.

    2. Kedves Ricsi ! Az én Istenem sokkal jobban szeret minket, mint hogy csak “bizonyságtétel” céljából tegyen kollektív módon észlelhető csodát ! Inkább ismerd meg jobban Őt, és kívánom adjon neked is privátban csodát, csak neked, csak ott, csak akkor ! 🙂

 4. Érdekeseket írsz Paal ! Ez a jó ebben a kommentelgetésben, hogy közösbe dobjuk a sütnivalóinkat. Ezt a hatszáz hatvan hat leírt számértéket még nem gondoltam fontosnak, pedig tényleg nem azt írta János, hogy: 666. Ma pedig mindenki ezt lesi. Szóval maradjunk annyiban, hogy senkinek fogalma nincs arról, hogy mi a bánat lesz ez és hogy működik, hiszem hogy időben megtudjuk.

  1. Jó, egyetértek!

   Én is csak addig jutottam a számok értelmezésében; mélyebbre nem akarok benne menni, mert bizonytalannak, emberi okoskodásnak érzem, ha úgy tennék. Talán ez az a pont, amikor még nem megyünk tévútra, hanem inkább vizsgáljuk több oldalról.
   Ezért is fogadom el pl. Bruno állítását is; sőt: lehet, hogy a két értelmezés szinkronban halad egymás mellett.

 5. Kedves Paal ! Igazad van, és elnézést is kérek tőled. Bár nem rád gondoltam, mikor azt a kollektív megjegyzést tettem.

  1. Semmi gond, nem vettem magamra, csak amikor megfogalmaztam fejben a hozzászólást, értelemben pont olyanná lett 🙂

 6. Kedves Attila ! Köszönöm a méltató szavakat és, hogy megértettük egymást. Azért a leírtakkal nem mindenben tudok egyetérteni, főleg a mondandód másod felére gondolva. Ennyire nem dipólusos a világ, a dualista szellemi világkép hamis (már az okkult, meg keleti verzió, pl. Jin-Jang). Ez a kettősség csak időleges, akár mennyi ideig is tartson (ha jól tudom, még kb.1000 évig). Sátán életkora meg nem 120 év, az az emberé (özönvíz utáni max.). Ő azért a legöregebb teremtmény, hajlok rá, hogy elég hajlott korú. 🙂 Maradj az igénél (ószövetség és főleg az újszövetség), és tarts jó élő kapcsolatot Jézussal, a Szent Szellem által (meg térj meg, és merítkezz be vízbe és Szent Szellembe, ha még esetleg nem tetted), és akkor nagy bajod nem lehet, ráadásul örökké. 🙂

  1. Kedves APRIEL!

   Nincs mit megköszönnöd, leírtam amit le kellett.
   Nem kell egyetérteni mindenbe, nem is vártam
   Az hogy együttérzés volt benned, nyitottság már. elegendő volt.
   A nyitottság elvesztése, egyenlő a lélek halálával.
   Ahogy a szívedben ott a szeretet, a lélek, az Atya egy darabkája.
   Ugyan így, az agy a szellemek lakhelye, ahol a sátán darabkája is ott él, akinek élete max 120 év, a vele kapcsolatot ápoló nagy szellemiség, aki már igazad van idősebb.
   A világról és a két pólusúsága pedig kézzel fogható tapasztalataid lehetnek.
   Mert van hideg és van meleg.
   Ha valamit melegítesz, akkor valahonnan hőt is vonsz el és fordítva.
   A világban minden folyamatosan átalakul, áramlik.
   És még egy utolsó példa amin érdemes elgondolkodni.
   Van férfi és nő. A két pólus megint ott van a szemünk előtt.
   A két pólus láthatja magát ellentétesnek is, ebben az esetben harc folyik köztük és kisülésekkel az energia rongál, eredménye békétlen család, sérülések, ha-rag, gyül-őlet
   .
   De a két pólusközt, ha az energiát összhangban áramoltatják, egy békés házasságot, boldog családot eredményez, ahol a szer-etet.
   Minden az egy-én-től függ, megérti -e?
   Szolgál (nem rendszereket, pártok, gyülekezőket) vagy harcol?
   Gyűjt, vagy szétszór?
   Szerrel-etet (szeret), vagy gyül-ől?

   A világban sok ilyen két pólus van?
   Ahogy Péteris a két pólus valamelyikével tudott szólni.
   Tőlünk függ, hogy éljük meg.
   Ha világ végét várunk, meg lesz.
   Mert a teremtő kis teremtőket hozott létre, akik közösen teremtik a jövőt.
   Ha az emberek atomháborúról, világvégéről, sátán győzelméről stb. beszél, meg lesz.
   És még panaszra sem nyithatja száját!

 7. A kérdésemre senki nem adott választ.
  Ha, “apcsel.17,28 Mert ő benne [Jób. 34,4.] élünk, mozgunk és vagyunk;?

  Mert ha benne élünk és mozgunk, akkor a sátánnak is benne kell élnie, mozognia, vagyis a része kell legyen.
  Akkor ki a sátán, akinek száma 666, és hol él?
  Amíg nincs világos válasz, hogy ki az aki félre akar vezetni?
  Ki az, akire nem szabad hallgatni, honnan tudom kire hallgassak?
  Addig vak vezet világtalant, ugye?
  Addig csak a zavart fokozzátok, az ilyen és hasonló írásokkal.
  Mert ki is a kísértő, a kis- értő?

  Beszédetek legyen igen – igen nem – nem, a többi kitől van?
  Vigyázzatok hogy félre ne vezessenek benneteket!
  Köszönöm!
  Csak ennyit szerettem volna leírni.

  1. Kedves Attila!

   Mindezt tehetted volna szeretetben is, illetve leírhattad volna, hogy valóban mit gondolsz, mert ez így teljesen értelmetlen. Talán azért nem válaszolt senki (közvetlenül neked), mert látható volt, hogy a kérdések célja nem az ismeretszerzés vagy egy kérdés közös feltárása volt.

   1. Képzeld el THEA!

    Egyszer eljönne Jézus erre az oldalra és ismeretlenül írni kezdene.
    Képzeld el, miket írnál neki, mert nem értenéd meg Őt, vagy ellenkezne a te ismereteiddel amit írna.
    Képzeld el, megértenéd Őt?
    Megértenéd? Vagy mert nem a z általad elgondolt szeretetben tette, elutasítanád.
    Megértenéd? Vagy neki is azt mondanád, ez teljesen értelmetlen? Mert csak úgy értelmes, ahogy Te tanultad?
    Megértenéd? Vagy vádolnád? Hogy a “kérdések célja nem az ismeretszerzés vagy egy kérdés közös feltárása volt.”
    Megértenéd?

   1. Rájöttem, hogy nehezet kérdeztél, és nem kaptál kielégítő választ. Úgy érzed, csak maszatolunk. Igen vannak olyan dolgok és kérdések, amikre ezen a világon senki nem tud választ adni (erre mondja az ige, hogy most tükör által homályosan látunk és rész szerint van, azaz részleges az ismeret, meg hogy a titkok az Úréi, jellemzően az Ő ismeretének és lényegének az ismeretei). Valójában milyen az Isten, hogy van a “szentháromság”, az eleve elrendelés stb., illetve amit te akartál kérdezni, lényegében: minek engedte, engedi Isten a gonoszt működni. A kérdésedre a választ nem tudom, csak azt hogy Isten szellem, ezért mondja az ige, hogy benne élünk és mozgunk, sőt igen a sátán is és minden teremtmény. Istennek (idézőjelben) szüksége van a gonoszra, én is kinőttem már a keresztény dajkamesékből, hogy épp véletlen föllázadt Mennyben Lucifer, meg épp véletlen Éva pont rosszul döntött, mikor elfogadta a gyümölcsöt. Ez az ügy, ezen a kétválasztós engedelmességi próbás magyarázaton már régen túl van, sokkal magasabb röptű szándék és szükségszerűség áll mögötte. A Biblia emberi szempontból (hisz embereknek) íródott, méghozzá úgy, hogy bárki megértse. Nem hiszem, hogy az egész teremtés és létezés szellemi és isteni síkja ilyen könnyen megmagyarázható, de odaát megtudjuk és meg is fogjuk érteni !

    1. Kedves ARPIEL!

     Te megértettél. Megértettél, és merted vállalni, hogy nem tudod a választ.
     Sőt azt is érzed, hogy maszatolásnak éreztem az igemagyarázatotokat, a kérdésemre adott válaszok alapján.
     A szíveddel néztél és nem az okos kis buksiddal.
     Mert szívvel, lélekkel mondja a magyar és már tudjuk hol lakik a lélek.
     És Isten lélek, ezt is írja az írás.
     Be merted vallani, nem csak magadnak, hanem másoknak is hogy nem csak ezt nem tudod,
     Az elsőkből utolsók és az utolsókból elsők..
     A továbblépéshez, előbb fel kell ismerni, hogy zsákutcába kerültem, az eddigi tanulmányaim nem adnak választ.
     Mertél még hasonló kérdéseket leírni,
     Ezeket én is feltettem, és sokra megkaptam a választ is, persze nem a hivatalos biblia magyarázóktól.
     Mert aki keres, talál a zörgetőnek ajtó nyittatik.
     Hogy jobban érts az írást, néhány támpont, amit nekem megmutatott a lélek:
     A teremtett világ két pólusú.
     Hideg – meleg
     Kicsi – nagy
     Ószövetség – Újszövetség
     Úr – Atya
     gyül – őlet – Szer – etet

     ÚR:(haragvó, parancsol (parancsolatai vannak, törvények), féltékeny, büntet, leláncol)
     Atya: (Szerető, megbocsájtó, bűnt eltörlő, szabad akaratot adó, bármit teszel Ő szeret)

     Kis-értő, az agy, itt lakik az Úr, a sátán, aki csak e világban képes látni, aki a földre vettetett, dúl nagy haraggal és kevés ideje van.
     Kevés ideje van, mert csak egy élete van, max 120 év. Félni is csak ő fél, mert meg fog halni.
     Itt a szellemiséged helye, innen űzte ki Jézus a gonosz szellemeket, szellemiségeket.

     A lelket már írtam, hogy a szívben lakik, Örök élete van, egy az Atyával.

     És mivel szabad akaratod van nézhetsz a világra ezzel is meg azzal is.
     Szólhat szád ebből is meg abból is.
     Szólhatsz szíved szerető melegével, de az ész a hideg, számító logikájával is.
     Ahogy Péter is, először a mennyei Atya által, aztán a sátán által.
     Nincs odaát, mert minden egy, ezért mondja a magyar, hogy mindegy.

    2. Látod Attila, ha ezzel kezded, igen sok időt megtakarítottál volna magadnak és többi hozzászólónak is.
     A klub oldalon található írásból teszek neked ide egy részletet. Talán érdemes lenne az egészet elolvasnod:

     “Egy olyan kísérlet, amely az újszövetséget az ószövetségi kinyilatkoztatás nélkül próbálja értelmezni, épp olyan abszurd, mintha valaki az emelettel akarná kezdeni egy ház építését. Az a végtelenül szent, mindeneket teremtő Teljesség, akit az ószövetség a titokzatos Négy Betűvel nevez meg, a názáreti Jézusban jött tapintható közelségbe hozzánk.
     Ennek ellenére történtek kísérletek az ó- és újszövetség szembeállítására. A Kr. u. 2. századtól a gnoszticizmus, amely a kinyilatkoztatás misztériumai helyébe okkult tudást állít, több változatában megpróbálta szembeállítani az ószövetség Istenét Jézus mennyei Atyjával. Ma, a ?New Age? divatja idejében, ez a kísérlet megint csak nem hiányzik korunk szellemi térképéről.”
     http://klub.idokjelei.hu/badiny-jos-ferenc-es-a-partus-jezus/

    3. Kedves THEA és Éva!

     Nem zavart benneteket, hogy nem nektek írtam.
     Így működnek az egyházkatonák. Ha valaki nem a dogmatikus irányba szólal, rögtön hiteltelenné és nevetségessé kell tenni.
     A kérdésem megválaszolásánál, nem voltatok ilyen gyorsak és még ma sem kaptam választ.
     Spongyát rá!
     Nem baj. Van még egy kérdésem.

     Badiny Jós Ferenc és a pártus Jézus cikket említve jutott eszembe.
     Ján 19.
     Ezek után pedig kéré Pilátust az arimathiai József (a ki a Jézus tanítványa vala, de csak titokban, a zsidóktól való félelem miatt), hogy levehesse a Jézus testét. És megengedé Pilátus. Elméne azért és levevé a Jézus testét.
     39
     Eljöve pedig Nikodémus is (a ki éjszaka ment vala először Jézushoz), hozván mirhából és áloéból való kenetet, mintegy száz fontot.
     40
     Vevék azért a Jézus testét, és begöngyölgeték azt lepedőkbe illatos szerekkel együtt, a mint a zsidóknál szokás temetni.
     41
     Azon a helyen pedig, a hol megfeszítteték, vala egy kert, és a kertben egy új sír, a melybe még senki sem helyheztetett vala.
     42
     A zsidók péntekje miatt azért, mivelhogy az a sír közel vala, abba helyhezteték Jézust.

     “hozván mirhából és áloéból való kenetet, mintegy száz fontot.”
     Római font (libra) = 0,32745 kg > 100 font=32,745 Kg
     Halottra minek ennyi?
     32 kg?
     Kik balzsamozták a halottaikat?

     “Vevék azért a Jézus testét, és begöngyölgeték azt lepedőkbe illatos szerekkel együtt, a mint a zsidóknál szokás temetni.”
     Miért írja oda János “a mint a zsidóknál szokás temetni.”?
     Zsidó szokás szerint lehet e balzsamozni, vagy valami tenni a testtel?

    4. Kedves Attila!
     Mint minden oldalon, ahol lehetőség van hozzászólásra, a kommentelés itt is egy nyitott fórumként működik, így nem szükséges külön engedélyt kérni ahhoz, hogy valakit megszólítsunk. Ha ezt nem szeretnéd, arra az egyetlen megoldás, hogy ne írj hozzászólást.
     A kérdésedre válaszolva: az Ószövetség nem “szabályozza” a halottak testének “megkenését”. Ami pedig Jézust illeti, a Királyok Királyának miért sokallod ezt a mennyiséget? Egy alkalommal valaki megemlítette, hogy miért pazarolják Jézusra a kenetet. Egyes számítások szerint, amit Mária Jézus lábára kent, ma 5 millió forintnak megfelelő értéket képviselt. Nézd meg Jézus válaszát! (János 12)

     Ha pedig úgy érzed, hogy nevetségessé próbáltalak tenni, hidd el, hogy nem ez volt a célom. Amit írtam, az az általad felvetett irányvonalat, nem pedig a személyedet célozta. És ahogy lehetőséget kaptál arra, hogy leírd a véleményed, el kell fogadnod a tiéddel ellentétes véleményeket is. Pontosabban nem kell egyetértened ezekkel, de el kell fogadnod, hogy mások másképp látják. A személyeskedést pedig kérlek kerüld, mert ez ellenkezik az oldalon meghatározott moderálási elvekkel.

    5. Kedves Attila, igaz, hogy mondja a magyar hogy mindegy, de ezekre a fontos kérdésekre a válaszok nyilván nem. Kezdeném az elsővel, hogy az Úr parancsokat ad, féltékeny (?) büntet (?) leláncol … míg az Atya szeret és megbocsát … bűnt eltöröl, bármit teszel, ő szeret …
     EZ NEM KÉT PÓLUS (és a bűnöket Jézus, a Fiú halála törölte el … az Atyának engedelmesen)!
     Mostanában jövünk rá arra, hogy a parancsolatok NEKÜNK JÓK azáltal leszünk boldogok, ha úgy élünk (és nem: “betartjuk azokat”) nem kívülről van ránk “parancsolva” hanem belülről: “egészen közel van hozzád a törvény, a szádban és a szívedben”!
     Féltékeny? vajon nem méltó az imádatra, nem tett meg mindent értünk, már a teremtéssel, aztán, hogy elküldte Egyszülött Fiát és elfogadta, elnézte szenvedését és halálát, amit NEM KÖVETELT MEG Ábrahámtól (ti. hogy áldozza fel Izsákot) !
     Majd elküldte a Szentlelket, hogy vegyünk ERŐT – és hatalmat, Jézus nevében!
     Büntetés nélkül nem volna IGAZSÁGOS! Az a legnagyobb elválasztó “erő” a nem hívőknek, hogy micsoda szenvedéseket “bír” végig nézni (?) az Isten? Miért nem “csap már le” és bünteti meg a gonoszságokat? Égbekiáltó borzalmak kicsinyek ellen, védtelenek ellen, az egész világon, mióta csak fennáll, ma meg tudunk is azokról!
     Ő VÁR ! ARRA, HOGY HOZZÁ TÉRJEN AKI MÉG NEM ISMERTE FEL SZERETETÉT de ez a várakozás nem végtelen: a Jelenésekben kimondja egy angyal: “nincs több haladék”! Jelenések 10.6

     Még tudnék írni neked kedves Attila, sorban, az említettekről, a legszembeötlőbb az Ószövetség és Újszövetség “kettőse” mely inkább egybe tartozik, semmiképpen nem kétpólusú: ” az Ószövetségben az Új el van rejtve, az Újszövetségben az Ó ki van fejtve” mondta Ágoston …

    6. Kedves Éva ! Némileg félreérthető, sőt talán aggasztó is amit írtál, hogy “lehozás” által kapsz ismereteket. Ez sajnos nagyon hasonlít az okkult technikákhoz, mert ők is a szellemvilágba utaznak és onnan kapnak infókat. Remélem csak rosszul fogalmaztál vagy én értettem félre, mert a Szent Szellem szokott halkan megértetni és közölni dolgokat, csak Ő itt van velünk. A második ég (de ez csak egy emberi elnevezés, jobb híján), meglátásom szerint maga a szellemvilág. Bár a Menny is egyfajta szellemi világ, de egész biztosan nem egy szinten van az ahol Isten és az angyalok laknak és az, ahol sátán és királysága van. Azt szokták sokan félre vagy nem is érteni, hogy ez a 3 térdimenziós világ alá van vetve az ismert természeti törvényeknek, de az angyalok, sátán, démonok stb., nincsenek. Nem lehetnek ebben a világban (Földön, Univerzumban). De a dolog úgy áll (ezt pedig hitelesnek mondható, de nem okkult forrásból tudom), hogy a szellemvilág is ennek a teremtett világnak megfelelően van fölépítve. Ugyanúgy vannak bolygók, csillagok körül, és van Föld is, csak más frekvencián rezeg a rendszer, magasabb az energiája, mások a természeti törvények. Olyan a kép, mint a 4. térdimenzió viszonya a 3.-hoz. Felette áll, be tud avatkozni a lejebben lévőbe, de mi innen nem tudunk felfelé beavatkozni. Ezért értik félre azt is testvéreink, hogy ugyan a pokol a Föld közepe felé van (és ők szó szerint úgy értik, hogy fizikailag ott van a lelkekkel, démonokkal stb.), de nem ebben a dimenzióban (első ég), hanem a szellemi világban (második ég). Remélem érthető voltam. 🙂

    7. Kedves The a, kérlek írd le és tedd közzé, hogy itt ezen az oldalon pontosan mi meríti ki a szemelyeskedés fogalmát, csakhogy mindenki tudja mihez tartsa magát. Nem lenne szerencsés, ha szubjektív alapon lennének elbírálva a hozzászólások. Te mit gondolsz erről?

    8. Amikor a kommentelő személyére teszel megjegyzést, a mondanivalója helyett. A szubjektivitást szerintem az emberi kommunikációból nem lehet teljesen kizárni.

    9. Thea,
     Igazából a moderátor szubjektivitására gondoltam. Segíts kérlek megérteni hol személyeskedett Bodor Attila,
     ..úgy láttam erre fogyelmeztetted őt. Előre is köszönöm.

    10. Ha azt írom valakinek, hogy bigott vallasos, vagy bigott vallásosként viselkedik az személyeskedésnek számít? Vagy ha például eretneknek neveznek az nem?

    11. Ez így kevés a megítéléshez. Szövekörnyezet, általános hangvétel, előzmények.

    12. Sokat változtál az évek során. Időnként hullámvasút volt. 🙂 Az érzelmeinket soha nem tudjuk teljesen kikapcsolni. Nekem is vannak jobb és vannak nehezebb napjaim. 🙂

    13. Ezeket magam is tudom. Én is látom a te változásaid 🙂
     Azt is láttam, hogy ezekkel a magunk változásaival nem feltétlenül vagyunk rossz hatással a többiekre, vagy legalább is egyesekre. 🙂

    14. Arpiel, ez a “lehozás” egy olyan pszichiáteri technika és nem okkult, ami BIZONYÍTJA még pedig fényesen, a szellemvilágot. Úgy, hogy az tőlünk függetlenül OTT VAN. Mostanában foglalkozom ezzel, láttam ilyen filmet, amit egy pszichiáter nő csinált a magyarok lelki állapotáról.
     Elképesztő. Főképp: meg kell nézni, amit nem visznek moziba, ritkán – eddig háromszor – lehetett látni egy budapesti moziban.
     Lehet, hogy a fórumban majd nyitok erről témát, csak FÉLREÉRTÉS NE LEGYEN, mert rosszul viselem 🙂
     Arra hasonlít, mint a Hellinger-féle családállítás. Az azt bizonyítja, hogy REND van, de nagyon, bennünk is, körülöttünk is, és csak akkor vagyunk jól ha ebben létezünk, INNEN – Istentől – kapjuk, hogy “helyre tesz”, mert az a teremtésnél fogva, ÁLLANDÓ.

    15. Elolvastam megint, Arpiel, hol írtam “lehozást”? Tényleg félreértés, én meg nekilendültem a mostani egyik legfontosabb témá(m)nak … akkor viszlát, a klubban! 🙂

    16. Arpiel, Éva,

     ezek a lehívó technikák igen kezdetlegesek, olyan, mintha egy kulcslyukon keresztül, fejen állva, tükörből néznénk be a másik szobába. Egyszerűbbnek tűnnek még így is, mintha kinyitnánk az ajtót, mert ahhoz magunknak kell kireszelni a kulcsot, és az fáradság, vesződség. Nem is beszélve a kapcsolat mélységéről – bepillantva felszínes, nem vesz körül, de mégis látunk valamit, az ajtót kitárva és belépve azonban részévé válunk a túlsó oldalnak.
     Tudjuk, hogyan megy ez, Jézus is mondott ilyen tanítást a rész-egész kölcsönhatásáról és kapcsolatáról. Igazat beszélt, mint mindig.
     Nem véletlenül vannak mindenféle kapunyitások és ehhez kapcsolódó szertartások a mágiában (most nem a hétvégi kártyavetésre gondolok, mert az is csak egy lehívás), és nem véletlenül helyezik egymás mögé-fölé ezeket a kapukat. A piramis egyes szintjei is egymás mögött és fölött vannak (zikkurat), ebben a térben így lehet megjeleníteni. Nem véletlenül említem a mágiát sem, mert ez bizony az. Kontroll. Birtoklás. Majd én felnézek oda és én lehozok onnan valamit. Részt. Pedig bennem is részint van az igazság, miért kellene még részeket lehoznom onnan, bárhonnan?
     Nem lehet kívánság szerint lehívni az igazságot, egy részét, nem lehet óhaj szerint bepillantani azon a kulcslyukon. Isten az Igazság, és Isten nem szorítható korlátok közé. Volt is erről egy videó, nagyon frappánsan megfogalmazta: nem lehet délelőtt tízre meghívni a Szent Lelket, majd 11-kor dolgára ereszteni. Az igazsággal sincs ez másképpen. Az apostolok sem így csinálták, hanem kapták azt. Kitől? Istentől. Mikor? Amikor Isten szerint eljött az idő és lehetőség.
     Jól megszerkesztett rendszer ez, Isten nem kockajátékos. Ám érezni kell a különbséget aközött, hogy ebbe a rendszerbe én akarok betekinteni és erővel betekintek, vagy lehetőséget kapok a betekintésre és hagyom, hogy lássak. Szófogadás, megint oda lyukadunk ki.
     Nem a dolgok meglétét vonom kétségbe (ezek párhuzamosan léteznek, mint egymás lenyomatai. Nagyjából mint amikor a képet szétszedjük RGB sávokra, és egymásra helyezzük, vagy hasonló. Egy-egy vetület ott van a képen, de egyben adja ki az egészet, de a hasonlat nem igazán pontos.) Léteznek, amikről írtok. A módszerekről beszélek.
     Én nem fogadtam szót az elején, ne kövessétek el a hibámat. Kérlek titeket, szeretettel, maradjunk az Úrban, libasorban tipegjünk Krisztus Jézus nyomdokain. Itt már nem vétségekről van szó, hanem rendes eltévedésről. Ha átlép az ember az ajtón, akkor része lesz a túloldalának, és vice versa. Amikor visszajön az ember, akkor hoz magával valamit, más lesz, már nem úgy lát, nem úgy dönt, nem úgy viszonyul, mint előtte. Rányomódik valami, amire nincs felkészülve, mondhatni nyomorult lesz. Ez az, ez jobb kifejezés, hiszen a szobája készen van, kitölti a lélek azt, de ilyenkor még valami pluszban ott lesz, azt pedig csak benyomorgatni lehet oda. Mondhatnánk erre, hogy az életünk során folyamatosan ez van hiszen tapasztalunk, de alapesetben nem érnek minket más dimenziókból érkező hatások, csak ha kifejezetten kiválasztottak vagyunk erre. Vagy hívjam elhivatottnak? Az is jó. Mindenesetre az elhívás esetén nem mi megyünk elébe, hanem egyszerűen csak szót fogadunk Istennek.
     Lehet, hogy félreértettem valamit eredetileg és kicsit túlreagáltam a dolgot, valójában nem is tudhatom, ti mivel és mennyire foglalkoztatok ebben a témában. A tény, hogy amit én tapasztaltam, nem kívánom senkinek. Csak reménykedek a bocsánatban, és nem szeretném, hogy bárki is megnehezítse – vagy épp ellehetetlenítse – a dolgát. Nálunk már nem az van, hogy fogadjuk el Jézus megváltó áldozatát. Azon túl vagyunk.

    17. Pál, hidd el, hogy az okkulthoz annak, amiről beszélni FOGOK semmi köze sincs. Viszont itt OFF ezért majd nyitok erről a klubban témát. Pontosan a szellemi világ RENDJÉRE utal. A szellemi világban ITT mi, most benne vagyunk és voltunk is. Így-úgy de benne.
     Mindenképpen kereslek, úgy gondolom, hogy aktuális 🙂 Áldásokat!

  2. Kérdeztél és jön a válasz. Nem akkor, amikor akarod, hanem amikor Isten jónak látja, engedi mert az Ő akarata tiszta, az emberé önző.

   Sátán nem él az Istenben, mint ahogy sok milliárd ember sem (összesen a történelem során), nem tudom honnan vetted.
   A Bibliában szereplő benned élünk mindannyian a hívőkre vonatkozik, nem az egész világra.
   Emlékeztetlek, hogy a teremtés elő momentuma a világosság – sötétség szétválasztása volt, majd teremtette a napot és holdat (a negyedik napon). Tehát a nap előtti világosság és sötétség valami teljesen más dolog lehet, mint amit logikusan emberi aggyal kikövetkeztethetnénk. A megfejtésben maga Krisztus segít nekünk, amikor a benne hívőkről azt állítja, hogy ti vagytok a világ világossága, ami röviden: az Istenben és az Ő fiában való hit. Így már érthető, hogy a földi világ előtt a mennyben történt meg a különválasztás: a bukott angyalok és azok elválasztása akik Isten hatalmát és mindenhatóságát meg nem kérdőjelezték.

   Zsid 11:3
   Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.

 8. Bruno, te is ezt a keresztényi környezetvédelem ellenességet nyomod ? Ez az egyik globális keresztény tév dogma. Abban tévedsz, hogy a Föld és az ég elmúlna nem sokára, mert ez az elmúlás és fölbomlás a millenium után, tehát minimum 1000 év múlva várható. Felelőtlen és ostoba hozzáállás az, mikor azt gondolják (sajnos sokan keresztények is), hogy úgy is minden elmúlik meg világvége lesz, akkor teszek az egészre (környezet, természet védelem, tudatosság).

 9. Úgy értettem hogy az emberiségnek , ahogy ma ismerjük lesz vége.
  …nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.?De ez már nem ugyanaz az ember lesz.

  Ez a chip kérdés , elég ártalmatlannak tűnik , lerágott csont tulajdonképpen.
  Először csak a bőr alá , különböző jelentéktelen előnyhöz juttatva tulajdonosát.A virtuális valóság egyre nagyobb teret kap.Az eszközök amikkel beleléphet az ember most még szemüveg , okostelefon (pokémon go).A virtuális valóság be fog robbanni az emberek életébe és ehhez kellenek eszközök.Ilyen eszköz a chip is , de nem ez a mostani , hanem az amit az agyba tesznek és a tulajdonosa két világot él egyszerre.Olyan rendszer fog így kiépülni , ahol a chippel nem rendelkező ember teljesen bénult lesz , ahogy ma például egy állásra nem lehet hagyományos levelet küldeni hanem csak emailt és ha valakinek nincs olyan eszköze amivel ezt meg lehet tenni , teljesen visszamarad.Ugyanez lesz a chippel is.
  A másik , ami ennél lényegesebb , hogy chip része a transzhumanista törekvésnek.Szuper embert hoz létre ahogy a biologiai embert feltuningolják egy miniszámítógéppel az agyában.A chip egy számítógép szerepét fogja betölteni és az ember egy biologiai computerré válik.Abban a hitben hogy a kapcsolódása a géppel az ő életét teszi szuperebbé , miközben nem is gondol arra , hogy ez az egész a gép uralkodik az emberen.Egy mesterséges intelligencia fogja uralni az embert.Ez az egyik változat ami véget vet a ma ismert emberiségnek.A másik változat az , ha az ember tudatára ébred és amit a technológiával ér el az ember , azt ő a tiszta tudatával teszi.Tehát a mai emberiségnek vége lesz úgy ahogy az ma ismeretes.

  1. kedves IStván!

   Amit írtál egy egészen valóságos lehetőség….a svájci Cern konszern jele pl a 666, és ha hozzávesszük, hogy a WWW tehát a world wide web-et is onnan irányítják, akkor rögtön vizionálhatunk is egy szürreális transzhumanista technokrata jövőt. Isten óvjon meg bennünket minden rossztól, legyetek áldottak!

  1. Ez volt aztán a magvas és építő gondolat ! Te sem létezel ! Várjunk, akkor kinek írok ? :-O

 10. Köszi Thea ! Te lehet hogy érted is. 🙂 Mondd már a többieknek, hogy nézzék meg Rob Skiba két általad fordított videóját ! Minden világos lesz belőle !

 11. Koe Paal ! Van pár dolog amire talán magamtól jöttem rá, Isten segítségével, de ezzel nem vagyok egyedül. A nefilimek és démonok származása tisztázott dolog Énoch könyve alapján, a többit ki lehet következtetni az igéből. Az idegen kérdést meg összeraktam hiteles forrásokból (nem volt nehéz, ha mindent Isten igéjéhez mér az ember). Igei alapok (teljesség igénye nélkül): ?És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek.? (Jelenések 19,2) “Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világ-bírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak.” (Efézus 6,12) “Ismerek egy embert a Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt (hogy testben-é, nem tudom, hogy testen kívül-é, nem tudom, az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig. És tudom, hogy az az ember, (hogy testben-é, hogy testen kívül-é, nem tudom, az Isten tudja), elragadtatott a paradicsomba [a Mennybe] és hallott kimondhatatlan beszédeket, amelyeket nem szabad embernek kibeszélnie.” (2 Korinthus 12,2-4)

  1. Köszi, Arpiel!

   Ezeket a részeket ismerem én is. (~ az igeverseket)

   “Valamit még elfelejtettem. Sátán a Földön él, de nem ebben a dimenzióban, hanem a ?2. égben? (szellemvilág). A leendő fia az antikrisztus pedig egy ember (nefilim), az ő száma lesz a 666. Ő már a Földön él normál emberi testben, titokban valahol. Hogy hol, erre sajnos nem tudok választ adni.”

   A 2. ég, mint a Sátán lakóhelye nem rémlett, illetve a konkrétum, hogy nefilim lesz az AK.
   Ki lehet következtetni természetesen, és nyitott is vagyok erre, még úgy is, hogy az Íráshoz mérem a dolgokat én is. Így tisztább azért a dolog.

   Rob Skiba videóját én is ajánlom mindenkinek, tanulságos és szemnyitogató. Ő is az Írás alapján fogad el vagy vet el más forrásokat, ami szintén jó.

   1. Szerintem Isten nem azt akarja, hogy minden Keresztény bólogató Jancsi legyen és mint egy papagáj, csak ismételgesse az igéket mint a mantrát a keletiek. Adott józan észt és tudást, sőt bölcsességet is, amivel ki tudja az ember rakni a hiányzó mozaikdarabokat, és átláthatja jobban az összképet, csak ezt nem kell Szentírásnak venni. Ez nem valami fundamentális teológia, amire milliók örök élete van bízva. Példa: ha ír az ige első égről (ez triviális, mindenki tudja ha felnéz az égre) meg valakiről aki járt a harmadik égben, amiről leírja hogy az a Menny, akkor talán lennie kell második égnek, ahol tartózkodhatnak az Efézus szerint a bukott angyalok (mert a Mennyből kiűzettek), mert hogy nem ebben a világban (dimenzióban) élnek az holtbiztos. Ilyen egyszerű ez a részlet, amit valóban én raktam össze, és még meg sem szakadtam a sok agyalástól. 🙂 Csak sok keresztény (a vallásosság meg bigottság okán) fél gondolkodni és fél véleményt nyilvánítani, pont a többi keresztény kritikussága és eretnekezése miatt. Egyébként semmi újat nem mondtam, amit Rob Skiba ne mondott volna a videóiban. Érdekes módon, itt és most mégis rögtön Biblia után kiáltottak. Szerintem érted. 🙂

    1. Nem gondolom, hogy sátán a második égben van, persze, a szellemvilágban (meg a földön). Van egy dimenzió, ahová a próféták látnak, ami a “majd megtörténik” tulképpen időtlenségben, vagy, a történet mélységét/igazát látják. Mostanában ezzel sokat foglalkozom, és csodálatos megoldásokat nyújt az oda való “felnézés” onnan igazságokat “lehozás” … erről majd máskor, főleg máshol.

    2. Egyetértek, Arpiel, mégha kicsit ironikusra is sikeredik így a bólogató János dolog, ezt pedig külön kiemelném:
     “Csak sok keresztény (a vallásosság meg bigottság okán) fél gondolkodni és fél véleményt nyilvánítani, pont a többi keresztény kritikussága és eretnekezése miatt.”
     Ennek okán vajon ha megvizsgáljuk magunkat, nem voltunk-e már hasonló helyzetben, illetve nem tettünk-e eretnek kategóriába egy véleményt vagy személyt eltérő nézőpontja miatt?

 12. Bodor Attila ! Azt hiszem értem mit akarsz tudni ! Én is ezt akartam régebben. Isten a Mennyben (3. ég) van, és mindenhol is (mindenütt jelenlévő, mindenható, mindentudó, örökkévaló, végtelen), Szent Szelleme a Földön (1.ég) van, és bennünk él, akik újjászülettek víz és tűz (Sz.Sz.) által Jézusban (Ő is a Mennyben van, de szellemi testben). Sátán nem Isten, csak úgy csinál mintha az lenne, de neki lett adva a Föld területe. Nem mindenütt jelenlevő, csak egy nagyobb hatalmú bukott angyal, szellemi testtel. A bénaságát úgy kompenzálja, hogy kiépített egy királyságot a szellemvilágban (2.ég), az összes teremtett angyal egyharmada bukott vele (utána még pár száz is). Ezt a számbeli hiányt és a mindenhatóságának nem létét úgy kompenzálja, hogy rengeteg lényt “gyárt”, mert hát a semmiből teremteni nem tud, így nefilimeket (azokból démonokat) és mindenféle egyéb hibrid kreációt (ún.: idegenek), ezekből hadsereget is, és ezekkel dolgoztat egy giga hálózatban, a sok földi segítőjét is felhasználva (luciferánusok, illumináti, szabadkőműves beavatottak, sátán zsinagógája, stb.) Az ő rendszere a földön az igazi mátrix.

  1. Valamit még elfelejtettem. Sátán a Földön él, de nem ebben a dimenzióban, hanem a “2. égben” (szellemvilág). A leendő fia az antikrisztus pedig egy ember (nefilim), az ő száma lesz a 666. Ő már a Földön él normál emberi testben, titokban valahol. Hogy hol, erre sajnos nem tudok választ adni.

    1. Talán nem a támadás a kétkedés a negatív hozzáállás kellene részetekről az első reakciónak lenni. Eretnekség e ? Juj ! Máglyára vele ! 😛 Forrás: Biblia, Énoch könyve (bizonyítottan benne volt a Jézus korabeli írásokban !). Felejtsétek el az egészet !!!

    2. Arpiel, ez most engem is érdekelne, nekem ilyen kijelentések nem rémlenek az Írásból.

 13. Én is a lithiumos csip, vagy tetoválás felé hajlok, ugyanis később fekélyekről is beszél a Biblia, ami azokon alakul ki, akik felveszik a fenevad bélyegét. Talán a líthiumos elem fog megsérülni, ami fekélyeket fog okozni.
  Viszont lehet, hogy többet fog tenni annál, mint hogy belső memória és jeladóként működik, ugyanis nem írja a Biblia, hogy el lehetne távolítani ezt a bélyeget, tehát valamilyen változást is eredményezhet a testünkben, akár DNS módosítást, ahogy előzőleg írta valaki.

  1. ApCsel 28

   3 Mikor pedig Pál nagy sok venyigét szedett és a t?zre tette, egy vipera a melegb?l kimászva, az ? kezére ragada.

   4 Mikor pedig látták a barbárok az ? kezér?l függeni a mérges kígyót, mondják vala egymásnak: Nyilván gyilkos ez az ember, kit nem hagya élni a bosszúállás, noha a tengerb?l megszabadult. (Összehasonlítás)

   5 De néki, minekutána a kígyót lerázta a t?zbe, semmi baja sem l?n.

   Én nem félek a lítiumtól. Bármelyik elem koncentrált jelenléte halálos lehet, még az oxigén sem kivétel ez alól.
   A fekélyek számomra a tumort jelentik és a test – lélek kapcsolatának zavarát látom benne. Szokták mondani, hogy hittel él az ember. Ha pedig elveszik tőle, marad a félelem és a “csalfa, vak remény”.

 14. Az lenne a kérdésem, hogy hol van ez az Isten aki “ahol maga Isten ad a szomjazónak az élet vizének forrásából”?
  Előre is köszönöm.

  1. “És ezt mondta nekem: “Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jelenések könyve 21:6)

    1. Kedves Attila!
     Az Arpiel által idézett részre utaltam én is a cikkben, ahogy a lábjegyzetben láthatod is.
     Amennyiben a kérdésed arra vonatkozik, hogy Isten hol van, a válasz: mindenhol.

     “Hová menjek a te szellemed elől és a te orcád elől hova fussak?
     Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy.
     Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállnék:
     Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobb kezed fogna engem.
     Ha azt mondom: A sötétség bizonyosan elfedez engem, de a sötétség is világosság lesz körülöttem,
     A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.” Zsoltárok 139

    2. 17,24 Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban [Csel. 14,15.] van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban [Csel. 7,48.49. 1 Kir. 8,27.] nem lakik.
     17,25 Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, [Zsolt. 50,10-12.] holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és [Ésa. 42,5.] mindent;
     17,26 És az egész emberi nemzetséget egy vérből [1 Móz. 1,27.28.] teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és [5 Móz. 32,7.8.] lakásuknak határait;
     17,27 Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és [Róm. 1,19.20.] megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
     17,28 Mert ő benne [Jób. 34,4.] élünk, mozgunk és vagyunk;

     Ha “17,28 Mert ő benne [Jób. 34,4.] élünk, mozgunk és vagyunk;”
     Akkor ki a sátán, akinek száma 666, és hol él?

 15. Jaj de jó Pali, köszi a segítséget. Megnyugodtam. Nagy bajban voltam mert, mert mivel nincs biológus végzettségem, fogalmam sincs miként nézzhet ki sátán DNS szekvenciája.
  Szerintem mindenképpen vegyetek be abba a prepper team-be egy biológust is. Látod, sosem lehet tudni.

 16. Tetszik a cikk!

  Mellesleg egy időben engem is nagyon elkapott az RFID-ördög bélyege láz, de szerencsére lecsengőben van. Nagyon jó volt látni a saját gondolataimhoz hasonlót a cikkben. Én is úgy gondolom, hogy egyrészt bármilyen megnyilvánulása lehet a bélyegnek (RFID-tól elkezdve az e-tetováláson keresztül a netre kapcsolt okoseszközök hálózatáig bármi, és akár ezek bármilyen kombinált verziója, de akár egy teljesen új technológia is, amivel majd csak később rukkolnak elő), másrészt egy folyamat vezet majd a bélyegig, amikor már anélkül az életbenmaradás is komoly nehézségeket okoz (“senki se vehessen, se el ne adhasson”), kötelezővé tétele akkor lesz majd (“azt is teszi mindenkivel”), és nem kizárólagos feltétele a kárhozatnak, hanem egyik összetevője.
  Bár úgy gondolom, hogy a bélyeg felvételéhez kell a fenevad imádata.

  1. A senki ne vehessen dolgon már túl vagyunk.
   Adószám nélkül semmit nem csinálhat az ember a kereskedelemben.
   Egyébként teljesen meglepő módon az EAN vonalkód rendszer három darab hatos számjegyet használ a termékek azonosítására, elején közepén és a végén.

    1. Meglehet, hogy egyedül vagyok ennek a versnek ilyen értelmezésével, de vállalom.

     A három hatos egymás mellé írása a befejezetlen teremtés/tökéletlenség és a szentháromság megcsúfolásának jele. (a három hetes a szentháromság és az Isteni tökéletesség kombinációja, a tökéletes egység megjelenése). Ilyen szempontból igazat adok, Bruno, valóban három darab hatosról van szó.
     A görög fordítás viszont kijelenti a három számot, ahogy írtam feljebb:
     ????????? (hatszáz) ???????? (hatvan) ?? (hat). A helyiérték értelmezése miatt (illetve annak eltérő mivolta: a görög-római helyiérték értelmezéstől eltérő volt a babilón matematika helyiérték-használata, ahol a balra eső számok az álatlunk értelmezett módon nagyobb értéket képviseltek, míg a görögök nem helyiértékes 10-es rendszerben ítak.) kiírták szöveggel, holott voltak nekik is “számaik”. Leírhatták volna pl. ???, ahol a jeleknek van számértékük, 600, 60, 6. Az akkori értelmezés szerint ha leírják, hogy ?? ?? ?? vagy ???, az nem a mai helyiérték-értelmezés szerinti 666 lett volna, hanem egy összeadás, azaz 18. (Az algebrai szimbólumok később jelennek meg)
     Valamiért fontosnak tartották azonban kihangsúlyozni a számértékeket. Ugyanilyen felépítése van a héber ABC-nek is, szintén vannak számértékeik a betűknek.
     Ebből következik, hogy a számot helyiértékek alapján is szükséges értelmezni, sőt, elsődlegesen úgy.

   1. Bruno,
    “A senki ne vehessen dolgon már túl vagyunk.
    Adószám nélkül semmit nem csinálhat az ember a kereskedelemben.
    Egyébként teljesen meglepő módon az EAN vonalkód rendszer három darab hatos számjegyet használ a termékek azonosítására, elején közepén és a végén.”

    Senki? Csak egy példa,….a szentinelézek. Ők, hogyan adnak és vesznek? Ezernyi pelda van még a vilagban, amikor úgy cserél gazdát az árú, hogy senki se tud róla rajtuk kívűl.
    A “senki” az nálad mennyit jelent? Kérdezem tisztelettel.

    1. Meg is kérdezem hamarosan a budapesti szentineléz nagykövetet, hogy milyen is az adórendszerük, a gazdasági életüket hogyan művelik.

     Alig észrevehetően, de a Biblia minntha nem foglalkozna túlságosan olyan hatalmas kultúrákkal, mint a kínai, az inka, észak amerikai indiánok, eszkimók stb. Felmerült már benned a kérdés, hogy miért?

     Én úgy vélem, hogy csak azokról történik említés, ahol hittörténeti szempontból jelentős események játszódtak le – pl Melkizedek – vagy üdvtörténeti szempontból jelentőségük van / lesz. A többiek az említésből kimaradnak de a megtérési lehetőségből nem.
     Szóval a mindenki – senki, minden – semmi kifejezések egzakt értelmezésével nem kell kínlódni, a Szent Lélek majd úgyis világosságot ad ott, ahol az szükséges.

    2. Jaj má Bruno, a nap minden másodpercében úgy adnak vesznek az emberek, hogy az adóhatóságoknak fogalmuk sincs. Olyasmit erőltettsz, amiben te sem hiszel, ha a net helyett maradsz a józan észnél.

 17. Annyiban jó a cikk, hogy már higgadt és józan hangvételben közli a kissé megkopott témát. Az antikrisztus bélyegét nem ismerjük, de én roppant érdekesnek és előremutatónak (majdnemhogy prófétikusnak) látom Rob Skiba ötletét (persze lehet hogy ő is csak átvette), mi szerint az a bizonyos bélyeg egy olyan manipulált retrovírus (hordozó) lesz, ami magának sátánnak fogja a DNS szekvenciáját tartalmazni. Az pedig átírja minden transzplantált génállományát, így mini antikrisztust, megváltozott embert, tulajdonképpen egy nefilimet hozva létre. Ennél pontosabb próféciabeteljesedés “mint Noé idejében volt” (Lukács 17,24) nem lehet. Mert hát tudjuk, hogy az özönvíz a “minden test megromlott” kvázi nefilimmé vált oka miatt történt. Ráadásul érthető lesz az is, hogy miért vesznek el azok végérvényesen akik fölveszik ezt a bélyeget. De fontos jelenlegi program ehhez, hogy elfogadtassák a tömegekkel a beültetéseket és oltásokat.

  1. Gondolkoztam, hogy ezt a vonalat is belevegyem-e a cikkbe, de végül nem tettem. Nem is baj, mert végül komment formájában bekerült 😉

  2. “….egy olyan manipulált retrovírus (hordozó) lesz, ami magának sátánnak fogja a DNS szekvenciáját tartalmazni.”
   A fenevadját!!!! És akkor az emberek vajon a retrovírust vagy annak a DNS szekvenciáját fogják imádni????????

   1. Adrián,

    egészen biztosan nem (bár kinek mi a fétise; a bölcs a holdat mutatja az ostoba meg az ujját nézi alapon akadhat olyan, aki imádattal fordul afelé…). Ahogy az igevers is a Fenevad (és annak látható formája) imádatáról és követéséről szól, de nem a bélyegéről:

    ?Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából??.

    Azaz imádja a fenevadat (~szellemiségét) és látható formáját, plusz felveszi a bélyeget.

    1. Értem én, hogy te a software-re teszed a hangsúlyt, lasd “fenevad szellemisége”, de hát a keresztények többsége akkor is a hardware-rekre fókuszálnak. Vajon régen a reformáció idején, a protestánsok hogyan álltak ehhez a kérdéshez?

    2. Jó kérdés, Adrián, tudsz erről valamit?
     Érdekel, mi lehet ott a háttérben.

 18. A kérdésre a válasz, több mint valószínű a RFID -ben litium van, ha vérrel érintkezik zombivá, irányíthatóvá sőt gyilkossá is válhat a hordozója. A litiumot nem véletlen, hogy annyi helyen használjuk, szoktatnak hozzá, s sokan észre sem akarják venni. Aki ismeri az ellenoldal véleményét, azokat ki szoktam nevetni, mert valótlanságokat, érdekszerűen megmagyarázzák a lehetetlent.

   1. “A természetben ásványi sók formájában előforduló elemet, a lítiumot gyógyszerként alkalmazzák bipoláris zavarban (mániás depresszió) szenvedő betegeknél, mely nagy áttörést jelentett ennek a betegségnek a kezelésében, mivel gyakran a depressziós időszakokban alkalmazott antidepresszánsok váltották ki a mániás epizódokat.” (Wikipedia)
    Tehát, ha valakinek rosszkedve van, akkor kezekni kell depresszió ellen, aztán ennek mellékhatásaként jelentkező bipoláris zavar ellen, következő lépcsőben pedig kezelni kell kémiai, fizikai zavar és egyéb testi rendellenesség ellen.
    Nehogy észrevegye valaki, hogy rossz napod volt!

  1. Ömm, a lítium önmagában nem kerülhet vérbe, elemi formájában ritkán fordul elő, instabil, könnyen reagál. Ha mondjuk valamilyen okból mégis elemi lítium kerül a vérbe, akkor a vérplazma víztartalmával azonnal hevesen reagál, hidrogéngázt fejlesztve lítium-hidroxidot képez.

   Amire gondolsz, az valamilyen vegyülete vagy sója lesz (inkább az utóbbi), annak idegrendszeri hatásai vannak. (Nagyon erős túlzással, mert számtalan sója és vegyülete létezik, igyekeztem az életteni hatást felidézni csupán.)
   Mellesleg lítium nélkül elvan az élő szervezet.

 19. Én úgy hiszem, hogy a fenevad maga a demokrácia.
  Gondoljunk bele : egyetlen prófétát sem emberek választottak, mindet Isten küldte. Ezzel szemben a demokrácia egyértelmű lázadás bármilyen küldött ellen, hiszen emberek választják valamiféle érdekek alapján. A fenevad prófétája pedig számomra a pénz.
  Így a magam részéről nem félek a chipektől, egy kis EMI és máris használhatatlanná válnak.

  1. Tetszik ez a gondolatmenet. A bélyeg mindenképpen egy szellemiség elfogadásával kezdődik.
   Én az evolúció gondolatára és tanára nézek így. Ahogy az ősidőkben a Sátán mondta őseinknek “Dehogy haltok meg, olyanok lesztek mint Isten.”
   Ez az eszme már mindent átsző. Filmektől az oktatásig az orvostudományig mindent.

   1. Én a technológia imádatát emelném ki a pénz mellett. Ha valakinek kevés is van, a kis kütyük napi használatban, általánosan az ember technológiája csaknem kivétel nélkül elbűvöli az embereket, fiatalok enélkül már szinte lélegezni sem tudnak 🙁

  2. Persze, a pénz körül forog minden sajátos “alfa és omega”: lépkedünk a “mindenhatósága” felé, kötelező lesz Mo-on az alapszámla, nem is olcsón. MINDENKINEK. Tudjuk, eddig sokan, majd’ mindenki bizonyos alkalmazásokban – tanárok, állami hivatalnokok és még sokan mások – kizárólag számlán kapták a fizetésüket. DE most mindenkinek kötelező lesz, nyugdíjasnak, diáknak (ja, diáknak eddig is kötelező volt 🙁 ).

   Mi az a kis “EMI”, Bruno?

   Akár kicsi, akár nagy, én azt javaslom, NE VEDD FEL majd a bélyeget.

   1. EMI = elektromágneses impulzus
    RFID ruhacímkét tegyél be a mikróba kapcsold be és csodáld az eredményt. A mikrokontroller még azelőtt használhatatlanná válik, hogy látható szikrák megjelennének.

    A technológiával mi a gond? Mert szerintem semmi, csak nem kellene pusztító és génmanipulációs célokra használni.

    1. Az a vakhit a gond, hogy “az ember mindent meg tud oldani” és CSODÁLATOS! nem érnek rá a természetet csodálni, az elképesztő bonyolultságot és RENDET, nem jut eszükbe – akik itt leragadtak – hogy honnan is való mindez, KI AZ, akit illet minden dicséret?

    2. Továbbmegyek, de erről többször volt szó itt. A rossz válaszok a gond, pl. klímaprobléma, melyet mesterségesen kezelnek: vegyi anyag szórással “hűtenek” – mérgeznek mindent.
     Megvan a jó válasz, azt érteni kellene, viszont abban nem az ember válaszol, a puszta technológiával/anyagias látásmóddal, hanem az Isten által “vezérelt” ökológiai tudás.

    3. Jelenések könyve:
     “És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dics?séget adjanak.”

     Ma környezetvédelem címszó alatt gyakorlatilag az egész emberiség alá van rendelve a globális felmelegedés elleni küzdelemnek.

     De ha az egek és a föld úgyis ropogva elmúlnak, minden elem megsemmisül, akkor mégis kinek akarják a bolygó megmentését eladni?

    4. Szó sincs arról, nem igaz, hogy a bolygót “mentenék” – nem is kell, csak a rossz technológiákkal kellene felhagyni, a bolygó köszöni, jól van – csak duma, duma, duma … és félelemkeltés.
     Épp ez az, hogy sajnos nem képes az emberiség a meglévő megoldást használni (ingyen volna, majdnem) hanem azt csinálja, amiben nagy üzlet van (pl. GMO, gyógyszerek, stb) ami egyenes út a pusztulásba. EKKOR van szükség az Úr közbelépésére, viszont NEKÜNK tudnunk kell ez után, hogy is kell JÓL CSINÁLNI ?! újra nem indulhatunk el ugyanazon az úton, ami ide vezetett! Igaz? 🙂

 20. Szerintem sem lesz kötelező , hanem olyan rendszer alakul ki köré , hogy nélküle nem lehet érvényesülni.
  Ez egy olyan út , ami az emberi faj végét is jelentheti.

  1. Jó! 🙂
   Az “azt is teszi” így is megjelenhet, ez még egybe is vág az elhitetéssel.

   Szerencsére csak feltételes módban van a vége, mert nem lesz ezáltal vége az embernek:
   “Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.”
   János 5:24

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend