Idők jelei

16-6-6: Óriás pentagrammot állítanak Los Angelesben a sátánizmus iránti tudatosság erősítésére

2016. június 6-án a Los Angeles-i Sátáni Templom GPS technológiával óriási pentagrammot készül vonni Lancester városa köré, hogy erősítsék a sátánizmus iránti tudatosságot. A dátumot persze kifejezetten a benne foglalt 666-os szám miatt választották, ami a Jelenések könyvében a Fenevad bélyegét jelöli1.

A 12 tagú csoport egy ?sátáni rituáléra? érkezik Lancesterbe június 6-án, aminek programja egyelőre titkos, célja azonban a sátánizmus iránti tudatosság erősítése.

Az utazás másik célja, hogy a tagok támogatásukról biztosítsák Steve Hill-t, aki elsőként száll versenybe egy közhivatalnoki pozícióként a Sátáni Templom tagjaként.

Az L.A. Weekly idézi a csoport nyilatkozatát:

“A pentagram tulajdonképpen egy ötágú csillag. GPS technológiával a csillag öt pontját helyezzük el, így a pentagram az egész várost körbeveszi majd. Amikor mind az öt pont felkerül a pentagram elkészült. A jelkép felállítása a város körül a Los Angelesi Sátáni templom ünnepélyes ígéretét jelképezi arra, hogy Lancester városának jóravaló polgárai mellett állunk és együtt harcolunk velünk az egyéni szabadságjogok alkotmányos jogaiért, a véleménynyilvánítás szabadságáért és az állam és egyház szétválasztásáért a közösségükben.”

Vagyis a Halloweenkor kitett töklámpáshoz hasonlóan ez a pentagram is a sátánizmussal vagy a sátánistákkal szimpatizáló területet hivatott megjelölni, ami kvázi biztosítja az érintett terület sátáni védelmét, a maffia által a védelmi pénz fejében biztosított védelemhez hasonlóan. Ilyen ez a fordított világ, amiben a jó rossz, a rossz pedig jóságos, pedig a rossz még arra is képtelen, hogy önmaga miatt kövessék.

Pentagram_Fruit_resistance_2010Ezek az eszközök vagy ?jelek? pedig sokszor tényleg annyira szánalmasak, hogy a hívő keresztény mást nem is tehet, mint együtt nevet az ?egekben lakozóval?2. Nemcsak szánalmasak, de még csak nem is eredetiek, hiszen Sátán nem képes teremteni, így kénytelen Isten alkotásait kölcsönvenni és új értelmet rájuk erőltetni, amiknek kizárólag akkor és azokon lehet hatalma, bár térben és időben korlátozottan, akik hisznek benne.

Ahogy a gyerekek belevésik a nevüket vagy jelüket a padba vagy ceruzájukba, és ahogy felnőttként is olykor ellenállhatatlan szükségét érezzük, hogy tulajdonunkat valahogy megjelöljük, Sátán is megpróbálja belekarcolni nevét vagy jelét a mindenségbe, amin pedig Isten kéznyoma kezdettől fogva ott van, minden egyes atomban, azokban is, amiket az egykori fényhordozó saját tulajdonának megjelölésére használna. Felmagasztalni kívánt jeleivel így saját maga helyett Isten mindenek feletti hatalmát hirdeti, ami már lázadása pillanatában legyőzte őt.

Egyesekben felmerülhet a kérdés, hogyha ilyen nevetségesnek tartom igyekezetét, miért írok róla? Már megint az a fránya félelemkeltés? Azt gondolom, hogy éppen ellenkezőleg. Azért írok róla, hogy elmondhassam, nincs miért félni.

Megfeszítése előtt Jézus ezt mondta tanítványainak:

“Már nem sokat beszélek veletek, jön ugyanis e világ fejedelme. Bennem azonban semmije sincsen.”3

Amennyiben Jézus bennünk van, a világ fejedelme semmit sem talál bennünk Jézuson kívül. János is ezt a gondolatot erősíti, amikor azt mondja, hogy ?Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.?4

Múlt időben. “Legyőztétek.”

Szinte látom magam előtt a Jelenések 12:12-ben említett nagy haragot5, ami nem egyéb, mint a legyőzött utolsó dühös próbálkozása, annak reményében, hogy valahogy mégis megfordíthatja a megfordíthatatlant. Valami ilyesmit érezhetett, amikor 2000 évvel ezelőtt a Golgota hegyén állt, ült, vagy tudomisén miként szemlélte a történéseket, markában érezve a győzelmet, a végső hatalmat a világ és az ember felett, míg végül rájött (vajon rájött?), hogy őt győzték le, mégpedig végleg.

  1. “Arra is rávesz mindenkit, kicsinyeket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat, hogy a jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek, hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, aki viseli a bélyeget, amely a fenevad neve vagy nevének száma. Itt van helye a bölcsességnek. Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy ember száma az, és annak száma hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18 []
  2. Zsoltárok 2 []
  3. János 14:30 []
  4. 1. János 2:14 []
  5. “Jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt az ördög hozzátok nagy haraggal, mint aki tudja, hogy kevés ideje van!” – Jelenések 12:12 []
Előző posztKövetkező poszt

73 hozzászólás

  1. ÉS AZ ISTEN ORSZÁGÁNAK EZ AZ EVANGÉLIUMA HIRDETTETIK MAJD AZ EGÉSZ VILÁGON,BIZONYSÁGUL MINDEN NÉPNEK,ÉS AKKOR JÖN EL A VÉG. (Máté ev.24:14)
    AZ ÚRNAK LELKE VAN ÉNRAJTAM ,MIVEL HOGY FELKENT ENGEM,HOGY A SZEGÉNYEKNEK AZ EVANGÉLIUMOT HIRDESSEM,ELKÜLDÖTT,HOGY A TÖREDELMES SZÍVŰEKET MEGGYÓGYÍTSAM,HOGY A FOGLYOKNAK SZABADULÁST HIRDESSEK ÉS A VAKOK SZEMEINEK MEGNYITÁSÁT,HOGY SZABADON BOCSÁSSAM A LESÚJTOTTAKAT.HOGY HIRDESSEM AZ ÚRNAK KEDVES ESZTENDEJÉT. (Lukács evangéliuma 4:18,19) Aztán Jézus így folytatta a hallgatósága felé: MA TELJESEDETT BE AZ ÍRÁS,A TI HALLÁSOTOKRA.

    Ha valaki tehát azt látja,hogy minden egyre rosszabb,az egy nemlétező világot lát.Jézus közeledtével a sebek egyre gyorsuló begyógyulását kell látnunk.A baj,a földrengések,a háborúk,az illuminátusok a nemlétező múlté lettek – a létező világ időjének a jele pedig a gyógyulás.Ha valaki az idők jeleire kíváncsi,ne a múltba révedjen,ha csak nem akar élve elrohadni a környezetével együtt.Az Írás beteljesedett.Jézus már eljött.

    TE VAGY E AZ,VAGY MÁST VÁRJUNK? – kérdezte János,az alámerítő. ÉS FELELVÉN JÉZUS, MONDA NÉKIK: MENJETEK EL ÉS JELENTSÉTEK JÁNOSNAK,AMIKET HALLOTTATOK ÉS LÁTTATOK: A VAKOK LÁTNAK,ÉS A SÁNTÁK JÁRNAK; A POKLOSOK MEGTISZTULNAK,ÉS A SIKETEK HALLANAK; A HALOTTAK FELTÁMADNAK,ÉS A SZEGÉNYEKNEK AZ EVANGÉLIUM HIRDETTETIK; ÉS BOLDOG,AKI ÉNBENNEM MEG NEM BOTRÁNKOZIK (Lukács 11:2-6)

    Az evangélium jó hírt jelent.Ami nem jó hír,az nem az evangélium,hanem a Jézusban való megbotránkozás – hiszen a rossz hír senkit sem tesz boldoggá.

    1. Szia Oszkár!

      Azzal egészíteném ki, amit írtál, hogy nagyon sokan nem tudnak arról, hogy “az írás beteljesedett” és Jézus mindent elvégzett, így nyomorúságban élik le az életüket, pedig szabadok lehetnének.
      Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy nyitsz egy korlátlan kerettel rendelkező bankszámlát valakinek, de ha az illető nem tud erről, vagy ha tud is, de nem tudja, hogy mi a hozzáférés módja, mi a pinkód, akkor hiába a korlátlan keret, szegénységben fog meghalni, pedig mindene meglehetne.
      Ugyanígy van Jézussal is. Jézus mindenkiért meghalt, minden bűnért megfizetett, legyőzte a halált, de ahhoz, hogy ez a te életedben megnyilvánuljon, először tudnod kell róla és a magadévá kell tenned. Le kell hívnod, amit Isten a számládra helyezett. 🙂 És persze ott van a büszkeség. Sokan nem akarják elfogadni Isten bankszámláját/ajándékát, mert maguk akarják megkeresni a megváltásra valót, ami ugye lehetetlen.

      1. Kedves Thea!
        Egyszerűen gyönyörűségesen érveltél,már megint.Szavaid csupa szívről és egészségről tanúskodnak,mint mindig.Közben örülök,hogy nem leplezted le a nyilvánvalót,pedig markánsan észrevehető.
        Egész munkaidőm alatt nyugtalanított,hogy hogyan írhattam ilyen szamárságot: “…ha csak nem akar élve elrohadni a környezetével együtt.” És még én beszéltem a jó hírről… Ez egy elég szerencsétlen félmondat volt a részemről.Természetesen senkivel sem fog ilyen borzalom megtörténni.De attól még láthatják egyesek ennek a jeleit magukon és a környezetükön.Annak ellenére,hogy éppen a gyógyulási folyamat kellős közepén tartanak.Hogy mégis miért láthatja így valaki a világot,azt szépséges eleganciával fejtetted ki az előbb.

        Szeretek itt az Idők Jelein hangosan gondolkodni.Olyan ez nekem,mintha tükörbe néznék.Néha megrémülök a látványtól.Pont úgy nézek ki esetenként,mint az a bizonyos tékozló fiú moslékzabálás közben… 😀 :mrgreen: 😈 Mindegy… Legyek szutykos is akár,Isten úgy szeret,ahogy vagyok,olyannak,amilyen vagyok. 🙂 És ez a gondolat azonnal Hazarepít a disznók vályújától oda,ahol mindenki,aki a legfontosabb nekem,és azok is akiknek én vagyok a legfontosabb, már bőséges,fenséges vacsorával vár,méghozzá tulkossal – szeretetben.

    2. David Wilkerson látomásában leírja mindkettőt. Hogyan lesz egyre borzalmasabb a világ, és üldözve minden keresztény – Amerikában főleg – és hogy éled meg egy földalatti Egyház, ahol nem lesznek “fele-kezetek” viszont nagy hit lesz és erő a Szentlélekben az Úr eljövetelére várakozva https://uzenet.wordpress.com/2010/12/11/david-wilkerson-latomasa-1973-aprilisaban/ (sok helyen jelent meg ez az üzenet, ez egy katolikus oldal).

  2. a sátánisták között sok a skizofrén és több elmebeteg és a retardált is a könyvűk a sátánik biblia a neten ingyen letőlthető . a pentagrammról annyit hogy nem mindig volt a gonosz jelképe hanem az erőt szimbolízálta . a sátánisták buta megvezetet emberek akiket más rafinált egyének eltérítettek a keresztény hittől az igétől hogy hatalmat gyakorólhassanak a buta megvezethető embereken mint ahogy a birkákat elterelni szokták .

    1. Ez a pentagramma lefelé mutat. Amire te gondolsz, azt fordították meg. Ugyanígy fordított az SS: más jelentésű, “ezoterikus” és szintén fordított!

      1. Ezért nem mindegy, hogy melyik irányból megyünk Lancasterbe. 🙂
        Én egyébként szeretem a szimbólumokat , gondolatok van mögöttük, azoknak is az esszenciája, amiknek materiális kivetülését láthatjuk, foghatjuk. Szoktál rózsafüzért morzsolgatni? Én nem, de eltudom képzelni, hogy segít az átélésben.
        Milyen fordított SS-re gondolsz? A sowilo rúnát nem fordították meg csak duplán használták a nácik.

        1. A svasztikára gondoltam http://boldognapot.hu/blog/szvasztika-a-szent-titok/ és ez a cikk jó sok dolgot összekutyul – forgat, hogy stílszerű legyek. Megbocsáthatónak tartom, ahogy egy kisgyerek döcögő lépteit SEM kritizáljuk, amikor járni tanul.
          Később már az Élőért nyugodtan el lehet hagyni a szimbólumokat … a KERESZT nem szimbólum, hanem életet adó VALÓSÁG 🙂

        2. Nem gyakorlom, hogyan segíthet a rózsafüzér az átélésben, szerintem inkább az időt múlatni lesz majd jó, azokban a rettenetes napokban, főleg, a három napos sötétség-hideg alatt, amikor majd az Úr kiönti HARAGJÁT a földre!

          Ezt mondják azok is akik megélték betegágyon, hogy mennyit segített. Ott sem kell mást, kibírni és időt múlatni …

  3. Isten haza ér szutykosan,bozontosan,lyukas tenyerekkel.Hóna alatt meg egy fontnyi,drága nárdusból való kenet lapult tégelyben.Szent Péter mosolyogva veszi Őt körül,nézvén rá örömmel,mint olyanra,aki soká volt távol,közben segítvén Neki,ahogy Fenséges,ámde rongyossá használódott gúnyáját vette le.Ugyanis,isteni feredőjéhez készülődött.Aszongya Szent Péternek örömtől sugározó képpel,meg valami nagyon különös,ám annál inkább érzelem dús szenvedéllyel a tekintetében: – Lent jártam a Földön,Petikém… És naaaaagyon meeeegééérteee!

  4. Kedves THEA és fórumozók!
    Azért csak óvatosan, ha tudjuk kivel állunk szemben, a gonosz bizony erőt tud venni lelkünkön ha kissé elgyengülünk a hitben, vagy netán túl sok hárul ránk a rohanó világ terheivel. Sajnos van okounk félni, de nem kell félelmet kelteni. Jézus kereszthalála által vérével megváltotta bűneinket, de… mielőtt Ő újra eljön a felhőkön, ebben a világban sok mindennek meg kell történnie. Tisztulási folyamatanak lesznek fokozatai és bizony ez nem lesz könnyű! Mire gondolok? pl: chip … élünk egy normális hétköznapi életet dolgozunk gyerekeink vannak, van esetleg lakáshitel vagy autóhitetel, vagy csak annyink van hogy hónapról hónapra élünk, de hisszük a Jóistent hisszük Jézust , imádkozunk, nem elégedetlenkedünk próbálunk békességben lenni embertársainkkal, aztán BUMMM ! Hirtelen fellép az Antikrisztus elrendeli kicsinek nagynak gazdagnak szegénynek a chipet és ezentúl ezzel lehet adni venni, az étkezést a suliba kifizetni a rezsi költséget rendezni, csak a chippel tudsz létezni a hétköznapokban na akkor milyen lehetőségünk van ha hisszük a Bibliában leírtakat? 1. NEM VESSZÜK FEL és kezdődik a nyomorúság menekülnöd kell, mert megvallod a hited oda az addigi életed a gyerekek sírnak nem lesz élelmed, ázol fázol, és közben bízva Jézusban imádkozol és kitartasz a végsőkig, mert csak így üdvözülsz.
    2. FELVESZI A CHIPET = KÁRHOZAT
    Nos én úgy gondolom komolyan kell venni az ellenséget és a csatlósait, a lelkünk megkaparintása a VÉGSŐ CÉLJUK. Hogy minnél több lelket taszítsanak a kárhozatba A SÁTÁNNAK VÉRÁLDOZAT KELL! Erre tökéletes a HÁBORÚ családi béketlenség egymás elárulása talán gyilkosság is a létért , abortusz és ez a chippel elérhető lesz. A saját véleményem szerint a visszaszámlálás megkezdődött elkezdtük az utolsó 7 évet. Nemtudom nem vagyok paranoias , de olvasva az egyre több és nyílt sátáni rituálékat, látva a lelketelen szinte gépként működő fiatalokat, a szexuális szabadosság és erkölcstelenség, a pornóipar és pedofilizmus a háborúk és országokon belüli polgárháborúk, a migráns válság , Ferenc pápa eretnekségei, mi és családom úgy gondoljuk, hamarosan zárul a bárka ajtaja. KÉSZÜLÜNK Imával, élelemmel tartalékkal, kicsi gyerekeink vannak ( 9, 6 , és 2 évesek).
    JÉZUS egy ilyen mocskos, bűnös világba nem fog leereszkedni, csak a megtisztulási folyamatok után és még akkor is lesz jobb és bal oldal. Nem okoskodni, riogatni akarok, csak leírtam én ,mi, hogy képzeljük el a dolgok bekövetkezését.
    Nagyon fontos, hogy lelkünket erősítjük, kérjük, hogy soha ne tagadjuk meg Jézust, mindig legyen annyi kegyelem ami egybe tartja a családot, a szenvedés idejére kértem az Úrat, hogy elredegadtatásba részesítje a gyerekeket, a szenvedés enyhítése végett. NEM LESZ KÖNNYŰ és igazán erős hitre van szükség, Dániel próféta , János evengelista is leírta. A végső idők borzalami nem merül ki annyiban hogy juhéé ott jön JÉZUS felhőkön és végre élhetünk a földi paradicsomban, amikor a föld és az ég eggyé olvad
    Na és talál e hitet az emberfia ha visszatér?

      1. Szia Adrian!
        A ” mi ” = ez egy szűk kör a férjem és én, és a 2 éves kisfiam keresztszülei. mi” együtt próbálunk készülni a végső időkre. 4 felnőtt ember néha vannak elgyengülések, kétségbeesés vagy nemtörődömség, és akkor a +3 FŐBŐL valaki ismét nyom egy ébresztőgombot, általában a férjem az aki emlékeztet minket. Ő az aki megerősít és figyelmeztet.

      2. Értem és köszi kedves Tünde. Akárhogy is alakul kívánom, hogy maradjatok mindvégig erősek az Úrban.

    1. Kedves Tünde!

      Írod: “JÉZUS egy ilyen mocskos, bűnös világba nem fog leereszkedni…”

      Milyen világba ereszkedett le első alkalommal, ha nem mocskosba és bűnösbe? Ha a világ nem lenne mocskos és bűnös, le se kellett volna ereszkednie.

      Egyetértek, hogy nehéz idők várnak a világra, de azzal nem, hogy “van okunk félni”, mert Isten nem a félelemnek lelkét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. Ezzel nem azt mondom, hogy én soha nem félek, csak azt, hogy nincs rá okom. A félelem egy hazugság. És ezzel magamnak is prédikálok.

      1. Szia Thea! Tündével nincs különösebb gond, legalább elfoglalják magukat. Soroyánál viszont elég súlyos a helyzet. Oszkár megpróbált segíteni, de rá nembiztos, hogy hallgat, rád inkább. Legalább az utolsó bekezdésedet címezd neki is.

        1. Szia Neverend!
          Igaz, és már korábban készültem írni neki, csak valahogy ez jött előbb.

  5. Nekem egy kedves barátom futott össze egy hívő sátánistával régebben, aki szerint az igazi jó a Sátán mert felszabadított Isten önkényuralma alól, és a bibliát átírták.. KB ennyi maradt meg a beszélgetésből..

    Az viszont tényleg megdöbbentő hogy egyre spirituálisabb a világ ráadásul valamiféle naturalista ateista keveréssel amit nem is rétek.. Hisznek az anyag önteremtő képességében.. akkor ebből már az következik hogy az anyag egy magasabb szintre fejlődik ami a szellemi sík ahol a fizikai törvényeket gondolatokkal lehet írányítani.. extrém dolgok ezek..

    Inkább az a baj hogy nem ismerik az Igazi Istent. Mert amikor egy pap arról beszél, hogy a kis bűnöket le lehet vezekelni és így megtisztulni . Eszébe sem jut hogy Jézus váltsághalálát kerüli ki és tiporja sárba..
    Vagy amikor különböző rituálékban a varászlásokhoz vagy a sámánok szertartásaihoz hasonló zajlik akár hagyományos keresztény akár új vonalon nem tűnik fel senkinek hogy ez nem Isten szerint való!
    Sokkal nagyobb problémának látom ezt mint azt hogy némelyek nyíltan sátánisták.. viszont azt sem becsülöm alá.
    Végül is a Sátán célja mindig az volt hogy Istent egy önző önkényúrnak lássuk aki meg akar minket fosztani az élvezetektől..

    1. Invisiblenek van igaza abban, hogy a lehetséges hatásokat kell megnézni. Úgy pozicionálták magukat, hogy a jog határain belül mozognak, de az erkölcs nem jogi kategória, tehát lényegében züllesztenek, hagyományos értékeket támadnak meg, mint a család, vagy a házasság, a szabadság jogok zászlaja alatt pedig támogatják az abortuszt. Következő lépés pedig, amikor már elég embert megnyernek maguknak, hogy befolyásolják a törvényeket, így ki tudják tolni egyre jobban a határokat. Magyarul, ha nincs ellenállás le tudják bontani a jelenlegi társadalmat, aminek a következménye katasztrofális lehet. A keresztény értékekkel ellentétbe helyezik magukat, viszont itt megint speciális a helyzet, mert a normálisat két felől éri támadás. Arra gondolok, hogy usában és itt is rengeteg rossz gyülekezett van, akiknek a butaságát kihasználják ezek a sátánista szervezetek. Mondok egy példát: A Jehova tanúi nem tartanak ünnepeket, köztük Anyáknapját sem, aminek az okot ép ésszel nem lehet megérteni. Ennek a következménye az, hogy amikor a gyerek amikor megteheti lázad és hátat fordít a szüleinek és megy a túlzott szabadság felé. Ez hasonló, mint ami az ortodox zsidó családokban történt. Azonak a gyerekeiből lettek a legvadabb liberálisok.
      A spirituális része is megérne egy alaposabb elemzést.

  6. Elsősorban a posztokat olvasom,időnként viszont a hozzászólásokat is,mivel némelyik,pl.Adriáné sok hasznos egyéb adatot,tényt,információt is szokott tartalmazni.
    Amit azonban nem tudok örömmel tapasztaln,az egyes kommentelő bántó,támadó hangvétele.
    “ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát.”Jakab 1.20.
    Lehet,hogy én már túl öreg vagyok,de egy ilyen oldalon sokkal jobban esne több jóakaratot,szeretetet,barátságosságot tapasztalni,mint agressziót.
    Tudom,hogy ez nem kívánságműsor,meg persze rajtam is múlik,de ha valakit érdekel amit leírtam,talán gyógyulhatna valami,pl.néhány látogató lelke.
    Tisztelettel
    Kun

    1. Tisztelt Kun!
      Tökéletesen igazad van. Szeretettel:s
      Drága Kinga! Bizony vannak ilyen gondolataink és épp az ellenkezője is. Én is imádkozom,ha hallom v.olvasom ? gyermek élete megy tönkre, és még mit meg nem csinálnak velük. Hol azt kérem Istenttől legyen már vége, aztán azonnal javítok,h. Te tudod kire vársz még. Időnként a fejemet a falba tudnám verni, miért kellett nekem férj? aztán gyermek, unoka? Mit hoz a sors nekik? Beijedek ha hallok a szörnyűségekből és ha az enyimeknek ezt kellene átélni??? Ó jajj! Aztán lelőném őket és egyebek végigfutnak rajtam, sok mindenféle gondolat….igen emberek vagyunk…már megvádoltam magamat is, h. nem bízol Istenben?….de….de mégis van esély mindenre. Csak kibírják…csak kibírjuk… és meg ne tagadjuk Jézust. Aztán a falfelé fordúlás és kérések sorozata..kínlódás…..végűl akik ebben vannak értük való imádkozás. Beleérzem magam a helyzetükbe.. Uram,csak ne fájjon nekik,, hamar vidd haza Hozzád őket,h. a testük lelkük megnyugodjon és ott fennt az Úr Jézus karjaiban legyenek. Ha ledorongol valaki az sem érdekel, de most kimondom: ha meghalna valakim teljesen jól venném, mert elment az ő Urához Istenéhez. /hisznek/ “Boldogok mindazok mostantól kezdve, akik az Úrban haltak meg.” Ézs:57:1 “”…. és az irgalmasságtevők elragadtatnak és senki nem gondolja fel,h. a veszedelem elől ragadtatik el az igaz”, barátnőm, fiatalabb tessóim, így mentek el és hálát adtam érte az Istennek. Azt hitték még a hivek is h. hűlye vagyok a saját gyerekem is, és azóta is tisztán látom elvégezték a munkát és nagyon jó helyre mentek. Igen Kinga én is azonnal rájuk gondolok.. csak nem vele történt ..?
      Hol sűrgetem Istent, hol belátom Ő tudja. A harc megy a szívemben….de a megnyugvásom is ott van. Volt, amikor letettem valamit, valakit az Ő kezébe és megoldotta szinte azonnal és győztem. De most nem tudom, most kűzdök, mert róluk van szó…..remélem sikerűl ez is, ezeket is letenni, győzni az aggódás felett. Együttérzek veled és Kisbabádat védje meg a Mindenható és az enyimeket is és mindőnkét is. Szeretettel: soraya u.i: nem kell vígasztalni ez az én köröm.

      1. Kedves Soraya!
        És mi a Te szereped ebben az egészben?
        Hol vagy Te mindebben?
        Ezt már az előző posztban is (Emoji Biblia a digitális generációnak) szívesen megkérdeztem volna Tőled.Mert ugye,Te látod a veszélyes tendenciát… Hol van a szereped ebben a veszély felé való tendálásban?Biztos vagyok abban,hogy nem akarod azt mondani,hogy semmi közöd ahhoz,hogy a világ olyan,amilyen.Mint idős korosztály,biztosan alakítod már te is a folyamatokat jó régóta.Egy generáció sem mutogathat a következőre.Az olyanná lett,amilyenné az őseik alakították.Olyanná,amilyennek az ősök látták a jövőt,és ahogyan alakították azt.Ez esetben azon könyvek alapján,amit Ti olvastatok.A jelek azt mutatják,hogy hiába olvastátok a Ti régi könyveiteket,mert nem tudtatok úgy hozzátenni a világhoz,hogy a rátok következő generációk ne tendáljanak a veszélybe – hogy a te szavaiddal éljek.Talán nem azért kellett volna imádkoznotok,hogy bizonyos új fordítású Bibliák ne jelenjenek meg,hanem azért,hogy a régit,azt ami előttetek volt,megértsétek.Akkor most nem a kételyeidet és a félelmeidet tennéd itt közzé,hanem útmutató lehetnél egy olyan jövő nemzedék számára,akikben “van hajlam bőven” – ahogy írtad.És nem azon sírnál itt a nagyközönség előtt,hogy minek kellett neked férj,gyerek és unoka…

        Hát ők tehetnek a kételyeidről…?!
        Hol vagy te ebben az egészben?Sehol?Neked nincs szereped abban,hogy olyanná lett a világ………nem,nem is a világ……..hanem,hogy TE ilyenné lettél…?Nincsen ebben szereped?Saját külön bejáratú véleményem csupán,de szerintem nem fogod letenni az aggódásaidat,amíg folyton csak másokra,egy másik generációra,meg az egész világra mutogatsz,hiszen azt sem tudod,hogy ki az egyáltalán,akinek le kéne tennie az aggódást,azt,hogy ki is vagy Te valójában…Te tényleg semmiről nem tehetsz?

        Nekem meggyőződésem,hogy semmiről.De erről én helyetted nem győződhetek meg.Maga Isten fogadott be Téged.Úgy látszik,hiába olvastad a régi könyveket,és hiába ellenzed az újakat.A másokra való mutogatásod közepette folyton elfelejted,hogy Isten leggyönyörűségesebb gyermeke vagy.Valaki olyan,aki nélkül Isten el sem tudná képzelni ezt a világot.Az vagy,akinek a kedvéért Ő megteremtette a szívet,az oxigént,az álmokat és a sóhajtást,meg a kiserdőt.Ha Te nem lennél,nem lenne virágillat sem,és nem menne le a Nap sosem,de nem is kelne föl az égen.Érted támadt fel Jézus,neked szól a múlt,a jelen és a jövő.Érted adta el mindenét,hogy megvehesse azt a földet,amibe Te,mint számára egyedüli és soha meg nem ismételhető kincs el voltál ásva – de Ő megvette azt a földet miattad,hogy neki ragyogj a világ legszebb kincseként.Hát mi az,amit Isten ne tenne meg a Te vigasztalásodra,a Te örömödre és gyönyörűségedre???Még az életét is odaadná érted.Miközben Te a világot hibáztatod…

        Mielőtt a saját szavaidtól hatódnál meg magadon,szólok,hogy valóban nem szorulsz vigasztalásra emberektől,mert a Te Istened a leghatalmasabb Isten,sőt az egyetlen Isten,aki csak számításba jöhet és valószínűsíthető.Ez a Te köröd.

      2. Drága Soraya!
        Úgy éreztem, hogy amit ma reggel olvastam, külön neked szól, úgyhogy megosztanám itt:

        “Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki az ő tulajdon Fiát nem kímélte, hanem őt mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk mindent vele együtt? … Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság vagy szorongattatás vagy üldözés vagy éhség vagy mezítelenség vagy veszedelem vagy fegyver? Mert meg van írva: Teérted gyilkoltatunk mindennap, vágójuhoknak tekintenek bennünket. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.” Róma 8:31-37

        Remélem jól hallottam. 🙂 Illetve, amit Tündének írtam, szerintem mindannyiunkra vonatkozik 🙂

        1. Az,hogy tulajdonképpen ok nélkül félünk? 🙂 Pedig úgy tűnik,tényleg ez a helyzet.És mondjuk,ami az én hiú egómat illeti,ennél nagyobb csapást nem is igen szenvedhetne el.Megijedni a saját árnyékomtól… Pedig nem csapásként kéne megélnem.Hiszen nem én félek,hanem csak a nemlétező óemberem…

          Na,de akkor ki vagyok én?
          Az (h)óemberemmel (egó) nem lehetek azonos,hiszen az megfeszíttetett a Krisztussal.Ezek után ki vagyok én,aki Vele együtt támadt fel?

          A Thea által idézett sorok alapján azt gondolom,hogy Az,akitől Jézus (Krisztus) elszakíthatatlan.Ez vagyok én,és ez vagy TE is.Nekem ebből az jön le,hogy ha elszakíthatatlan vagyok Tőle,akkor nem külön álló személyég vagyunk,hanem egy test és egy lélek.Ugyanaz a Test és ugyanaz a Lélek.(1Kor.12.rész)Habár,egy vagyok Vele,meg TE is,nekem,vagy NEKED már nem kell a világot megváltani,mert olyan világra (nem a vérrel,verejtékkel összehordott-lopott társadalmat értve ez alatt,hanem az ÉLŐvilágot) ébredtem,ébredtünk amely bűntelen,tiszta és maradéktalan az öröm benne.Hiszen ez a világ,az Élővilág,egyenlő Jézussal.És ez a Világ vagyunk mi.Él világa.

        2. Drága Thea, Neverend, Oszkár!
          Thea: köszönöm az igét! Kedves igém, de most az a gonosz hatalmasság kegyetlenségeit látva /gyermekeim,unokáim kedves arca/
          jut eszembe és féltem őket, és azokat is akik már csonkán sérűlten élnek a gyermekek riadt szeme. Sokminden lejátszódik bennem. Nem kellett volna leírnom. Kűzdök és harcolom a hit harcát, ami most gyengén megy. Körűlményeimet nem tudjátok. Tudom,hogy teljesen Bele kell vetni bizalmamat ebben a dologban is , hogy nem hagy feljebb kísérteni. Nem jó dolog ez így nekem sem. Oszkár! Sokszor el kell olvasnom azt amit írtál, és megnézem az ajánlott dolgokat. Nem biztos,h. válaszolok, mert nehéz rá a válasz, de jólestek a kis pofonok. Időnként tényleg megérdemlem , sőtt nagyobbat is. Inkább a kedvességed fájt, mert nem érdemlem meg. Szeretettel ölellek benneteket: s

        3. Kedves Soraya!Tőlem ugyan nem kaptál pofont.Ha ad az ember,szerintem azt mindig magának adja.Pofont is,csókot is.Én is,Te is.Én és Te teljesen egyek vagyunk,a körülményeink is eléggé áthallásosak.
          Sejtem,hogy nem jó dolog ez így neked,mert ilyesmiket nem jó dolgában ír az ember.Én nem mondhatom meg neked,hogy mit csinálj,vagy mit ne,de szerintem az a világ,amit te ilyen gonosznak és kegyetlennek írtál le,az nem körülötted van,hanem csak videón megy a fejedben,amit a hozzátartozóidra szeretettel gondolva ki tudsz kapcsolni.Így aztán Jézus a saját igazi moziját töltheti le nálad.Igaz,ezt már meg is tette,csak nem ezt a filmet nézed éppen.Nem baj,gyakorlat teszi a mestert! 😉

          A szeretet is lehet gyakorolni.Egyedül a szeretetben nincsen félelem.Gyakorold annak a gondolatát,hogy Isten mindennél jobban szeret Téged,neked teremtette ezt a létező világot.Te meg egyre csak egy nemlétező világot bámulsz… 😀 Jajj,mégis csak megmondtam,hogy mit csinálj,meg mit ne… :mrgreen:

          (Ezt a zöld fejet úgy tudod iderajzolni,hogy két kettőspont közé beírod,hogy mrgreen. Kb így :mrgreen Csak éppenséggel a másik végére is kell kettőspont. 🙂 )
          <3 <3 <3

        4. Drága Soraya!
          Oszkárnak igaza van, hogy figyelnünk kell a gondolatainkra és nem csak úgy hagyni, hogy garázdálkodjanak a fejünkben.
          Talán ismered a mondást, hogy nem akadályozhatod meg, hogy a madarak elrepüljenek a fejed felett, de azt igen, hogy fészket építsenek a hajadban. Vagyis nem tudod megakadályozni, hogy rossz gondolatok ébredjenek a fejedben, de azt igen, hogy állandó lakossá váljanak ott és meghatározzák az életedet.
          Ráadásul az Ige külön kitér erre és nem ajánlja, hanem egyenesen elrendeli, hogy tegyünk is valamit:

          ?Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.? (Filippi 4:8)

          ?Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;? (2. Kor. 10:5)

          Vagyis azt mondja, hogy tegyünk valamit azért, hogy a gondolataink engedelmeskedjenek Jézusnak. És az meg milyen? Milyen gondolatai vannak Istennek irányunkban?

          Hát ilyenek 🙂 :

          ?Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek.? Jeremiás 29:11
          (L)

  7. A cikkben foglaltak eseményeket érdemes úgy is szemlélni, hogy milyen hatást akar kiváltani ezzel az ördög az emberekben. Akik közelebb járnak Istenhez, nyilván Isten ellen valónak titulálják. De mi van a többi emberrel? Közöny vált ki? (pl.: lám milyenek ezek a fanatikusok) Undort? Szimpátiát?(remélem nem)

    Mindattól függetlenül, hogy vesztett az ördög az Istennel szemben, nem hülye. Én úgy gondolom, tudja, hogy vesztett, de a vesztes helyzetéből is próbál a teremtésben és benne az emberben is annyi kárt tenni, amennyit csak tud. A Máté 16:22-23 a legjobb példa. Pétert használja fel az ördög arra, hogy megpróbálja lebeszélni a kereszthalálról. Emberi ésszel teljesen érthető gondolkodásmód. Ki akarná, hogy Jézus meghalljon? Az ördög pedig tudja, hogy mivel jár, amikor ez megtörténik. A keresztre feszítéskor is nem az ördög veri be a szögeket, nem ő kiabálja Pilátusnak, hogy feszítse meg. Mindig az emberi gyengeséget, az Isteni gondolkodásmód hiányát használja ki, azon keresztül manipulálja, próbálja elfordítani az embert Istentől.

    Annyi félni való van azért, hogy ne kerüljünk mi is az ördög egy csapdáinak áldozatává.

    Szeressük Istent és egymást, kapaszkodjunk, bízzunk Istenben. Legyen erőnk tettekre váltani mindent, amit az Úr kér tőlünk!

  8. Valahanyszor ilyen hirekrol olvasok, melegseg onti el a szivemet. Mert
    tudom, hogy minel tobb ilyen satanai dolog tortenik a vilagban, annal
    kozelebb van a Jezus eljovetele. Ha nehez idok is varnak rank, tudjuk
    mi a vegkifejlet es mi azt varjuk…Nagyon szeretnem, ha a mi
    generacionk latna bekovetkezni mindazt, ami var a vilagra.
    Remenykedem benne, hogy igy lesz.
    Koszonom ezt a weboldalt es a munkadat Thea, Isten aldjon meg erte!

    1. Ezen analógia alapján a levágott csecsemőfejek látványától már a forróság önti el a szíved. Ebben az esetben nem az a trükkje a sátánnak, hogy nem létezik, hanem hogy erre a gazemberségre, cinkosságra rávett.

      1. Kedves Neverend! Most eloszor szoltam hozza valamihez ezen a weboldalon,
        pedig evek ota napi szinten olvasom. De mar meg is bantam. Tudhattam
        volna, hogy lesz valaki aki beszol.
        Aki szereti Istent es gyuloli ezt a vilagot, azt hiszem tudja mit is
        akartam mondani. Tudjuk, hogy Jezus masodik eljovetelet sajnos nagyon
        rossz dolgok fogjak megelozni, ahogy meg van irva. Es ezen ugysem
        tudunk valtoztatni. Ha tenyleg varjuk Jezus eljovetelet, tisztaban
        vagyunk azzal, hogy elobb az a sok rossz dolog be kell kovetkezzen.
        Ja es nyugodj meg, ha csecsemogyilkossagrol szolt volna ez a cikk,
        nem irtam volna hozza ugyanezt.

        1. Kedves Kinga! Lényegében arról szólt csak nincs beleírva. Szerintem rossz volt a megfogalmazásod és a hozzáállásos az utolsó időkhöz. Már a 20. század elején 19. század végén is sokan azt gondolták, hogy az ők az utolsó generáció és tévedtek, várták a sültgalambot és hagyták veszni a világot. Mindenki azt gondolja, hogy a legfontosabb korban él, mert ilyen az egó.
          Most amúgy is beszólós kedvembe vagyok, de egyébként nem kell félni attól, hogy valaki “beszól”, főleg tévedhetetlen keresztények között.

        2. Kedves Kinga!
          Valaki beszólt…?!Talán csak nem veszed ezt üldöztetésnek…?!Ha most megbántad,hogy itt megszólaltál,mi lesz akkor,amikor szemtől szembe kell felállnod az igazadért?Valaki lehurrogott.És akkor mi van…?!Együttérezvén veled,tudom,hogy ez nem valami olyasmi,aminek örül az ember.Pedig így kéne lennie.Hiszen eképpen üldözték a prófétákat is,akik előttünk voltak.Ez pont analóg azzal,miről te írtál.Csak éppenséggel most ez a te bőrödre ment,és nem valami nagyon távoli “sátánizmusról” van szó.Úgyhogy,Neverend szavai ne az igazadért való felállástól vegye el a kedved,hanem egyenesen forrósodjon fel a szíved – mármint,ha a saját szavaidhoz,világképedhez következetes vagy.

          Tudod,hogy nekem is hányan és hányszor szóltak már be itt az elmúlt bő egy évben…?És…?!

          Nem mellesleg,a nyilvánvaló jó szándékod mellett,valóban nagyon kétértelműen fogalmaztál.Semmi baj,majd belejössz. 😉 Neverend ezt a magas labdát nem hagyhatta ki.Én legalábbis,így ismertem meg őt.Hát…..elég morcosan válaszolt,az biztos.Na és!Ez legyen az ő baja.De az meg elég furcsa lenne,ha máris visszavonulót fújnál,miközben azt mondod,hogy tisztában vagy a “végkifejlettel”,mármint,hogy ennek miféle csúfságokon keresztül kell eljönnie.Ha komolyan gondolod mindazt,amit írtál,akkor meg sem hallhatod az ilyen beszólásokat.Vagy pedig mélységesen meg kell változtatnod a hozzáállásodat.Szerintem.Persze,akkor is befognak szólni…. 😀 (L) (De nemigen itt.) Nem azért mondom,de Neverend sem változott itt az elmúlt sok idő során.Végül is,semmi közöm hozzá.Kritizálni azt naaaaaagyon tud. 😀 De kedves Kinga,kérlek tényleg ne haragudj meg,de ahogy az előbb fogalmaztál…. Még akkor is ezt kell mondanom,ha egészen nyilvánvaló az,hogy mi volt a szándékod.Szerintem sem az,amit Neverend (vagy én) kiolvasott belőle.A szándékot kell nézni.Nézd te is ezt,kérlek,akár most nálam,akár Neverend esetében.De tudnunk kell,hogy nem elég tisztességesnek lenni,annak is kell látszani.(Ez egy közéleti szállóige.)

          Lehet,hogy az én soraim sem egyértelműek,miközben bátorításnak szánom.És kérlek arra is,hogy gondolj bele,hogy a részedről hasznosnak szánt soraid azért lettek félreértve,mert teljesen,egyenesen és kétségtelenül félreérthetőek. (L) Neverend tükröt állított eléd.Más kérdés,hogy ehhez van-e joga,vagy nincs…. Ő úgy érezte,hogy van.Magam részéről ezt tiszteletben tartom.

        3. Koszonom akkor mindkettotoknek a figyelmeztetest. Igen, ketertelmu, kiforgathato amit irtam. De egy igazi kereszteny erti, a tobbiek velemenye pedig, ha zavar is, megprobalom meg sem hallani, ahogy tanacsoltad, kedves Oszkar.

        4. Én nem véleményekről beszéltem.Hanem beszólásokról – ugyanis, te fogalmaztál így.

        5. Tetszik nekem ahogy Oszkár vigasztalni is akart meg “helyére tenni”: ez a sóhaj olyan volt részedről kedves Kinga, amit CSAK ISMERŐS KÖRBEN lehet így mondani, akik TUTI hogy értik … Egy családban például, miközben ott is félreérthetnek, talán csak igazi barátok között akik hallják a felhangokat.
          Mindent ki lehet forgatni tényleg. Elszomorított Neverend reakciója. Én úgy értettem, ahogy mondtad, nagy sóhajjal, hogy mindez a ROSSZ JÉZUS KÖZELEDTÉT JELZI azt, hogy az Ő látványos és végleges SZABADÍTÁSA nincs már messze!
          Alig elviselhető ugyanis, ami pl. gyermekekkel történik, ma is hallottam, olyat …bizony,a büntetésük nagy lesz …különben hogyan is volna az Úr igazságos és irgalmas egyszerre?!

        6. Szia Éva! Durva voltam, sajnálom, Kingától elnézést .
          Nem értettem félre, egy bizonyos hozzáállás nem tetszett, amit holnap kifejtek, mert ma már mással foglalkozok.

        7. Hát,nem tudom,kedves hozzászólók…
          De ez a “Hurrá,jön már Jézus,jön már Jézus,hisz térdig ér a vér…!”………..Mindenkinek szíve-joga ilyesmit kikövetkeztetni az Élet Könyvét olvasva,habár én személy szerint ezt egy kissé furcsállom… Hiszen mégis csak az Élet Könyvéről beszélünk,no.
          Ez az,amit látsz a világban.
          OK.
          Mindenki azt véli látni maga körül,amilyen videó megy a kobakjában.Ezt ki lehet vetíteni a Bibliára is… Semmi baj!Legális. 🙂

        8. Szerintem igaza van Neverendnek.
          Amennyiben úgy érezte,hogy elnézést kér,az az ő lelkiismerete,oszt jó napot.Talán úgy érezte,hogy rápirított a Kun.Talán úgy gondolta,hogy jobb a békesség.Ez az utóbbi lenne a helyes.Végül is,ahogy már egyszer írtam,nem ér az egész annyit,hogy bárkit is megbántsunk.Úgy gondolom,hogy én is inkább tűnjek megalkuvónak,mint hogy szándékosan megsértsek valakit.Azt tartom magamról,hogy ki vagyok én,hogy harsogjak valamiféle igazságot itt…

          Na,de azért,ugyanígy a kételyeinket sem illik kipakolni az ablakba. 😉 Márpedig a kételyek mögött mindig ott lapul az a fránya agresszió,és Neverend bizony ezt vette észre.Olyat mondott ki,amit Kinga valójában le is írt.Neverend csak lefordította magyarról magyarra.Neverend szokott itt ilyesmit csinálni.Nem baj.Legális.Most is olyan dolgokat piszkált meg,amik a felszín alatt bizony ott voltak Kinga soraiban.Nem tudom,hogy Neverend Freud valami leszármazottja-e,vagy csak spontán ösztönösséggel érez rá ilyesmire,de rászokott érezni.Az,hogy hogyan tálalja,az már más tészta.Mert nekem úgy tűnik,csak éppen saját magánál nem akaródzik észrevennie.De bizonyára én is így vagyok ezzel önmagamat illetően.Minden szentnek maga felé hajlik a keze.

          De a következőket nem lehet elvitatni Szent Neverendtől:

          “Már a 20. század elején 19.század végén is sokan azt gondolták,hogy ők az utolsó generáció,és tévedtek,várták a sült galambot és hagyták veszni a világot.Mindenki azt gondolja,hogy a legfontosabb korban él,mert ilyen az egó.”

          Lenne mit ehhez hozzáfűznöm,de most csak annyit,hogy emelem kalapom az ilyen észrevételek előtt.
          Beszéltem.

    2. Igen, Eva, jol ertetted es koszonom, hogy igy kifejtetted. Abban
      igazatok van, hogy ketertelmuen, felreerthetoen fogalmaztam.
      Az ilyen rossz hirek elolvasasakor, a remulet es undor utan rogton
      az az erzesem lesz, hogy nyugi, nemsokara vege ennek a sok
      gonoszsagnak. Es ezt az erzest irtam le, en sem tudom miert, mivel
      nem szoktam hozzaszolni semmihez. De akkor azt ereztem, hogy ide kell
      irnom. Talan azert, mert nalam sajnos nincs meg az a szuk csaladi
      kor, ahol ilyesmirol beszelgethetnek.
      Neverend nem kell elnezst kerj, igazad volt, nem tudhattad mit
      akarok ezzel mondani. Csak rosszul esett hogy epp a csecsemokrol
      irtal olyan borzalmasat, mivel egy 5 honapos kisfiu anyukaja vagyok.
      De nem gond, nem tudhattad.
      Tovabbi szep estet mindenkinek.

        1. Drága Thea, Oszkár!
          Köszönöm a válaszotokat és hálás vagyok érte. Az igékért külön. Mielőtt ide írtam volna egy prédikációban megszólíttattam. És egy másikban tegnap este,ma újra lehallgattam. Tudom mi a gond nálam. Változtatok.
          Amennyire lehet,mert vannak dolgok amiket nem írok itt le.
          Oszkár! Beteszek más kazettát /a Te szavaddal élve/ Tudom,hogy jót akarsz nekem . Neverend is, aki nem mert írni nekem, de szólt Theának.
          Drága testvéreim vagytok az Úr Jézus Krisztuban, Szeretettel:s

  9. A bötűben több az ürdöng,mint akárhun.Lett légyenek ezek a bötűk elvetve akár a Bibliában,akár a templom kapuján kiszegezve,vagy a gondolataidban.
    Nincsen ebben semmi csudálatra méltó.Magában a bötű még senkin sem segített.

    A tettek sem érnek semmit.
    A bötű megöl,a cselekedeteid meg vallásossá,babonássá tesznek.
    Akkor hát,nekünk meszeltek…?

    A mi Istenünk,a Vagyok.
    Az,Aki van.
    A sose is volt bötűt meg,vigye csak a nemlétező istentelen nincsen.Azt nem mondhatom rája,hogy “Egészségére!”,mert nem egész,csupán fél.Na de,ha meg aszondom,hogy a “Feleségére!”,az akkor meg már egyenesen férfisovinizmus…

    Elég az hozzá,hogy Legyen néktek a ti hitetek szerint.Abban,aki meg nincs és nem is volt soha,még kételkedni is kár.

    1. Na, ez jellemző rátok. Van 2-3 mondat amit kardként használtok erkölcsös, normális emberekre, ami valójában életlen rozsdás bökő, mert most látszik, hogy se értelem, se tartalom nincs mögöttük csak negatív kicsinyes emberi tulajdonságok.
      Ismerős ez Oszkár, Adrián?
      “Az örök élet és a halhatatlanság szenvedélyes akarása Isten nélkül.” Mondhatni paradoxon… Én elfogadom Oszkár, hogy akkor éppen szerelmes voltál és legalább a bötűjét magadévá tetted (nem Szepes Máriára gondoltam 🙂 ) , de azért nem kellett volna rögtön elsütnöd. Legalább várhattál volna ezekig a sátánistákig, talán rájuk jobban ráillene. Amikor a bölcs Isten néhány nappal később Éva által a saját kardoddal meglegyintett, annyi volt a válaszod, hogy “Mind különbözőek vagyunk” Én is viszont ajánlok neked egy Szepes Mária könyvet, az a címe hogy Pöttyös Panni, bőven elég az is.
      Tudod:”A nehéz legyőzése a könnyűvel indul.
      A nagy megtevése kicsinnyel indul.
      A nehézség az ég alatt
      a könnyűn alapszik,
      s a nagyság az ég alatt
      a kicsinyből gyarapszik.”
      Aztán itt van Adrián aki egy olyan bölcs, szép életű embert támadott meg, mint Balázs, de a sátánistákkal módfelett megértő. Ismerős Adrián?:”Amit itt előadtatok az nem más mint a csináld magad megváltás.” Magyarázd el nekem ez a mondat mit jelent. A megváltás megtörtént, Jézus elintézte, nekünk csak az a dolgunk hogy tisztességesen éljünk. Ez a kard annyira életlen, hogy még “a nem igazi” sátánistáid ellen is használhatatlan, pedig ezek lennének a valódi ellenség.
      Abortuszt hirdetnek, ami gyilkosság, aberrált szexualitást, ami paráznaság, hedonizmust, egoizmust a valódi szeretet helyett. Szerinted ez nem igazi sátánizmus? Én az egész életvitelemmel, életmódommal ezek ellen demonstrálok, te pedig szinte véded ezt a gonosz bandát, lekicsinyíted a bűnüket.
      Csalódtam. A bólogató kórusban is.

      1. Neverend, en viszont most sem csalódtam benned. És én, veled ellentétben, ezen a véleményen voltam legutóbb is, meg még azelott is illetve regebben is. Látod, ilyen egy gerinces és hatarozott ember. Érdekes, hogy nálad nem a Balázs szektázása az, ami kiverte a biztosítékok, hanem az utánna következő new age-ezés. Ráadásul semmit sem ertettél az előző hozzászólásomból. Én ez esetben nem a sátánizmus miatt aggódók, mint itt a legtöbben, hanem maga a sátánistákért. Én nem a new age miatt aggódom, hanem a new age-esekért….

        1. Balázsnak volt egy ösztönös megérzése és ezért használta azt a szót. Én pedig megfejtettem, hogy mi állt mögötte. Felőlem bárkit skatulyázhatsz new agesnek, nekem semmit nem jelent a new age, nem is igazán ismerem, hogy miről van szó, ezért a biztosítékot sem verte ki. Az nem tetszett, hogy egy jámbor, természethez közel élő embert támadtál meg. Aggódásból pedig már tele van a padlás. Ha megkérdezi a Jóisten, hogy mivel töltötted halandó életed. Azt fogod mondani, hogy ‘Hát, izé.. főnök, én aggódtam… -Na és a jó cselekedetek?
          Mert remélem azt tudod, hogy az aggódás az nem jó cselekedet, hanem félelem.

        2. Máté 9:10-13
          És történt, amikor Jézus asztalhoz telepedett a házban, sok vámszedő és bűnös jött oda, és letelepedtek Jézussal és az ő tanítványaival együtt.
          Meglátták ezt a farizeusok, és szóltak tanítványainak: “Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?”
          Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: “Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek.
          MENJETEK, ÉS TANULJÁTOK MEG, MIT JELENT EZ: IRGALMASSÁGOT AKAROK, ÉS NEM ÁLDOZATOT. MERT NEM AZÉRT JÖTTEM, HOGY AZ IGAZAKAT HÍVJAM, HANEM A BŰNÖSÖKET.”

      2. Dikk má,Neverend! :mrgreen: Most látom,hogy nekem is beszótál,he!Na,ecsém,le lehet szállni,de aztán sebtiben!!! 😀 😈 😀

      3. Küldöm neked Neverend ezt a Weöres verset.

        KOCKAJÁTÉK

        elkallódni megkerülni
        ez volt teljes életem
        jó volt tengerparton ülni
        habok játszottak velem

        ez volt teljes életem
        elkallódni megkerülni
        habok játszottak velem
        jó volt tengerparton ülni

        habok játszottak velem
        jó volt tengerparton ülni
        elkallódni megkerülni
        ez volt teljes életem

        jó volt tengerparton ülni
        habok játszottak velem
        ez volt teljes életem
        elkallódni megkerülni

    2. Az utolsó mondatig nagyon jó volt Oszkár, de ez a “nincs” ez nagyon nem stimmel!

      Akkor KICSODÁT GYŐZÖTT LE JÉZUS A KERESZTEN?!

      Legnagyobb trükkje, hogy elhitesse azt, hogy nem létezik. Létezik a szabadság – miközben, “ahol az Úr lelke, ott a szabadság” csak nem értik, fontos az állam és egyház elválasztása és még sok ilyen szép és felvilágosult dolog. És persze létezik egyneműek házassága már törvényben “szentesítve” hiszen csak nincs “megírva” valahol hogy 1 férfi és 1 nő alkotja a családot:

      nosza, már csak a gyerek kell hozzá

      azt meg elszedik másoktól lásd norvég állami gyermekrablások …
      https://www.youtube.com/watch?v=fPvjyTH0Gvw

      1. Ó,Éva,ha már az utolsó mondatig egyet értesz velem,és mindössze a többit kétled-gátolod,akkor azt a kis maradékot már csak áthidaljuk valahogy… 🙂 Biztos még többet is. 😉

        1. EZ: “Abban,aki meg nincs és nem is volt soha,még kételkedni is kár”

          ezerszázalékosan GÁZ. Nem egy “utolsó mondat” a többihez képest. Ez ÖNMAGÁHOZ képest és az evangéliumhoz képest egy hatalmas HAZUGSÁG – vagyis: egyszerűen nem igaz, viszont MINDEN ezen állt/bukott. Persze a sátán bukott, de az, aki LÉTEZIK !

        2. Adrian, most az számít amit Jézus mondott vagy az, amit szeretnénk? Attól függ persze, hiszen SOKAN nem hisznek Istenben a szörnyű események miatt a földön, meg amiatt, hogy “pokolra szánja a teremtményeit” (ami egy nagy hülyeség).
          A Biblia alapján LEHETETLEN hogy NINCS büntetés, LEHETETLEN hogy NEM kéri tőled el az ördög a BÉRT … az ő bérét, érted? Mert neki mindenért fizetni kell, míg Jézus helyettünk megfizette az árat …

        3. Az általad belinkelt videó alapján én úgy látom, hogy amit szeretnél.

  10. ?Minden egyénnek joga van a szabad gondolkodáshoz, a szabad vallásgyakorláshoz, a lelkiismereti szabadsághoz??
    ?Minden egyénnek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz, ami azt is jelenti, joga van hozzá, hogy ne üldözzék a véleménye miatt, és azért sem, ha határokra tekintet nélkül, bármiféle eszközzel keresi, kapja és terjeszti az információkat és a gondolatokat.? Részlet az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 18. és 19. szakaszából.

    Ez itt meg egy kis ráadás.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Dignitatis_humanae

    Tudom, hogy ezzel nem leszek túl népszerű, de azért még is meg kell kérdeznem. Hol itt a probléma?
    Amúgy lefogadom, hogy ezek a sátán hívők nem is igazán hisznek a sátánba, hanem inkább amolyan lázadás képen nyilvánulnak meg, szimpatizálnak, azonosulnak ezzel a vallással. No meg a sátánista életfilozófia miatt,ami egy nagyon ÉN és egy nagyon ITT és MOST AKAROM, MERT EGYSZER ÉLÜNK központú. Hogy kik ellen lázadnak? Elmondásuk szerint a képmutató kereszténység ellen és úgy általában a többi vallások ellen is, akik elmondásuk szerint, kihasználják illetve sötétségben tartják az embereket.
    Hosszútávon nem tudom mennyire lesz ez az egyház népszerű, mert a gyakorlat nem őket igazolja. Mivel egy felmérés azt mutatta ki, hogy miközben az emberek egyre kevésbé hisznek az egy Teremtő Istenben(lásd Bibliában leírtakat), ugyanakkor, egyre többen hisznek egy túlvilági “életben”. Hoppá! Azért ez egy elég érdekes jelenség nem igaz? Amúgy vajon mi lehet ennek az oka?

    Kedves Macsek, te ezt hogy látod?

    1. Szia 🙂
      János 12:31 Ítélet van most e világ felett; most fogják kivetni e világ uralkodóját.
      14:30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója
      16:11 azután az ítéletre nézve, mert e világ uralkodója megítéltetett.

      Szerintem ők se külömbek
      Az osztályomban is volt már, aki felírta a 666-ot a táblára, és azt hiszik, lázadnak (ami lényegében lázadás, csak azt hihetik, nem tudom, hogy most Isten uralkodik a világ felett, de az idézetekből is látható, hogy Sátán befolyása alatt áll)

      Bocsánat, ha kissé hülyén fogalmaztam, remélem, azért érted, mire gondolok.

    2. Komolyan veszik-e az ördögöt? Talán a kérdés, hogy az ördög komolyan veszi-e őket? És az Úr vajon mit gondol ezekről a csoportokról?

      Ádám és Évát komolyan vette az ördög, amikor rávette őket, hogy egyenek a tiltott gyümölcsből. Az Úr is komolyan vette, hogy ettek. Az ember függetlenedési vágyát komolyan veszi az ördög, mert ezt használja ki, hogy engedetlen legyen. Az Úr pedig szintén komolyan veszi ezt, mert tudja, hogy Nélküle az ember meghal.

  11. Ha jól értesültem, a muszlimok mekkai zarándoklata is június hatodikára esik, nem különös? Bár nekem nem.

      1. Bocs Thea, ramadánról van szó!

        http://www.origo.hu/nagyvilag/20160522-iszlam-allam-europa-amerikai-egyesult-allamok-franciaorszag-ramadan-tamadasok-civilek.html

        Idézet a cikkből: “A nyugati világ elleni támadásokra buzdította híveit az Iszlám Állam terrorszervezet az iszlám böjti hónap, az idén június 6-án kezdődő ramadán idején. “A ramadán a megszállás és a szent háború, a dzsihád hónapja.”

        Máshonnan: http://jezusuzenete.hu/2016-majus-21-itthon-a-kegyelem-orajaban-az-ur-jezus/

        Idézet: ?Drága gyermekeim! Az idő rövid, készüljetek! Nagyon szomorú jövő vár rátok. Hamarosan a véreteket fogják kiontani. Ez az egész helyzet a migránsokkal egy hatalmas keresztényüldözésnek az előkészülete. Minden azért van, hogy titeket megöljenek, vagy az iszlám hitre kényszerítsenek. Legyetek hűek Hozzám mindhalálig, mert csak akkor jöhettek be a mennybe! Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a léleknek nem tudnak ártani! Bízzatok Bennem! Én olyan ékesszólást adok nektek, hogy még üldözőitek sem tudnak ellenkezni veletek.”

  12. Sátán is csak abból tud teremteni, amit Isten már megalkotott. Nincs akkora hatalma, hogy egy egész univerzumot a semmiből hozzon létre.

    1. Persze, hogy nincs. A hatalma kimerül abban, hogy elvakít, és nem tudod látni Isten művét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend