Gazdasági válság

A világ legnagyobb bankja bejelentette az összeomlást?

A világ pénzügyeit egy, a legtöbb ember számára teljesen ismeretlen, rendkívüli hatalommal rendelkező nemzetközi szervezet irányítja. A szervezet, ami tulajdonképpen a központi bankok központi bankja, a Nemzetközi Fizetések Bankja nevet viseli. Központja Svájcban található, de rendelkezik irodákkal Hongkongban és Mexikóvárosban is. Nem tartozik beszámolási kötelezettséggel egyetlen hatóság felé sem, nem fizet adót és minden törvény felett áll.

Forrás: beforeitsnews.com

A német Deutsche Wirtschafts Nachrichten szerint a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS), a világ legnagyobb hatalommal rendelkező pénzintézete bejelentette ?az összeomlást?. Tényleg lehetséges, hogy az amerikai  Federal Reserve Bank felsőbb utasításra döntött a mennyiségi monetáris enyhítés vég nélküli folytatása mellett? Az amerikai gazdaság összeomlásának új szakasza indult el, amelyben már nem is próbálják leplezni vagy megállítani, ami történik. A BIS szavai tulajdonképpen felérnek az összeomlás bejelentésével.

A cikkből:

Elképzelhető, hogy az amerikai Federal Reserve döntése, hogy a végtelenségig folytassa a pénznyomtatást ?odafentről érkezett?.

A központi bankok kezdenek rájönni, hogy szoros a helyzet.

A világ legnagyobb hatalommal bíró bankja, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) néhány nappal ezelőtt kiadott negyedéves jelentésében a mennyiségi enyhítés befejezésére tett utalást, ugyanakkor rendkívül kritikusnak nevezte a helyzetet. A BIS szerint a helyzet rosszabb, mint a Lehman csődje idején. Elképzelhető, hogy a Fed a bank figyelmeztetésének eredményeként döntött a pénznyomtatás folytatása mellett. A központi bankok elvesztették a harcot az árral szemben.

A ?bankok rendkívüli intézkedései? – értsd, a korlátlan pénznyomtatás ? azt az illúziót keltették, hogy a piacokra zúdított hatalmas likviditás megoldhatja az alapvető problémákat.

A pénznyomtatás felfüggesztése helyett azonban a Fed végül úgy döntött, hogy minden folytatódik az eddigiek szerint. Amennyiben hihetünk a BIS szakértőinek [és ez egy igen nagy ?ha?], a döntés egyetlen problémát sem old meg, inkább elmélyíti azokat.

Mivel a jelek szerint a BIS képtelen a szellemet visszacsalogatni a palackba [megint egy nagy ?ha?, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy ezt akarják], érdemes meghallgatni azoknak a véleményét, akik egykor a rendszer részei voltak, de jelenleg nem rendelkeznek hivatalos pozícióval. Ők talán képesek világosan, vagy legalábbis egyértelműbben fogalmazni a válságot illetően.

William White, a BIS korábbi vezető közgazdásza például szintén a BIS jelentés tartalmával egyező hangnemben nyilatkozott.

?Nekem úgy tűnik, mintha 2007-et élnénk újra, csak a helyzet most sokkal rosszabb,? nyilatkozta a közgazdász, aki arról vált híressé, hogy észrevette az adósságpiacok vad mozgását a 2008-as válság előtt. ?Nem tudom mit fognak tenni. Valószínűleg Japán példáját követi majd az egész világ, de ez a csirkefogók utolsó fogása lesz,? mondta.

Nyilatkozatai felérnek a következő nagy összeomlás bejelentésével.

Előző posztKövetkező poszt

18 hozzászólás

 1. Tudomásom szerint a világ legnagyobb bankja az a CITI BANK… Legalább is érdemes lenne megnézni, mivel ők álltak a tőzsde első helyén…

  1. Attila ez a legnagyobb, a köreinkben úgy is hívjuk, hogy BÁZELI FÖRMEDVÉNY, s ha utánanézel Bázel valós történetének olyan lapokon amelyeket már megsemmísítették, vagy lehetetlenné tették az elérhetőségét akkor rájöhetsz, ha megadatik a felismerése. Úgy keressél rá az archív állományokra, egy jellegzetes dátum, és az elérés teljes címe. S hogy miért nevezzük annak ami, rájöhetsz, ekkora összefonódást sehol a világon nem találsz.

 2. nézzük mi is fog történni:

  – a 2008 óta 12.000 milliárd dollárral megsegített bankok most kapnak még +1-2 milliárd dollárt….
  – ezt IS(!) a néptől veszik el, vagyis néhány úttal kevesebb épül, néhány tanárt és orvost kirúgnak, néhány kórházi ágyat leszerelnek stb stb….

  a Föld adóssága 223 billió dollár, ez az összes legyártott pénznek a 313%-, nem mindegy, hogy 1-2%-al több lesz ez ?

  ezen az oldalon is annyi gazdasági bukás volt már, hogy rájöhetnétek…..itt a nép úgy is megfizeti (vagyis megfizettetik) minden bank felelőtlen “befektetéseit”, most sem lesz ez másképpen…. 🙁

  1. A kérdés mindig az, hogy mi a terv. Azért mert valami eddig nem történt meg, még nem jelenti azt, hogy soha nem is fog.

   1. A terv eléggé egyértelmű…
    A lakosságot, főleg a még létező középosztályt is a létminimumra ledöngölni……hogy a napjait az töltse ki, hogy holnap még tud-e enni és dolgozni……modern rabszolga.

    Közben szépen mérgezni a tömegeket, kajával rákot okozó palackos vízzel, vagy sterilitást okozó csapvízzel és levegővel (chemtrails) azért, hogy minél korábbra essen az idő előtti elmúlás! Úgymond ne legyél “teher” 50 évesen a társadalomnak…

    Minden látszat vagy nem látszat “balhé” ezen célokat szolgálja……média által leszedált, agyilag eltompított rabszolgákat, akik szép lassan fogynak majd……

    Hiszen a Cabal számára elég 500 millió “polgár” az igényeik kiszolgálására, és így a természetet is élvezhetik majd, mikor már nem lesz ott élősködő ember milliárdok, akik rontják az összképet….

    1. Igen, ez is egy út, ahogy már korábban is beszéltünk erről. Tulajdonképpen éppen akkora esélye van a lassú- mint a hirtelenhalál módszernek, tehát a kérdés továbbra is, hogy mi a terv, mármint melyik utat választják. Szerintem elég gyakran az elit is improvizál, ők nem mindentudók, csak azt tudják, hogy mit akarnak, a jövőt nem látják.
     Bár ezt-azt azért “sejtenek”: “jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt hozzátok az ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy kevés ideje van” Jelenések 12:12

    2. Igen, ez a terv. Minden szándékos. Az is, hogy bedöntik a bankot. Nekik még mindíg ott az arany és a tömérdek földtulajdon. Az atom, az ür és a hatalom…., Ez azonban kizárólag azért lehetséges, mert vannak szolgalelkü, más seggnyalásától kielégült egyeddek.

 3. Nem túl jó előjelek:(

  Ehhez még tegyük hozzá, az Egyesült Államokban -állítólag- óriási előkészületek vannak folyamatban, egyelőre konkrétan nem lehet tudni miért. Aztán érkezik az ISON üstökös is, most pedig egy gazdasági tényező. Ráadásul ott van a szír helyzet is.

  Alakul, mondhatjuk így is. De én nem túlzottan örülök ennek. Mondjuk ami megvan írva, az megvan írva. Nem mi döntünk (részben) a sorsunkról.

  1. Nem a jövö van megírva!!!! Ami meg van írva, az a múlt,, ami egyszer, vagy többször már megtörtént. Ezért tanulhattunk volna belöle és csinálhattuk volna másként, de az emberek nagy része hulladék, szolgának született. Szüksége van vezérekre, akiket élete árán is kiszolgál. Hiába kaptunk Bibliát, ami megírja mi történt, az agyament szolga, szolga marad, ezért a gyilkológépezet újra és újra véghezviszi a pusztítást.

   1. Szia Marianna!
    Javaslom, olvasd el a Bibliát, és akkor rájössz, hogy nemcsak a múlt van benne leírva, hanem a jövő is. Azt is leellenőrizheted, hogy a korábbi próféciák mennyire teljesedtek be. Az ószövetségben például rengeteg prófécia szól Jézusról, és mindez az ő földi életében be is teljesedett (azok a próféciák sem a múltról szóltak). És van még elég sok olyan prófécia, ami ezután fog beteljesedni, tehát a jövőről szól. Abban igazad van, hogy a múltbeli dolgok azért írattak meg, hogy tanuljunk belőlük.

 4. Kicsit zavaros nekem ez a cikk, nem világos, hogy miből is következik az összeomlás.

  “A BIS szerint a helyzet rosszabb, mint a Lehman csődje idején.”

  Azért nem értem, ha az idézett szövegből vonnánk le a következtetést, mert ez nem új hír, mármint az a része, hogy rosszabb a helyzet. 2008 óta folyamatosan rosszabb a helyzet sok gazdasági mutatóban.

 5. A Bank for International Settlements az német? Azt hittem nemzettelen, svájci székhellyel. Mintha egy reptér lenne Svájcban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend