Lázongó világ

A svájci hadgyakorlatok a gazdasági összeomlást és a menekültáradatok kezelését modellezik

Forrás: shtfplan.com

Svájc nyilvánosságra hozta a hadseregének legutóbbi hadgyakorlata során szimulált forgatókönyvek részleteit. A gyakorlat során egy kiterjedt gazdasági összeomlást, erőszakos és tömeges tüntetéseket és a menekültek tömeges beáramlását modellezték.

Nigel Farage, az Európai parlament képviselője, még az év elején arról beszélt, hogy az európai és tulajdonképpen a globális gazdasági hangulat könnyen kiterjedt, erőszakos forradalomba torkollhat a pénzügyi katasztrófa eredményeként.

Svájc minden bizonnyal odafigyelt szavaira, ahogyan azt a mostani hadgyakorlat forgatókönyve is mutatja, aminek részeként például azt is szimulálták, hogy mi történne, hogy az országot elárasztanák a szomszédos Franciaországból érkező menekültek.

A hadgyakorlathoz használt forgatókönyv igen könnyen valósággá válhat, amennyiben az Európai Unió az összeomlás szélére, Franciaország pedig csődbe jut. A London Telegraph a következőket írta:

Csődbejutott franciák egész hordái szállják meg Svájcot, hogy visszaszerezzék ?ellopott? pénzüket. Ilyen és ehhez hasonló képzeletbeli helyzetek megoldását gyakorolta a svájci hadsereg a múlt hétvégén nyilvánosságra hozott hadgyakorlat forgatókönyve szerint.

A Lausanne-i Matin Dimanche napilap cikke szerint az augusztusban lefolytatott gyakorlat során egy olyan helyzetet ?játszottak el?, amiben a pénzügyileg megrogyott Franciaország háborúzó régiókra szakadt. Ezek közül az egyik, ?Sanonia? fedőnéven futó (a valóságban a Jura régió), támadásra készült Svájc ellen, hogy visszaszerezze a Franciaországtól állítólag ellopott pénzeket.

A ?Duplex-Barbara? fedőnevű hadgyakorlatban egy háromfrontos megszállást szimuláltak, Neufchatel, Lausanne és Genf felől, írta a svájci lap.

?A svájci hadseregnek muszáj felkészülnie a XXI. század veszélyeire ahhoz, hogy hiteles maradhasson,? nyilatkozta Antoine Vielliard, Hauate-Savoie városi tanácsának tagja a Matin Dimanche lapnak.

Nem ez volt az első ilyen képzeletbeli forgatókönyvön alapuló hadgyakorlat a svájci hadseregben. A tavalyi gyakorlat során az európai fizetőeszköz összeomlását és a kontinensen kialakuló káoszt követő menekültáradat kezelését szimulálták.

A ?Stabilo Due? nevű hadgyakorlathoz egy 2010-ben készült kockázati térképet használtak és különböző egymással háborúzó frakciókat modelleztek, valamint a Görögországból, Spanyolországból, Olaszországból, Franciaországból és Portugáliából várható menekültek kezelését gyakorolták.

Az erőszak Európán belüli terjedésére és erősödésére figyelmeztetve, Ueli Maurer svájci védelmi miniszter akkor azt mondta, hogy ?nem zárhatjuk ki, hogy az elkövetkezendő években szükség lehet a hadseregre.?

Svájc, amely 155 ezer sorkatonából álló hadsereggel rendelkezik és állampolgárai katonai besorolású fegyvereket is tarthatnak otthon az ország honvédelmi intézkedéseinek részeként, pontosan tudja, hogy mi történik.

Bár a hadsereg által szimulált helyzetek bekövetkezése jelenleg nem valószínű, még véletlenül sem mondhatók pusztán képzeletbelinek, mint ahogyan azt a Telegraph állítja.

Svájc a világ bankbirodalmának fővárosa és nyilván tisztában van vele, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer fenntarthatatlan. Az sem kerülhette el a figyelmét, hogy a bankok szerte a világon aktívan készülnek a pénzügyi rendszer összeomlására.

Amikor ez megtörténik, ahogyan arra Nigel Farage és mások figyelmeztettek, Európában erőszakos forradalmak kitörése is elképzelhető, ahogyan az korábbi évszázadokban nemegyszer megtörtént már.

Svájc nem bízza magát a véletlenre és felkészül az ország szó szerinti lezárására, hogy megakadályozzon egy esetleges megszállást egy külföldi hadsereg, lázadó erők vagy a menekültek által, amennyiben valamelyik európai ország tényleg fizetésképtelenné válna.

Az Egyesült Államokban is tartottak hasonló hadgyakorlatokat, amelyek során a pénzügyi összeomlást és a polgári felkelések veszélyét szimulálták.

Az amerikai kormány is tudja, hogy mi közeledik és fokozott ütemben készíti elő a hatalmi hálózatot, hogy képes legyen megbirkózni a következményekkel.

A világ a szakadék szélén táncol, és aki egy kicsit is figyeli az eseményeket, követi ezeknek a kormányoknak a példáját, hogy személyesen is felkészüljön a közeledő viharra.

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

 1. Ha az EU vezetőinek nem lenne vaskos bankszámlája Svájcban, már rég le kellett volna zárni a határaikat (hogy dögöljenek csak éhen a kakukkos óráikkal és lila teheneikkel), és minden oda irányuló pénzügyi tranzakciót illegálissá nyilvánítani (az adócsalás miatt). Azért az igen nagy szégyen, hogy Svájc és az EU között normális határellenőrzés sincs, míg számos EU tagállamból alig lehet beutazni az EU-n belüli országba. (Tisztában vagyok az EU és a schengeni övezet/szerződés különbségével.)

  1. Hát barátom, ennél nagyobb hülyeséget sem olvastam mostanában. Itt se kakukkos órát, se lila tehenet ne keressél. Azok máshol vannak. Látszik, hogy amúgy gőzöd sincsen Svájcról, meg amúgy általában semmiről sem. Azt se tudod eszik vagy isszák. Határellenőrzés? Voltál már egyáltalán Svájcban? Akkor tudnád.

 2. Ne vegyük könnyelműen a dolgokat. 2007-ben ki fogadott volna arra, hogy néhány éven belül ekkora sztrájkok és elégedetlenségek lesznek az EU-ban (Görög, Spanyol, Portugál, stb.)? A gazdasági elemzők értesitettek minket? Nem, egyik sem.
  FEMA táborok. Nem hiába épitették őket.
  A világ kezd zavaróan sokat tudni a háttérben folyó dolgokról. Valamit tenni kell.
  Nem tudott volna megegyezni az amerikai Kongresszus az Elnökkel? Ha a futtatóik akarnák akkor 5 percen belül megegyeznének. Úgy látszik nem akarják.
  A mezitlábas keresztényeknek továbbra sem lesz nagy meglepetés mezitláb járni. De akik hintóban utaztak, azoknak ideje felébredni. Mert nem jönnek könnyű idők, főleg Isten népe számára.

 3. A hadseregek már csak ilyenek…… háborúznak, gyakorlatozgatnak………mások, ezért vagy azért, meg cikkeket írnak. Megint csak mások befektetnek, hogy aztán valakik megépítsék………..és meg is épül!

  http://www.constructionweekonline.com/article-10437-construction-underway-on-four-seasons-bahrain/
  http://www.arabianbusiness.com/new-delay-for-doha-s-hamad-international-airport-516780.html

  Lehet, hogy valakik megpróbálnak becsapni ?

   1. Szia Thea,

    Megtudnad adni nekem azt az igehelyet, ahol te azt olvasod, hogy Noé ( fiaival együtt) 120 évig epitette a barkat? Köszi elore is.

    1. Én is azt olvastam, hogy vagy száz évig építette Nóé a bárkát ( és ezt valahogy el is fogadtam!)! De most utánanéztem:

     1 Móz. 5,32 És mikor Noé ÖTSZÁZ ESZTENDŐS volt, nemzé Noé Sémet, Khámot és Jáfetet.

     Vagyis hármasikrek voltak az Ige szerint! ( Hacsak nem évelejére ill még azév végére esett valamelyik fiú, vagy fiúk születése!)

     1 Móz. 6,13 Monda azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett előttem, mivelhogy a föld erőszakoskodással telt meg általok: és ímé elvesztem őket a földdel egybe.
     1 Móz. 6,18
     De te veled szövetséget kötök, és bemégy a bárkába, te és a te fiaid, feleséged és a te fiaidnak feleségei teveled.

     De a bárka építését már akkor parancsolta meg az Isten, amikor már a fiúknak feleségeik voltak!

     1 Móz. 7,6
     Noé pedig HATSZÁZ ESZTENDŐS vala, mikor az özönvíz volt a földön.
     1 Móz. 7,7
     Beméne azért Noé és az ő fiai, az ő felesége, és fiainak feleségei ő vele a bárkába, az özönvíz elől.

   2. Thea,
    Hát épp ez az…… szerintem itt van a kutya elásva…..az időben. Azon viszont gondolkozzunk el egy kicsit, hogy ezeket a dolgokat sátán és a háttérhatalom nagyon jól feltudja használni a keresztények és az igazságkeresők ellen is, méghozzá úgy, hogy olyan információkkal látnak el minket, az un. szabad internet és az “alternatív” média segítségével, amelyek végül nem fognak igaznak bizonyulni, vagy legalább is még egy jó ideig nem, és így szépen, lásan, de biztosan, lejáratjuk saját magunkat és talán még annál is többet, ha érted mire gondolok. Tudom, hogy nem vagy nem vagyunk egy egyszerű helyzetben, de mint már mondtam érdemes elgondolkodni egy kicsit ezeken. Persze csak, ha akarjátok. És ha valaki ebből kiindulva még hozzá tud tenni valami okosságot csak rajta MAG népe, mondjátok el bátran. OK OK, csak vicceltem ezzel a MAG/MAGyar dologgal, nehogy már azt higgye valaki, hogy hiszek ebben a csacsiságban, csak nem rég odaát jártam you know és nagyon megtetszett. Férfiasan bevallom, szeretem a humort, főleg a MAGyar humort 🙂

    Szia, sziasztok.

    1. Mindig érdemes számot vetni a helyzetről ez igaz és jó együtt gondolkozni. Az ilyen jellegű cikkeknél is megteszem/tesszük.
     Amit én személyesen érzek, hogy aki látni akar, az fog, aki pedig nem hajlandó szembenézni a valós helyzettel, nem fogja látni azt amit mi és mindig talál valamit, amibe beleköthet. Ezzel az erővel ne is írjunk semmit. A Bibliában számos példa volt arra, hogy az Úr elküldött valakit, hogy figyelmeztessen egy személyt vagy egy népet, és nem az számított, hogy az illetőt komolyan vették-e vagy, hogy világi mércével mennyire volt sikeres. Lásd Jónás esetét Ninivével vagy Jeremiás egész pályafutását például. Szerintem nem számít, hogy a lejtőn pontosan hol tart most a világ, mert, hogy a lejtőn van az biztos.
     Svájc egyébként egy elég érdekes téma, a múlt és a jövő szempontjából is, tehát, ha ez csak simán a svájci felkészültség példája, akkor is elgondolkodtató. Nekem legalábbis.
     Mit gondoltok?
     És persze mondanom sem kell mit mondott erről Péter a 2. Péter 3:3-4-ben.

    2. En mar semmit nem gondolok Thea…mar nincs mit gondolni… talan csak annyit, hogy ne a majust varjak, amikor a tél közelit.
     (Zoran & Brody).

    3. Szia Kanku!

     Ne aggódj az idő miatt! A Szent Lélekkel telt hívők mindig, minden időben várták vissza az Urat, és hírdették visszajöttét! Őket is “hülyének” nézték! Na és?! ( Bármely embernek, aki ma meghal, vagy holnap, vagy akármikor is, annak már “visszajött” az Úr! Annak az embernek már csak az az egyetlen lényeges dolog, hogy megbocsáttattak-e a bűnei , vagy sem! Elfogadta-e a kegyelmet, vagy sem!) De, ha az apostol 2000 évvel ezelőtt azt írta, hogy: ” Zsid. 10,37 Mert MÉG VAJMI KEVÉS IDŐ, és a ki eljövendő, eljő és nem késik.”, akkor most már közelebb vagyunk ahhoz! És ne felejtsük el, hogy az Isten az Úr, és akárhogyan is “keverik a kártyát” az elit a Sátánnal az oldalán, azért az Isten az “osztó”! És az, hogy eddig még nem történt meg, az amit várunk, az ennek is köszönhető: 2 Pét. 3,9 Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.
     Továbbá , az egy dolog, hogy mit mond a “hivatalos”, vagy az alternatív média, nekünk a Biblia a forrásunk legfőképpen. Ott pedig meg van a forgatóköny! És bár azt nem tudjuk, hogy mikor lesz, de tudjuk, hogy mi lesz! Nekünk pedig arról kell beszélnünk. Júd. 1,21 Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmasságát az örök életre. Júd. 1,22 És könyörüljetek némelyeken, megkülönböztetvén őket. Júd. 1,23 Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett. Júd. 1,24 Annak pedig, a ki titeket a bűntől megőrízhet, és az ő dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben nagy örömmel, Júd. 1,25 Az egyedül bölcs Istennek, a mi megtartónknak, dicsőség, nagyság, erő és hatalom most és mind örökké. Ámen.

     Megazután gondolj bele! Amikor Nóé építette a bárkát, vagy száz éven keresztűl, és közben prédikált, és figyelmeztette az embereket, hogy “jön az özönvíz”, térjetek meg! Az elején még biztosan voltak olyanok, akik megrettentek, és hittek, de azután olyan sok idő telt el, hogy elvesztették a hítüket ( ezt én gondolom), és simán csak “hibbantnak” gondolták! De egyszercsak jött az özönvíz…, ahogyan azt Isten megmondta! Most mennyivel látod jobbnak a helyzetet?

 4. Ma olvastam a hungarian.ruvr. oldalon, hogy több,mint 60 millió orosz, polgári védelmi gyakorlaton vesz részt.
  Elképesztően nagy szám. Jelenések 13. és 14. fejezetében a hívek békességes tűrése van megemlítve. Évek óta figyelem az eseményeket. Csoda,hogy még nem történt meg a nagy krach és a vele járó dolgok, látom Isten visszatartó erejét. Van,amikor azt gondolom legyen már vége, vagy, /hátha elkerűlhetnénk/, de ez a 2x i figyelmeztetés a hosszú tűrése a dolgoknak sem véletlenűl íródott le.
  Legyen Isten írgalmas a hűekhez és a jóakaratú emberekhez, akik még nem döntöttek a Jóságos Isten mellett. s.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend