Gazdasági válság

A dollár uralmának vége, mondja Ned Goodman

Forrás: examiner.com

Szeptember 15-én Ned Goodman, kanadai milliárdos, a Cambridge House-ban a dollár és a nyugat gazdaságának helyzetéről szólt. Nyolc perces beszédében a Dundee Capital Markets 75-éves elnöke, a Brock Egyetem tiszteletbeli igazgatója, elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államoknak a tartalékvaluta feletti uralmában komoly változások állnak be hamarosan, mivel egyik ország a másik után próbál megszabadulni valutatartalékaitól, ezzel új eszközöket állítva a dollár helyébe.

?Véleményem szerint hamarosan eljön a dollár trónfosztása és ezzel megszűnik világvaluta státusza. Nagyon gyorsan el fogom mondani, hogy miként jutottam erre a következtetésre. ? Kína új elnöke, Xi Jinping, saját kérésére már megválasztásának napján találkozott Vlagyimir Putyinnal. A találkozó eredményeként megállapodtak, hogy Putyin 100 százalékban ellátja országa olajszükségleteit, amiért Renminbiben fizethet.

Stagfláció 1 vagy akár komoly infláció felé tartunk, de a stagfláció biztos. Az Egyesült Államok el fogja veszíteni azt a privilégiumát, hogy annyi pénzt nyomtat, amennyit akar a világ elsőszámú tartalékvalutájából. Ennek az időszaknak rendkívül erős inflációgerjesztő hatása lesz és azt is elárulhatom, hogy mielőtt ez megtörténik, a helyzet nagyon csúnya lesz.? (forrás)

Ned Goodman helyzetfelmérése pontosan egybevág azzal, amit az Examiner és sok hasonló oldal írt egy évvel ezelőtt, részletezve az Oroszország és Kína között létrejött olajkereskedelmi megállapodást. Amellett, hogy az egyezmény lehetővé tette, hogy az olajért a dollártól eltérő valutában fizessenek, Kína elkezdte az orosz olaj nagykereskedelmi forgalmazását a világon, így például Irán, akit jelenleg is ENSZ szankciók sújtanak, szintén vásárolhatott belőle.

A 2008-as bankválság nyomán a világ rendkívüli ütemben kezdett távolodni az amerikai dollártól és egyre több, a tartalékvaluta megkerülését célzó kereskedelmi megállapodás született. 2008-ban a kínai jüan a nemzetközi tranzakciók nulla százalékát tette ki. Az azóta eltelt öt évben ez az arány 12 százalékra emelkedett.

A dollár halála és tartalékvaluta státuszának megszűnése már nem összeesküvés elmélet vagy a pénzvilág által elképzelt lehetőség, hanem kézzelfogható valóság, amire már a közeljövőben számítani lehet.

A pontos napra vonatkozólag az elemzők is csak találgatni tudnak, de látva, hogy miként utasította el Oroszország és még számos nemzet az Egyesült Államok indítványát Szíria megbüntetését illetően, egyértelmű, hogy a dollár tekintélye már nem sokat nyom a latban a világon. Az 50-es években lezajlott szuezi válsághoz hasonlóan, amely során Nagy-Britannia és Franciaország nemzetközi tekintélye súlyos csorbát szenvedett és a világ szemében elvesztették nagyhatalmi nimbuszukat, a Szíriában folyó események akár az Egyesült Államok világgazdasági dominanciájának leköszöntét véglegesíthetik.

 1. A stagfláció egy közgazdasági fogalom. Stagfláció esetén a magas inflációhoz egy alacsony gazdasági növekedés, vagy épp recesszió és magas munkanélküliség párosul. Maga a szó a “stagnálás” és az “infláció” szavak összevonásából keletkezett. (forrás) []
Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. A pénzt nem lehet megenni, és ez a káosz várható volt. Virtuális pénzre szart sem lehet építeni!
  A munka értéke egyre nagyobb lesz, ez már most látható.
  Gondolkodásra képtelen, csak a fogyasztás miatt tenyésztett konzumbirkák helyett egyre több a gondolkodó ember!
  Ha nem is hamarosan, de vissza fog térni az emberiség józanabbik fele a harmonikus, a természetet adományként értékelő és nem rabszolgaként kihasználó életformákhoz..
  Ma még a MAMMON az úr, de már nem sokáig.

 2. Ameddig van forintunk, és mi tudjuk nyomtatni, van mögötte magyar áru és munka addig csak politikai bátorság és döntés kérdése hogy egy ilyen helyzetet kihasználjunk a nemzetközi pénzügyi maffiától való elszakadásra!!!

 3. Ki nem szarja le.Az ember csinálta a pénzt,és nem a pénz az embert.
  Aki nem tud a kőrülményekhez gyorsan alkalmazkodni,annak vége.
  Aki nem birja kiesik,és csak az erősek maradnak életben,az emberiség kb 10%-ka.

  1. Ez egy bűncselekmény tervezete , ha alkalmazkodol rabszolga leszel .
   Ha nem halót . Tehát ez egy sátáni terv .
   Ja és sehonnani bitang árulók ínségbe, romlásba döntik a nemzetet.
   Ezt egy jóslatból másoltam bele ebbe benne van bűtetésük is .
   Innentől csak egyet kell eldönteni , támogatom-e a őrdögi körbe került
   árulókat , ha igen egy sors ha nem egy másik .
   Ja és isten mikor csap le rájuk , a ő titka és helyzeté .

   1. A ördögi kör olyan játék ami időhöz kötött . De megszakítható ha jól
    tudsz időziteni és felül tudsz emelkedni . De a mesékben minden
    benne van .Csak érteni kell .

 4. If you think God doesn’t work these days, read the report:
  http://www.theguardian.com/world/interactive/2013/sep/20/goldsboro-revisited-declassified-document
  An atomic bomb fell on a field in North Carolina in 1961 without explosion, one safety switch did not trigger, preventing an explosion.

  From the Wiki:
  en.wikipedia.org/wiki/1961_Goldsboro_B-52_crash
  According to former military analyst Daniel Ellsberg,(Cool Guy) he saw highly classified documents indicating that the pilot’s safe/arm switch was the only one of the six arming devices on the bomb that prevented detonation.[1][8] The Pentagon claims that there was no chance of an explosion and that two arming mechanisms had not activated. A United States Department of Defense spokesperson told United Press International reporter Donald May that the bomb was unarmed and could not explode.[8] Later, however, it was found that both bombs were fully functional and that the pilot’s safe/arm switch was indeed all that prevented detonation.[9][10]

 5. Sajnos a forint is gyakorlatilag teljes egészében euró – így dollár alapú, mivel az EKB a FED igényeihez nagymértékben igazodik, a Nemzeti Bank pedig csak az EKB előirányzatainak megfelelő mennyiségű forintot bocsájthat ki.
  Magyarország egyébként is rendkívül kiszolgáltatott, törékeny gazdasággal rendelkezik, kitermelhető nyersanyagaink, energiahordozóink alig, és sajnos az “emberi erőforrások” is jelentősen degradálódnak mint tudjuk.
  Az egyik leginkább sújtott ország leszünk szokás szerint, úgyhogy mindenki jobban teszi ha átgondolja a saját és családja helyzetét és lehetőségeit, és elkezdi hizlalni a malacokat meg a kacsákat a hátsó udvarban….;-)

  1. Sajnos így van. Ha dől, minden dől. Egyetlen egy kérdés van: akarják-e, hogy dőljön.

  1. Egyetertek, de mosolyom nem oszinte, mert igy jar az EURes a HUF is es az
   nekunk sem jelent sok jot….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend