Gazdasági válság

Soros szerint a piac összeomlott, csak eddig mesterségesen életben tartották

Soros Györgyöt sokan úgy ismerik, mint aki legyőzte az angol központi bankot. Malajzia elnöke szerint egy ?gátlástalan nyereséghajhász?, Thaiföldön pedig ?gazdasági háborús bűnösként? tartják számon.

1994-ben Soros kijelentette, hogy ?éppen ideje, hogy a szovjet birodalmat immár Soros-birodalomnak nevezzék.?

A kétes hírnevű milliárdos befektető a következőképpen határozta meg egy rezsim megdöntésének vagy egy valuta bedöntésének hét lépését:

1. lépés: Árnyékkormány felállítása valamilyen humanitárius támogatás ürügyén.
2. lépés: A rádióhullámok feletti hatalom átvétele. Meglévő rádió és televíziós médiumok finanszírozása majd irányításuk átvétele, esetleg újak létrehozása.
3. lépés: Az állam destabilizálása, a kormány meggyengítése és kormányellenes hangulat megteremtése az országban. Gazdasági válság létrehozása vagy a már létező válság kihasználása. Nyomás gyakorlása fentről és lentről, ami hozzájárul a kormány meggyengítéséhez és a kormányellenes hangulat kialakulásához.
4. lépés: Elégedetlenség szítása.
5. lépés: Választási válság kiprovokálása. Várd meg a választásokat és hirdesd hangosan, hogy csalás történt.
6. lépés: Vedd át a hatalmat. Szervezz hatalmas tüntetéseket, polgári engedetlenséget, ülő- és általános sztrájkokat és támogasd az aktivizmust. Továbbra is hangoztasd, hogy választási csalás történt és saját médiumaidon keresztül mondd meg követőidnek, hogy mit tegyenek. Ebben a fázisban indulhatnak a bujtogató és erőszakos megmozdulások.
7. lépés: Éld túl az ellenfeled.

Soros már 2011-ben arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak hagynia kellene a dollár rendezett módon végbemenő hanyatlását.

Számos alkalommal beszélt a nyilvánosság előtt az ?Új Világrend? megalapításának és az amerikai dollár ?irányított hanyatlásának? szükségességéről, hogy helyére az új világvaluta léphessen.

Szintén 2011-ben egy londoni interjú során azt mondta, hogy az egész Európát és az Egyesült Államokat is megrázó, 2008 óta tartó globális pénzpiaci válság a Szovjetunió utolsó éveire emlékezteti.

?Ehhez hasonló dolog történik most a nyugaton,? nyilatkozta Soros a Bloombergnek a Szemtől szemben Francine Laqua-val című műsorban. ?Volt egy pénzügyi válság és a piac tényleg összeomlott, de a hatóságok életben tartották. Az emberek nem vették észre, hogy a valóságban a rendszer összeomlott.?

Soros György a Globális Gazdasági Szimpóziumon beszél

Múlthét kedden a milliárdos befektető a németországi Kielben tartott Globális Gazdasági Szimpóziumon a következőket mondta:

?Az eurózóna enyhe javulást mutat Németországnak köszönhetően, azonban a súlyosan eladósodott országok jelentősen le vannak maradva. Az eltérés oka a sok adósság és a drága hitel. Mivel ezek visszatérő problémák, az eltérés idővel egyre kiterjedtebb lesz.

Olyan szabályokat hoztak, amelyek határozatlan ideig fenntartják a jelenlegi helyzetet. Ez politikailag elfogadhatatlannak tűnik és teljesen elpusztíthatja az Európai Uniót. Ezt csak a hitelezők akadályozhatják meg, de ők nem tűnnek túl hajlandónak.

A hibák elismerése nem könnyű? de ennek elmulasztása sokkal rosszabb lenne. A hibák egy rémálomba illő helyzetet teremtettek, amiben a jelenlegi politika áldozatai kénytelen mindennapjaikat tölteni.?

Időkjelei: Egyetlen kérdés marad csupán: mikor akarja a hatalmi elit, hogy a rendszer ne csak elméletben, hanem mindenki számára egyértelműen omoljon össze, hogy helyét átvehesse az új világrend. A színpadon lázasan folynak az előkészületek. Vajon mikor libben szét a függöny?

A cikkhez használt források:

investmentwatchblog.com
keywiki.org
youtube.com
bloomberg.com
marketwatch.com

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. Nagyon bele akarjátok magyarázni ezt a “világrendet” a mai krízisbe, de ennek akkor is az ellenkezője van folyamatban. A helyzet inkább arra hasonlít hogy egy többpólusú világrend van kibontakozóban. Ha valaki azt hiszi h. az eddigi “világ urai” (Euró-atlanti szövetség) globális uralmat gyakorol az téved.

  1. Egyrészt a több pólusnak is fontos szerepe van a feszültség keltésben, másrészt a világ magától nem rendeződne egyetlen egységbe. A világkormány és a központosítás egy természetellenes rendszer, amit csak erőszakkal lehet kialakítani és fenntartani. Tehát vannak olyan folyamatok, amik természetes módon viszik a világot a több pólus felé, míg mások, például a politikai pártok és irányzatok jelentős része, a szándékos megosztás részei.

   1. Szükségesnek tartom a több pólust. Az antikrisztus egyik taktikája, hogy láthatatlan maradjon, ameddig csak lehet, és minél több embert vezessen meg. Ha most rögtön egy szuperhatalmat hozna létre, az is észrevenné ezt, aki nem forgatja az írást (és vérmérséklete szerint ellenállna/behódolna). Feltétel azonban az, hogy csak a kevés kiválasztott lássa a folyamatot, sokan, akiknek van szemük a látásra, vakok maradnak.
    Ez a világi hatalmak között egy közös tanácsként jelenik meg, a hatalmat mintegy megosztva, így a diktatúrának még a gyanúja sem merülhet fel. Természetesen ezt egyre nehezebb leplezni egészen addig a pontig, amikor már felesleges, és a patás már nem tud ellenállni azon vágyának, hogy mindenki személyesen őt imádja, ne csak az árnyékát.
    Így az Írás beteljesül végül.
    (nézzétek el, hogy ez most kissé hézagos történet szempontjából és idézetektől is mentes)

 2. “Időkjelei: Egyetlen kérdés marad csupán: mikor akarja a hatalmi elit, hogy a rendszer ne csak elméletben, hanem mindenki számára egyértelműen omoljon össze, hogy helyét átvehesse az új világrend. A színpadon lázasan folynak az előkészületek. Vajon mikor libben szét a függöny?”

  Egyetlen kérdés az, hogy Isten mikor elégeli meg azt, ami a földön történik, mikor zárul be a kegyelem ajtaja, és mikor engedi, hogy megtörténjen az, amiknek “meg kell lenniök”! ( Az emberek gonoszsága, és bűneikhez való ragaszkodása miatt!)

  1. Van biztosan olyan szemszög, ahonnan számít, mikor jön el.
   Hívők szemszögéből talán nem tartható annyira relevánsnak a dolog; mindegy, mikor következik be. Kegyelemből üdvözül/tünk/ünk/ni fogunk. (Talán a jelen idő a legjobb….)
   Szerintem Isten nem zárja be a kegyelem ajtaját előttünk, sokkal inkább mi magunk vagyunk, akik rácsapjuk Atyánkra azt. De ez szubjektív vélemény…

   1. Szia Pali!

    írod:
    “Van biztosan olyan szemszög, ahonnan számít, mikor jön el.”

    Biztosan van, de mi keresztények ne a Sátán “győzelmeit” hírdessük , hanem hogy Isten az Úr mindenek felett, és az Úr Jézus Krisztusé a győzelem! ( Csak ezért írtam a hsz-t, hogy legyen egy kis kiegyensúlyozás a szöveghez, ami túl nagy hatalmat tulajdonit szerintem az elitnek, ill a mögötte lévő szellemi hatalmasságnak!) Persze az oké, hogy figyeljük az idők jeleit, és rámutatunk arra, hogy mik készülnek az ellenség által, de azt is hangsúlyozzuk ki, hogy minden az Isten kezében van! ( Tehát ha most valami csoda folytán, az emberiség nagyrésze bűnbánatra jutna és megtérne, ez az egész sátáni munka köddéválna! Mert csak az emberek bűnei azok, amik miatt, Sátánnak ekkora hatalma van a földön!) Persze tudjuk, hogy ez sajnos nem következik be, de azt kell hogy hírdessük, hogy : Ésa. 55,6 Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van. Csel. 2,21 És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

    írod:
    “Szerintem Isten nem zárja be a kegyelem ajtaját előttünk, sokkal inkább mi magunk vagyunk, akik rácsapjuk Atyánkra azt. De ez szubjektív vélemény?”
    Igen, egy darabig hív bennünket keresztényeket megtérésre mennyei Atyánk, de a lehetőségeink a megtérésre nem végtelenek:
    Péld. 1,24 Mivelhogy hívtalak titeket, és vonakodtatok, kiterjesztém az én kezemet, és senki eszébe nem vette;
    Péld. 1,25 És elhagytátok minden én tanácsomat, és az én feddésemmel nem gondoltatok:
    Péld. 1,26 Én is a ti nyomorúságtokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, a mitől féltek.
    Péld. 1,27 Mikor eljő, mint a vihar, az, a mitől féltek, és a ti nyomorúságtok, mint a forgószél elközelget: mikor eljő ti reátok a nyomorgatás és a szorongatás.
    Péld. 1,28 Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak.
    Péld. 1,29 Azért hogy gyűlölték a bölcseséget, és az Úrnak félelmét nem választották.
    Péld. 1,30 Nem engedtek az én tanácsomnak; megvetették minden én feddésemet.
    Péld. 1,31 Esznek azért az ő útjoknak gyümölcséből, és az ő tanácsokból megelégednek.
    (A “gyülekezeteknek írt levelekből” is azt láthatjuk, hogy hívja az Úr megtérésre a népét, de azért ez nem könyörgés szintű! Ami azért érthető is, hiszen nagyon-nagy árat fizetett értünk, és ha mi azt megvetjük, akkor úgye mégse csodálkozhatunk rajta, ha Ő is megvet bennünket!)

    Ahogyan azoknak se tart örökké a megtérés lehetősége, akiknek Isten nem Atyjuk, hanem csak a “Teremtőjük”, mert mindenkinek fel kell ismernie a meglátogatásának idejét, és válaszolnia kell rá ( akár így, akár úgy!). Mert azután:

    2 Thess. 2,8 És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;
    2 Thess. 2,9 A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,
    2 Thess. 2,10 És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, a kik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.
    2 Thess. 2,11 ÉS AZÉRT BOCSÁTJA RÁJUK ISTEN A TÉVELYGÉS EREJÉT, hogy higyjenek a hazugságnak;
    2 Thess. 2,12 Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.

    Ráadásul mindennek a maga idejében kell megtörténnie. Isten meghatározott korszakokat az emberiség történelmében, és azok, akkor jönnek el, és zárulnak le, amikor az meg van határozva! ( Pl Krisztus eljövetele a megváltásra, ill visszajövetele is a királyság átvételére ! A kettő között van a kegyelem korszaka! És ahogyan azt a tíz szűz példázatából is tudjuk, amikor megérkezik a vőlegény, akkor akik készen vannak, azok bemennek, és utána az ajtót bezárják! Akik az ajtózárás után érkeznek, azok már nem mehetnek be a mennyegzőre! Pedig azok is “szűzek”, vagyis Isten népe voltak, és még a vőlegényt is várták! Tehát egyszercsak felkerűl az ajtóra a “ZÁRVA” tábla! És mindaddig tart a kegyelmi korszak, amig a pogányok teljessége be nem megyen Isten országába! Meg nem tér!
    ?Róm. 11,25 Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegyen. )

    1. Így van, nem akartam bőlére ereszteni a dolgot.
     Viszont nekem a Példabeszédek ezen verseiből pont az derül ki, hogy az emberek fordulnak el a kegyelemtől. (“vonakodtatok”, “eszébe nem vette”, “elhagytátok”, – az egyetlen szakasz utalhat csupán az elzárkózására: “Péld. 1,26 Én is a ti nyomorúságtokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, a mitől féltek.”, viszont ezt én nem tekintem az Ő elzárkózásának, mert Ő nem szemet-szemért elvet követ, még ha olvasatban sokszor elsőre ez is látszik. Ez a vers a következőkkel szoros összefüggésben van, így lesz teljessé a kép: az ember elfordul a kegyelemtől, ezzel egy folyamatot indít el, aminek a végeredmény lesz a nyomorúságon való megcsúfoltatás. pl. “Péld. 1,31 Esznek azért az ő útjoknak gyümölcséből, és az ő tanácsokból megelégednek.”
     Ezért gondolom tehát azt, hogy az Úr hosszútürelmű, kegyelmes, de aki elfordul (és az ember fordul el) és eldobja az ajándékot, az magára vethet, mert olyan útra lép, amiről nincs visszatérés.)

    2. Szia Pali!

     Máskor ereszd “bőlére”! Sosem tudhatod, hogy nem olvassa-e valamikor olyan valaki, akinek pont a te hsz-od ad “lökést” a megtérésre, vagy a visszatérésre, vagy csak arra, hogy elgondolkozzon a szívében! ( Én se miattad írtam le!) Ha kapunk valamit a szívünkbe (néhány “cipót, meg halacskát”), írjuk le ( adjuk az Úrnak, hátha “megszaporítja”), figyelmeztessünk mindenkit, akit lehet. Hiszen látjuk, hogy közel az idő. (Róm. 12,11 Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok. Kol. 3,23 És valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek; Megazután, azt az egy “tálentomunkat”, amelyet legtöbbünk kapott, ne rejtsük a földbe, esetleges “lustaságból”…!)

  2. Az emberiség sajnos már rég megérett a pusztulásra. Legalábbis a túlnyomó többsége.

 3. Mint Dart Wader sisak nélkül, parókával. Szerintem őt kérték meg, hogy adja hozzá az arcát. A sminkeseknek semmi dolga nem lett volna vele.

   1. Sharky! Már vártam, hogy jelentkezz, igaz, amit írtál nem értem. Ezek szerint úgy döntöttek,hogy tovább húzzák a pénzügyi dolgot + a totális elszegényedés? Soros miért mondta azt, h. az orosz birodalom soros bir. Egyre növelik a káoszt. Végűl bejön az egy szelet kenyér 1 dénár, közben az emberiség öli egymást. Miért nem lehet,mint amerikában a zöld hasu pénz kibocsátása. A mi országunk élelmiszert adna el,kihasználnák a gyógyfűrdőket, itt ennék meg a finomságainkat, el sem kell szállítani, gyógyfűrdők mellett, masszírozás, gyógytorna stb. Földhővel fűtenénk. …../kinyírnának azt hiszem/ Az Ázsia Unió a Jent akarja tartalék valutának az oroszokkal együtt és több ország, M.o.is. Ez segítene rajtunk az átvészelésben? Pénzügyi dolgokhoz Te értesz, de csak egyszerűen írj,ha van energiád hozzá.
    Köszönöm Soraya

    1. Bocs,hogy én válaszolok. Ebből kiderül,miért mondta Soros. Gorbi,és a piás Jelcin is zsidó volt,de jött Putyin :Oroszországban is majdnem azt művelték a zsidók, mint Magyarországon !
     A kommunizmus bukásával egyidejűleg a zsidók is megindultak a minden területre kiterjedő hatalmuk visszaszerzése érdekében, aminek Trockij és Lenin óta nem lehettek részesei. Mindössze két évvel a Szovjetunió bukása után, vesztegetésekkel, fenyegetésekkel, gyilkosságokkal és más gengszterfilmbe illő eszközökkel az internacionalista zsidók ismét kezükbe kaparintották Oroszország javainak nagy részét. Ez a mindössze 2 év alatt lezajló folyamat a világ egyik legnagyobb rablásának a címére is esélyesen pályázik.

     A zsidó oligarchák (Oroszországban a 90?-es évek 11 leghatalmasabb oligarchája közül 10 zsidó volt, ez gyanítjuk nem a puszta véletlen műve) a fent említett két év alatt rátették a kezüket az orosz nemzeti vagyon 65%-ára. Ezek közül is a legelszántabb és politikailag legaktívabb neve nem volt más, mint Borisz Berezovszkij. Igen, az a Borisz, akinek a neve pár hónappal ezelőtt bejárta a világsajtót, amint Putyin bocsánatáért esedezik. De ne szaladjunk ennyire előre. A 90?-es évek elején-közepén Putyin felismerte, hogy szüksége lesz Berezovszkij társaságára a hatalomba vezető rögös úton. Ezért tehát szövetséget kötött vele. Megtévesztő művelete részeként még olyan cikkek is megjelentek a Moszkva Times hasábjain, ahol képmellékletekkel illusztrálták Putyin nyaralását Berezovszkij Spanyolországban levő nyári rezidenciáján.

     Berezovszkij Borisz Jelcin alatt nőtt nagyra, amikor is az Orosz Belbiztonsági Szolgálat vezetőjévé lett kinevezve. Ez eléggé széles népi ellenállásba ütközött, tekintettel, hogy kiderült, Berezovszkij izraeli-orosz kettős állampolgár (hol is halottunk már ilyenről, hogy izraeli kettős állampolgárokkal van tele a hatalom?).

     Ott tartottunk, hogy Putyin egyre jobb politikai pozíciókba került. Annyira jókba, hogy hamarosan megerősödött, és szakított Berezovszkijval és Guzinszkijvel (Guzinszkij annak idején az Orosz Zsidó Kongresszus feje volt) ennek egyenes következménye lett, hogy százszámra jelentek meg cikkek Oroszországban a ?hitszegő? Putyinról, és a ?jóakaratú és népbarát? hatalmasságokról név szerint Berezovszkijról és Guzinszkijről. Érdekes eset, hogy Berezovszkij egyik kritikusát véletlenül lelőtték egy moszkvai tűzharcban akkortájt. Ilyenek a zsidó média favoritjai a valóságban. Ami látható, hogy Putyin már ekkortájt olyan ellenségeket szerzett magának, hogy hasonló kaliberű figuráktól a Nyugat vezető politikusai hideg izzadsággal a hátunkon riadnak fel éjszakánként azt sikoltozva, hogy ?Nem vagyok rasszista!?.

     Putyin nem lépett fel az összes oligarcha ellen. Túl jól ismerte a hidegháborús sakklépéseket ahhoz, hogy egy ilyen banánhéjon elcsússzon, azonban arra figyelt, hogy senki se nőhessen fölé hatalomban.

     Egyszer csak eljött Mihail Hodorkovszkij ideje. Hodorkovszkij a Jukosz olajipari vállalat főrészvényese volt 1993-tól 2005-ig. A Jukosz részvényeinek akkoriban 96%-a zsidó kézben volt, akik leginkább Hodorkovszkij baráti köréből kerültek ki, és egytől egyig izraeli kettős állampolgárok voltak. Hodorkovszkij ebben a pozícióban dollármilliárdokat sikkasztott el (ismerjük az idevágó magyar terminust: ?nem volt tisztában a vonatkozó törvényekkel?). Miután kinőtte magát Oroszország egyik leggazdagabb emberévé, úgy gondolta, eljött az ideje, hogy a politikába is beleszóljon. Ezt úgy óhajtotta megvalósítani, hogy megpróbálta megvásárolni a Duma [az orosz törvényhozás] képviselőit egyesével. Putyin ezt már nem nézte annyira jó szemmel, és rákérdezett, hogy ugyan már, az az ember, aki csaláson keresztül szerezte meg a dollármilliárdokra rúgó vagyonát, miért akarja még korrupcióval megfertőzni az orosz törvényhozást is? Hodorkovszkij végül 2010-ben börtönbe került 7 évre, de ilyen-olyan zsidó szervezetek folyamatosan lobbiznak az ügyének felülvizsgálata érdekében. A nemzetközi ?jogvédő? (értsd: zsidó lobbi) szervezetek képviselői Putyint folyamatosan antiszemitizmussal vádolják, mert le mert tartóztattatni egy zsidó tolvajt.

     De itt nem állt meg Putyin. Kifejtette, hogy szerinte egy ország sajtóját annak az országnak a szülötteinek kellene kézben tartaniuk, izraeli állampolgárok helyett. Hiszen hogy is lehetne egy sajtó nemzeti, ha más ország állampolgárai a vezető hangadók, és a zsurnaliszták 70%-a? Ezzel a kijelentésével végleg kihívta maga ellen a zsidó médiát és annak képviselőit. Annyira, hogy még George Bush is kiemelte egyszer, hogy Oroszországban a ?szabad? sajtó jelenlétét (értsd: olyan zsidó oligarchák, mint például Berezovszkij kezében lenne a sajtó helye) kell biztosítani, ami majd aztán tovább fojtathatná az unalomig ismert zsidó médiatevékenységet: az adott országban tevékenykedő zsidó mágnások, mint a nép barátainak bemutatását, és a nemzeti vállalkozók és politikusok munkájának lekicsinyítését és botlásaik felnagyítását.

     George Bush számára ez nem volt elég (azaz a gazdái számára). Tovább kritizálta Putyint, hogy nem ad a népnek elég szabadságot, miközben Bush regnálása alatt hozta meg az amerikai törvényhozás a ?Patriot Act?-ot.

     Amerikai elnökök egész sora szólalt fel az orosz demokratikus rendszer hibái ellen. Álljunk csak meg egy szóra itt. Amerikában két egymást váltó párt van, volt, lesz, a hatalomban. Ezek a Demokraták, és a Republikánusok. Mindkettő ugyanazt a zsidó lobbit képviseli. Ezzel szemben Oroszországban több mint 20 különféle párt működik, ezek közül már a parlamentbe jutottak is elég széles skálán képviselik az emberek véleményét. Amerikában azonban több 10 millió állampolgár érdekképviselet nélkül él, hiszen elképzeléseik nem férnek bele se a demokraták, se a republikánusok közé. Most akkor hol nem működik az úgynevezett demokrácia?

     Egy, és csakis egy oka van annak, hogy Putyint és a modern Oroszországot folyamatosan támadják. Ez nem más, mint hogy az orosz emberek Putyin vezetésével sikeresen védik meg magukat a zsidó világhatalom ellen. A cionistáknak kellene Oroszország, annak erőforrásai, és hatalmas művelhető és beépíthető területei miatt. Támadják Putyint, mert példát mutat, és a példa ragadós minden nemzetben gondolkodó nép számára.

     Putyin és Oroszország miatt fog elvérezni az Új Világrend.

    2. Kedves Pállinger Vilmos,
     Ha nem kérek túl sokat, elmagyarázná nekem is, hogy hogyan is fog megtörténni az a bizonyos Új Világrend “elvérzés”?

    3. Kedves Vilmos!
     Köszönöm, hogy Te válaszoltál a Soros Orosz Birodalom kérdésemre. Én is így látom, hogy Putyin rendbetette az országát, igaz én bennem a Hodorkovszkij és társai név, mint az orosz olaj volt tulajdonosai maradt a fejemben és, h. szivatják P.t Tényleg nagy hatalommá fejlődött az Ő keze alatt újra és felénk is békés szándékot mutatnak, Sőtt, mint nagyhatalom Ami. t fékezi, lásd Szíriai beavatkozás leállítása stb. Nyílván világhatalmi érdekeit képviseli amerikával szemben is. Éppen ezért, mert leállította a Hodork.t és a többit, mégis soros igényét fejezte ki ezek után is oroszországra. soros-orosz? Ezek után. Azt látni amit a fenti cikk ír h. mindenhol meglovagolnak egy népi ellenállást és azonnal ott vannak a beépített embereik, aztán a békés tüntetés egyszerre gyújtogatássá fajúl, amit a tömeg nem is akart. Most is a fiatalember megölése után Moszrkvában, először tiltakozás 3-ad napra gyújtogatás autók égetése stb., mint itt 2006.-ban, a tömeg 200 m-rre a TV székház előtt és jó páran meg törtek zúztak és ezzel mindent leromboltak.
     Még kikészített téglák is ott voltak. Kinek volt kedve rombolni, ki az a hűlye? Hát nem a nép.
     A Kossuth -téren fiatalok voltak, ott sátoroztak, én is kivittem a hálózsákomat és a tolókocsi felében voltam és Eg.ügyi sátorban a lócára hajolva aludtam. Beszélgettem ezekkel a fiatalokkal. Megmondták h. akció lesz. Az ország minden részéről voltak /azt hiszem volt vmi saruk/ és beszervezték őket. Azóta sem láttam őket, ha vmi filmfelvétel van a megmozdulásokról ezeket a fiatalokat keresem a szememmel/ Nem voltak nyugodtak. Így járatják le a népi kezdeményezéseket, lásd fennt, ha békés ülősztrájk, abból is kihozzák a zűrzavart. Erről már kb. 20 éve olvastam, amit most soros kimondott.
     Bocs visszatére Sorosra, ma mi köze oroszországhoz. Jelcin Gorbi idején igen, de most?
     Bár egy politikusról sosem lehet tudni mi van a fejében. Ki tudja melyik ill.csoporthoz tartozik P.? Nekem is az az érzésem, hogy amerikát ők és a kínaiak fogják megállítani vagy akarják, de semmi nem biztos. Patriot Act. kiütötte nálam a biztosítékot és többi fűalatt meghozott törvény az állampolgárok ellen. Ezért nem szeretem, ha szidják a magyarokat, mert 1 nép sem tudta kivédeni ezeket a dolgokat Ny-on. Látod É-Afrikán végig-ment ez az óriási aljas zűrzavar, azóta is ölik egymást a különféle törzsek szervezetek /amire szeretnék ráhúzni, hogy mind vallási/, mivel éppen az Új Világ /rend??/ Isten nevének kitörlésén igyekszik: ” csak mi vagyunk” magunk az isten. Öljük egymást és a Földet. Támadják keményen Putyint, de jól állja a sarat és nincs adóssága. Bár már a Bajkál-tó vizét követelik tőle, mivel egy levegőt szívunk, hát a víz is közös,nem tudom hol olvastam. Meddig tudja tartani magát senki nem tudja. Nem csak a globális világ -uralom lesz az emberiség veszte, maga a gonosz az Isten ellensége, aki a mi ellenségünk akarja az emberiség pusztulását, nem csak a testét, hanem főleg a lelkét. Én meg bízom az én Istenemben, aki rendbe tesz mindent.
     Vilmos újra köszönöm a válaszodat. soraya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend