Gazdasági válság

Kína hivatalos hírügynökségi cikke új tartalékvaluta és az Új Világrend bevezetését sürgeti

Forrás: zerohedge.com

Feltételezhetően merő véletlen, hogy éppen azon a napon, amikor (a zerehedge.com oldalon) Kína kiolthatatlan aranyétvágyáról elmélkedünk, feltételezve, hogy a törekvés mögött a kínai valuta aranyfedezetének erősítését célzó szándék áll, hogy a jüan is versenyre kelhessen az új tartalékvaluta címért, az ország hivatalos hírügynöksége, a Xinhua, arról ír, hogy a világnak egy új tartalékvalutára van szüksége.

Cikkében Liu Chang kijelenti, hogy ?az amerikai bukás, ami garantálja a világ Amerika-mentesítését,? lehetőség ad egy új világvaluta bevezetésére, ?ami a dollár helyébe léphetne, és ezzel a nemzetközi közösség végleg távol tarthatná magát az Egyesült Államokban kialakult és egyre erősödő belpolitikai zűrzavartól.?

Természetesen, amennyiben Kína ezt komolyan gondolja és a világ önként vállalná ezt a forradalmi tartalékvaluta váltást, minden eddigi elmélet a csodálatos Pénztermő Fáról, miszerint a végtelen mennyiségű adósságnál, csak a végtelennél is több adósság a jobb, eltűnne a történelem süllyesztőjében, követve hasonló kaliberű korábbi társait.

Íme, néhány gondolat Kína részéről, amely nem mellesleg az amerikai állampapírok legnagyobb offshore tulajdonosa, ezzel második helyet szerezve magának ezen a különleges piacon, közvetlenül a Federal Reserve után:

– A világ pénzrendszerének reformját ki kell terjeszteni egy új nemzetközi tartalékvaluta bevezetésére, ami a dollár helyébe léphet,

– A nemzetközi közösségnek véglegesen távol kell magát tartania az Egyesült Államokban kialakult és egyre erősödő belpolitikai zűrzavartól,

– A fiskális patthelyzet jó lehetőség a ?megzavarodott világ? számára, hogy fontolóra vegye egy ?Amerika-mentesített világ? felépítését,

– A patthelyzet eredményeként számos ország dolláreszközei veszélybe kerültek, ami komoly gyötrelmet okoz a nemzetközi közösségnek,

– További sarokkövek lefektetése is szükséges, amelyek alátámasztanák az Amerika-mentesített világot, beleértve a szuverenitás tiszteletben tartását, az ENSZ fennhatóságának elismerését globális válsághelyzetek kezelésére valamint nagyobb beleszólás biztosítását a feltörekvő piacgazdaságoknak a nemzetközi pénzintézetek dolgaiba,

– Az ilyen változások célja nem ?az Egyesült Államok teljes mellőzése,? inkább arra lennének hivatottak, hogy ösztönözzék Washingtont a globális ügyek kezelésében történő építő jellegű részvételre.

Természetesen, amikor ez a nap eljön, ha eljön, az Egyesült Államok búcsút inthet minden hatalmának, hiszen ez jelenleg szinte kizárólag a dollár tartalékvaluta státuszának és az amerikai költségvetési hiány Fed általi pénzesítésének köszönhető.

Erről se feledkezzünk meg:

A tartalékvaluta státusz nem tart örökké…

A Xinhua cikkéből:

A fiskális csőd garantálná az Amerika-mentesített világot

Miközben az amerikai politikusok, párthovatartozástól függetlenül, továbbra is eredménytelenül ingáznak a Fehérház és Capitol Hill között, a megzavarodott világ megragadhatja a lehetőséget, hogy elkezdje egy Amerika-mentesített világ felépítését.

A II. Világháború vérfürdőjéből a világ leghatalmasabb nemzeteként kerülve ki, az Egyesült Államok egy háború utáni világrendet diktálva és az európai kilábalást támogatva próbált globális birodalmat alapítani, miközben támogatta a rezsimváltást az irányába barátságtalannak mondható országokban.

Látszólag páratlannak mondható gazdasági és katonai erejének demonstrálása mellett kijelentette, hogy létfontosságú érdekei vannak a föld szinte minden pontján és erre hivatkozva szokásává vált akár a föld másik oldalán található országok ügyeibe is beavatkozni.

Eközben az amerikai kormány mindent megtett annak érdekében, hogy erkölcsileg feddhetetlennek tűnjön a világ előtt, ugyanakkor titokban a legszörnyűbb bűnöket követte el, a rabok kínzásától, a civilek lemészárlásán keresztül, a más országok vezetői után való kémkedésig.

Az Amerikai Béke uralma alatt valahogy nem sikerült meglátnunk azt a világot, amelyben az Egyesült Államok véget vet az erőszaknak és a konfliktusoknak, amelyben enyhíti a szegénységet és javítja a menekültek helyzetét, vagy amelyben igazi, tartós békét hoz.

Sőt. Ahelyett, hogy eleget tett volna egy felelős hatalomtól elvárható kötelességeinek, a saját érdekeit szolgáló Washington kihasználta szuperhatalmi státuszát és még nagyobb káoszt hozott a világba azáltal, hogy a fiskális kockázatokat külföldre exportálta, a már amúgy is összetett territoriális vitákat regionális feszültségekkel tetézte és hazugságokon alapuló, jogtalan háborúkat indított.

Ezek és a Wall Street-i elit kiolthatatlan étvágyának eredményeként a világ máig nem volt képes kimászni a gazdasági veremből, miközben például Irakban a bombázások és merényletek évekkel azután is szinte rutinszerűen történnek, hogy Washington állítólag felszabadította az iraki népet a diktatórikus uralom alól.

A legújabb periodikus stagnálás eredményeként pedig, amelyben a két politikai párt rendszeres időközönként zsákutcába fut az állami költségvetés és az adósságplafon megemelésének kérdésében, számos ország dollártartaléka vált kockázatos eszközzé a nemzetközi közösség pedig tovább szenved.

Véget kell vetni azoknak az időknek, amikor mások sorsa egy képmutató nemzet kezében nyugszik és egy új világrendet kell a helyére állítani, amelyben minden nemzet, kicsi és nagy, gazdag és szegény, egyformán számíthat arra, hogy tiszteletben tartják kulcsfontosságú érdekeit és egyenlő védelmet kaphat.

Ennek érdekében számos sarokkő lefektetése szükséges, amelyek alátámasztanák az Amerika-mentesített világot.

Kezdetnek például valamennyi nemzetnek kötelessége lenne tiszteletben tartani a nemzetközi törvényeket, beleértve a szuverenitás tiszteletben tartását és a más országok belügyeibe való beavatkozástól való tartózkodást.

Továbbá el kell ismerni az Egyesült Nemzetek fennhatóságát a globális válsághelyzetek kezelésére. Ez azt jelenti, hogy senkinek nincs joga semmilyen katonai akció végrehajtására mások ellen ENSZ felhatalmazás nélkül.

Ezek mellett, a világ pénzrendszerének néhány jelentős reformra van szüksége. Nagyobb beleszólást kell biztosítani a fejlődő és feltörekvő piacgazdaságoknak a legnagyobb nemzetközi pénzintézetek dolgaiba, beleértve a Világbankot és a Nemzetközi Valutaalapot is, hogy ezek jobban tükrözhessék a világ gazdasági és politikai színterének átalakulását.

Egy hatékony reform kulcsfontosságú elemeként egy új tartalékvalutát kellene bevezetni, ami a ma domináns amerikai dollár helyébe léphetne, hogy a nemzetközi közösség véglegesen távol maradhasson az Egyesült Államokban kialakult és egyre erősödő belpolitikai zűrzavartól.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

 1. Végre találtam egy részletes elemzést az ellenfelekről.( 2 végkifejlettel )
  http://www.hidfo.net/2013/09/26/geopolitikai-mozaik-ii
  ( Nem mindenben értek egyet ,mert sok helyen kiegészítésre szorulna,
  de alapjában igen. A cikk megjelenése óta is történt változás,pl: Ukrajna csatlakozni fog az EU-hoz,
  Örményország viszont felmondta az EU megállapodásokat, és csatlakozik az Eurázsiai Unió-hoz : Rá egy nappal Grúzia is bejelentette,csatlakozási szándékát.)

  A cikkhez még azért 3 vélemény: 1. Látni már, hogy a világ kezd megváltozni. Most egy átmeneti állapot van, a Nyugat-központúságból tart egy jobb irányba. A világ ennek az útnak még láthatóan a kezdeténél tart. Oroszország keresi magát ebben a helyzetben – de ez mutatja függetlenségünket. Putyin elnök bejelentette az Eurázsiai Unió létrejöttét. Kina hajlandó átalakitani a Sanghaji Együttműködési Szervezetet, hogy az beintegrálódhasson a hatalmas eurázsiai transzkontinentális blokkba. ( itt hozzáfüzném,hogy az SCO katonai szervezet. ) Amint azt látjuk ráadásul -a BRICS országok- amelyek az emberiség jelentős részét alkotják – új világot szeretnének, és már rakosgatják egy új együttműködés falaiba a téglákat. Világos, hogy az amerikaiak félnek.
  2.Oroszország és Kína összefogott a dollár, mint a fő tartalékvaluta elleni küzdelemben. Ilyen nyilatkozatot tett Russ Winter tekintélyes amerikai trader. ( azt nem írja,hogy már 2éve ) A szakértők megállapítása szerint Moszkva és Peking már valóra is váltja a dollár világpiaci hegemóniája elleni terv első részét.
  Oroszország és Kína hasonló taktikát választott: maximálisan lemondanak a dollárról a nemzetközi elszámolásoknál, és arany vásárlásával erősítik saját valutájukat. Ugyanakkor az elemzők szerint ez inkább csak következmény. Az ok, hogy csökkent a dollár és az amerikai gazdaság fizetőképessége. A pénztömeg növekedésével az amerikai valuta a közeli három évben értékét tekintve a felére csökkenhet. Peking és Moszkva kénytelen védelmezni saját valutáját az ilyen forgatókönyv ellenében, ezért a tartalékokat inkább aranyban helyezi el.
  Amint Russ Winter megállapítja, a terv egyszerű: fokozatosan növelni a rubel és a jüan konvertibilitását, fokozni szerepüket a nemzetközi kereskedelemben, majd pedig tartalékvalutaként ajánlani.( ez még pár évet igényel )
  3.Ma már milliók szerte a világban nem a demokrácia mintaképét látják az Egyesült Államokban, hanem egy olyan nemzetet, mely nyers erejére támaszkodva igyekszik keresztülvinni akaratát. (…) Amerika nem kivételes, és ezt állítani különlegesen veszélyes dolog. Különbözőek vagyunk, de amikor az Úrhoz folyamadunk áldásért, nem szabad elfelejtenünk, hogy egyenlőnek teremtett minket.?
  Vlagyimir Putyin
  ( Putyin hithű Ortodox,mely egyházat még ne fertőzött meg a liberális mocsok. )

 2. Minden amire vártok még sok sok év múlva jön el.
  kb-30-50
  Thea is öregasszony lesz addigra 🙂

  1. Mire gondosz, mit várunk?
   Az számít igazán, amit most teszünk. Ebben az életben minden másodpercet egymás után kapunk, egyszerre mindig csak egyet. Ezzel kell gazdálkodunk. Az, hogy a jelenünkkel mit teszünk viszont meghatározza a jövőnket.
   A számadás ideje pedig mindannyiunk számára bármelyik pillanatban eljöhet.

  2. Mát. 24,48 Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt;
   Mát. 24,49 És az ő szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene:
   Mát. 24,50 Megjő annak a szolgának az ura, a mely napon nem várja és a mely órában nem gondolja,
   Mát. 24,51 És ketté vágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

  3. Írhatnánk akár 3-5 évet, vagy 10-et is, teljesen mindegy.
   Egyetértek Theával és Idával: őrt kell állni, mert bármikor jöhet az Úr.
   Apropó, nektek ugye ki van készítve az ünneplőruha, hogy méltóképpen fogadjátok? 😉

 3. Ez a kínai hozzáállás akár egy vicc is lehetne, csak azért nem röhögök, mert tisztában vagyok vele, hogy mire megy ki a színjáték.
  Röviden, ami a “viccet” illeti. Költsön adok valakinek egy csomó pénzt, aztán meg azért drukkolok, hogy tönkre mennyen és ne tudja visszaadnia a pénzemet. Logikus nem?
  Részletek, na meg egy kis elemzés dióhéjban:
  http://useconomy.about.com/od/worldeconomy/p/What-Is-the-US-Debt-to-China.htm

  Apropó Kína. Véletlenül nem Kína az Új Világrendtől megmentő Oroszország egyik legfontosabb katonai szövetségese? De az. És vajon mi az oroszok álláspontja egy új nemzetközi valuta tartalék szükségletéről? Ugyan az mint a kínaiaknak. És kik akarnak még rajtuk kívül egy közös új nemzetközi valutát? Rossz kérdés. A helyes kérdés inkább az, hogy kik nem akarnak egy új világvalutát az amerikai dollár helyett? Ez tényleg jó kérdés, mert gyakorlatilag mindenki akarja: http://www.telegraph.co.uk/finance/currency/6152204/UN-wants-new-global-currency-to-replace-dollar.html http://www.greeleygazette.com/press/?p=11761
  Most már csak “azt nem értem”, hogy ki kinek az ellenfele?

  Pállinger Vilmos, ha nem baj ebben kis kérek egy kis felvilágosítást. Előre is köszönöm.

  1. Válasz kankunak,ami valamiért felülre került. Ezért elküldöm még egyszer.
   Végre találtam egy részletes elemzést az ellenfelekről.( 2 végkifejlettel )
   http://www.hidfo.net/2013/09/26/geopolitikai-mozaik-ii
   ( Nem mindenben értek egyet ,mert sok helyen kiegészítésre szorulna,
   de alapjában igen. A cikk megjelenése óta is történt változás,pl: Ukrajna csatlakozni fog az EU-hoz,
   Örményország viszont felmondta az EU megállapodásokat, és csatlakozik az Eurázsiai Unió-hoz : Rá egy nappal Grúzia is bejelentette,csatlakozási szándékát.)

   A cikkhez még azért 3 vélemény: 1. Látni már, hogy a világ kezd megváltozni. Most egy átmeneti állapot van, a Nyugat-központúságból tart egy jobb irányba. A világ ennek az útnak még láthatóan a kezdeténél tart. Oroszország keresi magát ebben a helyzetben ? de ez mutatja függetlenségünket. Putyin elnök bejelentette az Eurázsiai Unió létrejöttét. Kina hajlandó átalakitani a Sanghaji Együttműködési Szervezetet, hogy az beintegrálódhasson a hatalmas eurázsiai transzkontinentális blokkba. ( itt hozzáfüzném,hogy az SCO katonai szervezet. ) Amint azt látjuk ráadásul -a BRICS országok- amelyek az emberiség jelentős részét alkotják ? új világot szeretnének, és már rakosgatják egy új együttműködés falaiba a téglákat. Világos, hogy az amerikaiak félnek.
   2.Oroszország és Kína összefogott a dollár, mint a fő tartalékvaluta elleni küzdelemben. Ilyen nyilatkozatot tett Russ Winter tekintélyes amerikai trader. ( azt nem írja,hogy már 2éve ) A szakértők megállapítása szerint Moszkva és Peking már valóra is váltja a dollár világpiaci hegemóniája elleni terv első részét.
   Oroszország és Kína hasonló taktikát választott: maximálisan lemondanak a dollárról a nemzetközi elszámolásoknál, és arany vásárlásával erősítik saját valutájukat. Ugyanakkor az elemzők szerint ez inkább csak következmény. Az ok, hogy csökkent a dollár és az amerikai gazdaság fizetőképessége. A pénztömeg növekedésével az amerikai valuta a közeli három évben értékét tekintve a felére csökkenhet. Peking és Moszkva kénytelen védelmezni saját valutáját az ilyen forgatókönyv ellenében, ezért a tartalékokat inkább aranyban helyezi el.
   Amint Russ Winter megállapítja, a terv egyszerű: fokozatosan növelni a rubel és a jüan konvertibilitását, fokozni szerepüket a nemzetközi kereskedelemben, majd pedig tartalékvalutaként ajánlani.( ez még pár évet igényel )
   3.Ma már milliók szerte a világban nem a demokrácia mintaképét látják az Egyesült Államokban, hanem egy olyan nemzetet, mely nyers erejére támaszkodva igyekszik keresztülvinni akaratát. (?) Amerika nem kivételes, és ezt állítani különlegesen veszélyes dolog. Különbözőek vagyunk, de amikor az Úrhoz folyamadunk áldásért, nem szabad elfelejtenünk, hogy egyenlőnek teremtett minket.?
   Vlagyimir Putyin
   ( Putyin hithű Ortodox,mely egyházat még ne fertőzött meg a liberális mocsok. )

   1. Ez válasz kankunak. Ami valamiért felülre került,és nem tudom , hogy kellene törölni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend