Bibliatanulmányok, Kiemelt

A készpénznélküli társadalom megérkezett

Írta: Joseph Candel

A világ pénzrendszere drámai változásokon megy keresztül napjainkban. A készpénzhasználat sok tekintetben már a múlté. Digitális világunkban lassan napi szinten hallunk olyan kormány vagy banki intézkedésekről, amelyek célja a készpénzhasználat fokozatos visszaszorítása vagy teljes felszámolása. Mit jelent ez számunkra és a jövőnkre nézve?

A készpénznélküliség az Új Világrend felemelkedésének egyik elengedhetetlen eleme. A Jelenések könyvében csaknem 2000 évvel ezelőtt megjósolt globális birodalom alapja a digitális mátrix által felügyelt pénzügyi és politikai rendszer lesz.

A kizárólag elektronikusan folyó kereskedelemre való átállás fokozatosan történik. Bár a legtöbb ember örül a digitális fizetés nyújtotta sebességnek és kényelemnek, ugyanakkor tökéletesen elégedettek lennének a régi módszerekkel is. A kereskedelem több száz éve nagyjából változatlan módszerekkel működik, egy olyan eszköz segítségével, ami a birtoklás némiképp kézzelfogható érzését kelti az emberekben. Ez a papírpénz.

Ma még sokan idegenkednek a láthatatlan vagyonukhoz hozzáférést biztosító chipes kártyáktól. Egyelőre még a készpénz az uralkodó fizetőeszköz, de a helyzet drasztikus ütemben változik.

A legtöbb kormány, az egyértelmű mögöttes indítékokon kívül, az alábbi tényezők miatt is hajlik a készpénz fokozatos felszámolása felé:

  • A pénznyomtatás drága, mozgatása, tárolása és őrzése szintén komoly kiadást és munkát jelent.
  • Amíg papírpénz létezik a világon az állam kénytelen felvenni a harcot a pénzhamisítás ellen. A papírpénz teljes felszámolásával ez a probléma megszűnne.
  • Az állam minden pénzügyi tranzakciót nyomon követhetne, a sarki kisboltban a kenyérért fizetett pénztől a jövedelemadó befizetéséig.
  • Az érvek közé tartozik a bürokrata gépezet csökkentése is, bár a digitális világban is van lehetőség aktatologatásra, csupán a titulusok és módszerek változnának.
  • Az állam úgy gondolja, hogy a készpénz kiiktatásával komoly csapást mérhet a fekete és szürkegazdaságra, azonkívül megszűnnének a bankrablások. Azt persze kevésbé reklámozzák, hogy a bankrablók helyét a kiberbűnözők vennék át.
  • A cégek számára kecsegtetett előnyök közé tartozik a gyorsaság, az automatizált leltár és készletkövetés, és persze a kiadások csökkentése.
  • A nagyközönség felé természetesen a gyorsaságot, a kényelmet és a biztonságot hangsúlyozzák.

Nem kétséges, hogy a készpénznélküliség néhány nyilvánvaló előnnyel jár majd.

Hol tartunk most?

Svédországban, ahol 1661-ben, Európában elsőként, vezették be a bankjegyeket, a kivezetésben is élen járnak, így ma a pénzügyi tranzakciók mindössze 3 százaléka történik készpénzben.

Az Egyesült Államokban ez az arány 7% és leginkább már csak kis összegek esetében választják a készpénzfizetést.

Olaszországban 2011 decemberében a készpénzes fizetések felső határát a korábbi 2500 euróról 1000 euróra csökkentették.

Magyarországon a nemzeti bank új lépéseket javasol a készpénzmentesítés felgyorsítása érdekében. Ezzel akár magánszemélyek készpénzes fizetéseire is összegkorlátot vezethetnek be és tovább növelnék a csekkadó különbségét az elektronikus tranzakciók és a készpénzes fizetések között, természetesen a készpénz rovására.

A másik fronton, a virtuális pénzvilágban pedig, a mobiltárca bevezetésével indul támadás a papírpénz ellen. A bankok és mobilszolgáltatók kezdeményezésére, háromezer fő bevonásával már elindult a mobiltárca magyarországi tesztje.

Japánban, Dél-Koreában és Ausztráliában már szinte teljes a készpénznélküliség.

Az Egyesült Királyságban a lakosság 29 százaléka jövedelmének kevesebb, mint 10 százalékát veszi fel készpénzben.

Kanadában az aprópénztől akarnak teljesen megszabadulni.

Ma még kisebb nagyobb léptekben, de azért fokozatosan történik az átállás. Eljön azonban az idő, amikor az események felgyorsulhatnak, a világkormány ?hivatalos? hatalomra jutását megelőző időszakban. Az odáig vezető utat, ahogy eddig is, válságok övezik majd, csupán gyakoriságuk és intenzitásuk változhat, míg elérkezünk a szinte globálisnak mondható végső válsághoz, ami alapjaiban változtatja majd meg az eddigi rendet. A válság hozta zűrzavart kihasználva emelkedhet hatalomra a globális kormány és az új világvezető, a Bibliából Antikrisztusként ismert majdani diktátor.

A gazdasági válságok mellett, a különböző háborúkat, lázongásokat, és félelemkeltő hadjáratokat kihasználva terelik a világot a globális karámba. Ezek nélkül a radikális változások nélkül a helyzet túlságosan lassan halad a hatalmi elit számára szükséges irányba. El kell érniük, hogy az emberek, végső kétségbeesésükben, minden fenntartásukat félredobva öleljék keblükre megmentőjüket.

Az Antikrisztus lesz az új gazdasági rendszer értelmi szerzője, amivel ígérete szerint kirántja a világot a gazdasági szakadékból. Azonban mint minden mentőcsomagnak, ennek is ára lesz. Ezúttal a 666-os számmal fémjelzett ?Fenevad Bélyegének? a jobb kézen vagy homlokon történő viselését kérik cserébe.

Akármilyen technológiát képvisel is majd ez a ?bélyeg?, viselőinek minden lépését képesek lesznek nyomon követni a segítségével.

Ezen a téren is számos újításról hallunk nap mint nap és persze az előnyök kihangsúlyozásáról sem feledkezik el a média:

  • Egyre több országban válik kötelezővé a háziállatok megcsippelése.
  • Az Egyesült Államokban nemcsak az igazolványokban találhatók ilyen chipek, de egyes komoly biztonsági követelményekkel rendelkező intézmények vagy cégek a chipbeültetést is megkövetelik alkalmazottaiktól.
  • A chipek mellett ma már újabb módszerek is megjelentek az emberek azonosítására és nyomon követésére, mint a biopecsét vagy a Somark cég RFID tintával a bőrre felvitt tetoválása, ami állatoknál és embereknél egyaránt használható.
  • A Berkley kutatói pedig porszem méretű, agyba ültethető chipeken dolgoznak, amelyek lehetővé tennék az emberi agy és a gépek vezeték nélküli kommunikációját.

Egy dologban biztosak lehetünk: a készpénznélküli társadalom itt van és hamarosan az élet minden területére kiterjed, megvalósítva a teljes mértékben ellenőrzött globális államot.

Ahogyan azt a Jelenések könyvében a Világkormányról olvashatjuk: “azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; és hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” (Jelenések 13:16-17)

A János által látott jelenés megvalósulásának technológiai feltételei a történelem során először adottak a földön.

Aggodalomra azonban semmi ok. Aki több ezer évvel ezelőtt prófétáin keresztül megmutatta a jövőt, egyúttal a győzelmet is elhozta és megmutatta a globális hálóból kivezető utat. Az első lépés a felkészülésben tehát megismerni a győztest és az elkövetkezendő évek legfontosabb eseményeit.

Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

  1. A távolinak tűnő tudományos-fantasztikus világ képe már nagyon közeli.A digitális életstílus több országban is jelen van(U-városok),mindenütt számítógépek vannak,házakban,utcákban,irodákban,stb.Ez a lakosok életvitelét,viselkedését igyekszik befolyásolni,és a jelenséget a világ minden sarkába exportálni.Mi fog történni az intimitás hagyományos fogalmával,amikor az embereket megfosszák tulajdon méltóságuktól?Úgy tűnik, a korlátlan ellenőrzés vészjosló forgatókönyve hamarosan összeáll;benne a globális tekintély,kihasználva egy elfogathatatlan technológiát,az egyéneket tárgyakká,rabszolgákká fokozva le és azt teszi mindenkivel…,hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek,és hogy senki se vehessen,se el ne adhasson semmit,hanem csak akin a fenevad bélyege van.A fenevad száma: 666,akinek van értelme és éleslátása értse meg. *”A fenevad,amelyet láttál,volt,de nincs,és mégis feljönni készül a mélységből,és a pusztulásba megy”.(Jelenések 17-8.)

  2. Igen, igaz közel van az idő, és már sok jel arra mutat, de ez még nem az. Hogy miért? Nos, ez olyan dolog ha akarom használom, ha akarom nem használom. Meg aztán ha akarom ott van nálam ha akarom leteszem, de eljön az idő és már tesztelik sok nyugati jólét államokban, hogy az emberekbe ültetik, csak még azt is aki akarja kiveheti a szervezetéből, de azon kísérleteznek hogy úgy lehessen ezeket az eszközöket beültetni hogy összefüggésben legyenek az emberi sejtekkel hogy semmikép ne lehessen eltávolítani, no az lesz majd a fenevad pecsétje. De az Úr Jézus azt mondta; “Ne az időkkel foglalkozzunk, hanem azzal hogy a mi nevünk be legyen írva az ÉLET KÖNYVÉBE!!!!”

  3. Erdeklodve olvastaam a cimet, aztan most, hogy a kommenteket is elolvastam csak annyit mondok: kar volt erre az idom…

  4. Egy biztos: a lomisok fogják bevezetni legkésőbb a POS-terminált. Vicc nélkül: ahol csak lehet, kerülöm a kártyás fizetést. Az emberek megfigyelésének, ellenőrzésének egyik módja a bankkártya. Minden egyes emberről teljes, átfogó képet lehet kapni a szokásairól, vásárlásairól, telefonálás-levelezéseiről, kapcsolattartásáról, stb. A munkahelyen a régi 3/3-ok sem szűntek meg, csak digitálissá alakultak. Vajon miért erőltetik ennyire a dig. átállást? Apropó, valaki használ még analóg, tekercses fényképezőgépet?

    1. Én használok analog gépet, és nem bánom, és arra törekszem , hogy mindig legyen kápém persze, még a fizumat is így kapom.

  5. Tény,hogy épül a Bábel-torony, de a legelsőt sem engedte Isten befejezni. Én nem állítanám biztosan, hogy eljön egy “személyes” vezető. A fenevad szó birodalmakat jelent, ez teljesedik ki csupán. Ha annyira tudnánk a forgatókönyvet (antikrisztus, bélyeg, 7 éves periódus), ki lehetne számolni Jézus eljövetelét is. Pedig azt “csak az Atya tudja”. Sokan meg fognak lepődni, még igaz hitű keresztények is, ha egyszer csak millió szám eltűnünk a világból, vagy ha Jézus maholnap eljön. Én várom már ma. Nem lehet biztosan állítani, hogy nem teljesedett be minden, ami megíratott. A Máté 24 átólcettig beteljesedett. A misztikus 666, a pápa önmagának adott “Krisztus helytartója” titulus latin számösszege, de ott van a média, cégek, nevek, logók tömkelegében is. Mi van, ha a Jelenések 13 lelki bélyegről szól (úgy ahogy Isten gyermekein pecsét van)? Ma már senki nem vehet sem adhat el úgy, hogy ne ezen a piramison keresztül folyna az adás-vétel. Akinek a homlokán van a bélyeg, azok a nagyhatalmak akik tudatosan globalizálják és függővé teszik a tranzakciókat, árukat, a bürökráciát. Akinek a jobb kezén, az aki sodródik az árral és nem vette fel Krisztus pecsétjét. Ma már létezni sem tudunk, hogy ne tartanánk be az EU (első fenevad) és a második (USA) őrült előírásait. Csak azért írom ezeket, mert nem készpénz, hogy mi tudjuk az események lefolyását. “Úgy jön el, mint tolvaj éjjel”. Én ehhez tartom magam.

    1. HubbaBubba

      Érdekes fejtegetés….
      Lehet, hogy igazad is van. Erre így még nem gondoltam…
      Mindenesetre szem előtt tartom, mert van alapja.

    2. Kedves HubbaBubba!

      írod:
      “Én nem állítanám biztosan, hogy eljön egy ?személyes? vezető. A fenevad szó birodalmakat jelent, ez teljesedik ki csupán.”

      Az Ige alapján mindenképpen személyről van szó! (Akinek a birodalmát is fenevadnak nevezi az Ige!)
      2Thessz 2,1
      Most pedig, testvéreim, Urunk, Jézus Krisztus visszajövetelér?l szeretnék írni nektek, és arról, hogyan fog bennünket összegy?jteni, és hogyan találkozunk vele.
      Kérünk, hogy ne féljetek, se ne zavarodjatok össze, ha azt mondja valaki, hogy az Úr Napja már itt is van! Mert vannak, akik ezt állítják, és bizonyos szellemek üzenetére, vagy tanításokra hivatkoznak. Még az is lehet, hogy olyan hamis levelet mutatnak nektek, amelyr?l azt állítják, hogy mi írtuk.
      Semmiképpen ne engedjétek, hogy valaki becsapjon benneteket! Mert miel?tt az Úr Napja eljönne, még más dolgoknak is meg kell történniük. ELŐBB az Istent?l való elfordulás ideje következik, és megjelenik a BŰN EMBERE, AKI pusztulásra van ítélve.
      Ő AZ, AKI szembeszáll majd mindennel, és mindenkivel amit, vagy akit ?Isten?-nek neveznek, és imádnak az emberek. SAJÁT MAGÁT mindezek fölé akarja emelni, egészen addig, hogy a SAJÁT TRÓNJÁT ISTEN TEMPLOMÁBA helyezi, és azt mondja, hogy Ő MAGA AZ ISTEN.
      2Thessz 2,6
      Azt is tudjátok, MI TARJA VISSZA most még A BŰN EMBERÉT, hogy csak akkor fog megjelenni, amikor annak eljön az ideje.
      Igaz ugyan, hogy a törvénytelenség ereje titokban már m?ködik, DE VALAKI most még féken tartja. AMIKOR majd EZT FÉLRETESZIK AZ ÚTBÓL, AKKOR FOG MEGJELENNI a B?n Embere.
      ?ŐT azonban az Úr Jézus a leheletével MEG FOGJA ÖLNI, és megjelenésének ragyogó dics?ségével teljesen el fogja pusztítani.
      2Thessz 2,9
      A BŰN EMBERÉNEK megjelenése a Sátán munkájának eredménye lesz. ENNEK AZ EMBERNEK A MŰKÖDÉSÉT nagy er?k, hamis jelek és csodák fogják kísérni.
      Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna, megmenekülhettek volna.
      Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot.
      Mindez pedig azért történik, hogy akik nem hittek az igazságban, hanem a gonoszságban lelték örömüket, ítélet alá kerüljenek.
      ?
      De a tűzestóba is csak személyt lehet dobni, nem birodalmat!

      Jel 19,20
      De a Szörnyeteg, és vele együtt a Hamis Próféta is fogságba esett. Ez a Hamis Próféta az, aki csodákat tett a Szörnyeteg érdekében, és ezzel becsapta mindazokat, akik magukra vették a Szörnyeteg jelét, és imádták annak szobrát. A Szörnyeteget és a Hamis Prófétát elevenen bedobtak a t?z-tóba, amelyben kén ég.

      Azért kell egyre többet olvasnunk a Bibliát, mert ezek a dolgok pl egyértelműen le vannak írva, még gondolkozni se kell rajta sokat, de ha még ez se világos, akkor mi lesz, ha már a hitetés komolyabb lesz?!

    3. Kedves HubbaBubba!

      írod:
      ” Nem lehet biztosan állítani, hogy nem teljesedett be minden, ami megíratott. A Máté 24 átólcettig beteljesedett.”
      Nem, még nem teljesedett be, bizton lehet állítani!

      írod:
      ” A misztikus 666, a pápa önmagának adott ?Krisztus helytartója? titulus latin számösszege, de ott van a média, cégek, nevek, logók tömkelegében is. Mi van, ha a Jelenések 13 lelki bélyegről szól (úgy ahogy Isten gyermekein pecsét van)?”

      Bocsáss meg, de egy “lelkibélyeget” miért kellene ( és hogyan lehetne) a homlokodra, vagy a jobbkezedre felvenni?! És hogy lehetne egy “lelkibélyeg” egy név, vagy egy szám?! Nyílván való, hogy csak azok fogják felvenni az AK bélyegét ( a 666-ot, csagy a nevét magukra, akik már a szívükbe “felvették”, beengedték azt a szellemiséget) , de az a bélyeg látható lesz mindenképpen!

  6. És akkor most nincs több kommunizmus? Én meg azt hittem, hogy most éljük a reneszánszát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend