Egészség

A nagy biotechnológiai cégek hamarosan akár az EU döntéseket is felülírhatják

gm_maize_ep

Forrás: Activist Post

Franciaország éppen hogy csak betiltotta a GMO kukorica termesztését, de a nagy biotechnológiai vállalatok, mint a Monsanto és a Syngenta, máris ellentámadásba lendültek. Legújabb próbálkozásukkal az uniós törvényalkotók döntéseit is felülírni képes jogokat akarnak szerezni.

A DuPont és a Dow Chemical pedig az általuk közösen kifejlesztett 1507 Pioneer fantázianévre hallgató GMO kukoricával akarnak betörni az Unióba.

A korporatizmus diktatúrája nem hirtelen termett elő a semmiből. A hatalom megszerzése fokozatosan zajlik, most éppen az európai környezetvédelmi miniszterek közreműködésével, akik egy új törvény bevezetésével, ami látszólag országos tilalmat tesz lehetővé a GM növényekkel szemben, de a valóságban ennek talán pont az ellenkezőjét teszi, erősítik a multik hatalmát.

A Stop the Crop szerint az új ?javaslat felhatalmazza a biotechnológiai cégeket, hogy eldöntsék, megengedik-e a tilalmat vagy sem.? De nehéz megjósolni vajon hogyan döntenének!

Amennyiben egy biotechnológiai cég nem hagyja jóvá a döntést, az EU tagállamoknak hivatalos indoklást kell benyújtani a Monsantohoz vagy Sygentahoz hasonló cégekhez, hogy miért akarják az adott terményt betiltani. Kérdéses, hogy ezek az indoklások megállnák-e helyüket a bíróságon.

A javaslat lényegében komoly jogi beleszólást biztosít a biotechnológiai óriásoknak a nemzetek GMO-kkal kapcsolatos jövőbeli döntéseibe, és mint ilyen, úgy tűnik, az európai döntéshozók fölé helyezi őket, nem beszélve a nemzeti kormányokról és a lakosságról.

A javaslattal kapcsolatos megbeszélés éppen ma, május 28-án lesz. További információ a Föld Barátai dokumentumában: A mérgezett kehely.

A Sustainable Pulse így ír erről:

Az új törvényt úgy próbálják népszerűsíteni, hogy az nagyobb szuverenitást biztosíthat a kormányoknak a GM termények betiltásával kapcsolatos döntéseknél. Ugyanakkor a törvényjavaslat törvényes jogot ad a biotechnológiai cégeknek, hogy eldöntsék, megengedik-e a tiltást vagy sem. Amennyiben a cég visszautasítja a tiltást, a kormány kénytelen homályos és tudománymentes jogi alapokra helyezni álláspontját a GM terményeket illetően, szélesre tárva a kaput a jogviták előtt.

Adrian Bebb, a Föld Barátai európai ágának munkatársa pedig a következőket mondta:

A demokrácia megsértése, hogy a Monsantohoz hasonló vállalatok bármilyen jogalapot kapjanak a termékeik betiltásával kapcsolatos döntések befolyásolására. Biztosítani kell a kormányoknak a hatalmat, hogy a szóban forgó termékekből profitáló cégek engedélye és bármiféle magyarázkodás nélkül betilthassák az általuk kifogásolt termékeket.

A nemzeti kormányok több mint 15 éve harcolnak a GM termények ellen és keményen felléptek jogaik védelmében. A törvényjavaslat egy olyan mérgezett kehely, ami megszüntetné a szilárd jogi alapokat a génmódosított terményekkel szembeni küzdelemben.

Fontos felhívni a lakosság figyelmét az új tervezetre, hiszen inkább a létező törvényes védelem megerősítésére, nem pedig a tagállamok hatalmának további megnyirbálására lenne szükség.

Az Egyesült Államokban hasonló események történnek. Nem sokkal azután, hogy Vermont állam bevezette az első törvényt, ami kötelezővé teszi a GMO összetevők feltüntetését a termékeken, a 2014. évi Biztonságos és Pontos Élelmiszer Feliratozási Törvény azzal a veszéllyel fenyeget, hogy minden múlt és jövőbeli helyi törvényt semmissé tesz a GMO összetevők feltüntetésével és a GMO termékek tiltásával kapcsolatban.

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

  1. Szerintem pár száz éve folyik. Az oldal pedig nem hallgat, főleg, hogy nem olvastam róla egy sort se mostanában.
   A segítő szándékú olvasók nagyon sok cikket küldenek be és ezek közül is szelektálnom kell, mert többre nincs időm.
   Szép estét neked is.

   1. Pár száz éve folyik? Én arra gondolok, hogy támadás és hatalmas nyomás alatt van a Vatikán és az Anglikán egyház, feltárulnak mocskos, gonosz dolgaik. A szajha leleplezése folyamatban van, kifosztása és teljes pusztulása küszöbön áll. Mégis ebből mintha nem venne ez az oldal észre semmit. Kritikám építő jellegűnek szántam, nem bántani akarok senkit. Szép estét Neked is!

    http://www.irishcentral.com/opinion/cahirodoherty/Mass-grave-of-up-to-800-dead-babies-exposed-in-County-Galway-.html

    1. Pont ma olvastam ezt az idézetet:
     “Mielőtt feltételezel, ismerd meg a tényeket! Mielőtt ítélkezel, tudd meg az okokat! Mielőtt megbántasz valakit, érezz! Mielőtt beszélsz, gondolkozz!”
     és I. Korinthus 13…

    2. Thea! Amit Fantomas hozzászólására reagáltál!! 🙂

     “Pont ma olvastam ezt az idézetet:
     ?Mielőtt feltételezel, ismerd meg a tényeket! Mielőtt ítélkezel, tudd meg az okokat! Mielőtt megbántasz valakit, érezz! Mielőtt beszélsz, gondolkozz!?
     és I. Korinthus 13?”

     Thea! Ennek is nézz utána!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Építő jellegűen szólitalakalak meg így).

     ” Ezeket az árulókat jelképes gesztusaikról fogjátok felismerni, amelyek sértik Istenségemet

     2014. április 8. kedd, 20:20

     “Ez év Nagyhetétől kezdve, meg fognak jelenni a repedések, és a Keresztre feszítésem jelentését el fogják ferdíteni. Új értelmezéseket fognak bemutatni a hívők előtt, és ellenségeim szájából a hazugságok fognak ömleni. Passiómat ravasz módon ki fogják gúnyolni, de ez nem lesz azonnal nyilvánvaló. De amikor már többé nem a Kereszthalálomra fognak összpontosítani, és amikor furcsa gesztusok történnek Egyházamban, tudni fogjátok, hogy ez a kezdete földi Egyházam lerombolásának. ”

     http://www.masodikeljovetel.hu/2014-aprilis/

     És itt a válasz is:

     “Pontosan, ahogy meg lett jövendölve, Keresztre-feszítésének jelentését kiforgatták

     http://www.masodikeljovetel.hu/pontosan-ahogy-meg-lett-jovendolve-keresztre-feszitesenek-jelenteset-kiforgattak/

     (Szándékosan fogom írni nagy betűvel) A HAMIS PRÓFÉTA MÁR ITT VAN SZEMMEL LÁTHATÓAN! ÉS AZ ÖKONOMIZMUS JEGYÉBEN MŰKÖDIK (LÁSD SZEGÉNYSÉG FELKAROLÁSA, NO ÚGY? HOGY A LÉLEK KÁRT SZENVED—stb. pl. Nagypénteki szertartások, Bibliával ellentmondó homíliák). (A jelénesek könyvéről egyet tudni kell, hogy nem időrendi sorrendben vannak benne feljegyezve az események!!!!!!).

     “Legrégibb és egyben legfontosabb említést az Igazság Könyvével kapcsolatban Dániel prófétától kaptunk
     (Dán 12,4).
     A Bibibliában úgy szerepel ez a könyv mint a végső idők leírása, mely az emberiség részére csak
     rövidke hír erejével adatott azzal a megjegyzéssel, hogy le legyen pecsételve a végső időkig ? a mi időnkig.
     Nekünk pedig meg kell ismernünk a könyv egész tartalmát, mivel a megmentésünkre szolgál.

     http://albertgallery.eu/documents/igazkonyv.pdf

     “Dániel próféta könyve 12. rész

     1.
     És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben.
     2.
     És sokan azok közül, a kik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
     3.
     Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és a kik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.
     4.
     Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.
     5.
     És széttekinték én, Dániel, és ímé másik kettő álla ott, egyik a folyóvíz partján innét, a másik túl a folyóvíz partján.
     6.
     És mondá egyik a gyolcsba öltözött férfiúnak, a ki a folyóvíz felett vala: Mikor lesz végök e csudadolgoknak?
     7.
     És hallám a gyolcsba öltözött férfiút, a ki a folyóvíz felett vala, hogy felemelé az ő jobb kezét és bal kezét az ég felé, és megesküvék az örökké élőre, hogy ideig, időkig és fél időig, és mikor elvégezik a szent nép erejének rontását, mindezek elvégeztetnek.
     8.
     Én pedig hallám ezt, de nem értém, és mondám: Uram, mi lesz ezeknek vége?
     9.
     És monda: Menj el Dániel, mert be vannak zárva és pecsételve e beszédek a vég idejéig.
     10.
     Megtisztulnak, megfehérednek és megpróbáltatnak sokan, az istentelenek pedig istentelenül cselekesznek, és az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik,
     11.
     És az időtől fogva, hogy elvétetik a mindennapi áldozat, és feltétetik a pusztító útálatosság, ezerkétszáz és kilenczven nap lesz.
     12.
     Boldog, a ki várja és megéri az ezerháromszáz és harminczöt napot.
     13.
     Te pedig menj el a vég felé; és majd nyugszol, és felkelsz a te sorsodra a napoknak végén.

     http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=27&c=12&v=3&vs=3#v1

  1. Ja igen, és míg eltűnik … azt már guggolva is ki lehet bírni 😀 vagy, menni, menni ki a “civilizációból” !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend