Nagytestvér

Az NSA új adatközpontja sok sebből vérzik

Az NSA  központja Fort Meade-ben

Forrás: cnet.com

A kisült áramkörök több százezer dollár értékű alkatrészt tettek tönkre, tovább késleltetve az NSA eddigi legnagyobb adatközpontjának megnyitását, derül ki egy jelentésből.

Az érzékeny dokumentumok kiszivárgása és a magas kvalitású alkalmazottak hiánya mellett egyéb csapások is érik az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalt mostanában.

A legújabb problémákat az ügynökség Bluffdale-ben felépült, állítólag a Google legnagyobb adatközpontjánál is nagyobb létesítményében tapasztalták.

Az elmúlt 13 hónapban bekövetkezett összesen tíz elektromos feszültségingadozás megolvasztotta a vezetékeket és kisütötte az áramköröket a központ áramellátó és hűtőrendszereiben. A létesítmény elsőszámú feladata az ügynökség által amerikai állampolgárokról összegyűjtött információk, telefonbeszélgetések, online tevékenységek, kommunikációk tárolása lenne, a kiberbiztonság és a terrorizmus elleni harc nevében.

Egyelőre nem világos, hogy megtalálták-e a probléma eredetét, illetve, hogy sikerült-e orvosolni.

A Wall Street Journal szerint a problémával foglalkozó csapat tízből nyolc esetnél nem tudta megállapítani a kiváltó okot és ?semmi sem garantálja, hogy a javasolt változtatások a használt berendezésekben képesek lesznek megakadályozni hasonló esetek előfordulását a jövőben.?

Az adatközpont építési költségei, a használatba kerülő szuperszámítógépek nélkül, hozzávetőleg 1,4 milliárd dollárnál fognak megállni. A folyamatos 65 megawattos fogyasztás mellett havi 1 millió dolláros villanyszámlára számítanak. Ez az áramfelhasználás elegendő lenne egy 20.000 lakost számláló város teljes energiaszükségletének ellátására.

A gondok miatt a létesítmény végleges üzembe helyezése legalább egy évet késik.

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

 1. http://www.reuters.com/article/2013/10/30/us-vatican-usa-spying-idUSBRE99T11N20131030 2 napja ezzel van tele az olasz média, de még előtte pár nappal (értsd, az volt a felhozatal) az is leadták, hogy az Ámerikaiak, az olasz, a spanyol és más országok lakosait is lehallgatják, és ezt még számokkal is merősítették. Gondolom valaki küldött egy emil-t az NSA-hez, hogy küldjék át a megfigyelési listát, hogy összelehessen számolni és országokra bontani.LOL
  Nahát, ez tényleg felháborító, ha már a vatikáni pápát is, azaz a Jézus Krisztus helytartóját (VICARIUS CHRISTI) is lehallgatják 🙁
  Komolyan mondom skacok, ez egyszerűen hihetetlen. Hogyan is juthat egyáltalán az eszében valakinek lehallgatni a Jézus Krisztus földi helytartóját. Ezeknek az embereknek, hivataloknak már semmi semmi sem szent?

  1. Kanku ne csinald ezt, mert akik nem értik a vicceidet, azok tényleg elhiszik, hogy Jézus Krisztus földi helytartoja, a vatikani papa… 🙂

   1. Azt mondod? De egy pillanat,…ezt nem is én mondom, hanem ez az egyház hivatalos álláspontja. Ha nem hiszed kérdezd csak meg Jeromost vagy Schwabent. Egy romai katolikus már csak tudja, hogy mi folyik az intézmény falain belül nem?

    1. Eppen én ne tudnam, hogy kik mondjak ezt Kanku? 🙂 Egyike vagyok azoknak, akik leginkabb haborognak emiatt. Es azt is tudom, hogy te is tudod ezt, nyilvan ezért irtam ugy.
     Az egyhaz szo elé, – ha megkülönböztetni akarod Jézus Krisztus Testétol AZ Egyhaztol – , akkor jo, ha elé teszed, hogy rom. kat. – mert még összefésülnének velük bennünket 🙂
     Jeromos szerintem mar tudja jol, hogy mizujs ezzel a földi helytartosaggal kapcsolatosan, Schwaben pedig majd rajön. 🙂

 2. Ugyanmar 🙂

  “Nem is vagyunk olyan jol felszereltek es erosek, ahogyan gondoljatok” – hat persze 😀

  1. Én meg a sok naiv, de ugyanakkor magas kvalitású alkalmazottak hiánya miatt sajnálom őket. Hiába, a mai világban senkinek sem könnyű érvényesülnie, még a NSA-nek sem 🙁
   És az ilyen hírekkel, azok polgároknak száját is belehetett fogatni, akiknek netán az a kritika jutott volna az eszükbe, hogy érdekes módon, a “csődpengeélen” táncoló Amerikának mitől van mégis az ilyenekre pénze.

   1. Valamennyire kotodik ehhez a tipusu cikkhez is, amolyan “kisszines”:

    http://www.snopes.com/info/top25uls.asp

    amit erdekes megnezni, mielott a “TOP 25-ra kattintasz: FAQ + impresszum (+ma a webdesign, lol*)

    Ezek utan szinte latom magam elott az NSA vizsgafeladatot 1995-ben:

    Hozzon letre egy olyan popularis weboldalt, amely alkalmas a mindenkori kormanyzat vitatott intezkedesinek agyhalottak szamara is ertheto, pozitiv kommunikaciojara

 3. Azert nem zokkenomentes ezeknek a vilaguralmi terveknek a kivitelezese..Isten barmikor bele/kozbeszolhat, hogy eleg most egy ideig. Amugy mindenki, akik ezeket a cikkeket olvassa, felkerul a feketelistara, hamarosan terrorizmus lesz alternativ mediakbol tajekozodni, jon a robot, rank szor egy raketat es az usanak meg csak meg sem kell indokolni, miert…az uj torvenyek ertelmeben..

  1. Szerintem ezek csak a Nagy Figyelmeztetés után következnek, addig ajánlom mindenki figyelmébe a repülőtereken látható biztonsági intézkedéseknek mondott hazugsággyárat, amikor a diplomata bűnőzők annyi fegyvert visznek fel a repülőgépekre amennyit akarnak… Aztán a bankok, akik mindeddig is tudtuk, hogy törvénytelenül cselekszenek, mégsincs egyetlen diplomata, aki ezt szóvá tenné… az okok egyszerűek , majd nézzetek utána a szabadkőművesség hazuzgsággyárának, a jezsuiták felleggyárának és megérkeztek a vérszerződéshez, s idővel eljutottok a Merovingokhoz. Jó kis olvasmány, nagyrésze szintén vérszerződés, úgyis mondják családban marad….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend